Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    krucis
    28. bře 2015    Čtené 0x

    Moje látková výbava

    Ahojky, tak po 7-mi měsících látkování se také mohu podělit o zkušenosti a postřehy s používáním látkové výbavičky. Tak moje konečná výbava obsahuje:


    Čtverce a vv plenky:

    30 čč

    -10kikko lux - ujdou, ale zobdélníkovatěli          

    - 10 kikko lux eko - zobdélníkovatěli a zkrabatěli (už bych nekoupila)          

    - 10 libštátek - jsou super, stále je to +- čtverec a i na omak jsou lepčejší

    pokud bych výbavu nakupovala znovu, zkusila bych pleny z ikea - 2ks 79,- kč a také bych znovu koupila libštátky.

    5 ks kikko bambusové čtverce - 2 ks bazar a sadu 3 nových jsou fajn, savé, ale nové už bych nekoupila, za tu cenu mi to nestojí

    6 ks kikko vv infant - ujdou, později se dají dobře využít jako vkládací plenka, rychle schnou a savost priměřená 

    5 ks vv bamboolik s kapsou (bazárkové) - mám zřejmě starší typ a špatně mi na nich drží snappi sponka, ale používám narovno do svrchňáků, jako vkládačku na zvýšení savosti a do kapsovek. Příště bych už si je ale nekoupila.

    2xBaby Lucy bambusová čtvercovka 40x40 - skvělá věc, dá se použít jako delší vkládačka nebo se dá složit na kalhotky a pokud se vycpe bambusovou vkládačkou, je to poměrně dost savá věc, dobře schne

    2x Baby Lucy bambusová čtvercovka 30x30 - fajn krátká vkládačka - dobře schne

    2x Unuo čtverec 45x50 je to dobrá věc - jako dlouhá vkládačka, nebo se také dá složit na kalhotky, ale BL jsou lepší

    1x Unuo čtverec 60x60 dobrá plenka pro novorozence používala jsem jí jako noční na novosklad, ale je objemnější než novosklad z klasického čtverce. Později se dá použít jako vkládačka.


    SIO:

    Petit lulu - 2x základna s krátkou vkládačkou 

    Bamboolik - 8x základna s krátkou vkládačkou starší typ (bazárkové) a 1x novější typse SIO jsem spokojená, koupila bych znovu, ale koupi nových bych si odpustila, bazárkové poslouží stejně a vyjdou daleko levněji

    K SIO mám navíc 7 dlohých vkládaček Petit Lulu, které jsem koupila nové v akci - ty jsou skvělý - dobře sajou a používám je všude (novosklad, nyní kalhotkový sklad ze čč, do AIO, SIO, kalhotkovek) a také 5 krátkých vkládaček Bamboolik (bazárek), ty také používám všude. Jsou sice ze všech krátkých co mám nejtenčí, ale do novoskladu a když potřebuji štíhlejší balení, tak jsou ideální.

    SIO jsem začala naplno používat až od 2m - jinak propustí vaječinku skoro vždy na svrchňáky, takže dokud mimčo kaká 5x denně, tak to není moc efektivní


    Kalhotkovky-  vše bazar:

    1x Petit Lulu - vyšší sed

    3x Anavy - zdají se mi ze všech bambusových co mám nejslabší (materiálově), ale svůj účel plní parádně a tatím nám sedí nejlépe

    2x bazar šité na zakázku - spokojenost

    2x Unuo - zdají se mi nejsavější a také největší z těch co mám

    2x Baby Lucy bavlněné - už dost používané, ale účel plní dobře - rychle schnou, ale už bych nekoupila, bambusové jsou lepší

    1x nočí bamboolik 

     Všechny mám s vkládačkami, které k nim patří, jen k Unuo mám dlouhou Petit Lulu. Kalhotkovky jsou nejlepší varianta na cesty a na noc.

