Jedním z dalších střevních parazitických červů, kterým se může člověk nakazit, je tasemnice.
    Člověk je jejím definitivním hostitelem (tesemnice v něm dozrává a množí se) a nakazit se může pozřením špatně tepelně upreveného masa, které obsahuje tzv. boubele (larvy tasemnice). U člověka se pak larva přichytí v tenkém střevě a vyvine se v dospělou tasemnici. Jelikož nemá žádná ústa, přijímá potravu celým svým tělem, které může být opravdu dlouhé - osobně jsem viděla tasemnici dosahující osmi metrů! Literatura uvádí až dvanáct metrů.
    Tělo tasemnice se skládá z článků, které se po dozrání odlučují (obsahují vajíčka) a odchází spolu se stolicí - jsou viditelné pouhým okem a bývají také příčinou odhalení přítomnosti tasemnice, která je jinak často bezpříznaková.
    Antihelmintický účinek přípravku Vermophyt působí i na tohoto nepěkného střevního parazita.
    PS: I přes tyto znalosti stále miluju tatarák 🙂
    #phyteneo

    hanica83
    Zpráva byla změněna    27. lis 2017    

    Jelikož už ve čtvrtek nastane můj poslední ambasadorský den, ráda bych shrnula, které přípravky Phyteneo se staly oblíbenými u nás doma. Vyzkoušeli jsme jich spoustu, ale k top produktům, které u nás nebudou nikdy chybět, bych zařadila následující:
    1. Neocide spray (dle potřeby i gel) - v podstetě skvělá dezinfekce, která neštípe (mám stále sebou)
    2. Žaludeční kapky - pokaždé, když je mi těžko nebo prostě blbě, tak pomůžou
    3. Gastrophyt - manžel někdy trpí na akutní průjem v podstetě bez příčiny a na to skvěle pomáhá
    4. NeoRhin - opravdu mě překvapilo, jak dokáže pomoci při rýmě
    5. Roztok po bodnutí hmyzem - prostě a jednoduše pomáhá 🙂
    6. Otic Solution - kapeme preventivně a malý má stále krásně čistá ouška (pochválili nás i na ORL)
    Spokojeni jsme ale byli i se spoustou dalších produktů - manžel si moc oblíbil pastu i ústní vodu Stomaphyt, Kolodium forte ho zbavilo po x letech nadobro bradavic, já při kojení užívám OrganiCa+ a chystám se i na Methionin komplex....Opravdu je toho spousta.
    Na všechny výrobky se můžete podívat zde: https://www.phyteneo.cz/#products_cat
    Pokud budete mít k čemukoliv dotaz, ptejte se.
    #phyteneo

    Jak už jsem zmínila, mezi nejčastější střevní parazity u nás patří roup dětský a to hlavně v dětských kolektivech.
    Základem prevence je v prvé řadě mytí rukou po každém použití toalety a před každým jídlem, ale i stříhání nehtů nakrátko (při škrábání za nimi ulpívají vajíčka).
    Mimo to je velmi přínosné co nejvíce omezit škrábání a ráno se sprchovat - odplaví se vajíčka nakladená přes noc. Spodní prádlo, stejně jako ručníky a lůžkoviny by měly být měněny co nejčastěji a následně vyvařeny a vyžehleny (vysoká teplota usmrtí vajíčka). Na místě je i omezení konzumace sladkostí - roupi totiž cukr potřebují ke svému přežití.
    A pokud se vám nebo vašemu potomkovi tito červíci přece jen nevyhnou, nezoufejte a zkuste s nimi bojovat např. pomocí přípravku Phyteneo Vermophyt.
    #phyteneo

    Přípravek Vermophyt značky Phyteneo obsahuje účinné látky rostlinného původu s antihelmintickým účinkem - tedy s účinkem působícím proti parazitickým červům.
    Antihelmintický účinek má řada látek rostlinného původu (např. alkaloidy, terpeny, saponiny...), nadměrné užívání některých z nich však může mít negativní vliv na zdraví hostitele parazitů.
    Na trhu přesto existují některé volně prodejné preparáty obsahující látky z rizikových rostlin, kterými jsou např. kapraď samec, nebo ořešák. Výběr léčivých rostlin s antihelmintickými účinky musí být proto velmi striktní a musí být velmi pečlivě zhodnocena jejich toxicita a tím i případná rizikovost. Jinak by totiž používání léčivých rostlin ztrácelo svoji základní přednost, kterou je šetrná terapie bez použití syntetických, potenciálně rizikových účinných látek.
    U přípravku Vermophyt si můžete být jisti naprosto bezpečnou skladbou účinných látek z pečlivě vybraných léčivých rostlin, které jsou však i přes svoji šetrnost účinné. Stejně je tomu i u všech ostatních příptravků značky Phyteneo.
    #phyteneo

