klican
    Zpráva byla změněna    11. kvě 2017    

    Tip na smoothiemaker krom zprofanovaneho Nutribulletu? Po necem jsem jiz koukala, ale necham se rada inspirovat a poradit.
    Vykon x cena 🙂 Dekuju
    #smoothie

    #smoothie a né jen Smoothie stylově

        116 fotek

    Nejen pro mé SMOOTHIERKY ty to mají v naší skupince Smoothie recepty a rady ..Ukažte, že umíte smoothie jako profík 🙂
    Abyste byli ale opravdoví profíci v jeho přípravě, přečtěte si následujících 10 tipů, které vám přípravu nejen usnadní, ale recepturu mnohdy nečekaně vylepší.#smoothie#

    (11 fotek)

    #smoothie# snídám ❤kdo ještě?

    Krásný den 🍓🍊🍏🍌
    https://www.modrykonik.cz/group/7338/

    Moje dnešní SMOOTHIE 💙
    Více zde https://www.modrykonik.cz/group/7338/

    (2 fotky)

    Když ono je to taaak dobrý 😍

    🎀 Yummy Yummy 🎀

    Když můj malý poklad spí 😍 Máma si pochutnává 💙

    DALŠÍ MŇAKA 😍 JEŠTĚ ŽE TOHO MANŽELA MÁM A KOUPIL MI MIXER 😂
    NEDĚLÁM NIC JINÉHO 🍹🍹

    ❤💚💛 SMOOTHIE 💛💚❤
    MOJE PRVNÍ SMOOTHIE, NA CHUŤ JE VYNIKAJÍCÍ, JEN NA OKO TO MUSÍM JEŠTĚ DOOOST DOLADIT 😆

    janinka92
    25. led 2016    Čtené 489x

    ♥ SMOOTHIE ♥

    RÁDA VÁS UVÍTÁM V MÉ SKUPINCE A DOUFÁM, ŽE SE INSPIRUJETE 💙

    https://www.modrykonik.cz/group/7338/

    SYMPATICKÝ NÁZEV PRO SYMPATICKÉ NÁPOJE

    O smoothie slýcháváme poslední dobou stále častěji, a to nejen v souvislosti s příznivým vlivem pro naše zdraví, ale i díky možnosti vytvoření originálních míchaných alkoholických nápojů. Co se skrývá pod názvem smoothie, jak si jej doma připravit a další zajímavosti včetně několika názorných receptů se dozvíte v následujících řádcích.

    CO JE SMOOTHIE

    Smoothie je mixovaný svěží nápoj, jehož základem je čerstvé ovoce, zelenina nebo jejich kombinace. Šťáva z čerstvě namixovaného ovoce bez přidaného cukru či konzervantů, kterou si můžete připravit sami doma, vám dodá kromě spousty energie i skvělý pocit, jelikož přesně víte, co pijete.  Díky tomuto čistě přírodnímu složení si získalo velkou popularitu například u veganů. Nelze popřít ani jeho příznivý vliv na zdraví díky zdroji vitaminů a dalších pro zdraví prospěšných látek.

    Samozřejmě si své smoothie můžete doplnit o jakoukoliv přísadu dle vaší chuti, takže pravidlo zamítající jakékoliv přidání cukru či něčeho podobného nemusíte brát v potaz. Nenechte se však zlákat tím, že máte rádi všechno ovoce i zeleninu. Způsob „dám tam všechno, co mám rád“ vám místo skvělého nápoje přinese spíše něco podobného, jako je dort od Pejska a Kočičky. V jednoduchosti je krása, síla a také nejlepší chuť.

    Začít den vydatnou snídaní je velmi důležité. Jahodové smoothie s ovesnými vločkami vám dodá potřebnou energii na celý den.

    Často se pro svěžest přidává do mixéru spolu se zbytkem surovin i led. Kromě ledu je možné přidat trochu citronové šťávy, džusu či jogurtu, dále ovesné vločky, kakaové boby nebo například med. Také díky tomu může vzniknout nespočet nejrůznějších kombinací. Vy si můžete vybrat svou oblíbenou a ještě si ji přizpůsobit své chuti.

    JAK PŘIPRAVIT SMOOTHIE

    Příprava smoothie je velmi jednoduchá. Potřebujete ale mít k dispozici mixér. Vystačíte si i s ručním tyčovým mixérem. Pro opravdu velké příznivce nyní existují i přístroje jako smoothie maker.

    Z vybraného ovoce či zeleniny je vhodné předem odstranit slupku, případně použít jen dužinu bez jadérek. Poté jednoduše vložíte všechny ingredience do mixéru nebo v případě tyčového mixéru do nádoby a rozmixujete na pyré. Následně přelijte obsah do skleniček a ihned podávejte. Doporučuji pro osvěžení přidat led již do mixéru, vytvoříte tím skvělou tříšť. Smoothie se ale obejde i bez ledu. Je to jen na vás.

    KDY A PROČ PÍT SMOOTHIE

    Tímto vydatným nápojem můžete nastartovat svůj den, získáte díky němu spoustu energie. Stejně tak se nabízí i jako možnost tekuté svačinky. Díky množství vitamínů a cukrů si jej můžete dát roovněž jako alternativní nápoj před větší fyzickou zátěží.

    V těchto zimních měsících si můžete zavzpomínat na léto s exotickým kiwimangovým smoothie.

    KAPKA HISTORIE

    Ve Středomoří se tento vydatný drink konzumuje již několik století. Do doby, než byla vynalezena chladnička a mrazák, byla příprava smoothie závislá na sezónním ovoci a zelenině. Po vynalezení chladničky a mrazáku postupně získávalo na popularitě. Zejména v 60. letech 20. století, kdy se lidé začali více zajímat o zdravou výživu a zdravý způsob života, přišel jeho největší rozmach. Tehdy se ujal i samotný název, který vznikl ze slova „smooth“, což znamená jemný.

    ALKOHOLICKÉ SMOOTHIE

    Tato část by měla nadchnout zejména dospělé jedince. Jak jistě víte, alkohol lze přidat prakticky do všech nápojů od vody přes džusy až po čaje a kávy – smoothie nevyjímaje. Do něj přidáváme zejména tvrdý alkohol, který je ovocnou nebo zeleninovou chutí výrazně zjemněn.

    Do smoothie se přidávají obdobné druhy alkoholu jako do míchaných nápojů počínaje vodkou přes bílý rum až po gin, který se například velmi hodí do okurkového smoothie. Fantazii se však meze nekladou, můžete si namíchat vlastní drink dle vaší chuti.

    Další výhodou smoothie je, že si je můžeme připravit čistě bez alergenů. Krémové konzistence docílíme právě díky rozmixované vláknině, není již tedy třeba přidávat žádnou z mléčných přísad, jak je u klasických mixovaných nápojů běžné. Smoothie se tak stává vhodnou alternativou nápoje pro laktózové alergiky a samozřejmě vegany.

    Smoothie lze zařadit jako ideální součást zdravého životního stylu, kdy doslova za málo peněz vychutnáme koncert dokonalé harmonie chutí. Díky tomu, že si smíme umixovat to, co skutečně chceme, jsme sami sobě pány. Navíc, díky rozličným variantám ovoce a zeleniny můžeme vykouzlit lahodný nápoj, který nás zásobí celou řadou vitamínů, minerálních látek, enzymů a vlákniny…

    Smoothie je ve vhodné kombinaci možno podávat také diabetikům a lidem na redukční dietě. Lze do něj přimíchat další formy vlákniny, jako je pektin, inulin, psyllium a snížit tak glykemický index výsledného nápoje.