Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    luciska82
    31. srp 2017    Čtené 545x

    Testování Magnet3Pagen

    Dostala jsem možnost testovat pomocníky do kuchyně od Magnet3Pagen. Moc děkuji, opravdu jsem si to užila. Vyzkoušela jsem nové věci a kluci (všichni tři) byli rádi, že jim na talíři přistály nové dobroty. A že výzvy nebyly vždy jednoduché 🙂

    Forma na vafle „SRDCE“

    Ač máme doma vaflovač (kombinovaný s toustovačem), nikdy jsem se nedokopala k výrobě této belgické pochoutky. Takže jsem se s chutí pustila do testování.

    Zkusila jsem sladkou i slanou variantu a obě se povedly na jedničku. Uspořádala jsem závod mezi formou, vaflovačem a lívanečníkem. Nejrychleji těsto upekl lívanečník (pánev), ale to přeci nejsou vafle. Druhý se umístil vaflovač – ale bylo z toho dost nepořádku a nějak to čoudilo. Ve formě se upekla krásná vaflová srdíčka a bez nepořádku. Což je super, protože na nepořádek mám doma jiné dva experty.

    Klady:

    • Krásně se v ní peče (pěkný tvar).
    • Nemusela jsem používat žádný tuk na vymazávaní (ani sprej), nic se nepřichytilo a hotové vafle šly bezchybně vyklopit.
    • Formu jsem jen opláchla a nechala vyschnout. Dala by se určitě šoupnout do myčky (ale nikde nebylo uvedeno).

    Zápory:

    • Velkou nevýhodou pro naši rodinu, kde jsou kluci velcí jedlíci, je velikost formy. Abych je nakrmila, potřebovala bych formy alespoň tři.
    • Při pečení jedné formy s vaflemi je velká spotřeba energií (pomalejší příprava).
    • Vyšší pořizovací cena.

    Recepty:

    Vafle se sýrem a šunkou

    těsto:

    • 100 g másla
    • 3 vejce
    • 1/2 lžičky soli
    • 250 g hladké mouky
    • 1/4 lžičky prášku do pečiva
    • 100 g goudy (může být i eidam)
    • 5 plátků šunky
    • 250 ml vody (dala jsem půl mléka)

    Změklé máslo dáme do mísy, přidáme celá vejce a sůl a ručním šlehačem ušleháme do pěny. Prosejeme mouku, smícháme s práškem do pečiva a spolu s vodou rovnoměrně vmícháme do zpěněného vaječného krému. Sýr jemně nastrouháme, šunku nakrájíme na malé kostičky. Vše promícháme a dáme se do pečení vaflí.

    Belgické vafle

    těsto:

    • 300 g hladké mouky
    • 10 g kypřicího prášku do pečiva
    • špetka soli
    • 75 g krupicového cukru
    • 100 g másla
    • 2 vejce
    • asi ½ litru mléka
    • skořice (podle chuti)

    Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme změklé máslo, vejce, mléko a vyšleháme v hladké těsto (konzistence jako na lívance), které necháme 2 hodiny odstát. Pečeme vafle. Zdobíme vším, co máme rádi – marmeláda, čokoláda, zakysaná smetana s vanilkovým cukrem, ovocem všeho druhu.

    6 pudinkových formiček

    Formičky na pudink se vždycky hodí. Je to oblíbená pochoutka našich kluků. Baví mě je překvapovat – barvy, tvary, příchutě, ozdoby. Prostě pudink stokrát jinak.

    S formičkami se krásně pracovalo. Jsou stabilní a dobře se do nich nalévá tekutina. Dle mého pokusu se do šesti formiček vejde pudink přesně z litru mléka – jen pudinku, bez ovoce, piškotů… Formičky se dají z vrchu uzavřít víčkem a narovnat do ledničky (i na sebe). Pudink z vrchu neokorá a nezabere v chladničce místo. Pěkně se vyklápí – díky druhému malému víčku (asi se uvolní podtlak ve formičce a pudink vyklouzne v perfektním tvaru.

    Klady:

    • Stabilní.
    • Formičky se dají zavřít víčkem a narovnat do ledničky na sebe (nezaberou místo).
    • Krásně se vyklápí.
    • Prázdné jsou stahovatelné a ve skříňce (zásuvce) moc místa.
    • Jsou krásně barevné a kluci si vybírali, kterou si dají jako první.

    Zápory:

    • Žádné jsem nenašla – jen nevím, zda lze dávat formičky do myčky (nebyl přiložen žádný návod). Raději jsem nedávala.

    Vykrajovač zeleniny 2 v 1

    Když jsem v balíčku objevila tento vykrajovač, tak jsem radostí skákala. Máme moc rádi zeleninová jídla a saláty a taková vychytávka by se nám hodila.

    OKURKA: Ale první zkouška dopadla neslavně. Z okurky mi to dělalo kašičku - zoubky v podavači nejsou asi příliš dlouhé - při šroubování se neudrží v okurce a začnou ji strouhat i z druhé strany. Ale nevzdala jsem se... a udělala poznatek - okurka nesmí být moc široká (pak má moc měkkého prostředku) a nejlépe špička. Pak to dělá pěkné spirálky.

    ŘEDKVIČKA: Toto je zelenina, se kterou si struhadlo vyloženě rozumí. Z ředkvičky jsou krásné spirálky a bezchybné nudličky.

    MRKEV: Z mrkve vykrajovač dělá pěkné spirálky i nudličky (ty se musí od sebe oddělit rukou). ALE!!! Mrkev musí bít akorát velká, aby se do ní zaseklo co nejvíce zoubku v podavači. Menší mrkev se neudrží, při šroubování vypadne a nic z toho nebude.

    CUKETA: Cuketu to nastrouhalo na krásné špagety (jen musí být akorát velká, aby pasovala do struhadla). To znamená - opravdu tam nenacpu gigantickou cuketu od švagrové. Cukety jsem neměla tolik (té správné velikosti), abych udělala jen cuketové špagety, tak jsem je použila do omáčky. Samík byl nadšenej, že má špagety dole i nahoře.

    Do myčky jsem raději nedávala. Ale já tam nedávám ani kvalitní nože.

    Klady:

    • Vykrajovač dělá krásné spirálky, kterými se dá dozdobit hotové jídlov (pokud vyberete správný druh a tvar zeleniny).
    • Dokáže vykrajovat zeleninové špagety, ze kterých se dají připravovat zajímavá zeleninová jídla (pokud vyberete správný druh a tvar zeleniny).

    Zápory:

    • V podavači nejsou dost dlouhé zoubky a měkčí zeleninu (např. okurku) to může drtit do kašičky.
    • Pečlivý výběr zeleniny – musíte hodně přemýšlet nad jednotlivými kusy zeleniny, jestli se vejdou do struhadla a zda se do nich správně zaseknou zoubky.
    • Horší údržba strouhače na nudličky (zbytky se musí vyšťourat špejlí).

    Ještě jednou děkuji za příležitost testovat pro MODRÉHO KONÍKA (výrobky firmy Magnet3Pagen), dobře jsem se bavila (i když některé pokusy trošku škádlily moje nervy) 🙂 Ale byla to výzva 🙂