ivakalinova
    23. kvě 2019    Čtené 1268x

    Den matek s ambasadorkami - vyhlášení soutěže s Viledou

    Krásné čtvrteční dopoledne, 

    dnes přicházím s výsledky soutěže "Den matek s ambasadorkami", která byla včera v režii firmy Vileda.

    Čtení soutěžních příspevků pro mě bylo něco nádherného, čistého, obdivuhodného, milujícího, příjemného i slzavého. Bylo to takové, protože jste psali o nejčistějších a nejkrájších rolích na světě. Ano, o rolích maminek.

    Děkuji vám z celého srdce za tak krásné soutěžní příspěvky a že jich bylo. Opravdu si toho moc vážím a jsem ráda, že Vileda je stále oblíbená.

    Určitě vás nejvíc zajímá, kdo se stává vítězem mopu ULTRAMAT TURBO XL (novinka letošního roku)? Genetátor náhodných čísel vylosoval maminku @tichackova

    Výherkyni moc gratuluji. Vy ostatní, nesmutněte, budou další soutěže o skvělé ceny a bude jich ještě opravdu mnoho. Jako poděkování, pošlu během dnešního dne, každé z vás srdíčko. 

    Mějte krásný zbytek dne a děkuji!

    Poprosím vás o like, aby se výsledek soutěže dostal mezi vás ♥️

    Iva a #vileda

    vanea
    22. kvě 2019    Čtené 1247x
    Image title

    Den matek s ambasadorkami - Vyhlášení soutěže s BD!

    Krásné, leč upršené poledne🙂!

    Chvilku mi trvalo, než jsem dala dohromady výsledky, ale je to! 🌹

    Předem bych vám všem chtěla moc poděkovat za krásnou účast i za příspěvky, které by určitě nejednu maminku zahřály u srdce. Zahřály svým způsobem i příspěvky těch, které, jak jsem pochopila, nemají ideální vztah s maminkou, což mě moc mrzí - přála bych vám holky opak, nebo alespoň báječnou tchýni. Na druhou stranu je vlastně hezké, že i v této situaci lze najít slova díku alespoň za jednu, vlastně tu nejpodstatnější věc. Jste skvělé ženy!

    Ale nebudu to už zdržovat! Losování výherkyně proběhlo pomocí generátoru, video (omluvte kvalitu:D) i screen přikládám🙂 A vylosované číslo je: 29 , aneb @veinka !

    Mamince mog gratuluji, brzy pošlu zprávu s více informacemi🙂 Všem vám ostatním pošlu po srdíčku a budu držet palce zase příště - dneska ještě máte možnost zúčastnit se soutěže u @ivakalinova Ivči 🌹

    Mějte se krásně! 

    Irča, Adámek & Baby Dove

    ivakalinova
    22. kvě 2019    Čtené 2561x

    SOUTĚŽ: Vileda - Den matek s ambasadorkami

    Aby něco nového mohlo začít, musí něco jiného skončit. Posledních pár dní jsme věnovali našim maminkám. Mohli jste si přečíst pár receptů z našeho dětství a zároveň si zasoutěžít o zajímavé ceny. Některé z nás připojili i osobní vyznání své mamince.  A dnes je tady poslední den, poslední článek a poslední soutěž 🙂

    Je těžké vyjádřit něco ve zkratce... Zejména něco tak silného jako je vztah k vlastní mamince. Jako pětiletá holčička jsem odpověděla, že je to prostě moje maminka, v 17-ti jsem říkala, že je krásná, ale občas mi leze na nervy. Teď se to nedá vyjádřit pár slovy. Možná ve zkratce takto? Modlitba. Moje. Inspirující. Krásná. Milující. Hrdinka. Supermáma. Trpělivá. Starostlivá. Bezpodmínečná láska. Bohatství citů. Naslouchající ostatním. Obětavá.

    Moje soutěžní otázka proto bude? Co pro vás znamená slovo máma? (můžete odpovědět jedním slovem, můžete toho napsat více)

    O co budeme soutěžit? 

    Jedna z vás vyhraje mop Ultramat TURBO XL

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like tomuto článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like dnešnímu článku s rodinným receptem u ambasadorky Káti @tratatundra

    Soutěž probíhá do dnešní půlnoci. Výherce bude následně vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen v samostatném článku. Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Přeji hodně štěstí a těším se na vaše příspěvky!

    tratatundra
    22. kvě 2019    Čtené 1412x

    Myšky z kuchařky moji maminky

    Když se řekne máma, vždy tohle slovo ve mně evokuje pocit domova, rodiny, súnáležitosti, hřejivý pocit lásky a štěstí. Máma naši rodinu vždycky tak nějak držela pohromadě. Já a taťka jsme horké hlavy a nebýt jejich zásahů, kolikrát bychom byli na nože. Spolu s tatínkem nám vytvořili dokonale harmonický domov a jejich vztah, který trvá už 31 let byl vždy nádherným příkladem fungujícího partnerství. Moje máma je pro mě prototypem úžasné manželky, matky a v neposlední řadě dcery. Moc bych si přála být takovým člověkem v očích mých dětí, jakým je v těch mojich moje maminka. 

    Být mámou ale i u nás doma vždycky znamenalo být i tak trochu kuchařkou, uklízečkou, barmankou, pračkou, umývačkou, lékařnicí, doktorkou, klaunem... a mohla bych jmenovat další a další povolání, které máma u nás doma zastávala.