    hanica83
    Zpráva byla změněna    22. lis 2017    

    Určitě už jste slyšeli o tom, že konzumovat zvěřinu nejasného původu není ideální. Víte proč? Některé druhy zvěře - zejména divočáci (někdy ale i prase domácí), mohou být zdrojem nákazy onemocnění zvaného trichinelóza.
    Původcem je svalovec stočený, což je parazitický červ. Člověk se může nakazit pozřením jeho larev ze špatně tepelně upraveného masa (např. divočák, vepřové).
    Jedná se o poměrně závažné onemocnění, které je ale v České republice velmi ojedinělé (naposledy hlášeno cca před 60 lety). Všichni ulovení divočáci, stejně jako vepři domácí z porážek, by totiž měli být na přítomnost tohoto parazita vyšetřeni.
    Na řádnou tepelnou úpravu masa je třeba dbát i při cestách za hranice - svalovec má totiž široké spektrum hostitelů, jejichž masem pak může dojít k nákaze (např. lišky, koně, medvědi, ale i mroži či krokodýli).
    #phyteneo

    (Učební materiál, ze kterého pochází obrázek, vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky - celá prezentace zde: http://slideplayer.cz/slide/3678920/)

    Přípravek Phyteneo Vermophyt, který je mimo prostředku k zajištění normální činnosti trávicí soustavy také funkčním antihelmintikem (prostředkem působícím proti parazitickým červům), obsahuje účinné látky čistě rostlinného původu.
    K dostání je ve dvou provedeních - jako sirup, který je vhodný pro děti od 2 do 12 let, nebo jako kapsle, které mohou užívat dospělí a děti od 5 let.
    #phyteneo

    Enterobióza - onemocnění vyvolané roupem dětským je nejčastějším střevním parazitárním onemocněním u nás. Červ vyvolávající toto onemocnění parazituje pouze v lidském střevě - jde tedy o onemocnění výhradně lidské. Roup je poměrně malý červík (sameček max. 0,5cm, samička max. 1,3 cm), přesto dokáže pěkně potrápit. Oplozené samičky naplněné vajíčky (obsahují jich 10 tisíc a víc) totiž cestují střevem směrem ven a zejména v nočních hodinách vylézají z konečníku, aby mohli svá vajíčka uložit do kožních záhybů v jeho okolí. Svým pohybem působí úporné svědění, díky němuž dochází k poruchám spánku, bolestem hlavy, u dětí se může objevit i noční pomočování, či celkové neprospívání. Díky přítomnosti červů ve střevě bývají i bolesti břicha.
    K nákaze dochází pozřením vajíček - tzv. orofekální cestou, tedy znečištěnýma rukama (vajíčka ulpí na rukou a za nehty při škrábání). Člověk pak může opakovaně nakazit sám sebe, nebo přenést vajíčka na potraviny, různé předměty, hračky apod.
    Zásadní je tedy mytí rukou po každé toaletě, u dětí zamezení olizování rukou, hraček, kousání nehtů atd. Larvy totiž ve vajíčku vydrží ve vlhkém prostředí při pokojové teplotě naživu až 3 dny.
    #phyteneo

    Víte, který ze střevních parazitů se vyskytuje nejčastěji a to hlavně u dětí?
    Kdo tipuje roupa dětského, má pravdu 🙂 Tři roky jsem pracovala přímo v parazitologické laboratoři a musím říct, že jsem byla z počátku velmi překvapená, jak často jsme měli pozitivní nález právě tohoto parazita. Tedy konkrétně jeho vajíček z análního otisku. K průkazu tohoto nezvaného návštěvníka se totiž používá právě tato metoda (na konečník se otiskne průhledná lepicí páska, která se pak přelepí na podložní sklíčko a může se přímo mikroskopovat).
    Více o enterobióze - jak se onemocnění vyvolané roupem dětským nazývá, napíšu příště. Každopádně i proti tomuto parazitovi se dá bojovat pomocí přípravku Vermophyt značky Phyteneo.
    #phyteneo

