Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    mummy88
    2. bře 2021    Čtené 442x

    Vyhodnocení Inspirující soutěže s Joie!

    Zdravím všechny soutěžící!

    Moc děkuji všem, které se zapojily do soutěže! Je to pravděpodobně jedna z mých posledních v roli ambasadorky Joie, takže mě potěšilo, že i přes aktuální náročné období ve vás stále zůstává hravost, nápaditost a neztrácíte naději, že se na vás usměje štěstí! 🙂. 

    A na jednu se skutečně usmálo a jsem moc ráda, že je to zrovna  @michaelllas , které výhru ze srdce přeji. 🙂 Věřím, že lehátko Joie Dreamer se bude hodit a bude ti doma velkým pomocníkem. Gratuluju! Ozvi se mi, prosím, do IP. 

    Moc děkuji všem za účast a už vyhlížejte jaro a lepší zítřky! 😎

    Marcela

    Záznam losování: https://youtu.be/X7PEMsOC1lY 

    216

    mummy88
    18. únor 2021    Čtené 929x

    Inspirující soutěž s Joie

    Poslední rok je rokem změn a pro mnoho lidí je velmi náročný. Donutil nás trávit více času doma a to často obnáší i zvýšenou potřebu zabavit děti, navíc teď přes zimu, nebo v určitých životních obdobích, jako je potřeba nemoc, karanténa, potřeba rodičů pracovat, případně v důsledku počasí. A nebo prostě si jen chvíli sednout a vypít si kávu a povykládat s partnerem. 🙂

    Pojďme se opět vzájemně inspirovat!

    Podělte se s ostatními maminkami o inspiraci, jaká je u vás doma „top“ činnost, která vaše děti zaručeně zabaví a kterou rádi dělají. Pokud je to možné, uveďte věk dětí. Televizi umíme zapnout každá, ale pojďme být trochu kreativní, nápadité, předejme své zkušenosti a osvědčené rady ostatním.

    Leckdy není potřeba hledat žádné složitosti a stačí naprosto jednoduchá činnost a děti mají o zábavu postaráno! 🙂

    V soutěži můžete vyhrát jeden z oblíbených produktů Joie, a tím je lehátko Joie Dreamer Fern, které je vhodné pro nejmenší miminka. Takže pokud nějaké mimčo doma nebo v okolí máte, nebo plánujete, zapojte se! I ty z vás, které na děti teprve čekají určitě nějaká fajn činnost napadne. 

    A jak se tedy do soutěže zapojit? Pravidla jsou velmi jednoduchá:

    1) Dát "like" tomuto článku

    2) Na hlavní zeď vložit příspěvek s činností, kterou rády dělají vaše děti a u které vydrží samostatně delší čas a vy si tak snáze ukradnete chvilku pro sebe. Příspěvek doplňte o tematickou fotografii a ideálně i věk dětí, pro které je činnost vhodná, pokud nejsou na fotografii.

    3) Označit příspěvek hashtagem #inspirujici_soutez_joie

    ________________________________________________

    Soutěž končí v neděli 28. 2. 2021 o půlnoci. V následující den pak vylosujeme vítěze. 🙂

    Těším se na novou inspiraci a přeju hodně štěstí!

    Marcela a Joie

    mummy88
    9. lis 2020    Čtené 1814x

    Recenze Joie Trillo LX

    Náš starší syn už pomalu odrůstá z další váhové kategorie autosedaček, a tak přišlo na řadu první testování autosedačky z kategorie od 15 kg. 

    Jako první testování k nám dorazila autosedačka Trillo LX, která je určena dětem od 15ti- 36 kg, tedy přibližně od 4 let. 

    Syn nyní váží 17 kg, takže ještě pořád může jezdit v autosedačce do 18 kg, kam se stále hezky vleze (vyzkoušeno máme např. Joie i-Spin 360). Jelikož nás ale pořízení větší autosedačky brzy čeká, jsem ráda, že jsme si autosedačku s poutáním automobilovým pásem mohli vyzkoušet.   

    Co můžete od autosedačky očekávat? 

    • Zvýšená bezpečnost- komplexní ochrana proti bočnímu nárazu doplněná o odnímatelné prvky.
    • Pohodlná a bezpečná- ISOSAFE konektory upevní autosedačku na ISOFIX úchyty v automobilu. 
    • Nastavitelný komfort. Výškově nastavitelná hlavová opěrka poskytne flexibilní komfort dle aktuální výšky dítěte.

    Klíčové vlastnosti:

    • autosedačka skupiny 2/3
    • schválená pro použití ve směru jízdy od 15 - 36kg
    • zvýšená a zesílená ochrana proti bočnímu nárazu
    • výškově nastavitelná hlavová opěrka
    • snímatelný, v pračce pratelný potah
    • 2 výsuvné držáky nápojů
    • integrovaný vodič pásu na podhlavníku
    • konektory ISOSAFE
    • polstrované opěrky rukou
    • odnímatelné prvky boční ochrany
    • polstrování s výplní z paměťové pěny
    • látky certifikované dle Oeko-Tex®
    • barva černá a tmavě šedá (Ember a Dark pewter)

    Specifikace:

    využitelnost: od 15 - 36 kg

    autosedačka skupiny 2/3

    schváleno dle: ECE R44/04

    rozměry: délka 40, šířka 55, výška 69 cm, sedák délka 35, šířka 30 cm

    Trillo LX je variabilní autosedačka pro děti od 15 - 36 kg. Má několik výškových poloh opěrky hlavy, takže se perfektně přizpůsobí dítěti. Byla dokonce hodnocena i v německém testu bezpečnosti autosedaček ADAC, kde získala velmi dobré hodnocení. 

    https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kindersicherheit/kindersitztest/details/367/joie-trillo-lx-isofix/

    Co mělo ale u nás úplně největší úspěch byl držák na nápoje 😀. Syn měl velkou radost z držáku, který je na autosedačce k dispozici po levé i pravé straně a využíval jej i na odkládání hraček. Super je, že držáky nezavazí a dají se snadno zasunout pod sedačku. V autosedačce jezdí moc rád. Připadá si už jako "dospělák"! 😀

    Možná jste si všimli, že součástí autosedačky jsou isosafe konektory. Ty pomáhají držet sedačku ve voze, když v ní necestuje dítě, plus mají funkci dodatečného kotvení k poutání pomocí automobilovému pásu.

    Tady přikládám malé základní informace o tom, jak to s isofixem vlastně je u starších dětí:

    Obecně platí, že Isofix je schválen do 33kg váhy. Do této hodnoty se počítá hmotnost dítěte i autosedačky. Proto se většinou u sedaček pro větší děti nehovoří o Isofixu, ale například o Isosafe konektorech- které mohou mít podobu isosafe úchytů, nebo isofixových konektorů. 

    Isofix / případně isosafe úchyty u autosedaček pro větší děti jsou spíše pojistkou, jelikož se děti vždy poutají automobilovým pásem. Výjimkou z řad Joie je autosedačka Bold, kde lze dítě poutat pětibodovým pásem až do 25 kg. Autosedačku, která má isofix, je nutné upevnit isofixem. Autosedačka, která má pouze isosafe úchyty může být použita i v autě, kde není isofix, tedy upevněna pouze pásem a konektory nemusíte využít. Setkat se můžete ještě s pojmem "top tether", což je další pojistka pro upevnění autosedačky.

    Co oceňuji na autosedačce Trillo LX je její váha. I přes svoji velikost se s ní velmi dobře manipuluje a snadno ji přenesete, kam potřebujete. V autě se ani nehne.

    Dalším velkým plusem je kvalita! Ačkoliv osobně už to beru u Joie za standard, nedá mi to nezmínit kvalitní příjemné materiály a také velmi měkké a pohodlné polstrování, ve kterém se dětem sedí jako v bavlnce.

    Trillo LX je variabilní, má několik výškových poloh opěrky hlavy, takže se perfektně přizpůsobí dítěti.

    Autosedačka je prostorná, synovi se v ní velmi dobře sedí, podsedák je dostatečně široký. Na druhou stranu možná právě proto se mi někdy hůře zapíná automobilový pás, ale pravděpodobně to záleží na typu auta a šířce sedadla konkrétního typu auta, takže bych to úplně nepovažovala za nevýhodu. 

    SHRNUTÍ: 

    výhody:

     + lehká 

    + prostorná

    + pěkný vzhled

    + kvalitní certifikovaný materiál

    + praktický držák na nápoje

    + snadná instalace

    + několik výškových poloh nastavení 

    + zvýšená a zesílená ochrana proti bočnímu nárazu

    + snadno se udržuje a čistí. Polstrování na podsedáku jsme bez problémů sundali a vyprali

    nevýhody:

    - širší podsedák díky němuž se hůře poutá, ale je to otázka typu auta a šířky sedadla. V jednom autě "problém" máme a ve druhém ne. 

    S autosedačkou Joie Trillo LX jsme neměli žádný problém, a tak ji mohu s klidným svědomím doporučit. Osobně spíše preferují autosedačky s pětibodovým pásem, možná i kvůli tomu, že syn je hodně akční dítě a z automobilového pásu se mu občas podařilo se vyvléknout při natahování pro knihu, nebo jej povolit, když spal. Každopádně kdo by nechtěl pořizovat další mezi sedačku a nemá doma akčního raracha, může pro něj být tato autosedačka ideální volbou. 🙂

    bližší informace: https://cz.joiebaby.com/product/trillo-lx/

    eshop: https://www.babypoint.cz/x10099/trillo-lx-dark-pewter

    mummy88
    9. srp 2020    Čtené 1117x

    Na výlet s dětmi!

    Miluju výlety! Jezdím s klukama pořád někam, ať už jde o jednorázový výlet nebo vícedenní pobyt pro maminky. Jezdíme společně s mužem, s kamarádkami a jejich dětmi ale jezdím i sama se syny, protože mě prostě baví poznávat nová místa a ukazovat je klukům. Zrovna teď jsem s kamarádkou a čtyřmi dětmi v Jeseníkách. 😉 Mateřská mi v tomto směru přijde naprosto boží a ty roky co jsme doma si přece můžeme užít! 🙂 

    Moji kluci mají 1,5 a 3,5 roku. Starší Mikuláš už konečně začal chodit "bez řečí" delší vzdálenosti a když překonáme první úsek, kdy se mu nechce a má krizi, můžeme pak na výletě strávit klidně celý den, když máme dostatek jídla a dost pozitivní motivace. 🙂 Pro Kristiána bereme nosítko, takže se hodí na záda nebo na břicho, když mám bágl, a jde se.  

    Letošní ofiko dovolená na Lipně na nevyšla podle plánu, většinu dní bohužel propršelo. Na naší chalupě v jižních Čechách jsme si ale úžasně spravili náladu a užili výletování do sytosti! Minimalizovali jsme pobyt mezi lidmi, návštěvy restaurací apod., ze kterých nakonec většinou odcházíme zpruzení a užívali si "nicnemusení", přírodu, procházky, houby, borůvky, rybníky, pozorování motýlů, žabek, zakuklených vážek a taky jsme si pár procházek zpříjemnili zábavou zvanou Geocaching a s tou bych vás alespoň krátce ráda seznámila, protože i my jsme v podstatě začátečníci a tak tento článek beru jako teorietický základ i sama pro sebe. 

    S geocachingem s mužem už pár zkušeností máme. Mimo klasické hledání během výletů s přáteli jsme se jednou vydali i na jednu noční strašidelnou a to byl teprve zážitek!  Každopádně hledání "kešek" s dětmi má to pravé kouzlo, protože kdo jsou na hledání pokladu větší experti, než děti? 🙂

    Geocaching je celosvětově rozšířená hra, která pochází z USA. Spočívá, jak jsem psala, v podstatě v hledání "pokladu", který může být ukryt takřka kdekoliv. Můžete si pro něj vylézt na strom, odvalit kámen, vykopat ho a nebo si posledně manžel třeba fotil přechod mezi vesnicemi, i taková "blbost" může být keš. 🙂

    Keše jsou různě velké krabičky, které obsahují minimálně tzv. logbook (papír nebo zápisník), kam „kačeři“ (lidé, kteří provozují geocaching) potvrzují svou přezdívkou, že keš našli. Případně sem mohou napsat i své zážitky. Často však kešky obsahují i další věci na výměnu. Většinou se jedná o různé drobnosti, vstupenky, odznaky a také "kinderšrot", což má hlavně u dětí velký úspěch.  V keších však funguje princip férové výměny, tj. že pokud z keše něco bereme, měli bychom do keše dát něco minimálně stejné nebo vyšší hodnoty, aby věci z keše nemizely. 

    Geocaching je opravdu rozmanitý. Keší můžete najít spoustu druhů. Můžete najít tzv. tradiční keše (jsou na souřadnicích uvedených na Internetu), pak mystery keše (pro získání souřadnic je nutné vyřešit doma nebo v terénu různě složité úkoly či hádanky), multi keše, které Vás provedou po nějaké trase, kde navštívíte několik míst, kde buď počítáním, nebo nalezením dalších souřadnic naleznete souřadnice keše, wherigo keše, které vás pomocí GPSky nebo mobilu provedou v programu nějakou trasou a pak vám odhalí souřadnice samotné keše, earth keš, která nemá fyzickou schránku, ale ukáže Vám nějakou geologickou zajímavost, event – setkání kačerů a další typy keší.

    Keše se dělí o podle velikosti. Ty nejmenší se vejdou do matky u šroubu (tzv. nano). ty největší mohou být třeba části jeskyně, stromu, nebo pařezu, kde se dá najít i třeba domeček nějakého lesníko skřítka, nebo sídlo čarodějnice! Tyto kešky jsou vytvořeny převážně pro děti a ta radost z objevení musí být obrovská! Dá se najít i třeba pohádková keška s mým oblíbeným Harrym Potterem, nebo Rákosníčkem. U některých je potřeba krátkým online úkolem získat souřadnice kešky.  

