84 / 322
    Domácí sedmikráskový med :)

    Jéééééééééééééééééé 😵 kolik na to těch sedmikrásek padlo?

    15. kvě 2013

    @zuhur na 1l vody jsem dala jeden citron, půl kila třtinového cukru a vůbec netuším kolik sedmikrásek 🙂 sbírala jsem do většího pytlíku a bylo ho tak ani ne půlka 🙂 takhle to vypadalo v hrnci https://lh4.googleusercontent.com/-1Y0_vNljTFM/... 🙂

    15. kvě 2013

    chci zkusit pampeliškový 🙂

    15. kvě 2013

    @svoba moje poslední výzva v medu je smrkový 🙂 již brzy 😀

    15. kvě 2013

    @babettaboo slyšim prvně. těšim se na ohlasy 🙂

    15. kvě 2013

    @babettaboo to musí být dobrota, možná taky zkusím

    15. kvě 2013

    A chuťově, který myslíš, že je lepší? Pampeliška nebo sedmikráska? Já ty pampelišky prošvihla, samozřejmě 😀

    16. kvě 2013

    @morgan81 víc mě chuťové zaujala sedmikraska 🙂

    16. kvě 2013

    @babettaboo smrkový je dokonalý 🙂 Nádherně voní lesem. Jak děláš? Já od malička pamatuju - jít hluboko do lesa, ať jsou odrostky "čisté", nasbírat nové přírůstky (letošní) rovnou do sedmičky sklenice, pořádně umačkávat a doma zasypat krystalovým cukrem, Dát na 7 dní za okno (sluncem se spustí ronění šťávy ze smrků) a pak na 7 dní do temna (aby nezhnědlo a šťáv byla průzračná. Uchovává se v lednici, chuťově dokonalá esence lesa a nikdy jsem nepila v čaji, vždy ve vodě s citronem, olizuju se co sem si na ně vzpomněla 🙂 Jeslti děláš jinak, sem s receptem, ráda se přiučím něčemu novému 🙂

    24. kvě 2013

    @oktarina dělám ho vlastně stejným zpusobem jako tenhle 🙂 ja používám přírodní třetinová cukr tak se mi zbarvuje do hnědá, babička ho ma taky vždycky bili či az průhledný . Ten tvůj zpusob ale taky asi zkusím 🙂 my máme smrk na zahrade tak používám jehlice z nej 🙂

    26. kvě 2013

    @babettaboo 🙂 trtinovy cukr mám doma, já zas zkusím tvůj způsob, ať můžu porovnat 😉

    26. kvě 2013

    @babettaboo můžu se zeptat,tento děláš stejně jako ten pampeliškový?Děkuji🙂

    21. čer 2013

    @radka_b ano je to skoro to stejné 🙂 druhý komentář je recept 🙂

    22. čer 2013