rioko
14. črc 2017
370 

Jak jsme testovali sušenky Biskiti

Když jsem viděla možnost, přihlásit se na testování sušenek, hned mě napadlo, že by Vojtíkovi mohly chutnat a hlavně jsem chtěla, aby vyzkoušel něco nového. Proto jsem měla radost, když nás na testování vybrali. Když balíček přišel, otevřela jsem ho zároveň s ním. V krabici byly sušenky s příchutí čokoláda - kokos a lískový oříšek a med 🙂

Vojta má ADHD a má dost omezené chutě, jí jen některé druhy jídel a stejně tak jen některé sladkosti, tedy i sušenky. Proto mě zajímalo, jak mu budou chutnat. Vybral si ty čokoládovo-kokosové.

Sušenky nebyly moc sladké, obsahují hlavně ovesné vločky, ovesnou mouku, slazené jsou medem. Vojta má rád hodně sladké věci, ale sušenky mu hned zachutnaly a snědl s Daníkem celé balení, jednu jedinou sušenku jsem zachránila pro sebe a i mě moc chutnala.

Další den jsme se vydali na kolo, byla to Vojtíkova první vyjížďka a motivací byly právě sušenky, když kousek ujedeme. Tentokrát jsem vzala oříškovo-medové. Na první ochutnání Vojta řekl, že mu nechutnají,  asi mu přišly málo sladké. Ale měl na něco chuť a tak si dal další a pak už si je pochvaloval, že jsou vlastně taky moc dobré.

Vojta má velký problém se snídaní, většinou  teda snídá cereálie, ale často nechce nic. Protože bere ale léky, které musí brát po jídle,potřebuji do něho alespoň něco dostat. Zkusila jsem mu tedy nabídnout sušenky Biskiti a super,  dal si je rád a dokonce ho i zasytily, díky složení 🙂

Poslední balíček jsme si  vzali na výlet, na rozhlednu Velký Kosíř. Je to docela dlouhá cesta, kluci zvládali krásně šlapat a jaké bylo zklamání, když rozhledna byla zavřená. Ještě že jsme měli svačinu a i sušenky a to je trochu uklidnilo a dodalo jim energii na cestu zpátky.

Na závěr musím napsat, že sušenky chutnaly dětem i mě.  Dětem asi více ty čokoládové, mě zase ty oříškové. Sušenky nejsou moc sladké, zasytí a jsou ideální na výlety. Určitě si je budeme kupovat i dál. Děkujeme moc za možnost testování a vyzkoušení něčeho nového 🙂

#test_emco

Jsem rada, ze maly do sebe neco dostal pred davkou leku, ale - skutecne, sladke susenky pro dite s ADHD misto snidane? To ten cukr mu to nezhorsuje? Biskiti nejsou slazene medem, toho tam je asi 5%, ale na druhem miste ve slozeni uvedenem cukrem, ktereho tam je cca 20%, tedy 14g na tycinku, takze safra dost. Pokud mu chutnaly, doporucuju treba zkusit musli, doma delane susenky z orisku/seminek/ovsa, pouzivat tu ovesnou mouku, atd.

14. črc 2017
rioko
autor

@maii zase tak částo sladké nemá a ano, radši než aby mu bylo špatně z léků mu dám sušenky, zase tak sladké nejsou. Když nesmí nic, je mu na zvracení. Domácí jsem zkoušela a nejedl je

14. črc 2017

@rioko To kazdopadne chapu! Tohle neni kritika tve vychovy, fakt ne, spis reaguji na mnozstvi rafinovaneho cukru vs. jak se susenky prezentuji jako zdrave a na tvrzeni, ze jsou slazene medem (nejsou, ten je tam jen jako doplnek). S adhd mam blizkou zkusenost, no a prave - v tom jednom pripade - cukr, psenicna mouka, cokolada, vejce, mleko, atd. - delaly dost paseku :( ale to vis nejlip jen ty, co synovi prospiva.

14. črc 2017

Začni psát komentář...

Odešli