michalelka
    6. pro 2020    Čtené 203x

    ⭐️📷⭐️ Co je malé, to je milé... Ale platí to i pro tiskárnu Canon SELPHY QX10? ⭐️📷⭐️

    Vytáhnout fotoalbum, uvařit si dobrou kávu, listovat si a vzpomínat. Ideální program na sychravé odpoledne, co říkáte? Představa je to pěkná, ale realita u mě lehce pokulhává. Ale nemyslete si, fotek mám k tomu přehršel, focení miluji. Zaznamenávám doslova každý prd a pak si fotky se slzou v oku procházím... V telefonu. Jeho paměť už je přehlcená, bez mála v něm mám k dnešnímu dni 44 000 fotek... 🤭😅Možná i díky tomu jsem byla neskutečně nadšená z možnosti otestovat tiskárnu Canon SELPHY SQUARE QX10, jak jich co nejvíc roztřídím, ty nejmilejší vytisknu.. A jak to všechno dopadlo?

    Po rozbalení balíčku jsem byla nadšená ještě o kousek víc, pokud to je vůbec možné.  Přiznávám se bez mučení, že první dojem u mě většinou hraje velkou roli. A v krabici na mě čekala neskutečně roztomilá růžová roztomilost. Tiskárna je maličká (přibližně 102x143x31mm), takže nezabere moc místa a je ideální na cesty, na párty, oslavy... V balení na mě čekala nejen tiskárna, ale i tři sady fotografického papíru.

    Tiskárnu jsem připojila pomocí USB kabelu do napájení a nemohla jsem se dočkat, až ji spustím. Součástí balení není koncová nabíječka, ale lze použít jakoukoliv z domova nebo ji můžete připojit k PC, když se vám doma zrovna žádná přebytečná neválí. Nabíjení netrvá dlouho, což je fajn, tiskárna vydrží nabitá na vytisknutí cca 20 fotek.

    Pro samotné spuštění a využití je potřeba si do telefonu stáhnout aplikaci SELPHY Photo Layout, pomocí které přidáte různá ohraničení, razítka, texty a další. Ale k tomu se ještě za chvilku vrátím. Aby jste se dostali dovnitř uživatelského prostředí, musíte naskenovat QR kód, který má tiskárna schovaný u vstupu pro toner. Na jednu stranu to má nádech jedinečnosti, na druhou si ji dopředu neprohlídnete.

    Hotovo, aplikace nainstalována (pro Android ji najdete zde a pro iOS zde), toner vložený, můžeme se spolu konečně kouknout, jak to tedy “uvnitř” vypadá. 

    No, abych byla upřímná. Nic moc. S ohledem na vyšší pořizovací cenu zařízení a fotografického papíru bych očekávala mnohem propracovanější prostředí. Uživatelsky je velmi jednoduché, možná až moc. Jako první si vybere fotku či fotky, které chcete upravit a pak už je jen na vás, jak je doladíte k dokonalosti.

    Na výběr máte z:

    - devíti filtrů

    - deseti rámečků

    - šesti vodotisků

    - čtyř druhů textů ve třinácti barvách s kurzívou, tučným 

    - deseti samolepek

    - čtyř druhů okrajů (volba směru)

    - ručně kreslený popisek. 

    A to je vše, víc ani ťuk (snad jsem na nic nezapomněla 😶🙃)... V jednoduchosti je sice krása, ale osobně mi to přijde velmi málo a volila jsem úpravu fotek v jiném programu. 

    Abych vás jen nenudila fakty, přidávám vám pár fešáků s náhledy na zmíněné prostředí. 🤭

    Nejspíše je chyba na mé straně, ale nepřišla jsem na to, jak při vložení více fotek docílím jejich oddělení rámečkem každé zvlášť. Na výsledný efekt to nemělo žádný vliv, ale přijde mi to škoda.

