luckawm
16. srp 2021
428 

Deník “slaměné vdovy”

A tak se odlet zase oddaluje. No jo vždyť to známe. Pořád říká, že už poletí a ono prd. Začínám to brát na lehkou váhu, asi. Nakonec, ale dostal letenku. Balíme spolu kufry, ale ani jeden není pro mě. Cesta vstříc novým zážitkům je tu, jen budeme každý jinde. Manžel má zabalené dva kufry a je to. Vážně zase poletí. Teď už tomu věřím. Musím ho odvézt na benzínku kde si ho vyzvednou z firmy. 

Naposledy když letěl do Afriky byla naše starší dcera v kočárku. Vezla jsem ho na nádraží a potom v slzách odcházela. Teď jsem tu měla rodiče na hlídání našich dvou holčiček a jeli jsme s manželem na benzínku sami. Odjezd byl tak rychlí. Přijeli dva chlápci, naházeli kufry do auta a bylo to. Naposledy jsme se objali, dali jsme si pusu a řekli si ahoj. Na benzince ten den stalo hodně motorkářů a když jsem viděla jak firemní Passat mizí v dálce bylo mi opět do breku. V takových chvílích kdy mi manžel zase mizí před očima je mi jedno, že brečím na veřejnosti. Se skleněnýma očima jsem si sedla zpět do našeho auta a jela domů. 

Jaký by to byl ovšem odjezd kdyby se něco nepokazilo že? A tak na oslavu tatínkova odletu začalo být mladší princezně špatně. Měla zvýšenou teplotu a já jsem si myslela, že to jsou zuby. Horečky trvaly tři dny a noci. Naštěstí u nás ze soboty na neděli spala moje Mamka a v neděli jsme spaly s holkami my u nich. V pondělí ráno jsme vyjely k mému strýci abychom nebyly samy a Natálka tam nakonec chtěla být až do sobotního rána. Z horeček se čtvrtý den vyklubaly pupínky a mě bylo jasné, že to byla 6.nemoc. Zuby se ji téměř prořízly taky všechny. Chudačkovi rostou 4 najednou. 

První večer u strýce byl náročný. Starší sice lehla do postele a spala, ale mladší princezna byla ještě rozhozená po horečkách a špatně usínala. Člověk by udělal maximum proto, aby byly děti spokojený a tak jsem seděla u postýlky a dělala nekonečné “pššš” a houpala se dnem postýlky, abych ji uhoupala a ona nevzbudila starší segru. Ruce jsem už skoro necítila, nohy jsem měla presezený a záda bolavá. Celou noc jsem ji musela různě utěšovat. Zkoušela jsem ji dat k nám do postele a pohupovat pod zadečkem. Chovat v náruči. Dávat napít a najíst. Nepomáhalo nic. Ani nevím jak nakonec usnula.

Ale ten týden byl úžasný relax. Nemusela jsem vařit ani uklízet a “jen” jsem se starala o děti.

Uplne mi to pripomnelo jak jsem obrecela, kdyz manzel takto odjizdel bez nas ( ja v 36tt a vyhled byl, ze prijede na 14dni kolem porodu, pak se zas vracel zpet). Pro nas to byla jednorazova zkusenost, jeden rok s tim, ze pul roku jsem s detmi byla za nim. A jsem rada, ze uz to znovu nezaziju. At ti to rychle utika... a dobre to zvladnete 😊

16. srp 2021
luckawm
autor

@rnika manžel odletěl potřetí takže už to trochu známe, ale pokaždé je to jiný. Poprvé jsem byla tehotna a on nestihl porod. Podruhé byla dcera malinka a teď potřetí je první 2,5 roku a druhá je maličká takže je to pokaždé úplně jiný 😁🙈. Dekuju, verim, ze to uteče.

16. srp 2021

@luckawm Na jak dlouho jezdi? Manzel prave do te doby nikde nebyl. Pak dostal nabidku s moznosti, ze bychom mohli vyhledove za nim a to se spatne odmitalo 😅

16. srp 2021

@luckawm Jinak ja mela planovaneho cisare kvuli pricne poloze, takze manzel tehdy priletel den pred nim 😊

16. srp 2021
luckawm
autor

@rnika poprvé byl 4 měsíce, podruhé necelé dva a teď se zatím neví. Je v Etiopii takže tam za nim nemůžeme 😁🙈.

16. srp 2021

Začni psát komentář...

Odešli