Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    raniha
    8. bře 2020    Čtené 602x

    Recenze na testování eko přípravků od Seventh Generation

    Na úvod bych ráda řekla, že nejsem žádný eko fanatik. Naše domácnost není ani “no toxic”. Tak proč zrovna já testuji eko produkty? Je to necelý půlrok zpátky, co jsme s manželem začali víc myslet ekologicky. Nikdy jsme nepatřili k těm, co by jim byla příroda lhostejná, ale zároveň jsme to s tím nepřeháněli. Před půlrokem přišla větší osvěta a my jsme si uvědomili pár věcí, které bychom mohli změnit, sice člověk ze začátku přijde o svoje pohodlí, ale později to dělá již zcela automaticky. Také ctím pravidlo, že lepší udělat něco, než nic. Nelze také všechno změnit hned, ale postupně se snažíme víc a víc. Další věc, která nás vedla k částečné ekologické domácnosti bylo to, že jsme se přestěhovali do svého domečku, kde máme čističku. Ta aby dobře fungovala, tak potřebuje přípravky, které nám nebudou zabíjet důležité bakterie.

    Na přípravcích od Seventh Generation mě jako první zaujal jejich obal. Ano, takto má podle mě vypadat správný výrobek. Od jednoduchých piktogramů, který vám říkají na co daný výrobek je, až po informaci, jak je daný přípravek ekologický.

    Samozřejmostí je i to, že nebyl testovaný na zvířatech a je vyroben z přírodních materiálů a ne ropy. To by ale podle mě měl splňovat každý ekologický přípravek.
    Jednotlivé dané složky co přípravky obsahují, jsou ukryty pod zadní etiketou. Bohužel se v tomto pohybuji krátce a nevím, co jaká složka znamená a jestli je opravdu tak eko, jak se tváří. Budu jim ale věřit, že ty dané procenta co uvádí, doopravdy splňují.

    Měla jsem možnost testovat prací prášek, prostředek na mytí nádobí, wc čistič a čistič koupelen. A jak dané výrobky obstály z mé eko ne-eko stránky? Dokázali nahradit ne-eko výrobky? Na testování jsme měli pouze týden, pro mě osobně to bylo málo, ale i tak jsem se snažila přípravkům připravit tvrdé podmínky pro řádnou zatěžkávací zkoušku.

    Prací gel (Free & Clear Baby)
    Tento přípravek obsahuje 97 % složek rostlinného původu (5-15 %: aniontové povrchově aktivní látky, neiontové povrchově aktivní látky <5%: enzymy, mýdlo, benzisothiazolinone, methylisothiazolinone). Může se používat od 30 °C a neměl by se používat na hedvábí a vlnu.

    + vypere skvrny nebo se je snaží alespoň odstranit
    + vypere běžně nošené prádlo na 30 °C

    - je dražší
    - vůně

    Tady jsem otestovala přípravek na bodýčku naši nejmenší, které po ochutnání mrkve mělo pár skvrnek. Ty jsem nijak předtím nenamáčela, nezapírala a nesnažila se je odstranit. Naopak jsem je nechala zaschnout do druhého dne. V tomto testu mě přípravek mile překvapil. Sice skvrny neodstranil, ale poradil si s nimi nad moje očekávání. Běžné skvrny jako jsou třeba od bláta, přípravku nedělal nejmenší problém a vše řádně odstranil. Obě dvě děti neměly po použití pracího gelu žádné kožní problémy.

    Co mi nevyhovuje, je jeho vůně, tedy spíš nevůně. Možná se to od ekologických přípravků žádá a věřím, že to i spousty lidem vyhovuje, ale mě bohužel ne. Pro mě se rovná čisté prádlo - voňavé prádlo. Také cena je poměrně dražší, za 20 dávek 190 Kč.

    Pro mě tento přípravek není ani zklamání a ani žádný zázrak. Tady si troufnu říct, že existují jiné eko prací gely, které jsou na stejné úrovni, stojí míň a i voní. Já si zůstávám u svého ne-eko pracího gelu, který nám všem vyhovuje a to i bakteriím v čističce.

    Přípravek na mytí nádobí (Lavender - citrus)
    Přípravek na nádobí je biologicky rozložitelný (91 % složek je rostlinného původu) a neobsahuje barviva, syntetické vůně a ani optické rozjasňovače.

