Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Hezký den, napadlo mě zeptat se tady. Jedna z blízkých kamarádek bude mít narozeniny, půjdem spolu na večeři a ráda bych jí samozřejmě dala dárek. Jsou na tom finančně velmi dobře, takže mi jde spìš o něco symbolického, že ji mám ráda, má někdo nějaký tip? Díky.

    Hezký den, pracuje tu prosím někdo z vás jako mediátor nebo máte s nimi osobní zkušenosti? Zajímá mě to profesně, protože jsem vystudovala soc. práci a teď bych se ráda pracovně posunula. Díky.

    Peču vánočku na Vánoce už roky, ale letos jsem zkusila jiný recept a je tak strašně moc dobrá, že mi už kyne těsto na druhou 😄
    Jen jsem dala místo polohrubé mouky hladkou a máslo rozpustila. Pečete taky vánočku?
    https://karolinafour.cz/recepty/vanoce/nejlepsi...

    Zkoušeli jste někdy pravé boloňské ragú? Jsem huba mlsná, ráda vařím a už dlouho mě lákalo ho zkusit. Prošla jsem recepty a krom od Emanuela Ridiho - S italem v kuchyni mě zaujal recept podle Gourmet academy, kam se dávají krom toho, co asi všichni známe, i mrkev, řapík. celer, pancetta, salsiccia, játra a mléko. Teď se mi vaří na zítřejší oběd a už se mi sbíhají sliny. Poté, co jsem ho ochutnala poprvé, jsem věděla, že ke zjednodušené české verzi se už nevrátím. 😆

    lennus
    Zpráva byla změněna    20. čer 2023    

    Slavíte rádi narozeniny?
    Já ano a od malička se u nás řešily i prožívaly včetně svátků, kdy babi přijela s dortem, sešla se celá rodina. Doteď se z naší strany scházíme a slavíme, u manžela to tolik neřeší. Překvapuje mě, kolik dospělých lidí, když jim třeba popřeju nebo padne řeč na jejich narozeniny, mi řeklo, že je neslaví, neprožívají atd.
    Sama jako maminka prožívám narození svých dětí, vždy si vše připomínám včetně porodů a jsem šťastná, že je mám. Zavedli jsme doma i zvyk, že si každý na svůj den řekne, co by chtěl podniknout. Dětem říkám, že je to jejich den a jsem šťastná, že tu jsou a ať si ho užiji. Teď mi ale můj gynekolog řekl, že slavit by měla i maminka, protože je porodila. Což mi přijde také hezké.
    O víkendu jsem slavila 40 a pozvala všechny pro mě důležíté lidi, kteří pro mě za život něco znamenaly. S některými se už sice scházíme méně, ale pořád o sobě víme. Moc jsem si ten den užila. 🥰

    ATLETIKA A SPORT U DÍTĚTE - dotaz

    Hezký den, měla bych prosím pár otázek na rodiče, jejichž děti se věnují atletice.
    Syn 9 let absolvoval teď o víkendu akci Sportanalytik (https://sportanalytik.cz/), kde si otestují děti zábavnou formou různé dovednosti a na základě toho jim doporučí sport a vyjádří se i ke dvěma sportům, které dítě už dělá nebo by chtělo dělat.
    Byla mu doporučená atletika, nám by se na ni také hodil, je rychlý a soutěživý, jednou mi ji doporučil i trenér Dukly, když jsme si o sportu a synovi povídali, já o ní nic moc nevím, přiznám se. On teď hraje florbal a fotbal, kolektivní sport je určitě fajn, fotbal ho baví víc a bylo by fajn, aby mu aspoň jeden z těchto sportů zůstal.
    Mě by zajímalo, jak často mají děti tréninky? Průprava je všeobecná s tím, že v určitém věku se dítě pak profiluje do určité disciplíny, která mu jde a baví ho? Jezdí děti na závody? Dělají atletiku jako kroužek nebo v rámci nějakého sportovního klubu? Vím, že třeba Mirka Knapková - Topinková, se kterou se známe, nejdříve dělala atletiku, běžkovala a k veslování se dostala až v pozdějším věku. Té se chci také poptat a ještě kolegyně brigádnice studuje FTVS a také trénuje děti atletiku v Dukle, tak v okolí lidi z oboru mám, ale zajímá mě to i z pohledu rodičů. Líbí se mi u tohoto sportu ta všestrannosti. Syna určitě nutit nechce, ale spíš ho motivovat a podpořit v tom, co bude chtít dělat. Děkuju.