    Nicméně, nejvíce času trávila vždycky, a pořád i tráví, v kuchyni. To je takové její království. A kuchařka je široko daleko nejlepší! Co hodin jsem se nasledovala jejího kulinářského umění... U nás se vždy jedlo malinko jinak, než v jiných rodinách. Moje kořeny sahají až někam daleko na jih od řeky Dunaj a maďarští předkové u nás zanechali spoustu rodinných tradičních jídlech a o jedno takové bych se dnes chtěla s vámi podělit. 

    U nás doma mu neřekneme jinak než "Egerek", což jsou v překladu myšky. Mně se tohle jídlo, nebo spíš dezert, spojuje zejména s nedělními obědy u babičky, ale v posledních letech ho dělá i moje maminka, jelikož i moje děti je milují stejně, jako já. Přesto ale recept až do teď neexistoval a tak jsem první za několik generací, co recept sepsala i s množstvím ingrediencí, a tak když jsem se mamky ptala, kolik čeho, tak mi řekla: "Tak akorát!" :D

    Jestliže jste na dietě, nejspíš tento recept není nic pro vás, ale všichni ostatní si určitě pošmakují!

    Co potřebujeme?

    400g    hladké mouky

    400ml  mléka

    1ks        vajíčko

    špetka  soli

    1čl         jedlé sody

                  olej

                  kakao

                  moučkový cukr

    Platí, že mléka a mouky má být cca 1:1, ale mléko je potřeba přidávat postupně až má těsto tu správnou konzistenci. 

    Všechny ingredience krom moučkového cukru a kakaa zamícháme. Vznikne středně husté lepivé tahavé těsto. Na pánvičce si ohřejeme olej, ve kterém budeme myšky smažit a lžicí ukládáme do oleje "bobky" libovolné velikosti a smažíme z obou stran. Když jsou do zlatova osmažené, poukládáme je na papírovou utěrku na talíř, ať se zbaví přebytečné mastnoty. My jsme je doma nedělali jinak než obalené v kakau s práškovým cukrem. Nicméně, při moji zodpovědné přípravě na tenhle článek jsem malinko prolézala maďarské weby a narazila jsem na variantu moučkový cukr a skořice, či servírování pouze s marmeládou. Oba jsme doma vyzkoušeli a stojí zato je zkusit taky!

    Fotka je přímo od moji babičky. Ty moje jsem vyfotit nestihla. Zmizely, než jsem stihla uklidit kuchyň. 

    No a určitě se ptáte, proč se jim říká myšky. Je to jednoduché! Když má těsto správnou konzistenci, tahá se a po umístění na pánvičku se na buchtičkách tvoří ocásky. Dokonalá myška se mi povedla pouze jedna. Chce to asi trénink 😁

    Tak mi nezbývá nic, než vám popřát dobrou chuť.

    A nezapoňte na dnešní poslední soutěž u @ivakalinova !!!

    Katka a #pepco 

    maanule
    21. kvě 2019    Čtené 798x

    Vyhlášení pondělní soutěže - SUNAR

    Na koho že se to usmálo štěstí a příjde mu balíček od firmy Sunar? 

    Předně chci poděkovat všem maminkám, které se zapojily do soutěže o produkty Sunar a svou odpovědí nám všem ukázat kousek vlasní minulosti a počátky vztahu s vlastní maminkou.  

    Dnes ráno po osmé hodině jsem losovala výherce.

    Jak to probíhalo můžeš mrknout tu: https://www.youtube.com/watch?v=BPxth9Mx23o

    Moc GRATULUJU vítězce a ostatním přeju štěstí u dalších ambasadorských soutěží... dnes například u @vanea

    Pěkný den Vaše -maanule- a #sunar 

    vanea
    21. kvě 2019    Čtené 2399x

    Den matek s ambasadorkami - SOUTĚŽ s Baby Dove

    Je to tady! 🌞

    Soutěž s Baby Dove na sebe nenechala dlouho čekat. A už teď je myslím jasné, že odměna pro jednu z vás bude krásná🙂 Je tam něco "pro každého" - Sprchový gel z nové edice Nourishing Secrets pro vás a případně i vaši maminku a krásné produkty pro vaše nejmenší. Já budu doufat, že jsem to naskládala k vašemu potěšení 🌷 Tak šup! Jdeme na to!

    Dnešní otázka bude velice jednoduchá a zároveň určitě k zamyšlení. A na co že se budu ptát?

    Čeho si na vaší mamince vážíte nejvíce? 

    Je mi jasné, že vybrat jednu jedinou věc pro vás nemusí být lehké, můžete se tedy klidně rozepsat (samozřejmě nemusíte, stačí stručně). Možná budu některé z vašich příspěvků číst dlouho, ale vůbec mi to nevadí. Ráda si to projdu. Každý příběh je jiný, každá maminka je jiná. Každá má jiný přístup, jinou povahu, jiný názor, jinou(é) ctnost(i). A to bychom si i my mohly občas připomenout. Buďte své :-*

    Pravidla:

    - Odpovědět na otázku do komentářů pod tímto článkem

    - Dát like tomuto článku

    - Dát like dnešnímu krásnému článku u @rebe , zde (klik)

    - Výherkyni vybere generátor náhodných čísel

    Čas na zapojení se do této soutěže je dnes 21.5.2019 do půlnoci, výherkyni vyhlásím zítra dopoledne! Srdíčko příletí každé zúčastněné, jako dík.

