rennik
21. bře 2009

Náš mimíšek

S přítelem jsme spolu 6 let a proto jsme se rozhodli že bychom chtěli mimíška. V listopadu 2008 jsem vysadila HA s tím, že jsem si dala 3 měsíční odpočinek od všech těch hormonů. Začli jsme se snažit od března letošního roku. Poslední MS dorazila 20.2., o měsíc později a to 18.3. jsem na testu objevila ty nejkrásnější // na světě. Byl to nejůžasnější pocit jaký jsem kdy zažila. O den později mi v práci holky vzaly krev, jelikož pracuji v nemocnici nebyl to žádný problém, z krve se mimíšek potvrdil. HcG sice jen 48 ale bylo pozitivní. Ten den jsem se objednala k lékaři.

První kontrola byla 30.3. - na UZV byl vidět gestační váček, podle pana doktora jsem tak ve 4-5 tt. Na další kontrolu jsme objednaní 29.4. tak už se moc těším, máme dostat těhu průkajdu, mají nám vzít krev, tak snad bude všechno v pořádku. Snad si nezapomeneme říct o fotečku 🙂

Na kontrolu jsme šli nakonec o dva dny dřív, podle doktora přesně odpovídáme velikostně podle MS máme už 3 cm a dostali jsme fotečku.Vzali nám odběry krve tak snad budou všechny v pořádku. Maminka slyšela i srdíčko - bilo jako zvon 🙂 Na další kontrolu jsme objednaní na 28.5. už se moc těšíme!!! 28.5. nás pan doktor vyšetřil pouze pohmatem a vše je v pořádku. 6.6. maminka a tatínek spečetili svoji lásku slibem v kostele. 11.6. dneska jsme se dověděli pohlaví miminka, bude to chlapeček, ukázal se mamince v plné své kráse že by to ani pan doktro nemusel říkat bylo to nádherně vidět. Máme další fotečku na kterou se Lukášek otočil zádíčkama 🙂 Na další kontrole 22.6. se maminka bála jestli je Lukášek živý a zdravý. Měli jsme autonehodu při které do nás vrazila dodávka a málem to skončilo tragicky, při nárazu se mi zařezaly pásy do břicha, které mě pak dost bolelo takže jsme museli do nemocnice která nebyla zrovna blízko a to v Šumperku od místa nehody 20km, naštěstí podle místního pana doktora je Luki živý. Ale stejně jsme se báli a čekali na našeho pana doktora, ten naštěstí potvrdil že je miminko opravdu v pořádku a daří se mu dobře. V ten moment mi spadl kámen ze srdce. Další kontrola 22.7. ale ještě předtím nás čeká UZV ve 20 tt. v nemocnici

14.7. jsme absolvovali UZV ve 20tt, který dopadl na jedničku s hvězdičkou! Chlapaček nemá žádné vrozené vady, má se čile k světu a měří 25cm. Je velice aktivní, kope nožičkama a dělá kotrmelce 🙂

22.7. návštěva u našeho pana doktora, která proběhla velice rychle, pan doktor se nás pouze zeptal jak se máme, co nás trápí nebo netrápí a objednal nás až na 28.8. tak už se těšíme že budeme mít snad 3D fotečku a chceme se objednat na 3D video.

Takže 3D video nám nakonec nevyšlo, náš maličký se přilepil na placentu směrem do bříška a odmítal se jakkoliv ukázat takže nešla udělat ani fotečka. Tak snad příště.
27.8 kontrola u pana doktroa dopadla dobře, jsme zavření a čípek se nezkracuje, na uzv se Lukinek ukázal takže hurá máme první 3D fotečku.
31.8. mám bolesti břicha a začínám špinit, takže šupem k panu doktorovi a bohužel nám oznámil že jsme otevření na 1cm, musíme ležet a šetřit se. Tak mám strach ať neporodíme dřív ☹ Další kontrola 24.9. snad bude vše ok a dozvíme se velikost miminka a polohu v bříšku.
17.9. cítím silné tvrdnutí břicha a tlak v podbřišku jako u MS, opět pádím k panu doktorovi se strachem co se děje. Pan doktor nás vyšetřil, čípek se dál naštěstí neotvírá ani nezkracuje, byl nám předepsaný Magnosolv a musíme jen ležet a vstávat jen na záchod. Jinak je Lukášek otočený hlavičkou dolů a prý je to ukázkové miminko, velikostně odpovídá přesně 30tt.

2.10. kontrola dopadla moc dobře a nám je taky o 100% lépe. S panem doktorem jsme se domluvili že bychom ho moc chtěli k porodu a on nám jeho přítomnost přislíbil takže už se vůbec nebojíme aporodíme levou zadní 🙂))) Další kontrola nás čeká 22.10.

22.10. kontrola dopadla dobře, čípek se nám zkrátil ze 3cm na 2cm, jinak všechno při starém. Akorát po příjezdu domů jsem začla špinit a tak jsme putovali do nemocnice kde nás ujistili že je to pouze z ranního vyšetření. Takže jsme klidní a těšíme se na další kontrolu, která nás čeká 5.11. 🙂

Na kontrole jsme dopadli vcelku dobře, zjistili nám akorát nižší krevní obraz, vzali mi stěr na streptokoka tak snad nebude pozitivní, čípek pořád 2x takže od minule žádná změna, sestřice se nepodařilo natočit monitor tak nám ho dělal pan doktor přes ultrazvuk, vše je v pořádku ale porod asi v nedohlednu ☹ to mě mrzí už bych chtěla mít Lukáška u sebe.... další kontrola 12.11..