evapple
    31. pro 2017    Čtené 914x

    Tipy, díky kterým letos opravdu zhubnete

    "Tak letos to vyjde. Od prvního ledna najedu na tvrdý režim. Žádné sladkosti, jenom ovoce. A budu chodit cvičit, na zumbu a pít jenom čistou vodu." Poznáváte se? Chcete, aby to letos opravdu vyšlo a vy jste do léta měla tělo bohyně? Prozradím vám, proč to v minulosti nevyšlo a proč to tentokrát vyjde.

    Pomalu, ale natrvalo

    „Do léta zhubnu 20 kilo.“ nebo „Tyyyjo, tyhle zlevněný šaty nutně potřebuju! Do měsíce oblíknu místo L tohle XS.“ Poznáváte se? A tak prvního ledna pak vyběhnete do mrazivého rána a….po sto metrech hledáte své plíce. Takže po příchodu domů začnete držet hladovku, v lepším případě velice přísnou bílkovinovou dietu. Ze začátku to bude hračka, protože po silvestrovském obžerství je jídlo to poslední, na co myslíte. Druhý den si pochutnáte na ovesné kaši s chia semínky a brokolicové polévce. A za týden máte kilo dole.

    „…zdravě jsem se naštvala a vrhla se na to z gruntu. Od té doby mám dole 24kg. Zatím jen jídlem, takže se klepu, ale do příštího roku jdu s předsevzetím hubnout a cvičit.“ Aronek z diskuzního fóra Předsevzetí: zhubnu – jakou máte motivaci?

    Gratuluji! Jak to oslavíte? Co takhle řízkem? Za odměnu, po týdnu tvrdého odříkání. Jenže spolu s řízkem to bude i oříšková zmrzlina, chleba s uherákem a tatranka pro vašeho prcka. Místo jednoho kila dole pak máte druhý den nahoře dvě.

    Zkuste to jinak: klidně si dopřávejte „normální“ jídlo. Namísto pěti knedlíků si ale dejte jen dva nebo je vyměňte za rýži. Z dvou krajíců chleba s máslem a džemem k snídani si dejte jen jeden.  O poobědový koláč se rozdělte s manželem nebo kamarádkou. Tímto tempem budete mít pocit, že se nešidíte, a zároveň budete jíst méně jídla. Při stolování si povídejte s statbími, žvýkejte pomalu a každé sousto si náležitě vychutnejte. Po měsíci takovéhoto „režimu“ budete mít dole sice jen tři kila, ale ručím vám za to, že se jen tak nevrátí.

    Už nikdy

    „Už nikdy nebudu jíst čokoládu a smažená jídla.“ Radikální výroky tohoto typu jsou po vánočním hodování stráveného v obležení táců s cukrovím a chlebíčků asi nejčastější.  Jenže už druhý den náš žaludek stávkuje proti bílému jogurtu k snídani, rajčeti k obědu a růžičce brokolice k večeři a oči zamilovaně hledí na poslední zbyteček bramborového salátu v lednici. Přece se nevyhodí, že jo. Dáte si jenom tenhle zbytek, a zítra začnete. Jenže zítra na vás budou dělat psí oči načatá Studentská pečeť. A další den zase něco jiného.

    Neodříkejte si to, co máte ráda. I když je to „nezdravé“.Mimochodem: i tři hlavy brokolice každý den mohou být po určitém čase „nezdravé“. Je to otázka úhlu pohledu. Jděte na to od lesa a povolte si každý den pouze jednu kostičku (kvalitní) čokolády. A návštěvu KFC jednou za 14 dní. Malé ústupky vaše tělo naučí, že drobné hříchy jsou v pořádku, protože právě ony dělají náš život tak vzrušující.