    Mějte se, smějte se, užívejte si krásný den!

    A kdyby něco...tak mi napište!

    Irča, Adámek & Baby Dove

    rebe
    21. kvě 2019    Čtené 2409x

    Masové palačinky mojí maminky

    S mojí mámou to nebylo vždycky jednoduché. Nikdy moc neuměla vyjadřovat lásku tak, jak jsem zrovna potřebovala. A i když jsem měla opravdu klidnou pubertu (skautská vedoucí a studijní typ), stejně nám to spolu občas pořádně drhlo. Měla jste to některá také tak? A zlepšilo se to?

    Máma na mazlení moc nebyla. Říct nebo napsat, že mě má ráda, neumí dodnes. A navíc nikdy neuměla skrývat, že z nás tří má nejraději nejstaršího bráchu. Musím říct, že jsem kvůli tomu vyplakala hodně slz. Až o spoustu let později mi došlo, co znamenají ty drobné dárky, které mi tak často kupuje. Proč vytahuje peněženku, když si na výletě vyberu nějaký suvenýr. Nebo proč pokaždé kupuje kopr, když ho někde sežene čerstvý, a hned vaří velký hrnec koprovky, kterou tak miluju.

    Myslím, že tohle je asi dospělost. Dokázat si přiznat, že naši rodiče dělali spoustu chyb a ve spoustě věcí nám ublížili. Ale že dělali to nejlepší, co dokázali, a snažili se ze všech sil. Až když se mi narodila dcera, pochopila jsem sílu lásky, kterou ke mně máma nejspíš cítí (nebo 100% cítila po mém narození). Pořád to s ní není snadné, ale už se kvůli tomu netrápím a raduju se ze společných chvil.

    Nejlíp je nám, když jsme spolu samy. Bez mého táty, bez dětí, prostě samy dvě. Pak se nemáme o čem hádat, protože jsme skoro stejné 🙂 No, a pak v kuchyni. Můj muž je šéfkuchař, takže obstát vedle něj v kuchyni není zrovna snadné. Ale moje děti s oblibou tvrdí, že nejlepší kuchaři na světě jsou máma a táta a že máma se to naučila od babičky, která by mohla být kuchařka v restauraci. Tak já myslím, že to zvládáme dobře...

    Když jsem byla malá, byli jsme dost chudí. Maso jsme měli málokdy, většinou se vařilo z levných surovin a všechny zbytky jsme ještě zužitkovali na další jídlo. Sladkosti byly, to ano – sklenice se slepenými cucavými bonbony... Když jsme si mohli v sámošce vybrat něco za odměnu, kupovali jsme si rohlík, to pro nás byla vzácnost, jinak se kupoval jenom chleba. Ale každý večer jsme měli teplou večeři, jedli jsme dost zdravě a vždycky velmi chutně. Dodneška se těším na máminu rajskou, kulajdu, koprovku nebo segedín – umí je líp než můj muž! Ale ta největší pochoutka pro mě byly a jsou palačinky plněné masem. Vždycky, když jsme měli pečené kuře, koukala jsem ostatním do talíře s obavou, jestli zůstane dost zbytků na obrání do palačinek 🙂

    Masové palačinky

    Než vám sem napíšu recept, musím se přiznat ještě jedné věci: Já opravdu, ale opravdu nejsem minimalistka. Schraňuju věci, které jsou pro spousu lidí zbytečné haraburdí – staré fotky, suvenýry, pohledy z tábora. A tak jsem mámu požádala o sepsání kuchařky. Postupně do ní dopíšu i své recepty a jednou ji předám zase o generaci dál.

    Palačinky:

    4 větší vejce

    250 g hladké mouky

    asi 250 ml vlažného mléka

    asi 50 ml sifonu (perlivé vody)

    trocha cukru

    špetka soli

    trocha oleje (není potřeba)

    Všechny suroviny kromě sifonu a poloviny mléka prošlehejte a těsto nechte alespoň 2 hodiny v teple odpočinout. Přidejte zbytek tekutin, prošlehejte a na másle usmažte tenké palačinky (já je peču na sucho).

    Masová směs:

    zbytek pečeného kuřete (alespoň 1/4)

    1 lžíce másla

    hladká mouka

    mléko

    sůl, muškátový oříšek nebo květ

    Z másla a mouky udělejte světlou jíšku, rozřeďte ji mlékem na hustější omáčku a provařte. Ochuťte a vmíchejte obrané a na kousky nakrájené maso.

    Naplňte palačinky a naskládejte do pekáčku. Smíchejte vajíčko s trochou mléka, osolte nebo přidejte strouhaný parmazán, zalijte směsí palačinky a dejte zapéct do předehřáté trouby na 20 minut při 180 stupních.

    PS: Toto množství by průměrné rodině mělo stačit k večeři úplně bohatě. My nebyli zrovna průměrná rodina... Můj táta jí opravdu hodně (nechápu, že je pořád tak hubený!) a bráchové v pubertě zrovna nezaostávali. Takže palačinky se zadělávaly z kila mouky! Dost masa na naplnění všech palačinek nebylo nikdy, takže další část se naplnila tvarohem utřeným s vajíčkem a rozinkami a zbytek byl jen tak s marmeládou jako zákusek. Do tohohle tříchodové palačinkového menu jsem se zatím sama nikdy nepustila, ale určitě na něj dojde, protože co může být víc než palačinka jako předkrm, hlavní jídlo i dezert?!