    V tomto odkaze najdete pár typů na keše založené primárně pro děti.

    Přehled o keškách najdete na webu geocaching.com nebo přímo v jejich aplikaci, kde si můžete zaplatit členství a mít tak přístupné podrobnější informace o keších. Základní informace, především co se týče lokace kešek, jsou zdarma.

    Co jsem se dočetla na blogu devcezhor.cz, tak takto loví kešky s dětmi ona:

    Jak kešky hledáme:

    "Pokud se držíme původního plánu výletu (ono se to někdy i zvrhne, výlet zkrátím, prodloužím, změním trasu), tak se už doma mrknu jestli po cestě nebo v okolí nějaké kešky mám. Na webu geocaching.com mám založený profil. Tam si můžete zapisovat, které kešky jste našli, jak se vám líbily, komentovat apod..

    Pro hledání použivám webové stránky i mobilní aplikaci „“Geocaching“ (kompatibilní s profilem na webu). V aplikaci se vám zobrazí kešek hodně, ale ne všechny nabízejí i podrobné informace (souřadnice, nápovědu kde přesně hledat apod). Zbylé jsou v aplikaci tzv.  „zamčené“, a vidí je pouze uživatelé,  kteří si platí roční paušální členství (necelých 30 euro ročně). Do takové úrovně, že bychom museli nutně hledat vše přes aplikaci, jsme se ještě s dětmi nedostali a tak častěji využívám ten postup, že si v aplikaci kešky zobrazím, pak si otevřu v prohlížeči web geocaching.com a tam už jsou ty “zamčené” kešky zpřístupněny. Nicméně pro někoho může být zajímavý tip na dárek, koupit někomu právě to roční členství."

    Můj článek se dnes vztahuje k soutěži u @kristinandbaby , tak zkuste štěstí v soutěži u Týnky 😉. 

    Znáte geocaching? Máte s ním zkušenost? Podělte se 🙂

    A pokud vás zajímá více informací, mrkněte na níže uvedené odkazy, kde jsem čerpala já. 

    použité zdroje: 

    Geocaching.com 

    https://www.venkazdyden.cz/clanky/geocaching-and-s-detmi-ven-za-poklady/45

    https://devcezhor.cz/geocaching-s-detmi/

    mummy88
    8. srp 2020    Čtené 674x

    Léto s ambasadorkami- vyhlášení soutěže s Joie!

    Přeji pěknou sobotu 🙂

    Máme vylosováno, takže to nebudeme protahovat a hned si řekneme, kdo kolébku Regina Yellow vyhrál! 

    Zapojilo se celkem 318 soutěžících a random.org vylosoval soutěžící s číslem 242, kterou je podle mých výpočtů maminka s nickem @dumbicek27 ! Všechny podmínky soutěže jsou splněny, takže moc gratuluju a poprosím tě, aby ses mi ozvala do IP kvůli předání výhry. 🙂 

    Ostatním soutěžícím moc děkuju za zapojení se a sdílení zkušeností a přeji mnoho štěstí v dalších soutěžích, které nás ještě po víkendu čekají! ❤

    Marcela a Joie.

    mummy88
    7. srp 2020    Čtené 2625x

    Léto s ambasadorkami- SOUTĚŽ s Joie! 🌼

    Letošní léto je sice hodně odlišné, ale jsou věci, které se nemění. Tím je například už zažitá akce Dny s ambasadorkami, abychom to na Koni trochu rozproudily i přes léto. 🙂 

    Dnešní den můžete soutěžit s Joie a jsem moc ráda, že společnost Babypoint do soutěže věnovala zrovna tuto nádhernou kolébku Regina, ve které jsem nechávala spinkat oba naše kluky. Více informací si o Multifunkční kolébce REGINA Yellow můžete přečíst TADY.

    A jaká že je dnes soutěžní otázka? Jelikož můj článek v příštím týdnu se bude týkat výletů s dětmi a možnosti, jak si je zpříjemnit, zajímalo by mě, jak probíhá výletování u vás?

    Jezdíte na výlety samy s dětmi, nebo jen dohromady celá rodina? Jakým způsobem výlety plánujete? Jaká je jejich nejčastější náplň? Čím si je zpříjemňujete? Jezdíte jen tak, nebo spíše v rámci dovolené? 

    Udělejme si malý průzkum a inspirujme se navzájem! To mě na Koni baví nejvíc! 🙂

    Takže ještě jednou pravidla, jak se zapojit do soutěže:

    1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku: Jak probíhá výletování ve vaší rodině? 🌞

    2. Dát lajk tomuto článku 👍

    3. Dát lajk dnešnímu článku u Marušky @mariegroth 👍

    https://www.modrykonik.cz/blog/mariegroth/article/letni-tipy-liceni-uprava-vlasu-a-outfi-ob3983

    No a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Výherce bude vylosován pomocí generátoru náhodných čísel a během zítřka budou výsledky u mě na blogu. Čas zapojit se máte do dnešní půlnoci.

    Tfuj tfuj! 

    Marcela  #joie a holky ambasadorky 🙂

    mummy88
    2. črc 2020    Čtené 629x

    Vyhodnocení Čtenářské soutěže s Joie

    Zdravím všechny soutěžící!

    U všech soutěží s Joie se snažím vybírat témata, která nás budou bavit a nebude to jen psaní pro psaní. U tohoto tématu mám obzvlášť velkou radost, protože podle vašich ohlasů a velké účasti vydím, že se to povedlo a téma chytlo za srdce, to mě těší! 🙂

    Sama jsem si uložila desítky tipů na knihy, které jste tu doporučovaly a věřím, že nějakou inspiraci jste zde našly i vy. ♥️

    A teď už pojďme k výsledkům losování! Kluci se na to vrhli a vylosovali tentokrát ze všech soutěžících maminku @mitnick ! Moc gratuluju a věřím, že vám výhra udělá radost!  Ozvi se mi, prosím, do IP. 🙂

    Moc děkuji všem za účast, užívejte léto! 😎

    Marcela

    Záznam losování:

    https://youtu.be/5HuHxjbdLmE

    mummy88
    30. čer 2020    Čtené 1571x

    Čtenářská soutěž s Joie

    Blíží se léto a mě se podařilo získat pro vás do soutěže od Joie oblibenou dětskou jídelní židličku Mimzy Snacker v novém moderním designu! 🙂

    Téma soutěže je většinou oříšek, vždy přemýšlím, co zvolit aby to moc lidí neobtěžovalo a zároveň bylo téma přínosné. Mým cílem je, aby vás téma pobavilo, inspirovalo, nebo jakýmkoliv jiným způsobem obohatilo a mě se chtělo při vyhodnocování číst. 😉

    Tentokrát jsem myslím vybrala opravdu super téma a tím jsou KNIHY!

    Pojďme se vzájemně inspirovat! Jaká kniha na na vás ve vašem životě udělala největší dojem? Jaká vás v životě nejvíc zasáhla? Vyděsila? Obohatila? Pobavila? Jaký je váš oblíbený žánr? Pokud nečtete, může se jednat i o dětskou knihu- ať už z vašeho dětství, nebo z knih, které jste pořídily pro vaše ratolesti. Já osobně už se moc těším na novou inspiraci! 🙂

    A jak se tedy do soutěže zapojit? Pravidla jsou velmi jednoduchá:

    1) Dát "like" tomuto článku

    2) Na hlavní zeď vložit fotografii knihy, která vás v životě nejvíce obohatila, pobavila, zasáhla a kterou byste rády doporučily ostatním maminkám.

    3) Označit příspěvek hashtagem #ctenarska_soutez_joie

    ________________________________________________

    Soutěž končí 30. 6. 2020 o půlnoci. V následujících dnech pak kluci vylosují vítěze! 

    Hodila by se vašim dětem jídelní židlička Mimzy Snacker, nebo už víte, komu byste židličkou udělali velkou radost? Tak zkuste štěstí a třeba bude vaše! 🙂 

    Hodně štěstí! 

    Marcela a Joie

    mummy88
    29. únor 2020    Čtené 9050x

    Recenze na autosedačku Joie i-Spin 360

    Pachatel se vrací na místo činu. I tak by se dala popsat situace, že před necelými třemi lety se nám dostala do rukou sedačka Spin 360 a nyní se k nám vrací na testování v ještě vychytanější a bezpečnější verzi! 

    Takže ti moji dva testři můžou porovnávat zkušenosti, fotky a dokonce jezdili i ve stejných válenkách 😀

    Nástupce autosedačky Spin 360 zachovává výhodu malé náročnosti na prostor ve vozidle. Nyní s výsuvnými prvky boční ochrany Guard Surround SafetyTM a systémem Safe Rotation GuardTM a větším prostorem pro nohy dítěte.

    Ještě bezpečnější - i-Spin 360 přesahuje bezpečnostní nároky normy i-Size a přidává vylepšenou ochranu proti bočnímu nárazu a znesnadňující otočení po směru jízdy příliš brzy.

    Snadné ovládání - autosedačku i-Spin 360 můžete po stisknutí tlačítka otáčet jednou rukou. Pro usnadnění nastupování dítěte tak můžete autosedačku natočit směrem do dveří automobilu.

    klíčové vlastnosti:

    • autosedačka schválená dle ECE R129/02 (i-Size)
    • schválená pro použití proti směru jízdy od narození do výšky 105 cm
    •  schválení pro použití po směru jízdy od věku 15 měsíců (min 76 cm výšky) do výšky 105 cm
    • Smart Ride™ pojistka znesnadňuje možnost otočení po směru jízdy před tím, než je možné používat ji po směru (minimální věk 15 měsíců a výška nad 76 cm). Doporučeno je používat sedačku proti směru jízdy co nejdéle
    • otočná v rozsahu 360 stupňů, výrazně usnadňuje nastupování a vystupování dítěte
    • Simple Swivel™ - aktivátor otáčení je umístěn v pozici, která je pro snadno dosažitelná rodiče
    • Sleepytime tilt™ - obsahuje celkem 6 poloh sklonu, které jsou dostupné proti i po směru jízdy
    • Guard Surround Safety™ - celková ochrana při bočním nárazu je doplněna o další prvky, které se automaticky vyklopí při upoutání dítěte
    • Grow Together™ - Opěrka hlavy je nastavitelná do 6 možných výškových pozic. S její výškou se automaticky nastavuje i výška ramenních pásů, není tedy potřeba pásy provlékat
    • vnitřní vložka se skládá ze 3 částí a umožňuje nalezení ideálního pohodlí pro malého pasažéra
    • Tri-Protect™ - hlavová opěrka se skládá ze 3 vrstev různých materiálů pro špičkovou ochranu hlavy při nárazu, včetně patentované paměťové pěny Intelli-Fit™
    •  nastavitelné ISOfixové uchycení
    •  snadná a rychlá instalace
    • 5-bodové pásy s polstrováním a snadným nastavením a utažením
    • možnost nastavení sklonu sedačky během jízdy, bez nutnosti přeinstalování ve vozidle
    • integrovaná opěrná noha s možností nastavení do jedné z 19 pozic pro bezpečnou instalaci v kterémkoliv vozidle
    • indikátory správné instalace opěrné nohy umístěné v horní části báze pro snadný přehled o správnosti instalace
    • ventilace zajišťující příjemné klima v horkých dnech
    • robustní korpus ze špičkových materiálů pro maximální ochranu dítěte
    • luxusní materiály a polstrování pro maximální pohodlí dítěte
    • veškeré látkové části lze snadno sundat a vyprat
    • vítěz testu ADAC 10/2019

    specifikace:

    • využitelnost Proti směru jízdy = 40-105 cm, do 19 kg (od narození do cca 4 let)
    • využitelnost Po směru jízdy = 76-105 cm, do 19 kg (min 15 měsíců až cca 4 roky)
    • schváleno dle: ECE R129/02 (i-Size)
    • rozměry: 65 x 58 x 51,5 - 76 cm

    Autosedačka i-Spin 360 byla testována německým autoklubem ADAC v testech bezpečnosti dětských autosedaček a umístila se na prvním místě! 

    Odkaz na testy autoklubu ADAC jsou zde. Placenou českou verzi testu najdete v tomto odkaze na stránkách Dtestu.

    Z výsledků testu vyplývá, že Joie i-Spin 360 má ze všech doposud testovaných otočných autosedaček:

    • nejlepší celkové hodnocení 
    • nejlepší skóre za bezpečnost
    • nejlepší skóre za ochranu při bočním nárazu
    • nejnižší riziko nesprávné instalace (z úplně všech doposud testovaných sedaček v historii testu ADAC)
    • nejlepší pozice pro dítě
    • nejlehčí z otočných sedaček
    • zpracování je hodnoceno jako špičkové

    To už by jako samotné hodnocení v podstatě mohlo stačit. Pokud hledáte autosedačku s otočnou základnou, lepší než i-Spin 360 prostě nenajdete. Ale aby to nebylo tak úplně zadarmo, nějaké naše zkušenosti přihodím. 🙂

    Materiál, ze kterého je autosedačka vyrobena, už snad ani nemusím zmiňovat. Kvalitní, příjemně polstrovaný a měkký. Pro mě trochu zklamání v klasické černé barvě, které příliš neholduji, ale tak to už je věc vkusu. Pořád platí, že černá je jednou z nejprodávanějších barev (což osobně moc nechápu, ale statistiky mluví jasně). 😉

    Jedna z věcí, která se mění u autosedaček vyrobených podle směrnice i-Size je, že se nově uvádí centimetry, do kterých lze autosedačku užívat, ne váha dítěte, jak tomu bylo původně. i-Spin 360 je určena dětem do 105 centimetrů a máme vyzkoušeno, že tříletý syn (15kg, 100 cm) se do ní vleze bez problémů a byla jsem velmi překvapená, jak je autosedačka prostorná v porovnání s jinou značkou!  

