Víte o tomto projektu v drogeriích Rossmann? Projekt běží od 1. srpna 2018 do 30. září 2018 a každá prodaná plenka v tomto období podpoří miminka v neonatologických centrech i organizaci Nedoklubko, která pomáhá rodičům předčasně narozených dětí ❤️

    #pampers #nedoklubko #preemie

    V pořadu Sama doma jste mohli vidět skvělý rozhovor s Lucií Žáčkovou z organizace Nedoklubko a Michalou Centnerovou ze společnosti Pampers🌹 Obě ženy více přiblížily letos odstartovaný projekt Plenek do dlaně a současně prezentovaly i další projekt organizace Nedoklubko🌷

    Záznam z vysílání je k vidění zde:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/114849974...

    Pokud Vás zajímá více ze světa Pampers, můžete se přidat i k nám do skupiny zde: https://www.modrykonik.cz/group/8237/

    #pampers #nedoklubko #preemie

    zebra2009
    28. bře 2018    Čtené 377x

    "O Nedoklubku"

    Již jsem psala, že dne 06.03.2018 Pampers oficiálně zveřejnilo svůj nový projekt, ve kterém na tiskové konferenci konané v prostorách Gynekologicko - porodnické kliniky "U Apolináře" představilo nové plenky pro předčasně narozené děti Pampers Preemie Protection ve velikosti P3, tj. pro děti s váhou menší než 800 gramů. Smyslem tohoto projektu je usnadnit sestrám na neonatologických odděleních péči o předčasně narozená miminka. Jedná se o plenky, které jsou vyráběny výhradně pro farmaceutické účely, nelze je tedy koupit v běžné síti obchodů. Mají být dostupné všem předčasně narozeným dětem, proto jsou do neonatologických center dodávány zdarma. O těchto plenkách, jejich představení a o projektu Pampers jako takovém jsem již napsala mnoho. Nicméně je třeba zdůraznit, že tento projekt vznikl v podstatě na popud výkonné ředitelky organizace Nedoklubko Lucie Žáčkové. Z tohoto důvodu jsem se rozhodla napsat i něco málo o této organizaci, která poměrně významně pomáhá rodičům předčasně narozených dětí zejména po psychické stránce. 

    Nedoklubko je podle nového občanského zákoníku zapsaným spolkem, které spolupracuje téměř se všemi neonatologickými centry v České republice. Je rovněž jedním z členů EFCNI(Evropská nadace pro péči o novorozené děti), spolupracuje s Českou neonatologickou společností a nově se podílí i na odborném výzkumu.

    Pokud půjdeme do historie Nedoklubka, musíme se vrátit až do roku 1996. Tehdy totiž založila PhDr. Daniela Sobotková, CSc. "Klub rodičů a přátel předčasně narozených dětí" při ÚPMD v Podolí. Tento klub po několika letech pomáhala transformovat na občanské sdružení pod dnešním známým názvem Nedoklubko. Za oficiální založení organizace Nedoklubko je považován červen 2002, v červnu 2017 tedy slavilo 15. výročí svého založení. Záštitu nad organizací Nedoklubko převzal MUDr. Lumír Kantor, Ph.D., primář neonatologického oddělení FN Olomouc.

    Cílem a smyslem organizace Nedoklubko je především podpora rodičů předčasně narozených dětí. Rodiče mají získat pocit, že v dané situaci na to nejsou sami.

    "Nedoklubko spolupracuje s odborníky z řad neonatologů, psychologů, dětských neurologů, pediatrů a dalších zdravotníků, čímž propojuje svět mezi odborníky a rodiči, kteří by měli v péči o předčasně narozené děti působit jako jeden tým." [1]