    PPS: Existuje vůbec někde na světě někdo, kdo palačinky nemiluje? 😀

    rebe
    20. kvě 2019    Čtené 906x

    Vyhodnocení soutěže o šátek Lässig

    Krásné pondělní ráno.

    Všem moc děkuji za účast v soutěži. Potěšilo mě, že jste si i v neděli našli čas na soutěžení. A ještě víc mě potěšilo, v kolika rodinách se tolik čte! A že i vy a vaše maminky, které čtení nebaví, si většinou dokážete najít čas pro sebe a pro své koníčky. Musíme přece myslet i na sebe 🙂

    A kdo vyhrál? Generátor náhodných čísel z vašich 175 komentářů vybral ten

    s číslem 145.

    Počítala jsem to několikrát odpředu i odzadu a pokaždé došla ke stejnému komentáři:

    Gratuluji tedy @vevero13 k výhře. Všem ostatním ještě jednou děkuji za účast, přeji vám krásný týden a hodně štěstí  v dalších soutěžích. Dnes to bude u Marušky @maanule, o oblíbený recept své maminky se s vámi podělí Marcela @mummy88.

    Zuzana a #lassig

    maanule
    20. kvě 2019    Čtené 1241x

    SOUTĚŽ SUNAR - Máj s ambasadorkami

    Máme tady sice další týden, ale projekt, nás ambasadorek, ještě není u konce. Dnes vás potěším soutěží o produkty Sunar a Sunárek. 

    A že se máte na co těšit... 

    Dlouho jsem přemýšlela o tom, jak dnešní soutěžní otázku pojmout... Nakonec jsem se rozhodla pro otázku, na kterou možná ani vy samy nevíte odpověď a budete mít příležitost zeptat se vašich maminek... zjistit, jak to tehdy měly naše maminky s výživou nás - jejich dětí.

    Když jsem při této příležitosti zpovídala mamku, zjistila jsem, že jsem byla kojená a dále do třech let vyrůstala na Sunaru, který se tehdy dostával od pediatra na poukázku a byl k vyzvednutí pouze v lékárně... 🙂

    SOUTĚŽNÍ OTÁZKA  TEDY ZNÍ:

    A jak se do soutěže zapojit?

    Je to jednoduché...

    1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku 

    2. Dát lajk tomuto článku

    3. Dát lajk dnešnímu článku u ambasadorky @mummy88

    POZOR - Soutěž končí už dnes tj. 20.5. ve 23:59

    Generátor náhodných čísel vybere jednu vítězku, která získá Sunárkovské potěšení na prázdniny.

    Tak komentujte, lajkujte a nezapomeňte: že ať už pro vás maminka zvolila ten či onen způsob výživy, vždy se jistě snažila dělat to nejlepší, co mohla a uměla... A za to bychom měly být vděčné našim maminkám i dnes... 

    Krásný den

    Vaše Maru & Dominik & Karin

    #sunar spolu s:

    rebe
    19. kvě 2019    Čtené 1605x

    Soutěž s Lässigem – Týden s ambasadorkami

    Pěkně se nám ten Týden s ambasadorkami rozjel. Jsem zvědavá, jestli si někdo najde takhle v neděli čas na soutěž s Lässigem!

    Soutěžíme o parádní multifunkční šátek Twister v univerzální bílo-šedé barevné kombinaci s putníky. Využijete ho jako šátek, čepeček, čelenku, kukličku, nákrčník nebo místo gumičky do vlasů. A navíc vůbec nevadí, když se namočí, protože je prodyšný a rychleschnoucí. Praktický doplněk na léto!

    Co pro výhru musíte udělat?

    - dát like tomuto soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku, kterou najdete níže

    - dát like článku z dnešního dne u Kristinky https://www.modrykonik.cz/blog/kristinandbaby/

    A jaká je soutěžní otázka? I tentokrát budou její inspirací maminky. Ta moje je vášnivá čtenářka. Čím tlustší knížka, tím lepší, a když je ještě navíc o historii, sedne si do křesla a neví o světě. Přečetla třeba celého Nerudu a Vondruškovu Husitskou epopej... Já mám raději současnou literaturu, ale s knihou na klíně zapomínám na svět úplně stejně.

    Otázka zní:

    Má vaše máma také oblíbenou knihu? Nebo jiného koníčka, u kterého zapomíná na celý svět? A vy?

    Soutěž probíhá do dnešní půlnoci. Výherce bude následně vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen v samostatném článku. Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Přeji hodně štěstí v soutěži. A pokud se pustíte do vyzkoušení dnešního receptu, podělte se o výsledek a označte nás 🙂

    tratatundra
    18. kvě 2019    Čtené 2835x

    SOUTĚŽ: PEPCO - Den matek s ambasadorkami

    Každá máma se snaží ze všech sil být pro své dítě tou nejlepší Mámou a často se ztrácí v záplavě dobře míněných doporučení a rad nejen v moudrých knížkách nebo na internetu, ale taky od svých nejbližších. Často slýcháme rady i od našich maminek, babiček či tchýnek.

