thecaroline
23. led 2017
511 

Počátek všeho

Ahoj ženušky, 

Rozhodla jsem se, že opět napíšu článek z toho co jsem si za poměrně "krátkou" dobu prožila... 

Zatím jsem já ani žáden doktor nedokázal přijít na to proč se mi začaly objevovat tyto problémy co napíšu. Každopádně není a nebylo to nic příjemného. Problémy provázené bolestí. 

Bylo mi 15 let a poprvé se mi objevily gyn potíže. Šla jsem na gyn s tím že jsem měla bílý tvarohovitý výtok oteklou pipku.. Když si na to vzpomenu teď stydím se za toho člověka který dostal titul doktora, protože doktor má pomáhat a léčit né odbýt a neřešit... Dostala jsem tehda co si pamatuju nějaký krém a pak jsem se neměla už ukazovat na kontrole. Žádné stěry nic. 

"ASI" vyléčené neřešila jsem to, protože výtok ustál a nic nebolelo nesvědilo.. Pokaždé co jsem přišla na gyn byl tam jiný doktor.. Takže pokaždé cizí chlap, nohy do praku... Nic příjemného. Ale myslím, že kdyby tam byl pokaždé stejný Dr tak by to bylo lepší a né tak trapné a ponižující pro mě.

Zamedlouho se ukázal problém další... Znova gyn další odbytí tentokrát s globulema.. Kupodivu jsem zase neměla přijít na kontrolu... Uběhl rok a mé problémy neustávaly a začaly se i zrošovat. Změnila jsem gynekologa s tím, že snad bude lepší. 

Další záněty typu kandida atd... Opět stejný přístup od Dr... Začala jsem být zoufalá... A tím pádem jsem byla věčně ve stredu a z každého "zasvědění-zabolení" jsem byla vyhukaná. Zase gyn zase problém, vložky... A tím jsem si to taky přivolala...

Opět jsem byla nucena změnit doktora. Protože mi opět nepomohl. Mé problémy se stupňovaly, pipka oteklá tak že mi skoro vnitřek vylézal ven měla jsem z poševního vchodu bouli. Na gyn znova masti čípky... Když jsem se doktorovi svěřila, že při styku mě bolí vchod jako by mi tu jemnou kůžičku při vchodu někdo řezal žiletou. Pokaždé se mi chtělo brečet. Bylo to k nevydržení a většinou styk nepřipadal v úvahu... Opět změna doktora.. 

V 17 letech jsem vyměnila 3 Dr z oboru gynekologie, kvůli jejich neschopnosti a dá se říct i nelidskému přístupu. Příjde mi, že u nic slovo léčit znamená zničit.. Záběty se stále zhoršovaly, výtoky zbarvené do zelena-žluta, poté vodové výtoky popřípadě jak tomu říkám já tvaroh... Zánět jsem měla i 3x do měsíce + menzes. Celé měsíce jsem denodenně i v noci byla s vložkou, protože ty babrajzy v podobě globulí nebo krému po rozpuštění vytékaly... 

Z ničeho nic se mi na pravém velkém stydkém pysku udělala boule... Myslela jsem si, že mi zarostl chloupek už se mi to párkrát stalo tak jsem to nechala tak aby "Dozrál". Dozrání nedošlo a kulička se zvětšovala a začínala bolet. Vyrostla do 3 cm a už nešlo sedět, ležet, chodit ani spát... řekla jsem to mamce a ta mě poslala na gyn. Na gyn mi řekli, že musím jít na operaci uspala se mi bartoliniho žláza... Začala jsem brečet...  Na operaci jsem měla jít za 3 dny. Bez antibiotik bez ničeho mě poslal Dr domů. Po dvou dnek utrpení a nočního skuhrání jsem šla na gyn znova že už to nevydržím.. Byla to neskutečná bolest.

