rebe
    30. dub 2020    Čtené 1089x

    Loučení s Lässigem?

    Když jsem před rokem psala první příspěvek s hastagem #lassig, bylo to, že za rok budu psát tenhle článek, tak asi jediné, co jsem věděla. Nevěděla jsem, že dělat ambasadorku na Modrém koníku bude takhle prima. Neměla jsem ani tušení, kolik podpory, pochopení i sounáležitosti u vás najdu. Dokonce jsem tehdy, přiznávám, ani neznala celý sortiment Lässig a nedovedla si představit, že propadnu i věcem, které jsem dřív považovala za zbytečné.

    Ale stalo se. A byla to pořádná jízda! Když zpětně procházím své příspěvky, ani se mi nechce věřit, kolik se toho za jediný rok událo. A že ty události, bohužel, nebyly vždy jen sladké jako cukrová vata. Jsem za tenhle rok moc ráda a ještě dlouho z něj budu těžit. Moc mě bavilo testovat produkty, psát o nich, vymýšlet pro vás soutěže nebo se vás jen snažit inspirovat.

    Ráda bych poděkovala týmu Modrého koníka za to, že jsem tuhle možnost dostala, a za veškerou podporu a součinnost při práci. Velké díky patří i mým kolegyním, ostatním ambasadorkám, na něž jsem se vždy mohla obrátit s prosbou o radu nebo o pomoc – a vždy ji dostala. Ze srdce líbám do Babypointu, který u nás značku Lässig zastupuje a s nímž jsem spolupracovala. Byl to nejlepší spolupráce v mém životě, nic nebyl problém a vše fungovalo na jedničku, byť její závěr bohužel zhatila opatření nouzového režimu a nemožnost otestovat novinky osobně. Asi bych měla poděkovat i Terezce, Davídkovi a Jasmince za ochotnou spolupráci a schvalování jejich fotek, ale jim vždycky stačilo jen říct, že to je "do práce" a že díky tomu mají batůžky a pončíčka 😀

    Je mi trochu líto, že se značka Lässig s Modrým koníkem loučí a že já se musím rozloučit s ambasadorováním téhle značky, která mi opravdu hodně přirostla k srdci. Věřím ale, že řada z vás se, snad i mým přičiněním, se značkou neloučí a zachová jí věrnost. Protože tahle značka si to zaslouží, a to vám odpřisáhnu i zítra, až za to už nebudu placena! 😀  

    Já se ale rozhodně neloučím: s Modrým koníkem, ani s Lässigem. Tady, na Koníkovi, jsem moc ráda a na tom se nic nezměnilo. A produkty s kolouškem ve znaku se u nás zabydlely natolik, že jich velká spousta zůstala i po skončení testování. O těch úplně nejoblíbenějších jsem sepsala tento článek. A rozhodně budu nadále sledovat i novinky a připravované produkty. Pokud jste na ně také zvědavé, tak vás ještě jednou pozvu do skupinky Lässig pro mámu, pro děti, pro rodinu, protože se o ně ráda i v budoucnu budu dělit. Ve skupince se neostýchejte na mě i v budoucnu obrátit s dotazy na produkty nebo s prosbou  o radu při výběru – dělá mi to radost.

    Takže jenom při této příležitosti říkám Sbohem, bude se mi stýskat! A dodávám Ahoj, těším se na všechny nové výzvy, které přinese zítřek!

    S láskou

    vaše Rebe, Terezka, Davídek a Jasminka a  #lassig

    rebe
    30. dub 2020    

    Ještě než se s vámi jakožto ambasadorka značky Lässig definitivně rozloučím, ráda bych vás požádala o účast v malé anketě.

    Znáte značku Lässig a její produkty?

    1. Ano, znám a mám doma už dávno.
    2. Ano, znám už dávno, ale nic nemám.
    3. Ano, znám, a mám díky tobě doma.
    4. Ano, znám díky tobě, a plánuji něco pořídit.
    5. Ano, znám díky tobě, ale nezaujala mě a neplánuji nic od ní koupit.
    6. Ne, neznám.
    Případně jiná varianta?