    Ačkoliv je využitelnost proti směru jízdy = 40-105 cm, do 19 kg (od narození do cca 4 let), při jízdě proti směru už to pro něj moc pohodlné nebylo. Pro dítě, které je už pod hranicí 105 cm, je pohodlnější spíše jízda po směru. Co se týká bezpečnosti, tak tam je samozřejmě lepší protisměr.   

    Jak už název napovídá, největší předností i Spin je její otočná funkce.

    To je neocenitelná pomoc! i-Spin 360 jedním zmáčknutím tlačítka není problém otočit, dítě do autosedačky posadit a otočit zase zpět. Starší už nemá problém si do ní vlézt sám. 

    V porovnání s předchozím typem mám pocit, že nyní je umístění tlačítka vyřešeno mnohem lépe. Dříve se nacházelo mezi nohama dítěte hned vedle tlačítka na polohování autosedačky, nyní je na boku, takže se k němu mnohem lépe dostává a když otevřete dveře a jdete dítě vytáhnout, máte tlačítko ihned po ruce! Za to dávám velké plus! Je vidět, že v Joie přemýšlejí nad praktičností a snaží se své produkty vylepšovat!

    Velkou vychytávkou je boční ochrana Guard Surround Safety, která se sama aktivuje při zapínání pásu pohnutím adaptérem mezi nohama dítěte. To je pro mě jako sklerotika rozhodně přínosem. Nemusím se bát, že na to zapomenu, když třeba stěhuju autosedačku z auta do auta.  

    Abyste nemuseli při používání autosedačky moc přemýšlet, je i-Spin 360 vybavena nejen indikátory správné instalace opěrné nohy, isofixových konektorů, ale také pojistkou, proti předčasnému otočení dítěte po směru jízdy. Nastavíte si věk dítěte a autosedačka vás prostě nepustí ji otočit špatně. Na autosedačce najdete spoustu obrázkových návodů. Vše je znázorněno velmi přehledně a jednoduše, takže i když půjčíte autosedačku babičce, zvládne ji naisntalovat a dítě do ní bezpečně usadit určitě bez problémů. 🙂

    Velmi oceňuji snadnou údržbu autosedačky! Jelikož v autě dovolujeme jídlo (abychom přežili cestu 😀 ), podle toho to taky někdy vypadá. Povrch stačí otřít vlhkým hadříkem (nejlépe fialové barvy 😉 ) a v případě potřeby můžete samozřejmě sundat a vyprat. 

    Fajn je i funkce Sleepytime tilt, tedy polohování autosedačky. Já se přiznám, že jsem tolik poloh ani nevyužila. Stačily nám dvě, ale je fajn, že to jde. 

    Můj mladší roční syn je rád, že má konečně v autě výhled. Oproti klasickému vajíčku i-Gemm je to pro něj velká změna. Sedí se mu pohodlně a hlavička mu nikde nepadá. 

    Většinou píšu na závěr recenze shrnutí a s tím i nějaké nevýhody. Tady ale nějak nemám co dodat. S autosedačkou Joie i Spin jsme velmi spokojeni! Dost dáme na bezpečnostní testy, ve kterých obstála na jedničku! Kluci se nám tam pohodlně svezou oba a překvapivě i ten starší velmi pohodlně. Autosedačka má dost zajímavých vychytávek a je vidět, že Joie dá na názory uživatelů a snaží se své produkty zlepšovat, jak jsem psala výše. Co bych možná mohla dát jako tip na příští vylepšení by bylo uchycení ramenních popruhů, než do autosedačky dítě posadíte. Popruhy se zaháknou do oček na bocích autosedačky, ale mě to přijde nepraktické a občas mi vypadávají, tak to moc nepoužívám. Větší efekt by mělo třeba magnetické přichycení, jako je to u jiných značek. Tak to třeba zase příště.  

    No a otočná funkce- to prostě chcete!! 🙂

    Snad pro vás byla recenze užitečná a přejeme spoustu pohodových cest a sladkého snění 🙂

    Marcela, Mikuláš a Kristián. 🙂

    Pořídit autosedačku můžete například tady

    Instalační video zde.

    mummy88
    4. únor 2020    Čtené 11053x

    Recenze - kočárek Joie Versatrax

    Žhavou novinkou konce roku 2019 se stal sportovní kočárek Joie Versatrax! 

    Když vybíráme kočárek pro miminko, začínáme výběrem hluboké korby. Často také sáhneme po dvoj/trojkombinaci, abychom už rovnou měli doma i sportovní kočárek, ve kterém se bude dítě vozit až trochu povyroste. Bohužel mnoho z nás po pár měsících zjistí, že je sportovní kočárek příliš těžký, že se hůře ovládá, že není moc skladný, je málo odpružený, nedá se otočit po/proti směru jízdy, nebo se nám do něj náš drobeček už nevleze a pořizujeme nový super skladný a lehký sporťák, který nám bude dobrým pomocníkem na nákupy, do města i na procházky do přírody.  Abyste si mohli usnadnit práci a ušetřit peníze a čas, je tu nový sportovní kočárek Joie Versatrax, který splňuje skoro vše, co od kočárku očekáváte! 🙂

    Jedná se o nádherný univerzální kočárek Versatrax, který odvozí dítě od miminka do 22 kg v hluboké korbě, autosedačce i ve sportovní nástavbě nasazené po i proti směru jízdy.

    Kočárek snadno obsloužíte jednou rukou. Má kola z odolné pěny, takže se nemusíte bát defektu. Vyšší maminky a tatínky potěší nastavitelná teleskopická rukojeť! No a samozřejmostí, jak už i Joie bývá, jsou příjemné materiály, rozkládací stříška s UV filtrem a prostorný košík. Skladnost kočárku je příjemným bonusem.

    U nás se teď zabydlel na testování v krásné světle zelené barvě Laurel, ale kdo by neměl stejný vkus, má na výběr z dalších tří barev.

    Na úvod základní informace:
    Velmi prostorný kombinovaný kočárek Versatrax neuvěřitelně snadno složíte jednou rukou, i s nasazenou sportovní nástavbou, na kompaktní rozměr. Na přiložené adaptéry nasadíte jak hlubokou korbu, tak i některou z autosedaček.
    Skladný - prostorný kočárek složíte na překvapivě malý rozměr i se sportovní nástavbou nasazenou po, nebo proti směru jízdy.

    Promyšlený - rozkládatelná bouda s větracími otvory poskytuje ochranu UPF 50+ a navíc je vyrobena z voděodolného materiálu.

    Nezastavitelný - všechna kola jsou odpružená, pěnou plněná čímž zajistí vynikající komfort jízdy bez obav z defektu.

    Dokonalý univerzál - maximální praktičnost a skladnost je spojena s krásným designem oceněným Red Dot Design Award.

    klíčové vlastnosti:

    • kočárek schválený od narození až do 22 kg hmotnosti dítěte   sezení     otočné po nebo proti směru jízdy
    • přiložené adaptéry jsou kompatibilní s autosedačkami gemm™, i-Gemm™ a     i-Level™
    • na adaptéry snadno nasadíte hlubokou korbou ramble XL™
    • skvělá poloha zádové opěrky s minimálním sklonem
    • kočárek snadno složíte a rozložíte, nehledě na to, jakým směrem je     nasazena sportovní nástavba
    • jednoruční skládání s ovládáním na sedáku
    • automatická pojistka proti rozložení
    • kočárek po složení samostatně stojí
    • výškově nastavitelná teleskopická rukojeť
    • více pozic mechanické zádové opěrky
    • voděodolný materiál boudy
    • zabudovaný popruh pro přenášení
    • 2 pozice nastavení výšky opěrky nohou
    • bouda kočárku s ochranou UPF 50+
    • ohromná bouda je rozšířitelná o na zip uzavřenou část, nebo dodatečně     i o kšilt na boudě
    • extra velký, snadno dosažitelný košík
    • odpružení všech kol
    • přední otočná kola s aretací
    • nožní brzda ovládaná sešlápnutím
    • držák na nápoje
    • 5-bodové pásy s polstrováním
    • součástí kočárku je pláštěnka     

    Rozměry:          

    • Váha:     11,7 kg
    • Použití:     od narození do 22 kg  
    • Výška     rukojeť-země: 112 cm
    • Šířka:     65,5 cm
    • Výška složeného kočárku: 86 cm
    • Šířka složeného kočárku: 36 cm
    • Délka ložné části:   92,4 cm (zádová opěrka 52 cm)
    • Šířka ložné části:    31 cm

    První, co zaujme na kočárku Joie Versatrax, je jeho moderní a vkusný vzhled! Madlo pro rodiče i to dětské jsou potažena eko kůží a materiály jsou opět příjemné na dotek a kvalitní! Kočárek můžete  pořídit samostatně jako sporťák, nebo v kombinaci s hlubokou korbou Joie Ramble XL v ladícím designu. Na podvozek je možné samozřejmě díky adaptérům připnout i autosedačku Joie. Set lze pořídit za velmi příznivou cenu. Pořídit můžete například zde

    Co je důležité, že Vetrsatrax je testován a schválen pro použití od narození. Korba je korba, ale kočárek splňuje všechny požadavky dle aktuální normy EN 1888 z roku 2018 pro použití od narození, takže pokud byste nechtěli na těch pár měsíců do hluboké korby investovat, nemusíte. Je potřeba ale počítat s tím, že Versatrax je relativně mělký a miminko je tak potřeba rozhodně připoutat. Zádovou opěrku lze položit celkem nízko, ale ve vodorovné poloze není, pokud je to pro vás při výběru kočárku důležité. Polohování je ale plynulé a každopádně se v něm pohodlně vyspí půlročňák i tříleťák, to je ověřeno. 🙂

    Co je na kočárku asi nejzajímavější je možnost vézt dítě po i proti směru jízdy. Není to sice tak snadné, jako přehodit madlo, musíte odepnout sportovní nástavbu a otočit ji, není to ale žádný problém a mnohokrát jsem to zvládla i se spícím dítětem, jelikož sedátko je velmi lehké a zvedáte tak v podstatě jen váhu mrňouse. Je to vychytávka, která se opravdu hodí, především u menších dětí, které máme rády ještě pod permanentním dohledem.

    Dokonce je možné kočárek i v obou směrech složit rychle a jednoduše! Vznikne pak kompaktní balení, které snadno naložíte do kufru nebo zastrčíte do vlaku pod sedadlo a vlezete se s ním i do toho nejmenšího výtahu!

    Dalším velkým plusem je prodlužovací madlo, které můžeme vidět například i u Kočárku Mytrax.

    Manžel si tuto možnost nemůže vynachválit, protože je vyšší a často se tak o kočárků kope do podvozku, nebo se musí zbytečně předklánět. Pro mě je to ale celkem nepotřebná funkce a spíš bych ocenila pevné madlo. Díky prodlužování má madlo totiž vůli, a tak když najíždíte například na obrubník, musíte víc zabrat, než se přední kola zvednou.

    Sezení má ideální sklon, takže dítě nikam neklouže, což se často stává, a ani fusak nikam neodchází. Výhodu také vidím v tom, že dětské madlo jde lehce odepnout jen z části a druhou zůstává přichyceno na kočáře. To jsem využívala při posazování Kristiánka do kočárku a zapínání fusaku. Bonusem také je, že je ochrana na popruhu mezi nohama přichycena knoflíkem, takže nehrozí její ztráta. Držák na nápoje je neocenitelný! To by měla být povinná výbava každého kočárku! 🙂

    Kočárek je vybaven stříškou s UV faktorem 50+ která je však za normálního stavu kratší, než jsme u jiných kočárků zvyklé. V podstatě největší roztažení je tak, jak vidíte na fotce výše. Potom lze ještě rozepnout zip s větracími otvory a stříšku prodloužit, jako je vyfoceno na spodní fotografii. I přes počáteční rozpaky jsem si na stříšku zvykla a přijde mi naprosto dostačující. Za těch pár měsíců jsem se nesetkala se situací, kdy by mi delší střecha scházela, snad jedině je při velkém větru nebo v létě při velkém parnu, ale i v této situaci můžete sezení případně otočit jak potřebujete.

    Za mě v podstatě jako jedinou nevýhodu shledávám to, že je kočárek relativně mělký. Jelikož jsem se takový typ sporťáku viděla poprvé, chyběla mi látka na bocích a Kristiána jsem nikdy nenechala nepřipoutaného. Teď, když už je Kristián větší a stabilnější, jsem i já klidnější a už mi to jako takový problém nepřipadá. Ze začátku mě to ale znervózňovalo.

    Co ale rozhodně musím zdůraznit a co mi už asi na vždy bude chybět u všech dalších kočárků, je košík! Ten obrovský neuvěřitelný bezedný košík přístupný ze všech stran vždy a za všech situací a poloh! Jestli jste fanoušci Harryho Pottera, je to trochu asi jako Hermionina kabelka, nebo stan. 😀  Prostě bezedný a vleze se do něj vždy kompletně vše, co potřebujete! Dáte tam v pohodě všechny věci na celodenní výlet pro celou rodinu! Ten mi bude ze všech vychytávek chybět opravdu nejvíc! Navíc v nestřeženém okamžiku mi do něj vlezli Kristián, takže nosnost ověřena 😀.

    No a v neposlední řadě musím zmínit, že kočárek obstál na každém terénu, kde jsem ho testovala. Všechna kola jsou odpružená a plněná pěnou, takže se nemusíte bát defektu. Někdo říká, že do terénu jsou lepší nafukovací. Za sebe musím říct, že jsem zkoušela obojí a žádný rozdíl jsem nepocítila. Kočárek jede po hlíně, trávě, štěrku i sněhu bez problémů a jízda pro dítě je pohodlná. Je opravdu velmi lehký (11,7 kg) a má velkou nosnost (22 kg), takže vydrží na jak dlouho potřebujete!  