    „Člověk si má život užívat, zkoušet chutě, mít z jídla radost i požitek a ne se trýznit. Takže za mě žádná dieta, počítání kalorií. Ale vynechat nezdravé tuky, zpracované potraviny a naučit se zbytečně nesladit. Nic jiného v tom není. Před těhotenstvím jsem sundala za 4 měsíce 24 kg bez sportování, jen dlouhé procházky se psy. Ty 4 měsíce dali mému životu nový rozměr, a jsem za mě moc ráda. Podařilo se mi otěhotnět. Až budu mít po šestinedělí, chci v tom pokračovat dál a posunout laťku výš.“ martinaatru z diskuzního fóra Hubnutí, co vám opravdu pomohlo?

    Víc hlav

    Zapojte do svého snažení také partu kamarádek. Taková každodenní svižná procházka s kočárky je mnohem příjemnější s bandou spřízněných duší. Během té hodinky a půl spálíte 324 kalorií, dozvíte se nejnovější drby a tipy, které vám usnadní život. Třeba, že na opruzeniny je nejlepší omývání řepíkem nebo černým čajem.

    U nedělního oběda maminku požádejte jenom o dva bramborové knedlíky (jak už víme) a trvejte na svém. Při další návštěvě to na vás možná ještě zkusí jednou, ale na třetím obědu už na vás bude čekat uvařená batáta. No co? Brambor jako brambor. Jenže tenhle je plný vitamínů, betakaronů (vrátí vám zdravou barvu do tváří) a navíc fungují jako antidepresivum.

     „..tak jsem to nakonec zvládla a začala jsem dobře. Byli jsme pozvaní na oběd k našim. Měl být řízek a brambory. Mamka mi ten můj neobalila ve strouhance a opekla jen narychlo. Ani brambory jsem si nevzala, a jen si pokrájela zeleninu.“  misicka455 z diskuzního fóra Dělená strava: máte zkušenosti?

    Další výhodou zainteresovaných kamarádek je dobře známý „přítel na telefonu“. Využijete ho zejména ve slabších chvílích, kdy bojujete s touhou sníst místo jedné kostičky karamelové Milky celou tabulku. „Neblázni, ta fialová kráva ti to všechno vrazí do boků. Oloupej si raději mandarinku a představuj si, jak si seknou ty modré šaty s flitry. Už jsi tak daleko, přece si to nepokazíš. Zítra to na procházce probereme. Neboj, to bude dobrý. Ty to zvládneš.“ A taky že jo!

    Motivace

    Až vám bude opravdu nejhůř, vzpomeňte si na všechny, kteří vám nevěří. Na všechny ty posměváčky, kteří vás u stolu ponoukají, ať dáte ještě jeden řízek. Jistě, děláte to pro sebe, ale na rovinu: vidět ty kyselé obličeje, jak nevěřícně kroutí hlavou nad vaším novým já je k nezaplacení.

    Nebo si představte, jak se procházíte v tom novém červeném kabátku nebo zapnete kalhoty, které jste měla naposledy před prvním porodem.

    Také děti jsou velice silná motivace. I pár shozených kilogramů značně zvýší vaše snažení o miminko. Maminky nezvedných batolat zase ocení, že je dohoní a nezadýchají se u toho. Zkrátka samá pozitiva a plusy.

    „Pro mě byla největší motivací touha otěhotnět a hlavně jsem už byla sama ze sebe nešťastná. Roky se nám nedařilo. A i když jsem nikdy nebyla extra tlustá, byla jsem veliká. Takže jsem se "kousla", začala jsem cvičit a srovnala si v hlavě jídelníček a šlo to samo. Teď jsem v šestém měsíci a jsem zvědavá, jak rychle se po porodu vrátím zpět, velryba už nikdy být nechci.“ michalelka z diskuzního fóra Předsevzetí: zhubnu – jakou máte motivaci?

    Prvního ledna je pouze datum v kalendáři. Vy se řiďte svým pocitem a vnímejte své tělo. To se vám odmění sebevědomím vysokým jako stožár vysokého napětím.

