88petule
    5. kvě 2020    Čtené 806x

    Kojenecká výživa s revolučním složením po vzoru mateřského mléka 💧 – to je BEBA COMFORT od Nestlé ♥

    Nestlé jako první výrobce kojenecké výživy na světe se klinickému výzkumu mateřského mléka věnuje 60 let a objeveným oligosacharidům už 30 let. Kojenecké mléko BEBA COMFORT obsahuje 2´FL oligosacharidy, které jsou svojí strukturou podobné právě těm v mateřském mléce. 💧 BEBA COMFORT je první a jediná¹ kojenecká výživa s revolučním složením po vzoru mateřského mléka. ♥

    Společnost Nestlé tak po 30 letech výzkumu oligosacharidů HMO vyrábí kojenecké mléko po vzoru toho jedinečného mateřského. Řada BEBA COMFORT (2, 3, 4) obsahuje unikátní kombinaci složek na podporu imunity díky obsahu vitamínů. Jako první a jediné¹ kojenecké mléko obsahuje:

    • 2´FL (2 fukosyllaktóza)

    Již zmíněné oligosacharidy, které jsou svojí strukturou podobné oligosacharidům v mateřském mléce. ♥ V kojenecké výživě tvoří prebiotickou složku, tvz. prebiotika.

    • L. reuteri 

    Probiotické bakterie, které se přirozeně nacházejí ve střevní mikroflóře kojených dětí. 

    Tudíž kojenecké mléko BEBA COMFORT dosahuje vyváženosti probiotik a prebiotik. 

    • OPTIPRO ®

    Což je speciální proces k získání směsi bílkovin opět s cílem přiblížit se mateřskému mléku. Množství bílkoviny je u kojeneckého mléka BEBA COMFORT optimalizované podle vývojových stádií dítěte.

    • Vitaminy A, C, D na podporu imunity² 

    Které se podílejí na normálním fungování imunitního systému.

    • Kojenecké mléko BEBA COMFORT neobsahuje palmový olej.
    • Kojenecké mléko BEBA COMFORT obsahuje kyselinu alfa-linolenovou na podporu rozvoje mozku.³

    Důležité upozornění: Kojení je pro vaše miminko to nejlepší. Pokud již nemůžete kojit, vybírejte náhradní kojeneckou výživu po poradě se svým pediatrem. 

    ¹ BEBA COMFORT 2 HM-O první a jediná v ČR a SR s oligosacharidy 2´FL a probiotiky L. reuteri, která se přirozeně nacházejí ve střevní mikroflóře kojených dětí. 

    ² Minerální látky železo, zinek a vitamíny A, C, D se podílejí na normálním fungování imunitního systému.⁴

    ³ Kyselina alfa-linolenová přispívá k rozvoji mozku a nervových tkání.⁴ 

    ⁴ Obsah ve shodě s požadavky příslušné legislativy. 

    Já jako maminka 3 dětí mám zkušenost se 3 značkami kojeneckých mlék. U každé dcery nás zaujala a sedla jiná kojenecká výživa. Ze zkušeností vím, že pro rodiče není lehké vybrat to pravé kojenecké mléko právě pro jejich děťátko. 

    Já sama jsem u každé dcery hledala informace : 

    • u naší pediatričky
    • v internetových diskuzích
    • na Modrém Koníkovi v recenzích
    • a při každém rozhodování jsem měla v ruce i výsledky D-Testu

    Pokud zrovna takto hledáte tu pravou kojeneckou výživu, radím a doporučuji vyzkoušet vzorek Vámi vybraného kojeneckého mléka. A můžete ho společně s dcerkou nebo synkem zkusit a samy uvidíte. Kojenecká mléka se nebojte vyzkoušet vy dospělí také. Já si ho jednou za čas udělám i pro sebe (neptejte se proč, prostě musím) a přítel mojí maminky vlastně jezdí na návštěvu a vedle tradiční kávy prosí i o panáka kojeneckého mléka – na chuť a pro vzpomínky dětství. ♥

    Naše třetí dítě, Natálka, byla kojena 9 měsíců. Mateřské mléko a prso začala kolem 8. měsíce jejího věku odmítat. Zajímaly ji více příkrmy v její mističce a čaj z hrnečku. V tomto období jsem se opět začala zajímat o náhradní kojenecké výživy na trhu. Vybrala jsem si 2 značky a sehnala si vzorečky. Vlastně jsem měla i třetí vzorek od sousedky z vesnice, protože to její je nejlepší, ale pozor na to, ne vždy je vhodné takto vybrat to nejlepší i pro Vaše dítě. 

    S ochutnávači, manželem a Natálkou, jsme společně vybrali kojenecké mléko BEBA COMFORT jako nejlepší náhradní výživu pro to naše třeťátko. 

    Pokud již dítě nemůže nebo nechce být krmeno mateřským mlékem, je náhradní výživa nutnost. Nebojte, vždy je to nadále nejoblíbenější složka dětského jídelníčku. ♥ Rodiče hlavně ocení snadnou a rychlou přípravu. My se pro kojenecké mléko BEBA COMFORT rozhodli z těchto důvodů :

    1) Výrobce Nestlé vyrábí kojenecké mléko s cílem přiblížit se co nejvíce tomu mateřskému viz složení výše (například je obohaceno o probiotické bakterie a prebiotickou složku).

