#laska_s_viledou

ivakalinova AMBASADORKA
6. kvě 2020
Nezapomeňte, že pouze do dnešní půlnoci soutěžíme v soutěži #laska_s_viledou

Hrajeme o tři krásné ceny - mop a pomocníci jako hadříky a houbičky.

Zatím jsou vaše recepty opravdu lahoda pro oko. Určitě nějaké vyzkouším :heart:

#vileda
Zobraz celou zprávu
ivakalinova AMBASADORKA
6. kvě 2020 Čtené 783x
Čti celý článek
janinasvecova
4. kvě 2020
#laska_s_viledou

Palačinky :heart:

Suroviny:
sůl
300 g hladká mouka
2 ks vejce
rostlinný olej
0,50 l mléko
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy palačinek:
1
Vše dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi na lžičce oleje. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem.

RADA: Jak udělat jemné a nadýchané palačinky
2
Otáčíme nadhozením palačinky do vzduchu pomocí pánve, na kterou ji opět zachytíme (je to jednoduché). Tímto způsobem se zaručeně nepotrhá. Hotové palačinky potíráme marmeládou a zdobíme např. šlehačkou, ovocem atd.
Zobraz celou zprávu
mandarinka21
3. kvě 2020
#laska_s_viledou Mramorované minipavlova podle Apetitu:
potřebujete 8 bílků
2 hrnky krupicového cukru
sirup z granátového jablka nebo červená gelová potravinářská barva
1 Troubu předehřejte na 150°C.
2 Bílky vyšlehejte, aby tvořily měkké špičky, poté postupně (nejlépe po lžících) zašlehávejte cukr – výsledný sníh musí být pevný a lesklý.
3 Plech vyložte pečicím papírem a lžící na něm tvořte pusinky – tvar je zcela na vás. Špejli namočte do sirupu nebo gelové barvy a poté v každé pusince udělejte mramorování (barva je intenzivnější než sirup!).
4 Pusinky pečte 1 hodinu – měly by jít jednoduše odlepit od papíru a na poklep znít dutě. Nechte je v pootevřené troubě ještě dojít (1–1,5 hodiny).

NĚCO NAVÍC
Mramorování uděláte s jakoukoli gelovou barvou v červených odstínech.
Zobraz celou zprávu
natalka282
Zpráva byla změněna 1. kvě 2020
Tiramisa
Tenhle recept je náš nejoblíbenější a přítel má tiramisu nejradši

Ingredience:
250 gmascarpone
2 balíčky dlouhé cukrářské piškoty
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce cukr rmoučka
3 ks vejce
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup : Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

#laska_s_viledou
Zobraz celou zprávu
hani1234
30. dub 2020
#laska_s_viledou

Když chci zabodovat, tak jedině s tímhle.. Pavlova je top :blush:

Recept podle https://www.kucharkaprodceru.cz/jednoduchy-dort...
Zobraz celou zprávu
hhranolka
30. dub 2020
#laska_s_viledou

Míša řez:
6 ks vejec
2 lžíce oleje
6 lžic špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
2 lžíce třtinového cukru

upéct, navrch 1-2 tvarohy se lžíci cukru a polít hořkou čokoládou
Zobraz celou zprávu
mari90
Zpráva byla změněna 30. dub 2020
Řepové brownies
Brownies z červené řepy
500-550 g syrové červené řepy
2 vejce
1/2 lžičky soli
110 g másla
50 ml medu
60 g kakaa
1 lžička mletého kardamomu nebo skořice
115 g hladké špaldové mouky
100 g 70% čokolády nasekané najemno
Řepu dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte asi hodinu do změknutí. Nechejte ji vychladnout, oloupejte a rozmixujte na hladké pyré.
V mixéru vyšlehejte vejce se solí do pěny.
Máslo rozpusťte a nechejte vychladnout.
K vajíčkům přidejte máslo, med, pyré a promíchejte.
Do těsta přisypejte prosáté kakao, kardamom a mouku a polovinu nasekané čokolády. Pořádně promíchejte.
Troubu vyhřejte na 180 °C. Obdélníkovou formu o rozměru 20x30 cm (nebo kulatou o průměru 24 cm) vyložte pečicím papírem.
Těsto nalijte do formy, posypejte zbylou čokoládou a pečte 20-25 minut. Když do těsta zabodnete špejli, vyjde ven téměř suchá. Přepečení a suchého brownies se bát nemusíte, díky řepě bude vláčné.
#laska_s_viledou
Zobraz celou zprávu
flower87
29. dub 2020
#laska_s_viledou

Manžel na sladké moc není, ale v případě kremrolí udělá výjimku.
Přiznám se, že jsem si to ulehčila kupovaným listovým těstem. Se sněhem jsem se natrápila, nakonec byl nejlepší tento recept:
50 g cukru vyšlehat se 3 bílky do pevna
150 g cukru a 40 g vody svařit do “bubliky” - ze slabého drátku udělat očko pokud po namočení do rozvaru zůstane na očku blanka jako na bublifuku a jde do ní fouknout, tak je to ono. Pak jen horké zašlehat do sněhu do ztihnutí. Pak už jen naplnit a pocukrovat :blush:🥰
Zobraz celou zprávu
kaciobst
Zpráva byla změněna 29. dub 2020
#laska_s_viledou

Já když chci potěšit chlapa tak vždy něčím sladkým. Zrovna dnes to byla jeho oblíbená bublanina s lesním ovocem a tvarohem:heart_eyes:

Recept: Ušlehat 3 vejce s hrnkem cukru, přidat půl hrnku oleje a hrnek vlažného mléka. Pak přidat mouku s práškem do pečiva a vylít na vymazaný plech. Přidáme tvaroh, ovoce dle chuti a posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme 30 min na 180 stupňů.:blush:
Zobraz celou zprávu
Strana
Předchozí Strana
Další