    Abych to tedy shrnula a pro ty, kteří nemají rádi dlouhé texty 🙂

    Výhody:

    + obrovský košík

    + prodlužovací madlo

    + odepínání rukojeti před dítětem

    + krásný design (materiál, barvy)

    + držák na nápoje

    + perfektní v terénu

    + pohodlný i pro starší děti

    + snadné skládání v obou směrech sezení

    + prostorově úsporný před i po složení

    + stříška s UV faktorem 50+

    + ideální sklon sezení

    + velmi lehký 11,7

    + vysoká nosnost

    + od narození

    + možnost trojkombinace

    + příznivá cena

    + přichycená ochrana pasu mezi nohama

    Nevýhody:

    - mělký

    - vůle madla a tím horší nájezd na obrubník

    Za mě bych kočárek Versatrax s klidným svědomím doporučila! Je to opravdu nádherný kočárek a mám pocit, že s každým dalším modelem jsou kočárky vychytanější! Je to bytelný kočárek, ale zároveň lehký a skladný. Uveze malé i velké dítě, které si v něm pohodlně sedne i schrupne. Do košíku dáte vše, co je potřeba. Do MHD, auta, obchodu i přírody.. naprosto bez problémů! Jste vyšší? Nevadí, prodloužíte si madlo! Svítí sluníčko tak, jak zrovna nepotřebujete? Nevadí, otočte si sedačku! Čekáte malé miminko a nechcete pořizovat další kočárek? Nevadí, dokupte si jen hlubokou korbu! To vše v nádherném designu a kvalitních materiálech! Doma už jsem měla několik kočárků Joie a Versatrax je jednoznačně jednička! Dokonce sami zvažujeme, že ho pořídíme do vozového parku natrvalo. 

    Joie Versatrax je kočárek pro život, přizpůsobí se vašim potřebám a ještě přitom budete vypadat dobře! 😉

    Více informací tady.

    Pořídit ho můžete například zde.

    mummy88
    20. led 2020    Čtené 2379x

    Vybírám navazující autosedačku pro dítě po autosedačce do 18 kg. Co nabízí Joie?

    V poslední době se ve skupině S Joie doma i na cestách a na blozích množí dotazy, jakou autosedačku je možné pořídit, když do kategorie do 18kg se už dítě nevleze.

    Uvádím zde autosedačky, které lze nyní u Joie pořídit ať už s isofixem, isosafe úchyty, nebo k upevnění pouze automobilovým pásem.

    Zde ještě malé info pro upřesnění:

    Isofix jsou kovové tyče, kterými se autosedačka připojí na háky instalované v sedadlech auta. Isosafe úchyty jsou háčky na popruhu, které pomáhají držet sedačku ve voze, když v ní necestuje dítě, plus mají funkci dodatečného kotvení k poutání pomocí automobilovému pásu. 

    Obecně platí, že Isofix je schválen do 33kg váhy. Do této hodnoty se počítá hmotnost dítěte i autosedačky. Proto se většinou u sedaček pro větší děti nehovoří o Isofixu, ale například o Isosafe konektorech- které mohou mít podobu isosafe úchytů, nebo isofixových konektorů. 

    Isofix / případně isosafe úchyty u autosedaček pro větší děti jsou spíše pojistkou, jelikož se děti vždy poutají automobilovým pásem. Výjimkou je autosedačka Bold, kde lze dítě poutat pětibodovým pásem až do 25 kg. Autosedačku, která má isofix, je nutné upevnit isofixem. Autosedačka, která má pouze isosafe úchyty může být použita i v autě, kde není isofix, tedy upevněna pouze pásem a konektory nemusíte využít. Setkat se můžete ještě s pojmem "top tether", což je další pojistka pro upevnění autosedačky. 

    Některé autosedačky se upevňují na isofix při jízdě proti směru, ale po směru již ne. Konkrétní informace najdete u jednotlivých typů. Po kliknutí na název se dostanete na web, kde najdete více informací.

    Vybírat můžete z těchto typů:

    1) První možností je koupit autosedačku určenou pro děti od narození:

    Stages- od narození-25 kg, pás vozidla

    Stages Isofix- od narození-25 kg, pás vozidla + isofix (vždy)

    Every stage – od narození-36 kg, pás vozidla

    recenze: https://www.modrykonik.cz/blog/mummy88/article/recenze-na-autosedacku-joie-every-stage-ja0niw/

    Every stage FX- od narození-36 kg, isofix nebo pás vozidla. Pokud někdo nemá v autě Isofix, je možné celou dobu poutat automobilovým pásem proti směru jízdy. Po otočení po směru jízdy se buď použije isofix a toptether a nebo pouze automobilový pás.   

    2) Druhou možností je koupit autosedačku navazující, tedy pouze pro větší děti:

    Bold- 9-36 kg, pás vozidla + isofix, pětibodový pás do 25kg

    Trillo Shield- 9-36 kg, pás vozidla + isosafe konektory

    Trillo LX- 15-36 kg, pás vozidla + isosafe úchyty. Sedačka Trillo LX má kotevní úchyty ISOSAFE. Jedná se o háčky na popruhu, které pomáhají držet sedačku ve voze, když v ní necestuje dítě, plus mají funkci dodatečného kotvení k poutání pomocí automobilovému pásu. Sedačka Trillo LX má výklopné držáky nápojů v sedáku.

    Traver- 15-36kg, pás vozidla + isofix. Sedačka Traver má posuvnou vrchní část sedáku, díky tomu je možné nastavit sklon sezení ve třech polohách, což lze využít hlavně při cestách, kdy dítě usne. Traver má klasické ISOFIXOVÉ konektory. 

    Další typy můžete najít na tomto webu: https://cz.joiebaby.com/cat/autosedacky/ 

    Tak snad se mi podařil udělat alespoň základní přehled o možnostech, které pro starší děti nabízí Joie a nikde se neupsala a všechny odkazy fungují. Pokud najdete nějakou nesrovnalost, budu ráda za upozornění. 

    Přeji šťastnou ruku při výběru a pohodové cestování! 🙂

    Marcela 

    mummy88
    12. pro 2019    Čtené 1785x

    Jak jsme testovali produkty Stérimar

    To bylo radosti, když nás vybrali do testování! 🙂 Mořskou vodu používáme v podstatě denně a kluci zrovna byli nachlazení, takže to přišlo právě vhod. 

    Stérimar je mořská voda v izotonické koncentraci (přirozená buňkám lidského těla). Je vhodný pro: 

    • Pro každodenní hygienu nosu a jako prevence rýmy
    • Pomocník při léčbě rýmy k vyčištění nosu před podáním léčiva
    • Vhodný k rekonvalescenci nosu po léčbě nebo chirurgickém zákroku

    Součástí testovacího balíčku byl jeden přípravek pro dospělé na každodenní nosní hygienu a dva pro malé děti- na každodenní použití a pro ucpaný nos. 

    Velmi oceňuji, že existují přípravky na nosní hygienu, které mohou používat již malá miminka. U některých přípravků mi vadí, že jsou pouze v podobě kapek a tak se nedostanou tam, kde je potřeba. Stérimar jsou rozprašovače, takže nos krásně protáhnou  a naštěstí jsou chuťově v pohodě - je to prostě slaná voda, takže nikde nic neštípe a děti hned první použití neodradí. 

    Protože mladší syn Kristán (10m) měl už několik týdnů rýmu, které se nemohl zbavit, začala jsem mu pravidelně stříkat do nosu Stérimar baby pro ucpaný nos, který je určen už dětem od 3 měsíců. Nos se mu ucpával hlavně v noci, přestože jsme zvlhčovali vzduch. Ač jsem tomu nevěřila, po pár dnech se mu rýma opravdu začala konečně zlepšovat a postupně vymizela! Sprej se může používat maximálně dva týdny, což je ale naprosto dostačující doba pro léčbu. U nás teda sprej opravdu zabral a Kristiánek si naštěstí nechává stříkat do nosu rád a dobrovolně. 🙂

    Druhý přípravek pro děti Stérimar baby, který je vhodný již pro děti od narození, jsem dala k dispozici staršímu synovi Mikulášovi (3r), který měl rýmu decentní a tak stačilo nos jen jednou, dvakrát za den propláchnout. Miky je rád, když má nějakou zdopovědnost a může dělat činnosti sám, takže si zodpovědně stříkal minimálně jednou denně a proplachoval nos.

    Sprej do nosu pro dospělé jsme s mužem také zkoušeli, ale používám ho spíše já, jelikož jsem alergik a večer mi také občas natékají dutiny. Stérimar nos dobře uvolní. 

    Co vidím trochu jako nedostatek je, že píst, který je potřeba stlačit, mi občas "uhnul" bokem a sprej nevystříkl. Naštěstí je ale proud dostatečně silný, takže je vidět, když je potřeba udělat další pokus. 

    Jako velký bonus naopak vidím, že Stérimar má víčko, to mi třeba schází u konkurence. Ocenila jsem to především po aplikaci Kristiánkovi, který sprej ihned zabavuje a strká do pusy. Naštěstí ho zatím neumí sundat. 😀

    Ke Stérimaru se určitě budeme vracet i nadále, je to fajn značka a především sprej na ucpaný nos na mě udělal opravdu dojem! 

    mummy88
    11. pro 2019    Čtené 654x

    Vánoce s ambasadorkami a Joie - máme vítěze!

    Po pročítání soutěžních příspěvků na mě skočila vánoční nálada a těším se s vámi! Tolik krásných dárků, ať už pořízených, nebo vyrobených a to těšení se, jakou radost našim milovaným udělají!

    Jedné z vás snad udělá radost tento zimní set, který do soutěže věnovalo Joie a Babypoint!

    Děkuju, že jste přispěly svými nápady a některé z nich se určitě budou hodit i ostatním maminkám jako inspirace na příští rok 🙂

    Náhodný generátor vybral číslo 64 a výhercem se tedy stává příspěvek maminky @nicedaisy ! Moc gratuluju! Ozvi se mi prosím do IP ohledně předání výhry. 🙂

    Ostatním soutěžícím ještě jednou moc děkuji a určitě ještě tento týden můžete hned několikrát zkusit štěstí v dalších soutěžích! 🙂

    Mějte pohodový předvánoční čas 🙂

    Marcela a Joie

    mummy88
    10. pro 2019    Čtené 1428x

    ❄️Vánoce s ambasadorkami❄️ SOUTĚŽ S JOIE

    Dobré ráno všem!

    Máme tu další soutěž a tentokrát je to soutěž se značkou Joie, kterou už tady na Koníkovi jistě všechny znáte. .🙂

    Tentokrát je výhra velmi aktuální a myslí především na maminky, aby jim v těchto mrazivých dnech bylo krásně teplo! Joie do soutěže totiž věnovalo  set doplňků, který se skládá z rukávníku na kočárek, termoobalu na láhev a taštičky na drobnosti! Set je v univerzální černé barvě, takže můžete být v klidu, bude s kočárkem perfektně ladit. 👍

    Já už se hrozně těším na Vánoce! Mimo to, že se těším na Mikuláškovy prožitky a pohádky,  tak miluju dárky, ale víc než je dostávat je jako většina z nás dávám. Často to ani nevydržím do potřebného termínu a tak moc se těším, co na dárek doma řeknou, že je rozdávám dřív než bych měla. Manžela většinou nabádám k tomu, že určitě chce dárek předem, a nebo jestli si nedáme každý aspoň jeden menší dopředu.. on s čekáním ale problém nemá, takže v jeho případě musím většinou vydržet i já. 🙂

    Letos jsem začala s nákupy zavčas a tak už mám většinu dárků zavřenou ve skříni a už jsem pomalu zapomněla, co vše se tam schovává a to je jedině dobře. Myslím, že by toho jinak do Vánoc moc nezůstalo.

    U letošních Vánoc jsem spokojena s výběrem dárků a jsem zvědavá, co řekne manžel na šunkovar a mlýnek na kávu, a co moje maminka na kabelku. Tchýni nadělujeme tyčový vysavač, tak snad taky bude mít radost!

    No a proč o tom mluvím?

    Soutěžní otázka pro toto kolo se týká dárků z pohledu obdarovávajícího, a zní:

    A jak se do soutěže zapojit? 

    1) dát like tomuto článku 👍

    2) v komentáři pod článkem napsat, z jakého dárku, který letos darujete, máte největší radost? 🎁

    3) dát like dnešnímu článku s vánočním receptem u Zuzky @rebe , která pro vás má recept na čokoládové lanýže! 

    Soutěž trvá od vyhlášení do půlnoci 10.prosince 2019. Losovat vítěze bude náhodný generátor následující den. 🙂

    Přeju hodně štěstí a už se těším, jaké krásné dárky jste letos vymyslely!

    Marcela a #joie_czsk #joie

    mummy88
    29. lis 2019    Čtené 657x

    Zahřívací soutěž s Joie - Vyhodnocení! 🙂

    A máme vítěze! 🙂

    Ještě než ale prozradím, koho Mikulášek vylosoval, všem bych moc chtěla poděkovat za účast v soutěži! 

    Některé příspěvky mě opravdu pěkně nalákaly.. nejvíc ty s teplou dekou, knihou, horkým nápojem a nějakým tím mlsáním.. a ještě předtím samozřejmě horká vana - v mém případě se sušenou levadulí, protože tu prostě miluju!

    Ještě bych se také ráda podělila o recept na horký nápoj, který si dopřávám poslední dobou já. Je to kombinace Cara, mandlového mléka a směsi koření ze Sonnentoru s kurkumou, pepřem a zázvorem..🥰 Jasně, svařák (ani Levandulový Švihák) to není, ale když si nemůžete zrovna dopřát alkohol, nebo jste si už vyčerpali denní limit na kávu, tak je to taky skvělá volba! Minimálně to koření určitě vyzkoušejte!

    No a teď už nebudu napínat! Mikulášek důkladně za asistence svého bráchy losoval a Fusak Joie Therma poputuje k mamince @ivdisek

    Moc gratuluju a věřím, že budete s fusakem spokojeni tak jako my. 🙂  Ozvi se mi, prosím, do IP.

