Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    myspule1
    27. bře 2017    Čtené 89x

    Jak jsem testovala Vileda Easy Wring Ultramat

    Usmálo se na mě štěstí a z více než 400 komentářů k nabídce testování mopu Vileda – Easy Wring Ultramat byl vybrán i ten můj! 

    Mám opravdu velikou radost a postavila jsem se k tomu čelem.

    Brzy po tomto oznámení mi byl doručen balík s celou sadou.

    Všechny díly jsem za asistence dětí vybalila a hodlala jsem sestavit do výsledné podoby.

    Myslím si, že každý výrobek by měl obsahovat i návod (v čekém jazyce), zde jsem žádný tištěný nenalezla, vše bylo ilustrováno pouze na krabici. Není na tom nic složitého dát vše dohromady, ale vidím v tom malé mínus.

    Teleskopická tyč je ze tří dílů, její délka se upevňuje pomocí utažení v požadované pozici. Na její horní konec se připevní díl s očkem, za které se může mop při uskladnění pověsit - tato část je otočná. K samotné mycí obdélníkové části mopu je poté tyč našroubovaná.

    Při následném používání se mi párkrát stalo, že tyč v místě teleskopického nastavení povolila a o kousek se sesunula. Je ale možné, že jsem prostě zvyklá víc tlačit 🙂. Nicméně stačilo pár vteřin a tyč byla zase tak, jak má být.

    K samotnému umývání slouží mycí návlek z mikrovlákna, který se k násadě připevňuje pomocí nacvakávacích druků.

    Nacvaknout to lze vcelku velmi snadno a drží to dobře. K tomuto upevnění jsem byla původně mírně skeptická, ale je to fajn. Zacvaknout i vycvaknout (pomocí červených gumových přesahů) to jde jednoduše.

    Je myslím velká škoda, že i vzhledem k běžné prodejní ceně tohoto setu, je výrobek vybavený pouze jedním mycím návlekem. Určitě by se jich hodilo více, dokonce si dovedu představit, že by mohl existovat i nějaký drsnější, nebo s jinou strukturou mikrovlákna.

    Co se týká kbelíku - první, co mě překvapilo, byla velikost celého kbelíku a jeho hmotnost. Přišel mi poměrně těžký, i když byl prázdný. Příčinou vyšší hmotnosti je samozřejmě onen zázračný ždímací mechanismus, se kterým jsem se setkala poprvé. Nedalo mi to a zjistila jsem, že prázdný kbelík váží 1,5kg.

    Uvnitř kbelíku je znázorněná hranice, kam až se může napustit voda. V našem případě je tato nálepka mírně nakřivo 🙂, ale odměřila jsem, že se po rysku vejde 6 litrů vody. To máme suma sumárum 7,5 kg. Pomalu by nebylo špatné, kdyby byl kbelík na kolečkách 🙂, ale je to otázka zvyku, nakonec to přenášení nebylo až tak obtížné.

    Kbelík se dá pohodlně uchopit za madlo, i když jako naplněný při zvednutí není zcela vycentrovaný. Vzhledem k rysce, která určuje maximální množství vody a která zasahuje kvůli umístění ždímacího koše zhruba do poloviny kbelíku, se nemusí uživatel obávat toho, že by se voda vylévala nebo cákala ven.

    Toliko tedy k samotné sestavě mycí soupravy. Pojďme dál k testování!

    Mohla jsem mop vyzkoušet opravdu všestranně a to rovnou na 4 různých površích. Bylo to linoleum, plovoucí podlaha, dlažba a beton.

    Používala jsem běžný (obyčejný a odzkoušený) mycí prostředek na podlahy ve spojitosti s horkou vodou.

    Před vložením mycí obdélníkové hlavice do kbelíku je nutné ji rozpojit, aby se mikrovláknový návlek mohl dostatečně namočit. S tím jsem popravdě tak nějak bojovala. Nenašla jsem jiný bezdotekový způsob, než si mop lehce přidržet oběma nohama na zemi a mírným povytažením vzhůru se plast vycvakl.