    2) Mléko má nejlepší obal. 100 % recyklovatelná plechovka dobře chrání před vzduchem a vlhkem oproti konkurenčním papírovým obalům. S plechovkou najdete později i jiná využití ať v kuchyni, v zahradě či v dílně. Navíc balení v plechovce obsahuje 800 g prášku! Takže odpadá časté běhání do obchodu.

    3) Mléko se výborně a okamžitě rozpouští. Nikdy nevytvoří hrudky.

    4) Mléko je dostupné v mých oblíbených e-shopech a v kamenných prodejnách, kde pravidelně nakupuji.

    5) Mléko neobsahuje palmový olej.

    Kojenecká mléka se rozdělují podle věku dítěte. Já už mám v sobě 3 panáky této náhradní kojenecké výživy a tak tu máte mou osobní recenzi na každé z nich. ♥

    💧 POKRAČOVACÍ MLÉKO

    Je vhodné pro děti od 6. měsíce a je na plechovce označeno číslem 2. Chuť mlíčka je nejméně sladká, protože obsahuje nejméně laktózy. Ačkoliv nám dospělým nemusí být po chuti, děti jsou s texturou a chutí spokojené. Mléko je řídké a nejvíc svou hustotou a chutí připomíná právě mléko mateřské. Oproti konkurenčním mlékům není tolik cítit rybinou. Této lehké „rybí“ vůně se nelekejte, mléko obsahuje nejvíce v tomto období potřebného vitamínu D.

    💧 BATOLECÍ MLÉKA

    Mléko, které je vhodné pro děti od 12. měsíce, je na plechovce označeno číslem 3. Batolecí mléko je vhodné pro děti, které již mají zkušenost s pokračovacím mlékem. Chuť mlíčka je oproti BEBA COMFORT 2 sladší a mléko je hutnější. I barva mléka působí víc mléčně. Mléko bych řekla nemá žádnou specifickou vůni. Natálka toto mlíčko právě teď ve svém věku konzumuje 2x denně a je spokojená. Nemá žádné bolení a v noci pěkně spí. 

    Mléko, které je vhodné pro děti od 18. měsíce, je na plechovce označeno číslem 4. S tímto mlékem děti zakončují své období potřeby náhradní umělé výživy a postupně jim maminky v tomto období mohou zařazovat i mléko kravské. Batolecí mléko BEBA COMFORT je výtečné. To je ta sklenka chuti, na které se můžete stát závislými. Mlíčko má hustší a bílou barvu. Chuť je přiměřeně sladká pro malé děti. Sladší než mléko pokračovací. Z vlastních zkušeností vím, že děti rády toto mléko i do 5 let svého věku. A tak krásně voní. 

    Závěrem dnešního článku bych ještě ráda povzbudila všechny maminky, které řeší přechod z mateřského mléka na náhradní kojeneckou výživu. Pamatujte! Když budete v pohodě Vy, bude vždy v pohodě i Vaše milované miminko! ♥ 

    Doufám, že se Vám článek četl dobře a že se ještě setkáme u dalšího čtení na témata týkající se našich nejmenších. 

    Přeji Vám krásný nejen dnešní den

    Vaše Peťka se 17ti měsíční Natálkou 👶  

    sobist
    23. dub 2018    Čtené 517x

    Testování Nestlé BEBA OptiPro Comfort 2

    Nuže, i já přicházím se svou recenzí. Za testování Beby jsem ráda – jak jsem psala v soutěžním příspěvku, od začátku jsem dokrmovala UM a to konkurenční značkou s označením HA – a to na doporučení lékařky. Měnit mléko jsem neměla potřebu hlavně proto, že jsem chtěla zůstat u jednoho tak dlouho, jak to půjde – tedy do cca půl roku. Alex už začal jíst příkrmy a tak bylo zbytečné v HA mléku pokračovat (měli jsme ho preventivně, ne protože by měl problémy), takže jsem uvažovala, jestli zůstaneme u stejné značky, nebo zkusíme něco jiného.

    A najednou tu bylo testování Beby.

    Kladně rozhodně hodnotím plechovku. Plechovky jsou vždycky fajn. Beba má při otevření dvojí jištění – plastové víčko s odtržitelnou pojistkou a pak klasickou hliníkovou „zátku“, kterou je třeba odtrhnout. Na rozdíl od mléka, které jsem měla, má vnitřní okraj plechovky – o ten se dá zarovnat plechovka, nebo se na okraje dá položit odměrka. Super vychytávka, ale pro mě naprosto neintuitivní, tudíž jsem tohle zažala používat až v průběhu používání a to ještě nijak extra.

    Co mě nadchlo je odměrka samotná. Je větší, než jsem byla zvyklá, a hrozně dobře se drží a odsypává do lahvičky, aniž bych mléčný prášek sypala kolem.

