Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    janakar
    29. bře 2018    Čtené 188x

    Silvanols - testujeme léčivou sílu přírody

    Do testování jsem se zapojila velmi ráda, jelikož naše velká rodina se třemi dětmi často řeší různé neduhy jako je rýma, kašel a bolení v krku. A stále častěji hledám pomoc v různých receptech našich babiček - připravuji bylinné sirupy z tymiánu, cibule apod. Při rýmě ale vždy sáhnu po osvědčených sprejích z lékárny, u kterých pokaždé slyším varování: "Nepoužívejte déle než týden". 

    A abych řekla pravdu, celkem mi vadí, že tyto spreje poškozují sliznice a vyvolávají závislost. Na druhou stranu ale nesnáším pocit ucpného nosu, takže po něm vždy sáhnu. Velmi mě tedy zaujala nabídka testovat přírodní nenávykový a neškodný sprej, který bych během rýmy mohla používat já i moje děti.

    SINUSTRONG sprej

    Nejprve uvedu fakta, která uvádí výrobce:

    • Uvolňuje nos, zvhlčuje a regeneruje nosní sliznici, účinkuje protizátlive
    • Obsahuje unikátní kombinaci bylinných extraktů (Rakytník, měsíček, echinacea, eukalyptus, máta, jedle bělokorá
    • Bezpečný - nezpůsobuje závislost ani poškození sliznie
    • Vhodný pro dlouhodobé užívání - také jako prevence
    • Vhodný pro celou rodinu včetně dětí od tří let
    • Sprej na bázi vodního gelu, který nevytéká z nosu a lépe kryje poškozenou sliznici po delší dobu
    • Trojí účinek - rychle uvolní nos, působí protizánětlivě a stimuluje regineraci nosní sliznice

    Naše testování začalo v období, kdy jsme byli všichni naprosto zdraví. Při prvním vyzkoušení tohoto spreje mě dost zaskočila jeho síla. Hned jsem si vzpomněla, jak mi moje maminka jako dítěti kupovala v lékárně při rýmě tyčinku, která se přikládála k nosu a vdechovala se její eukalyptová vůně, která krásně protáhla nos. Musím ale podotknout, že v momentě, kdy člověk rýmu nemá, je sprej silný až příliš - štípe tak, že člověku až vytrysknou slzy. Jako prevenci bych ho tedy z těchto důvodů asi nepoužívala a děti by ho také odmítaly. Jeho pravou sílu jsem však ocenila v momentě, kdy jsem rýmu dostala. Najednou sprej nebyl tolik intenzivní, ale doslova příjemný. Musím se přiznat, že jsem se nedokázala úplně odprostit od "návykových" sprejů z lékarny, ale díky Sinustrongu jsem jejich použítí omezila prakticky jen na noc. A nyní, když rýma pomalu odeznívá budu sprej určitě používat k regeneraci a dohojení nosní sliznice. 

    Za mě je tedy Sinustrog doslova pecka. Je to pro mě opravdu příjemný společník během rýmy. Bohužel pro děti u nás využití asi nenajde. Oceňuji také jeho velké balení.

    LARFASOL sprej

    Opět nejpreve uvedu fakta od výrobce:

    • Unikátní sprej na zánět a bolest v krku na bázi přírodních olejů (rakytníkový, měsíčkový a bergamotový olej)
    • Snižuje otok a bolest, ulevuje od podráždění krku
    • Antivirový, antibakteriální a protizánětlivý účinek
    • Stimuluje lokální imunitu, kryje a regeneruje postiženou sliznici
    • Bezpečný pro celou rodinu, vhodný pro děti od 2 let
    • Široké spektrum použití - škrábání v krku, bolest při polykání, pocit suchého hrdla, chrapot, suchý a dráždivý kašel, po chirurgických zákrocích a poranění v hrdle

    Hlavním testerem tohoto spreje byl manžel a syn a oba si ho moc chválili. Překvapující byla výrazně olejová konzistence a chuť po bylinách. Dovedu si představit, že to nemusí být všem příjemné. Nám to ale nevadilo. Manžel byl přesvědčen, že mu zastavil rozjíždějící se nasofaryngitidu. Já jsem sprej jen vyzkoušela v rámci prevence. V momentě, kdy bych ho ocenila při kašli a bolesti v krku už byl vypotřebovaný. Jsem ale přesvědčená, že by mohl být i velmi užitečný při aftech v ústech, kde by jeho olejová konzistence naopak velmi příjemně zklidnila dutinu ústní. Kdybych takový sprej měla před lety, určitě bych ho používala během chemoterapie, při které jsem měla ústa plná bolestivých vřídků. Věřím, že by citlivou sliznici příjemně uhladil.

    Oba výrobky mě příjemně překvapily a určitě si je příště koupím. 

