Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    kasparek_baby
    16. pro 2016    Čtené 195x

    Jak vybrat kočárek

    Výběr kočárku patří mezi milé povinnosti budoucích rodičů. V určitém slova smyslu bychom tuto činnost mohli přirovnat k výběru auta. Kočárek by měl splňovat všechny důležité parametry, co se bezpečnosti týče, měl by se vám líbit, být praktický a samozřejmě i cenově odpovídat vaším finančním možnostem. Pojďme si jednotlivé body více přiblížit.

    Výběr dětského kočárku podle designu

    I když se říká, že vzhled není to hlavní, u většiny věcí, které si kupujeme, je to doslova stěžejní kritérium. Stejné je to i u dětského kočárku. Když přijdete do obchodu, nebo sledujete nabídku na e-shopu, dáváte přednost tomu, co se vám líbí. Můžete zvolit buď neutrální barvy, nebo rovnou pořídit kočárek v holčičím či v chlapeckém designu. V tomto směru se nenechte nikým ovlivnit. S kočárkem budete jezdit především vy.

    Proto je zcela na vás, zda dáte přednost jednoduchosti, nebo vsadíte na výrazné odstíny či potisky. Pozor si však dejte na velmi světlé barvy. Větší děti mohou kočárek snadno umazat od jídla a špinavých rukou. Proto dbejte také na praktičnost.

    Myslete také na praktické detaily, jako je přehazovací a výškově nastavitelná rukojeť. Můžete tak své děťátko vozit čelem k sobě nebo od sebe. K nezaplacení je také ruční brzda a otočná kola. V nabídce jsou také kočárky typu trojkolka, anebo čtyřkolka. U trojkolky je důležité přední otočné kolečky, obecně jsou čtyřkolky stabilnější a pevnější.

    Bezpečnostní norma

    Bezpečnost kočárku hraje prakticky nejdůležitější roli. Před koupí se ujistěte, že kočárek odpovídá bezpečnostním normám a splňuje veškeré požadavky na bezpečnost. Norma EN 1888 konkrétně specifikuje požadavky a metody kladené na dětské kočárky určené k přepravě jednoho nebo více dětí. Přesně tuto normu by měl vámi vybraný kočárek splňovat. Dobře si vyzkoušejte také brzdu, bezpečnostní pásy a celkovou stabilitu kočárku.

    Jaký typ kočárku zvolit?

    Kupujete kočárek pro miminko od narození, nebo už pro větší batole? Budete jezdit převážně ve městě, nebo na nerovném a náročném terénu? To jsou otázky, na které byste si měli odpovědět. Můžete pořídit trojkombinaci, která obsahuje jak hlubokou korbu, tak i sportovní verzi a autosedačku. Výhodou je, že máte kočárek, který využijete od novorozence až do tří let dítěte.

    Autosedačku lze nasadit na tělo kočárku místo korby, což je praktické. Hluboký kočárek využijete pro dítě přibližně do šesti měsíců, někdy i o něco déle. Sportovní verze je pak určena až do 20 kg, tedy do tří let věku. Autosedačka vajíčko, která je součástí trojkombinace, je určena dětem asi do jednoho roku podle váhy a výšky. Do auta se umísťuje proti směru jízdy.

    Jednotlivé díly můžete pořídit také samostatně, ovšem cenově to obvykle vychází méně výhodně. Proto mnoho rodičů pořizuje právě trojkombinaci a nemusí se již o nic starat.

    kasparek_baby
    13. pro 2016    Čtené 33x

    Vánoce s miminkem? Hlavně pohodové

    Vstupem do dospělosti ztrácejí pro řadu lidí Vánoce své kouzlo. Výjimečnost svátečních okamžiků a těšení se na dárky jsou vytlačené stresem z práce, vyčerpáním z předvánočního úklidu a nákupního shonu. Čas, kdy zakládáte vlastní rodinu, je příležitostí, jak se z Vánoc začít opět radovat a znovu se naučit si je užívat. Stačí jen zbytečně netlačit na pilu a s plněním (možná i vlastních zapomenutých) dětských snů začínat pozvolna. Jaké budou vaše první Vánoce s miminkem? Záleží jen na vás.

