Nedávno jsem se díky @konik_testuje zúčastnila testování tiskárny Canon PIXMA TS5352. Má spoustu funkcí a možností, nicméně, v rámci testování nebyla možnost otestovat úplně vše. Já si objednala i různé druhy materiálů pro tisk a dnes jsem to vyzkoušela. Nažehlovací papír v akci. Za ty náklady je to super. A děti mají najednou z roušky radost. #test_canonpixma

    tuliberka
    27. únor 2020    Čtené 1418x

    Naše nová tiskárna Canon PIXMA TS5352

    Bylo 28. ledna, jako téměř každý den jsem otevřela stránku www.modrykonik.cz. Náhodou se mi ukázal příspěvek ze sekce „konik testuje“, který nesl název Vaše zkušenosti s tiskárnou Canon PIXMA TS5352“. To mě zaujalo. Hned jsem přidala svůj komentář, proč zrovna já bych měla být vybrána na testování.

    Tiskárnu jsme doma momentálně neměli. Naše stará před rokem dosloužila. Hlásila neustálý problém se stavem barev a věčně nešlo něco vytisknout. Byli jsme dlouho bez tiskárny. Občas to v domácnosti teda chybělo.

    A 5. února mi svítila IP, odesílatel konik_testuje. Zpráva zněla:

    Ahoj, s radostí ti oznamujeme, že jsi byla vybraná k testování tiskárny Canon PIXMA. 

    … 

    Pěkný den ti přejeme,
    "konik_testuje“

    Hurá, měla jsem velkou radost. 

    V pondělí 10. února přepravní společnost dovezla balík s tiskárnou. V balíku byla luxusní tiskárna s krásným designem v růžové barvě. Testování mohlo začít.

    Fyzické parametry tiskárny

    Hmotnost: 6,3 kg

    Rozměry (Š × H × V): 403 × 315 × 148 mm

    Vlastnosti CANON PIXMA TS5352

    CANON PIXMA TS5352 je elegantní multifunkční tiskárna v růžové barvě 3 v 1 s rychlým připojením mobilních zařízení. Je to ideální nástroj pro uměleckou tvorbu. Je tvořená pro tisk ze smartphonu.

    Tiskárna Canon je lehce ovladatelná hlavně díky zjednodušenému OLED displeji v českém jazyce, stavovému panelu s LED diodami a tlačítku pro vygenerování QR kódu. Kvalitní tisk zajistí prvotřídní inkoustové kazety FINE. PIXMA řady TS5350 šetří papír a automaticky tiskne oboustranně. Papír do ní můžete vkládat dvěma různými způsoby podle toho, jak vám to bude vyhovovat. Automaticky detekuje šíři papíru a přizpůsobí tak skenování nebo kopírování. Za pár vteřin vytisknete i fotografie bez okrajů.

    Klíčové vlastnosti tiskárny

    • bezproblémové bezdrátové připojení
    • rychlost tisku černobíle 13 str.min. / 6,8 str.min barevně
    • vysoké rozlišení tisku až 4 800 × 1 200 DPI
    • přehledný 1,44palcový OLED displej a kazety FINE
    • rychlé a jednoduché ovládání – informační displej
    • vybaveno skenerem s rozlišením až 2 400 × 1 200 DPI
    • Wi-Fi – možnost připojení ke cloudu
    • automatický oboustranný tisk
    • zadní podavač listů a zásobníkem na 100 listů
    • snadné ovládání a bohaté rozhraní

    Tiskárna Canon PIXMA TS5352 nabízí všestrannost a bezproblémové bezdrátové připojení. Tisknete, skenujete a připojujete se ke cloudu prostřednictvím aplikací Canon PRINT, Easy-PhotoPrint, Creative Park, … S aplikacemi se pracuje velmi intuitivně, není potřeba žádný návod.
    Můžete využít také technologie AirPrint (iOS) a Mopria (Android). K tiskárně je možné se připojit i pomocí technologie Bluetooth.

    Canon PIXMA TS5352 nabízí pár kliky, tisk jen tak, z mobilního telefonu během pár vteřin, což je zkrátka luxusní.