    Podělte se s námi o své hubnoucí tipy. Inspiraci naleznete v jednom z diskuzních fór:

    Diety: znáte takovou, která fakt funguje?

    Předsevzetí zhubnu: jakou máte motivaci?

    Hubnutí: co vám opravdu pomohlo?

    Hubnutí začíná v hlavě

    Jsem obézní a chci s tím něco dělat

    Zdroj obrázků:

    Pixabay.com

    evapple
    24. srp 2017    Čtené 23124x

    Suché tonutí: utonutí i několik hodin po koupání

    Vrátíte se po dni stráveném na koupališti domů a vaše dítě stále kašle a pokuckává? Možná se jen nalokalo vody z bazénu, říkáte si. Jenže ono může jít o sice vzácné, ale o to nebezpečnější suché utonutí. Může k němu dojít u vás doma nebo na zahradě. Stačí vdechnout trochu vody a je zaděláno na pěkné potíže. O co jde, jak k němu dojde a hlavně: jak mu předejít?

    O co tady jde?

    Zní to poněkud nelogicky, že? Přitom až 10 – 15% utonutí tvoří právě ta suchá. Nemusí k nim dojít hned, ale i za desítky minut či hodin po plavání a koupání. Utopit se můžeme  nejen pod hladinou vody, ale lze mu podlehnout i po krátkém a obvykle náhlém ponoření. Suché nebo sekundární utonutí nastane tehdy, když vodu polkneme a dostane se do našich dýchacích cest. Tato zbytková tekutina vyvolá křeče, které vedou k dalším komplikacím při dýchání a mohou vést až k nedostatečnému okysličení a udušení.

    Pojmenování suché či sekundární tonutí se používá proto, že k utonutí nedojde potopením se pod hladinu vody.

    Z médií je znám i případ chlapečka, který zemřel hodinu po tom, když dováděl s kamarády v bazénu. Půlhodiny poté v dobré náladě odešel z bazénu a šel s rodiči domů, kde si začal stěžovat na velkou únavu. Šel si lehnout. Na tom nebylo nic neobvyklého. Děti slunce a voda unaví. Když se však po chvíli na něj šla podívat matka, zjistila, že už nedýchá. Patolog potvrdil, že zemřel na zadušení z utonutí - takzvané sekundární utonutí.

    Příčiny sekundárního utonutí

    Pokud se dítě náhle napije vody nebo nějakým způsobem bojuje ve vodě, které se napije a nedojde ke křečím a suchému utonutí, může jej ohrozit sekundární utonutí. Jde vlastně o opožděné utonutí tekutinou, která zůstala v dýchacích cestách člověka. Dýchací cesty a plíce, ve kterých je byť jen trošku vody, již nejsou schopny tělu dodávat potřebné množství kyslíku a postupně dochází k plicnímu edému (otoku) a tvoří se další tekutina. Následek může být i smrtelný.

    Nejčastěji k tomuto druhu úmrtí dochází během spánku. Voda v plicích může vyvolat zvracení a následné udušení. Dokonce až 24 hodin po plavání nebo koupání se může do plic dostat tekutina. Sekundární utonutí tedy může nastat i tehdy, když už je člověk mimo bazén, i za několik hodin.

    Příznaky, které nelze podcenit

    Ne vždy si můžeme všimnout, zda dítě nespolklo vodu z moře, či bazénu nebo se mu nedostala do dýchacích cest, vždyť nakonec při potápění je to docela běžné. Ale jsou jisté náznaky, při kterých je třeba zpozornět. A pozor! Rozhodující může být každá sekunda, pozorně sledujme příznaky:

    • změna chování dítěte
    • problémy s dýcháním
    • kašel, který zde před koupáním nebyl (případné vykašlávání tekutiny)
    • extrémní únava

    Při těchto příznacích neváhejte, a co nejdříve vyhledejte odbornou pomoc. Lépe, když půjdete zbytečně, než pozdě! Lékaři vodu z plic dítěti mohou vypumpovat, ale nikdy nelze předem určit, zda dítě bude či nebude mít i jiné komplikace. Přičemž náchylnější na problémy s plícemi jsou astmatické děti.