    Plechovka velmi dobře těsní. Samotné průhledné víčko jsem absolutně nevyužívala - průhledná část mi připadá zbytečná, protože množství mléka kontroluji průběžně při připravování. Navíc není úplně průhledná, protože střed je jakoby zakalený. Design plechovky je líbivý, zaujme i v obchodě.

    Co se týče mléka samotného, jsem trochu na rozpacích. Občas se prášek rozpustí okamžitě a bez problému, jindy hrudkuje a při pití ucpe savičku, což hlavně v noci rozhodně nechcete. Dobře se rozpouští ve studené vodě, v teplé mi připadá, že víc hrudkuje.

    Chuť mléka není špatná. Po tom, co jsem vyzkoušela několik druhů UM díky jedno dávkám podávaných v krizových situacích, bych chuť hodnotila jako velmi příjemnou. Ne tak sladkou, jak jsem čekala. S mlékem se dá bez problému připravit kaše.

    Co se složení týče, porovnávali jsme hodně. Bohužel, jako naprostí laici nemůžeme hodnotit, které mléko je lepší a které horší – to nejlepší je vždycky to, které vyhovuje dítěti. Beba má některé složky, které nemají jiná mléka, něco jí zase (asi) chybí, nebo je to ve složení popsané jinak. Porovnávat bez hlubších znalostí asi nemá smysl, jedině podle nutriční tabulky, ale myslím, že tam jsou hodny celkem zanedbatelné – ale vždycky bude záležet na tom, jaké mléko budete porovnávat.

    A co na to všechno malý strávník?

    Bebu 2 jsme začali používat ještě před ukončeným 6. měsícem a nemyslím si, že by to byl problém. Co byl celkově trochu problém, byla celková situace, protože jsem kojit přestala díky tomu, že syn začal prso ze dne na den zcela odmítat. Začali jsme tedy plně dokrmovat jinou značkou, pak přešli na Bebu 2 – tři dny bylo vše v pořádku, ale pak přestal jíst úplně. Další tři dny trvalo, než se trochu srovnal, řešila jsem to i s lékařkou. Možná to bylo koncem kojení, možná to byly zuby, kdo ví. Od té doby se leccos změnilo, situace je lepší, ale podle mě ne úplně ideální – a to už máme jiné mléko. Rozhodně si nemyslím, že by to bylo způsobeno Bebou, ale vyloučit to nemůžu.

    Co je třeba říct, že syn při používání tohoto mléka přestal zvracet. Jenže nezvrací ani když už používáme jiné mléko. Pomohlo? Nastartovalo procesy, které teď fungují lépe? Kdo ví. Dva týdny je dost málo na to, aby se takto dalo mléko hodnotit.

    Co v našem případě považuji za nevýhodu, je cena. Chtě nechtě se v současnosti pohybuje o cca 100Kč na balení výš, než konkurenční značka, která nám dle mého vyhovuje lépe.

    Závěr?

    Pokud tápete, nevíte, hledáte - určitě BEBA OptiPro Comfort 2 zkuste. Rozhodně to není špatné mléko, ale nás bohužel nenadchlo tak, jak jsem očekávala. Být levnější, asi bychom v jeho podávání pokračovali. Syn rozhodně nepije víc, nepřibíral víc (ale ani nestrádal), neupřednostňoval Bebu před jinými mléky (a naopak).

    V první řadě mějte na paměti vždy vaše dítě. Vybírejte to, co sedí jemu (a tím málem, čím to jde, i vám), určitě se poraďte s lékařem, pročtěte diskuse, nedejte jen na reklamní výkřiky. 🙂

    veezez
    23. dub 2018    Čtené 188x

    Testování BEBA OPTIPROCOMFORT 2

    Úvodem bych chtěla moc poděkovat za možnost vyzkoušet BEBU díky testování.

    Jsem maminka 11. M holčičky Nikolky. Obecně jsem trochu úzkostlivá maminka a zkoušet mlíčka jsem se trochu bála, dala jsem na doporučení lékaře po ukončení kojení v 9. měsíci jsme začali používat HiPP.

    O Velikonocích nám přišla nadílka a těšila jsem se na vyzkoušení nového mlíčka. Mě jako maminku nejvíc potěšila krásná a praktická dóza, opravdu mi nevyhovují papírové krabice (mléko v nich vlhne a pytlík uvnitř se musí spínat a rolovat, muchlá se). Dále mě zaujalo, že oproti jiným mlékům je v BEBĚ obsažen kmen probiotických bakterií – L.reuteri, které jsou obsaženy také v mateřském mléce, což není běžné.

    Balení, viz níže:

    První dojem byl výborný, mléko krásně voní, není cítit rybinou (což mi u konkurence vadilo, ale věděla jsem, že vitamin D je třeba 🙂) hrubší struktura, ale pro přípravu komfortní, dobře se rozpouští - prakticky samo propadá do vody a stačí jen trochu protřepat, nepění a plus je, že se rozpouští i v chladnější vodě. Po přípravě se odměrka jen odloží - bez žádného zacvakávání do víka atd.