    Naše stará tiskárna uměla tisknout pouze z počítače, notebooku. Takže bylo velmi nekomfortní tisknout fotografie vytvořené mobilem. Nejprve se musely přeposlat do pc, a pak teprve byl možný tisk. Což člověka mnohdy od tisku odradilo. Teď je úžasné během pár vteřin mít fotku vytištěnou a bez kablíků.

    Pomocí aplikace Canon PRINT se připojíte ze svého smartphonu také ke službám Facebook, Instagram a dalším. 

    Základní funkce, které jsou k dispozici při používání aplikace Canon: 

    • bezdrátový tisk a skenování
    • tisk s okraji nebo bez okrajů
    • snadný tisk webových stránek z prohlížeče
    • přístup k uživatelským příručkám
    • kontrola hladiny inkoustů a možnost zakoupení nových

    Kopírování

    Produkt nabízí také možnost kopírování. Tuto funkci zvládne každé dítě. Velmi rychle máme okopírovanou omalovánku, vystřihovánku, stránky z učebnice, … 

    Barvy hezky odpovídají originálu. 

    Tisk na fotopapír, Canon Print

    Fotografie se vyberou přímo z Galerie a následně se odesílají k tisku. Barvy jsou poměrně věrohodné, odpovídají tomu, co vidím na svém displeji. 

    Aplikace Creative Park

    Na jednom místě na vás čeká nekonečné množství vzorů ke stažení a vytisknutí stisknutím jediného tlačítka. Bezplatná aplikace (pro iOS a Android) nabízí stovky barevných a zábavných šablon, které si snadno můžete přizpůsobit svému vkusu přímo v chytrém telefonu. Aplikace Creative Park představuje evoluci webové platformy Creative Park, která každoročně přiláká přes 10 milionů návštěvníků z celého světa.

    Díky snadnému ovládání představuje aplikace jednoduchý a zábavný způsob kreativního tvoření pro celou rodinu. Aplikace zároveň umožňuje jejím uživatelům, aby si své výtvory opatřili vlastními texty nebo fotografiemi. Nikdy nebylo snazší vytvořit personalizované pozvánky na večírek nebo oslavu narozenin. 

    Je však nutné vždy koupit požadovaný doporučený papír, který aplikace doporučuje.

    Co mě zaujalo při testování nejvíce?

    Tisk ze smartphonu 

    Neskutečně pohodlný tisk přímo z telefonu „na dálku“, je zkrátka luxusní. Bez složitých zapojení, připojení, kabelů, nastavení. 

    Kvalita tištěných fotografií

    Fotografií se zabývám několik let a pečlivě vybírám společnost, u které fotky vytisknu. Mnohé „automaty“ běžně dostupné např. v drogeriích tisknou fotografie velmi nekvalitně, nevěruhodně. Jako náročnější klient jsem s tiskem Canon PIXMA TS5352 spokojená, barvy jsou poměrně věrohodné, tiskárna neprovádí přehnané automatické doostření, úpravy barevnosti a fotky nejsou zbytečně tmavé.

    Design produktu

    Mám ráda vkusné, hezké věci, což tiskárna naprosto splňuje. Skvěle se hodí do moderního interiéru. 

    Aplikace Easy-PhotoPrint

    Velký výběr šablon na koláže. Koláž lze velmi intuitivně vytvořit v aplikaci během pár kliků. Příjemné uživatelské prostředí.

    Aplikace Creative Park

    Nekonečná škála nápadů. A jak snadné to je. Nekonečné množství možností. Naše tvořivá Anetka je nadšená.

    Závěrem bych uvedla výhody a nevýhody testovaného produktu.

    Výhody:

    • bezproblémové bezdrátové připojení
    • vysoké rozlišení tisku
    • vkusný design 
    • tichá
    • přehledný displej v českém jazyce
    • automatická detekce rozměru vloženého papíru
    • rychlé a jednoduché ovládání 
    • možnost skenování a kopírování
    • intuitivní ovládání aplikací

     Nevýhody:

    • vyšší cena náplní do tiskárny, cartridge

    Jsem vděčná, že jsem byla vybrána k testování skvělého produktu, ze kterého jsem neskutečně nadšená. Moc děkuji za tuto možnost. 

