rudolflenka
9. črc 2019
682 

Mikinošaty La Tulia - recenze

                                        Recenze na mikinošaty od  La Tulia 

„…Ale ouha, když jsem po narození dětí zhubla a zjistila, že polovinu věcí můžu vyřadit. Ze všech se totiž staly neforemné a vytahané kousky oblečení, které prostě nechcete mít ve skříni. „

Při prvním těhotenství mi přišlo zbytečné utrácet za těhotenské oblečení a tak jsem nosila převážně to, co nabídla stávající skříň. Delší tílka zakryla rostoucí bříško, aby na něj netáhlo, volná trička zajistila dostatek prostoru. S přibývajícími kily se maxi svetry staly ještě více“maxi“. Kvůli vlastnímu pohodlí jsem investovala pouze do těhotenských riflí. Jelikož jsem obě těhotenství absolvovala převážně na podzim a v zimě, neměla jsem nutkání pořídit těhotenské šaty. Když jsem chtěla někde „zazářit“, narvala jsem se do volnějších šatů nebo košile. Ale ouha, když jsem po narození dětí zhubla a zjistila, že polovinu věcí můžu vyřadit. Ze všech se staly totiž neforemné a vytahané kousky oblečení, které prostě nechcete mít ve skříni. Jenže ani další etapa mateřství, jménem kojení, mě nepřesvědčila zainvestovat do kojícího oblečení. Jistě tušíte, co se stalo. Při pozvolném odstavení, kdy jsem se z velikosti 80E dostala na 75B(A), mi prsa vypadávala ven z každičkého trička. Nepříliš chytře jsem totiž kojila přes výstřih. Bylo nutno opět doplnit šatník…  

Miluji elegantní i sportovní módu. Ze všeho nejraději mám ale šaty, kterých mám plnou skříň. S akčním stylem mateřství se ale šaty úplně neslučují a tak mi většina zatím leží ve skříni. Poslední dobou dávám přednost kvalitě před kvantitou. Sahám po nadčasových a pohodlných kouscích, které využiji na různá období. A přesně tohle splňuje značka La Tulia. Bystrému pozorovateli jistě neuniklo, že jsem testovala od této značky dvě bundy. Právě pro její praktičnost a nadčasovost, si získala mé srdce. Ani u testovaných šatů tomu nebylo jinak. Pokud jste na tom jako já a máte pocit, že mateřské oblečení, určené těhotným a na kojení, je zbytečné. Čtěte dále, třeba změníte názor a uděláte si radost.  

Mikinové šaty, které jsem testovala, jsou z kvalitní bavlny s elastanem. Petra mi je poslala v modré barvě, nosící název Sapphire Blue. Přiznám se, že z barvy jsem byla zpočátku malinko rozpačitá. Nejlépe se cítím v šedé klasice, která zamaskuje svíčkovou od babičky, trávu, jogurt, plastelínu a další drobné nehody. Dobrovolně bych tedy sáhla po tlumenějším odstínu, ale vlastně jsem moc ráda, že za mně vybral někdo jiný. Zjistila jsem, že barvami můžu vyjádřit svoji náladu i prozářit den ostatním.

Na první pohled byste ani nepoznali, že se jedná o šaty určené především budoucím a kojícím maminkám. A to je na nich právě to skvělé.  Díky pružnosti je vynosíte ve všech fázích mateřství. Něžně obepnou rostoucí bříško, pohodlně ale přitom elegantně dovolí nakojit, řasením schovají poporodní tvary a až dítko povyroste, uděláte v nich parádu na všech hřištích a procházkách, které spolu podniknete.

Od té doby, co jsem maminkou, je pro mě prioritou pohodlí a příjemný materiál. To jak se v nich cítím, odráží mé chování a náladu k dětem. Mám ráda kousky, které vydrží i častější praní a hned se nerozpadnou. Protože se snažím nenakupovat příliš ve větších řetězcích, je pro mě také nesmírně důležité, aby byl kousek dobře kombinovatelný s tím, co mám již ve skříni. Místo módních trendů, dávám přednost tomu, co mi sedí. A tyhle šaty dokonale podtrhují nejen mou ženskost, ale i mateřství.

Mikinošaty jsou v délce do půlky stehen, což se jednomu může zdát málo. V kombinaci s lodičkami je ale můžete proměnit v elegantní, večerní kousek. Což je fajn, když nemáte čas se převlékat z hřistě do divadla nebo kafe s kamarádkou. Přes den tenisky, večer lodičky. Na hřiště a do přírody je zase oceníte k legínám či riflím. Dají se libovolně vykasat a nařasit, odhalit ramínka, podvlíknuté tílko, nebo zahalit až ke krku. Kapuce je stylovou ozdobou i praktickým doplňkem, který spolehlivě ochrání před nepřízní počasí.

                

Tento kousek ocení jistě i ženy, které nosí své děti v šátku či nosítku. Kojení je snadno dostupné díky nařasenému výstřihu. Spodní lem zase nedovolí šatům povyskočit nahoru, tak jak se to často při navázání dítka stane.

                                         „…Přes den tenisky, večer lodičky.“

 

V šatech od La Tulia se cítím pohodlně a zároveň elegantně na hřišti i ve městě. Na závěr bych ale ještě chtěla zmínit drobnosti, které bych na šatech uvítala. Tou první je knoflíček nebo cvoček v místě výstřihu, aby se šaty plně přizpůsobily změně velikosti poprsí – které ať chceme nebo nechceme, mění během mateřství svoji plnost. Stejně tak bych uvítala variantu bez spodního lemu, s délkou ke kolenům a možnost vybrat si délku rukávů. Já nosím nejraději tříčtvrteční.

Jako maminka dvou dětí vím, že my matky na sobě rády šetříme. Vždy když si jdu koupit něco na sebe, třikrát si to rozmyslím nebo odcházím s taškou oblečení pro děti. Dříve jsem měla pocit, že tenhle druh oblečení přece nemůžu unosit, že je to zbytečnost. Dnes to vidím jinak. Vyplatí se investovat do kvalitních šatů, které unosím ještě pár let, než děti nastoupí do školy. Navíc mi budou dokonale připomínat nejen těhotenství, ale i kojení a nošení mých dětí. Jsem ráda, že mohu tyto šaty hrdě nosit a podpořit tuhle skvělou, českou značku, která šije s láskou a čerpá ze zkušeností mateřství.

Tak ať se vám hezky nosí!

                                                                                          S láskou vaše Lenka 

Začni psát komentář...

Odešli