Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    destinee
    7. zář 2016    Čtené 289x

    Jak jsem testovala Viledu

    Když jsem viděla na koníkovi možnost přihlásit se do soutěže o testování mopu Easy Wring & Clean TURBO od  Vileda, tak jsem jako správná uklízecí maniačka neváhala ani minutu a rozhodla jsem se to zkusit. No a jaké to pak bylo překvapení, když mi došla zpráva, že jsem byla mezi takovým množstvím zájemkyň vybrána. Tímto bych ještě jednou koníkovi ráda poděkovala za možnost testování.

    A teď už k samotnému mopu, na který jsem byla opravdu velmi zvědavá, ptž upřímně bych si třásňový mop sama od sebe nikdy nekoupila, třásně ve mně žádnou extra důvěru nebudily nikdy. Mám doma plochý mop od Vileda a jiné značky, ale většinou jsem stejně vytírala na čtyřech  s hadrem 🙂

    Balík s mopem dorazil ani ne do týdne a hnedka jsem se vrhla na testování.

    Stačilo jen vybalit kbelík, smontovat teleskopickou tyč, nasadit nástavec a začít.

    Kbelík je stabilní, převrácení nehrozí ani když šlapete na pedál rychleji. Otvor na vylévání vody je velmi praktický, stejně jako ryska označující doporučené množství vody. Za sebe dávám vody méně, ptž když dáte po rysku a s mopem v kbelíku víc „mácháte“ tak se stane, že to cáká ven zejména tím otvorem na vylévání vody. Takže doporučuju dávat pod rysku.

    Systém ždímání mě překvapil, sice jsem se upřímně na poprvé do ždímací části netrefila a některé třásně mi čouhaly ven (proto to taky pak při ždímání stříkalo), ale stačí trochu cviku a jde to perfektně. Rozhodně žádná voda ven při ždímání nestříká (to se mi stávalo u stávajícího mopu) a například na plovoucí podlahu lze mop opravdu hodně vyždímat, samozřejmě musíte hold vícekrát sešlápnout pedál .

    Testovala jsem tedy na plovoucí podlaze a klasické dlažbě.  Pokud před vytřením nevyluxujete, tak mop všechno nesebere, pár vlasů a psích chlupů přeci jen na podlaze zůstalo, ale v porovnání s plochým mopem, to je určitě menší množství. Podlaha je po vytření krásně lesklá, žádné čmouhy. Osobně trochu bojuji se systémem vytírání, při použití plochého mopu mi to jde lépe, tady jsem ještě nepřišla na správný grif a při vytírání zleva doprava mi to prostě nejde plynule (viz video níže),ale to není vada mopu, ale moje neschopnost 🙂 Co mi trochu vadí je to, že i při sklopení je mop docela vysoký a nedostanete se s ním pod nižší skříňky. A trochu nepohodlné je proplachování mopu, ptž mop musíte vyndat z kbelíku, propláchnout, obrat nečistoty a pak zase dát nacucaný vodou do kbelíku na vyždímání a při tomhle přesunu trochu nacákám. Rukojeť kbelíků má otvor, ve kterém by měla držet násada, ale mně to tam prostě nedrží, tak nevím, jestli je chyba u mě nebo u mopu.

    Když to tedy shrnu, tak mop mě opravdu mile překvapil a díky možnosti testování jsem zcela změnila názor na třásňové mopy. 

    odkaz na video:

    http://martinavonkova.rajce.idnes.cz/MOP/