    Prevence

    • Učte své děti, že vždy předtím, než se potopí do vody, je nezbytné, aby zavřely ústa a chytily si nos. Platí to i u skluzavek a tobogánů.
    • Pokud jsou děti příliš unavené, nedovolte jim dále zůstávat ve vodě.
    • Každé dvě hodiny, které věnují vodním sportům nebo zábavě ve vodě by měly být alespoň 15 minut mimo vodu, odpočívat a občerstvit se.
    • Buďte v blízkosti dítěte. Když je ve vodě, poučte ho, aby nepolykalo vodu, nesnažilo se nadechnout pod vodou.
    • Nebraňte mu v kašli. Pokud dítě po koupání kašle, podporujte ho v tom každých 15 - 20 minut. V případě, že vykašle mnoho tekutiny, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc.

    Nebezpečné hry ve vodě

    Hrajete si s dětmi ve vodě? Oblíbené vyhazování do vzduchu a následný pád do vody je přitom docela nebezpečné. Víte, jaký tlak může nastat v jeho dýchacím ústrojí a jak se mu tam může nahrnout voda? Křeč při pádu do vody může například vyvolat křeč hrtanu a dítě se může udusit.

    Doporučení

    Při potápění malých dětí je vhodné vybrat potápěčské brýle s překrytými nosními dírkami, aby se přes ně nedostala voda dále do dýchacího traktu. Možná je to pro dítě méně pohodlné, ale určitě se to vyplatí. A i přestože bude dítě na vodu dobře připravené a vybavené, stejně je nutný neustálý dohled dospělého člověka, nejlépe rodiče.

    Další názor o tomto nebezpečí si můžete přečíst v podobně laděném článku.

    Zdroj informací: nasenavody.cz a today.com

    Zdroj fotografií: pexels.comtoday.com

    evapple
    25. črc 2017    Čtené 725x

    Zadeček jako J.Lo

    Co dělá ženu skutečnou ženou? No přeci smyslné křivky těla. Pevný a kulatý zadeček dokáže přivést k šílenství nejednoho muže. Toho si je vědoma i Jennifer Lopez, která si údajně své pozadí pojistila na závratných 15 milionů dolarů. Chcete znát tajemství nejobdivovanější části těla této temperamentní zpěvačky?

    Muži budou šílet, ženy závidět

    Kromě dodržování zdravého jídelníčku, ve kterém nechybí listová zelenina, ovoce, složité sacharidy (luštěniny, pohanka, quinoa) a vhodné zdroje bílkovin (bílý jogurt a kvalitní sýry) klade J.Lo velký důraz na správné cvičení. To dokáže efektivně zvednout jen ty svalové partie, které chcete. Nemusíte se bát obřích bicepsů nebo stehen. Žensky vytvarované svaly jsou dlouhé, štíhlé a umí zvednou to, co na nás muži milují. Až půjdete příště po ulici, ohlédnou se za vámi nejen oni, ale i ženy toužící mít přesně takový zadeček jako vy. Jen vy ale budete vědět, jak na to!

    Výpady

    Postavte se rovně s rukama podél těla. Levou nohou udělejte krok dopředu. Důležité je mít nohu ohnutou v koleni do zhruba 90°. Pokud je pro vás tento rozsah pohybu příliš náročný, klidně si ho přizpůsobte do vámi příjemnější pozice. V dolní poloze vydržte zhruba 2 sekundy, a poté jděte zpět do rovného postoje. Vystřídejte nohu a pokračujte.

    Je nutné, aby při výpadu koleno špičku nepředbíhalo.