    Jedním z projektů organizace Nedoklubko je projekt "Mámy pro mámy", v rámci kterého vyrábí dobrovolnice z celé České republiky povzbuzující dárky a vzkazy pro maminky, které ještě jsou se svými miminky na odděleních neonatologie. Když píšu tyto řádky, vidím před sebou jako včera svého nejstaršího syna, jak ležel na oddělení intermediární péče v porodnici v Pardubicích a jak mi u inkubátoru předávala sestřička keramické srdíčko od jedné z maminek zapojených do tohoto projektu. Zdánlivě malé gesto, krátký vzkaz, ale v té hlavě to pomohlo věřit, že všechno dobře dopadne a i náš syn to všechno zvládne a přijde den, kdy ho budu mít u sebe na pokoji a později si ho odvezeme domů. Dnes je to již téměř sedmiletý kluk, který chodí do první třídy, dobře se učí, baví ho běhání a všechno je tak, jak má být 🙂

    V loňském roce se organizace Nedoklubko zapojila do projektu organizace EFCNI s názvem "Socks for Life", kdy byl odstartován "Ponožkový rekord". Cílem bylo posbírat více než 9 000 párů novorozeneckých ponožek do listopadu 2017. Smyslem tohoto projektu bylo upozornit na problematiku předčasně narozených dětí, 9 000 párů ponožek mělo symbolizovat právě přibližný počet dětí, které se ročně rodí předčasně v České republice. Listopadový termín rovněž nebyl zvolen náhodně, jelikož 17. listopadu je Den předčasně narozených dětí.

    Dalším z projektů je projekt "Pomáháme (ne)donošení", který byl založen za účelem podpory výzkumu příčin a prevence předčasných porodů. Lékařský tým, který tento výzkum provádí vede MUDr. Michal Koucký.

    V roce 2014 vydalo Nedoklubko knihu "Vítej, kulíšku". Pravidelně rovněž vydává časopis pro podporu rodičů předčasně narozených dětí s názvem "Nejste v tom sami".

    Nedoklubko můžete rovněž najít i na facebookových stránkách pod názvem "Nedoklubko - nejste v tom sami". V této skupině jsou spojováni rodiče předčasně narozených dětí, kde si předávají rady, zkušenosti a navzájem se podporují.

    Při příležitosti představení nových plenek Pampers Preemie Protection se Pampers rozhodlo podpořit Nedoklubko i projektem #powerofbabies, který trvá až do 30. dubna 2018. Do této doby přispěje Pampers částkou 10 Kč za každou fotografii Vašeho miminka pod příspěvkem zde: https://www.facebook.com/pampers.cz/photos/a.413326176907.207163.400437716907/10156298839226908/?type=3&theater

    Tento měsíc jsem Vám již představila medvídky Kulíšky, které vyrobily maminky právě z organizace Nedoklubko k příležitosti uvedení na trh plenek Pampers Preemie Protection. Tento týden ve skupině Pampers o jednoho medvídka soutěžíme. Soutěž končí v pátek 23.03.2018 ve 12 hodin a najdete ji zde: https://www.modrykonik.cz/group/8237/

    Závěrem bych chtěla odkázat na oficiální video prezentaci organizace Nedoklubko...každá pomoc má prostě smysl: https://www.youtube.com/watch?v=aH0dA7Qk98E

    Osobně si vážím práce této organizace a moc bych si přála, aby jejich pomoc potřebovalo co nejméně dětí a rodičů.

    [1] NEDOKLUBKO. O nás [online]. © 2017 [cit. 2017-03-22]. Dostupné z: http://www.nedoklubko.cz/o-nas/

    Fotografie jsou autorskou prací fotografky Lucie Robinson (výstava Miminka do dlaně 2018)

    zebra2009
    21. bře 2018    Čtené 1064x

    Pampers Preemie Protection

    V předchozích příspěvcích jsem již napsala mnohé o plenkách Pampers Preemie Protection. Cílem tohoto článku je shrnout všechny zajímavosti o těchto plenkách a představit Vám je v celé velikostní řadě, jak jste některé žádaly.

    Jak jsem již psala, je odhadováno, že v Evropě se každý rok narodí přibližně 500 000 miminek a z toho přibližně 9 000 v České republice. Tento odhad vyplývá ze studie North American Hospital In-Use Nurse Acceptance z roku 2016. Tato skutečnost tedy přímo volala po řešení situace ohledně hygienických potřeb pro takto malá miminka.