    Mějte krásný víkend a nezapomeňte, že v už v pondělí začínají Dny s ambasadorkami, takže vás čeká hned dalších 12 šancí něco vyhrát! 🙂

    Marcela 

    Losování: https://youtu.be/Bq-3IPKb6Ck

    mummy88
    20. lis 2019    Čtené 1846x

    Podzimní bleskovka s Joie!

    Letošní rok se chýlí ke konci, ale před námi je ještě jedna soutěž s Joie! Tentokrát můžete vyhrát krásný, teplý a super skladný fusak Joie Therma! Máme ho právě doma na testování a jsem moc ráda, že se mi podařilo ho sehnat i pro vás do soutěže, protože je opravdu parádní! Je krásně měkký, teplý, z příjemných materiálů, s reflexními prvky a když se oteplí, můžete ho během chvilky sbalit do pytlíku, který si nosí stále s sebou. Navíc je i dostateně prostorný, takže rozhodně zvládne i větší děti! 

    No a jaké že je to soutěžní téma? 

    Fusak zahřeje v chladných dnech děti a mě by zajímalo, čím se zahříváte vy? 🙂

    Ať už se jedná o generální úklid, teplo svíčky, horkou vanu, huňatou deku, recept na výbornou polévku, nebo horký nápoj, nebo manželovo objetí, cokoliv vás napadne! Originalitě se meze nekladou!  Rády se inspirujeme i my ostatní 🙂. 

    Soutěž bude probíhat na hlavní zdi a to v termínu do středeční půlnoci 27.11. 

    Do pátku se pak dozvíte jakého drobka fusak letos zahřeje! Losovat bude můj hlavní asistent - Mikeš. 

    ________________________________________________

    Rekapitulace:

    Jak se tedy do soutěže zapojit? Pravidla jsou velmi jednoduchá:

    1) Dát "like" tomuto článku

    2) Na hlavní zeď (tedy svůj blog) vložit nějakou tematickou fotografii nebo obrázek a přidat váš tip ostatním maminkám, co vás v chladných dnech zaručeně zahřeje! 

    3) Označit příspěvek hashtagem #zahrivaci_soutez_joie

    ________________________________________________

    Moc se těším na vaše příspěvky a přeji hodně štěstí 🙂

    Marcela  a Joie

    mummy88
    24. říj 2019    Čtené 1863x

    Recenze na cestovní ohrádku Joie Cheer

    Pokud bych měla říct, co mám na Joie produktech nejraději, tak jsou to krásné kvalitní materiály a vkusný design! Když k nám dorazila ohrádka Joie Cheer, udělala na nás vážně dojem. Krásný vzhled, veselé barvy, dětské vzory, ale zároveň žádný kýč.

    Ohrádku jsem měla doma v době, kdy byl Kristiánek ještě mrňous, který ležel a maximálně se přetáčel na bříško. V té době tedy sloužila spíše jako „ochrana“ před psem a starším sourozencem po dobu mé nepřítomnosti- rozuměj pobytu na wc, ve sprše, při vaření apod. 

    V průběhu testování potom začal lézt, tak si v ohrádce začal i hrát a dávala jsem ho tam naopak aby byl v bezpečí sám před sebou, když to bylo potřeba- například při mytí podlahy, rozlitém čaji, wc, sprše, a nebo když jsem prostě jen potřebovala, abych měla chvíli jistotu že zůstane tam, kde jsem ho odložila. 🙂  

    Tady jsou základní informace:

    • ohrádku snadno složíte i rozložíte. Úchyt pro přenášení usnadní přepravu postýlky kamkoliv jen chcete    
    • neokoukaný vzhled ohrádky je tvořen čtyřmi prodyšnými stěnami, s jedním výlezem doplněný o siluetu hor se dvěma plyšovými hračkami, které přímo vybízí k objevování

    klíčové znaky:

    • vysoce bezpečný rám s přiznanou konstrukcí
    • krásný design, který krásně padne do kterékoliv místnosti
    • odnímatelná matrace pro pohodlné hraní i odpočinek
    • síťové výplně všech čtyř stran pro zajištění ventilace
    • jednoduchéskládání pomocí tlačítek
    • kompaktní rozměry po složení pro snadné přenášení, nebo uskladnění
    • součástí je úchyt pro snadné přenášeníboční vlez se zavíráním na     zip
    • dvě plyšové hračky přichytitelné na siluetu horské scenérie     rozvíjí fantazii malého objevitele

    specifikace:

    • rozložená:     d. 96 x š. 96 x v. 76 cm
    • rozložená:     d. 32 x š. 27 x v. 95 cm
    • hmotnost:     13,1 kg
    • použití:         od narození do 15 kg
    • schváleno     dle: EN 12227:2010     

    Přiznám se, že nejsme „návodové“ typy, takže kdykoliv přijde zboží k testování, prostě intuitivně vybalujeme a sestavujeme. Poprvé ohrádku sestavoval manžel. Kdo už někdy cestovní postýlku nebo ohrádku skládal, ví, že je většinou nejprve potřeba zpevnit boky a teprve potom zatlačit střed. Manžel bez předchozích zkušeností a bez čtení návodu nejprve trochu bojoval, ale nakonec jsem mu ten zázračný grif prozradila a ohrádka byla složená raz dva! 🙂

    První, kdo ji hned běžel vyzkoušet byl starší syn Mikuláš. Ohrádka má nosnost 15 kg, takže se vešel akorát pod hranici. Vím ale, že Joie všechny své produkty přetestovává na mnohem vyšší nosnost, tak jsem byla klidná.

    Pokud si v ohrádce nehrál Miky, dávala jsem do ní Kristiánka (6m), když jsem potřebovala, aby byl fakt v bezpečí, nebo jsem zrovna umývala podlahu, apod. Líbilo se mu tam, hrál si s letadlem či mráčkem od Joie,  které jsou z příjemného šustivého materiálu, nebo se svými hračkami. Když trochu povyrostl, nechala jsem mu vždy pootevřenou boční stěnu, aby mohl kdykoliv vylézt. To ale nebylo tak jednoduché, jelikož pro lezce- začátečníka pro něj byl okraj trochu vysoký. Vylepšilo to vystlání cesty před ohrádkou polštáři a přelézání se stalo oblíbenou činností 🙂 . Na druhou stranu, dítě se o okraj může opřít a nevypadne ven, takže to nelze brát za úplnou nevýhodu.

    Ohrádka je dostatečně prostorná, takže místa ke hře je dost. A co musím vyzdvihnout, je opravdu rychle složená a relativně skladná, takže není problém brát ji na cesty, pokud unesete 13 váhy. Oceňuji, že obal na ohrádku má větší rozměr, v pohodě do něj lze ohrádku napasovat a jak říká manžel, její používání je „blbuvzdorné“, není kde se splést. 😀 Je však nutno počítat s tím, že je trochu náročnější na prostor, vzhledem k tomu že je to čtverec a je větší než postýlka.

    Výhody:

    • design
    • krásné barvy
    • skladnost
    • dost prostoru ke hře
    • vysoká nosnost
    • odepínací bok

    Nevýhody:

    • vyšší spodní okraj vchodu do ohrádky

    Shrnutí:

    Jak jsem řekla na začátku, ohrádku u nás využíval nejen Kristiánek, ale i Mikuláš. Kluci hráli „na schovku“, dělali jsme bunkr.. dá se toho vymyslet i dost pro starší děti.  Ačkoliv ohrádka většinou nepatří k produktům, které pořizujete do základní výbavy pro miminko, musím říct, že když už ji máte, rozhodně pro ni najdete využití a oceníte její přínos v domácnosti. 

    Bližší informace najdete v tomto odkaze: 

    mummy88
    13. zář 2019    Čtené 760x

    Mámy sobě! - vyhodnocení soutěže s Joie

    Pátek třináctého.. říká se, že tento den přináší smůlu, ale ať už tomu věříte, nebo ne, dnes tento den minimálně jednu z vás pořádně rozveselí! 🙂

    Mikulášek dnes poctivě vylosoval vítěze autosedačky Joie Traver a tři maminky, které dostanou extra nálož srdíček. 

    Ještě předtím bych vám ale chtěla moc poděkovat za vaši účast v soutěži a příspěvky, které bylo vidět, že byly ve většině příspěvků psány upřímně, od srdce! ❤ Jsem ráda, že jste se nad otázkou opravdu zamýšlely a padlo i dost zajímavých tipů pro ulehčení péče o děti. Jako nejoblíbenější pomůcku bych z vašich příspěvků vybrala nosítko a odsávačku nosních hlenů 😀. 

    Každopádně velká pravda je, že největší pomocí jsou často jsou naši blízcí- muži, babičky, dědečci...  všichni, kdo nám mohou na chvíli s dětmi pomoct a dopřát tak cenný čas pro sebe, protože jak je známo- spokojená odpočatá máma, spokojené dítě. 

    A teď k výhře! Autosedačka poputuje k mamince s nickem @tehulenka pro Kačenku a Vojtu! 🙂 🙂 Moc gratuluju, ozvi se mi prosím do IP, ať se domluvíme ohledně výhry! 

    A k maminkám @tihy @eva1987 @teniska1313 putuje extra nálož srdíček! Ostatní maminky které se mi ozvou do komentářů také nepřijdou zkrátka a za účast přiletí alespoň srdíčka útěchy! 🙂

    Budu se těšit zase na příště a ještě jednou moc děkuji! 

    Marcela a Joie 

    video z losování: https://youtu.be/90YRQ0whYtY

    #joie #maminkam_soutez_joie_vyhodnoceni

    mummy88
    29. srp 2019    Čtené 1458x

    Soutěž s Joie- Mámy sobě!

    Konec prázdnin je tu a s ním i nová soutěž s Joie o parádní výhru! 

    Dlouho jsem přemýšlela, jaké téma zvolit. Celkem se mi osvědčilo vybírat témata, která jsou užitečná a zároveň i občas pobaví. Nechala jsem si opět poradit od maminek a zaujaly mě nápady @denny27 a @katzenka18 a to vzájemně si poradit a usnadnit si tak rodičovství!

    Tématem tedy je, co se nám při péči o děti osvědčilo, co nám usnadňuje mateřství a péči o děti a domácnost, o svoji duševní pohodu. Může se jednat o nějakou super vychytávku, nebo obyčejnou věc, kterou jste na rodičovské dovolené objevily, která vám pomohla a rády byste doporučily ostatním. Může to být konkrétní věc a nebo i nějaký grif, postup, výchovný princip, cokoliv. A pokud zatím děti nemáte, můžete se samozřejmě také zapojit a vložit alespoň vaši vizi a plány. 🙂

    Hlavní výhrou je tentokrát autosedačka Joie Traver, která se určitě bude hodit mnoha maminkám a jejich dětem! Je totiž určena starším dětem od 15-36kg a její bezpečnost je potvrzena vynikajícími výsledky v zahraničním testu bezpečnosti ADAC ve své kategorii!
    Bezpečnost je zvýšena také díky komplexní ochraně proti bočnímu nárazu doplněné o prvky systému Guard Surround Safety. Do auta se instaluje pomocí tříbodového pásu, takže vůbec nevadí, že v autě isofix nemáte a pokud přece jen ano, můžete využít i isosafe konektory, které ji stoprocentně udrží tam, kde má být!

    Cenou útěchy budou samozřejmě srdíčka, takže nikdo nepřijde zkrátka! 😉  

    Soutěž bude probíhat na hlavní zdi a to v termínu do půlnoci 12.9. 

    V pátek 13. 9. totiž dáme všechny soutěžící do kupy, budeme losovat a někomu uděláme tento den velkou radost! Pátek třináctého pro něj nabere úplně jiný rozměr! 🙂

    ________________________________________________

    A jak se tedy do soutěže zapojit? Pravidla jsou velmi jednoduchá:

    1) Dát "like" tomuto článku

    2) Na hlavní zeď vložit nějakou tematickou fotografii nebo obrázek a přidat váš tip ostatním maminkám, co se vám nejvíce osvědčilo při péči o děti.

    3) Označit příspěvek hashtagem #maminkam_soutez_joie

    ________________________________________________

    Určitě neváhejte a zkuste štěstí! A ne, že se mi všechny vyfotíte s lahví vína! Tenhle tip už známe! 😀

    Moc se těším na vaše příspěvky a přeji hodně štěstí 🙂

    Marcela  a Joie

    mummy88
    17. srp 2019    Čtené 845x

    Dovolená s ambasadorkami- výsledky soutěže s Joie!

    Tak! Konečně jsem vybalila tašky, uspala děti, zahnala hlad a hned jsem se vrhla na vyhodnocení naší soutěže o krásnou funkční deku Mazlík z Outlastu! 

    Předem bych chtěla poděkovat všem, které se zapojily do soutěže! Stojí nás to nemálo sil soutěže připravovat, a tak si vážíme toho, když se jich účastníte a také se podělíte o vaše zážitky- ať už ze školy, s maminkami, z Vánoc, a nebo tentokrát týkajících se dovolených! ❤

    No a vítězkou se stává komentář s číslem 6, který patří mamince @hannn ! Moc gratuluju, napiš mi prosím do IP, kam zaslat výhru! 🙂 

    Ostatním ještě jednou děkuji! Dnes můžete zkusit štěstí u Míši ze Sunaru  a zase zítra se těšte na další soutěž u další z ambasadorek!

    Marcela  a Joie 🙂

    mummy88
    17. srp 2019    Čtené 2178x

    Kanárské ostrovy - Tenerife, ostrov večného jara!

    Ačkoliv jsme s mužem spolu už od 16ti, zase tak moc jsme toho spolu neprocestovali. Peníze z brigád nám to moc neumožňovaly a celkem brzy jsme spolu začali žít v podnájmu a následně si koupili vlastní byt a auto, takže jsme finance směřovali jinam.

    Každopádně po pár letech neúspěšného snažení se o miminko jsme si řekli, že si vyhodíme z kopýtka a dopřejeme si nějakou pořádnou dovolenou! Kanárské ostrovy jsem považovala za nóbl dovolenou, i když jsme pak zjistili, že je úplně v pohodě dostupná za slušné peníze, když chytnete letenky a že je to ideální teplá destinace na zimu.