    Vykompenzovala mi to možnost sloupnutí zadní strany a nalepení fotky kam jen chci. U jedné z dalších testerek jsem viděla využití na magnetickou fólii a to mi přijde super. Objednala jsem ji, ale do sepsání článku mi nestihla přijít, tak informace o ní doplním později.
    Tak, fotka je upravená, jde se tisknout. Telefon je potřeba mít připojeno k WI-FI, aby se spojil s tiskárnou. A pak už to jde ráz na ráz. Během chvilinky (přibližně 43 vteřin) máte vytisknuto. Ideální pro lenochy, kteří si nejsou schopni nic vytisknout přes web nebo ve fotolabu. Nebo na již zmíněnou společenskou událost, třeba na svatbu či návštěvu babičky, které necháte doma rovnou krásnou vzpomínku na odpoledne s vnoučaty. Na fotku o velikosti 72x85mm si najde místo každý a jistě rád. A co víc, Canon uvádí, že kvalita fotky vydrží až sto let. To vám sice teď nijak nepotvrdím, ale při srovnání klasického polaroidu a tiskárny jsou fotky z ní na první dobrou mnohem sytější.

    Abych nebyla až moc přísná, je to efektivní, vybírání a tisknutí fotek nás doma bavilo všechny všechny. Ač je v popisu jasně psáno, že musí tiskárna ležet na rovném povrchu, při jednom z útoků Jonáše jsem ji musela rychle zvednout do vzduchu a přežila to tiskárna i fotka. Byla by škoda, kdyby ne, jedna fotografie vyjde cca na 20Kč. Hledala jsem na webu co nejvýhodnější cenu, ale nenašla jsem levnější jak 389Kč za 20 kusů. V balení najdete nejen fotopapír, ale toner, který je určený na právě zmíněných dvacet kousků. A je potřeba jej pokaždé vyměnit, což není nijak eko friendly.

    Jako první jsem KONEČNĚ vytiskla fotky do Jonášovi knihy od narození od tří let 😅👶🏻. Už bylo na čase, když má třetí narozeniny už za pět měsíců... Jednoduchost vytisknutí mi v tomto vynahradila i menší ostrost fotografie - není to nijak zásadní, možná jsem jen trochu víc kritická. Ale hlavně co je skvělé, tak již jednou zmíněná možnost nalepení. Nejsou potřeba žádná lepidla, izolepa nebo růžky. Odlepit a je to. Jako správný kolenovrt jsem některé fotky rozdělila na čtyři malé a vložila je rovnou k textu.

    Na blogu jsem vám ukazovala mou snahu o rozlišení krabic na hračky podle jejich druhu... A kupodivu to funguje. Ještě chci poladit upevnění, protože mi je někdo (podezření padlo na manžela, Jony kolíčky dvakrát neovládá) schválně pomíchal, ale to musím ještě pořádně promyslet.

    U jedné z dalších testerek jsem viděla využití na magnetickou fólii a to mi přijde super. Kdo by neměl rád magnety na lednici a navíc hotové mrknutím oka. Objednala jsem ji, ale do sepsání článku mi nestihla přijít, tak informace o ní doplním později.

    Určitě se ještě chystám vyzkoušet letos označení dárků fotografiemi členů rodiny a bude rozdávat Jonda. V naší rodině se drží  zvyk, že to má na starosti nejmladší člen rodiny a jsem si jistá, že mu to švagr moc rád přenechá 🎄🎁.

    Týden s tiskárnou utekl jako voda. Doma máme spoustu nových fotografií a já mám konečně (skoro) hotové album na kochání. Pod stromeček jsem si přála další balení fotopapíru, abych měla prostor na další kreativní chvilky... 