    Když už jsem tu zmínila, že se mé ambasadorování chýlí ke konci, hrozně by mě zajímalo, jestli vám přišlo přínosné?
    A hlavně, poznali jste českou značku Phyteneo až díky němu, nebo jste ji znali už dříve - a jak jste se o ní dozvěděli? Za každou vaši odpověď vás odměním modrým srdíčkem 🙂
    #phyteneo

    Posledním přípravkem značky Phyteneo, kterému se budu věnovat, je Vermophyt.
    Je vhodný k zajištění normální činnost gastrointestinálního traktu a střev a také k jejich pročištění. Obsahuje vyváženou kombinaci aktivních látek rostlinného původu - silice saturejky zahradní, hřebíčkovce vonného a tymiánu obecného a dále extrakty bylin s antihelmintickými učinky - semena tykve obecné, černuchy seté a kořen omanu pravého. Proto můžeme Vermophyt považovat za přírodní přípravek k eliminaci parazitických červů – helmintů, mezi které mimo jiné patří roup dětský, škrkavka dětská, tasemnice, nebo např. hádě střevní.
    #phyteneo

    V tomto týdnu představím další z přípravků Phyteneo. Tipnete si, který to bude?
    Napovím, že obsahuje aminokyselinu cucurbitin, která je obsažená v semenech dýní. Jelikož však není běžně dostupná, musel být při přípravě přípravku Phyteneo, který vám brzy představím, vynalezen speciální způsob, jak tuto látku ze semen získat.
    Správnou odpověď můžete najít zde: https://www.phyteneo.cz/#products_cat
    Za správný tip vás tentokrát odměním třemi srdíčky 🙂 Půjde totiž o poslední přípravek Phyteneo, který vám tu jako ambasadorka představím. Spolupráce se značkou Phyteneo byla na začátku dohodnuta na půl roku a jelikož čas šíleně letí, půl rok mého ambasadorování uplyne již posledního listopadu. Hlavním cílem bylo rozšířit povědomí o této skvělé české značce, což se mi doufám trošku povedlo.
    Pokud máte jakékoliv dotazy nebo náměty, co byste ode mě za těch 14 dní chtěli ještě vědět - sem s nimi 🙂
    #phyteneo #odpoved_za_srdicko

    Lámavost nehtů trápí mnoho žen. Já se musím přiznat, že mezi ně naštěstí nepatřím - od toho co se pamatuji mám nehty více než pevné. Jednou jsem narazila nehtem do rohu skříňky a místo zlomeného nehtu jsem odštípla kousek dřevotřísky 🙂
    Víte, které vitamíny lámavost nehtů ovlivňují? Je to především vitamín B7, který je i s dalšími z řady B vitamínů obsažen v přípravku Methionin komlex značky Phyteneo. Tento vitamín, známý též jako biotin, nebo také vitamín H, je pro zdraví a sílu nehtů nezbytný. Bez něj jsou nehty křehké a suché. Další vitamín důležitý pro pevné nehty je i vitamín C - při jeho nedostatku mohou nehty také pomaleji růst. Z minerálů pak patří mezi nejdůležitější zinek a železo.
    #phyteneo

    Dívala jsem se, že zatím nepřibyl žádný příspěvek s receptem z dýně. Chtěla jsem se inspirovat a taky rozdat slíbená srdíčka 🙂
    Pojďte se podělit o recepty z této zdravé zeleniny, která se řadí mezi léčivé rostliny, označte je #dyne_na_taliri a přiletí vám tři srdíčka.
    Já se příští týden chystám vyzkoušet např. lívanečky z máslové dýně. Malý totiž dýni miluje a klidně se láduje jen tak uvařenou 🙂
    #phyteneo

    #soutez_o_sirupy_phyteneo
    Haló, haló, výsledky soutěže jsou konečně tu! 🙂
    Pan notář velmi pečlivě a za pečlivé kontroly vylosoval tři výherkyně. Bylo u toho i trošku vztekání, protože by chtěl tahat výherkyně po hrstech a nejlépe několik hodin v kuse, ale zvládli jsme to 🙂
    Tak tedy - jako první vytáhla ručička pana notáře @sylvinka - gratulujeme k první ceně - tedy k balíčku se všemi sirupy Phyteneo!
    Na druhém a třetím místě se pak díky šikovné notářově ruce umístily @mkrelo a @simdan - věřím, že budou mít z balíčku obsahujícímu Tymiánový a Echinacea sirup radost 🙂