    LEHKÁ KOLA PRO DĚTI

    Loni jsme vybírali pro děti kola a napadlo mě, že by se někomu, kdo také vybírá lehčí kolo pro dítě, mohl hodit můj seznam. Dělala jsem si ho na základě doporučení. Nakonec jsme pro staršího vybrali značku Apache, je ve velkosti 24 stejně lehké (těžké) jako jeho předchozí Core. Dceři jsme nakonec koupili nové kolo značky Beany, váží 5,4 kg, je to česká značka, stejně lehké jako hodně oblíbený Woom, mně se líbí i víc, a je levnější. Mezi další české značky kromě Core a Beany patří právě Apache a Rascal. Rascal už je ale dražší. Zjistili jsme, že i z druhé ruky jsou ta kola celkem drahá, proto jsme šli nakonec do nového, protože když už se nám nějaké bazarové zamlouvalo, bylo třeba daleko. Ještě bych doporučila FB skupinu Lehká kola.

    Core - česká značka
    Beany - česká značka
    Apache - česká značka
    Author Matrix, Stylo, Cosmic
    Superior fly
    Rockmachine
    Rascal
    KUbikes
    Frog
    Amulet
    Academy
    Rascal
    Early rider
    Woom
    Levit koko

    Hezký den, včera jsme se dívali na druhý díl Pohlreichova souboje restaurací a nalákala mě italská kuchyně. I před pár lety na dovolené v Itálii jsme si pochvalovali, jak Italové umí a mají skvělou kuchyni, a to nejsem zrovna milovník pizzy a těstoviny mi stačí jen občas. Ráda bych se zeptala, jestli někdo doporučí dobrou kuchařku s italskou kuchyní, prosím? Děkuji.

    Hezký večer, doporučíte prosím, která firma má - vyrábí hezké fotoknihy? Díky.

    PÉČE O PLEŤ
    Hezký večer, ráda bych se inspirovala a zeptala, jak pečujete o pleť dejme tomu 40+ a jak se v tomto věku cítíte?
    Bude mi čtyřicet letos a poslední rok už pozoruju trochu více vrásky, hlavně kolem pusy. Nestresuju se z toho, stárnutí patří k životu a i když neodsuzuju botox apod., sama touto cestou jít nechci. Ani mi nepřijde přirozené, když vidím na fotkách celebrity po padesátce, co mají pleť jako dvacítka. Každopádně si říkám, že pokud něco ovlivnit můžu, proč to neudělat a necítit se ve svém věku lépe. Preferuju přírodní kosmetiku.
    O pleť se starám od puberty, hlavně čištění pleti na noc, krom běžné péče zkouším séra - hyaluronové, retinol, moc jsem si oblíbila arganový olej na noc, tam vyloženě vidím výsledky. Masku používám nepravidelně, chci zařadit i peeling. Koupila jsem si kolagen, ale také ho nezařazuju pravidelně, ráda bych kvalitní, ale ne aby mě to finančně zruinovalo. Také mě zaujaly různé manuální liftingové masáže, ale není to asi nejlevnější záležitost. Prostě chci stárnout s grácií, ale ráda chci vypadat samozřejmě dobře a cítit se dobře. Věřím hodně ve stravu, tu řeším dost, pohyb, pitný režim, ten nemám ideální, nestresovat se, prostě snažit se žít pohodově a v souladu s přírodou a v neposlední řadě i geny - babi v 80 a mamka v 60 vypadají velmi dobře, myslím, i co říká okolí. Ještě mě zaujala face joga, tu si chválí kamarádka, ale nemám zkušenosti.

