Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    lucka_cz
    24. srp 2011    Čtené 0x

    Naučte vaše děťátko pít vodu - předejdete tak dětské obezitě

    Jedním z největších zdravotních problémů současnosti je obezita. Považuje se dokonce za onemocnění, jehož závažnost je porovnatelná s ischemickou chorobou srdce. Obezitu jako zdravotní či estetický problém dnes řeší asi čtrnáct procent populace, smutné však je, že nemluvíme jen o dospělých, ale i o dětech, kterých se to týká stále více. Nesprávné stravovací návyky, které si děti osvojují již od raného věku, způsobují, že stále větší počet dětí má problémy s nadváhou, a tím také s dalšími zdravotními problémy. A jak reagujeme my rodiče? Častokrát místo toho, abychom problém řešili, zavíráme před ním oči a necháme děti trpět. Protože při dlouhodobém nadměrném přísunu kalorií, či už v tuhé nebo tekuté podobě, se dítě v konečném důsledku trápí. A přitom stačí udělat pár malých změn a naše děti mohou být zdravé a šťastné. Stačí se jen zamyslet.

    Chyba je v nás / Odborníci odhadují, že každé třetí dítě narozené v roce 2000 bude mít během svého života diagnostikovanou cukrovku. Diabetes bude nejčastější nemocí mladých lidí v 21. století. A souvisí právě s nárůstem dětské obezity, za kterou často mohou rodiče bez toho, aby si to vůbec uvědomili. Možná dětem zakazujeme tlustá a mastná jídla v domněnce, že je tak chráníme před obezitou, na druhé straně jim to ve velké míře vynahrazujeme kalorickými slazenými nápoji, které děti tak milují. Nebezpečí těchto nápojů potvrzuje svými slovy také Mgr. Katarína Stergar, psycholožka, která se ve své praxi často setkává s problémem dětské obezity. „Právě slazené nápoje mají významný podíl na přibírání, pokažených zubech či nežádoucím chování dítěte. Dnes se nikdo nepozastavuje nad tím, že školák za den vypije jeden až jeden a půl litru malinovky, džusu nebo koly. Takové množství nápoje má často větší kalorickou hodnotu než samotný oběd. Avšak jeho výživová hodnota je prakticky nulová.“

    Začněte od sebe / Podle dětských lékařů jsou první tři roky života dítěte klíčové pro vytvoření správných stravovacích a pitných návyků. „Pro organizmus je nejpřirozenějším a nejvhodnějším nápojem neochucená voda. Kojeneckou vodu je možné koupit v každých potravinách. Dokonce ji nabízejí novinové stánky, abychom se nemohli vymlouvat, pokud ji zapomeneme vzít na procházku. Každá kojenecká voda má snížený obsah minerálů a dusičnanů, takže zbytečně nezatěžuje citlivý dětský organizmus, hlavně ledviny,“ potvrzuje Mgr. Stergar. Pro děti je však neochucená voda, či již kojenecká nebo voda z vodovodu, přirozeně neatraktivní volba. Většinou si myslí, že nemá chuť, je bezbarevná a „nudná“. Obtížně zlomíme tento dětský názor, pokud se budeme k vodě chovat stejně. Naopak, pokud naše ratolest uvidí, že si vodu vážíme a vychutnáváme si ji, bude snazší přenést pozitivní postoj k pití čisté pramenité vody na celou rodinu.

    lucka_cz
    31. bře 2016    Čtené 14x

    Vodax, a.s. - pramenitá voda Lucka

    Prírodnú pramenitú vodu Lucka čerpáme z prameňa Lucka z hĺbky až 250 m v prekrásnom prostredí pohoria Považský Inovec neďaleko kúpeľného mesta Piešťany. Je základom pre všetky naše nápoje, či sú určené pre dojčatá alebo dospelých.
    Rôzne varianty vôd sa líšia svojím záverečným spracovaním, dodávaním rôzneho množstva oxidu uhličitého či ochutením v prípade Lucky s príchuťou ovocia a liečivých rastlín.
    Príprava každej vody je veľmi svedomitá, vykonáva sa pod náročnou a niekoľkonásobnou hygienickou a technologickou kontrolou, ktorá vylučuje akékoľvek neprípustné zmeny v kvalite.
    Ide nám predsa o to, aby voda, ktorú dostávate do rúk – a pijú ju aj naši najmenší – bola stopercentne anjelsky čistá.