    Při pohybu dolů se nadechněte a při pohybu zpět zhluboka vydechněte. Pokud je pro nás cvik příliš lehký, vezměte si do každé ruky láhev s vodou. Začněte s půllitrovkou, a uvidíte, kam se časem dostanete. Čím větší zátěž, tím dosáhnete lepšího účinku na váš zadeček.

    Oslí kopy

    Klekněte si na všechny čtyři (ano, jako osel :D). Dlaně jsou na šířku ramen a kolena na šířku pánve. Zvedněte levou nohu a snažte se patu dostat co nejdále od zadečku. V pozici s nataženou nohou vydržíte zhruba 2 sekundy a poté nohu přitáhněte zpět. Koleno nepokládejte na zem, jen ať maká.

    Opakujte nejprve na jednu nohu a následně až na druhou. Při natahování vydechujte a při návratu se nadechujte. Správné dýchání je důležité a značně vám pomůže vybudovat ten nejkrásnější zadeček pod sluncem. 

    Požární hydrant

    Líbily se vám oslí kopy? Tak to ještě zůstaňte na všech čtyřech. Dlaně jsou opět na šířku ramen a kolena na šířku pánve.

    Zvedněte levou nohu nahoru. Pozor, noha zůstává stále ohnutá (stejně jako když pes čůrá na hydrant). V horní poloze vydržíte 2 sekundy a poté vraťte koleno zpět na zem. Opakujte i s druhou nohou. Při pohybu nahoru vydechněte a při pohybu zpět se nadechněte. To už známe, že? 🙂

    Kmitavé sumo dřepy

    Postavte se do širokého rozkročení a jděte do širokého dřepu. Vzpomeňte si zápasníky sumo, tak přesně takhle se postavte. Zadeček mírně podsaďte.

    V dolní pozici 5x kmitejte pár centimetrů nahoru a dolů, poté se vraťte zpět do stoje.

    Při kmitání si dejte pozor na kolena. Měla by být stále pevná a co nejdále od sebe.

    Most

    Následuje cvik, kterým kromě zadečku výborně posílíte i pánevní dno.

    Lehněte si na záda, ruce ejte podél těla, pokrčte nohy a dejte paty na šířku ramen. Zvedněte zadeček nahoru, kde jej pevně zatněte. Jako kdybyste měla mezi půlkami sevřít lískový oříšek a nepustit. Vydržte 2 sekundy a poté spusťte zadeček pomalu dolů. Nenechte ho ovšem odpočívat a držte ho pár centimetrů nad zemí. Cítíte, jak příjemně táhne? To se vám tvaruje do plavek.

    Tipy

    • Cvik provádějte velmi pomalu a tahem nikoli švihem!
    • Cvičte klidně každý den, kdykoli máte volnou chvilku. Pokud máte doma živé dítě, postačí i deset minut denně. Začněte jedním opakováním po 15, pak po 20. Další týden zvyšte počet opakování na dvě série. A zase: po 15 a poté po dvaceti... Pokračujte tak daleko, jak vám tělo dovolí.
    • Pohyb vás musí bavit. Zatímco prcek spí, pusťte si u toho motivační hudbu nebo třeba oblíbený seriál či film.
    • Jak už bylo řečeno: dýchejte! Cvičení a dýchání jsou na sobě přímo závislé a je potřeba je vzájemně regulovat. Protože svaly vyžadují po těle během cviků dodávku většího množství kyslíku než v normálním běžném klidovém stavu, měli bychom i podle toho dýchat. Důsledkem nedostatečného dýchání je neefektivní spalování a tvarování postavy. Sice se vám hluboké a hlasité nadechování může zdát směšné či přímo nevhodné, avšak srdci a obecně celému organismu to jen prospívá.

    Přeji hodně úspěchů a obdivuhodných pohledů na váš krásný zadeček.