    + vůně
    + odmašťuje
    + nezanechává skvrny na skle

    - nepění
    - vysušuje pokožku

    Přípravek jsem připravila dle návodu, tedy na 5 litru 1 čajovou lžičku přípravku. Pro testování jsem si vybrala zapékací skleněnou nádobu, samozřejmě řádně znečištěnou. Opět se konalo překvapení a výrobek si s ní poradil a k tomu sklo po něm zůstalo krásně vyleštěné. Nemusela jsem použít žádnou přehnanou sílu, sice to chtělo nechat chvilku odmočit, ale troufnu si říct, že je srovnatelný s Jarem. Bohužel co mě zarazilo bylo to, že pěna po pár minutách zmizela. Také mám citlivou pokožku na rukou a nesnesu jen tak ňáký přípravek na nádobí. Tady jsem to podcenila a nevzala si rukavice, úplně je nesnáším, a reakce se dostavila. Později jsem si přečetla varování - Způsobuje vážné podráždění očí. Dráždí kůži. Při styku s kůží: Jemně omyjte velkým množstvím mýdla a vody. Tohle je celkem k zamyšlení, protože bych řekla, že řada lidí myje nádobí jen tak v ruce bez rukavic a jiných podobných pomůcek. Tento přípravek mě vůbec nepřesvědčil a zůstanu u svého osvědčeného přípravku z dm.

    WC čistič (Pine & Sage)
    Přípravek je biologicky rozložitelný a obsahuje 97 % složek rostlinného původu. Neobsahuje barviva, syntetické parfémy ani chlor.

    + vůně
    + odstraní vodní kámen a usazeniny
    - bezbarvý

    U nás doma bojujeme s dost tvrdou vodou. Nebyli jsme na to zvyklý a stále nás to po pár měsících udivuje, co je taková voda schopna napáchat za poměrně krátkou dobu. Právě záchod to odnesl nejvíc. Jak jsem již psala v úvodu, kvůli čističce jsme hledali ekologický výrobek, který by si ale zároveň poradil i s tímto problémem. Vyzkoušeli jsme celkem tři výrobky a to neúspěšně, od SG je to čtvrtý výrobek a konečně jsme našli vítěze.

    Když udělám shrnutí všech těch přípravků co jsme již vyzkoušeli, tak tento výrobek je první, co voní. Pro někoho to může být silná možná i otravná vůně, ale věřte po tom, co jsme měli před tím, si tu vůni doslova užívám. Žádný z předchozích přípravků si neuměl poradit s vodním kamenem a usazeninami a to ani když jsme porušili dávkování. Přípravek od SG si hravě poradil, dokonce jsem nemusela vynaložit ani žádnou “hrubou” sílu. Jediný co bych mu vytkla, je jeho průhledná barva. Poprvé jsem vůbec nevěděla, jestli jsem nanesla přípravek rovnoměrně všude. Podruhé jsem si již dávala větší pozor, ale stejně jsem si nebyla jistá. Myslím si, že díky tomu se dost přípravku vyplácá zcela zbytečně.
    Přípravek mě natolik přesvědčil, že nechci už jiný vidět. Všem vřele doporučuji.

    Čistič koupelen 
    Tento přípravek obsahuje 96 % složek rostlinného původu (<5 % neiontové povrchově aktivní látky, potassium sorbate; Aqua; Citric acid; Caprylyl/decyl glucoside; Sodium hydroxide; Potassium sorbate).

    + odstraní i odolné nečistoty
    + vodní kámen před ním neuteče
    + rozprašovač
    + vůně

    Kdybych měla vybrat jeden z výrobků, který mi vážně vyrazil dech, tak je to přesně tento čistič koupelen. Je pro mě hodně důležité, aby koupelna byla čistá, proto mi nedělá problém ji umývat klidně každý den. Tento čistič ne jen že ji perfektně uklidí, ale stačí jen našplíchat a setřít, takže ušetří i čas. Jako plus také beru to, že koupelnu provoní. Dokázal si poradit i s usazeninami a odolnými nečistoty, stačilo ho nechat jen minutku působit a opět jen setřít. Také nemáte rádi zaschlé kapky na vodovodní baterii? Já je úplně nesnáším. Opět stačilo šplíchnout a utřít, žádné leštění. A co bylo ještě víc super, baterie vydržela bez skvrn i pár dní. Šla jsem ji znovu umýt až po pěti dnech. Jediný co se mi stalo, nechtěně jsem s ním zasáhla granitový dřez a byla z toho menší pohroma. Takže na ten vážně tento přípravek nepoužívejte.