    Dokud je vaše děťátko ještě velmi malé, budete muset možná odložit vaše představy o krásně vánočně nazdobené a uklizené domácnosti a kvantech napečeného cukroví. Nepřepínejte za každou cenu své síly a zaměřte se hlavně na užívání si chvil s vaším miminkem, než abyste se nevyspalí pouštěli do mytí oken za doprovodu pláče dítěte, které si zrovna žádá vaši pozornost. To je totiž to hlavní, o co nejmenší (a vlastně i jakkoli starší) děti stojí. Nedocení ani perfektně vyleštěný byt (který se stejně záhy jejich přičiněním, pokud se už dokáží samy pohybovat, vrací do před-úklidového stavu), ani hromady dárků.

    I u větších dětí platí, že velké množství darů je spíše na škodu. Děti obvykle ve spěchu vše rozbalí a pak nevědí, s čím by si hrály dříve a u ničeho tak pořádně nevydrží. Pokud vás čekají kolem Vánoc různé návštěvy u příbuzných, zvažte spíše variantu, že si dítě při každé návštěvě rozbalí několik dárků, než abyste hromadili veškeré dárky od celé rodiny u sebe doma a dávali je dítěti na Štědrý den najednou.

    Režim Vánoc bude potřeba přizpůsobit dítěti. Nelámejte si hlavu s tím, že slavnostní oběd či večeři nebudete podávat přesně v hodinu, která bývá v rodině tradicí. Tento fakt neberte jako negativu, ale právě naopak – tím, že vyjdete dítěti vstříc, dokážete například nadělování dárků naplánovat na chvíli, kdy bude dítko odpočinuté a v dobré náladě, byť to třeba shodou okolností vyjde až na druhý den ráno. Pořád to bude lepší, než rozbalovat dárky s mrzutým a přetaženým dítětem.

    Ani štědrovečerní večeři nemusíte mít přesně podle tradic – zaměřte se na to, co je pro vás nejdůležitější. Pokud chcete hlavně společně celá rodina pojíst, můžete klidně vynechat slavnostní oblečení a společně si pochutnat na jídle (a nemuset při tom trnout, že vám nebo sobě dítě zamaže drahé sváteční šaty). Místo tradičního kapra si můžete dopřát pokrm, který s malou obměnou bude moct jíst i kojenec, a nebudete muset mít obavy ze zákeřných rybích kostí. Pokud dáte přednost slavnostnímu jídlu jen v rámci dospělých, můžete klidně děťátko nakrmit zvlášť v jeho čase a sami se najíst se vší parádou, až když bude vaše malé spát.

    Další roky, až bude děťátko větší, se můžete postupně přibližovat společným představám, jak budete vánoční svátky slavit. Nelpěte zbytečně na tradicích z vaší původní rodiny, pokud vám nesedí nebo je jejich aplikace příliš náročná (proč trvat na pečení dvaceti druhů cukroví jen kvůli tomu, že „se to tak vždycky dělalo“, i když je pak cukroví příliš a nikdo ho nejí, nebo vás nebaví jeho pečení).

    Rodinné tradice můžete nastavit úplně novým způsobem (a často právě na ta specifika, která odlišují zvyklosti naší rodiny od jiných, pak v dospělosti nejradši vzpomínáme), úplně postačí, když si uděláte z Vánoc příjemné období plné pohody, a zda se při nich bude servírovat bramborový salát nebo třeba žabí stehýnka či chleba se sádlem a cibulí, je zcela vedlejší.

    kasparek_baby
    25. srp 2015    Čtené 0x

    Hity ze světa hraček pro nejmenší

    Dnes není problém pořídit dětem téměř jakoukoliv hračku. Barvy, tvary, použití, velikosti – možností je nespočet. Tolik možností je někdy zkrátka ochromující. Rodiče bezradně stávají uprostřed hračkářství bez nejmenšího tušení, jaké hračky svým dětem pořídit. Vybrali jsme proto pro vás ty největší hity, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Nechte se inspirovat!Pro ty nejmenší Hrací deka nebo podložka je první „hračkou“, se kterou se děťátko setká. Měla by být pohodlná, barevná a citlivě stimulovat dětské smysly. Velká hrací deka SKIP HOP Kamarádi ze stromu je vyrobena z různých materiálů, které podporují rozvoj hmatových a koordinačních dovedností. Praktické detaily a překrásný design vašemu děťátku zpříjemní první objevování světa.

