Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    liduskabalanova
    9. bře 2020    Čtené 249x

    Velké úklidové testování s produkty Seventh Generation

    Úvodem bych chtěla moc poděkovat za možnost testování těchto produktů a začít malým zamyšlením.

    Každý z nás by měl být (a snad i je) zodpovědný k sobě samému, ke svému okolí, k lidem, kteří nějakým způsobem ovlivňují náš život. Myslím, že bychom si měli uvědomit, že všechno, co děláme, negativně nebo naopak pozitivně ovlivňuje naše okolí. A týká se  to i naší přírody, naší země, našeho prostředí, ve kterém žijeme. A je jen na nás, jaké si ho uděláme, protože si myslím, že jsou i maličkosti, kterými dokážeme každý den přispívat ke zlepšení našeho prostředí, naší ulice, lesa, parku, cesty, silnice. Nemělo by nám to být lhostejné, nejen k nám, ale i k našim dětem, protože čím lépe se o naší nádhernou zemi budeme starat, o to lepší ji přenecháme našim dětem a jejich dětem a tak všechno dál 🙂

    A jak už jsem psala výš, nemusí jít o žádné velké, globální kroky, ale maličkosti, které jsme schopni dělat každý den, ať už je to třídění, kompostování, nevyhazování odpadků v lese, nebo naopak jejich sbírání, o to, že si na nákup vezmeme naše sáčky místo toho, abychom stále dokola kupovali nové, snaha o bezobalovou domácnost, snaha o to, co nejméně používat chemické přípravky, šetřit vodou a zajímat se co můžeme udělat lépe. Vlastně ani nejde o to, jak moc dobře to děláme, ale o to, že se snažíme. Protože každý bod se počítá 🙂 

    Tak a teď už se vrhneme na recenzi, tak co myslíte, jak v naší domácnosti s 2 dětmi, z toho jedno školičkou povinné a druhé roční všehozkoumálek, se 2 psíky, velkou zahradou na samotě u lesa tyto přípravky uspěly? Měli jsme možnost testovat celkem 4 produkty - sprej na koupelnu, WC čistič, prací gel a prostředek na nádobí.

    Tak pojďme na to.

    Na začátek bych chtěla říct, že se snažíme ve všech směrech jít takovou zlatou, střední cestou, určitě nejsme nějací extrémisti, ať už jde o cokoliv. 

    Přípravky Seventh Generation

    -NEJSOU TESTOVANÉ NA ZVÍŘATECH

    -JSOU UDRŽITELNÉ S PŘÍRODOU

    -Z 96-100 % RECYKLOVANÉ A ZNOVU RECYKLOVATELNÉ

    -Z  VĚTŠINY POUŽITY PŘÍRODNÍ LÁTKY

    -BIOLOGICKY SNADNO ROZLOŽITELNÉ

    Sprej na koupelnu Free & Clear

    Takže začínáme rovnou tím největším favoritem našeho testování. U spreje musím vypíchnout, že má úžasně silný rozprašovač, který se dostane i do hůře přístupných míst a pokud ho necháme chvíli působit, nemá problém vyčistit i větší nebo zaschlé znečištění. Všechno se blýská, nemusí se nic leštit, opravdu mě mile překvapilo, že po zaschnutí nedělá žádné šmouhy a je hezky suchý. Protože je z řady Free and Clean, je tedy bez parfemace, i přesto příjemně, velmi lehce voní. Lze používat i na jiné povrchy, vše je přehledně uvedeno na zadní straně obalu. Sprej na koupelnu u mě tedy vítězí opravdu na plné čáře a přiznám se, že si brousím zuby na Univerzální čistící sprej, protože pokud bude také takhle dobrý, určitě u něj již zůstanu.

    Přípravek na mytí nádobí Fresh Citrus & Ginger Scent

    Tak tenhle produkt si u nás doma určitě místečko také vybojoval. Nejen, že krásně voní po citrusech a zázvoru (miluju citron a zázvor 🙂 ) a do toho ještě příjemně nasládle voní, ale stačí nanést kapičku na houbičku a krásně pění, voda se nemastí, ani po umytí nádobí po 4 členné rodince. Dokonce ikdyž jsem nestihla nádobí utřít a uklidit, po uschnutí na odkapávači nebyly žádné šmouhy, nádobí bylo krásně lesklé, odmaštěné a čisté. U ostatních maminek jsem četla, že se jim vysušovaly ruce, já tedy musím naopak říct, že mi ruce přípravek vůbec nevysušoval, narozdíl od běžných prostředků na mytí nádobí. Takže za nás zase velká spokojenost... 

