byclairecz
    Zpráva byla změněna    16. led 2018    

    ...první hokus-pokus mazlivého polštářku pro Adriánka k narozeninám 😘 #mamasije #ootd #outfit #handmade #madewithlove #obleceni #chlapecek #holcicka #pokojicek #nursery #decore

    byclairecz
    Zpráva byla změněna    16. led 2018    

    ....pro Alexova kamaráda k narozeninám ✂️❤️✂️

    ...pandy na zahřátí pro Tylišáka ✂️❤️✂️ #mamasije #ootd #outfit #handmade #madewithlove #obleceni #chlapecek #holcicka

    ...další setík....s čepicí i pro maminku ✂️❤️✂️ #mamsije #obleceni #outfit #ootd #chlapecek #holcicka

    Tak tedy podruhé...pro Lukáška ❤️✂️❤️ #mamsije #homemade #madewithlove #outfit #ootd #modra #chlapecek #obleceni

    byclairecz
    Zpráva byla změněna    2. lis 2017    

    ...aneb, když maminka šije...😊😍 #chlapecek #ootd #outfit #obleceni #milacek #handmade

    lullaby87
    29. kvě 2017    Čtené 474x

    JAK TO DOPADLO SE ZDRAVÝM STRAVOVÁNÍM?

    Kdybych měla začít od začátku, asi napíšu, že se už nějakou dobu marně snažím přijít na to, co je skutečně dobré pro moje tělo a co ne. A ve velké míře to souvisí právě se stravou. Ač se snažím jíst zdravě, stejně často uklouznu nebo nedodržuji intervaly.

    Po tom, co jsem investovala do sestavení jídelníčku a dodržovala ho měsíc, zjistila jsem, že prostě nedokážu stát celý den u plotny, vážit všechno jídlo a dělat si ho 5x denně. Pro mě jako mámu 2 dětí, to byl obrovský problém. A taky mě to přestalo bavit.

    Tehdy přišla na řadu myšlenka, nechat si krabičky dovážet domů. Už jsem pár měsíců po podobné službě pokukovala, až jsem se rozhodla, že to zkusím. Nemuset myslet pořád na přípravu a naučit se pravidelnosti- to byla moje vidina. Objednala jsem si tedy krabičky a nechala se unášet proudem.

    Trvalo mi to tentokrát měsíc a půl...

    Aby jste dobře rozuměly- jídlo bylo dobré. Rozmanité. A časté. Jenomže já u svého hektického dne nebyla schopna dodržovat intervaly. A nepomohlo ani nastavení upozornění. Krom toho, když jsem náhodou byla půl dne někde pryč, nebylo možné tahat krabičky s sebou a stravovat se někde na lavičce v parku... A časem mi začalo vadit, že se mi krabičky jenom kupily a já je musela vyhazovat nesnězené (stydím se, ale je to tak). Přemýšlela jsem, zda s tím skončit nebo ne. Nakonec přišel finální impulz ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že je mi skoro po každém jídle hrozně těžko a bolí mě břicho.

    Takový blesk z jasného nebe. Přiznala jsem sama sobě, že už ani nevím jaké to je žít bez toho, aby mi nebylo pořád blbě od žaludku!

    A tehdy padlo rozhodnutí, pohnout se dál a zkusit něco jiného, co mi možná pomůže víc.

    Krabičkovou dietu nicméně doporučuji- nastartuje metabolismus, odpadá starost s vařením a jídlo je chutné. Já zhubla za ten měsíc a půl 2 kg. 

    Abych se dopracovala k tomu, co jdu zkusit dál... Paleo. I ty Brutte? Ano, už i já 😀 A to z jednoho prostého důvodu- podle studií, které jsem si dělala, by mi tento způsob stravování mohl pomoct- jak s bolestmi břicha (eliminovat všechny průmyslně zpracované potraviny, stabilizovat tělo a pak postupně zjistit, co můžu jíst a co ne), tak i s pletí, která je teď hodně špatná (jako v pubertě). Prostě vnitřně cítím, že něco není v pořádku a konečně jsem se rozhodla situaci nějak řešit.

    Začínám tedy s Whole30. Bude to masakr- vím to. Moje vůle je daleko za slovem pevná, ale jdu do toho pro svoje zdraví.

    Zítra končím první týden... Mám za sebou hodně těžké chvíle odříkání, zapíječku synovce, kterou jsem ustála a jsem na sebe pyšná a pár zajímavých poznatků...

    Ale o tom příště 🙂

    www.recipefor30s.cz

    https://www.facebook.com/recipefor30s/

    https://www.instagram.com/recipefor30s

    lullaby87
    14. kvě 2017    Čtené 454x

    Home sweet home

    Mám za sebou krásné dva týdny. Dokonce ani ošklivá nemoc dětí mi nemůže zkazit pocit, že přesně takovou pauzu jsem potřebovala.

    Pocity, které ve mně narůstají týden po týdnu, kdy jsem doma, jsou zvláštní. Takové stísněné. Myslím, že moji situaci pochopí asi každá maminka, která je se svými dětmi doma sama, nemá v blízkém okolí vůbec nikoho, kdo by pomohl a manžel jezdí domů pozdě večer.

    Nikdy bych nebyla řekla, jak budu toužit po tom, aby rodina bydlela co nejblíže. Abychom neměli problém čas od času odevzdat děti a užít si chvilku pro sebe. Nebo i osamotě. 

    Nechci, aby to vyznělo zvláštně, ale děti jsou hrozně vyčerpávající. Zvláště, když jsem s nimi 24/7. 

    Dokud byla jenom Laura, tak jsem nepociťovala nikterak velkou tíhu. A pak se narodil Filip. A ač je to klišé jako hrom, skutečně platí: "Jedno dítě, žádné dítě."

    I když má někdo jedno dítě, které vydá za 3, tak si buďte jisté, že v momentě, kdy Vás bude o jednoho více, i kdyby další dítě bylo sebevíc poslušné a hodné, stejně je toho čas od času prostě moc.

    A tak nějak to bylo u mě. Doma jsem nebyla od října. Nejdřív nás ubíjely nemoci dětí, po novém roce zas měla mamka hromadu práce (účetní pochopí). 

    Takže KONEČNĚ jsme mohli přijet. A já nasála hromady pozitivní energie, dostala geniální nápad, který prostě musím zrealizovat a dotáhnout do konce, užila jsem si krásného počasí, sluníčka, konečně zašla i do obchodu a něco si nakoupila, viděla se s kamarádkami, které znám snad odjakživa, chodila na procházky a prostě zvolna a šťastne dýchala.

    Doma je doma. Dokud jsem sama nezaložila rodinu, neuvědomovala jsem si, jak důležité je mít zázemí a místo, kam se vracet. A hlavně- což je hrozně zvláštní- čím jsem starší, tím víc mě to táhne ke kořenům. Tím víc si cením vše, co souvisí s mou vlastí, s kulturou a národem...

    A ač jsem se narodila v Praze, ač jsme se přestěhovali až když mi bylo 6, jako svoji domovinu, svoji rodnou zemi, vnímám Slovensko. Nádhernou krajinu s nejkrásnějším folklorem a vřelým srdcem...

    A co vy a domov? Rády se vracíte k rodičům? 

    www.recipefor30s.cz

    https://www.facebook.com/recipefor30s/

    https://www.instagram.com/recipefor30s