    V té době jsem byla celkem posedlá vyhledáváním levných letenek, takže jsem jednoho dne v depce z příchozí menstruace volala manželovi, že mají v akci letenky na Kanárské ostrovy na Silvestrovský termín a jestli nepoletíme. No a řekl, že jo, tak jsme letěli. 🙂

    Bylo to super spontánní a představa, že strávíme Nový rok na Kanárech .. Wow! Brali jsme to jako takové příjemné bolestné za to, že se nedaří a obětovali část úspor, i když v závěru to zase tak drahá dovolená nebyla, když nejedete vyloženě s cestovkou. 

    Jelikož jsme odlétali brzy ráno z Krakowa s nízkonákladovkou, protáhli jsme si o den dovolenou v tomto krásném městě a užili si tady povánoční atmosféru. Let trval 5 hodin, což není úplně nejkratší doba, ale pokud chytnete nějaký fajn odletový čas, myslím že to děti v pohodě zvládnou a mladší určitě i část letu prospí. Letěla s námi asi roční holčička a vůbec jsme o ní nevěděli, ale záleží samozřejmě na dítěti.

    Auto jsme si pronajali přes portál cicar.com, který nám byl doporučen přáteli a opět můžeme doporučit dále. Měli jsme půjčeno auto ve výborném stavu a s nulovou spoluúčastí, což mě dost uklidnilo, jelikož jsme měla řídit já a zkušenost jsem do té doby měla jen se Škodovkou 120 a staršími auty. 😀

    Hned na letišti jsme si vyzvedli auto, takže na ubytování jsme se dovezli už sami. Půjčení auta se vůbec nemusíte bát, v zahraničí je to naprosto běžné a většinou bezproblémové.

    Pokud bych s sebou měla děti, zvážila bych ale každopádně jestli nevzít autosedačku do letadla jako další zavazadlo. Pro malé děti to bývá zdarma. Půjčit autosedačku si totiž samozřejmě můžete, ale úplně bych nespoléhala na její kvalitu a bezpečnost. Ale přímou zkušenost s tím nemám, třeba jsem zbytečně skeptická.

    Ubytování jsme si našli poblíž letiště ve vesnici El Medáno přes portál Airbnb, na který se často při hledání ubytování obracíme. Jsou to většinou pokoje, byty a domy, které pronajímají soukromé osoby a máme tam jen tu nejlepší zkušenost!

    Rozmanitost Tenerife se odráží zejména na jeho podnebí. Zatímco v jižní části ostrova je půda kamenitá a vyprahlá, severní se těší vlhkému podnebí a je tím pádem i úrodnější. Tenerife je relativně malé, objedete ho za pár hodin. Během toho týdne jsme většinu dní procestovali a asi dva dny věnovali válení se u moře. Přesto, že je Tenerife malým ostrovem, je zde dost míst, která rozhodně stojí za to navštívit! I když ostrov je sám o sobě jednou velkou atrakcí.. někde hustý prales, jinde vyprahlá půda nebo černá pláž..

    První destinací, kam jsme zavítali, bylo pohoří Anaga na severu ostrova.

    Jelikož jsem s autem nebyla ještě tak sehraná a poprvé jsem řídila v zahraničí, byla pro nás cesta dost šílená. Jih a Sever ostrova spojuje čtyřproudová dálnice, takže se dostanete na druhý konec celkem rychle, i když nájezdy na dálnici byly vždy oříšek. Přímo do pralesa pak už vede klikatá uzounká silnička, takže se jen modlíte, abyste nepotkali v protisměru auto.

    Prales je nádherný, ale také plný ještěrek, které běhají okolo, kolem vašich nohou.. no musím přiznat, že jsem se tím v průběhu cesty dost vystresovala a přála si, aby pro mě přiletěla helikoptéra 😀.

    Procházkou můžete dojít až k majáku Faro de Anaga, můžete ve vesnici Chamorga vyzkoušet místní kuchyni (pokud se domluvíte španělsky nebo rukama a nohama), můžete se kochat výhledem a pozorovat divoké kozy. Nebo postě jen zírat na nekonečný oceán, protože ten se jen tak neokouká!

    Mezi další výlety zařadili nečinnou sopku Pico de Teide, která je třetí největší sopkou na světě!

    Doporučuji vyjet hned brzo ráno, protože fronty na lanovku jsou potom šílené. Lanovka vás doveze pod sopku, odkud můžete pár set metrů vyjít pěšky až ke kráteru. Musíte si však předem na internetu zažádat o povolení, které je zdarma, ale vydává se jich pouze 200ks na den, takže raději zavčas. My to bohužel neudělali, tak jsme měli smůlu. No a samozřejmě záleží i na počasí. Při silném větru lanovka nejede. Vydat se nahoru ale můžete i pěšky, pokud jste hodně zdatní turisti.

    Nám počasí v prosinci vyšlo krásně (27 stupňů ve stínu), ani sopka zamrzlá nebyla, ale může vás zastihnout i sněhová vánice, tak to dobře zvažte, pokud byste sem také jeli v zimě.

    Jinak pár kilometrů od sopky ve vedlejší vesnici Vilaflor je skvělá restaurace a jmenuje se Casa Pana, je hned u náměstí. Vaří tam výborně, tak ji určitě nezapomeňte navštívit!

    Dalším místem, které je turisticky velmi oblíbené je vesnice Masca a soutěska, která vede až na pláž, kde dříve kotvili piráti. I sem vede luxusní super úzká silnička horskými serpentinami, takže o zážitek máte postaráno už jen při cestě tam. My tento výlet po předchozím cestování do Chamorgy vynechali, ale prý opravdu stojí za to!

    Máme rádi aquaparky a Zoologické zahrady, takže další naše výlety směřovaly do Loro parku ve městě Puerto de la Cruz a Siam parku v Adeje. To jsme si teda užili maximálně! Delfíni, kosatky, tuleni, gorily a potom spousta vodních atrakcí, jako například skleněná skluzavka, která vede nádrží se žraloky! Už se těšíme, až budeme v aquaparcích řádit s klukama! 🙂 

    No a z dalších výletů například výšlap na Montaña Roja, koupání na nádherné pláži La Tejita, nebo pláži s černým pískem na pobřeží Costa Adeje, … určitě jsme nevyčerpali všechny možnosti a výletů je na Tenerife nespočet.

    Celý ostrov spolu s horou Teide je třetím největším vulkánem na světě (větší jsou Mauna Loa a Mauna Kea na Havaji), protože od základny na dně oceánu měří 7500 metrů a je to rozhodně úplně odlišný pohled a zážitek, než na který je člověk zvyklý z běžných turistických destinací. Každá vesnice v podstatě je něčím zajímavá. Některá má Dračí strom, jiná šílené kolmé silnice, další krásné náměstí a palačinkárnu…

    Tenerife je tak zajímavé a jedinečné, že určitě stojí za to ho navštívit! Jediná nevýhoda je, že když letíte v zimě, může se vám stát že se z ráno koupete na pláži v příjemných 30ti stupních a večer mrzete v na cestě domů v mínus 15!! 

    Tak snad jsem třeba někoho inspirovala k další cestě, nebo k tipu, jak strávit letošní Nový rok! 🙂

    Marcela

    mummy88
    16. srp 2019    Čtené 1270x

    Dovolená s ambasadorkami- dnes soutěžíme s Joie!

    Dobré ráno! 🙂

    Tak dnes tu pro vás mám jednu soutěž já a pravidla jsou stejná jako vlastně pokaždé 🙂

    Pro zařazení do slosování je potřeba splnit 3 jednoduché podmínky:

    1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku - soutěžní příspěvky můžete přidávat pouze do dnešní půlnoci.

    2. Dát lajk tomuto článku

    3. Dát lajk dnešnímu článku u Irči @vanea 

    https://www.modrykonik.cz/blog/vanea/article/leto-s-ambasadorkami-kouzelny-island-j1oidn/

    No a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Výherce bude vylosován pomocí generátoru náhodných čísel v sobotu večer a výsledky budou u mě na blogu.

    A co můžete dnes vyhrát? 🙂

    Soutěžit budeme o tuto parádní funkční deku Mazlík s motivem srdce  v hodnotě 699 kč!

     Je to universální oboustranná deka, která disponuje termo izolačními vlastnostmi díky speciální vrstvě Outlast®. Lze ji použít do kočárků i korbiček. Je vyrobena z flísového materiálu s vrstvou Outlast®. Rozměr 70 x 100 cm.

    Materiál Outlast®

    Outlast ® je speciální textilní funkční materiál vázaný na bavlnu. Byl vyvinutý v NASA a původně se přidával do rukavic a obleků kosmonautů. Vyniká především výbornými termoregulačními vlastnostmi. Umí regulovat a vyrovnávat teplotu těla. Outlast® také redukuje vznik potu a omezuje tak pocení až o 40%!

    A jaká je tedy soutěžní otázka?

    Jsem zvědavá, na vaše příběhy! 🙂️ ️❤

    Marcela a Joie!

    mummy88
    11. srp 2019    Čtené 675x

    Dovolená s ambasadorkami!

    Dámy a pánové,

    vítejte na palubě BlueHorse Airlines!

    Dovolenková sezóna je v plném proudu a my se v následujících dnech společně vydáme do zajímavých destinací, kdy rozhodně nemineme Island, Gibraltar nebo třeba Izrael.

    Po celou dobu letu se o vás budeme starat my, letušky – Irča, Míša, Ivča, Mony, Marsi, Hanka, Týnka a Katka. V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit. Postupně vám ukážeme zajímavá místa a přineseme vám i možnost zúčastnit se soutěží o zajímavé ceny.

    V rámci tohoto letu, prosím, lajkujte a živě debatujte nad navštívenými destinacemi. Sdílení zkušeností je žádoucí a nemine se odměnou. Pravidla našeho zajímavého letu kolem světa jsou jednoduchá a znáte je z akcí minulých. Opakování je ale matka moudrosti, proto prosím věnujte pozornost následující demonstraci nouzových a záchranných prostředků:

      Dámy a pánové, děkujeme za vaši pozornost, připoutejte se prosím, pohodlně se usaďte a užijte si let!

      Marcela a Joie 🙂

      mummy88
      28. čer 2019    Čtené 2849x

      Recenze na autosedačku Joie i- Level

      Na jaře jsem se zúčastnila brněnského veletrhu ProDítě, kde jsem se setkala se svým „šéfem“ z Joie! Důvod byl ten, abychom si společně prohlédli nové produkty a vybrali zboží, na které se můžu v roce 2019 těšit k otestování.

      Prohlédla jsem si nové barvy kočárků, byly mi představeny vzory jídelních židliček, lehátek a postýlek a samozřejmě jsme důkladně prošli i novinky mezi autosedačkami, kterých v poslední době nebylo málo.

      O autosedačce i-Level už jsem měla načteno předem, takže jsem na ni byla moc zvědavá a rozhodně jsem doufala, že právě ona se nám dostane do rukou k otestování! A taky že jo! 🙂

      Už na výstavišti jsem si vybrala k testování vínovou barvu Lychee, protože prostě nemám ráda černou na dětském zboží a ta barva je naživo opravdu krásná! Autosedačka je vyrobena z velmi příjemného kvalitního materiálu a řádně vypolstrovaná, aby děti měly pohodlí. Co mě velmi potěšilo je, že je polstrování ramenních popruhů nesklouzává z pásů, takže není tak snadné je ztratit- na to jsem totiž expert. 🙂 

       V loňském roce v testu autoklubu ADAC věnovanému dětským autosedačkám získala autosedačka Joie i-Level vynikající hodnocení (1,7). Umístila se mezi nejlepšími letos testovanými autosedačkami a opět potvrdila špičkový poměr cena / výkon, který je doménou výrobků značky Joie. Na výsledky testu se můžete podívat i přes Dtest, pokud jste předplatiteli.

      Na úvod opět základní informace o autosedačce i-Level s ISOfixovou základnou:


        klíčové vlastnosti:


          specifikace:

          využitelnost proti směru jízdy pro dítě o výšce od 40-85 cm, váha 0-13kg, od 0-15 měsíců
          schváleno dle: ECE R129/00 i-Size
          váha: 4,83 kg

          Instalace základny i upoutávání vajíčka je velmi jednoduchá. Nic jsme nestudovali a intuitivně vše jednoduše připravili. Pokud byste přece jen neměli tušení jak na to, mrknete do návodu nebo na youtube na nějaké instalační video, a je to. Báze i autosedačka jsou vybaveny kontrolními pojistkami které indikují, že je základna dobře připravena (zelené kolečko na noze základny), a také že je autosedačka nasazena na bázi správně (zelené kolečko na autosedačce).

          Součástí balení je isofixová základna, která je pro použití autosedačky i-Level nutností. Takže pokud nemáte v autě isofix, je pro vás autosedačka nepoužitelná, bez základny ji prostě vozit nemůžete.

          Nejvíc mě na autosedačce zajímalo, jak funguje funkce polohování. i-Level totiž patří k jedněm z mála autosedaček, které můžete polohovat jak na podvozku kočárku, tak i ve vozidle! Autosedačka splňuje i-size a získala super hodnocení v ADACu. Během obojího ji testovali i v poloze v leže. Obě polohy jsou tedy testované a bezpečné. Pokud však chcete miminkům zaručit maximální bezpečnost, měl by být sklon dítěte při jízdě spíše kolmější, aby při nárazu vyvázlo z nehody co nejlépe. Polohu v leže pak oceníte především pokud často dáváte autosedačku na podvozek kočárku, nebo necháváte miminko dospat v autosedačce. Polohování probíhá úplně jednoduše jedním tlačítkem.

          Vajíčko můžete samozřejmě vozit i na kočárku: Stačí jen mít adaptéry, například Maxi cosi, které vám to umožní. Já ty svoje bohužel nemohla najít, není v tom každopádně žádná věda.