    Máchání ve kbelíku bylo v pohodě, nějak se tam hlavice vždycky napasovala a poté nastala mírná alchymie s tím, jak vložit mop do ždímacího mechanismu. Na krabici je znázorněno, že se má vkládat v úhlu 90⁰C. Vodící lišty na mopu pak do ždímacího koše zajedou.

    Toto je na celé akci nesložitější úkon. Ne vždy se mi to pohodlně podařilo napoprvé. Chce to cvik, správně nasměrovat jak visící návlek, tak pak následně plastovou část mopu. Někdy se mi jedna strana nenasměrovala správně, tak jsem umisťovala znovu. Nicméně! Jakožto neznalec těchto úžasných ždímacích aparátků jsem nadšená a to hlavně z toho, že pomocí nášlapného systému se podaří mikrovláknový návlek vyždímat dokonale!

    A navíc to zvládne i dítě 🙂 . Já jsem si pumpla většinou tak 4x 🙂 .

    Toto je úžasné nejen pro plovoucí podlahu, která bylo pravdu do pár minut suchá. Jaká paráda! Mop na tomto povrchu fungoval perfektně, nezanechával žádné mapy ani čmouhy.

    Další level byla dlažba. To, že by mop vyčistil i spáry, jsem samozřejmě neočekávala 🙂. Ale dlažbu umyl také velice dobře. Bez fleků, čmouh, jakýchkoliv map. 

    Vzhledem k rozměrům mycí hlavice se vešel opravdu všude tam, kde jsem potřebovala, dokonce i do pidiprostoru mezi vanou a skříňkou pod umyvadlem 🙂.

    Na dlažbě v kuchyni nastal ten největší "křest ohněm". Byla jsem zvědavá, jak moc se přizbůsobí mop u nutnosti mytí pod židlemi a dalším vybavením, respektive jak moc se budou muset přizpůsobit moje záda mopu 🙂.

    Díky kloubovému mechanismu a opravdu velmi malé výšce mopu se krásně a pohodlně vešel jak pod židle, tak i pod část ledničky!

    Linoleum nebyl také žádný problém. Umyté parádně, za chviličku suché. Taky bych jen ráda upozornila na takovou - pro někoho možná zcela zřejmou věc.

    U tohoto typu mopu - obdélníkový tvar, mycí část z chloupků mikrovlákna - se případné smetí do látky nenabere, mopem si to můžete pouze sunout svým směrem. Můj stařičký třásňový mop byl schopen nějaké to smetí nabrat a zachytit. Zde je potřeba si předem zamést/vysát, což je sice vcelku samozřejmé, ale upozorňuji i tak 🙂.

    A romantika panelákové chodby s betonovou podlahou nakonec. Zde i vzhledem ke struktuře matriálu platí pořekadlo "Co je mokré, to je čisté" 🙂. Ale s Viledou to bylo čisté a navíc i za chvíli suché!

    V průběhu testování jsem mycí návlek vyprala, sice jen na 40⁰C místo maximálních 60⁰C - a nijak se nesmrskl, nezdeformoval, patentky dobře drží, takže paráda.

    Jak jsem tedy spokojená? Co mi dal týden testování tohoto výrobku?

    Za mě je to určitě skvělá věc, kterou bych opravdu všem srdečně doporučila! 

    Největší klady:

    * bezdotyková obsluha mopu

    * perfektní vyždímání dle vlastních potřeb pomocí pedálu

    * možnost výškově nastavitelné teleskopické tyče

    * možnost praní mycího návleku

    * skvělá manipulace díky nízké mycí hlavici s otočným kloubem

    * rozměr mycí obdélníkové hlavice vhodný i pro malé prostory a rohy

    A několik menších záporů:

    * nutnost přesného nasměrování mopu do ždímacího mechanismu

    * složitější manipulace při potřebě mycí hlavici zalomit
    * v základní výbavě pouze jeden mycí návlek

    * absence návodu k použití