    Mléko malé opravdu chutnalo, vypila na první pokus 210ml a byla spokojená, což mě překvapilo, protože standardně pije méně. Noc proběhla v pohodě, 1 buzení na krmení, žádná bolest bříška, žádná zácpa, spokojené miminko.

    Bohužel v průběhu testování Nikolka onemocněla 6.tou nemocí a pomalu přestala odmítat veškeré příkrmy a musím říci, že nás zachraňovala BEBA, při teplotách kolem 40 pila denně kolem 800-1000ml, jiné tekutiny nepřijímala. Když nemoc odezněla v průběhu testovaných dní, Nikolka začala postupně jíst obvyklé denní příkrmy a mlíčko jsme zredukovali na 3 dávky denně. Takže velké díky BEBĚ za záchranu v nemoci.

    Pro zajímavost jsem zkusila malé udělat znovu HiPP a k mému překvapení lahvičku odmítla.

    Takže za nás BEBU mohu jen doporučit, určitě u ní zůstaneme, malé chutná, pije plné dávky a zažívání má naprosto v pořádku. Pro mě je mlíčko opravdu prémiové.

    Nejdůležitější je přece spokojené miminko!

    PLUSY:

    -kvalitní mléko-bilkoviny podobné mateřskému mléku, l. reuteri, prebiotika

    -dobře se rozpouští a to i v chladnější vodě, nedělá hrudky

    -dobře voní i chutná 

    -perfektní praktická plechovka

    MÍNUSY

    -uvítala bych i menší balení např. na cesty

    -palmový olej ve složení, mléko není v BIO kvalitě

    Plusy rozhodně převažují, mléko doporučuji a my budeme pokračovat v jeho užívání.

    lucinkair
    23. dub 2018    Čtené 356x

    Spokojené dítě - spokojená maminka

    Když mi bylo u první dcery doporučeno  pediatričkou ukončit kojení a přejít na UM, myslela jsem si, že přijdu do obchodu, koupím mléko a vše proběhne bez problému. Malovala jsem si to krásně, ale realita byla trochu jiná. Stála jsem před plným regálem umělých mlék všemožných značek, typů a já absolutně netušila po kterém sáhnout. Na doporučení jsem koupila Beba Optipro. Trvalo nám však minimálně týden než dcera přijala láhev, ale mléko jí zachutnalo a začala po něm spávat celou noc a UM dostávala do dvou let.

    Poté co se narodila druhá dcera, začala jsem opět kojit a to jsem měla v plánu zhruba do roka. Claudinka se ale v noci budila tak často a já jsem byla už opravdu vyčerpaná a unavená, že jsem se v jejích 10 měsících rozhodla přejít na UM a doufala ve stejný výsledek jako u straší dcery. Moje volba byla jasná a chtěla jsem koupit opět Bebu. 

    V tu chvíli se naskytlo testování a já byla moc ráda, že jsme byly vybrány a za to bych chtěla moc poděkovat.

    Již při rozbalování krabice byla Claudinka nadšená a já též. Velice mile mě překvapila velikost plechovek.

    A k samotnému testování: 

    Den 1. - po předchozí zkušenosti se starší dcerou jsem tušila, že přijmout láhev nebude tak snadné. K mému překvapení hned věděla jak z láhve pít a vypila asi 100 ml a bylo vidět, že jí mléko chutná.

    Den 2. - Claudinka vypila již celou dávku a spala až do půlnoci. To jsem dlouho nezažila 🙂  V noci jsem ještě kojila a další probuzení bylo až ráno, kdy dostala další dávku UM. Ráno vypadá spokojeně a já vyspaně 🙂

    Den 3. - Claudinka věcer vypila opět celou dávku 210 ml a spala CELOU NOC. 

    Takhle to probíhalo asi pět dní a já tudíž přestala kojit úplně. Po pěti dnech se ale začala opět budit, naštěstí ale jen jednou za noc. Takže dostává UM večer před spaním, jednou v noci a ráno po probuzení.

    Celkové shrnutí:

    • Prášek se ve vodě krásně rozpouští a netvoří se hrudky
    • plechovka mi velice vyhovuje oproti krabicím, které musíme trhat a prášek přesypávat
    • dóza určitě najde využití i později ( v domácnosti na drobnosti, mouku, cukr...). Starší dcera mi zabavila dózu na pastelky 🙂 
    • odměrka se pěkně zarovnává o vystouplý okraj uvnitř plechovky
    • průhledné víčko pro kontrolu množství mi nepřijde důležité a neshledávám v něm nějaké extra plus. Když dávkuji mléko, tak přeci vidím kolik ho tam je 🙂
    • odměrka se dá položit na vystouplý okraj uvnitř plechovky, nemusí být zapíchnutá přímo v prášku, ale ocenila bych lepší umístění- např.nějakou úchytku ve víčku.

    Celkově UM Beba Optipro Comfort 2 hodnotím velice kladně. Dceři moc chutná, má spokojené bříško a tudíž jsem spokojená i já. Určitě jej budeme kupovat i nadále.

    denitek
    23. dub 2018    Čtené 228x

    Jak Jeníček k Beba comfort přišel

    Měli jsme to veliké štěstí, že jsme měli možnost otestovat zlato! 🙂 Tím tedy myslím zlaté plechovky s Beba comfort.