    Tiskárnu Canon PIXMA TS5352 mohu JEN doporučit!

    #zkusenosti_canonpixma

    tratatundra
    24. únor 2020    Čtené 1080x
    Canon_PIXMA

    Na růžovém (kreativním) obláčku
    aneb Testovali jsme Canon PIXMA TS5352

    Od doby, co se mi narodila před pěti lety moje vysněná holčička, růžová barva začala být neodmyslitelnou součástí mého světa. A to aniž bych to tak sama chtěla. Od známých i neznámých se na nás valily hory růžových šatiček, kloboučků, hraček... a než jsem se stačila nadát, náš životní prostor tak nějak zrůžověl a postupně jsem začala zalíbení v růžových barvách nacházet i já sama. Proto, když v jedno chladné úterý u nás zazvonil kurýr a přivezl obří balík s růžovým obsahem, byly jsme dvě, co jsme šílely nadšením!

    Roztomilá, stylová a funkční

    Taková je tiskárna Canon PIXMA TS5352. V růžové barvě jí to náramně sluší a přestože se můj manžel na tuto barvu vůbec netvářil, musel taky poznamenat, že má něco do sebe. Navíc, její jednoduchý, elegantní a nízkoprofilový dizajn je neodolatelný v jakékoli barvě z nabídky. Pastelové barvy a minimalistický vzhled dokonale doplňují LED diody "pobíhající" zprava doleva a zas zpátky. Ve srovnání s tiskárnami, které jsme měli doma dřív, musím říci, že tato od Canonu má rozhodně styl a funguje i jako hezký a funkční doplněk pracovního koutku. 

    Krása není vše

    Na jedné straně je hezký dizajn, je ale tiskárna stejně funkční jako krásná? 

    Tiskárna Canon PIXMA TS5352 toho umí hodně a nabízí obrovské možnosti kreativního využití. V případě tohohle testování v rámci dokonalého otestování všeho, co PIXMA umožňuje, víc než kdykoli platilo, že štěstí přeje připravenému, jelikož součástí zásilky byl jen vzorek 3 ks fotopapíru o rozměru 13x13, což ani zdaleka neumožňuje dokonale otestovat celou nabídku možností, jak tiskárnu využít. Což mě osobně mrzelo a hned jsem se vrhla na objednání dalších papírů různého druhu, které ale do konce testování nestihly dorazit. Zažehlovací papír, opakovaně přelepitelná folie, magnetický papír nebo oboustranný matný papír. To vše dělá z tiskárny nekonečnou studnici využití, nicméně, když doma máte pouze obyčejný kancelářský papír o rozměru A4, jsou vaše možnosti značně omezené.

    To ale neznamená, že jsme z tiskárny "nevymlátili", co to šlo. 🙂

    Ovládání na dálku

    Úplně nejlepší, co, podle mě, tiskárna nabízí je bezdrátové ovládání. Žádné přebytečné zavazející a obtěžující kabely! Žádné přehazování kabelů z jednoho PC do jiného, přeposílání fotografií ze smartfonu do počítače. Díky aplikaci Canon PRINT pro mobilní zařízení a komunikaci přes AirPrint se zařízeními z dílny Apple je tisk vážně pohodlný. (Tiskárna ale nabízí i možnost připojení přes USB port nebo Bluetooth.) Nemusíte ani vylézt z postele a tisknete. 🙂 Tuhle možnost jsem využívala hojně, když jsem se snažila vyležet nemoc a co dvacet minut za mnou běhaly děti, že nutně potřebují vytisknout další a další omalovánku. Co víc si přát, než jim nechat vybrat obrázek na mobilu a už je jen poslat, aby si obrázek vyzvedly ve vedlejší místnosti. Což mě přivádí k postřehu, že bych klidně umístila tiskárnu i do ložnice. Docela mě totiž překvapil její tichý chod. Proti tomu, jak si vybavuji kravál, který nadělala tiskárna, co jsme z provozu vyřadili 3 roky zpátky, je Canon PIXMA tichoučká jako myška.