    Děkuji ❤

    #lassig

    rebe
    30. dub 2020    

    Přebalovací taškou celá moje "aférka" s Lässigem začala. Mojí Green Label Signature bag, kterou jsem koupila na Jarním trhu ve Švýcarsku. Dvakrát jsem obešla celý trh a snažila se odolat, ale zkrátka to nešlo. Zdála se mi drahá, ale pak jsem se rozhodla, že si ji zasloužím. A teď už vím, že si zasloužila i ona mě ❤
    Čím jiným bych tedy měla své ambasadorování zakončit, než zase přebalovacími taškami? Všechny, které má Lässig v sortimentu, se mi sem nacpat nepodaří. Ale aspoň ty, které jsou aktuálně a snadno dostupné. Tolik variant, že je problém si vybrat. Ale vy si poradíte, že? Kdyby ne, přijďte do skupinky Lässig pro mámu, pro děti, pro rodinu, tam zůstávám a ráda poradím!
    https://www.modrykonik.cz/group/8583/

    #lassig

    (2 fotky)
    rebe
    30. dub 2020    

    Na testování kolekce Adventure outdoor jsem se moc těšila, bohužel kvůli současné korona situaci není ještě její většina v ČR dostupná. Představit vám ji ale musím! Je to kolekce určená pro pobyt venku, v přírodě. Batůžek s integrovanou pláštěnkou, nepromokavou podložkou na sezení a spoustou chytrých vychytávek jsem vám ukazovala už včera. Vyrábí se ve dvou barvách a dvou velikostech – pro předškoláky i pro školáky. V kolekci jsou dále termosky s ocelovým uzávěrem ve dvou velikostech (700 ml a 460 ml), lahvičky na pití se dvěma uzávěry, šroubovacím a odklápěcím, a termohrnky z nerezvé oceli – to vše v modré, růžové a bílé barvě a s obrázkem medvídka.

    #lassig

    rebe
    29. dub 2020    

    Do dnešního nádherně upršeného počasí by se tyhle batůžky Adventure outdoor tak hodily! Jejich součástí je i integrovaná pláštěnka nebo nepromokavá podložka na sezení. Jsou ve dvou barvách a dvou velikostech a já se ten větší modrý chystám pořídit Davídkovi, až mu bude jeho Bouncing Bob malý. Chlapeček na obrázku má ze stejné látky jako batoh i oblečení do deště a to je teda level nejvíc!

    #lassig

    (4 fotky)
    rebe
    28. dub 2020    

    Taky vás jako malé balily maminky do mušelínu? Plenky, osušky, doma šité župánky. Když jsem se stala maminkou já, mušelínové látkové plenky se mi také osvědčily. Ale osušky jsem raději volila, jak to říct, vzhledově atraktivnější než ty z našeho dětsví, dávno zašedlé a zaprané. Tahle lässigácká kolekce ovšem všechno mění! Najdete v ní snad všechno, co je při koupání potřeba: osušky s kapucou, osušková ponča, župánky, žínky či utěrky. A ty barvy! Nebudu to dlouze popisovat, jeden obrázek vydá za tisíc slov 🙂

    #lassig

    rebe
    27. dub 2020    

    O víkendu jsem začala představovat novou mušelínovou kolekci: osušky a ponča. Dnes pro vás mám župánky. Který je nejvíc "nyny"? 😀

    #lassig

    (3 fotky)
    rebe
    26. dub 2020    

    Tahle mušelínová kolekce se mi tolik líbí, že jsem se zase nemohla rozhodnout, na které z fotek pro vás vytvořit hledačku rozdílů. Takže tady máte tento víkend už druhou:

    Kolik rozdílů je mezi oběma obrázky?
    Srdíčko za každou odpověď, tři za správnou!

    Na obrázku ještě chybí hořčicová a růžová varianta, které se mi spolu s mátovou líbí nejvíc.

    #lassig

    rebe
    25. dub 2020    

    Mušelínová kolekce je jeden z mých letošních favoritů. Nemůžu se dočkat, až si ji pomačkám! Osušky s kapucí, župánky, ponča, žínky a utěrky... A ty barvy!
    A protože je víkend, (je, že ano? 😀), bude se opět představovat hledačkou.