    Tak pojďme si něco o našem testování říct.

    Začněme u suprového víčka, pod kterým byla schovaná odměrka. Víčko je průhledné a tak má člověk jistotu,že když jde kolem tak má stále v podvědomí, kolik mléčka ješte 

    zbýbá. 

    Mlíčko se krásně rozpouští v připravené teplé vodě (Jednou jsem neplánovaně dělala mléko s neohřátou vodou a i přesto se mlíčko rozpustilo.)

    Hrozně jsem se bála, aby malému mlíčko sedlo, ale Beba velmi překvapila, žádné  zabetonované bříško, žádné prdíky, žádná zácpa jen spokojené miminko s plným bříškem Beba Comfort. 

    Manžel si ze me dělal srandu, že jsem z toho mléka nějaká moc nadšená. A tak jsem mu jednou dala do kafe mléko od Jéni a ne kravské 😂 Čekala jsem ze to vyplivne a hned to zjisti, ale řekl jen, jako joo neni to spatne a kávu dopil 😂 

    A ješte u nás probíhá zuzitkování nedopitých zbytků po Jeňovi. Slepičky dostávají housky namočené v mlíčku, ktere malý nesnědl. A skořápkou vajíčka by se možná dala rozbít miska 😬

    kaciska7
    22. dub 2018    Čtené 207x

    Jak jsme testovaly BEBU

    S narozením H. jsem se těšila jak budeme moc kojit i po mnoho pokusech a přikládání se mi mléko bohužel neudělalo. S H. jsme vyzkoušeli spoustu mliček a ne všechny vždy sedli, jednou to bylo blinkáni, pak zase bříško. I to byl jeden s důvodu proč jsme se zapojili do testu BEBA.

    Usmálo se na nás štěstí a byly jsme vybrani 🙂 První dojem byl překvapující - přišel obr balík a v něm dvě dózy BEBA, vzhled mě mile překvapil.

    První den byl až nad očekávání příjemný H. ani neblinkal ani nebrečel od bolesti bříška a jako plus jsme se mohli konečně i vyspat 🙂 Čekala jsem co bude dál a opravdu mě to mile překvapilo. Ostatní dny byly s BEBOU hned lepší a jednodušší, přípravu mlička se naučil i tatínek a maminka mohla i relaxovat.

    Velké + přidávám i za chuť. Zkoušeli jsme Sunar ten je podle mého názoru sladký a Nutrilon takový nemastný/neslaný. H. mi po mlíčku krasně přibírá, protože díky BEBY spapa víc mlička než u ostatních značek.

    Jako - bych dala chybějící dávkovač na dvě až tři porce co se dá dat krásně do kabelky, nevšimla jsem si že by ho BEBA nabízela třeba i v obchodě . 

    Jako velké + bych dala že se dóza dá využít na více věcí - květináč/pokladnička/bubínek.

    Za nás mohu BEBU jen doporučit! 🙂 

    petrazmetra1
    20. dub 2018    Čtené 152x

    Testování mléka Beba Optipro Comfort 2

    Nejdříve bych chtěla moc poděkovat za možnost testování Beba Optipro Comfort 2. O možnosti testování jsem se dozvěděla když malému bylo 6 měsíců. Chtěla jsem kojit dlouho, bohužel jsem měla málo mléka. Po měsíci bojování s kojením jsem přešla na UM, používali jsme Nutrilon. Syn ale hodně blinkal tak jsme přešli na Nutrilon A.R. Bohužel i po tomto mléku zvracel často.  Zkoušela jsem poté i další značky ale vždy to bylo mnohem horší, takže jsme se vždy vrátila k Nutrilonu.

    Když jsem objevila na MK možnost testování řekla jsem si, že za zkoušku nic nedáme.

    Tak jsem napsala a štěstí se na nás usmálo. 3.4. nám kurýr dovezl balík mlék BEBA a testování mohlo začít.

    První výhodou byla určitě vůně mléka. Další výhodou určitě chuť- proti Nutrilonu je BEBA opravdu chutná a sladká. Malému mlíčko moc chutnalo, takže plakal, že ho bylo málo. Dříve jsem dělala maximálně 180 ml. Takže další porce mléka už byla 210ml a snědl vše. A skoro neblinkal.

    Dominik usnul už při krmení a spinkal po dlouhé dobé celou noc.

    Celkové shrnutí:

    • Plechovka je praktická 
    • Nedělají se hrudky při dělání mléka
    • Průhledné víčko pro kontrolu množství pro mě není výhodou
    • Okraj na zarovnaní mléka bych udělala širší, blbě se odměrka zarovnávala
    • Celkové hodnocení Beba Optipro Comfort 2 je velice kladné.
    • Dominikovi mléko velice chutná, blinká mnohem méně.
    • Takže jsem už koupila další dvě plechovky 🙂

    Bebu Optipro Comfort 2 DOPORUČUJI 

    nikinelinaty
    19. dub 2018    Čtené 336x

    TESTOVÁNÍ mléka Nestlé Beba OPTIPRO Comfort 2

    Především bych prvně chtěla poděkovat MODRÉMU KONÍKU, že byl náš syn vybrán na testování Beba Optipro 2 Comfort. Bylo to pro mě nádherné testování, možnost s malým sdílet zažitky, focení a sdělování. A to, že ještě malý dostane zdarma 2 krabice, tak to už byl pro mně hotový sen. Přece jen je dnes vše neskutečně drahé. Opravdu moc děkujeme.