    Domácí fotolab

    První z funkcí, která mě, jakožto vášnivou milovnici fotografování, zaujala, byly automatické opravy fotografií prostřednictvím aplikace Canon PRINT. Co se týče kvality tisku fotek jsem docela pedant, a tak možnost automatického doostření a doladění barev především při tisku fotek z mobilu a ze sociálních sítí, které automaticky snižují kvalitu, mi přijde naprosto boží. Hned jsem využila příležitosti a vytiskla si fotky stažené z aplikace Messenger, u kterých fotolaby hlásí nedostatečnou kvalitu pro tisk. A? Docela to šlo. Barvy hezké a na to, jak špatná ta původní kvalita byla, tak ostrosti fotek nemůžu nic vytknout. Navíc jsem objevila Easy-PhotoPrint Editor, který nabízí možnost vytisknout si průkazkové fotografie v pohodlí domova! Co víc si přát?

    Canon Creative Park

    Upřímně, nikdy by mi nenapadlo, že něco jako CreativePark existuje. A je to vlastně hrozně fajn aplikace. Taková databáze DIY nápadů všeho druhu. Ať už chcete kreativní výzdobu na párty, ručně vyrobené přání k jakékoli příležitosti, originální dekoraci do domácnosti, anebo tvořivě zabavit děti. Díky Canon CreativePark to vše máte v mobilu. Z aplikace jsem byla nadšená, tedy až do doby, co jsem zjistila, že na stejnojmenném webu je k mání několikanásobně víc vzorů ke tvoření, než obsáhne aplikace v mobilu. Ke každé složitější skládačce jsou navíc v aplikaci i podrobné návody, jak na ně..

    A právě díky webu CreativePark jsme se mohly s Katkou pustit do našeho projektu slepé mapy. Tenhle projekt jsem měla v hlavě už pár týdnů, aniž bych tušila, že díky testování Canon PIXMA TS5352 přijdu ke vzorům 3D modelů pamětihodností z různých koutů světa jako slepé kuře k zrní. A tak jsme malovaly, lepily a tiskly a sice naše mapa ještě není ani zdaleka hotová ve finální podobě, jsem z ní nadšená a o její finální podobu se určitě podělím. Zatím pouze Tower Bridge, Eiffelova věž a Sagrada Familia. Pro účely sestavování těchto a taky dalších 3D modelů doporučuji pořídit si oboustranný matný papír, který je v aplikaci přednastavený jako výchozí tiskový materiál. Popravdě, lepit je z obyčejného kancelářského papíru bylo hodně pracné a jsem docela ráda, že na fotce je Sagrada Familia neostrá. :D

    A kromě toho nám příchod růžovky přišel docela vhod i protože jsme zrovna potřebovali vyrobit pozvánky na narozeninovou oslavu a do cesty přišel i Valentýn, který sice neslavíme, ale proč nevyužít možnosti vykouzlit manželovi úsměv na rtech prostřednictvím milé Valentýnky?

    Snadné a intuitivní ovládání 

    Jak už jsem zmínila, ovládání nikdy nebylo pohodlnější a mobilní aplikace je velice jednoduchá a intuitivní stejně jako ovládání tiskárny tlačítky. Jediná věc, se kterou bojuji a nedobojovala jsem se do vítězného konce je oboustranný tisk, který je, z mého pohledu úžasnou funkcí, nicméně, tiskárna tiskne druhou stranu vzhůru nohama a tenhle fakt se mi dosud nepovedlo nijak přenastavit. Budu ale pátrat dále.

    Jak u nás vlastně tedy Canon PIXMA TS5352 uspěla?

    Obecně mohu konstatovat, že jsem lepší domácí tiskárnu ještě neměla a to jsem zkusila jak starší modely Canon, tak i jiné značky.

