21 / 322
    jablečno špaldové kočičky :) inspirace jablečnýma bio kačenkama z DM :) jen jsem neměla kačenku tak máme kočičku :)

    Ingredience:
    250g špaldové mouky
    150g nastrouhaných jablek
    50g třtinového cukru
    50g změklého másla
    1 lžíce olivového oleje
    4 lžíce javorového sirupu
    1 lžička skořice
    trošku prdopeče
    Všechno zmíchame dohromady ( z jablek nevymačkáváme štávu ) a uválíme do těsta ( konzistence např. jako na perníčky ) a dáme na půl až hodinu odpočinout do lednice ve folii. Poté rozválíme na cca pul centimetru velký plát a vykrajujeme nějakej tvar. Pečeme na 180°C cca 15 minut.... když tak hlídejte mě se začali připalovat ouška 😀

    16. bře 2013

    ja už dělala od tebe podruhy dvojitou davku těch sušenek kulatych a jsou boži tak až dojdou uzkusim tyto 🙂

    16. bře 2013

    @renaticickaka Rení tyhle jsou taky boží, pulka už je ve mě 😀

    16. bře 2013

    mnammm já dnrska od tebe dala ty vločkové..mám te teda drobet tvrdší😀 ale to je mnaaaammmmka

    16. bře 2013

    @babettaboo Ahoj, tak jsem zkoušela tyto "sušu" a jsou úúúúúžasné!!!! U všech měly obr úspěch, takže moc děkuji za inspiraci... 🙂

    1. dub 2013

    @lucifer84 tak to mám radost 🙂

    1. dub 2013

    Spaldovky mely obrovsky uspech! Delala jsem z dvojite davky a uz jsou pryc;) vyzkousit tyhle- jen da se necim nahradit javorovy sirup? Je docela drahy a nechce se mi kupovat:(

    6. kvě 2013

    @jahudka.1 Aaa moc se omlouvám, nějak jsem nezpozorovala dotaz :( bez javorovyho sirupu jsem to nezkousela, v originále je ryzovy. třeba ale jenom s medem by to určitě nebylo špatný 🙂

    6. kvě 2013

    @babettaboo diky;) a jeste jsou lepsi ty obycky nebo tyhle s jabkama? Jsou mekci?

    6. kvě 2013
    Komentář byl odstraněný

    @jahudka.1 no mě možná o trošku víc chutnají tyto - jsou měkčí díky tomu jablku

    6. kvě 2013

    @babettaboo tak super;) urcite se do nich jdu pustit! Jablko si strouhala najemno nebo nahruho? Aby to v tom teste nedelalo neplechu;)

    6. kvě 2013

    @jahudka.1 já strouham nahrubo 🙂🙂🙂

    6. kvě 2013

    Včera jsem vyzkoušela a pochválil je i přítel, díky za inspiraci 🙂

    19. kvě 2013

    a ty vykrajovátka se kde seženou, prosím? 🙂 Děkuji!

    25. čer 2013

    a ta skořice - musí tam býti?

    25. čer 2013

    @teofilie to je klasické vykrajovatko na pernicky 🙂 koupila jsem u nás v prioru, určitěbbudou mít v obchodě s kuchyňskými potřebami 🙂 skořice nemusí být, je jenom na chut 🙂

    25. čer 2013

    děkuji 🙂

    25. čer 2013

    Nškde soudruzi z NDR udělali chybu. Těsto je děsně lepivé. Na perníčky mívám daleko tužší. Asi jsem měla moc šťavnatá jablka. Přemýšlím, co teď s tím, mouky budu muset přidat poměrně dost.

    9. črc 2013

    @babettaboo
    můžu se zeptat jak dlouho asi vydrží? můžu je dát do plechovky a cca upéct neteřince týden před?

    7. srp 2013

    @eficenka týden si myslím vydrží určitě...já je skladuji ve skleněné doze s vikem 🙂

    7. srp 2013

    Já moc děkuji za tip, zatím nejlepší sušenky, co jsem kdy dělala, chutnají celé rodině a to je dělám bez cukru, jen javorový sirup 🙂 díííííkyyyy

    14. zář 2013

    @sona_sv moc děkuji 😵 at stále chutnají 🙂

    14. zář 2013

    zítra s prckem upečeme, už se těším, až si dáme 🙂

    14. říj 2013

    Testo mi prislo moc mokre, tak jsem pridavala mouku a pouzila jsem sladenku a javorovy sirup 1:1. Kazdopadne malej uz rika, susinku, susinku😉 Snad nechame neco tatinkovi. Diky za inspiraci.

    15. říj 2013

    @xvitk101 není vůbec zač, jsem ráda když se povedou a chutnají 😵

    15. říj 2013

    @babettaboo kolik toho asi tak je z tyhle davky?

    18. říj 2013

    @rosny plech a kousek 🙂

    18. říj 2013

    Chtěla bych vyzkoušet. Můžu dát místo cukru a javorovýho sirupu jen sirup agáve? Díky za radu 🙂

    12. pro 2013

    jsou vynorny 🙂 delala jsem s medem, protoze jsem zapomnela koupit javorovy sirup, ale i tak jsou super - az se mi vzbudi princezna, urcite je bude chtit snist vsechny 🙂

    27. únor 2014
    27. únor 2014

    mela jsem pravdu - prvni slovo po probuzeni bylo susenka...asi je vedma, nebo mi fakt veri (rano jsem ji rikala, ze ji je upecu, az bude spat). Behem odpoledne jich mela misku a snad dvacetkrat me presvedcovala, ze ma jeste hlad...vecer sla spat s revem, protoze je videla, ale nedostala 😀 no, takze opet pochvala za recept od profesinonalni ochutnavacky a gurmanky

    27. únor 2014

    Od kdy by se tak mohli dávat dětem?

    31. bře 2014

    Ted mi v lednici odpociva testo z kila!!! mouky 😀 Snad to aspon vikend vydrzi...

    2. dub 2014

    @babettaboo Zkoušela jste i celozrnnou špaldovou mouku nebo jen hladkou špaldovou?

    19. dub 2014

    Ty musím zkusit. Vypadají úžasně.

    14. srp 2014

    @lucipravda já jsem je třeba dělala vždycky z celozrnné a jsou výborné 🙂

    5. pro 2014