    MENSTRUAČNÍ KALHOTKY
    Hezký den, plánuju si výhledově pořídit na zkoušku cca 3ks menstruačních kalhotek, uvažuju o nich už dlouho, dříve jsem používala tampony, pak kalíšek před dětmi pár let, ale po porodech jsem zjistila, že mi nedělá dobře mít něco zavedeno uvnitř, proto jsem se vrátila k vložkám, ale spotřeba není malá a já jsem trochu bio eko. Doporučíte prosím značku, která vám vyhovuje? Je jich na trhu hodně. Nechci Snuggs, zaujaly mě Modibodi a teď jsem mrkla na Ecomodi, u nich mě zaujalo, že je to česká firma, tvoří udržitelnou módu a ráda obecně podporuju lokální produkty a značky. Budu ráda za zkušenosti, i případně kolik jich máte - ks. Chci zkusit na silnou menstruaci, slabou a noční. První dva dny krvácím hodně, pak dva dny malinko. Děkuji.

    Už jako malé mi babi říkávala - tebe radši šatit jak živit! Miluju jídlo, žiju jídlem, ráda vařím, ochutnávám na cestách a i přes to, že řeším zdravou stravu dost, občas ráda zaprasím. Zajímalo by mě, na čem opravdu ujíždíte, z čeho se vám sbíhají sliny? Ráda se inspiruju. Tady moje dobroty a neřesti - kimchi, smradlavé sýry, klobásy, ořechová másla, chana masala, asijská kuchyně, španělské ptáčky, Nicejský salát, hovězí po burgundsku, gin + tonic, laty s povidly a mákem, trhance, dobrá káva, grilovaný tuňák, bramboráky...atd. Určitě je toho mnohem víc. 🙂

    Holky, co vy a vousy u chlapů - líbí/nelíbí?
    Mně se líbí cokoliv od strniště po delší, klidně ála hipster, ale samozřejmě záleží celkově na vzhledu a jak to komu sluší a má je upravené. Nedávno jsem si v tramvaji při pohledu na hladce oholeného muže uvědomila, že se mi to prostě nelíbí a takový chlap by mě nezaujal, čistě povrchně, samozřekmě duše je důležitější 😄. Miluju vousy, přijdou mi mužné. Manžel je nemá husté a moc dlouhé, spíš kratší a upravené, ale úplně se neholí, to možná kdysi v našich začátcích před dvaceti lety.

    Máte nějaký oblíbený vánoční film, který si každý rok pouštíte? Vím, že hodně lidí má rádo Lásku nebeskou, ale mně nikdy neučaroval. Dřív jsem u balení dárků pouštěla Zatímco jsi spal, poslední roky jsem si oblíbila Základ rodiny a Prázdniny. Teď jdu na Základ rodiny, ať si aspoň do Vánoc jeden pustím. 🙂

    Dobrý večer, máte prosím recept, na dobrý a ozkoušený punč - alko i nealko? Děkuji.

    Miluju cestování a ještě se starším jsme cestovali celkem dost, jak po ČR, tak do zahraničí. Mladší měla 2 roky, když přišel kovid a začalo to být tedy takové omezené vše, ale musím říct, že si poslední roky moc užíváme české léto. Oblíbili jsme si kempování, jezdíme také na část prázdnin k rodičům na j. Moravu a i když žijeme v hl. městě, máme toho v okolí, dost, co co podnikat, třeba koupání v řece. Jak trávíte léto rádi (rády) vy?

    lennus
    Zpráva byla změněna    17. kvě 2022    

    Včera jsem ztratila mobil nebo mi ho možná někdo ukradl, netuším. Byla tu už stará šunka, nestál ani moc a každou chvíli jsem si už chtěla koupit nový. Naštěstí jsem si nedávno zálohovala fotky a videa. Zní to divně, ale je mi bez něj fajn, vůbec mi nechybí a cítím se tak zvláštně svobodná 😀 Běžně ho hodně využívám jako zaneprázdněná matka kvůli upomínkám a poznámkám, tak jsem si ráno hezky napsala lístečky - nákup, jídelníček, úkoly na tento týden. Nikdy by mě nenapadlo, že mi věc, kterou většina z nás denně používá a jsme nervózní, když ho nemůžeme najít v kabelce nebo zapomeneme doma, nebude chybět a bude mi bez ní - něj líp. 🙂

    Hezký večer, vybírám pro dceru ke čtvrtým narozeninám lego friends, které prosím má u vašich podobně starých slečen úspěch? Může být i pro starší, je šikovná a jde jí to, i třeba puzzle skládá v pohodě pro pětileté děti. Cenově kolem tisícovky. Zatím okukuju kempování v lese a pouliční trh s jídlem. Děkuji.