    AIO kapsovky

    - 3x bazárkové šité na zakázku - jsou super, dají se vycpat ledasčím a ty co mám jsou z fajn materiálů a mohu je použít i opakovaně - jen vyjmu vkládačku a dám novou (používám hlavně čč na rovno, nebo vv). Na vrchu mají staydry vrstvu. Myslím, že by se dali klidně použít i jako svrchní


    Vlňáky:

    natahovací Disana 78/80 - skvělé vlňáky, na noc nenahraditelné (PUL vždy někde provlhnou vlňáky správně nalanolinované mi nikdy neprovlhly)

    Popoliny WoolWrap na patentky - moc nepoužívám, nesedí nám a budu prodávat, ale použít se dají, mě nevyhovují


    Svrchňáky:

    1x Petit Lulu koupené nové - jsou fajn, líbí se mi fleecové lemy, jsou skvěle měkoučké, ale bohužel občas přes tyto lemy provlhnou (hlavně na noc se mi vůbec neosvědčili)

    2x Bamboolik - 1x nové seděli nám od narození a v porovnání s 1x bazarovými koupenými později jsou o něco málo menší (ty bazarové by nám od narození určo nebyly), používám nejraději, ale na některé kalhotkovky mají moc výkrojené nožičky a dá mi větší práci pod ně kalhotkovky schovat. Bazarové mi malinko provlhají (pokud je pod nimi plenka durch) oproti těm druhým, ale nic tragického - nikdy nebyl malý mokrý, spíš měl jen malinko navlhlé bodyčko (třeba po použití na noc)


    1x Anavy - koupené nové celkově spokojenost, ale pokud mám pod nimi moc mokrou plenku, tak mi navlhne přední kapsa a od ní pak i předek kalhotek (třeba přes noc)

    1x Planet Whise - koupené bazarové, mají jako svrchní vrstvu na PULu bavlnu a jsou méně pružné, ale jinak ujdou, mám také problém s přední kapsou jako u Anavek

    1x Thirsties vel. 1 - kopené nové, používané od narození do 5-ti měsíců, pak už nám byly malé


    No a to je vše. Celkově jsem s výbavou spokojená, ale příště bych všechno možná kromě svrchňáků (hlavně kvůli záruce při provlhání) koupila z bazárku. Službu to udělá stejnou a vyjde to o mnoho levněji.


    Zdravím Vás a přeji krásný den.

    krucis
    13. zář 2014    Čtené 0x

    Cvičení pro maminky po porodu

    Ke cvičení máme již připravené přibližně 3,5 kg závažíčko a gymball. Se cvičením začínáme pravidelně těsně před usnutím, to je naše závažíčko právě připraveno k takovémuto cvičení. Důrazné upozornění - závaží musíme před cvičením přebalit a nakrmit, jinak naše snažení ztrácí smysl!!!

    Pokud je vše nachystáno, vezmeme závaží do ruky a usedneme na gymball. Začneme tím, že se pořádně narovnáme a zaujmeme pro nás nejpohodlnější pozici. Intenzita takového cvičení záleží na rytmu udávaném naším závažím. Pokud křičí moc, musíme cvičit intenzivněji a více se pohupovat, pokud pouze pokňourává, upravíme intenzitu cvičení jen mírně. Je-li závaží zticha a oči má dokořán, děláme vše správně. Délka cvičení závisí na stavu kukadel milého závaží. Když jsou zavřená, máme nárok na 5-ti až 15-ti minutovou pauzu - závisí většinou na tom, jak daleko máme od postýlky do postele. Zpravidla se opakuje po našem ulehnutí do postele, kdy si závaží již oddychlo a nabralu sílu opět řvát. Zase zkontrolujeme pro jistotu stav plenky a mrknem na hodiny, jestli není náhodou čas na další krmení. Pokud je vše v pořádku, pokračujeme ve cvičení viz výše.Toto se opakuje většinou minimálně 2x a trvá tak hodinku až dvě. Pak máme nárok na delší pauzu zpravidla tak dvou až čtyřhodinovou - záleží na tom, jak dobře jsme se závažím cvičili a na jeho momentálním rozpoložení. Takto cvičíme 2x až 3x za noc a abychom nevyšli ze cviku, můžeme si zacvičit i odpoledne.

    Toto cvičení je skvělé na procvičení celého těla, ale nejen, že posilujeme naší fyzickou schránku, trénujeme tak i naší psychiku - zejména se učíme trpělivosti a sebeovládání. Mohu toto cvičení vřele doporučit, nicméně před pořízením závažíčka doporučuji si toto nejprve vyzkoušet u známé či kamarádky při odpoledním cvičení, abychom se ujistili, že na to máme nervy. Pokud úspěšně projdeme zkouškou, nic nám nebrání si takové závaží pořídit domů - také je dobré o našem rozhodnotí obeznámit partnera, přeci jen toto cvičení patří k těm hlučnějším.

    Všem maminkám přeji, aby jim cvičení šlo co nejlépe a také co nejhodnější závažíčka 😉