    Děkuji @konik_testuje za vybrání k testování a samozřejmě i firmě Canon #test_canon4 za poskytnutí produktů. Snad jsem nebyla v hodnocení moc přísná 🤭, snažila jsem se co nejvíc o upřímnost a prozkoumání detailů. Přeci jen nejde o věc za pár korun. Pevně věřím tomu, že si tiskárna najde spousty využití v kreativních rodinách, u cestovatelů či obrážečů večírků stejně jako u nás doma... 🤍📷👨‍👩‍👦

    Mějte se krásně a kdyby vás cokoliv zajímalo, pište. Co nevím, zjistím nebo najdete zde

    Míša.

    #test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4

    ewon
    6. pro 2020    Čtené 690x

    Mobilní tiskárna Canon SELPHY Square QX10

    Testování mobilní tiskárny Canon SELPHY Square QX10 jsem měla jako předčasný dárek k Vánocům, měla jsem z toho radost, jako malé dítě z hračky!🤩🥰 Jsem fotomaniak a fotím stále a všude. 🙈😂 Mám doma i zrcadlovku, ale s příchodem dvojčátek na svět fotím hlavně na mobil, který je vždy při ruce a tak mi díky tomu neuniknou důležité vzpomínky a teď i díky mobilní tiskárně budu moci mít ty vzpomínky i hmatatelné, mohu si k nim doplnit datum nebo poznámku.

    Tiskárna přišla hned v pondělí a já se nemohla dočkat, až dám děti po obědě spát a budu moci rozbalit a vyzkoušet. 🥰🤩 

    Obsah balení 

    V krabici přišla tiskárna a tři balení náhradních papírů i s barvou do tiskárny. Balení tiskárny obsahuje tiskárnu, kabel pro napájení, adaptér bohužel není součástí, ale tiskárnu jsem nabíjela pomocí adaptéru od mobilního telefonu, návod pro použití a 3 papíry s barvou do tiskárny. Balení náhradních papíru obsahuje 20 kusů papíru, které jsou samostatně balené ve dvou baleních po 10 a barvy, která stačí na tisk 20 fotek. Papíry a barvy do tiskárny se vkládají jednoduše a vše je v manuálu popsané. Tiskárna se vyrábí ve 4 barvách (bílá, černá, růžová a zelená). 

    Ovládání pomocí aplikace 

    Tiskárna se ovládá pomocí aplikace SELPHY Photo Layout. Instalace aplikace je jednoduchá. Aplikace je v angličtině, ale ovládání jednoduché a určitě pochopí každý i angličtinou nepolíbený člověk. 😉 V aplikaci si na fotku můžete přidat rámeček, razítko, text, vodoznak, vytvořit si koláž z více fotografií. Jen nabídka těchto možností mi přišla poněkud malá. Prozatím jsem nezjistila, zda se dá třeba množství razítek a dalších prvků nějak rozšířit. Aplikace spolu s tiskárnou komunikuje pomocí Wifi. 

    Tisk a velikost fotografií 

    Samotný tisk fotografií je poměrně rychlý. Fotografie tiskne pomocí sublimačního tisku ve vrstvách žlutá, purpurová a azurová, takže vyjede a zajede zpět do tiskárny několikrát (pozor, pokud tisknete s dětmi, ať vám fotku nevyndají dříve, nám se naštěstí nestalo 😊). Velikost samotné fotografie je 68x68 mm plus rámeček a prostor pod fotografií na případný text. 

    Nápady na využití 

    Sama jsem si hned jako první vyzkoušela fotokoláž, kterou jsem doplnila nálepkou srdíček a textem. Následně jsem fotografii použila pro svou scrapbookovou stránku. Pro scrapbookový svět je určitě super tiskárnu mít. Z tepla domova si lze vytisknut jakoukoli fotografii a následně tvořit scrapbookové stránky. Výhoda je, že fotografie je samolepící, takže stačí pouze strhnou zadní fólií a bez použití lepidla fotografii nalepit. 

    Pak jsme další dny tiskli společné zážitky s dětmi a i děti mají z tiskárny velkou radost. 🥰 Líbí se jim, jak z ní lezou obrázky a pak mohou vyprávět, koho a co na fotce vidí. 

