Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    terunka88
    11. únor 2018    Čtené 313x

    Bioderma Atoderm – velmi příjemné překvapení

    Před několika týdny jsem mladšímu, 1,5 roku starému, synovi objevila vyrážku, kterou měl především na bříšku, stehnech a rukách. Naštěstí ho evidentně nesvědila. To, že má poměrně suchou kůži a citlivou pokožku, jsem už věděla, ale vyrážka mě překvapila, se starším synem jsem podobnou zkušenost neměla, ten má pouze suchou kůži. Ani osobní zkušenost nemám, mám tedy přes zimu taky dost suchou a napjatou kůži, ale bez svědění, vyrážky, nebo dalších problémů. Nicméně mi bylo jasné, „odkud vítr fouká“ – manžel jako dítě trpěl ekzémem a i teď v dospělosti, hlavně v tomto období, mívá ekzém na rukách (jeho jsem ale do testování nepřesvědčila, on už totiž používá ze stejné řady mycí kostku, se kterou je moc spokojený 🙂.

    Synovi se vyrážka zhoršovala např. po koupeli ve vaně s pěnou, po kojeneckém plavání v bazénu atd. Zrovna jsme tou dobou šli na 18 měsíční prohlídku. Pediatra říkala, že nejspíš půjde o nějakou alergickou reakci (v té době to měl docela silné) a že je třeba na kůži používat co nejméně chemie a pravidelně promašťovat. Začala jsem tedy přemýšlet, jakou začneme používat kosmetiku. Nikdy jsme speciální přípravky nepoužívali, i přesto, že jsem dost kupovala přípravky z DM drogerie pro citlivou pleť, efekt to nemělo žádný.

    Zrovna v tu dobu mi na Modrém koníkovi padla do oka výzva na testování mléka a mycího oleje od Biodermy, a to řadu Atoderm, která je určená přímo na naše problémy. To by bylo něco! Tak ráda bych tuto řadu vyzkoušela. Říkala jsem si, že za zkoušku nic nedám, i když jsem tedy absolutně nepočítala s tím, že bychom mohli být mezi vybranými. A ono to vyšlo! Měla jsem opravdu radost, když mi přišla zpráva, že za pár dnů k nám poputuje balíček.

    Bioderma Atoderm Intensive Baume

    Slovy výrobce: dermo-posilující, vyživující péče obnovující zdraví a pohodlí suché pokožky se sklonem k atopii. Atoderm Intensive rychle odstraní svědění kůže díky dermatologicky léčivé látce PEA. Je obohacen o zklidňující a čistící látky, okamžitě zmírňuje podráždění a zarudnutí.

    Po rozbalení balíku mě překvapila velikost balení tohoto tělového mléka – rovnou 500 ml! Velice jsem ocenila dávkování pumpičkou, přijde mi to velice praktické. Mléko se dobře roztírá, není vůbec parfemované. Kůže po nanesení krému je na dotek jemná a hydratovaná. Syna jsem po testovací období mazala 1-2x denně, občas jsem namazala i staršího. Po několika dnech bylo vidět, že krém má na kůži velmi dobrý efekt. Vyrážka zesvětlala, kůže už na omak nebyla jako „struhadlo“. Samozřejmě, že jsem mléko musela vyzkoušet i já osobně 🙂 Měla jsem ze začátku trochu pocit „ulepkání“, ale po několika minutách už bylo vše v pořádku.

    Závěrem: velmi příjemná tělová emulze, která je vhodná jak pro dospělého, tak pro kojence. Kůže se po jejím pravidelném používání stává hladší, má na ekzém blahodárný vliv. Navíc stačí i poměrně malé množství k namazání celého těla. Myslím, že nám toto balení vydrží ještě hodně dlouho. A až ho spotřebujeme, tak určitě koupíme další 🙂

    Atoderm Sprchový olej

    „Jemný sprchový olej zabezpečující 24 hodinový komfort hydratace. Jeho exkluzivní složky obnovují kožní bariéru. Intenzivně vyživuje a zvláčňuje pokožku, zmírňuje pocity pnutí a chrání před vnějšími vlivy.“

    Tak z tohoto výrobku jsme měli obrovskou radost. Dělá totiž pěnu! 🙂 Abych to vysvětlila: naše děti (asi jako všechny ostatní děti) milují ve vaně pěnu. Nicméně jsme zatím nenašli takový přípravek, po kterém by po koupání synovi nenaskočila vyrážka. Tudíž se momentálně kluci koupali bez pěny, což se nelíbilo hlavně staršímu (3,5 letému) synovi. Používali jsme tedy olej jako pěnu do koupele – kluci po koupání měli krásně jemnou kůži, která hlavně nebyla vysušená! Velkou radost nám tedy udělala právě dobrá pěnivost 🙂 Dále opět dávkování pumpičkou – super praktické. Sprchový olej navíc moc pěkně voní, je to taková jemná, nevtíravá vůně. Já sama jsem ho zkusila použít jednou – když jsme se sprchovali po kojeneckém plavání v bazéně. Byla jsem moc spokojená, neměla jsem pocit mastnoty, kůže po osprchování byla opravdu velmi jemná.

    Závěrem: olej je parádní, krásně voní a na kůži má skvělý efekt. Balení je menší (200 ml) než u tělové emulze. Na koupání dětí potřebujeme opravdu jen malé množství, takže také očekávám, že nám olej vydrží ještě hooodně dlouho.

    Děkujeme za možnost testovat tyto 2 výrobky. Jsme s nimi opravdu spokojení, synovi se vyrážka zlepšila a já jsem rozhodnutá používat výrobky Bioderma z řady Atoderm i nadále.