    Zdroj: Onlinefitnes

    Zdroj fotografií: Kehindeoluleye a Onlinefitness

    dana91
    21. čer 2017    Čtené 952x

    Sporty pro děti (i dospělé)

    Máte doma malého nadšeného sportovce nebo naopak knihomola, který se fyzické aktivitě vyhýbá, jak může? Pro každého z nich se určitě najde vhodný sport i ohledem na to, kolik mu je, co ho baví a v čem je dobrý. V každém případě se české děti hýbou málo a dvě hodiny tělocviku ve škole jim rozhodně nestačí. Dbát by se mělo na různorodost a bezpečí, aby děti rovnoměrně zatěžovaly svaly a nehrozilo jim nebezpečí úrazu.

    Malí profesionálové

    Pokud vaše dítě touží po profesionální sportovní kariéře, v některých oblastech musí začít už od opravdu útlého věku. Malé fotbalisty nebo hokejisty sdružují sportovní kluby už od zhruba 5 let. S baletem, gymnastikou či tancem se doporučuje začít dokonce už od 3 let.

    via GIPHY

    Společné zážitky s rodinou

    Rekreačních sportů se dnes pro děti nabízí nepřeberné množství. Pro všechny zdravé děti jsou vhodné procházky, běhání, cyklistika nebo jízda na inlinech. Zkrátka veškeré aktivity, které můžou provozovat na čerstvém vzduchu. Určitě se vyplatí je naučit také zimní sporty. Že umí na lyžích, snowboardu či zimních bruslích ocení nejen, až budou moct jezdit na dovolené do hor. 

    V kolika letech začít a jestli skutečně platí pravidlo nejdřív sjezdovky, potom běžky, se dozvíte například tady. Dále tu maminky řeší, jestli pro dětské lyže jít do půjčovny nebo do bazaru: "My jsme taky mysleli, že malé půjčíme lyže (vloni) jenže nakonec se ukázalo, že se vyplatí je koupit použité."

    Záleží samozřejmě, jak často na hory jezdíte, ale pokud to není jen jednou za rok, určitě se vyplatí, aby děti měli vlastní.

    via GIPHY

    Samostatnou kapitolou je plavání, opět zdraví velice prospěšná aktivita. Plavat můžou i kojenci a batolata. Větší děti potom mají děti plavání povinné v mateřské i základní škole. Nic ale nezkazíte, když s nimi budete chodit plavat i sami. V zimě se nabízí spojení s oblíbenou saunou a welness, které navíc posilují imunitu.Vířivka a sauna je vhodná i pro předškolní děti, ale vždy jen v doprovodu dospělých. V létě zase není nic lepšího než dopřát celé rodině alespoň 10 dní u moře.

    via GIPHY

    Aktivity s vrstevníky

    Vaše dítka by určitě měla mít dostatek vyžití se svými spolužáky a kamarády. Hlavně těm starším zařiďte i kroužky a pohybové aktivity, které absolvují bez vás. Užijí si tak dostatek zábavy a vy budete mít chvilku času pro sebe navíc. Při kolektivních sportech (fotbalu, volejbalu, streetbalu, florbalu apod.) si pak snáze najdou kamarády a naučí se týmové spolupráci. Tu výborně využijí ve škole a později nejspíš i v práci. 

    A do jakého sportovního oddílu děti přihlásit? Podle průzkumů se stále rozhodujeme hlavně podle ceny. Srovnání si můžeme udělat odborně sportovním analytikem, na internetu nebo přímo ve sportovních klubech.  Mezi nejdražší sporty patří tenis (10 000 Kč ročně), k nejlevnějším naopak volejbal nebo kanoistika (4500 Kč ročně). Se všemi těmito aktivitami můžou děti začít už v mateřské škole. Pokud ale neplánují patřit k nejlepším na světě, můžou si je klidně vyzkoušet později.