    Mají už toho zažitého víc než my, jsou mámami už nějakou dobu a je samozřejmostí, že v naši nelehké výzvě- vychovat dítě, se nám snaží poradit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Nicméně, přestože ony z nás, našich mam, či partnerů vychovaly dobré a slušné lidi, doba se změnila, a co se považovalo za samozřejmé a správné tenkrát, nemusí se dnes.

    Moje soutěžní otázka pro dnešní den se týká právě těchto rad.

    A co můžete vyhrát?

    Jedna z vás se bude těšit z nákupu v jakékoli prodejně PEPCO v hodnotě 500,-

    A jak se do soutěže zapojit?

    Úplně jednoduše - pokud chcete vyhrát, musíte splnit jen 3 jednoduché podmínky:

    1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku "Berete si k srdci dobře míněné rady od svých maminek, babiček či tchyní?" - soutěžní příspěvky můžete přidávat pouze do dnešní půlnoci.

    2. Dát lajk tomuto článku

    3. Dát lajkdnešnímu článku u Irči @vanea.

    Generátor náhodných čísel vybere jednu vítězku, která dostane poukázku na nákup v PEPCO.

    Tak komentujte, lajkujte a nezapomeňte: ať už si radit od “starejších” necháte anebo ne, je to vlastně jedno. Důležité je, že vše, co jako mámy děláme, děláme s láskou a s úmyslem být těmi nejlepšími mámami pro svoje děti

    Katka, Beník, Kačenka a #pepco

    monny3
    17. kvě 2019    Čtené 785x

    🎉Komu udělá radost laptop Fisher Price 🎈

    Přeji krásné dopoledne ☀️ všem děkuji za účast v soutěži, u některých komentářů jsem se opravdu pobavila, když jsem četla, co z vašich maminek se projevuje i u vás 😄 holt genetika a výchova se mnohdy nezapře, i když se snažíme 🙈

    Sešlo se 255 soutěžních příspěvků a náhodně se vylosoval příspěvek číslo 33, ve kterém uživatelka @ustarana popisuje, že je po mamince vlastně hodně ustaraná, takže to o sobě evidentně ví už dlouho 😂 takže moc gratuluji k výhře, doufám, že laptop udělá radost 😍🍀👶

    Všem ostatním přiletí srdíčko za účast (snad to zvládnu na tu dálku z Kypru poslat) 💌 nezapomeňte, že soutěžíme pořád dál, takže sledujte blogy ambasadorek, zkoušejte naše recepty, pište soutěžní komentáře... No prostě užijte si tenhle #tyden_s_ambasadorkami 😘🌷😍

    maanule
    17. kvě 2019    Čtené 998x

    Recept od mojí maminky

    Nikdy jsem nebyla buhví jaká kuchařka... Zato chválu na kuchyň mé mamky jsem slyšela od (tehdy přítele) manžela celou řadu... bylo to zvláštní a vlastně i příjemné, že chválil víc kuchyň mojí mamky než té své... pro každou nevěstu malé vnitřní vítězství, že to není typický mamánek, zvyklý jen na to, co vaří ta jeho maminka... :D 

    Protože mamka vaří hlavně typickou českou kuchyni (rajská, koprovka, svíčková, řízky, vývary apod.) a tu si každý přece jen vaří nejraději podle sebe a svých chutí, vybrala jsem recept, na který jsme narazily s mamkou a máme ho oblíbený a tak trošku nás kuchyňsky spojuje...

    Krémová polévka z pečené mrkve a česneku

    Potřebuješ:

    500g mrkve 

    4 stroužky česneku

    rozmarýn/tymián (ja dávám sušený)

    olivový olej

    1 střední cibule

    1-2 lžíce másla

    1,2l kuřecího výaru

    1 balení zakysané smetany

    (smetana na zdobení)

    chleba

    plátky slaniny v závislosti na množství kolik sníš (kupuju cca 25dkg retro slaniny v albertu)

    POSTUP

    Mrkev očisti, odkroj konce, rozkroj napůl a pak ještě podélně. Na plech s pečícím papírem dej česnek (ve slupce!), mrkev, celé snítky bylinek, zastříkni oliváčem a dej do trouby 180 'C na cca 45 min. (Ale hlídat, ať nedopadneš jako já viz obrázek... :D )

     Mezitím si nakrájej cibuli na středně drobno a zesklovať na másle. Po zesklovatění přidej opečenou mrkev spolu s pečeným česnekem (teď už bez slupky). Zalej kuřecím vývarem. (Ten vytahuju z mražáku na začátku akce.) Povaříř a až je mrkvev měkká, rozmixuj tyčákem spolu se zakysanou smetanou.

    Zakysanou přídávej postupně, podle toho, jak moc husté to chceš mít. Polévku osol, případně opepři a pokud je moc hustá přidej buďto ještě vývar nebo vodu.

    K polévce podáváme ve slanině zabalený a opečený chleba. Nařež plátky, obal do slaniny a na pečícím papíru peč cca 10 min na 150'C.

    Do druhého dne většinou zhustne, takže pokud ne ten den, den následujicí můžeš zředit.

    Tak ať chutná!

    Maru

    PS: Naše archivní z lepení vánočního cukroví 2010

    mummy88
    16. kvě 2019    Čtené 1220x

    Vyhlášení soutěže s Joie!

    Dobré ráno! 