    Časem možná přídám referát o malém, jak se dostal k nám svět. A udělali bychom pro něj maximum, at se mu přijemně vyrůstá. Až se malý narodil, tak mi bylo jasné, co znovu nastane. Kolotoč vs kojit za každou cenu nebo být na umělé výživě.

    Ale tentokrát jsem dostala ultimátum od manžela jen žádné bojování.

    Takže samozřejmě jako každé dítě mi kojení nešlo už v porodnici.  Malý dostávál Hipp Bio Combiotic, o tomto mléku jsem moc důvěru neměla. Z porodnice jsem tedy odjížděli z Hipp Bio Combiotic. Zvolili jsme znovu mléko Nutrilon, co jsem kdysi dávala oboum holkám. Lékařce bylo uplně jedno jaké mléko si pro malého vyberu, jen pro ni bylo důležité, aby správně přibýval na váze.

    Nakonec po konci šestinedělí jsme udělali rodinnou poradu. Holky byly malým tak unešeni, takže krmit malého přes hodinu a obrat je o čas strávit s malým bych byla hloupá. A rodinna porada byla u konce. Všechni hlasovali ukončit kojení a plně přejít kompletně na umělou výživu. Ale tentokrát jsem chtěla pro malého něco extra. Takže jsem zapátrala a o všem mlékách si přečetla recence, co sděluje výrobce.


    Malý papal velice dobře, zkusili jsme mu koupit i Nutrilon na spaní, ten nám přišel, že po něm se budil více než normálně. Nakonec malý začak postupně nechávat zbytky pak zase občas plakal, že byl hladový, takže takový kolotoč. Podobný tomu kojení. Takže jsem nakonec začla přemýšlet a začla pročítat informace o všech mlékách co jsou na trhu.

    A velice mně zaujala Beba OpriPro Comfort 1, sice cena byla opravdu vyšší, ale přece jen na jídle a zdravý se šetřit nemá.  Už ta velká doza byla lákavá i ten popis na krabici zněl věrohodně - ZÁKLADY ŽIVOTA.

    Celkové změní výrobce:

    Popis produktu
    BEBA OPTIPRO Comfort 2 je prémiová výživa od Nestlé vyvinutá na základě 60 let výzkumu mateřského mléka.
    Obsahuje unikátní kombinaci složek:

    + OPTIPRO – speciální proces k získání směsi bílkovin s cílem přiblížit se mateřskému mléku
    + Probiotické bakterie – L.reuteri
    + Prebiotickou směs GOS/FOS
    + Vitamíny a minerální látky

    Nestlé jako první výrobce kojenecké výživy přichází na trh s evoluční kojeneckou výživou, podpořenou 60 lety výzkumu mateřského mléka. Jejím základem je speciální směs té nejlepší bílkoviny od Nestlé, vyrobené po vzoru mateřského mléka a přesně vyhovujícím nutričním potřebám dítěte. Krom toho obsahuje probiotické bakterie L.reuteri, které se přirozeně vyskytují v mateřském mléce a díky svým účinkům přispívají ke snížení průměrné doby pláče vašeho miminka.1 Na podporu imunity jsme přidali vitamíny A, C a D a minerální látky jako železo a zinek 2, pro normální vývoj mozku kys. alfa-linolenovou 3.
    Unikátní receptura díky kombinaci složek:

    + OPTIPRO - unikátní proces k získání speciální směsi bílkoviny po vzoru mateřského mléka
    + Probiotické bakterie L.reuteri
    + Prebiotická směs GOS/FOS
    + Vitamíny A, C, D a minerální látky železo a zinek, které se podílejí na normálním fungování imunitního systému.2
    + Kyselina Alfa-linolová, která přispívá k normálnímu vývoji mozku.

    VÝHODY:
    BEBA OPTIPRO Comfort 2 najdete v praktickém a prémiovém balení:
    + Plechovka je dobře chráněna před vzduchem a vlhkostí.
    + odhadneme kolik prášku zbývá v plechovce.
    + Starou plechovku můžete použít dále, například jako dózu v kuchyni či pro uložení tužek, šroubků.