Nakonec mě teda vzali. Po operaci mi Dr řekl,že mám pouze rukavicový drén a pár stehů které si při čůrání vytáhnu sama jak se budu utírat. Poslali mě na druhý den domů a ATB. Ledva co jsem došla domů tak jsem šla čůrat a vytáhla první stej... bolelo to jako kráva. Druhel čůrání byl pryč drén a steh... a to jsem se utírala tak aby se neřeklo, že jsem se neutřela... za 2 dny všechno venku a já měla strach, z infekce. Naštěstí se nic nezánítilo, ale z té jejich desinfekce se mi sloupala celá kůže z povrchu k vnitřku pipky... velice příjemné. 

Všechno se zhojilo a nešlo nic poznat, ale záněty neustupovaly. Při kontrole jsem si Dr stěžovala zase na bolest vchodu jak jsem již výše zmiňovala. Dr mi řekl ať si z toho nic nedělám, že mám smpatně protrhlou panenskou blánu a při "mrknutí" na pipku mě natrhl když se chtěl přesvěčit jestli je nebo není špatně protrhlá blána. ( v te době jsem byla už rok a půl po 1 styku) odborník to se pozná... 

Následovala opět změna doktora.. Další chytrolín, co jsem přišla se zalnětem tak mě seřval na dvě doby, že to moc přeháním se sexem a měla bych si dát pauzu. De vidět, že pan Dr vživotě neměl takové záněty jako já. Kdyby je měl věděl by, že v tomhle připadě sex nepřipadá v úvahu, protože by lozil bolestí po stropě.. 

Nebyla jsem u toho Dr ani půl roku. A už jsem neměla naději, že najdu nějakého doktora který by mi dokázal pomoci. Záněty se dostaly do chronického stádia a budu ráda jestli se jich někdy zbavím. Moje známá mi doporučila dvého gynekologa, protože se údajně těmito problémy zabývá a určitě mi pomůže. Ze zoufalsví jsem jí řekla, že tam zajdu. A nyní můžu být ráda, že jsem na její radu dala. Protože to je doktor s velkým D. 

Pan doktor se jmenuje Tomáš Šoustek (osudové příjmení), ale tento muž je člověk který chce pomoct a hlavně léčit. Poprvé jsem zjistila co je to péče ze strany doktora. Pořádné vyšetření, X stěrů které posílal do laboratoří. Tři měsíce v kuse jsem k němu docházela 2x týdně a vždycky nechala v lékarně minimáně 500 Kč. Při první návštěvě jsem nechala v lékárne 1300 Kč!

Jelikož lo o mé zdraví obětovala jsem peníze z brugád, protože moje mamka mi nebyla schopná léky financovat bylo jich pořát tolik a nebyla na tom finančně dobře...

Následovalo X měsíců léčení, vysvětlování, slz... Moje problémy se zlepšily tak o 70%, protože konečně vědět co mám za balterie atd. Nechal mi udělat na míru i autovakcínu, protože po určité době se mi ukazovy pouze jedny a ty samé baktérie. Až vše zjistil a odrazil se od něčeho co by i šlo zkusit a jestli to bude fungovat. 

Sdělil mi další informace o mém těle... Že nejspíše budu mít problém s otěhotněním kvůli zánětům a do toho ještě Polycistické vaječníky jak jsem již psala v minulém článku. 

Už jsem toho napsala až až, ale pořát to není 100%

Každopádně ženy, když máte problémy a Dr se vám nevěnuje nebo nedokáže pomoci... Neváhejte a změňte doktora!!!! Mluvím z vlastní zkušenosti.

Jsem panu doktorovi velice ale velice vděčná za to, že mi dokázal pomoci v něcěm co jsem už skoro považovala za nemožné. 

Jak se říká naděj umírá poslední. 

Drobátko se to protáhll tak snad vás můj příběh neunudel ke smrti. Děkuji za přečtení příspěvku. 

Papa K.