          Co mě překvapilo, jsou tříbodové pásy. Přiznám se, že mě to trochu nejdříve znejistělo. Přece jen 5bodů je víc než tři 😀. Ale když jsem se pak dívala na výsledky testování, obstála z hlediska bezpečnosti autosedačka mnohem lépe, než většina pětibodových. Čímž nechci zase říct, že tříbodové jsou lepší než pětibodové pásy, ale spíš, že v tom asi nebude nějaký zásadní rozdíl, co se bezpečnosti týče. Navíc musím říct, že se mi Kristián do autosedačky lépe upoutával, když jsem ho tam spícího odkládala ze šátku. Někdy také bývá u autosedaček problém v délce popruhů, s tím ale  i-Level problém nemá.

          Další zajímavostí na autosedačce i-Level je stříška. Je vyrobena z velmi tenkého materiálu a slouží jako ochrana proti slunečnímu záření. Je odnímatelná. Trochu nevýhodou je, že když se snažíte nastavit výšku hlavové opěrky, tak stříška překáží. Není to ale nic neřešitelného, spíš jen otázka pohodlné manipulace.

          Součástí autosedačky je velmi zajímavý bezpečnostní prvek. Odsunete základnu od autosedačky, nasadíte vajíčko a přisunete zpět. Pokud to neuděláte, autosedačka se během jízdy sama přisune, aby byla zajištěna co nejvyšší bezpečnost během jízdy.

          Takže si to shrňme:

          výhody:

          + i-Size

          +nakliknutí a odjezd

          + indikátory správné instalace

          + isofixová základna součástí

          + krásný moderní vzhled

          + kvalitní materiály

          + měkké polstrování

          + polohování pro miminko (ve vozidle i v kočárku)

          + vylepšené bezpečnostní prvky

          + adaptéry maxi cosi

          + zatažitelná a odnímatelná sluneční stříška

          + houpání

          + snadná instalace

          nevýhody:

          - autosedačka je pouze na isofix, nelze použít bez základny

          - stříška překáží při nastavování hlavové opěrky

          Závěrem..

          Autosedačka i-Level nabízí nejen vynikající úroveň bezpečí, ale i pohodlí pro dítě, které navíc může využít možnost polohování autosedačky do lehu v autě i na konstrukci kočárku. Až na pár drobností uvedených v recenzi se nám s ní jezdilo dobře. Má opravdu krásný design, pár zajímavých vychytávek a použití je jednoduché a dle testů očividně i bezpečné.

          Více informací najdete zde: https://www.babypoint.cz/x8659/i-level-lychee

          mummy88
          28. čer 2019    Čtené 1627x

          Recenze na houpátko Joie Sansa 2in1

          Vždycky jsem byla zvědavá na to, jak miminka reagují na multifunkční houpátka, takže když jsem se dozvěděla, že budeme jedno takové houpátko testovat, měla jsem fakt radost! Říkala jsem si, že zrovna s Kristiánkem by to mohlo být fajn, jelikož je celkem klidné miminko a rád pozoruje okolí. A nepletla jsem se, i když se teda nikdy nepodařilo, že by ho houpání či písnička uspala, ale výhled z něj měl teda parádní! 🙂

          Testovali jsme poctivě vážně všichni! Dokonce i pejsek z Fisher price a Bořek Stavitel! 🙂

          A teď pár základních informací o houpátku:


          Joie Sansa je houpátko a lehátko v jednom. Nabízí nepřeberné množství funkcí, pohybů a také možnost sundat samostatné lehátko, což dělá ze Sansy 2in1 jeden z nejuniverzálnějších výrobků tohoto typu na trhu. 

          Mnoho možností houpání- Sansa 2in1 nabízí možnost houpání dopředu a dozadu, ze strany na stranu, nebo i jejich kombinaci zároveň. Snadno tak naleznete ten nejoblíbenější pohyb pro právě vaše dítě.

          Kompaktní parťák na cesty - Sansa 2v1 patří mezi nejméně rozměrná multifunkční houpátka na trhu.


          klíčové vlastnosti:


            specifikace:

            model: W1306

            rozměry: d. 71,5cm x š. 53,5cm x v. 77,5cm

            hmotnost: 7.4 kg

            použití: od narození do 13 kg

            schváleno dle: EN 12790:2009 a EN 16232:2013

            Jedná se o velmi variabilní houpátko, které lze využít od narození do 13 kg. Vyrábí se ve dvou barevných provedeních- Petite city a In the rain. My jsme měli doma vzor Sansa in the rain, které jsem si vybrala k testování, a který je prostě boží! Miluju barevné vzory a veselé obrázky, k dětem to prostě patří. Součástí jsou dvě hračky zavěšené na hrazdě.

            VARIABILITA

            Základna houpátka je vybavena dvěma otočnými kolečky- můžete nastavit intenzitu pohybu v jakémkoliv směru, zároveň je možné lehátko nasadit na podstavec „bokem“, takže směr bude zase jiný. Některá miminka reagují na rychlejší a výraznější pohyby, jiná naopak na poklidné pohupování.. každé miminko si může najít to svoje tempo.

            Největší radost z houpátka měl u nás samozřejmě Miky. 🙂 Svítící tlačítka, písničky, zvuky přírody, kolečka, kterými se dá točit a „ovládat brácha“, joo, to byla zábava na nejednu chvíli 😀.

            MELODIE

            K poslechu děťátku hraje 5 příjemných melodií a 5 zvuků přírody. Samozřejmostí je nastavení hlasitosti.

            VIBRACE

            Odnímatelné lehátko je vybaveno samostatným ovládacím panelem, kterým je možné spustit vibrace ve dvou intenzitách. Vibrace fungují i mimo podstavec, lehátko je na baterii.

            SKLADNOST

            Překvapilo mě, že houpátko je opravdu celkem kompaktní. Podstavec je relativně úzký, takže nezabere moc místa. Na cesty by se rozhodně hodila možnost složení lehátka na plocho, jako to jde u lehátka Joie Dreamer, ale bohužel to z hlediska funkčnosti není možné. Každopádně na to, o jaký typ produktu se jedná jsou rozměry více než přívětivé.

            STABILITA A BEZPEČNOST

            Trochu jsem se bála, jak bude Sansa stabilní. Starší syn Mikuláš se totiž po bytě většinou pohybuje jako neřízená střela, takže občas k houpátku přiskočil, lehl na něj a na bráchu.. ale obstálo v tomto na jedničku! Základna je opravdu dostatečně stabilní a neměla jsem strach, že by se převrátila a sundat lehátko jej z podstavce je také pro dítě náročné a se sedmi kilovým bráchou nereálné. Měla jsem pocit, že Kristián je v houpátku v bezpečí. Navíc jsou samozřejmostí popruhy na připoutání miminka, takže o to víc jsem se cítila klidnější. Nevím každopádně, jestli je to moje miminko nějaké velké, ale ocenila bych, kdyby byly popruhy trochu delší.

            POLOHOVÁNÍ

            Co se mi líbilo je variabilní polohování zad. Zádovou opěrku můžete dát do jedné ze tří poloh. Pro nejmenší miminka je nejvhodnější určitě ta nejnižší poloha, kde si co nejvíce šetří záda a páteř.

            Trochu vroubek u mě mělo lehátko ve chvíli, kdy bylo mimo podstavec a bylo podepřené vyklápěcí nohou. I přes to, že byla hlavová opěrka v té nejnižší poloze, měl Kristián tendenci se zvedat. Ocenila bych, kdyby šlo lehátko dát více do vodorovnější polohy. Lehátko je lehké, takže dospělý člověk nemá problém jej přenést kam potřebuje. Madlo na přenášení lze snadno sklopit, aby se miminko do lehátka lépe usazovalo.

            POUŽITÍ

            Velkou výhodou je, že Sansa je plně funkční i bez elektřiny. Stačí jen jednoduše vložit baterii do lehátka.

            Uživatelské video: https://www.youtube.com/watch?v=usoc-T8CQ-U


            Shrnutí: 

            výhody:

            - možnost využít samostatné lehátko s vibracemi

            - krásný vzhled

            - příjemný materiál

            - snadno omyvatelné

            - možnost napájení adaptér i na baterie

            - menší rozměry houpátka

            - příjemné melodie

            nevýhody:

            - kratší popruhy

            - absence vodorovné polohy houpátka, když není na podstavci.

            Byli jsme rádi, že jsme si houpátko Sansa 2 in 1 mohli vyzkoušet. Určitě to není produkt na dlouhodobé užívání, ale rozhodně může být doma velkým pomocníkem, jelikož většina miminek miluje houpání, písničky a rozhled a tohle všechno Sansa nabízí.

            Pořídit houpátko a přečíst si víc můžete například zde: https://www.babypoint.cz/x9305/sansa-2in1-petite-city

            mummy88
            16. kvě 2019    Čtené 1220x

            Vyhlášení soutěže s Joie!

            Dobré ráno! 

            Moc děkuji všem za krásné vzpomínkové komentáře! Zajímalo by mě jak je možné, že tolik maminek umí tu "nejlepší svíčkovou na světě" ? Mohly by nám dát recept, že? 😉 Jinak jsem po čtení příspěvků dostala chuť na koprovku a Honzovy buchty! 😀

            Generátor náhodných čísel vybral 71. komentář, který patřil mamince @ekulka! Moc gratuluju a věřím, že si toho krásného voňavého plyšáčka s malou užijete 🙂.¨

            Ostatním posílám srdíčka pro radost a určitě sledujte naše blogy dál, protože tato soutěž nebyla rozhodně poslední! Zrovna dnes se rozbíhá další soutěž u Monči @monny3!

            https://www.modrykonik.cz/blog/monny3/article/soutez-s-fisher-price-6gyxgx/

            Mějte krásný den! 

            Marcela a #joie.

            mummy88
            15. kvě 2019    Čtené 2240x

            Den matek s ambasadorkami- První soutěž s Joie!

            Už dlouho jsme vám to tu nespamovaly soutěžemi, tak je na čase to nachvíli zase změnit. 🙂 Jak jste si mohly přečíst v úvodních článcích u ambasadorek, tuto řadu soutěží věnujeme našim maminkám. Tak pojďte zavzpomínat na svoji mámu a zkusit vyhrát nějakou fajn cenu!

            O co dnes soutěžíme? 

            Vyhrát můžete super tajnou výhru od Joie, kterou v současné době neznám ani já, ale bude to určitě stát za to, to mi věřte! 😀 

            A jak se do soutěže zapojit? 

            Úplně jednoduše - pokud chcete vyhrát, musíte splnit jen 3 jednoduché podmínky:

            1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku - soutěžní příspěvky můžete přidávat pouze do dnešní půlnoci.

            2. Dát lajk tomuto článku

            3. Dát lajk dnešnímu článku u Monči @monny3.

            https://www.modrykonik.cz/blog/monny3/article/recept-od-moji-maminky-ktw074/

            No a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Výherce bude vylosován pomocí generátoru náhodných čísel a během zítřka budou výsledky u mě na blogu.

            A jaká je tedy soutěžní otázka?

            Tak zkuste štěstí a vyhrajte balíček s překvapením! 🙂

            Marcela, kluci a #joie

            mummy88
            14. kvě 2019    Čtené 709x

            Den matek s ambasadorkami

            Opakování matka moudrosti 🙂 

            Druhá květnová neděle je za námi.... a s ní svátek všech maminek!

            A my jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků …

            Tak si to pojďte s námi užít!

            Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy …

            Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

            My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž!

            A že se máte na co těšit!

            Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek, u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

            Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.


            Pravidla Dnů s ambasadorkami:

            Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

            - dát like soutěžnímu článku

            - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

            - dát like článku ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž – článek bude u jiné Ambasadorky)

            Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.

            Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.

            Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

            Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

            PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

            Marcela a #joie

            mummy88
            17. dub 2019    Čtené 1115x

            Soutěž s Joie - můj největší trapas!

            Hurá, je to tady! Letošní první soutěž s Joie a jak jinak než o pořádnou cenu! 

            Hlavní výhrou je tentokrát skvělá jídelní židlička Joie Mimzy, kterou jsme s Mikym měli doma na testování a která u nás zůstala na trvalo, protože je prostě super! Cenou útěchy budou samozřejmě srdíčka, takže nikdo nepřijde zkrátka! 😉  

            Tentokrát budu za rebela a soutěž proběhne na hlavní zdi, tak snad to všechny přežijeme. 😉 Ale nebojte, určitě vás to nebude moc štvát a třeba si i rády soutěžní příspěvky pročtete a nebo ještě lépe nějaký přidáte!

            Tématem soutěže je totiž NEJVĚTŠÍ TRAPAS a po postelových historkách z minulé soutěže to bude určitě také veselé počtení 😉

            A jak se tedy do soutěže zapojit? Pravidla jsou velmi jednoduchá:

            1) Dát "like" tomuto článku

            2) Na hlavní zeď vložit nějakou tematickou fotografii nebo obrázek a přidat vaši nejtrapnější historku ze života, ať se můžeme z plných plic zasmát. 😉

            3) Označit příspěvek hashtagem #trapasova_soutez_joie

            Určitě neváhejte a zkuste štěstí! 🙂 Ať už židličku využijete pro svoje děti, nebo věnujete jako dárek blízkým. Na zapojení se máte necelé dva týdny. Soutěž končí 30.4. 2019 a v následujících dnech pak moji asistenti vylosují výherce. 🙂

            Moc se těším na vaše příspěvky a přeji hodně štěstí 🙂

            mummy88
            1. lis 2018    Čtené 11604x

            Recenze na kočárek Joie Mytrax

            Už jsme měli doma golfky joie Brisk, super skladný Joie Pact a nyní přišel na řadu sportovní kočárek Joie Mytrax! Musím říct, že na ten jsem se těšila úplně nejvíc! Když jsme vybírali sportovní kočárek pro syna, Joie Mytrax byl jedním z našich horkých favoritů!

