benjik
28. kvě 2013

Jing a jang = Nela a Jakub

Jing a jang = Nela a Jakub aneb tak rozdílní,ale přesto ladící

Blíží se Den dětí a mě to přinutilo se zamyslet,jaké moje děti vlastně jsou. Výsledek mohu přirovnat k jing a jang - jsou úplně odlišní,ale dokonale se doplňují a jeden bez druhého nejsou "úplní."

-Nela je spíš pohybově zaměřené dítko - začala běhat(ano běhat,chůzi se naučila později) v 10.měsících,od té doby se se nezastaví. Kuba je přesný opak - začal pořádně chodit až ted ve 14.měsících,ale i tak je to spíš takový peciválek.

-Kuba začal hodně brzy mluvit co se týče prvních slov.Pořád něco brebentí.   Nela naopak mluvit jakž takž začala ve 2 letech  - do té doby si vystačila jen s cca 10 slovy.Navíc srozumitelně mluví až od 3,5 let.

-Nela nemusí moc malování - radši si vezme nůžky a vystřihuje nebo něco tvoří .  Kuba naopak - čmárá všude a na vše od 11.měsíců

-Kuba přímo miluje knížky a čtení z nich. Nela si radši prohlíží obrázky v nich

-Nela od narození dovedla spát ve své postýlce,ale neměla dost dlouho ráda deku.  Kuba postýlku nesnesl ani v porodnici a vyžadoval těsné zavinutí a blízkost lidského tepla (mě).

-Kuba se nenechá od narození hlídat nikým ani svým tátou. Nelu mohl hlídat kdokoliv bez problému.

-Nele trvalo dlouho naučit se jakoukoliv písničky - radši tancovala.  Kuba naopak umí již ted dokonale zanotovat své oblíbené písničky.

-Kuba má rád pejsky. Nela kočičky

atd........

Rozdílů by se našlo ještě spousta.Přestože jsou zcela odlišní,jsou na sebe navzájem neskutečně navázaní. Navzájem si pomáhají,spí spolu,,dovádí a vymýšlejí jak na nás.Někdy je jejich rozdílnost důvodem sporu,ale nikdy se na sebe dlouho nezlobí. Je na nich vidět,že se mají hrozně rádi a jsou to prostě partáci.

A my je za to milujeme, i když máme kolikrát chut je vystřelit na měsíc na Měsíc. Jsme rádi,že nejsou jak přes kopírák(tedy podobou ano), o to větší zábavu a dobrodružství si s nimi užíváme. Těšíme se z každého jejich pokroku,úspěchu. Ale hlavně se těšíme na každou chvilku s nimi,protože bez nich - my nejsme nic!

I naši jsou rozdílní, Vendulka stydlín, Ondrášek už v tomhle věku osahává a očumuje cizí ženský, nikoho se nebojí..Vendulka ráda tvoří, čte, opečovává..Ondra miluje cokoliv venku, ale oba dva milují maminku, oba jsou tvrdohlaví, nechtějí spát jinde než u mě a tak dál 🙂

28. kvě 2013
benjik
autor

@angetha my je máme fakt jakpřes kopírák.😀 Kubajz je taky na ženský😀 Nelča stydlín. Nepojedete někdy ted do Prahy? Že by jsme se sešly? Mělník asi nehrozí,nehodlám tě odsoudit ke zcvoknutí z takové cesty.

28. kvě 2013

Začni psát komentář...

Odešli