    Tento výrobek má ještě svého bráchu a to univerzální čistič, ten sice v testování nebyl, ale po tom, co předvedl čistič koupelen, musím mít nutně i ten univerzální, doufám že bude fungovat stejně suprově.

    #recenze  #test_seventhgeneration #zkusenosti_seventhgeneration

    raniha
    5. črc 2019    Čtené 848x

    Náplasti SPOFAPLAST - naše recenze

    Každoroční spotřeba náplastí u nás stoupá, a tak, jak je to i v jiných domácnostech s dětmi, nejvíc jich spotřebuje náš čtyřleťák 🤕 Vítězem našeho testování se ale nestává naše střeštiprdlo, ale překvapivě náš tatínek, který rovnou vyzkoušel dva typy a celkem spotřeboval šest náplastí během 14 dnů 🙈

    Když jsme byli vybráni na testování, myslela jsem si, že dorazí pouze "dětské" náplasti, proto bylo pro mě velkým ač milým překvapením, co všechno se skrývalo v testovací krabičce. 
        •  Voděodolné TATTOO
        •  Max Hold (voděodolné)
        •  Gelové náplasti - Na puchýře na patách
        •  Gelové náplasti - Na puchýře na prstech
        •  Dárky - samolepící papírky, lepidla
    (využiji jako bolestné)

    Náplasti jsme nešetřili a dopřávali jsme jim ty nejhorší možné podmínky. Nakonec jsem je podrobila i menšímu testu sama na sobě. Ale hezky popořádku.

     Voděodolné TATTOO

    Kdo by v dnešní době nemiloval smajlíky? Najdou si oblibu jak u malých, velkých, nejmladších a i nejstarších. Proto chválím design těchto náplastí, dovolím si říct že je nadčasový 👍 Nejvíc se mi ale na tom líbí to, že to není "trapný" ani pro teenegera a jak to okomentoval náš devítiletý synovec - "hej, ty jsou hustý" - to mluví za vše ne?

    Další super věcí na této naplasti je, že vypadá jako tetovačka a málo kdo by řekl, že je to náplast. Ano, naše babička se divila, když jí Miky oznámil tu skutečnost a děda hned jásal, že to musí mít taky (jakže se to říká o starých lidech?). 

    S aplikací jsme měli poněkud problém, ačkoliv jako zdravotník jsem si myslela, že jsem profík na lepení náplastí, tady jsem selhala 👩‍⚕️ Jak se ale ukázalo, asi zrovna jsem narazila na nějakou kazovou, protože druhá už šla normálně. Po nalepení drží a nikam se nehne. Voděodolnost funguje na 100 %. 

    Testování se chopil náš čtyřleťák Miky, který si odřel trošku koleno. Krev netekla, dezinfekce nebyla potřeba, za to náplast musela přece být. Vybral si zamilovanou 😍 Jenže tady nastal právě problém s aplikací a když jsme konečně násilím dostali dolů papírky, co chrání lepidlo, tak se nám kousek odchlípaval, po zastřižení zůstalo jen jedno srdíčko. A to bylo slziček, co vám budu povídat. Zkoušela jsem, že dáme jinou, neprošlo mi to. Tak jsem vzala fixu a druhé srdíčko domalovala 💔

    Tady jsem vážně byla ráda, že se nejednalo o žádné větší zranění, protože jsme lepením náplast znehodnotili a když si představím řvoucí dítě, dlouhotrvající aplikace a pak ještě by muselo být přelepování. Uf, nevím jestli bych byla chudák já nebo Miky. Každopádně náplast ustála v testování obstojně. Měl ji na koleni nalepenou od 19.hod do druhého dne do 17.hod, potom se odloupla. Zažila Mikyho neustálé vrtění v posteli (to přežije málokterá náplast), hraní ve školce, ježdění na odrážedle, procházku, pískoviště a koupání v bazénu. Po koupání v bazénu se náplast sloupla. Musím říct, že i dětem ve školce se náplast líbila, hlavně holčičkám. Jediné, co bych jí vytkla, ačkoliv píší na krabičce, že je prodyšná, Miky měl namokvalou kůži pod polštářkem náplasti.