    HISTORIE KOJENECKÉ VÝŽIVY NESTLÉ:
    Malé děti jsou velmi křehké, a proto je důležité, aby jejich jídlo splňovalo přísné požadavky na výživu. V  Nestlé to víme již 150 let a vyrábíme produkty té nejlepší kvality po vzoru mateřského mléka, vyhovují specifickým požadavkům miminek
    Celkové hodnocení po 12 dnech mléka Beba OpriPro 2 Comfort:

    + praktická plechovka (možnost použití dále mouka, šroubky a jiné věci🙂
    + dobrý vliv na trávení (syn netrpí na bolesti bříška)
    + velké balení (800 gramů)
    + jemný prášek
    + mléko se dobře rozpouští, nedělá hrudky a nepění
    + dobrá rozpustnost
    + má skutečně dobrou chuť a vůni

    Nevýhody:
    - žádné

    Celkově jsem byla po přechodu z mléka Nutrilon na Bebu OptiPro Comfort 2 velice spokojena i celá naše rodina. Malý kaká většinou 2x denně a nikdy neměl s kakaním problémy. Toto sem opravdu nečekala, že po změně malý se tolik rozjí viz foto je naprasknutí 🙂.

    A začal na váze přibývat věrohodně. Dětská doktorka mu říkala to je ten náš smíšek s velkýma papulkama. A celkově malý je naprosto neuřvaný a strašně hodné dítě. Možná kvůli právě Beba 2.

    Neboť při Nutrulonu jsme museli občas dát kapičky na bolest břiška a zacvičit a při Bebě s malým nedělám vůbec nic. Dostane jídlo a za 5 minut spapá jak kdy a je klid na 3 hodinky a spokojeně vrní a směje se. A to je to co naplňuje každou maminku a dělá ji radost.
    Náš Tobiášek je toho důkazem, že funguje a vaším prckům doporučuje ochutnat Bebu OpriPro Comfort  2.

    Testované mlíčko máme vypito už po 12 dnech a nakoupené nové balení, protože nejen maminka ale i Tobíšek a celá rodina jsme s poklidnou domácností nadšení. Byla sleva v lékarně 1 balení vyšlo na neuvěřitelných 270 Kč. 

    nikinelinaty
    Zpráva byla změněna    18. dub 2018    

    Recenze hotová jen ji ještě vložit.

    Tady je první vlaštovička jak mohla jinak dopadnout naše testování 🙂

    #test_beba

    Je to prostě pan král BEBY 2

    #test_beba

    mama už pracuje na recenzi, kteoru vydám bud ještě dnes večer nebo zítra večer.

    Tobíšek se po testování ještě více rozjedl 🙂

    crejzy
    18. dub 2018    Čtené 345x

    Klidné bříško - klidný domov

    Syna mě naučily krmit umělým mlékem už dětské sestry v porodnici, protože moje prsa si dávala načas a mateřské mléko nebylo. Doma se kojení trochu rozjelo, ale synovi nestačilo, a tak jsme v dokrmování umělým mlékem pokračovali. Asi to tak mělo být.

    První 2 týdny pil mléko BEBA HA 1 a poté právě díky maminkám zde z Modrého Koníka a jejich doporučení jsme přešli na BEBU Optipro Comfort 1. Synovi ihned sedla. Když se začal blížit 6.měsíc věděla jsem, že budeme přecházet na Comfort 2. Trochu jsem znervózněla, zda mu bude chutnat a především, aby měl nadále klidné zažívání.

    Po otevření balíku jsem byla ráda, že obal dvojky se liší pouze barvou odměrky a mléko je stále v plechové dóze, se kterou se mi dobře dávkuje (vždy si při přípravě odměrku zarovnám o okraj plechovky viz foto).

    A nejen obal, ale i obsah se barvou, vůní ani chutí od Optipro Comfort 1 nemění, malá změna je tedy pouze ve složení.

    S BEBOU Optipro Comfort jsem spokojená, pouze jediné, v čem vidím mínus je, že se často nerozpustí vše a trocha zůstane i při opakovaném protřepání (viz foto). 

    A co na mléko říkal hlavní testovač? Bříško měl klidné, stále mu chutnalo a celkově to byl on tak jak ho znám, takže spokojenost. 🙂 

    Děkuji, že jsme se mohli zúčastnit testu BEBA Optipro Comfort 2. 

    88nela88
    18. dub 2018    Čtené 218x

    Jak naše Sofi testovala Bebu Optipro Comfort 2

    Když jsem viděla soutěž na MK o testování Beby Comfort 2, okamžitě jsem se jí zúčastnila a doufala, že jí se Sofinkou vyhrajeme a otestujeme. Do té doby dcerka pila již 4 měsíce Bebu Optipro 2 (v krabici, tudíž o úroveň nižší řadu). Když jsme soutěž vyhrály, měla jsem velikou radost, a těšila se na testování a na to, jak dcerka bude reagovat 🙂

    Hned druhý testovací den měla dcerka stolici žlutou (posledních pár týdnů před testováním totiž špatně jedla, příkrmy mi odmítala úplně i když je ze začátku jedla, i  stolice byla zelena) a vypila víc mlíčka! Už to nebyly 3 odměrky ale 5 nebo 6 a v noci dokonce celou dávku tj 7 odměrek mlíčka, měla jsem velikou radost, jak opět víc baští (i když samozřejmě nestráda, má hezký zásoby 😀). A to ještě nebylo všechno... Sofi se budila v noci 2x na mlíko, občas byla v noci dost neklidná a ráno jsme vstávaly mezi 4h až 6h ranní v tom lepšim případě. Hned z kraje testování, se v noci pravidelně budila ve stejnou hodinu a ráno byl budíček vždy v 6:30!!! Wauuuu, ani nevíte jak jsem byla odpočata a konečně se vyspala 😀