    A ještě mi dovolte věnovat takovou speciální cenu pro příspěvek, který získal opravdu velký počet lajků 🙂 @makynaeliska vyber si prosím za svůj krásný příspěvek, který se tolik líbil, jeden ze sirupů - vybírat můžeš zde: https://www.phyteneo.cz/#products_cat

    Moc gratuluji výherkyním a prosím o zaslání adres do IP. Všem ostatním ještě jednou mockrát děkuji za účast a krásné příspěvky, které jsem sice po nocích, ale s velkou chutí četla!
    #phyteneo

    (5 fotek)

    U nás vše připraveno - zítra se můžete těšit na výsledky #soutez_o_sirupy_phyteneo 😉
    #phyteneo

    hanica83
    Zpráva byla změněna    9. lis 2017    

    Šedivé vlasy jednou dostihnou každého z nás. Víte, proč vlastně vlasy šediví a proč to někoho potká už kolem dvacítky?
    Barva vlasů je původně bílá - mění se až působením pigmentu melaninu. Když však buňky ve vlasových koříncích (melanocyty), produkující tento pigment přestanou být aktivní, začne docházet k šedivění.
    To, kdy se objeví první šedivý vlas určují hlavně geny, záleží však i na životním stylu. Např. kuřáci mají čtyřikrát vyšší pravděpodobnost, že budou mít dříve šedivé vlasy (nikotin totiž způsobuje snížení produkce melaninu). Šedivění vlasů v raném věku (mezi 20 a 30 rokem) může být také příznakem nedostatku vitaminu B12.
    I tento vitamín je zastoupen v přípravku Methionin komplex zančky Phyteneo.
    #phyteneo

    Když se tu teď věnuji přípravku Methionin komplex značky Phyteneo, který podporuje mimo jiné růst a kvalitu vlasů, napadlo mě - pojďte se podělit o přípravky na vlasy (ať už šampony, kondicionéry, nebo třeba laky), se kterými máte dobré zkušenosti a já vám za každý tip pošlu srdíčko. Já jsem momentálně vyzkoušela nový šampon Jason meruňka (https://www.countrylife.cz/sampon-merunka-473-m...) a jsem maxinálně spokojená 🙂
    #phyteneo

    V přípravku Methionin komplex jsou stejně jako v ostatních přípravcích Phyteneo obsaženy účinné rostlinné extrakty. Zde tedy konkrétně extrakt z přesličky rolní, obilných klíčků a semen dýně.
    Tyto extrakty obsahují spoustu prospěšných látek, které ovlivňují kvalitu a vzhled vlasů,pokožky i nehtů. Jmenovitě se jedná o kyselinu křemičitou (z přesličky rolní), esenciální aminokyseliny (z obilných klíčků) a mastné kyseliny, tokoferoly, fytosteroly, selen a zinek (ze semen dýně).
    #phyteneo

    hanica83
    Zpráva byla změněna    5. lis 2017    

    Soutěž o sirupy Phyteneo skončila a já bych vám v prvé řadě chtěla moc a moc poděkovat za hojnou účast a spoustu krásných příspěvků! Popravdě jsem očekávala více příspěvků o materiálních dárcích - jako motivaci na kvapem se blížící Vánoce, ale pojaly jste to spíše směrem těch darů, nad něž není - rodina a zdravé děti ❤
    Jelikož má velevážený pan notář za sebou dost nepříjemnou zkušenost s laryngitidou a do toho se mu během posledních tří dnů prořezaly tři stoličky (a další tuším na cestě), je trošičku nerudný 🙂
    Ale slibuju, že ho jako správná ženská jemným nenápadným nátlakem přiměju k co nejdřívějšímu losování vítězů 🙂
    #phyteneo

    Pokud byste chtěli vyzkoušet sirupy Phyteneo na kašel či posílení imunity, máte poslední možnost zapojit se do právě probíhající soutěže, která končí již zítra ve 12:00
    Pravidla a podrobné informace nejdete zde: https://www.modrykonik.cz/blog/hanica83/article/soutez-o-sirupy-phyteneo-wwa467/
    #phyteneo