    + voděodolná
    + nadčasový design
    + pro všechny věkové kategorie
    + vydrží nalepená dlouho

    - jedna velikost
    - neopakující se smajlíci

     Max Hold (voděodolné)

    Balení těchto náplastí obsahuje tři velikosti. Šest menších, co se hodí na drobná poranění (velikost jako smajlíkové náplasti). Čtyři střední, které se hodí perfektně na odřené koleno či loket a dvě velké na větší úrazy.

    Aplikace je stejná, tak jako u smajlíkových. Celkem jsme spotřebovali 5 těchto náplastí a vždy se nám ji podařilo nalepit na první pokus a řekla bych i rychle nebo určitě rychleji než klasické náplasti.

    I voděodolnost u těchto náplastí je 100%, jen s prodyšností si opět nejsem moc jistá. Po nalepení ale náplast drží na svém místě. Na obalu píší, že vydrží nalepená až 48hodin, ani jedna nevydržela déle jak 12hodin, ale náplasti jsme opravdu nešetřili.

    Tyto náplasti otestoval především manžel a to hlavně na palci ruky, kde se ošklivě poranil v oblasti čečulky a nehtu. První den testování proběhl dobře, dezinfekce ani krev nikde nestékaly, náplast krásně drží, voděodolnost funguje.

    Další dny jsme jenom přelepovali, ale bohužel rána si vyžadovala více vzduchu, proto si ji manžel zalepil jen do práce, aby se mu tam nedostal prach (pracuje ve stavebnictví) a doma si dával klasickou náplast. Náplast vydržela suprově pracovní provoz, jak v rukavicích tak i bez nich. Pokud se začala odlepovat, tak jen kraje, které se ale za nic nechytaly, proto neměla tendenci se odlepovat rychleji dál. Jako další plus je, že náplast není moc vidět, a tak se vás každý neptá, co se vám stalo. Manžel ji chválil, líbila se mu hlavně její výdrž, co se mu ale nelíbilo byla prodyšnost, protože rána mu začala pod polštářkem mokvat jak neměla přísun vzduchu.

     + tři velikosti
    + nenápadná
    + dobře drží
    + voděodolnost

     - méně prodyšná než jiné typy náplastí

     Gelové náplasti 

    Na léto úplně ideální náplasti. Jako první mě zaujal jejich tvar, konečně náplasti, které jsou dotáhlé až do konce. Jsou krásně měkkoučké a po chvilce zapomenete, že je vůbec na noze máte - jsou totiž skoro neviditelné.


    Opět se do testování pustil manžel, kterému se na palci u nohy udělal mozol. Nic strašného, ale jelikož musí v horkém počasí nosit uzavřenou pracovní obuv, tak mu následkem toho prasknul. Bylo super, že náplast vážně není skoro vidět, protože co oči nevidí - to srdce nebolí, u chlapů toto asi platí dvojnásobně. Náplast byla pohodlná, vůbec o ní nevěděl. Ano, zapomněl dočista na ni.

    Ráno měl na sobě pracovní obuv, protože dělal na střeše, asi si umíte představit jaké složité prostředí musela náplast zvládnout. Dopoledne ale dělal již ve skoro hotové novostavbě, takže se musel přezout do "pantoflíčků", kde si po dvou hodinách na náplast vzpomněl a to jen díky tomu, že se mu odlepila. Já myslím, že na to co musela zvládnout, že opravdu super a věřím, že náplast na puchýře na paty obstojí stejně úžasně, ale tam jsme se k testování bohužel nedostali.

    + měkká

    + není skoro vidět
    + tvarovaná
    + příjemná na nošení, netlačí
    + vydrží dlouho nalepená

    Závěrem menší test

    Jelikož jsem se trošku cítila provinile, že jsme náplasti málo vyzkoušeli a také nemám ráda recenze na výrobky, které autoři sami nevyzkouší, rozhodla jsem se otestovat náplasti tattoo a max hold sama na sobě. Testování probíhalo sice bez poranění, ale za to s maximální zátěží.