    S nápadem dostat plenky i pro ta nejmenší a nejzranitelnější miminka do České republiky přišla Lucie Žáčková (výkonná ředitelka organizace Nedoklubko). Dle jejích slov z tiskové konference konané dne 06.03.2018 poslala emailem fotku své předčasně narozené dcerky Elly do Pampers a během hodiny dostala zpět pozitivní odpověď. Tím se odstartoval celý projekt, jak dostat i ty nejmenší plenky do neonatologických center po celé České republice.

    Plenky Pampers Preemie Protection byly vyvinuty ve spolupráci se zdravotními sestrami z novorozeneckých jednotek intenzivní péče. Jsou vyráběny ve 3 velikostech. Velikost P3 je určena pro děti s váhou menší než 800 gramů, velikost P2 je určena pro děti s váhou menší než 1 800 gramů a velikost P1 pro děti váhově menší než 2 300 gramů. Poté lze plynule přejít na řadu plenek Pampers Premium Care nebo Pampers Pro Care ve velikosti 0.

    Tvarované jádro těchto nejmenších plenek znamená, že plenky mají toto jádro o 34% užší, dokonale sedí mezi dětskými nožičkami a pomáhají tak podpořit zdravý vývoj miminek.

    Jemné a pružné manžety jemně utěsňují plenku kolem drobných dětských nožiček a velmi zlepšují pohodlí miminka.

    Celoplošné upevnění díky své nastavitelnosti umožňuje, že plenka miminku bezvadně padne, minimalizuje se šance na její roztržení a navíc přesně kopíruje tvar těla.

    Absorpční vrstva absorbuje vlhkost a odvádí ji od dětské pokožky tak, aby miminko zůstalo v suchu a pohodlí.

    Tyto nové plenky jsou výsledkem více než 10 000 hodin výzkumu na třech kontinentech, jehož součástí byl i hloubkový průzkum mezi více než 100 zdravotními sestrami z novorozeneckých jednotek intenzivní péče.

    Plenky Pampers Preemie Protection jsou vyráběny výhradně pro farmaceutické účely a tedy jsou a budou zdarma dodávány do všech neonatologických center po celé České republice. Cílem tohoto projektu je pomoci usnadnit nejen péči o předčasně narozené děti sestrám na odděleních novorozeneckých JIRP a JIP, ale rovněž pomoci i rodičům v této nelehké životní situaci.

    Tento týden soutěžíme o medvídka Kulíška, který na sobě nosí plenku Pampers Preemie Protection. Soutěž trvá do pátku 23.03.2018 do 12 hodin a soutěžit můžete zde: https://www.modrykonik.cz/group/8237/detail/

    zebra2009
    20. bře 2018    Čtené 565x

    ♡A tak se zrodil medvídek "Kulíšek"♡

    Medvídek "Kulíšek"... pro někoho možná jen obyčejný medvídek, další v řadě handmade háčkovaných hraček pro děti, kterých je všude bezpočetné množství. Tento purpurový medvídek ale znamená něco víc. Pro všechny maminky s předčasně narozenými dětmi má představovat vzpomínku na dobu, kdy jejich miminka se rozhodla přijít na svět mnohem dříve, než byl jejich příchod původně plánován.

    "Porodní míry" medvídka Kulíška jsou 500 gramů a 32 cm, což je ekvivalentem pro míry úplně těch nejmenších a nejzranitelnějších miminek, pro které byla navržena plenka Pampers Preemie Protection ve velikosti P3 (pro miminka do váhy 800 gramů). Jeho purpurová barva je barva královská; barva králů a královen i všech nedonošených dětí. Jeho jediným oblečením je právě plenka Pampers Preemie Protection P3.

    Medvídci Kulíšci jsou 100% ruční práce. Uháčkovaly je maminky ze sdružení Nedoklubko jako podporu projektu, ve kterém byly na český trh uvedeny plenky Pampers Preemie Protection. Medvídků je tedy pouze omezené množství a po dohodě s Pampers můžete celý tento týden soutěžit právě o jednoho medvídka Kulíška.