    Kolik rozdílů je mezi oběma obrázky?
    Srdíčko za každou odpověď, tři za správnou!

    #lassig

    rebe
    22. dub 2020    

    Na dnešek jsem si pro vás připravila Lässig přebalovací batoh s rolovacím okrajem Green Label Rolltop Backpack.
    Rolovací batohy mě nikdy moc nelákaly, protože mám ráda přehlednost. A hluboký batoh je pro mě synonymem pytle, v němž budu hrabat a věčně něco hledat. Ale pak jsem viděla video o tomhle videu a zjistila, že Lässig to má zase promyšlené: kromě toho, že je horní okraj rolovací, je také na zip (tedy bezpečný proti zlodějům) a na zip je i celá jedna boční strana. Batoh tak lze snadno rozepnout natolik, že v něm pohodlně najdete úplně cokoli. Navíc má, klasicky, spoustu kapes, kapsiček a taštiček pro udržení systému.
    A v téhle skořicové barvě se mi líbí moc...

    #lassig

    (3 fotky)
    rebe
    21. dub 2020    

    Batoh Ocean, který jsem vám představila včera při hledání rozdílů, vás moc nezaujal kvůli tomu, jak je hranatý. Moc ráda bych si ho osahala ve skutečnosti, abych zjistila, jestli je opravdu tak hranatý, nebo jestli ho jen pro focení tolik vycpali. Protože jako taška na kočár se mi líbí moc!

    #lassig

    (2 fotky)
    rebe
    20. dub 2020    

    Zanedbatelný krůček pro lidstvo, návrat do 21. století pro mě: konečně mám internet přes počítač!

    Díky tomu jsem si pro vás mohla připravit další hledačku rozdílů. Tak snad nevadí, že není víkend 😀
    Kolik rozdílů najdete mezi oběma obrázky?
    Srdíčko za každou odpověď, tři za správnou!

    Na obrázku jsou novinkové batohy z kolekce Ocean. Spona nahoře na maminčině batohu dokáže po rozepnutí batoh změnit v přebalovací tašku, která lze zavěsit na kočár. Samozřejmostí je i vybavení přebalovací tašky, tedy podložka, kapsička na drobnosti a termoobal na láhev. Líbí?

    #lassig

    rebe
    17. dub 2020    

    Další z kolekce Tender je tenhle batoh se zapináním na dvojitý zip. Tipuju, že se do něj dá naskládat polovina šatny se zásobou plen na půl roku 😉

    #lassig

    (3 fotky)
    rebe
    11. dub 2020    

    Na chalupu jsme odjížděli v zimních bundách a rukavicích, teď už nám chybí kloboučky proti sluníčku. Jsem dost zvědavá, jestli je tatínek mezi letními věcmi, zazimovanými pod postelí najde, nebo budu objednávat nové. Majáčky, racky a velryby ❤️

    #lassig

    rebe
    7. dub 2020    

    Letošní plážovou kolekci Splash! si sice nejspíš u moře neužijeme 😢, ale rozhodně si díky ní jako u moře připadat budeme: racci, velryby, majáky a námořnické motivy v modro-bílých odstínech. A nemusíte ani nakupovat, Lassig tyhle motivy přenesl i do omalovánek a pexesa. Ke stažení zde:
    https://cdn.laessig-fashion.de/media/pdf/29/ee/...

    #lassig

    (4 fotky)
    rebe
    6. dub 2020    

    Přebalovací batoh Tyve u mě vídáte často. Odmítla jsem ho po testování vrátit do Lassigu a odkoupila si ho. Nosím ho dnes a denně a nikdy jsem té investice nelitovala. Jen jedinkrát: když jsem viděla tuhle růžovou variantu...

    #lassig

    (2 fotky)
    rebe
    5. dub 2020    

    Skoro bych přehlédla víkend!
    Ale všimla jsem si ještě včas, takže hledačka rozdílů je tady!

    Kolik najdeš rozdílů mezi oběma obrázky? Srdíčko za každou odpověď, tři za správnou ❤️

    A ještě něco o kabelce a organizéru na obrázku. Jsou z novinkové kolekce Tender z veganské kůže. Vážně se těším, až budu mít možnost si je osahat, protože na obrázcích vypadá moooc dobře. Líbí se vám?