    via GIPHY

    Rodinné a dětské běhy

    S běžeckými závody se v poslední době doslova roztrhl pytel. A platí to i pro dětské a skupinové rodinné běhy. Kromě toho, že s celou rodinou strávíte příjemné odpoledne v přírodě, na děti čeká spousta překvapení, výher a hlavně nezapomenutelných zážitků. Běhání je velmi levný sport a ani cena startovného na menších závodech nebývá vysoká. Se stále vzrůstající popularitou se navíc závody konají ve všech regionech, takže nemusíte jezdit daleko. Jediné, do čeho investujte raději víc, jsou boty na běhání.

    via GIPHY

    Bezpečnost na prvním místě

    Kromě sportů vyloženě nevhodných pro děti, jako jsou nepřiměřené posilování nebo adrenalinové aktivity, je i u ostatních pohybových aktivit nutné dbát na bezpečnost, všestrannost a přiměřenou zátěž. Vyplatí se také kvalitní vybavení a oblečení.

    lullaby87
    2. dub 2017    Čtené 10395x

    ZPÁTKY DO FORMY: ZAČÁTKY

    Jako malá jsem byla neustále v pohybu. Celé dny jsme s kamarády trávili venku, hráli míčové hry, jezdili na kolech, šplhali po stromech. Pamatujete si to? Celé sídliště venku. Bylo to něco kouzelného. A taky to byl jediný pohyb, který jsem měla. Jako rodina jsme k sportu vedení nebyli, takže žádné lyže se nekonaly, žádné výlety na kolech nebo sportovní kroužky. Nic. A nevadilo mi to, nikdo v mém okolí podobné věci nedělal (žili jsme na vesnici).

    Pak jsme se ale odstěhovali do města, pohyb se přirozeně vytratil, na mě přišla puberta a kila letěla nahoru. Nekecám, byla ze mě malá/ vysoká kulička. Pamatuji si to období moc dobře- cukry byly nejlepší přátelé a pubertální deprese na denním pořádku.

    Když už jsem toho měla dost, samu sebe jsem přesvědčila, že nejlepší způsob, jak se dostat zpátky do formy, je přestat jíst. Za jedno léto jsem zhubla z 67kg na 50kg. Nikdy mou hlavou ani neprolítla myšlenka, začít cvičit nebo upravit stravu. A vlastně mě k tomu nikdo ani slovem nenavedl.

    Období to bylo velmi těžké, protože jsem jako vzor měla svoji nejlepší kamarádku, baletku, věčně hubenou, krásně zpevněnou a fakt nádhernou holku, která neměla nouzi o kluky- a dobře víme, že v období kolem 15 let jsou kluci všechno 😀

    Nikdy jsem se nepovažovala za hezkou holku a vždy jsem tuto skutečnost přisuzovala mé postavě... Tak jsem nejedla.

    Moje váha kolísala nahoru a dolu vždy podle toho, v jaké fázi vztahu jsem byla.

    Když jsem potkala mého nyní už manžela, byla jsem v období, kdy mi stačilo sníst jeden rohlík za celý den. Až s ním jsem se nějak vzpamatovala, začala se mít ráda, mít o sobě vyšší mínění a hlavně jsem začala sportovat (co jiného mi také zůstalo, když má člověk za partnera sportovce🙂 ). Za ty roky s ním jsem se naučila lyžovat. Naučila jsem se mít pohyb ráda a dostala se do fáze, kdy ho potřebuji.

    Udělala jsem si kurz instruktorky Zumby a jeden rok aktivně procvičovala. A pak jsem přičichla k posilovně a u toho tak nějak zůstala.

    Po prvním porodu jsem shazovala svých 18kg velmi těžce. Popravdě mi kojení vůbec nepomohlo, spíš se mi nedařilo hubnout, jelikož si tělo drželo zásoby tuku zuby- nehty (možná to můžu přisuzovat i tomu, že jsem vždy řešila hubnutí radikálně a to nejezením... Tělo mi nevěří, tak si radši nechává do zásoby, co kdyby náhodou...).