    + tichý chod
    + krásný elegantní dizajn
    + všestranné využití jak k tisku dokumentů, tak i fotek nebo magnetů a zažehlovacích obrázků
    + ovládání přes mobil nebo AirPrint
    + možnost využití aplikace Creative Park pro kreativní tvoření různého druhu
    + automatický oboustranný tisk, který šetří papír
    + automatická oprava nevydařených fotografií
    + tiskárna komunikuje v českém jazyce
    + zásobník na až 100ks papíru
    + automatická detekce rozměru vloženého papíru za pomoci posuvných vodítek papíru
    + možnost tisku, kopírování i skenování

    - dokumenty vzhůru nohama u oboustranného tisku
    - vyšší cena některých speciálních materiálů pro tisk
    - pro úplné využití všech možností, které tiskárna a CreativePark nabízí nestačí doma mít pouze obyčejný kancelářský papír

    Na základě výše uvedeného a přes drobné nedostatky, které jsem uvedla, dávám tiskárně 5 bodú z 5!
    Na závěr bych chtěla poděkovat @konik_testuje a firmě Canon za možnost testování!

    #zkusenosti_canonpixma

    ❤️Přestože Valentýna neslavíme, #test_canonpixma se nabídl jako dokonalá záminka, proč dát tomu mému nejdražšímu muži alespoň ručně vyrobenou valentýnku. Canon Creative Park nabízí spoustu vzorů k výrobě různých přání, tak jsem sáhla po tomhle "pop-up" přáníčku. S jakými problémy jsem se u výroby potýkala sepíši v recenzi. Nicméně, myslím, že výsledek je oku lahodící a je vyrobený z lásky. A o to vlastně jde. ❤️

    PS: Dříve, než mi vytknete nesprávnou gramatiku... S manželem spolu mluvíme slovensky. 🙂

    Byla jsem vybrána k testování multifunkční tiskárny Canon PIXMA TS5350!!! ✨✨✨

    Kráska je doma. ✨✨✨

    Mám velkou radost. 🍀 Moc děkuji.

    ✅ Jde se testovat! 😍📷😍

    #test_canonpixma

    tratatundra
    Zpráva byla změněna    11. únor 2020    

    Čas od času se mi stávají věci mezi zemí a nebem. Je to cca měsíc, co jsme se s manželem rozhodli, že si pořídíme tiskárnu, ale nějak jsme se nemohli rozhodnout. Já už byla zoufalá, ale nějak mě to táhlo ke značce Canon. Byla jsem na ni zvyklá ještě od našich. Pak se najednou objevila na Koníku výzva k testování od @konik_testuje a já to brala jako znamení a musela jsem to zkusit. A k mému překvapení se to povedlo!!! Canon PIXMA TS5352 je od dneška u nás doma, zabydlená a v plném provozu. A první dojmy? Je božííííííí!!! Přišla k nám v době, kdy ji fakt využijeme naplno, jelikož tento týden budeme vyrábět pozvánky a výzdobu na oslavu Katčiných narozenin. A Katka je taky ta, co se těší z nového pomocníka snad nejvíc. 🙂 Uvidíme, jak v testování tiskárna uspěje! #test_canonpixma

    Už brzy budete mít možnost vyzkoušet tiskárnu Canon PIXMA. Kromě toho, že na ní vytisknete, naskenujete nebo okopírujete téměř cokoliv, bude také stylovým doplňkem vaší domácnosti. V jakých barvách je tiskárna k dostání?

    a) Černá, bílá
    b) Černá, bílá a růžová
    c) Černá, bílá, růžová a zelená

    Nápovědu najdete na https://www.canon.cz/printers/pixma-ts5350-series/. Za správné odpovědi vám pošleme 5 ❤️. Ještě máte čas se přihlásit k testování https://i.modrykonik.cz/zkusenosti_s_canon.

    #test_canonpixma

    konik_testuje
    27. led 2020    Čtené 7190x

    Vaše zkušenosti s tiskárnou Canon PIXMA TS5352

    Canon přichází s další novinkou pro všechny, kteří rádi tisknou fotky, dělají koláže, skládají z papíru a prostě kreativně tvoří. Tiskárna Canon PIXMA TS5350 zvládne tisk, skenování i kopírování a jednoduše ji připojíte ke svému smartphonu. Zapojte se do testování a vytvořte vlastní originální výrobky, které vyzdobí domácnost a hodí se i jako osobitý dárek.