    Samozřejmě jsem si to s mlíkem vůbec nespojovala a říkala si, že proště k tomu všemu jen dospěla... Jenže.... jak jsme se vrátily po 12ti dnech zpátky ke starému mlíčku vše se vrátilo do starých kolejí ☹ takže, já jsem nesmírně vděčná za toto testování (Sofi nejspíš ještě víc) a i když jsem druhorodička, tak v životě by mě nenapadlo, jak velkou roli hraje umělé mlíko! Není to tedy změna jen visáži umělého mlíka, ale opravdu si trošku připlatíme za větší kvalitu.

    Co se balení týče ve srovnaní s o řadou nižšího mlíka, plechovka je prima! Nemusí se otevírat krabice a prášek nikam přesypavát, ušetříte spoustů odpadů a plechovky se navíc hodi buď do kuchyně na mouku atd nebo na další tvoření. Další výhoda je, že jde krásně zarovnat odměrka s mlíčkem o zúžený okraj ve vnitř. Libílo se mi i to, jak je odměrka oddělená v mimo prostoru od mlíčka, já jsem tedy tu alobalovou folií nikdy úplně nestrhla, jednak jsem na ní pořád dávalá odměrku (vím, že tam jde umístit i bez ní) a druhák aby mi dovnitř nesvítilo sluníčko nebo světlo z osvětlení na lince. To, že je víko průhledné nevím, zda je výhodou... 

    Na podzim zasazen stromeček a ted tento silák se bude měřit se stromečkem.

    Vypadá už jako rozený farmář ?

    Za vše může Beba Comfort 2 800 gramů, na které jsem vyrostl 🙂

    #test_beba

    Dnesnim dnem koncime testovani #test_beba Beby Optipro Comfort 2, nestacilo nam mlicko dva dny, testovano tedy 12dni.
    A tak premyslim jestli vubec nejaka negativa nas postihla... Rekla bych ze mame same pozitivni hodnoceni.
    Zaver: Sofince moc mlicko chutna a mamu ted jeste ceka napsat podrobnejsi clanek 🙂
    Hetky vecer, dobrou noc.

    🥕🥕🥕🥕🥕🥕Jako joooo, mrkev dobra, ale mlicko od Beba je lepsi 😅😍😁🥕🥕🥕🥕 🍼 #test_beba

    (2 fotky)

    Malej otestoval už 1 plechovku a otevírá druhou plechovku.

    800 gramů vyjde na skoro 6 a půl dne.

    Malej miluje mléko

    #test_beba

    nikinelinaty
    Zpráva byla změněna    5. dub 2018    

    Tobík dostal přidáno, kopal veselé nožičkami a pak blbnul s flaštićkou

    #test_beba

    nikinelinaty
    Zpráva byla změněna    4. dub 2018    

    Mé papulky každý obdivuje 🙂 Za vše může moje chuť na Bebu 2 comfort a to se opravdu nepřejídám 🙂

    #test_beba

    Krmení si užívá i nejstarší dcera 9 let.
    Není nad to, když není dáno kojit, že strava je rychle připravená a muhu si užívat všech dětí. Přece jen denně strávit a trápit se, bych ochudila všechny děti.

    Hura na domácí úkoly 😂

    Rychle se rozpouští, skvěle chutná a Tobík nenechává žádné zbytky, oproti nutrilonu, který měl na začátku.

    #test_beba

    Dnes testujeme bebu optipro comfort 2 ctvrty den, mame pred sebou dalsich 10 dni testovani...
    A moje postrehy za ty 4 dny?
    Sofinka - opet mi zacala vic pit mlicka
    - ji vic vecerni kasi
    - stolice je v poradku
    - brisko neboli
    - v noci spi dele!!! 🖒🖒🖒 Huraaa

    Zatim nam mlicko naprosto vyhovuje 😊

    Kdopak je tady taky spokojeny s mlickem beba optipro comfort??? 😊

    #test_beba

    Mame ted narocnejsi obdobi. Malicka moc predesle mlicko nechtela pit, jednak ji lezou prvni zoubky a druhak je nemocna. Ale toto mlicko Beba Optipro Comfort 2 to je jina liga 😀 opravdu ze dne na den zacala vic pit/ji vic kase vecer, je videt, ze ji mlicko opravdu chutna 🙂
    Co vic si mama muze prat, nez spokojene a zdrave miminko 😍

    #test_beba

    Sladke usinani s #test_beba

    příkrm nestačil, dostal jsem vybráno čajík nebo mléko?
    Vybral jsem si jak vidíte mléko a už papám u maminky v postýlce 😇

    #test_beba

    Jsem tu 😎 mám hlad jako vlk prosím dostanu už něco?

    #test_beba

    O čem se tak Tobíkovi může zdát?
    Určitě o Bebě je mlékem posedlí, rozezná rozdíl mezi kaší a mlékem 🙂

    #test_beba