apacheee
20. bře 2018
2711 

Zdravotní pojišťovna a její programy pro děti a maminky

    V minulém článku jste se mohli dočíst především o možnosti, kdy rodiče mohou příspěvek z Fondu prevence přenechat svým dětem. Pokud jste článek nezaznamenaly a zajímá vás, můžete si ho přečíst zde. Benefitů, které Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra svým klientům nabízí, je však mnohem víc. Jelikož se nacházíme na stránkách, které se týkají především dětí a maminek, ráda bych zmínila další možnosti čerpání výhod, o kterých mnoho lidí neví.

Pro ženy

    Pro každou ženu (pojištěnou u 211) je ve Fondu prevence primárně určen Program pro dospělé, kde je možné čerpat příspěvek až do výše 500 Kč. Kromě toho je ale také možnost po splnění podmínek čerpat i příspěvek z programu Těhotné a ženy po porodu. Pojišťovna vám tak může přispět například na předporodní kurz, ultrazvukové vyšetření, pomůcky pro kojení dětí či na návštěvu laktační poradkyně. Celkový příspěvek od pojišťovny pak může být díky kombinaci obou těchto programů až 1000 Kč. Pokud vás tato možnost zaujala, určitě se podívejte na kompletní specifikaci programu Těhotné a ženy po porodu, kde se dozvíte nejen, na co vše vám pojišťovna může přispět, ale také, jaké konkrétní podmínky musíte splnit. Já osobně jsem tento program využila v minulém roce, kdy nám pojišťovna přispěla na 4D ultrazvukové vyšetření, ze kterého nám zůstala nádherná památka - video s naším Tobiáškem (tehdy ve 24. týdnu těhotenství).

Pro děti

    Program pro děti je určen dětem od narození až do 18 let. Možností, jak využít příspěvek z tohoto programu, je velké množství, například příspěvek na monitor dechu, plavecké kurzy (i jiné pohybové aktivity) či na nácvik dentální hygieny u dentálního hygienisty, atd. I tento program je pak možné kombinovat a získat tak od pojišťovny ještě vyšší příspěvek – k výše uvedenému mohou rodiče pro své děti čerpat třeba ještě příspěvek do výše 500 Kč na očkování nehrazené ze zdravotního pojištění.

S pojišťovnou do Tater

    Velmi oblíbeným a využívaným benefitem jsou léčebně ozdravné pobyty ve Vysokých Tatrách, které jsou určeny pro děti s chronickým onemocněním dýchacích cest. Podávání přihlášek pro letošní rok bylo prodlouženo a aktuálně zbývá ještě pár volných míst. Pokud vás tato možnost zaujala, nezapomeňte podat včas přihlášku pro své dítě – čas máte už jen do konce března. Jako dítě jsem měla příležitost se ozdravného pobytu v Tatrách zúčastnit a dodnes na něj moc ráda vzpomínám, dokonce jsem zde dostala svoji první pusu (a uznejte, že na to se prostě nedá zapomenout). Upřímně přiznávám, že zdravotní hledisko v té době bylo sice to poslední, co jsem řešila, ale mamka dodnes říká, že mi to neskutečně prospělo. A maminkám se musí přeci věřit.

    Doufám, že pro vás byly informace o možnostech čerpání příspěvků od Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra přínosné a budu ráda, když se v komentářích podělíte, jak příspěvky využíváte vy i vaše rodina. Pokud jste pojištěné u jiné zdravotní pojišťovny a uvažujete o změně, tak jen připomínám, že do konce března máte ideální příležitost přejít právě k ZPMV.

----------

Tento článek vyšel s podporou Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR

Když jsem byla těhotná a malá se narodila, tak jsme byli u 211, ale příspěvky byly tedy dost krouhlé a nejhorší bylo, že v půlce roku si některé klidně skončily. Do 30.6. dávali na očkování a my co měli děti v létě a očkovali v létě, jsme už dostali prd. Takže nastala změna pojišťovny a jsme spokojenější a využíváme různých mnoha balíčků pro nás i děti 🙂

16. bře 2018

@evly Předpokládám, že jste teď u VOZP🙂

16. bře 2018

@kacakkv jojo přesně tak

17. bře 2018

Po x letech jsme celá rodina od 1.1. od 211 odešli. Preventivní programy jsme prakticky neměli šanci na či využít:((

17. bře 2018

Taky jsem leta prispevky nemela sanci vyuzit. Dite narozene ke konci roku bez vyhod. V predchozim roce finance vycerpane a do podminek v novem roce jsme se kvuli datu narozeni nevesli. Komunikace s pojistovnou pres e-mail priserna. Takze pujdu nejspis k jine pojistovne, ktera bude vstricnejsi.

18. bře 2018

@bizba doporučuji OZP😉

20. bře 2018

Začni psát komentář...

Odešli