    Hezký den, plánuju pro naši brzy čtyřletou narozeninový piknik s kamarády. Co dobrého byste na takovém pikniku rádi ochutnali nebo přinesli? Zvažuju ovocné špízy, masové kuličky, samozřejmě nějaký dezert, ještě uvidím, zda upeču dort na oslavu nebo o týden dříve přímo na její narozeniny. Děkuji za nápady.

    Znáte tento pořad? Dala mi na něj tip moje bezdětná kamarádka a musím říct, že mě zaujal, jsou tam zajímavá, občas i vtipná a silná témata týkajcí se žen a mateřství.
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/13653549578...

    Hezký den, ráda bych se prosím zeptala, se kterými lehčími koly za slušnou cenu máte dobré zkušenosti? Sháníme pro syna velikost 24 a pro dceru 16. Jezdíme celkem dost a rádi. Starší syn má na doporučení kamarádů značku Core a jsme spokojení, je lehké, ale budeme se dívat i kvůli ceně po bazarových (i jiných značkách), protože někdy jsou opravdu za dobrou cenu a v perfektním stavu. U staršího bude možná dávat i smysl nové, protože mladší po něm může dědit. Díky za tipy.

    lennus
    Zpráva byla změněna    16. únor 2022    

    Hezký den, ráda bych se prosím zeptala, jestli vám nějak pomohlo, že vašemu dítěti diagnostikovali ADHD či něco podobného jako je porucha pozornosti, soustředění či hyperaktivita. Hodně nad tím doma poslední dobou přemýšlíme. Máme osmileťáka, který je hodně živý, neposedný, má fakt hodně energie, špatně se soustředí. Nikdy mě nenapadlo to řešit, protože já sama taková jako dítě byla, takže jsem to sváděla na geny 🙂 a není nezvladatelný. Narodil se tedy předčasně, což třeba také může hrát roli. Od mala jsem ho tahala hodně ven kvůli pohybu, dělá sport, snažíme se mu dát prostor, aby se vyblbl a vyběhal. Je to samozřejmě kluk a ta energie je jiná, mladší dcera může být klidně celý den doma a je spokojená, nic jí nechybí. Včera jsem se o tom bavila s paní, jejíž syn má diagnózu ADHD, a ta mi říkala, že pokud nejsou problémy ve škole, neřešila by to, že její syn nosil hodně poznámky, že vyrušuje, takže to začali řešit. U mého syna je to se školou celkem v pohodě, s matikou trochu válčí, ale já to měla stejně, čeština mu jde bez problémů. Spíš jsem přemýšlela, jestli pomůže zajít někam do poradny nebo se v tomto oboru můžu sama lépe vzdělávat a postačí, abych věděla, jak s ním pracovat a čím mu můžu pomoct. Studovala jsem soc. práci, takže ponětí mám, jen nemám přímé zkušenosti s těmito dětmi. Netoužím po nějakých úlevách, ale taky bych nerada cokoliv zanedbala. Děkuji za rady i osobní zkušenosti. 🙂

    Hezký den, pečete někdo panettone? Doporučíte prosím recept? Chci vyzkoušet poprvé. Děkuji

    Hezký den, máte prosím zkušenosti s menstruačními kalhotkami? Už dlouho mě lákají, kamarádka si je nemůže vynachválit. Zaujala mě značka Modibodi. Kolik ks doporučujete pořídit? Mám první dva dny silnou menstruaci a pak dva dny už hodně slabou. Děkuji

    Je tu někdo, kdo zná kosmetiku Ringana?

    Hezký večer, je tu prosím šikovná mamina, která by mi ušila pro děti softshellové kalhoty, případně čepici a nákrčník? Nebo doporučíte někoho? Díky moc.

    Mám neustálý pocit, že projíždět s brněnskou SPZkou po Praze je jako červený hadr na býka 😂🙈