Novinky
zelnahlava
11. čer 2019
#fisherprice_recept
Můj rychlý oblíbený recept je Jacfruitová omáčka s rýží. Je to rychlé a velmi chutné. Navíc bez lepku, vhodné i pro vegany. Vůně kokosu v kombinaci s exotickým ovocem je náramně letní..
Takže jako první se slije voda z mladého konzervovaného jackfruitu, ten se pak propláchne a natrhá na menší kousky. Tak trochu připomíná trhané maso křížené s houbou :D Jacfruit na alespoň 5 hodin naložíme do marinády ze 3lžic oleje, 5lžic tmavé sójové omáčky, špetku soli, špetku pepře, 1,5 lžičky sladké papriky a lžičky žluté kari pasty. Po namarinování vyklopíme na rozpálenou pánev a spolu s bambusovými výhonky necháme pořádně prohřát. Nakonec k tomu nalijeme plechovku kokosového mléka a necháme probublat. Podáváme s rýží.
Tip: Rýži krásně ozvláštní a dochutí, když do ní při vaření nasypeme trošku kurkumy.
Zobraz celou zprávu