    Náplasti jsem si nalepila ráno v 9 hodin na ruku. Naschvál jsem vybrala místo, které je hodně namáhané - ať už okolními vlivy nebo vnějšími (napínání kůže, práce svalů a vazů, atd.). Aplikace proběhla bez problémů, sice u smajlíkové se malý kousek odlepuje, ale hezky rýsuje s kůží, dál to nemá tendenci pokračovat.


    Kůže mě maličko pod náplastí začíná svědit, ale reakci žádnou nevidím, proto pokračuji dál v testování. Náplasti čeká x mytí rukou mýdlem, x opláchnutí, škrabání brambor, hrabání v hlíně, rukavice, práce na staveništi a jelikož je dneska zima na koupání v bazénu, tak je čeká bublinkatá koupel.


    Po 20 minutové koupeli v né příliš horké vodě se náplast max hold odlepila, smajlíková drží. Je 21 hodin, tedy dvanáct hodin testování a já náplasti odlepuji. Bohužel prodyšnost náplastí je mizerná a i já mám zapařenou kůži. Ale hold, když je něco voděodolné, tak to zároveň nemůže být propustné.

    Závěrem bych ráda poděkovala za možnost testování a všem náplasti doporučila. Už dlouho jsem se nesetkala s tak perfektně držícími náplástmi, jako jsou tyto od Spofaplastu. Pokud i vy hledáte voděodolnou náplast, co něco vydrží, jděte rozhodně do této značky.
    P.S. I při citlivé pokožce nás všech jsme neměli nikdo žádnou reakci.

    #zkusenosti_spofaplast

    raniha
    23. led 2019    Čtené 409x

    Zázrak jménem A-DERMA

    Už jste slyšeli o značce A-Derma? Trpíte ekzémem nebo jinými kožními problémy? Chcete znát zázrak, na který nedáme u nás doma dopustit? Naše recenze na výrobky A-Derma.


    Jsem maminka syna, který má spousty potravinových alergií. Kdo mě sleduje, ten ví, kdo ne, tak je zbytečné nimi zatěžovat. Jak se všeobecně ví, když je bordel ve střevech, tak se to především projeví na pokožce. A to u syna platí 100 %. Ekzém nemá jen po dietní chybě, ale i nevhodným prostředím a někdy se mu objeví prostě jen tak. Manžel je atopik a já jsem zaléčený atopik. U mě atopický ekzém vyvolají pouze větší množství určitých potravin a nebo zima/mráz.

    Když jsme byli vybrány do testování, a zrovna v zimním období, zajásala jsem. S touto značkou mám již zkušeností z předešlých let. Přivedla mě na ni kamarádka, která má holčičku v podobném věku jako je můj syn. Holčička též trpí potravinovými alergiemi a do toho pořád bojují s ekzémem. Nehledě na to, kamarádky švagrová je vyhledávaná kožní lékařka. Poprvé jsme A-Dermu vyzkoušeli, když malému byl rok a už u nás zůstala. Jako jediný krém u něho prošel bez reakce a co víc, měl pozitivní účinky.
    A teď k testovacím přípravkům.
    Měli jsme za úkol otestovat přípravky z řady Exomega. Tato řada, jak název napovídá, je právě pro lidi trpící atopickým ekzémem a suchou pokožkou.
    Menší ekologické okénko: Tato značka jako první začala využívat účinné složky rostlinného původu ke zklidnění podrážděné a poškozené pokožky. K tomu jsou všechny produkty složeny z minimálního počtu ingrediencí. Neobsahují esenciální oleje, barviva a alkohol.
    Určitě jako atopik a nebo maminka atopika, toto oceníte. Protože jak víme, čím víc složek v produktu je, tím víc můžeme očekávat nežádoucích reakcí.
    A-Derma Exomega CONTROL Zvláčňující sprchový olej

    O olejích do koupele jsem si myslela své, až do této doby. Vůbec nezanechává mastný filtr na pokožce, hezky se vstřebává a co je nejvíc, může se použít jako sprchový gel a ne pouze jako přísada do koupele.