    Soutěž bude probíhat po celý tento týden, tj. do pátku 23.03.2018 do 12 hodin ve skupině Pampers zde: https://www.modrykonik.cz/group/8237/

    Všem, kteří se rozhodnou zkusit štěstí v soutěži, přeji hodně štěstí!♡

    zebra2009
    16. bře 2018    Čtené 353x

    ☆ V hlavní roli plenky do dlaně ☆

    Dne 06.03.2018 byly na tiskové konferenci oficiálně představeny plenky Pampers Preemie Protection ve velikosti P3 pro miminka s váhou menší než 800 gramů. Pro jejich oficiální představení byla zvolena citlivá prezentace na ručně háčkovaných medvídcích Kulíšcích, které vyrobily maminky z Nedoklubka.

    Tisková konference probíhala v prostorách Gynekologicko - porodnické kliniky "U Apolináře", kde se nachází i jedno z neonatologických center v České republice. Témata tiskové konference byla "Vzrůstající počet předčasně narozených dětí a špičkové výsledky české neonatologie" a "Představení plenek pro předčasně narozená miminka Pampers Preemie Protection".

    Jedním z hostů tiskové konference byla i výkonná ředitelka organizace Nedoklubko Lucie Žáčková. Právě ona přišla s myšlenkou dostat do tuzemských porodnic tyto nejmenší plenky, které byly do této doby k dostání pouze ve Spojených státech. Kontaktovala tedy společnost Pampers, která její myšlenku podpořila. Díky Pampers a Nedoklubku budou mít tedy i ta nejmenší a nejzranitelnější miminka dobře padnoucí a savou plenku už od prvního dne narození. Celý tento projekt financuje Pampers. Plenky jsou a budou neonatologickým centrům v rámci celé České republiky poskytovány zdarma. Z tohoto důvodu ani není možné tyto plenky koupit, jsou vyráběny vyloženě jen pro farmaceutické účely.

    Pražská porodnice "U Apolináře" byla vůbec první porodnicí, kde se plenky Pampers Preemie Protection začaly používat. Jedna ze zdravotních sestřiček z jednotky intenzivní a resuscitační péče řekla, že po možnosti vyzkoušet tyto nejmenší plenky je to neuvěřitelný rozdíl. I manipulace je mnohem snazší. Do této doby v případě těch nejmenších miminek museli z normálních plenek stříhat čtverečky, které pod miminka dávali. Případně se plenky musely několikrát ohrnovat a stejně byly velké a pro miminka nekomfortní.

    V rámci tiskové konference proběhla rovněž vernisáž výstavy Miminka do dlaně 2018, kterou pro tuto příležitost exkluzivně připravila fotografka Lucie Robinson.

    Speciálním hostem byla Jitka Boho, zpěvačka a Česká Miss roku 2010.

    Celou tiskovou konferencí prováděla Štěpánka Duchková, jejíž dvojčátka se rovněž narodila v porodnici "U Apolináře".

    Již nyní mohu prozradit, že příští týden bude ve skupině Pampers (https://www.modrykonik.cz/group/8237/) probíhat soutěž právě o jednoho medvídka

    Kulíška oblečeného jen do plenky Pampers Preemie Protection ve velikosti P3, jak ho vidíte na fotkách. Současně Vám tyto medvídky i více představím. 🙂

    Během tiskové konference dne 06.03.2018 proběhla i vernisáž fotografií, které nafotila fotografka Lucie Robinson do projektu "Miminka do dlaně 2018". Za každou fotografií v tomto projektu se skrývá jeden silný příběh...❤️🍀
    #pampers #preemie #nedoklubko

    Už byla provedena mnohá porovnání ohledně velikosti nových plenek Pampers Preemie Protection, ale když jsem si položila vedle sebe Preemie Protection ve velikosti P3 a Pampers Premium Care ve velikosti 1 vedle sebe, znovu jsem si nevěřícně řekla: "To není možný!"😲❤
    #pampers #preemie #premiumcare #nedoklubko

    zebra2009
    12. bře 2018    Čtené 906x

    ♡Plenky do dlaně♡

    Je odhadováno, že v Evropě se každý rok předčasně narodí okolo 500 000 miminek, z toho přibližně 9 000 v České republice. Pokroky ve vědě a zdravotnictví umožňují přežití stále menších a dříve narozených dětí. Tato skutečnost vytvořila potřebu ještě menších plenek, které by byly využívány pro předčasně narozené děti.