    Tip: Podívejte se na všechny hračky od americké značky SKIP HOP – okouzlí vás svou různorodostí a rozkošným designem.

    První kamarádi Objevování světa kolem sebe je náročná a někdy strašidelná činnost – proto by každý malý průzkumník měl mít svého kamaráda, který ho bude provázet. Tuto roli s radostí zastane třeba slon Mates od proslulé značky Lamaze. Výrazné vzory, jemný samet a veselé detaily dělají ze slona Matese ideálního společníka.

    Když už capkáme První krůčky jsou mimořádnou událostí. Děti se vydávají za hranice dosud poznaného okolí a každý den je malým dobrodružstvím. A co by to bylo za dobrodružství, kdyby ho nebylo s kým sdílet?
    V obchodech se znovu objevují tradiční dřevěné hračky a tahací kachna značky Woody bude děťátko věrně provázet na každém kroku a rodičům připomene dobu jejich dětství.

    Tip: Chcete svým dětem pořídit opravdu kvalitní hračky, které mají duši? Podívejte se na celou nabídku dřevěných hraček.

    Rozvíjí motoriku a zabaví děti i rodiče
    Puzzle a stavebnice jsou nadčasové hračky, které dokáží zabavit děti i rodiče na dlouhé hodiny. K těm nejoblíbenějším patří už mnoho let stavebnice LEGO. A stavebnice z kolekce DUPLO jsou díky větším a barevnějším kostkám ideální pro malé stavitele. A kreativní box DUPLO si zamilujete – zaručeně!

    kasparek_baby
    30. črc 2015    Čtené 0x

    Dětská výbavička: Co všechno budete potřebovat?

    Těšíte se na příchod potomka a přemýšlíte, co všechno bude třeba před jeho příchodem připravit? Připravili jsme seznam věcí, které by měly být před příchodem nového člena rodiny připraveny. Co vám ještě chybí?

    Méně je někdy více Nastávající maminky a jejich rodiny často během těhotenství nastřádají neuvěřitelné zásoby dětského oblečení a potřeb pro miminka. Nezapomínejte ale, že miminka rostou jako z vody a většinu nastřádaných kojeneckých kousků miminko určitě nestihne unosit. Přemýšlejte prakticky a s počtem jednotlivých kousků to nepřehánějte.

    Oblečení pro miminka: Kolik jakých kousků pořídit?

    • Kojeneckých body budete potřebovat maximálně deset. Hodit se budou s krátkým i dlouhým rukávem.
    • Dupačky pořiďte patery. Dbejte především na příjemný materiál.
    • Overaly miminku postačí čtyři.
    • Podle ročního období pořiďte kabátky, mikiny nebo svetříky – vystačíte si se třemi kousky.
    • Dvě čepičky.
    • Dvoje až čtyři ponožky nebo capáčky.
    • Miminka narozená v zimě budou navíc potřebovat zimní kombinézu, teplejší mikiny, kabátky a teplou zimní čepici a rukavice.

    Oblečení pro novorozence pořizujte ve velikosti 56 (jen pár kousků) a ve velikosti 62.

    Na spaní Na každé miminko by doma měla čekat kvalitní dětská postýlka, dudlík, matrace, přikrývka, alespoň dvoje povlečení, zavinovačka, také případně dětský spací pytel.

    Určitě se vám bude hodit také chůvička, která bude hlídat klidný spánek vašeho děťátka.

    Na přebalování, koupání a krmení Většina maminek se obejde bez přebalovacího pultu – pokud na něj ale máte dostatek prostoru, jeho pořízení litovat určitě nebudete. Určitě se ale neobejdete alespoň bez přebalovací podložky.

    Pro začátek si pořiďte alespoň tři balení plenek, krém proti opruzeninám a větší zásobu vlhčených ubrousků – těch totiž není nikdy dost. Dále nezapomeňte na vaničku, teploměr do vody, osušky, žínky, olejíček a nůžky s kulatou špičkou – hygienické potřeby pro kojence najdete pohromadě zde.

    V dětské výbavičce by neměly chybět také dětské lahve, sterilizátor, kartáč na mytí lahví.

    Na cestování Kočárek s hlubokou korbičkou je samozřejmostí. Pokud si s výběrem kočárku nevíte rady, podívejte se na našeho průvodce pořízením kočárku. Pokud cestujete autem, je nutností také autosedačka.