        + krásně voní
        + rychlé vstřebání
        + nezanechává mastný filtr
        + přísada do koupele
        + lehce pění (z toho mají radost především děti)
        + nádherná vůně
        + stačí malé množství
        -po sloupnutí fólie není na lahvičce psaná česky etiketa - užití
     Naše testovací potápka se hned vrhla na důkladné testování. "Maminko, oni mě neštípou očička, to je super." Ano, oči opravdu neštípou, neobsahuje totiž mýdlo.


    Jako velké plus vidím i to, že se dá použít i pro malá miminka. Navíc krásně voní, že se hned do té vůně zamilujete.
    Po měsíci testování, kdy ho používal syn denně a my s manželem jednou za čas, tak nám zmizela pouze čtvrtka butelky.

    A-derma Control Exomega Emolienční krém 400 ml

    Tento krém je především zázračný v tom, že funguje ihned na podrážděnou pokožku, tím pádem pak pokožka nesvědí a nenutí ke škrábaní.


        + působí rychle
        + zklidňuje podrážděnou pokožku
        + zvláčnění pokožky
        + pokožka je jemná 
        - bez parfemace (nemá hezkou vůni)

        - není česká etiketa - dávkování 
    Doporučené dávkování by mělo být 1x denně po umytí, ale mazali jsme i dvakrát denně. Syn si ho sám přinesl, že ho svědí ekzém a chce namazat tímto krémem, když jsem se ho optala za pár minut, bylo vše už v pořádku a pokožka nebyla ani trošku zarudlá.


    Po pár dnech zmizeli i ložiska ekzému a nový se neobjevili. Jediný, co mi vadilo, že krém vůbec nevoní, spíš naopak, začala mi jeho "nevůně" vadit. Tady se to dá ale pochopit, krém je vyvinut pro opravdu citlivou pokožku a pro miminka. Možná mi vadilo také to, že měl od toho syn načichlé pyžámko a postýlku. Přiznám se, že po dvou týdnech jsme mazali pouze během dne a večer jsme si užívali nádhernou vůni mycího oleje.


    Na A-Dermu nedám dopustit, jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušet i tyto přípravky a všem je můžu vřele doporučit.
    Pokud byste měli jakoukoliv otázku, nebojte se zeptat.

    raniha
    23. črc 2017    Čtené 516x

    Recenze BLENDEA SUPERGREENS

    Co je to Blendea SUPERGREENS?
    Je to jedinečná kombinace BIO zelených superpotravin v jednom produktu. Blendea SUPERGREENS je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny.

    Proč ji užívat?
    Tyto superpotraviny detoxikují organismus, zlepšují trávení, posilují imunitu, zabraňují překyselení a omezují pocit únavy.

    Kdo jsem já?
    Šestadvacetiletá maminka dvouleťáka, která se necítí dobře ve svém těle. Trpím zažívajícími problémi, únavou, nespavostí. Snažím se žít zdravím životním stylem, hlavně kvůli synovi alergii. Ráda o sobě říkám, že jsem poloviční vegan - jím maso, ale jinak dodržujeme veganský způsob života, ano, občas hřešíme, ale je to cca jednou do měsíce. Jsem hodně aktivní, mám hodně koníčků, miluji pohyb - neumím se nudit.
                                 (Na Lipně pod stanem, zde jsem ocenila malé balení)

    A teď k samotnému testování..

    Při rozbalení balíčku na mě vykoukla dózička s přípravkem, shaker a odměrka.
    Po měsíci testování pořád zbývá v dózičce měnší půlka. Ze začátku je doporučené dávkování jedna lžička, později dvě. Takže až bych najela na dvě lžičky, tak by byla jedna dózička na jeden měsíc. Poměr vs. cena je v tomto případě víc jak přijatelná.

    Doporučené užívání je ráno nalačno. To mi první týden dělalo problém, ale jde pouze a jen o návyk. Prvně jsem zkoušela shaknout s džusem nebo vymačkanou šťávou z ovoce, ale pořád mi tam vadila pachuť prášku, která mě škrábala v krku. Potom jsem zvolila raději užívání ve formě smoothie a to pro mě byla nejlepší forma užívání. Pachuť prášku zmizela a ji ovoce částečně přerazila "pachuť" zelených rostlinek.

    Samostatná Blendea chutná podivně. Nevím k čemu bych to přirovnala, ale myslím si, že by stejně chutnalo rozmixované zelené obilí. A i vůně mi připomíná vůni z věží sila a siláží.