    Moc děkuji všem za krásné vzpomínkové komentáře! Zajímalo by mě jak je možné, že tolik maminek umí tu "nejlepší svíčkovou na světě" ? Mohly by nám dát recept, že? 😉 Jinak jsem po čtení příspěvků dostala chuť na koprovku a Honzovy buchty! 😀

    Generátor náhodných čísel vybral 71. komentář, který patřil mamince @ekulka! Moc gratuluju a věřím, že si toho krásného voňavého plyšáčka s malou užijete 🙂.¨

    Ostatním posílám srdíčka pro radost a určitě sledujte naše blogy dál, protože tato soutěž nebyla rozhodně poslední! Zrovna dnes se rozbíhá další soutěž u Monči @monny3!

    https://www.modrykonik.cz/blog/monny3/article/soutez-s-fisher-price-6gyxgx/

    Mějte krásný den! 

    Marcela a #joie.

    ivakalinova
    16. kvě 2019    Čtené 2556x

    Recept od mojí maminky

    Je těžké vyjádřit něco ve zkratce... Zejména něco tak silného jako je vztah k vlastní mamince. 

    Jako pětiletá holčička jsem odpověděla, že je to prostě moje maminka, v 17-ti jsem říkala, že je krásná, ale občas mi leze na nervy. Teď se to nedá vyjádřit pár slovy. Možná ve zkratce takto? Modlitba. Moje. Inspirující. Krásná. Milující. Hrdinka. Supermáma. Trpělivá. Starostlivá. Bezpodmínečná láska. Bohatství citů. Naslouchající ostatním. Obětavá.

    Moje maminka se jmenuje stejně jako já, letos jí bude 56 let. Je to pro mě maminka s velkým M. Celý život jsme k sobě měly hodně blízko, vždy jsem jí mohla říct vše. Pokaždé poradila, podpořila, byla tady pro mě. Čím jsem starší, tím víc oceňuji jaká byla. Byla hodná, zároveň ale přísná a důsledná. Byla a je takové sluníčko, které rozdává dobrou náladu a hodně smíchu. Umí a uměla udělat krásnou rodinu atmosféru a pohodu, proto jsem si vždy ráda vracela a vracím domů. Ona je člověk, za kterého bych dýchala, nesmírně si jí vážím a udělala bych pro ní cokoliv. 

    Před dvěma lety se stala poprvé babičkou. Když pochovala poprvé v životě Emičku, plakala. Plakala štěstím, radostí a dojetím. Je to babička, která ví o své vnučce úplně všechno. Ví o každém pokroku, o každém nezdaru. Je to babička, která rozmazluje, mazlí, doslova leze po čtyřech a dělá kašpárka. 

    Pokaždé, když přijedeme k mé mamince, pokaždé je vařeno i pečeno. Je to výborná kuchařka. V jejím jídle je veliká porce lásky a oddanosti. Ráda bych se s vámi podělila o recept, který se u nás dědí po generace 🙂

    VÁNOČKA

    1/2 kg hladké mouky                                 1

    1/2 kg polohrubé mouky                          1

    1/4 kg másla                                                3

    20 dkg cukru krystal                                 1

    6 dkg droždí                                                2

    vanilkový cukr                                            1

    citronová kůra                                            1

    3 žloutky + 1 celé vajíčko                         1

    necelý 1/2 l mléka (ohřáté)                     2

    1 dkg soli                                                     3

    5 dkg rozinek                                             4

    Ingredience do robotu podle pořadí 1-4. Nechat vykynout 2-3 hodiny, uplést vánočku, potřít vajíčkem, posypat mandlemi, nandat špejle. Peče se hodinu, na začátku na 180°C, pak ubrat na 160°C.

    Recept je na 2 kusy vánočky. A musím říct, že lepší jsem v životě nejedla.

    Moje babička vždycky říkala, Ivanko nezapomeň, ať ti bude pět, deset, dvacet, čtyřicet, šedesát, pořád budeš ta maminky malá holčička a pořád budeš dítětem. Měla pravdu, dokud máme rodiče, pořád jsme dětmi....

    monny3
    16. kvě 2019    Čtené 1781x

    🌷Soutěž s Fisher Price ke dni maminek🌷

    V rámci Dnů s ambasadorkami je dnes řada na Fisher Price, aby vám přinesl možnost zasoutěžit si o parádní cenu. Soutěžíme u příležitosti svátku maminek, což je životní role, za kterou je jistě každá z nás z hloubi srdce vděčná, i když jsou občas chvíle, kdy si od těch našich malých zázraků potřebujeme i odpočinout, že 💕 ?

    Nebudu vás dlouho napínat jaká je cena, protože podle mě se právě naučný laptop, který můžete dnes vyhrát, skvěle hodí, když si chcete vypít kávu ještě teplou, nebo prcka prostě zabavit doma nebo i na cestách 👶 Takže cenu už znáte a tady jsou jednoduchá soutěžní pravidla.

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like tomuto článku;

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku: jaký povahový rys máte po svojí mamince? Může to být něco pozitivního, za co jste rády, nebo naopak něco, u čeho jste si v dětství říkaly "taková určitě nebudu" 😄

    - dát like dnešnímu článku s rodinným receptem u ambasadorky Ivi s loginem ivakalinova.