    Nezapomeňte ani na fusak do kočárku, deku a případné příslušenství ke kočárku, které vám i vašemu děťátku pohyb s kočárkem zpříjemní.

    Nezapomínejte na sebe! K výbavičce pro miminko přihoďte také nějaké drobnosti, které vám zpříjemní první týdny mateřství. Oceníte kojící podprsenky, tampony do podprsenky, noční košile pro kojící ženy, kojící polštář a také odsávačku.

    Potřeby pro čerstvé maminky na vás čekají tady.

    Tak a je to! Vše potřebné je pro vaše miminko připraveno.

    kasparek_baby
    13. črc 2015    Čtené 0x

    Dětská výbavička: Co všechno budete potřebovat?

    Těšíte se na příchod potomka a přemýšlíte, co všechno bude třeba před jeho příchodem připravit? Připravili jsme seznam věcí, které by měly být před příchodem nového člena rodiny připraveny. Co vám ještě chybí?

    Méně je někdy více Nastávající maminky a jejich rodiny často během těhotenství nastřádají neuvěřitelné zásoby dětského oblečení a potřeb pro miminka. Nezapomínejte ale, že miminka rostou jako z vody a většinu nastřádaných kojeneckých kousků miminko určitě nestihne unosit. Přemýšlejte prakticky a s počtem jednotlivých kousků to nepřehánějte.

    Oblečení pro miminka: Kolik jakých kousků pořídit?

    • Kojeneckých body budete potřebovat maximálně deset. Hodit se budou s krátkým i dlouhým rukávem.
    • Dupačky pořiďte patery. Dbejte především na příjemný materiál.
    • Overaly miminku postačí čtyři.
    • Podle ročního období pořiďte kabátky, mikiny nebo svetříky – vystačíte si se třemi kousky.
    • Dvě čepičky.
    • Dvoje až čtyři ponožky nebo capáčky.
    • Miminka narozená v zimě budou navíc potřebovat zimní kombinézu, teplejší mikiny, kabátky a teplou zimní čepici a rukavice.

    Oblečení pro novorozence pořizujte ve velikosti 56 (jen pár kousků) a ve velikosti 62.

    Na spaní Na každé miminko by doma měla čekat kvalitní dětská postýlka, dudlík, matrace, přikrývka, alespoň dvoje povlečení, zavinovačka, také případně dětský spací pytel.

    Určitě se vám bude hodit také chůvička, která bude hlídat klidný spánek vašeho děťátka.

    Na přebalování, koupání a krmení Většina maminek se obejde bez přebalovacího pultu – pokud na něj ale máte dostatek prostoru, jeho pořízení litovat určitě nebudete. Určitě se ale neobejdete alespoň bez přebalovací podložky.

    Pro začátek si pořiďte alespoň tři balení plenek, krém proti opruzeninám a větší zásobu vlhčených ubrousků – těch totiž není nikdy dost. Dále nezapomeňte na vaničku, teploměr do vody, osušky, žínky, olejíček a nůžky s kulatou špičkou – hygienické potřeby pro kojence najdete pohromadě zde.

    V dětské výbavičce by neměly chybět také dětské lahve, sterilizátor, kartáč na mytí lahví.

    Na cestování Kočárek s hlubokou korbičkou je samozřejmostí. Pokud si s výběrem kočárku nevíte rady, podívejte se na našeho průvodce pořízením kočárku. Pokud cestujete autem, je nutností také autosedačka.

    Nezapomeňte ani na fusak do kočárku, deku a případné příslušenství ke kočárku, které vám i vašemu děťátku pohyb s kočárkem zpříjemní.

    Nezapomínejte na sebe! K výbavičce pro miminko přihoďte také nějaké drobnosti, které vám zpříjemní první týdny mateřství. Oceníte kojící podprsenky, tampony do podprsenky, noční košile pro kojící ženy, kojící polštář a také odsávačku.

    Potřeby pro čerstvé maminky na vás čekají tady.

    Tak a je to! Vše potřebné je pro vaše miminko připraveno.

    kasparek_baby
    23. čer 2015    Čtené 0x

    Dětské oblečení na jaro a léto: Najděte to pravé!