    Základním stavebním kamenem vlasů, nehtů, ale i součástí pokožky je bílkovina keratin (na obrázku). Tato velmi pevná bílkovina je tvořena aminokyselinami, mimo jiné např. cysteinem a methioninem, které jsou v hojné míře obsaženy v přípravku Methionin komplex značky Phyteneo.
    Aminokyselina methionin, jejíž název byl použit i v názvu přípravku, patří mezi esenciální (nepostradatelné) aminokyseliny. Jako nepostradatelné se označují proto, že si je organismus neumí sám vytvořit a proto je musíme přijímat v potravě, případně doplňovat vhodnými přípravky. Mezi esenciální se řadí celkem deset aminokyselin, z nichž se spousta vyskytuje především v živočišné potravě (nikoliv rostlinné). Proto může mít organismus lidí s čistě vegetariánskou stravou problém s tvorbou některých specifických bílkovin (např. právě keratinu).
    Druhá z aminokyselin obsažených v přípravku Methionin komplex - cystein pak patří mezi aminokyseliny neesenciální (postradatelné), tedy takové, které si umí organismus vytvořit a sám.
    #phyteneo

    Methionin komlex - tedy přípravek Phyteneo, který podporuje růstu vlasů, ale také redukuje jejich lámání a třepení a je vhodný též k regeneraci nehtů a pokožky, obsahuje mimo spoustu jiných důležitých látek také vitamíny skupiny B (konkrétně vit. B1, B2, B5, B6 a B7).
    Vitamíny skupiny B se souhrnně nazývají B - komplex a mimo výše zmíněné sem patří ještě B3 (niacin), B9 (kyselina listová) a B12 (kobalamin). Dříve se sem řadili ještě B4 (adenin), B8 (inositol), B11 (cholin), B13 (kyselina lipoová) a B15 (kyselina pangamová), ale tyto se v současné době již za vitamíny nepovažují.
    Všechny vitamíny skupiny B jsou rozpustné ve vodě a nezbytné pro pro správné fungování celého lidského organismu. Je potřeba pravidelně je doplňovat stravou, protože tělo je neumí samo vyrobit (některé z nich ale v lidském těle tvoří "hodné" střevní bakterie). Ideální je konzumovat takové potraviny, které obsahují celé spektrum B vitamínů, protože společně se nejlépe absorbují. Bohatým zdrojem celé škály B vitamínů jsou např. obilné klíčky, pivovarské kvasnice, játra, banány, arašídy, vejce či libové červené maso.
    A teď mě napadá - mezi příznaky nedostatku těchto vitamínů patří mimo jiné také podrážděnost, nedostatek energie a únava - takže když se budu ládovat roštěnkama a zapíjet je pivem, možná se to zlepší 😀
    #phyteneo

    Pokud byste chtěli vyzkoušet sirupy na kašel či posílení imunity od značky Phyteneo, nezapomeňte se zapojit do právě probíhající soutěže. Podrobné informace a pravidla nejdete zde: https://www.modrykonik.cz/blog/hanica83/article/soutez-o-sirupy-phyteneo-wwa467/
    #phyteneo

    Jak některé z vás správně uhodly, přípravek Phyteneo, kterému se teď budu věnovat, je Methionin komplex. Jde o přípravek, který je vhodný pro regeneraci nehtů i pokožky a podporuje růst vlasů (omezuje také jejich třepivost a lámavost).
    Základním stavebním kamenem vlasů a nehtů je bílkovina keratin. K tvorbě této bílkoviny jsou potřeba esenciální aminokyseliny a právě ty jsou hojně obsaženy v příptavku Methionin komplex. Dále přípravek obsahuje komplex vitamínů skupiny B a další potřebné látky z rostlinných extraktů (např. selen, zinek a fytosteroly).
    V mé skupině Phyteneo se můžete přečíst i recenzi spokojené uživatelky (https://www.modrykonik.cz/group/7961/detail/)
    #phyteneo

    Jak už jste si jistě všimly, ve všech sirupech Phyteneo, které jsem zde postupně představila, jsem zmiňovala vysoký obsah účinných látek - konkrétně rostlinných extraktů.
    A protože jsem se o to teď víc zajímala, všimla jsem si, že u spousty bylinných sirupů jiných značek není údaj o množství účinné látky uveden.
    Proto bych ráda upozornila, že množství účinné látky je velmi důležitý údaj, který by měl být dohledatelný. Stejně tak je důležitý i výrobní postup extraktů - u značky Phyteneo se používají postupy klasické, velmi účinné a léty prověřené.
    U sirupů Phyteneo je tak zákazníkovi nabídnut účinný a kvalitní produkt s dohledatelnými informacemi o složení, navíc za velmi rozumnou cenu. Pokud by někdo namítnul, že tomu tak není, nezapomeňte při porovnávání cen brát v potaz také velikost balení - u sirupů Phyteneo je to 250ml.
    #phyteneo