    Pampers jsou odhodlány pečovat o tyto nejvíce zranitelná miminka. Dne 06.03.2018 v 10 hodin na tiskové konferenci v Gynekologicko - porodnické klinice "U Apolináře" v Praze byly nově představeny plenky Pampers Preemie Protection. Tyto plenky byly prezentovány ve velikosti P3 jako jediné plenky navržené pro ta úplně nejmenší miminka. Na fotografii je porovnání plenky Pampers Preemie Protection ve velikosti P3 s novorozeneckými ponožkami. Je až neuvěřitelné, jak je plenka maličká.

    Plenky Pampers Preemie Protection byly vyvinuty s pomocí zdravotních sester z novorozeneckých jednotek intenzivní péče. Slouží k přebalení i těch nejzranitelnějších předčasně narozených miminek, které váží třeba jen 800 gramů, kterým v těchto plenkách je zajištěno plné pohodlí a ochrana.

    Tyto nové plenky ve velikosti P3 představují 3 roky práce týmů pro vývoj výrobků a spotřebitelských výzkumných týmů. Samo Pampers uvádí, že tyto plenky jsou výsledkem více než 10 000 hodin výzkumu na třech kontinentech, jehož součástí byl i hloubkový výzkum mezi více než 100 zdravotními sestrami z novorozeneckých jednotek intenzivní péče.

    Jak takové plenky jsou využívány v neonatologických centrech, můžete vidět na videu pod tímto odkazem: https://www.facebook.com/pampers.cz/videos/10156299255426908/?t=0

    V následujících dvou měsících Vám budu přinášet více informací nejen o těchto nových plenkách, ale i o tomto projektu Pampers jako takovém. Články a příspěvky budou zveřejňovány buď u mě na blogu nebo ve skupině, kterou najdete zde: https://www.modrykonik.cz/group/8237/detail/

    Sama tento projekt hodnotím jako úžasné gesto pomoci maminkám v této nelehké životní situaci. Věřím, že dobře padnoucí plenky budou nejen zvyšovat komfort miminka, ale přispějí alespoň trochu ke zmírnění psychologického dopadu na straně maminek.♡

    Na těchto ručně háčkovaných medvídcích Pampers představilo svůj nový produkt plenek pro neonatologická oddělení porodnic. Medvídek velikostí ale i váhou odpovídá těm nejmenším předčasně narozeným dětem. ❤
    #pampers #preemie #nedoklubko

    zebra2009
    Zpráva byla změněna    7. bře 2018    

    Krásné ráno maminky, včera večer jsem zveřejnila první příspěvek o projektu Pampers, kterým bude podporovat neonatologická centra. Tento projekt je úzce spjatý i s neziskovou organizací Nedoklubko, která podporuje rodiče předčasně narozených dětí i miminka samotná. Pokud Vás tento projekt oslovil nebo stejně jako mě přímo chytil za srdce, můžete nyní pomoci i Vy. Až do 30.04.2018 přispěje společnost Pampers částkou 10 Kč na Nedoklubko za každou fotografii Vašeho děťátka pod příspěvek na jejich facebookových stránkách, který najdete zde: https://m.facebook.com/pampers.cz/photos/a.4133...

    Současně Vás tímto zvu i do skupiny Pampers, kde se nejen tomuto tématu budu více věnovat. Skupinu najdete zde: https://www.modrykonik.cz/group/8237/detail/

    Za každý 👍 nebo sdílení tohoto příspěvku, budu posílat ❤️

    #pampers #powerofbabies #nedoklubko #preemie

    Dnes jsem byla pozvána na tiskovou konferenci společnosti Pampers konanou v porodnici U Apolináře, na které byly představeny plenky pro předčasně narozené děti. Připravuji pro Vás více o této akci, ale člověku se až tajil dech, co dnešní medicína dokáže. Na fotce je plenka ve velikosti P-3, kterou nosí všichni novorozenečci s váhou menší než 800 gramů.🍀
    #pampers #preemie