    Už když mi tiskárna přišla, hned jsem si říkala, že to je parádní věc, co se mi letos bude hodit při balení vánočních dárků pro naše dvojčátka. Díky fotkám si poznají svoje dárečky jednoduše. 🥰🌲 Opět se mi hodilo to, že fotky jsou samolepicí a práce při balení dárků šla rychle od ruky. 💪 Tak jsem využila ušetřeného času na kreslení zvířátek. 😂🙈

    Shrnutí na závěr 

    V porovnání například s Instax fotoaparátem tady vidím výhodu. U Instax jsou fotografie menší a nemůžete si vybrat fotografii, kterou chcete vytisknout (tak si to alespoň pamatuji ze dvou svateb 🙈). U mobilní tiskárny Canon SELPHY Square QX10 si můžete v mobilu vybrat fotografii, ještě ji doplnit o různé prvky a následně vytisknout. Další způsob využití například nalepit do diáře fotografie jako vzpomínky na různé zážitky, dovolenou, atd. Můžete si třeba i vytvořit fotokoláž jako obraz, prostě kreativita nezná hranice. 

    Za sebe bych tiskárnu úplně nedoporučila na klasická fotoalba... Jak už jsem psala, rozměr fotografií je 68x68 mm a to mi do alba přijde málo. Například pro naše babičky a dědečky nebudou fotografie úplně čitelné. Další věc je cena za jednu fotografii, která je cca 20 Kč, což už se při tvoření celého fotoalba dost prodraží a levněji vás výjde si hromadně nechat fotografie vyvolat. Životnost fotografie výrobce uvádí 100 let, zda to tak opravdu je sama už nezjistím. 😂 Fotografie mi nepřijdou úplně ostré, ale zase vzhledem k velikosti fotografie je kvalita dostačující. 

    Za sebe bych tiskárnu doporučila na oslavy, párty a rodinná setkání, kde si můžete hned vytisknout vzpomínku a doplnit o vzkaz. Určitě se hodí i do světa scrapbooku. Na uchování momentek, kdy si je třeba zařadíte do diáře, doplníte o vzkaz nebo datum. Můžete třeba někomu poslat přání a doplnit o fotografii se vzkazem. Viděla jsem tu i super nápad s magnetky. Já jako fotomaniak a kreativní člověk bych si jí i sama za sebe koupila, dokonce jsem jí už i pár lidem doporučila jako dárek k Vánocům pro blízké. U nás rozhodně nebude i nadále tiskárna zahálet a díky její velikosti jí můžu nositu sebe a použít kdekoli, což je velké plus!👍 

    Závěrem bych chtěla moc poděkovat za možnost testovat právě tuto mobilní tiskárnu, moc jsem si to i s dětmi užila! 🤩🥰 Jdu psát Ježíškovi o další papíry k Vánocům. 😉🌲

    #test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4

    ciocca
    6. pro 2020    Čtené 184x

    Zkušenosti s tiskárnou Canon SELPHY Square QX10

    Cca před dvěma týdny jsem byla vybrána na testování kompaktní tiskárny Canon SELPHY Square QX10. Pár dní po té, co mi byla oznámena tato skvělá zpráva, mi byl doručen balíček, který obsahoval tiskárničku, kabel k nabíjení, 3 ks fotopapírů a inkoustovou kazetu k vytištění 3 ks fotografií. K originálnímu balení tiskárny jsem obdržela ještě 3 sady fotopapírů po 20ti kusech (XS-20L), k nimž je vždy přibalena inkoustová kazeta, která vystačí na potištění právě tohoto množství fotopapíru.

    Jak si můžete na přiložené fotografii všimnout, u nabíjecího kabelu chybí adaptér do zásuvky. Tato skutečnost mě zaskočila, je tedy potřeba počítat s tím, že nabíjecí adaptér NENÍ součástí balení. 