    Dětem bývá jedno, jestli venku prší nebo pálí sluníčko – venku je zkrátka větší zábava! Na jarní počasí se ale nedá spolehnout a nikdy si nevíte, jestli vás přes den čekají letní teploty nebo třeba kroupy. Proto je výběr jarního oblečení právě ten nejsložitější. Poradíme vám, s jakými kousky vaše děti přežijí jaro bez úhony.

    Voděodolnost – klíčová vlastnost jarní výbavy Na jaře často prší a nic neláká ke hře tak jako louže. Základním kusem je tedy dětská nepromokavá bunda. V poslední době se velké oblibě těší softshell, který je ideálním materiálem pro outdoorové aktivity.

    Tip: Na jarní procházky nezapomeňte přibalit dětskou pláštěnku, ale myslete na to, že není prodyšná a sice ochrání před deštěm, ale zato se pod ní děti zpotí. Určitě ji tedy nepoužívejte jako náhražku bundy.


    Při vybírání dětské bundy dbejte na prodyšnost a kvalitu. A nepodceňte ani údržbu – když se materiál snadno pere, nemusíte děti omezovat v řádění.
    Aby děti neprochladly Jaro je zrádné období – sluníčko krásně hřeje, ale zem je ještě studená a rýma na sebe nikdy nenechá dlouho čekat. Takže vždy přibalte jednu vrstvu oblečení navíc.


    Kromě základní nepromokavé bundy dětem určitě pořiďte zásobu mikin – hodí se ke každé příležitosti, zahřejí a snadno se perou – co víc si přát?
    Outdoorové kalhoty nebo tepláky jsou na jarní řádění naprosto ideální – naším favoritem jsou kalhoty Loap Kids Valerie – jsou nepromokavé, prodyšné a snadno se perou!


    Triček není nikdy dost Tričko je nejzákladnějším kouskem v dětském šatníku a zásobu triček s krátkým i dlouhým rukávem oceníte v každém ročním období.
    Aby vám nebylo líto, že v zápalu řádění vaše dítko tričko zničí, pořiďte hned několik obyčejných „na ven“, ve kterých si může vaše ratolest bez obav hrát kdekoliv, a která navíc v chladnějším počasí poslouží jako spodní termo vrstva.

    kasparek_baby
    3. čer 2015    Čtené 0x

    Jak vybrat autosedačku?

    Správně vybraná autosedačka nabízí malému pasažérovi pohodlí a především bezpečí v případě nehody. Zjistěte s námi, jak správně vybrat autosedačku právě pro vaše děťátko.


    Prvním a nejdůležitějším krokem při správném výběru autosedačky je určení váhové kategorie.

    Základní rozdělení autosedaček je podle váhové kategorie:

    • Váhová kategorie 0 - 13kg - kojenci

    Autosedačku z váhové kategorie 0-13kg do auta upevňujeme vždy proti směru jízdy. Sedačka se upevňuje pomocí autopásu nebo bází připevněnou autopásem (např. Auto fix Chicco) nebo systém Isofix (např. Maxi Cosi family fix). Většinu autosedaček z této kategorie lze nasadit na konstrukci kočárků nebo použít jako kočárek s pomocí adaptérů.
    Nezapomeňte, že při připevnění autosedačky proti směru jízdy je nutné mít VYPNUTÝ AIRBAG!

    • Váhová kategorie 0 - 18kg – kojenci + batolata

    Autosedačka se poutá - stejně jako autosedačka 0-13kg - proti směru jízdy. Když vaše dítko dosáhne hmotnosti 9-13kg, tak se autosedačka pouze přetočí po směru jízdy. Dejte si však pozor na délku pásu ve vašem voze. Některé jsou nedostatečně dlouhé na připoutání do protisměru.

    • Váhová kategorie 9 - 18kg

    Okamžik přesunu ze skupiny 0 – 13kg na kategorii 9 – 18kg by měl být ve chvíli, kdy již není hlavička dítěte v zákrytu vajíčka a vaše děťátko již umí samo sedět. Sedačka by měla být vždy polohovací s možností připoutání 5 bodovým pásem nebo ochranným bezpečnostním pultíkem. Na trhu jsou autosedačky s možností připevnění 3 bodovým autopásem nebo na isofix. Autosedačky je možno polohovat u většiny autosedaček do 5 poloh. Vždy záleží na výrobci.

    • Váhová kategorie 9 - 25kg

    U této skupiny dávejte pozor na dostatečnou možnost polohování a šíři autosedačky.