    #lassig

    rebe
    4. dub 2020    

    Včera jste mi skvěle poradily s výběrem hraček pro Mínu, děkuji pěkně, s výběrem mezi šnekem, vážkou, velrybou a koněm mi to ohromně pomohlo ;-D A dneska jsem zjistila, že dělají i labuť. Ještě zjistím, jestli nemají i lachtana...

    #lassig

    rebe
    3. dub 2020    

    Přemýšlím o dárečku pro Mínu, ale kterého kamaráda vybrat?

    #lassig

    rebe
    2. dub 2020    Čtené 449x

    Top 10 kolouškových výrobků, které mi přirostly k srdci

    Můj ambasadorský rok se pomalu, ale jistě chýlí ke konci. Mám před sebou poslední měsíc. Ten bych ráda věnovala hlavně představování novinek, protože letos si pro nás v Lässigu připravili velké pecky. Ale ještě předtím bych ráda shrnula své zkušenosti s těmi nejlepšími výrobky, které jsme během toho roku měli možnost otestovat. Čeká nás složité období, až tenhle blázinec skončí, pro některé i ekonomicky. V Lässigu se očekává propad prodejů, protože tahle značka rozhodně na trhu nepatří k nejlevnějším. Ale pokud jde o poměr ceny ke kvalitě, v těchhle deseti případech se rozhodně nemá za co stydět. A až budete vymýšlet, co dětem koupit k narozeninám nebo jako odměnu za vysvědčení (či za to, jak vám pomohly zvládnout karanténu), možná vám moje tipy budou k užitku 🙂

    1. Batůžky Mini backpack

    Školkové batůžky. Nejdřív jsem Davídkovi pořídila příšerkový, ale musela jsem pak doobjednat ještě jeden pro Terezku, protože je tak praktický! Spodní nepropustná kapsa je přesně na svačinovou krabičku, ale pojme i plavky a malý ručník, vnější kapsa na lahvičku,  prostorný hlavní prosor a malá kapsička na drobnosti. Pohodlné popruhy s páskem přes hrudník a štítek na adresu. A hlavně, nešpinivý materiál, takhle vypadají batůžky po intenzivním používání v lesní školce, povalování v trávě, listí a blátě a cákání v kalužích!

    2. Přebalovací batoh Green Label TYVE

    Promiňte, mé milované přebalovací tašky, váš čas skončil, protože takhle praktické zkrátka nejste! Vím, že bych vás měla víc nosit alespoň k sukni a netahat pořád jen tenhle batoh, ale když on prostě vypadá moc hezky i k šatům. Prostorný, nepromokavý, vyťukaný do detailů - a tak hezký!

    3. Kloboučky Sun Bucket Hat

    Kloboučky jsme měli dávno před mým ambasadorováním a dám za ně opravdu ruku do ohně. Pořiďte je dětem a nebudete litovat! Ty moje je v létě skoro nesundají z hlavy. Jsou lehoučké, prodyšné, mají UV 50, jsou oboustranné a prostě nej!

    4. Kousátko Teether ring Little Chums

    Dřevěné kousátko, ošetřené včelím voskem, se silikonovýma ouškama. Jasminku zaujala na první pohled, sama si ho vybrala na úvodním školení v Lässigu. A i o rok později ho ráda žmoulá. Schovám jí ho do památeční krabice se vzpomínkami na dětství.

    5. Bryndák s rukávy Long Sleeve Bib

    Co se dá na bryndáku vymyslet, ale k příboru se bude hodit, říkala jsem si, když jsem ho objednávala. Znamenal konec špinavých rukávů, ale i kalhot, protože vše krásně přikryje a schová do "okapu". Ne že bych tenhle typ bryndáků neznala, ale ten materiál mě zase dostal: je lehký, příjemný jako látka, přitom omyvatelný a rychleschnoucí. Fleky na něm nenechala ani červená řepa!