    A pro hrdé majitelky myček dodám, že v nabídce má firma i kapsle do myčky 🙂 .

    Prací gel Free & Clear pro citlivou pokožku

    Prací gel má velmi příjemnou, jemnou, skoro až žádnou vůni, gelovou konzistenci, dobře se dávkuje, vše najdete na zadní straně obalu s velmi jednoduchým návodem. Je vyrobený pro citlivou pokožku miminek a musím říct, že dcera je citlivka na každou změnu pracího prostředku, né každý jí sedne, má citlivou pokožku a žádná reakce nenastala. Zvládnul i zaschlou přesnídávku, kdy na oblečení zůstaly jen mírně zabarvené flíčky (ale s takovými skvrnami si obtížně poradí i běžný prací prášek) a to mluvím o praní bez předpírky a odmáčení. S běžnými skvrnami si poradil na jedničku. Po vyprání opravdu prádlo vůbec nevoní, takže je na každém, čemu dává přednost. Já jsem tedy moc ráda, když prádlo po vyprání voní a během procesu si užívám provoněnou celou koupelnu pracím prostředkem, takže u nás zatím tento nevede, ale určitě se neprovinil ničím zásadním 🙂 KAŽDOPÁDNĚ pro milovníky vůní firma Seventh Generation dělá ještě prací gel s vůní čerstvých pomerančů a rozkvetlých květů, takže pro mě další adept, který bych chtěla určitě vyzkoušet a příště přidám do nákupního košíku.

    WC čistič Pine & Sage

    Na WC čistič jsem byla zvědavá asi ze všeho nejvíc. Toaleta - pro mě věčné téma tvrdé vody a usazování vodního kamene, každodenního mytí a vůně. Co si budeme povídat, záchod je prostě vizitka :D WC čistič má jemnou vůni po borovici a šalvěji, mnou né úplně oblíbené vůně, ale musím říct, že v kombinaci mi vůbec nevadily a naopak toaletu příjemně, nevtíravě provoněly. Má gelovou konzistenci, jediné, co bych mu vytkla je jeho bezbarvost. Trošku jsem tápala, jestli jsem všude nanesla přiměřené množství, ale už při druhé aplikaci jsem byla opatrnější a hlídala si víc, kam jsem produkt nanesla. Musím říct, že jeho čistící vlastnosti jsou skvělé. Záchod byl po celou dobu používání čistý, voňavý a dokonce i s tvrdou vodou si poradil. 

    Tak a jsme u konce

    Musím říct, že mě přírodní přípravky Seventh Generation velmi mile překvapily. Mají krásnou, příjemnou, jemně nasládlou vůni po přírodních složkách (citrusech, zázvoru, borovici, pomerančích, levanduli), ale i svými účinky se dokáží vyrovnat a dokonce i překonat běžné domácí prostředky. A když navíc přidám, že svými recyklovanými a z většiny znovu recyklovatelnými obaly nezatěžují planetu a naše prostředí, tvoří úžasnou kombinaci běžných domácích prostředků, které stojí za to 🙂 ! Myslím, že ani cena není něco, co by nás mělo odradit. Je sice o malinko vyšší, než u některých běžně dostupných prostředků, ale určitě není nijak zvlášť vysoká a když srovnám pro a proti, určitě se vyplatí.

    Na úplný konec bych chtěla přípravky ohodnotit známkou 9/10.

    Ten 1 bodíček z plného počtu bodů utekl proto, že v některých přípravcích nalezneme syntetické látky, např.u pracího gelu se jedná konkrétně o Methylisothiazolinone a Benzisothiazolinone - jsou běžně používané syntetické konzervanty, které mají negativní vliv na lidské zdraví. Jsou označovány jako kontaktní alergeny a jsou cytotoxické (toxické přímo pro buňky, způsobují jejich smrt nebo zánět skrze poškození DNA). Těchto látek najdete v přípravcích < 5%, přesto si myslím, že je škoda je do takhle vyšperkovaných přípravků přidávat a kazit si tím jedničku za přírodní produkty. Pokud ale běžně používáte chemické prostředky a jste s přírodními přípravky v začátcích nebo stejně jako my, jdete zlatou střední cestou, určitě je to skvělé řešení do Vaší domácnosti a nešlápnete vedle.

    Děkuju, pokud jste dočetli až sem a doufám, že recenze byla vyčerpávající, pokud máte nějaké otázky, sem s nimi, ráda doplním.

    #recenze   #test_seventhgeneration #zkusenosti_seventhgeneration

    liduskabalanova