    Soutěž probíhá do dnešní půlnoci. Výherce bude následně vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen v samostatném článku 🍀

    Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast 💗

    Přeji hodně štěstí ve všech soutěžích a když budete recepty našich maminek zkoušet, podělte se o dojmy ideálně s fotkami a označte nás 😘

    mummy88
    15. kvě 2019    Čtené 2240x

    Den matek s ambasadorkami- První soutěž s Joie!

    Už dlouho jsme vám to tu nespamovaly soutěžemi, tak je na čase to nachvíli zase změnit. 🙂 Jak jste si mohly přečíst v úvodních článcích u ambasadorek, tuto řadu soutěží věnujeme našim maminkám. Tak pojďte zavzpomínat na svoji mámu a zkusit vyhrát nějakou fajn cenu!

    O co dnes soutěžíme? 

    Vyhrát můžete super tajnou výhru od Joie, kterou v současné době neznám ani já, ale bude to určitě stát za to, to mi věřte! 😀 

    A jak se do soutěže zapojit? 

    Úplně jednoduše - pokud chcete vyhrát, musíte splnit jen 3 jednoduché podmínky:

    1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku - soutěžní příspěvky můžete přidávat pouze do dnešní půlnoci.

    2. Dát lajk tomuto článku

    3. Dát lajk dnešnímu článku u Monči @monny3.

    https://www.modrykonik.cz/blog/monny3/article/recept-od-moji-maminky-ktw074/

    No a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Výherce bude vylosován pomocí generátoru náhodných čísel a během zítřka budou výsledky u mě na blogu.

    A jaká je tedy soutěžní otázka?

    Tak zkuste štěstí a vyhrajte balíček s překvapením! 🙂

    Marcela, kluci a #joie

    monny3
    14. kvě 2019    Čtené 1753x

    Recept od mojí maminky

    Před pár dny jsme oslavili světový den všech maminek a pro většinu z nás tedy i den babiček, protože jsme z našich maminek už udělaly babičky 🙂 I my jsme šli navštívit moji mamku a já jsem jí k tomu přidala i malé veřejné vyznání, protože my si v rodině takové věci moc říkat neumíme, ale čím déle je z mojí mámy i babička mého syna, tím víc si jí vážím a oceňuji, jak moc se o nás stará. Moc jsem nevěděla, jak to mamka vezme,  ale druhý den mi děkovala, že ji to moc dojalo a dokonce můj táta, který kroutí hlavou nad Američany, že se v seriálech pořád objímají a řeší city, tak se mi přiznal, že to ukazoval kamarádovi a chválil mě, jak jsem to pěkně napsala. Tak třeba tip pro vás, na příští den maminek, že i ty naše mamky ze staré generace ocení, když pro ně do virtuálního světa vystřelíme pochvalu 😍

    Jo a tady můžete mrknout, co jsem vůbec o mojí mámě napsala já 💕

    No a protože se maminky o nás od malička starají a asi každá z nás si při vzpomínce na maminku vybaví i nějakou chuť, vůni a historku z kuchyně, tak dnes přináším já něco z kuchyně mojí maminky 😋

    Moje mamka hodně vaří, hodně peče a když už, tak je toho vždycky samozřejmě hodně (i když doma je jen ona a táta) 😄 Bylo to tak celé moje dětství a vlastně když si vybavuji vzpomínky z dětství s mamkou, tak je to většinou právě z kuchyně našeho bytu 😉  I v pubertě jsem sedávala na židli v kuchyni a zatímco mamka vařila a pekla, tak já jsem s ní řešila vztahy s kamarádkami i s kluky. Dodnes mamka zve nás s manželem a Maximkem na obědy i na večeře a přestože občas remcáme (nevděčně, ja vím), že něco moc sladí, nebo se maso mohlo péct delší dobu, tak ji to neodrazuje a má ohromonou potřebu se o nás o všechny pořád starat, což v jejím pojetí je prostě hlavně naplnit všem bříška 😋 V poslední době má zase ona možnost zaremcat si na nás, že nesladíme a nejíme (moc) sacharidy, ale už to vzala a na oběd nám nabízí jen samotné maso, nebo kvůli nám připravuje zapečený květák. Moje máma se protě chce o všechny postarat (jako ráda je i pochválena, to si zase přiznejme) a proto rozdává jídlo nejen členům rodiny, ale i sousedkám, svým kamarádkám z univerzity třetí věku, tátovým kamarádům sportovcům... no a konec konců i mým kamarádkám 😂 A protože ne s každým se zvládne potkat zrovna když napeče, tak má vždycky připravené i nějaké lahvičky jako malé jedlé dárky. A ze všech jejích lahvičkových produktů (pampeliškový med, pesto z medvědího česneku, ořechy v medu...) má největtší úspěch, a podle mě je i nejuniverzálnější, zázvorový sirup 🍹 A proto se s vámi podělím o recept mojí mámy, který je fakt jednoduchý a v horkých letních dnech se určitě bude hodit (ale je super i v zimě do čaje 🍵 ).