    6. Obří bavlněné pleny Swaddle blanket 

    Bez nich už ani ránu! Hodí se do postýlky, do koupelny, do kočárku, na výlet – i pro panenky 🙂 Ani po perné zátěži neztratily tvar, barvu ani kvalitu. Jen pár flíčků připomíná, kolik toho s námi prožily.

    7. Beach Poncho

    Další z "blbinek", od kterých jsem mnoho neočekávala, vždyť stačí ručník, že ano, ale dostaly mě. Nejdřív vzory a barvami a tím, jak k sobě ladí (fialový vzor se opakuje na krunýři želviček a limetkově zelená je na všech třech vzorech). Pak tím, jak jsou lehké a měkké. Potom tím, jak rychle se v nich děti osušily a jak skvěle jim seděly při řádění u vody. A nakonec tím, že sliby nelhaly a opravdu se na ně nelepí písek ani žádné nečistoty. Prostě oklepnu a skládám čistá ponča – do úhledných malých balíčků, které všechny nacpu i s plavkami do přebalovacího batohu.

    8. Ocelová lahvička na pití Bottle Stainless Steel

    Jeden z krůčků na mé cestě od plastů. Uznávám, že to bude nejspíš jen pocit, že z téhle lahve voda chutná lépe. Spíš to bude týpkem a busíkem, protože ty vzory mě dostaly. ale objektivně, lahvička je lehká, pevná, i lehce otřískaná vypadá skvěle, a  i když to není termoska, teplotu udržuje lépe než plastové lahvičky. První dostala Terezka, druhou jsem koupila sobě a pro Davídka už je objednaná 🙂

    10. Cestovní kufříky Trolley

    Kufříky měly původně po prázdninách a ozkoušení cestovat zpět do Lässigu, ale zůstaly. Dětem dělají radost a mně vlastně taky: děti si do nich ochotně balí samy a samy si v nich i udržují pořádek. Jasně, že by většinou stačil velký kufr pro všechny nebo nějaké obyčejné kufříky. Ale stejně mám pokaždé radost, když je s nimi vidím. Rohy už jsou trochu odřené, ale ani na kufříkách není vidět špína a zipy drží.

    Budu moc ráda, když přidáte i své zkušenosti nebo tipy, co z lässigovských výrobků se vám osvědčilo!

    rebe
    22. bře 2020    Čtené 487x

    Inspirativní soutěž s Lässigem – kdo vyhrál

    Moc vám všem děkuji za vaše soutěžní příspěvky.  V době, kdy každý má svých starostí nad hlavu, a i když času habaděj, volný čas se počítá na vteřiny, si velmi vážím každého příspěvku, který se ostatní snaží podpořit, povzbudit, motivovat a inspirovat. Já si svou inspiraci rozhodně našla: majolkové houstičky budeme péct v týdnu a plata od vajíček na výrobu kytiček už čekají v síni. Co vy? 

    Jak už to bývá, vítězkou může být jen jedna. Tentorkát jsem ji losovala z krásné misky s oušky pro pratetě. A štěstí se usmálo na @keerka . Jdu hledat budík a gratuluji 😀 Ozvu se ti do soukromé zprávy s instrukcemi pro zaslání výhry.

    Ještě jednou všem děkuji za účast a všem nám přeji, ať je brzy klid.

    S láskou vaše Rebe a #lassig

    Pozor, pozor! Už jen dnes!
    Přihoďte sem inspiraci na tvoření s dětmi, vaření či pečení, ochranu proti viru či cokoli, co se teď může hodit, přidejte hastag #inspirace_lassig a porcelánové nádobí s kočičkou může být vaše!

    #lassig

    Přibývá tu spousta nápadů na tvoření s dětmi, recepty na vaření i pečení nebo návody na snadnou výrobu roušek. Tak připomínám, že stačí přidat hastag #inspirace_lassig a rovnou si i zasoutěžíte o sadu porcelánového nádobí s kočičkou.

    #lassig

    About friends. Jedna z těch decentnějších kolekcí, která je i pro starší děti. Velké i malé batohy, cestovní taška a kosmetická taštička, organizér do auta, svačinová kravička a lahvička na pití. Klučičí modrá, holčičí růžová a neutrální šedozelená varianta. Která se líbí vám?