    • Váhová kategorie 9 - 36kg

    Váhová kategorie 9-36 kg je neprodávanější a nejpoužívanější na trhu. Upevnění Vašeho dítěte v autosedačce je pomocí 5 bodového pásu nebo pomocí ochranného pultíku, který je nejvíce bezpečný. Tuto autosedačku lze připevnit do auta pomocí autopásu nebo pomocí isofix. Vždy záleží, zda máte v autě isofix.

    • Váhová kategorie 15 - 36kg

    Tato váhová kategorie je již bez vnitřních pásů. Vaše dítě se již poutá 3 bodovým autopásem. I tuto váhovou kategorii lze poutat jen pomocí autopásu přes dítě, nebo isofixem a autopásem přes dítě.

    Podsedáky

    Použití podsedáku je doporučováno pouze na krátké vzdálenosti a příliš se z důvodu bezpečnosti nedoporučují.

    Zkušební autosedačka

    V naší prodejně máme velký výběr autosedaček pro vaše děti. Vždy je možné autosedačku vyzkoušet na prodejně, kde máme k dispozici zkušební autosedačku a vy můžete vidět a co a jak bude vám i vašemu dítěti vyhovovat. Samozřejmostí je i vyzkoušení přímo ve vašem autě.

    kasparek_baby
    2. čer 2015    Čtené 0x

    Jak ochránit děti před letním sluníčkem?

    Období dovolených je tady – to jsou pláže, moře, sluníčko a šťastné řádící děti. Sluneční paprsky jsou ale zrádné a zvláště dětské pokožce mohou ošklivě ublížit. Proto je třeba citlivou pokožku dětí patřičně chránit. Zjistěte, jak na to!Opalovací krém je základ Krém na opalování s vysokým faktorem je samozřejmě nejzákladnějším kouskem v dětské letní výbavě. Samotný krém ale nestačí. Děti by se měly rozhodně vyhýbat cílenému opalování i prudkému slunci. Takže se sluníčku od jedenácté do čtrnácté hodiny obloukem vyhněte a raději si dejte siestu nebo se ukryjte ve stínu.
    Pokud se přímému slunci nedá vyhnout, u předškolních dětí sáhněte po krému s ochranným faktorem alespoň 50. Starším dětem stačí nižší faktor, ale vyšším faktorem určitě nic nezkazíte. Právě naopak!

    Tip: Nezapomeňte, že je třeba děti namazat zhruba hodinu před pobytem na slunci a během dne vrstvu krému pravidelně obnovovat.
    Pokrývka hlavy a sluneční brýle Je třeba chránit nejen dětskou pokožku, ale také jejich oči. Proto přibalte kvalitní dětské sluneční brýle s ochranným faktorem, které ochrání citlivý dětský zrak. Vzhled brýlí už ale nechte na nich – chcete přeci, aby je nosily rády!
    Podobně je tomu s pokrývkou hlavy. Ať už sáhnete po kšiltovce nebo třeba dětském šátku, ujistěte se, že ji dítko za celý den nesundá z hlavy. Zejména při řádění ve vodě se na pokrývku hlavy často zapomíná a úžeh pak na sebe nenechává dlouho čekat.
    Jak vyzrát na úžeh? Aby vaši dovolenou nezkazil úpal či úžeh, nasaďte dětem sluneční brýle a pokrývku hlavy, nevystavujte je dlouhému pobytu na slunci a zajistěte jim dostatečný přísun tekutin.

    Tip: Kdyby vaše dítko přeci jen ze sluníčka ulehlo, dejte mu na hlavičku studený obklad. V případě zvracení pak spěchejte do nejbližší nemocnice.
    Přejeme vám pohodové zážitky z dovolené!

    kasparek_baby
    27. kvě 2015    Čtené 0x

    Bezpečnost dětí v autě: Jak správně používat autosedačku?

    Denně dochází k obrovskému množství autonehod. I když své auto řídíte maximálně bezpečně, nikdy nevíte, s kým se na silnici potkáte. Pro zajištění maximálního bezpečí vašeho dítěte nestačí jen pořídit kvalitní autosedačku, je třeba ji také správně používat. Proto jsme pro vás připravili tipy na správné používání autosedačky, díky kterým se vyhnete nejčastějším chybám.Základem je správná velikost Děti rostou jako z vody a každou chvíli potřebují jinou velikost autosedačky. Na trhu není tolik velikostí autosedaček nadarmo. Nesnažte se šetřit právě na autosedačce a vždy pořiďte svému dítku tu správnou velikost. Správný typ autosedačky určuje nejen váha dítěte, ale také jeho výška.