To je strasny.. Snad brzo byde uz vse v poradku...a jen snad pro zlepseni nalady... Dr mi rikala, ze mam polycisticke vajecniky a ze budu mit obrovskej problem otehotnet, pokud to vubec pujde.... V tu dobu me to sokovalo, ale ne zas tak... Deti jsem nechtela... No o x let pozdeji do me pritel jednou jedinkrat udelal a ja hned tehotna a ted jsem tehotna zas a to se do me ani neudelal.... Takze se zda, ze to jde naopak velice snadno 🙂 tak snad to pak taky tak budes mit az budes chtit 🙂

23. led 2017

JOjo,ja taky mela doktory radoby specialisti....jeden delal potraty na cerno a nikdy nic neposilal do laboratore a nemel ani karty pacientu.......druha soukroma doktora,koza od pohledu,mela jsem take nejakou bouli na pipine a bolela jak blazen,dobelhala jsem se k ni na kozu,ona to jeste zmackla,za zakroutila bolesti a rekla ze to NIC eni,nevedela,co to je....odbelhala jsem se domu a vyplacla padesatku za kontrolu.Az nova doktorka nasla tenhle zanet po nekolika letech.....

24. led 2017

Je to mazec s těmi doktory... kolikrát je to studovanej blb... a né doktor co naděláme, že... 🙂

24. led 2017

Ahoj! Taky patřím mezi ženy, co měly vždy hrozné problémy s mykózami. Kromě toho, že jsem se naučila chodit koupat jen tam, kde nepotřebuji plavky, tak mi obrovsky pomohly léky Mycomax. Jsou pouze na lékařský předpis a pokud někdo na mykozy trpí opakovaně a pořád, tak se používají i jako prevence. Samozřejmě je bere i chlap. Nás to úplně zachránilo. Už je to tedy pár let, kdy jsem je dostala poprvé. Od té doby mám mykozu málokdy, ale vždy se snažím mít balení doma (mám vstřícného gynekologa, takže mi je píše, pokud mi dojdou). Co se týče ostatního, tak nenosím těsné kalhoty a používám pouze bavlněné spodní prádlo a taky jsem si pořídila menstruační kalíšek. I se všemi těmi záněty, cystami, hormonálními problémy a nevím, čím vším ještě, mám tři zdravé děti. Takže neboj, nemusí to být konečná. Držím palce, ať léčbu dovedeš do zdárného konce. A hlavně - vždy se musí léčit i partner, jinak léčba absolutně nemá význam, protože tě zase nakazí zpátky.

27. led 2017

Na bazény taky nechodíme. Chodívali jsme na frydrich kde byl welnes bez plavek ale i tak mi to vadilo když jsem vlezla do vody odnesla jsem si s sebou mykozu... na ty léky co jsi napsala se zeptám dr protože já mám pořád ten stejný kolotoč (vag-macmiror, polygynac, clion d, dafnegyn, cloritmazol. Ora-augmentin, amoxiklav, prokanazol, makmiror a entizol) s těmi kalhotami je to těžko někdy nosím ryfle někdy letíny a v létě plátěné. Prádlo normálního střihu a taky bavlna dávám si při nákupu pozor... z toho menstruačního kalíšku mám strach nevím proč... už tak moc nerada používám tampóny ale hold někdy musím... aspoň jediné pozitivum je že máš i přes to zdravé děti. Trápily tě mikózy i v těhotenství?

28. led 2017

@thecaroline Moc ne. Ono hlavně to chce i omezit i cukr, který mají kvasinky velice rády. Co se týče těch léků, tak ty mi poprvé napsali v Podolí, kde jsem byla na kontrole s něčím jiným (myslím, že po šestinedělí po revizi a k tomu ještě s cystou) a on říkal, že všechny ty vaginální tablety, globule, krémy a čípky jsou pro neustávající záněty málo. Že to chce přeléčit něčím silnějším a napsal mi ty léky pro mě i pro manžela. Ono se to používá pro celkovou léčbu. Mykozu můžeš mít i v puse. Na to se vůbec nemyslí. Takže zní to možná divně, ale v konečném důsledku se může stávat i to, že se mykoza přenáší při orálním styku, což se vlastně vůbec neřeší.

28. led 2017

Začni psát komentář...

Odešli