    Zázvorový sirup

    400 g zázvoru

    1,2 litru vody

    3 citrony

    2 kg cukru

    Zázvor umýt, nastrouhat (i se slupkou) na hrubo do hrnce, přidat vodu a 2 citrony nakrájené na plátky, vařit 10 minut. Odstavit a nechat odstát 24 hodin. Druhý den přidat cukr a vařit 10 minut. Scedit a přidat šťávu z 1 citronu. Ještě teplé nalít do lahviček. Pokud chceme uchovat dlouhou dobu, tak nahoru trochu nalít alkoholu (například vodky). No a to je vše, užijte si super šťávičku nebo zázvorové slazení do čaje 😋

    Tak ho zkuste, klidně z poloviční dávky a dejte vědět, jestli vám a vašim prckům chutná 👶 A pokud váš muž nerad takovou limču, tak ještě přidávám jako bonus tip mého táty, který zázvorový sirup přidává do pálenky a dělá tak "zázvorovici" a to teda chutná všem dospělým, bez rozdílu pohlaví 🙈😄👍

    maanule
    14. kvě 2019    Čtené 428x

    Májové dny s ambasadorkami

    Zdravím všechny uživatelky Koníka!

    Druhá květnová neděle je sice za námi a s ní i svátek všech maminek, přesto jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků...

    Tak si to pojďte s námi užít!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodemv našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy …

    Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

    My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní  soutěž! 

    A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným  receptem.

    A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.

    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát likečlánku s receptem ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž- článek bude u jiné Ambasadorky)

    Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.

    Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.

    Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže <3 jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

    rebe
    14. kvě 2019    Čtené 639x

    Den matek s ambasadorkami

    Druhá květnová neděle a s ní svátek všech maminek je za námi. Jako maminky si ale trochu rozmazlování zasloužíme, tak proč si oslavy ještě neprodloužit? S ostatními ambasadorkami jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků…

    Tak si to pojďte s námi užít!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy… Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

    My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž! A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.


    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like článku se soutěží

    - odpovědět u něj v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like článku ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla daná soutěž – článek bude u jiné ambasadorky)

    Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.

    Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.

    Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

    mummy88
    14. kvě 2019    Čtené 709x

    Den matek s ambasadorkami

    Opakování matka moudrosti 🙂 

    Druhá květnová neděle je za námi.... a s ní svátek všech maminek!

    A my jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků …

    Tak si to pojďte s námi užít!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy …

    Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

    My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž!

    A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek, u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.


    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like článku ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž – článek bude u jiné Ambasadorky)

    Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.

    Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.

    Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

    Marcela a #joie

    monny3
    14. kvě 2019    Čtené 604x

    Májové dny s ambasadorkami

    Druhá květnová neděle je za námi.... a s ní svátek všech maminek! A my jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků …Tak si to pojďte s námi užít!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy … Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

    My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž! A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek, u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.


    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like článku s receptem ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž – článek bude u jiné ambasadorky)

    Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.

    Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.

    Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

    ivakalinova
    14. kvě 2019    Čtené 1008x

    Den matek s ambasadorkami

    Krásné dobré ráno! 

    Druhá květnová neděle je za námi.... a s ní svátek všech maminek!

    A my jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků …

    Tak si to pojďte s námi užít!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy …

    Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

    My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž!

    A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek, u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.


    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like článku ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž – článek bude u jiné Ambasadorky)

    • Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.
    • Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.
    • Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

    Iva s Viledou

    vanea
    14. kvě 2019    Čtené 854x

    Den matek s ambasadorkami

    Krásné dobré ráno 🌹

    Druhá květnová neděle je za námi .... a s ní i svátek všech maminek!

    A my jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků …Tak si to pojďte užít s námi!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě -  se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy …

    Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství? My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž!

    A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek, u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.

    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like článku s receptem ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž – článek bude u jiné ambasadorky!)

    Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky. Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko, jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!

    Irča & Baby Dove

    tratatundra
    14. kvě 2019    Čtené 1104x

    Den matek s ambasadorkami

    Krásné ráno všem stávajícím i budoucím maminkám!

    Druhá květnová neděle je sice za námi a s ní i svátek všech maminek, přesto jsme si u této příležitosti přichystaly týden plný vůní, chutí a vzpomínek. Na naše maminky, na maminky našich maminek, na maminky našich tatínků...

    Tak si to pojďte s námi užít!

    Maminky by pro nás měly být pevným bodem v našem životě se vždy otevřenou náručí. A když zavřeme oči a vzpomeneme si na maminku, nebo třeba na babičku, vybaví se nám vůně, chutě, barvy

    Co vám maminky a babičky vždycky vaří nebo vařily? Co vás vrací do bezstarostného dětství?

    My se s vámi o naše voňavé vzpomínkové poklady budeme celý týden dělit a zároveň vám k tomu vždy nachystáme i nějakou parádní soutěž!

    A že se máte na co těšit!

    Každý den vyhlížejte článek s báječným rodinným receptem. A čtěte pozorně, každý tento článek bude v jednom dni doprovázet také soutěžní článek u jiné ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte.

    Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku. Jsou podobná jako v předchozích dnech s ambasadorkami.


    Pravidla Dnů s ambasadorkami:

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like soutěžnímu článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát likečlánku s receptem ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla soutěž- článek bude u jiné Ambasadorky)

    Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná ambasadorka a uvede ho u soutěžní otázky.

    Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní ambasadorce.

    Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Doufáme, že se vám dny s ambasadorkami budou líbit tak jako vždy a že si společně užijeme prima týden!

    PS: Speciální výzva pro odvážné – kdo zvládne vyzkoušet všechny ambasadorské vzpomínkové recepty? Nezapomeňte se s námi podělit o fotky a u fotek nás označit, aby nám nic neuniklo!