    • Jakmile hlava vašeho miminka sahá nebo přesahuje horní okraj skořepiny (vajíčka), nastal čas pořídit autosedačku z vyšší váhové kategorie.
    • Na další velikost je třeba přejít ve chvíli, kdy ramena vašeho dítěte přesahují nejvyšší otvor pro ramenní pásy.

    Nepodceňte správnou instalaci Ani ta nejdražší a nejkvalitnější autosedačka vaše dítě v případě nehody neochrání, pokud nebude správně připevněna. Při instalaci autosedačky pečlivě dodržujte návod a před pořízením autosedačky ji nechte svým dítětem vyzkoušet.

    V našich prodejnách můžete všechny autosedačky vyzkoušet a s jejich instalací vám rádi pomůžeme!

    Bezpečné uchycení Dětské autosedačky se na sedadlo připevňují většinou tříbodovým pásem, který najdete ve všech typech automobilů. Na popularitě ale získává princip uchycení s názvem Isofix – zatím nejspolehlivější systém uchycení dětských autosedaček. Isofix v podstatě vylučuje chybné uchycení, které bývá nejčastější příčinou zranění dítěte při nehodě.



    Isofix dnes nabízí většina výrobců, ale ne všichni ho nabízejí v potřebné kvalitě, proto je nejlepší se kromě Isofixu spolehnout na značky, které pravidelně splňují testy kvality. V testech kvality bezpečnosti se pravidelně na předních příčkách například umisťují:

    Autosedačky Romer (podívejte se na výsledky dTestu).

    • Autosedačky Cybex – ze 42 srovnávaných autosedaček získala v roce 2013 nejlepší hodnocení v testech evropských autoklubů a spotřebitelských organizací. Více informací se dočtete tady.
    • Autosedačky BeSafe. Autosedačka BeSafe iZi Up X3 fix se podle testů ADAC ověřila jako jedna z nejlepších pro děti od 15 do 36 kg. Všechny informace z testování se dočtete zde.

    Na co si dát ještě pozor?

    • Než nastartujete, vždy se ujistěte, že je sedačka správně uchycená. S bezpečně uchycenou sedačkou se téměř nedá pohnout.
    • Přesvědčte se, že je vaše dítko správně připoutáno – popruhy by měly těsně přiléhat k tělu, pásy nevedou přes krk.
    • Jděte svým dětem příkladem a vždy používejte bezpečnostní pás také.
    kasparek_baby
    19. kvě 2015    Čtené 0x

    Cestovní postýlka: Jaké má výhody? A je opravdu jen na cesty?

    Pro miminka, která naspí v průměru 16 hodin denně, je jejich postýlka celým světem. Proto je třeba, aby byla pečlivě vybraná. A to i ta cestovní! Prozradíme vám, jaké jsou výhody cestovních postýlek a jestli je opravdu jen na cestování.

    Jen na dovolenou?

    Pokud rádi cestujete, pak se svého životního stylu nemusíte vzdávat ani po narození miminka. Díky cestovní postýlce se bude vaše děťátko všude cítit jako doma.

    Cestovní postýlka je tedy ideálním řešením pro aktivní rodiče. Oceníte ji ale nejen na cestách. Cestovní postýlka se bude hodit při návštěvách domácností, které nejsou „připraveny“ na děti. Své využití si najde i ve vašem každodenním životě – třeba jako místo, kam miminko uložíte, když se mu právě nemůžete věnovat.

    Tip: Cestovní postýlka není vhodnou náhradou standardní dětské postýlky. Mívá totiž neprodyšné dno a většinou také měkkou matraci. Pokud ji tedy budete používat často, pořiďte si do ní kvalitní matraci namísto molitanu.


    Jak ji vybrat?

    Cestovní postýlka by měla mít především pevnou a stabilní konstrukci a poskytnout miminku bezpečný prostor při pobytu v cizím prostředí. Cestovní postýlka by také měla být vybavena síťovinou, přes kterou dítko uvidí ven.

    Tip: Pokud chcete, aby vaše děťátko vidělo ven opravdu dobře, pořiďte postýlku s černou síťovinou – je přes ni vidět lépe než přes bílou.