    Rozměry a vzhled

    Rozměry 102,2 x 143,3 x 31 mm a váha cca 445 g napovídají, že se jedná opravdu o "kapesní" tiskárnu. Vyrábí se ve čtyřech barvách - bílé, černé, růžové a mint, takže si troufám, říct, že si vybere každý. Já jsem měla štěstí, neboť mi byl vybrán odstín mint, který byl od počátku mým favoritem. V reálu se mi líbí snad ještě více než na obrázcích na internetu, takže za vzhled ode mě dostává jedničku s hvězdičkou. 

    Ještě více než rozměry samotné tiskárny vás budou jistě zajímat rozměry výsledných fotografií, které činí 68 x 68 mm. 

    Použití

    Abyste mohli začít tiskárnu používat, je potřeba si do svého chytrého telefonu nainstalovat aplikaci SELPHY Photo Layout, kterou propojíte se svým telefonem prostřednictvím Wi-Fi. Aplikace je velice jednoduchá a intuitivní a umožňuje přidávat do fotografií různé prvky jako jsou razítka, filtry, ohraničení a texty.

    Využití

    A k čemu takovou tiskárnu využít? Teď budu "mluvit" čistě sama za sebe. Určitě mi nenahradí vyvolávání fotografií do fotoalb. Jsem zvyklá vyvolávat poměrně dost fotek, což by při ceně cca 20 Kč za 1 kus z Canon SELPHY Square QX10 bylo finančně velmi náročné. Ale určitě budu těmito fotografiemi alba doplňovat. Ovšem větší možnost využití vidím ve výrobě fotodekorací či fotodárků. Tam obzvláště oceňuji, že své nápady mohu realizovat okamžitě. Ráda si dekoruji byt vzpomínkami na společné chvíle s rodinou. Během pár chvil jsem si tedy jednu takovou vzpomínku vyrobila.

    V tomto období se dají vytištěné fotografie využít třeba i takto:

    A nebo takto: 

    Závěrem mě napadá, že by tato věcička mohla potěšit ty s vás, co se věnují scrapbookingu, který jsem vždy obdivovala, ale nikdy s ním nezačala. Tak kdo ví, třeba mě Canon SELPHY Square QX10 "donutí" to konečně vyzkoušet...

    #test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4

    sabinovotna
    6. pro 2020    Čtené 191x

    CANON SELPHY square QX10

    Toto testování jsme si velice užili, a samozřejmě v průběhu tolik tiskli, že jsme jako rodina přišli na to, že takovýto výrobek, je skvělé mít doma při ruce 🙂

    Balíček nám přišel velmi brzy, a jak jsem pochopila, je několik barevných variant, které jsou velmi hezké tedy všechny. 💕💚🤍🖤  My konkrétně jsme testovali černou barvu, 🖤🖨  kdy jsem za to byla nesmírně ráda. Protože věřím, že spousta rodin by si barvu samozřejmě vybrala podle bydlení, aby to ladilo. 🙂 A proto děkujeme za možnost této černé varianty. I tímto bych hned pochválila, že je možnost si vybrat z barevných provedení.  ☺️☺️🖨

    Po nainstalování aplikace do MOBILU, přes kterou se toto všechno ovládá, se vkládá fotografie, s jakýmkoliv písmem, nebo rámečkem. Dají se vložit i hezké pozadí, podle toto jaká je na fotce příležitost. 🙂 Jako první jsem si se synem vytiskli rodinnou fotku, abychom přišli na to jak se Canon používá. 👱🏽‍♀️👶🏼👱🏽‍♂️ A bylo to velmi jednoduché a fotka během chviličky byla přilepená na lednici. 👏🏻❤️Jako první bylo nabití, které netrvalo ani moc dlouho, samozřejmě, vložení barev a foto papírků do tiskárny. 🙂 Vše bylo podrobně popsáno v návodu, takže opravdu nic těžkého. A myslím, že zvládne každý i školou povinný (kdyby někdo nevěděl co k Jěžíšku). 🙂