    Děkuji MK za možnost testování a čtenářům za to, že dočetli až do konce 🙂

    janakar
    6. pro 2016    Čtené 194x

    Letos nám vánoce přinesla Tescoma

    Tescoma je značka, kterou mám velmi ráda. V létě s oblibou používáme tvořítka na nanuky, na vánoce různé formičky, vykrajovátka, tvořítka na vosí hnízda a mnoho dalších výrobků máme v plánu dokoupit.

    Když jsem tedy narazila na nabídku testování výrobků od Tescomy, nemohla jsem ji jen tak přejít a zapojila se. Zdobící tužka byla jedna z věcí, kterou již dlouho mám  poznačenou v katalogu, abych na ni nezapomněla, až budu dělat objenávku. Moc mě tedy potěšilo, že jsem byla vybrána a že zrovna tužka je součástí testování. Kromě zdobící tužky jsme testovali vykrajovátka na linecké.

    Výrobky dorazily velmi rychle, stejně tak pokyny k testování. Nejprve mě docela překvapil šibeniční termín. Testovat jsem musela začít prakticky hned, což pro mě byla celkem nezvyklá situace - takto brzo jsem s pečením snad ještě nikdy nezačala🙂 Ale jak již napovídá nadpis mého článku - s pečením k nám dorazila vánoční atmosféra, za což jsem nakonec moc ráda. Slíbila jsem dětem, že testovat budeme společně a slib jsem splnila.

    Nejprve jsem důkladně rozebrala a zase složila zdobící tužku, abych se s ní dobře seznámila a testování s dětmi pak probíhalo hladce.

    Součástí balení tužky je pět velikostí hrotu, což zajišťuje univerzální použití tužky - od jemného zdobení (např. perníků) až po zdobení dortů krémem.  Velmi oceňuji možnost uložení těchto hrotů a čistící jehly do dutiny pístu. Takto předejdeme hledání připadně ztrátě jednotlivých hrotů a vše máme bezečně uloženo. Dále je součástí silikonová nálevka na polevu či krém a silikonovavý stojánek s přísavkou, do kterého můžeme tužku během práce odkládat, což je také velmi praktické.

    Po teoretické přípravě jsem se pustila do praktické části 🙂 Testování probíhalo ve dvou fázích - zdobící tužku jsme testovali na perníčcích, vykrajovátka na lineckém. Připravila jsem těsta a těšila na své tři kolegy testery🙂

    Společnými silami jsme upekli perníčky. Celé pečení však bylo v duchu toho, abychom to co nejrychleji měli a mohli začít zdobit. Během pečení se u nás již vytvářel pořadník, kdo bude mít tužku první 🙂 Poté již přišla na řadu tužku. Výrobek jako takový podle mého názoru nemá chybu - nemám jedinou výtku k tomu, co bych na ní udělala jinak. Problémy, které jsme během zdobení řešily souvisely s konzistencí náplně respektive polevy, což ale s kvalitou tužky absolutně nesouvisí.

    Když tedy pominu komplikace, které jsme řešili, než jsme vychytali správnou hustotu polevy, první věc, která mě velmi mile překvapila byla čistota práce. Vzhledem k tomu, že perníčky u nás pravidelně zdobí děti a obvykle používáme klasický pytlík, musím vyzvednout, že nikde nebyla vytečená poleva, nemusela jsem neustále běhat kolem dětí a upravovat jim pytlíčky, ze kterých jim nekoordinovaně vytéká poleva. Prostě a jednoduše byla ta práce čistší a pohodovější. Jediný zádrhel byl, že jsme měli jen jedno pero a tři zdobiče🙂

    Samozřejmě jsem zdobící pero otestovala i já. Pracovalo se mi s ním velmi hezky. Nejsem žádný umělec, ale v momentě, kdy se mi povedlo vystihnout správnou hustotu polevy, která musí být skutečně hodně hustá, začalo se mi celkem dařit. S hustotou souvisí i plnění pera. Vzhledem k tomu, že poleva musí být hodně hustá, je celkem obtížné pero naplnit  - je třeba polevu do pera dávat dlouhou úzkou lžičkou. To jsou ale vše věci, které člověk řeší při prvním použití a příště již ví, jak na to.

    Pero má opravdu hodně použití. Určitě ho budu používat i na další výtvory v kuchyni - těším se, až s ním budu vytvářet čokoládové ozdoby do zmrzlinových pohárů a určitě ho využiju i pro zdobení různých moučníků a dortů. Vřelo ho doporučuji.

    Druhou částí testování byla vykrajovátka na linecké cukroví. Vykrajovátka jsou uložena v praktické plastové krabičce, což je fajn. Co mě překvapilo nejvíc, je velikost. Ačkoliv se to na první pohled nezdá, cukroví je opravdu malinké. To ale považuju jednoznačně za pozitivum. 