    Čím více plánujete postýlku používat, tím více pozornosti jejímu výběru věnujte. Zaměřte se na pohodlné skládání, pevnou konstrukci a bezpečnost – dejte pozor na ostré hrany, otvory a stabilitu.
    Než postýlku zakoupíte, ujistěte se, že se ve složeném stavu pohodlně vejde do kufru vašeho auta. Nejen cestovní postýlky si můžete přijít osobně prohlédnout do některé z našich prodejen, kde vám rádi poradíme s výběrem a zodpovíme všechny vaše dotazy.

    kasparek_baby
    13. kvě 2015    Čtené 0x

    Cyklosedačky: Jejich použití a bezpečnost

    Hezké počasí láká k výletům. A i když vaše dítko ještě nezvládne šlapat na vlastním kole, nemusíte se cyklovýletů vzdávat. Řešením je cyklosedačka! Poradíme vám, jak ji správně vybrat a používat tak, aby byla jízda v ní bezpečná.

    Druhy cyklosedaček Cyklosedačky jsou určeny dětem, které už zvládnou samy bez potíží (a dlouhodobě) sedět. Nejnižší hranicí je věk 18 měsíců a do té doby je vhodnější použití přívěsných vozíků.

    Hlavní rozdělení cyklosedaček je na přední a zadní cyklosedačky. Dělí se tedy podle toho, zda se sedačka umisťuje k zadnímu nebo přednímu kolu. Přestože mají přední cyklosedačky řadu výhod (máte dítě stále na očích a snadněji s ním komunikujete), jsou z bezpečnostních důvodů vhodnější cyklosedačky s uchycením za sedadlo.

    Tip: Nezapomeňte pořídit svému dítěti také vhodnou bezpečnostní helmu!

    Nepodceňujte označení Aby byla cyklosedačka maximálně bezpečná a splnila vše požadavky, zaměřte se na:

    • označení EN 14344: výrobce deklaruje, že výrobek splňuje evropské normy
    • typ jízdního kola, pro které se může použít
    • u zadních cyklosedaček hledejte viditelné a trvanlivé označení těžiště

    Pro maximální bezpečí Několik rad a tipů pro pohodlnou a bezpečnou jízdu:

    • ostré rohy a hroty musí být zaoblené
    • pružiny jízdního sedla musí být zakryté
    • připevňovací mechanismus cyklosedačky musí při její montáži a demontáži vyžadovat použití příslušného nářadí
    • cyklosedačka musí být opatřena nastavitelnými bezpečnostními pásy a jejich šířka musí být minimálně 2 cm
    • uzávěr bezpečnostních pásů nesmí být snadno otevřitelný dítětem
    • pásy musí dítě zadržovat buď přes ramena a rozkrok, nebo přes ramena a pas (pokud má sedačka mezi nohama výstupek ve výšce rozkroku), nebo přes ramena, pas a rozkrok
    • opěrky nohou musí být opatřeny pásky k upevnění nohou
    • před jízdou vždy zkontrolujte správné nastavení cyklosedačky a optimální pohodlí dítěte
    • pravidelně kontrolujte připevnění
    • používejte reflexní vesty
    • nikdy používejte poškozenou cyklosedačku

    Než sedačku zakoupíte, ujistěte se, že se v ní vašemu dítku pohodlně sedí. Cyklosedačky můžete přijít vyzkoušet do některé z našich prodejen, kde vám rádi poradíme a pomůžeme s výběrem té správné cyklosedačky právě pro vás.

    A hurá na výlety!

    kasparek_baby
    31. bře 2016    Čtené 14x

    kašpárek-baby

    Za více než patnáctileté působení na trhu dětského sortimentu nasbíral Kašpárek baby dostatek zkušeností na to, aby mohl být považován za specialistu na baby sortiment. Moc dobře se v sortimentu pro nejmenší vyzná, a proto vybírá jen ty nejkvalitnější značky a produkty. Proto je autorizovaným prodejcem značek, které jsou vyhlášené svou kvalitou, jako je Chicco, Loap Kids, Gmini, Valco a další.

    Kašpárek baby je největším prodejcem baby sortimentu a kromě eshopu kasparek-baby.cz ho můžete navštívit také osobně v jedné ze tří pražských kamenných prodejen.