    Pro mě bylo toto testování nejúžasnější v tom, že jsem vše mohla vyvolat z pohodlí domova. 🏠 A nemusela jsem stát na příklad v drogerii na rychlotisku, abych měla pár fotek do alba, tudíž jsem využila, večerní chvilky a konečně synovi dodělala DĚTSKOU KNIHU, 🖨📲👶🏼☺❤️ kde má konečně vylepené veškeré fotky a informace ohledně svého života od 1 roku až po 3 narozeniny. 🙂 Fotky z Canonu jsou lepící, takže obrovská výhoda, není potřeba izolepa nebo lepidlo, krásně se fotka přilepí na knihu bez jakýchkoliv problémů. ☺️⭐️

    Také se dají vymyslet spousty, ale spousty dalších, krásných věcí, kde fotky udělají krásu, památku a hlavně radost. Udělali jsme si do ložnice úžasný dřevěný památeční obraz, kde je náš maličký od 1. měsíce, až po jeho první ROK. A také vše z pohodlí doma, v klidu a rychlosti. 👏🏻☺️⭐️ Také jsme si vybrali fotečky na kovový rámeček, 🖨📲 kde nám krásně zdobí ložnici. ☺️

    Canon doporučuji všem, co mají rádi své zážitky viditelné a hmotné. 👶🏼👱🏽‍♂️👱🏽‍♀️🖨 Stejně jako my, kde fotky máme opravdu všude 🏠🙂 a tím i spousty zážitků. V tuto chvíli máme pro rodinu zjednodušené Vánoce, jelikož si přejeme jen balíčky s barvičkami a papírky na fotky 🙂 pro našeho nového člena rodiny SQUARE, který s námi teď tráví spousty času. ⏰ Těšíme se, až s námi poletí na letní dovolenou, ☀️✈️ kde si fotky hned můžeme vytisknout, a nalepit např. na kufr při cestě domů. 🙂 

    Ještě jednou děkujeme za takovouto možnost vyzkoušet si, že i takto malé věci udělají velké radosti. 📲👍🏼♥️

    DOPORUČUJEME všem rozhodně teď na Vánoce, je to skvělé jako dáreček! 🎄🎁


    #test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4

    rnika
    6. pro 2020    Čtené 193x

    Já ti jednu vytisknu...

    Nejčastější věta, která u nás zněla posledních čtrnáct dní... A proč? Měli jsme totiž možnost testovat kompaktní tiskárnu Canon SELPHY Square QX10. 

    Jak jsme si to užili? Co nás překvapilo, potěšilo a z čeho jsme naopak moc radost neměli? O naše zkušenosti se s vámi naše rodina ráda podělí v následujícím článku.  

    V balíčku na testování přišla tiskárna a 3 balení náplní ( každá náplň obsahuje 20 listů na fotografie) a toner, který je určený právě pro ně. Asi by nebylo od věci tiskárnu trochu popsat. Na stránkách Canon se dočtete, že rozměry tiskárny jsou 102 × 143 × 31 mm a váží 445g (bez problémů se tedy vejde téměř do každé kabelky), k telefonu se připojuje bezdrátově pomocí Wi-Fi.

    Pro použití samotné tiskárny je nutné nainstalovat si do telefonu aplikaci SELPHY Photo Layout (jež je ke stažení zdarma), mile nás překvapilo jak lehké to je a zabralo nám to jen několik málo minut. Orientace v aplikaci je intuitivní a nikdo se nemusí bát, že by to nezvládl. Samozřejmě bylo nutné tiskárnu nabít, vložit toner a naplnit papíry...

    V základním balení byly vloženy 3 zkušební papíry i toner, který přesně množstvím odpovídal k počtu fotek. Usb kabel, který je třeba k nabíjení byl součástí balení také, ale adapter do zásuvky ne. Jak správně vložit papíry je popsáno v přiloženém návodu a ještě je uvnitř tiskárny pro jistotu umístněn obrázek, který popisuje jak na to. Je to opravdu snadné.

