67 / 322
    Tatin de Poires - hruškový koláč ........ hříšně dobrý

    Ten vypadá luxusně🙂

    26. dub 2013

    mnam!recept prosim!

    26. dub 2013
    Komentář byl odstraněný

    ingredience:
    5 pevných hrušek
    5 lžic medu (originál je rozmarýnového nebo levandulového) já dala javorový sirup
    200 g másla
    3 vejce
    200 g medu
    200 g hladké mouky
    2 lžičky kypřícího prášku
    Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jadřince a chvilku povaříme aby nám změkly a šli lépe nakrájet do vějířku. Do malé hrnce dáme 5 lžic medu a přivedeme k varu dokud nezkaramelizuje. Med vlijeme do formy vyložené pečícím papírem, potřeným máslem a vyskládáme na něj vějířky hrušek (http://3.bp.blogspot.com/-dcuy6eo4xoU/UHrz3fh8m...). Máslo utřeme vařečkou do pěny. Vejce šleháme s medem dokud nevznikne světlá krémovitá pěna, do které vmícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme máslo.
    Těstem zakryjeme hrušky a pečeme cca 50 minut, dokud není špejle čistá. necháme chvilku zchladnou a překlopíme na talíř 🙂
    PS: ingredience jsou dělané na formu o průměru 28cm - já jí mám menší a tak koláč je ve skutečnosti placatější 🙂

    @oksnov

    28. dub 2013

    Už se na něj těším 🙂

    28. kvě 2013

    tak do toho jdu!

    31. kvě 2013

    @babettaboo mňam, zkusím ho zítra udělat, když mi žaludek dovolí 😀

    8. led 2014

    @babettaboo ahoj, prosim te jen dotaz - med je psany, ze se vlije do formy a potom jeste vysleha s vejci. jak teda? 2x 5 lzic medu? zitra ho vyzkousim, vypada luxusne 🙂

    7. únor 2014

    Ja jsem blbka, ted to ctu poradne 😀 no jo, bloncka 🙂 pardon 🙂

    8. únor 2014

    Děkuji za tip. Je výýýborný 🙂

    1. lis 2014