Krušné hory. Naše dovolená s dětmi 5,5 a 9 let. Výchozí bod Jáchymov. Zde přímo ve městě doporučuji bazén Agricola, příjemné koupání, v bazénku s vířivkou voda příjemně teplá, pro děti brouzdaliště, menší bazén a tobogán. Pak jsme byli ve štole č. 1 - prohlídka dětem trochu přiblížila jak se dolovalo, dospělí se dozvěděli trochu více o temné historii.
    Boží Dar - Ježíškova cesta - 12 km okruh jsem šli cca 6 h, úplně v pohodovém tempu. Celkem 13 zastavení, kde je vždy povídání o některém z ježíškovych pomocníků, potom úkol, který vyplníte do kartičky ( náročnost tak pro děti 3-6 let). U každého stanoviště jedna prolézačka. Doporučuji udělat si zastávku ccav půlce, u rybníku Myslivny, děti se čvachtaly u potůčku, já se kochala. Nakonec se vrátíte do infocentra a tam děti dostanou "odměnu" (kartička na vyplnění úkolů stojí 50,-) Zde jsem byla zklamaná, odměna nemá vůbec nic společného se stezkou, dostali nějaké staré číslo dětského časopisu (pro staršího úplně o ničem) a nálepky. Ale jinak stezka je příjemná, žádné velké výšlapy, hodně dětí to projelo na kolech či odrážedlech.
    Další výlet - Plešivec. Rozhledna a lanový park. Z rozhledny pěkné výhledy. Lanový park je od 140 cm, takže ti naši šli do "dětské" verze, takovy okruh prolézaček, vstup 150,-. Bavilo je to, ale zdálo se mi to málo muziky za tolik peněz.

    1