    Nikdy jsem se taky nesetkala s tím, aby středové vykrajovátko bylo součástí hlavních tvarů. Toto řešení je velmi výhodné především pro děti. Navíc se nám nikdy nestane, že otvor není přesně tam, kde chceme, že se netrefíme. Navíc jsou pak výsledné tvary nápaditější, protože nemáme v každém tvaru jen malé kolečko, ale např. kapřík má očičko apod. Musím říct, že děti to moc bavilo a s vykrajovátky se jim pracovalo moc dobře.

    Výsledné malinké tvary byly skutečně kouzelné.

    I tento výrobek nás moc potěšil a rozhodně nezklamal. 

    Děkujeme MK i firmě Tescoma za možnost testovat tyto skvělé výrobky, které můžeme s čistým svědomím všem doporučit.

    janakar
    11. říj 2016    Čtené 400x

    Jak jsem testovala emulzi BELCURA

    Před pár týdny jsem na koníku zaznamenala nabídku zapojit se do testování emulze ve spreji Belcura firmy Belupo

    . Nabídka mě velmi zaujala, jelikož se jedná o produkt vhodný pro suchou pokožku. A suchá pokožka je pro mě v posledních dvou letech velké téma. Potíže se suchostí kůže a sliznic si nesu jako následek a připomínku prodělané onkologické léčby a transplantace kostní dřeně. Je to pro mě jen nepatrná nepříjemnost - taková malá daň za vyléčení, která nestojí ani za řeč. Postupně hledám, objevuji a zkouším různé produkty - na kůži těla, na obličej, na pokožku hlavy, na suchou sliznici dutiny ústní, suchost očí.....Emulze ve spreji Belcura mě tedy velmi zaujala.

    V přiloženém letáku jsem se dočetla, že emulze ve spreji Belcura obsahuje vysoce čisté mikrostříbro, které má protizánětlivé a antibakteriální účinky, ceramidy III a kyselina mléčná pomáhají obnovit strukturu pokožky a kombinace hydrofilních a hydrofobních výživných látek udržuje suchou pokožku hydratovanou a chrání ji před vysoušením. Upravená hodnota pH emulze pomáhá zachovat přirozenou kyselost pokožky. Podporuje tak regeneraci pokožky, zklidňuje podráždění a zmírňuje kožní problémy. Belcura je vhodná pro suchou, podrážděnou i citlivou pokožku dospělých a dětí už od šesti měsíců a také pro pokožku postiženou atopickým ekzémem. Neobsahuje konzervanty, parfemace, lanolín, alkohol, ani barviva. Tolik teorie a nyní moje praktické postřehy a zkušenosti 🙂

    Balíček s emulzí jsem rozbalovala s velkým očekáváním a po rozbalení jsem byla doslova okouzlena krásným obalem. Způsob aplikace ve formě spreje mě prostě bavil a baví stále. Taktéž konzistence emulze je velmi příjemná, krásně se vstřebává, viditelně hydratuje a to vše bez pocitu mastné pokožky.

    Emulzi jsem používala jednak jako tělové mléko - pro kůži celého těla, jednak i na pleť obličeje. V obou případech se osvědčila. Vzhledem k tomu, že svůj problém se suchostí kůže řeším už nějakou dobu a neustále se něčím mažu, neměla jsem v době testování žádné viditelné kožní problémy - nemohla jsem tedy zhodnotit, jestli by emulze tyto problémy zlepšila. Co ale můžu s jistotou říct je, že ve srovnání s jinými připravky, kůže vydržela hydratovaná prakticky celý den. Stačilo použít emulzi ráno a večer. Taktéž musím vyzdvihnout způsob aplikace - ve spreji. Myslím si, že tento způsob aplikace je i ekonomický. Ačkoliv objem lahvičky je jen 125 ml a emulzi jsem intenzivně používala, stále ještě nedošla a při protřepání se mi zdá, že jí mám ještě hodně. Kdybych se takto intenzivně mazala tělovým mlékem nebo krémem o objemu 125 ml - myslím, že bych již měla velkou část balení spotřebovanou.Velmi dobře se mi emulze osvědčila především na rukou.  Občas mám období, kdy se mi hodně dělají záděry kolem nehtů - emulze Belcura je hojí doslova před očima. Předpokládám, že právě použité mikrostříbro zde plní obrovskou úlohu.  Navíc po aplikaci, jak už jsem uvedla, nemá člověk mastné ruce.

    Domnívám se, že emulze bude užásná pro použití na pokožku podrážděnou sluncem.

    Jediná věc, která mi nebyla úplně příjemná je vůně. Respektive  - výrobek je bez parfemace, což má své opodstatnění, ale přesto jistou vůni má. Pokoušela jsem se ji k něčemu přirovnat, ale popisuje se to velmi těžko. Možná by se dalo říci, že je to lehký náznak kovu.

    Celkově však mohu emulzi Belcura doporučit a za sebe mohu říct, že se určitě stane součástí mé kosmetické výbavy🙂

    Chtěla bych moc poděkovat MK i firmě Belupo za možnost testovat tento skvělý výrobek.