Měly jste zvětšený vaječník? Co bylo důvodem?

pisisvori
1. říj 2013

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás měl mírně zvětšený vaječník a co bylo důvodem, když to není ani zrající folikul ani cysta??? Dr. mi to teď řekla na poslední kontrole, kdy jsem si zase opakovaně stěžovala na dlouhé špinění po MS (i 7 -8 dní) a prakticky stálé "bolení" v podbřišku (takový ten divný pocit , jak když to mám dostat). Protože se snažíme o druhé, dala mi ATB, která mám brát až se začátkem MS a pak přijít na kontrolu. Ale já už se delší dobu citím neustál unavená, pořád mám nějakou virozu atd. atd. a je mi dost často nedobře od žaludku a napadla mě i ta špatná varianta. Na druhou stranu jsem byla v dubnu právě kůli tomu špinění u jiného dr. a vše bylo v pořádku, stejně jako když jsem měla v červenci biochemické těhu, tak u Apolinář, kde vylučovali mimoděložní říkali, že vaječníky jsou v pořádku. Tak třeba mají vliv jen hormony.... Budu ráda za nějaké reakce. Díky.

yanna0
6. bře 2014

Dobrý den,
já měla úplně ty samé problémy jako vy a ukázalo se, že mám těžký zánět dělohy. Apolinář je to nejhorší, co snad může být... Tam vůbec nechoďte! I ve Vojenský a v Motole mi řekli včetně gynekologa, že sem zdravá a když jsem dnes změnila doktora, tak se nový lékař zděsil, protože bych prý už nemusela mít děti. Pokud Vás bolí podbřišek, jste unavená, špiníte a bolí vás záda, je to na sto procent zánět dělohy. Urychleně změňte lékaře, nebo dopadnete jako já, které to nikdo neléčil přes rok!!!!!!

sententiavitae
13. dub 2014

Zdravím,

dne 10. února jsem byla u doktora, protože mě často pobolívalo v podbřišku a bolel mě hlavně na dotek, ale někdy i samovolně pravý vaječník. Na gyndě mi pan doktor udělal intravaginální ultrazvuk a řekl mi, že mám dvojnásobně zvětšené vaječníky. Byla jsem zrovna po měsíčkách a to mají mít vaječníky nejmenší velikost. Ještě mi řekl, že tam mám nějaké cysty a že kdyby to do tří měsíců nezmizeli, musela bych podstoupit hormonální léčbu, protože by se mohlo jednat o tzv. syndrom polycystických vaječníků. Taky mi říkal, že bych mohla mít problém s otěhotněním. I když jsme s partnerem plánovali těhotenství asi až za 2 roky, řekli jsme si, že není na co čekat a začali jsme mít sex bez ochrany s tím, že jsme si řekli, že buď to vyjde nebo ne. Přečetla jsem si nějaké články na netu o syndromu polycystických ovárií, koupila jsem si přípravek Gynex, přestala jíst mléčné výrobky, snížili spotřebu alkoholu a cukru, koupila thiamin a omega-3 mastné kyseliny. První měsíc nevyšel a teď jsem zhruba v 6. týdnu těhotenství. Za 2 týdny jdu na kontrolní sono a držím si palečky, ať to dopadne. 🙂 Takže Vás chci jenom podpořit a říct, že i s takovým problémem jsou jsou zvětšené vaječníky a cysty, se dá otěhotnět. Jinak si myslím, že jde především o hormonální nerovnováhu. Každopádně doporučuji bylinný přípravek Gynex (+ krém Cytovital), který se dá koupit v bylinkářských potřebách a myslím, že i na internetu. Já jsem po něm nejen otěhotněla, ale po 2 týdnech užívá se cítila psychicky mnohem lépe a celkově mentálně vyrovnaněji. Tak přeji hodně štěstíčka! 😉

mikulilinka
14. dub 2014

Přesně tohle mi řekla paní doktorka taky,že mám zvětšený vaječník ,ale léčbu nebo důvod toho proč to tak je mi neřekla.Dost často trpím na záněty ,sem tam pozlobí ms, přestala jsem užívat antikoncepci tak uvidíme jestli se to dá do pořádku.

evulinkab
24. čer 2016

připojila bych se s otázkou-kdo jeste mel z nejakého duvodu zvetsený vaječník?

evulinkab
25. čer 2016

nikdo zkušenosti?

helen95
19. led 2017

Zdravím

helen95
19. led 2017

Zdravím
Chtěla bych se Vas zeptat. Jsem 8 dní před menstruací bolí mě podbřišek, a spodek což je vcelku normální. Ale když jsi prohmatám podbřišek, cítím zvětšený pravý vaječníků... Může to mít souvislost s očekáváním menstruace? Předem děkuji 😉

matejovak648
30. črc 2020

Ahoj já byla v sobotu po druhé darovat vajíčka takže před zákrokem jsem vaječníky měla trochu zvětšené kvůli folikulům. Doktorka při propuštění tvrdila že do dvou se to má vrátit do normálu, ale vaječníky se mi zvětšili. Normálně žena má mít vaječníky 3-5 cm, ale já mám 9 cm. Byla jsem i kvůli tomu hospitalizovaná ve Vinohradech, protože se jim to nelíbilo, ale dnes mě propustili. Břicho stále bolí. Už nevím co mám dělat. Za deset dní jdu na kontrolu tak uvidím zda to už bude v pořádku.