            Základní informace ke kočárku:

            • všestranný - díky možnosti snadného sundání potahu kočárku, je po dokoupení adaptérů možné elegantně připevnit na konstrukci hlubokou korbu Ramble, nebo autosedačku a díky tomu můžete používat všestranný a skvěle skladný kočárek od narození až do doby kdy začne chtít svět prozkoumávat pěšky
            • složen ve vteřině, okamžité složení jednou rukou je chytře umístěné uprostřed sezení - prostě jen zatáhnete a je to!
            • přizpůsobí se - teleskopická rukojeť s jednoduchým nastavením výšky zajistí pohodlné řízení Vám i Vašemu partnerovi


            klíčové vlastnosti:

            • jednoruční skládání s ovládáním na sedáku
            • skvělá poloha zádové opěrky s minimálním sklonem
            • jednoduchá čtyřkolová konstrukce
            • po dokoupení nastavitelných adaptérů, lze nasadit autosedačku i-Gemm a Gemm, nebo hlubokou korbu
            • automatická pojistka proti rozložení
            • sezení a látkové části lze snadno sundat pro snazší používání konstrukce s autosedačkou, nebo hlubokou korbou
            • po složení samostatně stojí
            • 4 pozice zádové opěrky
            • 2 pozice opěrky nohou
            • rozkládatelná bouda s okénkem a ventilací
            • prostorný košík
            • přední kola s pěnovou výplní
            • zadní kola nafukovací
            • odpružení všech kol
            • aretace předních kol
            • rychloodnímatelná přední a zadní kola
            • skladný, vejde se i do malého zavazadelníku
            • odnímatelné madlo s látkovým potahem
            • praktická nožní brzda
            • pětibodové pásy s příjemným polstrováním
            • výškově nastavitelná teleskopická rukojeť
            • součástí kočárku je pláštěnka a odnímatelný držák na nápoje


            specifikace:

            model: S1509

            rozložený: d. 88-101cm x š. 58cm x v. 99-108.5cm

            složený: d. 82.8cm x š. 58cm x v. 42cm

            hmotnost: 12kg

            celková nosnost 30kg

            schváleno dle: EN 1888:2012

            K dostání v ČR je ve čtyřech barevných provedeních. 

                První, co vás na kočárku Joie Mytrax zaujme, je to, že je to FAKT pěkný kočárek!! 😀 Už se s tím opakuju, ale Joie prostě používá tak kvalitní a příjemné materiály a výrobky mají krásné barvy, že mě to nepřestává udivovat! Jak kočárky, tak autosedačky, postýlky, lehátka… prostě vše co mi prošlo rukama v tomto směru perfektní! No a stejně tak Mytrax. Měli jsme jej doma v barvě Navy Blazer a je to krásná námořnická modř. Kočárek je příjemně polstrovaný, takže při sezení ani ležení nikde Mikyho nic netlačí a sedí se mu naprosto pohodlně. Sedací plocha má mírný sklon, takže dítě nesklouzává z kočárků a zůstává pěkně tam, kde má. 🙂

                Pro někoho možná hloupost, ale já jako velkou výhodu shledávám nízké umístění madla, které je před dítětem. Jednak přes něj dobře vidí na okolí a druhou výhodu vidím v tom, že mi Mikuláš, když není připoutaný, nevyskakuje z kočárku, protože se tam moc dobře neprotáhne- nebo mám alespoň pár vteřin na to zasáhnout. 😀.

                Co bych ještě poznamenala je, že je u něj pár „vychytávek“, které ale chtějí cvik nebo je potřeba si na ně zvyknout a je to věc, která by možná někoho mohla při zkoušení na prodejně odradit, tak jako se to stalo nám. Je to ale jen o tom vědět, jak na to a buď si přečíst návod, nebo tuto recenzi. 🙂

                Kočárek jsme měli doma několik týdnů a plně jsme se s ním sžili a nenašli na něm skoro nic, co by nám vadilo. Buď to chtělo cvik, nebo zvyk. 🙂

            Odpružení

                Mytrax má přední kola pěnová, zadní nafukovací a všechna jsou skvěle odpružena. Jedná se o super kočárek pro život a do terénu. Jezdili jsme s ním kde se dalo a všude projel na jedničku- tedy až na plážový písek, ale to mu budiž odpuštěno, to by byl velký oříšek pro všechny kočárky. 🙂 Kameny, pískové cesty, asfalt, nerovné silnice, dlaždice, … bylo prostě jedno kde jedeme, Mikeš měl pohodlí za všech okolností.

            Polohování

                Když jsme měli kočárek doma první dny, musím říct, že pro mě bylo trochu složitější spícího Mikuláše položit tak, aby to proběhlo plynule a bez problémů. Nevím, jestli je to jen mýma rukama, ale polohování totiž funguje tak, že musíte nadzvednout „háček“ na zádové opěrce a tím zvednete tyč pod ní, která je zaražena v plastových v podstatě ozubených kolech. Nic složitého, ale když o tom nevíte, snadno stane, že nedomáčknete úplně, tyč se tolik nezvedne a polohování je krapet neohrabanější nebo nejde vůbec. Když jsem se pak ale konečně podívala dolů a pochopila, jak to funguje, byl Mikeš už elegantně položen během pár vteřin. Takže to chce jen chápat princip a pořádně zmáčknout. 🙂

                Stále není u všech kočárků samozřejmostí, že v kočárku můžete dítě položit do lehu, kde se může pohodlně vyspinkat a natáhnout si i nohy. U Mytraxu to není žádný problém, kočárek lze položit do takřka vodorovné polohy a i nohy si ten náš skoro dvouleťák pěkně natáhl a nikde nepřesahovaly.

                K dispozici je hned několik poloh zádové opěrky i opěrky pro nohy, takže si jen stačí vybrat, co zrovna pasažér potřebuje. Pokud máte například zatím nesedící dítě, můžete nechat položeno nebo využít mírný sklon, pro starší děti, které potřebují pořádný výhled je možné opěrku zvednout a sedět takřka jako na židli.

            Skladnost a složení kočárku

                Mytrax se s námi hodně nacestoval a to nejen v terénu, ale i v letadle, v MHD a v kufru auta a nikdy nebyl problém vedle kočárku vézt další zavazadla, nebo i velkého psa. Je pravda, že máme spíše větší kufr, ale pokud by bylo potřeba, není problém snadno odejmout všechna kola a jsem si skoro jistá, že díky tomu se vejde opravdu všude. Jedná se opravdu o skladný kočárek v kategorii sportovních kočárků.

                Výrobce uvádí, že Mytrax lze složit jednou rukou. Ano potvrzuji, jde to. Není to tedy taková rychlost jako například u kočárku Pact, ale opravdu to jde, i když dvě ruce se mi vždycky hodily víc a přišlo mi to tak pohodlnější. 

            Teleskopická rukojeť

                Asi největší výhodou, kterou může Mytrax nabídnout je teleskopická rukojeť! Má asi pět poloh. Pro vysoké rodiče je to paráda, nastavíte si jak potřebujete a jedete. Manžel si tuto funkci moc chválí a já, i když to tak nepotřebuji, to oceňuji například když jedeme z kopce. Nekopu se do koleček a kočárek se mi veze velmi pohodlně. Rukojeť je opravdu super, ale musím přiznat, že to byl taky z jeden důvodů, který nás na prodejně trochu odrazoval i když teď už vím, že zbytečně. Rukojeť totiž tím, že je výsuvná a má tím pádem nějakou vůli, vydává občas při pohybu mírný zvuk (jakoby cvakání) a v tom tichu na prodejně vám možná přijde, že je to rušivé a rukojeť tak nepůsobí důvěryhodně. Po pár jízdách jsme s mužem ale oba naznali, že naše obavy byly zbytečné. Při jízdě o ní ani nevím, zvuk někdy slyšet je, jindy ne, ale nic co by mě nějak rušilo při jízdě, a to jsem na zvuky dost háklivá. 🙂 Rozhodně není tak slyšet jako třeba když vám vrže kolečko. Je to vážně úplně v pohodě, rukojeť funguje jak má o nějakém zvuku ani nevím.

                S tím ale každopádně přichází na řadu další a poslední „vychytávka- nachytávka“ a to, že když máte výsuvnou rukojeť, která se trochu hýbe, prodlouží se vám při zvedání předních koleček „páka“ a trvá asi o vteřinu déle, než madlo zabere. Takže zatlačíte do madla, nic se nestane, pak rukojeť zabere a už zvedáte. Zase další věc, na kterou si bleskurychle zvyknete, ale je to drobný detail, který mi nejde nezmínit. Už jsem asi trochu hnidopich, ale když už recenze, tak důkladná. 🙂

            Výbava

                V ceně najdete pláštěnku, která je překvapivě použitelná a není tak potřeba dokupovat jinou, jak se často stává. Nejvíc nejlepším doplňkem je držák na hrnek, o kterém jsem vždy snila a který mi bude velmi scházet! Paradoxně jak je Mikeš větší, tak se moc často nestane, že bych si tam vezla kafíčko, spíš je to skvělý držák na kaštany, žaludy a další super poklady, které při procházce objevíme. 😀 Držák je vyroben z odolného plastu, takže není problém jej opakovaně sundávat a nasazovat.

                Košík Mytraxu je prostorný, i když při vkládání objemnějších věcí občas zavazí tyč, která se nachází pod sedací částí. Parádní je přidaná podélná kapsa v košíku, kam si můžete schovat co potřebujete a nemusíte s sebou brát ven tašku na kočár. Horší přístup když dítě leží. Ale nesetkala jsem se zatím s kočárkem, kde by byl košík za těchto okolností pohodlně přístupný, takže mě to ani nijak nepřekvapilo a neshledávám to jako nedostatek, spíše standard.

                Co se mi líbí moc je brzda zadních kol. Jedná se o brzdu u jednoho kola, kterou zvedáte, nebo na ni šlapete. Jde ovládat snadno, ale přesto kola pevně drží. Již několikrát jsem během léta potřebovala kočárek odbrzdit / zabrzdit bosá, nebo v letních botách a tady to nebyl žádný problém, jako to bývá u jiných kočárků, kde mám co dělat, abych s brzdou pohnula.

                Skvěle jsou také u všech výrobků Joie vyrobeny ramenní popruhy! Pásy vedené přes ramena jsou zaseknuté v pásech přes boky, takže není potřeba vždy nasazovat jednotlivé části do sebe a stačí jen přehodit přes ramena a zacvaknout do středového popruhu.

            Velká střecha

                I u Mytraxu je samozřejmostí velká střecha s UV filtrem, což je při spánku dítěte výhodou. Miminko je pěkně chráněno před Sluncem i větrem. Na střeše je zakryté síťované okýnko, kterým můžete dítě tajně zkouknout (jak to dělávám já). Co maminky určitě ocení je, že se střecha dá rozložit a rozložený díl je neprůhledný a je ze stejné kvalitní látky jako celý kočárek. Dokonce i vnitřní část střechy je z příjemného jemného materiálu.

            Rozteč kol

                Řekla bych, že Mytrax má možná trochu větší rozteč zadních kol, než jiné kočárky, které jsem měla možnost vyzkoušet. To může být výhodou i nevýhodou. Výhodou v tom, že bez problémů najedete do „kolejí“ na schodech, kam se mi občas s jinými kočárky těžko strefuje. Nevýhodou když se například jako já snažíte provést spící dítě až na balkon a musíte tak kličkovat mezi nábytkem. Každopádně žádná hrůza. Máme otestováno v obchodech, malém výtahu a nikde nebyl problém, všude jsme se v pohodě vlezli.

            Připojení hluboké korby nebo autosedačky

                Bohužel jsme neměli možnost vyzkoušet, ale jedinečnou výhodou i kočárku Mytrax je, že skrze adaptéry připojit autosedačku Joie i-Gemm nebo hlubokou korbu Joie Ramble. Oboje můžete buď připojit rovnou na sportovní nástavbu, nebo ji celou sundat a připevnit skrze adaptéry rovnou k podvozku! Každý si vybere, co mu vyhovuje- někdo dá na rychlost, někdo na estetiku.

            i-Gemm a Ramble na sportovní nástavbě:

            i-Gemm na povozku:

            Ramble na povozku:

            Rezervy

                Jediné, co bych kočárku Mytrax vytkla je, že jelikož se skládá potahem ven, tak během manipulace a přepravy dochází k oděru přední části podvozku. Nejsou to výrazné oděrky, ale jsou zbytečné.

            Výhody:

            • vzhled
            • kvalitní materiály (i vnitřní část střechy, což je vidět když je složená střecha)
            • střecha, která se dá roztáhnout, bez síťky, s faktorem
            • držák na nápoje z pevného plastu (není problém jej opakovaně sundávat a nasazovat)
            • odolnost v terénech
            • teleskopická rukojeť
            • pohodlná brzda zadních kol
            • přídavná kapsa v košíku na věci
            • funkční pláštěnka součástí výbavy
            • pohodlné usazení dítěte- neklouže dolů
            • nižší madlo před dítětem- nemůže vyskočit z kočáru
            • skvělé zapínání- boční popruhy drží v horních a pouze se navlékne přes ramena, není nutné znovu provlékat
            • polohování nohou
            • skladný
            • polohovatelný- do lehu
            • měkké polstrování
            • možnost skrze adaptéry připojit autosedačku Joie i-Gemm nebo hlubokou korbu Joie Ramble

            Nevýhody:

            • při skládání se odírá přední konstrukce
            • horší polohování (při nedostatečném zmáčknutí se zasekává v ozubených kolech), chce to cvik

            Shrnutí:

                S kočárkem Joie Mytrax jsme žili několik týdnů a musím říct, že recenze jiných maminek nelhaly, je to opravdu super kočár, se kterým můžete jezdit denně, nemusíte se omezovat na určité terény, v MHD na něj bylo super spolehnutí a nezklame vás ani při špatném počasí. 🙂

            Bližší informace o kočárku najdete například zde.