    Zadní strana fotopapírů lze krásně sloupnout a pod ní je lepící vrstva, takže fotky se dají použít i jako štítky, které nalepíte na vámi určené místo.

    Tiskárna tiskne metodou suchého sublimačního tisku, který slibuje uchování krásných jasných barev po dobu 100 let ( to my už nezjistíme, ale třeba naše vnoučata by se z fotografii mohla ještě radovat v nezměněné podobě). Fotografie se tiskne nejprve žlutá, poté červená a nakonec vyjede fotka v celé barevné škále...

    Veškerá komunikace s tiskárnou probíhá přes displej telefonu. Pokud je třeba doplnit papíry nebo toner, ukáže se upozornění.

    Samotný tisk je hotový během chvilky a fotografie se hned může založit, nalepit, vystavit či dát jako dárek. My jsme během testování udělali radost hned několika přátelům.

    Moc rádi obdarováváme rodinu magnetkami, i naše lednička už jich na sobě má pěknou řádku, proto nás hned napadlo využít tiskárnu k domácí výrobě magnetek. Stačí jen fotografii přilepit na magnetický arch, není v tom žádný háček, jen je třeba dát pozor na dobré uhlazení, aby tam nebyly bublinky.

    Fotografie je možné dozdobit rámečky, filtry nebo popisky. Nás zaujalo zdobení vzorkem přes celou fotografii, který samotnou fotku nepřekrývá a je vidět jen při určitém natočení fotky, tady přikládám ukázku tak, aby bylo zdobení vidět ( nevím přesně jak se to jmenuje, je to asi něco jako forma vodoznaku, pro představu).

    Vyzkoušeli jsme i nějaké extrémní tisknutí. Jedno venku, je tedy třeba najít rovný povrch, aby to šlo. A druhý pokus byl, když jsem posílala data z telefonu z obýváku do kuchyně, kde byla tiskárna (vzdálenost cca 6m). Oboje probějhlo naprosto bez problémů. Ráda bych zmínila porovnání s fotkou z Instax (tyto fotky máme z fotokoutku z naší svatby, která proběhla v létě...). Když je obě porovnám hmatem, tak fotografie z tiskárny vyhrává na celé čáře.

    Abychom tiskárnu a fotky jen nevychvalovali., zmíním tedy i to, co se nám až tak nelíbí. Určitě bychom ocenili, kdyby byla velikost fotografie větší. 

    Fotopapír je o velikosti 72 × 85 mm, z toho však část plochy zabírá místo určené pro případný popis. Největší možná velikost samotné fotky je 68 × 68 mm. V aplikaci jde i složit k sobě třeba až 4 fotografie do jedné, ale třeba pro mojí maminku už byly opravdu malinké a špatně se jí prohlíželi.Myslíme si, že i cena sady inkoustových kazet a papíru je relativně vyšší a jedna fotografie tak vyjde cca na 20 Kč ( zde však chci dodat, že naopak při použití fotek jako fotomagnetky se cena už tolik nezvýší a vyjdou cenově podobně jako při objednávání online a jsou naopak větší).

    S tiskárnou jsme si užili spoustu veselých chvilek a bylo úžasné dělat radost návštěvě nebo rodině hned. Za nás je nejlepší možné využití při větších rodinných akcích. Kde můžete všem ihned dát domů na památku hmatatelnou fotku a tu já upřednostním vždy než mít jí jen digitálně. Nebo pokud jedete ke svým prarodičům a chcete jim nechat při odjezdu vzpomínku na vaši návštěvu. 

    Ještě dodám doušku od manžela, který se těší až si sami doma vytiskneme nějaké fotky, které nejsou veřejnosti publikovatelné. Prý se s nimi bude těšit až budeme staří a sešlí.

    #test_canon4 #recenze #canon_selphy_zkusenosti4