    Tiskárna Canon Pixma se jednoduše ovládá a když využijete ještě aplikace Easy-PhotoPrint Editor, Creative Park a Message In Print, dostanete k dispozici nepřeberné množství šablon, vzorů a možností k tvoření. Vytiskněte si rodinný kalendář, originální magnetky a nálepky, vytvořte vlastní balicí papír nebo skládejte origami. Podívejte se, čím dalším tiskárna Canon Pixma vyniká a co všechno spolu dokážete vyrobit.

    Co testujeme

    CANON PIXMA TS5352  elegantní multifunkční tiskárna v růžové barvě 3 v 1 s rychlým připojením mobilních zařízení je ideálním nástrojem pro vaši uměleckou tvorbu a dokonalým partnerem pro tisk ze smartphonu.

    Tiskárna Canon je lehce ovladatelná hlavně díky zjednodušenému OLED displeji, stavovému panelu s LED diodami a tlačítku pro vygenerování QR kódu. Skvělý tisk zajistí prvotřídní inkoustové kazety FINE. PIXMA řady TS5350 šetří papír a automaticky tiskne oboustranně. Papír do ní můžete vkládat dvěma různými způsoby podle toho, jak vám to bude vyhovovat. Automaticky detekuje šíři papíru a přizpůsobí tak skenování nebo kopírování. Za pár vteřin vytisknete i fotografie bez okrajů.

    Proměňte svůj příští projekt pomocí aplikací Easy-PhotoPrint Editor, Creative Park a Message In Print a otestujte opakovaně nalepitelná, oboustranná matná a nažehlovací média. Creative Park je aplikace s velkou spoustou šablon k tisku, které si můžete vytisknout, vystříhat a následně skládat a slepovat se svými dětmi. V aplikaci najdete spoustu papírových hraček a tematických sad (třeba k Valentýnu, Velikonocům apod.).

    Pomocí aplikace Canon PRINT se připojíte ze svého smartphonu ke službám Facebook, Instagram a dalším. Tisknout můžete také bez aplikací pomocí technologie AirPrint (iOS) a Mopria (Android).

    Použijte jeden ze 45 připravených vzorů tiskárny a vytvořte si výstřižkové album nebo vlastní balicí papír. Buďte kreativní díky aplikaci Easy-PhotoPrint Editor od společnosti Canon pro systémy iOS a Android.

    Více informací o tiskárnách Canon Pixma TS5350 najdete na stránkách Canon

    Koho hledáme

    Hledáme 3 maminky, které mají aktivní přístup k novým technologiím, využívají produkty na maximum a rády zkouší nové věci. Jestli je vaším koníčkem tvoření nejen s dětmi, pěkně fotíte a umíte sepsat čtivou a smysluplnou recenzi, neváhejte se přihlásit do testování tiskárny Canon Pixma.

    Jak se zapojit

    Jestli se vám zalíbila nová tiskárna Canon Pixma TS5350 a chcete vyzkoušet, co všechno umí, přihlaste se do testování napsáním komentáře pod tento článek. Uveďte v něm alespoň jeden nápad na tvoření, který chcete při testování vyzkoušet.

    Čas na napsání komentáře máte do neděle 2.2.2020 a poté vybereme 3 z vás, kterým se ozveme interní poštou.

    Patříte mezi ty maminky, které si nenechají ujít žádnou příležitost ke tvoření s dětmi nebo pro děti? Napište nám, z čeho nejraději vytváříte vaše výtvory:

    A) Z papíru nebo fotek
    B) Z textilu nebo korálků
    C) Z modelíny nebo modurity
    D) Z potravin nebo z darů přírody
    E) Z něčeho jiného (napište z čeho)

    Za každou odpověď posíláme 3 ❤️ 🙂 Již za týden dáme prostor několika z vás, abyste popustily uzdu své fantazie a daly se do tvoření s Canonem 😉

    #test_canonpixma