    #lassig

    (2 fotky)
    rebe
    16. bře 2020    Čtené 1260x

    Inspirativní soutěž s Lässigem o sadu porcelánu pro děti

    Tolik jste obdivovaly novou sadu porcelánového nádobí pro děti z kolekce Little Chums, až jsem pro vás jednu vyloudila do soutěže. A ta je tady právě teď! Nejraději bych měla všechny tři barevné varianty, ale protože růžová nebo tyrkysová by se nemusela hodit úplně každému, tak jsem zvolila bílou se stylizovanou kočičkou. Chcete ji? Tak čtěte dál 🙂

    Asi těžko se můžeme tvářit, že si užíváme počínajícího jara a celý ten bláznec, kterým teď žije celý svět, se nás netýká. Ale zároveň jsme partnerky, manželky a mámy a naše rodiny potřebují, abychom byly stále usměvavé přístavy bezpečí. Není to snadná úloha. Jsem ráda, že tady na Koníkovi má každá z nás dost prostoru si postěžovat, zanadávat a najít porozumění. A ještě raději jsem, když tu nacházím i inspiraci či radu a pomoc. 

    Právě k tomu bude směřovat mé soutěžní zadání. Všechny teď trávíme doma s rodinami víc času než dřív a přemýšlíme, jak ten čas užitečně využít. Spousta z nás počítá, jak ušetřit a usnadnit rodině období s výpadkem v příjmech. Mnohdy musíme pěkně improvizovat, protože nejde zaběhnout do obchodu a dokoupit to, co zrovna potřebujeme pro své tvoření a vyrábění. A často najdeme řešení, které je škoda nechat si jen pro sebe. Tak ho pojďme sdílet!

    Jak se zúčastnit?

    1. Dej lajk tomuto článku.

    2. Na svůj blog přidej příspěvek s inspirací pro ostatní: návod, jak sebe a své blízké ochránit před nákazou, jak kreativně či naučně zabavit děti, co uvařit z trvanlivých potravin bez nutnosti nákupu. Nezapomeň na fotku a popis postupu.

    3. Přidej hastag  #inspirace_lassig

    Čas máte do páteční půlnoci, tedy do 20. března 2020 do 24:00 hodin. Vyhlásit vítězku se budu snažit co nejdřív, ale zatím bohužel nevím, jak na tom budu s přístupem k internetu, tak poprosím o trpělivost 🙂

    S láskou pečený bochníček

    Já půjdu vzorem a přidám sem svůj recept na chleba. Chléb je asi první věc, kterou jsme v současné situaci přestali kupovat. Když vidím, jak je lidé ohmatávají a pomačkávají... Rohlíky byly hned druhé 😀 

    Většinou peču z kvasu, který máme pořád v lednici. Ale tenhle recept využívá kvasnice, takže ho může vyzkoušet každý. S moukami si můžete pohrát a nakombinovat je jinak nebo použít jen hladkou. Já měla u téhle kombinace pocit, že se chleba opravdu vyvedl a chutná, jak má.

    250 g žitné mouky

    250 g hladké mouky na kynuté těsto (Babiččina volba)

    100 g špaldové mouky

    350 g vody (ano, gramů, vážení je přesnější a jednodušší než odměřování na ml)

    2 lžíce bílého jogurtu

    1/2 kostky droždí

    1 lžička kmínu nebo podle chuti

    1 lžička soli

    Těsto jde vypracovat v robotu, ale věnujte mu pak i alespoň pár minut láskyplného hnětení. Pečlivě propracované těsto nechejte kynout alespoň 6 hodin, ale klidně i déle, třeba přes noc. Pravidelně ho srážejte, ať vám nepřekyne (přes noc můžete nechat kynout v lednici, aby kynulo pomaleji a nepotřebovalo srážet). Z vykynutého těsta vytvarujte bochníček a opět nechte alespoň hodinu kynout.

    Pečte v troubě rozehřáté na 250 stupňů 15 minut, pak ztlumte na 150 a dopečte 10 minut.

    Hotový chléb potřete studenou vodou, bude mít křehčí kůrku.