    Než se dostanu ke shrnutí, tak bych chtěla upozornit, že samotná Blendea SUPERGREENS nestačí k tomu, aby jste se cítili fit a vitální, aby vám pomohla a nebo aby působila jak má. Tělo potřebuje především kvalitní výživu. Proto to vede k zamyšlení, jestli ji má cenu užívat nebo ne, na to si ale musíte odpovědět samy. Pokud holdujete alkoholu nebo cigaretám, tak rovnou říkám, že to smysl nemá. Já jsem přestala pít kávu, bylo mi po ní zle, ale neuměla jsem se od ní odpoutat, řekla jsem si ale že musím a jsem měsíc bez ní a je mi po ránu fajn.
                  (naše obědy/večeře - bez mléka, bez vejce, bez sóji - většinou bez lepku)


    Co výrobek sliboval a jak to dopadlo

    • posilují imunitní systém - ano, synovci a všichni kolem nás měli angínu, mě se vyhnula
    • stimulují samočisticí procesy a podporují detoxikaci - ano i ne - tady si myslím, že by to chtělo delší čas. Trpěla jsem zácpou/průjmy - průjmy jsou pryč, zácpa občas přetrvává
    • urychlují metabolismus a působí proti nadměrnému ukládání tuku - nelze posoudit, mám rychlý metabolismus, je pravda že jsem zhubla kilo, ale já to tak občas mám, tady bych spíš potřebovala kila do plusu a ne ubírat
    • podporují regeneraci buněk - za mě ano, za okolí ano
    • zlepšují trávení a zvyšují počet zdraví prospěšných bakterií ve střevech - ano, i když opět by to chtělo delší užívání
    • bojují proti překyselení organismu - nevím jak zhodnotit, ale cítím se celkem fajn
    • tlumí záněty, zlepšují stav žaludečních vředů a podporují jejich hojení - ne, ale tady bych řekla, že to chce opravdu dlouhodobé užívání a že opravdu měsíc nestačí, uvidíme jak to půjde dál
    • snižují hladinu cholesterolu v krvi, čímž čistí cévy - nemůžu posoudit, ten mám v pořádku
    • pomáhají při dýchacích potížích - částečně, jedna plíce mi funguje jen na 60% a v létě při alergických obtížích ještě míň, tento měsíc jsem neměla žádný záchvat
    • uklidňují a zmírňují stres - ano, za to jsem jim vděčná, jsem více klidná až mě to překvapuje, ale zároveň jsem více plačtivá. Stres bohužel mi nezmírnil, ale za to Blendea nemůže, to se trefila jen do blbého období.
    • zkvalitňují spánek - částečně, spím líp, ale není to pořád ono
    • chrání před civilizačními chorobami a snižují počet volných radikálů - nemůžu posoudit, bohužel první dny testování, jsem se dozvěděla špatnou zprávu, tak uvidím při užívání dál, jak si s tím třeba poradí
    • zvyšují obranyschopnost organismu - nemůžu posoudit, mám zvýšené NK buňky
    • podílí se na detoxikaci těla - buď mám tělo tak super vyčištěné, že neměli dál co čistit nebo to na mě nepůsobilo
    • pozitivně ovlivňují proces trávení - ano, viz předchozí bod
    • regenerují buňky a zpomalují proces stárnutí - ano, viz předchozí bod
    • čistí cévní stěny a udržují srdce v kondici - nemůžu posoudit
    • optimalizují hladinu krevního cukru - asi bych řekla ano, krevní testy vyšli v pořádku (ale toi před tím)
    • pomáhají udržovat zásadité pH - nemůžu posoudit
    • omezují pocit únavy a zlepšují usínání - zatím to na mě ňák nepůsobí, chce to asi dlouhodobější užívání

    Shrnutí

    Po měsíci užívání, se cítím víc v klidu. Mám ze sebe lepší pocit. Jsem ráda, že se srovnává zažívání. Po měsíci užívání, ale těžko soudit, podle mě je to krátká doba, aby to začalo působit naplno. Pokračuji v užívání dál a za čas uvidím, jestli se zlepšila taky psychika a únava. A regenerace buněk? Posuďte samy.                                                    (před měsícem - před týdnem)