    Na svoji váhu jsem zhubla až po 9 měsících, kdy jsem kvůli zdravotním potížím týden nic moc nejedla a pak v létě začala aktivně běhat. V průběhu dalších měsíců jsem se pomocí posilovny a menšího přísunu jídla (zase!) dostala až na velikost 36. Byla jsem na sebe pyšná, lépe jsem snad nikdy nevypadala...

    No a pak jsem otěhotněla s Filipem. A přibrala 15 kg. Tentokrát jsem se zpátky na svoji váhu dostala rychleji, a to do půl roku. Cvičit jsem začala už po 5 měsících (hlavně kvůli zádům). ALE! Nikdo mi nikdy neřekl, že tělo po prvním porodu vypadá úplně jinak než po druhém :-/ Což znamená, že svých 60 kg sice mám, ale břicho vypadá pořád jak špek, stehna jsou 2x tak velká než byla, zadek jak rosol a já jsem nešťastná.

    Když mám být upřímná, hrozně moc se bojím, že tohle už zůstane. Za celou svou existenci se mi NIKDY nepovedlo mít pevnou postavu. NIKDY!

    A to mě děsí. Pořád jsem si namlouvala, že je to stravou. Ale kdo ví? Co když zrovna já taková nikdy nebudu?

    Dostala jsem se momentálně do fáze, kdy jsem si dupla a zapřisáhla sama sebe, že to zkusím. Skutečně se po hlavě vrhnu do sportu a stravy a uvidím, zda si splním další ze svých snů, nebo ne. Jsem nevěřící Tomáš a pokud na vlastním těle neuvidím výsledky, neuvěřím nikomu, že to jde.

    Co tedy moje rozhodnutí obnáší?

    Jako zaměstnaná máma nemůžu trávit večery přípravou jídla na další den (promiň Kačko!). Vypracovaný jídelníček mi visí na lednici, ale není čas, abych si vařila sama- a nakupovala.

    Tak jsem to vyřešila jinak- krabičkovým jídlem! Co je jednodušší, než dodržovat stravu, kterou Vám už někdo připraví a přinese až pod nos?

    Po dlouhém hledání toho pravého jsem nakonec zakotvila u vybrané firmy. 

    Jídlo je chutné, mám za sebou první týden a řeknu Vám, že až na pár vyjímek (jako mořské plody a houby), je jídlo skutečně dobré, různorodé a syté. Jediný problém mám já osobně s jogurtovými nápoji a jogurty celkově, ale to je už můj boj 🙂 

    Pokud přemýšlíte nad tím, že by jste krabičky zkusily, směle do toho. 

    *více o krabičkách u mě na blogu

    Dále zařazuji tréninky. V pondělí a ve čtvrtek s mojí milovanou trenérkou Kačkou, ostatní dny chci buď rychlou chůzi kvůli tepovce, nebo běh. Dle nálady a dispozici (třeba momentálně trpím zelenou rýmou- děkuji moje milavaná dcero!), takže bych bohužel ani jedno neudýchala. No a taky přemýšlím nad jednou hodinou jógy týdně (potřebuji pořádně povolit a roztáhnou ty moje zkrácené šlachy).

    Týdně se chci vážit, měřit po měsíci a výsledky chci vidět do 3 měsíců 😀 Tak mi držte palce 🙂 A ano, budou i fotky před a po... Pokud se na to budete chtít dívat 😀

    A co vy? Taky formujete do plavek? Nebo ne? Máte zkušenosti s krabičkovou dietou? Písněte do komentářů, ať vím, že v tom nejsem sama 🙂

    Ano, i s kočárem se dá běhat! Tak už žádné výmluvy 🙂

    www.recipefor30s.cz

    https://www.facebook.com/recipefor30s/

    https://www.instagram.com/recipefor30s