Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    skirt
    22. únor 2013    Čtené 0x

    Když musíme vědět PRO, měli bychom znát i PROTI

    Omlouvám se, že tady otvírám toto kontroverzní téma, ale mě to prostě nenechává klidnou a potřebuju to pro svůj vlastní pocit zodpovědnosti šířit dále. Každý má svůj názor, já jen říkám ten svůj veřejně, a nikomu nic nevnucuji. Jen si říkám, pokud má někdo aspoň snahu o objektivní přístup k této záležitosti, tak si to určitě přečte. Jaký názor bude mít pak, už je jeho věc.

    Informace z příbalových letáků u nás povinných vakcín:

    Infanrix Hexa

    v příbalové informaci se píše:

    - případné odložení nebo posunutí očkování vakcínou Infanrix Hexa nemůže podle stanoviska ministerstva zdravotnictví narušit imunitní odezvu (www.mzcr.cz)

    v příbalovém letáku se uvádí, že by se nemělo očkovat touto vakcínou, pokud dítě mělo po první dávce:

    • horečku během 48 hodin po očkování
    • kolaps nebo šokový stav během 48 hodin po očkování
    • neustupující pláč trvající déle než 3 hodiny během 48 h. po očk.
    • křeče/záchvaty s horečkou nebo i bez ní v průběhu prvních 3 dnů po očkování

    a také by se nemělo touto vakcínou očkovat

    • jestliže dítě trpí nediagnostikovaným onemocněním mozku nebo epilepsií
    • jestliže má problémy se srážením krve nebo se mu snadno tvoří krevní podlitiny
    • pokud má sklon ke křečím při horečce nebo pokud je tomu tak u někoho z rodiny

    Jsou zde také uvedeny velmi časté a časté vedlejší účinky.

    Velmi časté: (mohou se objevit u více než 1 dítěte z 10)

    • ztráta chuti k jídlu
    • horečka 38 °C a vyšší (tudíž po této horečce by podle výše uvedených informací nemělo dojít k aplikaci druhé dávky)
    • otoky, bolest, zarudnutí v místě vpichu vakcíny
    • únava
    • neobvyklý pláč, podrážděnost, neklid, průjem, zvracení (přitom už se zde jedná o možné příznaky zánětu mozkových blan...)

    Méně časté: (mohou se objevit až u 1 dítěte ze 100)

    • ospalost
    • kašel
    • rozsáhlý otok celé končetiny, do níž byla vakcína aplikována

    Od letošního roku může lékař hlásit vedlejší účinky očkování jednoduchou formou na stránkách SÚKL ( http://www.sukl.cz/hlaseni-o-vyskytu-nezadouci-prihody-u-zdravotnickeho  ) Je důležité, aby doktor tyto vedlejší účinky hlásil!

    MMR vakcína - Priorix

    V příbalovém letáku výrobce píše, že údaje o současném podání kombinované vakcíny (MMR) s ostatními vakcínami dosud nejsou k dispozici. Nemělo by se proto očkovat současně jinou vakcínou, i kdyby to lékař nabízel!

    Očkování by také mělo být odloženo v případě, že dítěti byla podána krevní transfuze nebo lidské y-globuliny, nejméně o tři měsíce.

    Možné nežádoucí účinky:

    Velmi časté (10 %): místní zarudnutí, horečka 38-39,5 °C

    Časté (1-10%) otok a bolest v místě vpichu, horečka nad 39,5 °C, nervozita

    Méně často (0,1-1%): neobvyklý pláč, febrilní křeče, otok, příušnice, průjem, zvracení, nechutenství, spavost, nespavost, jiné virové infekce, otitis media (zánět stř. ucha), faryngitida, infekce horních cest dýchacích, rinitida (rýma), bronchitida, kašel, poruchy bílých krvinek

    (Takže mám své dítě vystavit cca 1% riziku, že dostane febrilní křeče, příušnice, zánět stř. ucha či zápal plic kvůli toho, aby nedostalo spalničky ... ? A hádám, že pravděpodobnost, že ty spalničky opravdu dostane je zcela určitě menší, než 1 %)

    Vzácně (0,01-0,1%) malátnost

    Velmi vzácně (méně než 0,01%)artralgie, artritida, alergické reakce včetně anafylaktických reakcí, Kawasakiho syndrom (víte, co to je za nemoc? Nikomu bych ji nepřála.. )meningitida, transverzní myelitida, Guillainuv-Barreho syndrom, periferní neuritida, encefalitida (zánět mozku), trombocytopenie, trombocytopenická purpura

    Izolovaně byly po očkování komb. vakcínou proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám hlášeny případy výskytu přechodného bolestivého otoku varlat.

    Tato vakcína neobsahuje hliník, obsahuje však antibiotikum neomycin.

    Černý kašel

    Navzdory tomu, že proočkovanost obyvatel se zvyšuje, tak počet lidí s černým kašlem na celém světě narůstá. V USA bylo v roce 2010 hlášeno nejvíce případů za posledních 52 let!! (Od kdy, že se to očkuje proti černému kašli?). V ČR byl v roce 2009 hlášen nejvyšší počet onemocnění za posledních 43 let! (Proč, když jsme všichni povinně očkováni?). Vakcinace tudíž  chrání pouze po omezenou dobu a ještě nedokonale.

    Synflorix/Prevenar

    Jedná se o dobrovolné očkování, takže předpokládám, že každý rodič, který se pro něj rozhodne, si příbalovou informaci vyhledá, nebo o ni požádá svého pediatra. Ruku na srdce, kteří z Vás ji četli, než jste nechali děti naočkovat? Myslíte, že v zájmu vašeho pediatra je jen zdraví Vašeho dítěte a řekne Vám vše co byste MĚLI vědět?

    Pro žádnou pneumokokovou vakcínu nebyla provedena dlouhodobá studie při kombinovaném podání s jinou vakcínou, u nás se jedná o hexavakcínu.

    Každý rodič by měl zvážit, zda je ochoten zatížit imunitní systém svého miminka odpovědí na původce šesti druhů nemocí z hexavackíny a na 10 (13) typů pneumokoků , a to opakovaně čtyřikrát. Raději bych dala přednost zánětu středního ucha (mimochodem, ten stejně může dostat, i když ho těmi vakcínami zatížite...)

    Dnes je již veřejně přiznáváno, že mnohé vakcíny mohou obsahovat bakterie, fragmenty virů a mykoplazmy, které pronikají do mozku, aktivují mikroglie a vyvolávají excitotoxicitu - ta je jedním ze základních patofyziologických mechanismů pro vznik autismu. Epidemie autismu v USA (kde dítě do věku 19 let dostane až 68 dávek vackín) je postiženo autismem 1 dítě ze 100. Ale ani to není stále přesvědčivým důkazem pro přijetí varování o nebezpečí, před kterým bychom měli naše děti chránit. 

    (zdroj: prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc, prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc: Doba jedová) #ockovani