katynecka
    19. čer 2019    Čtené 407x

    S Rybilkou za zdravou prdelkou!

    Testování Rybilky #test_rybilka bylo super zpestřením horkých dní, které přišly spolu s balíčkem. 🙂

    Mile mě překvapila rychlost dodání balíčku českou poštou, protože jak víme, má vždy dost času a její heslo: Dnes podáte, zítra dodáme! většinou neplatí. V balíčku na nás čekalo balení vlhčených ubrousků - Rybilka Neo s panthenolem 72 kusů, a krém na zadeček s obrázkem velrybky Rybilka Neo 100 ml.

    Balíček mi pomáhal rozbalovat syn Patrik, na kterém jsem (krom sebe) krém i ubrousky testovala. Na první pohled ho nejvíce zaujalo balení krému v papírové krabičce, která jeho hru moc dlouho nevydržela. 🙂

    Krém mě překvapil svou jemnou nevtíravou vůní, ve které není rybina vůbec znát, takže velké překvapení, protože dřívější růžové balení Rybilky bylo rybou cítit. Vůně mi připomíná krém na ruce, který používala má maminka, když jsem byla malá.

    Konzistence je příjemná, ani tuhá ani tekutá, taková akorát. Na poprvé jsem použila množství krému na jaké jsem zvyklá z 'našeho' krému a chudák Páťa byl namazaný od zad až pod bříško. 😀 závěr? Perfektně se roztírá a stačí ho opravdu jen troška. Oceňuji, že neměl při prvním otevření přes 'dírku' tu otravnou alobalovou čepičku, které se nejde zbavit, zvlášť když už jste ve fázy rychlého zapnutí plenky než nastane 'zlatý déšť'. 😀 Také oceňuji nešroubovací otevírání, takže obsluha jednou rukou nebyl problém.

    Ubrousky mi na první pohmat přišly méně vlhké, než naše stávající značka, čehož si všiml i manžel. Z tohoto důvodu jich byla také větší spotřeba. Na rozdíl od krému ubrousky nijak nevoní. Jinak jsou ubrousky pevné a vždy se vytáhne jen jeden ubrousek, což není vždy samozřejmost. Samozřejmě jen do té doby než přijde malý záškodník.

    Tahání jakýkoliv ubrousků je nejlepší zábava, maminka se poté baví skládáním zpět do obalu a tak se vlastně zabavíme oba. 🙂 Bohužel krycí 'izolepa' nebo jak ten lepivý kousek nazvat, kterým se ubrousky zavírají dlouho na svém místě nevydžel, praktičtější mi v tomto případě přijde plastový zacvakávací uzávěr. Možná by vydržel více, kdyby Patrik netestoval tak důkladně a razantně. 😉

    Každopádně jsme po pár dnech testování odjeli testovat na dovolenou. Pokud čekáte moře, tak vás zklamu. Byli jsme 'jen' v Olomouci. I tak to stačilo. Přišel zatím nejteplejší týden roku a s ním i upocený a zapařený zadeček. Díky mazání Rybilkou při každém přebalení se opruzení polekalo a raději se někde schovalo 🙂 Takže jsme veškeré výlety a naplánovaný program zvládli na jedničku. 

    Právě na dovolené mě napadlo: S Rybilkou za zdravou prdelkou 🙂

    Mimo jiné jsem krém vyzkoušela i na sobě. 🙂 na dovolené jsem si odřela lýtko... Desinfekce apod proběhla, ale odřeninu jsem měla zarudlou a takovou nehezkou, no co, když to hojí opruzeninu, proč ne odřeninu? A začala si lýtko mazat asi 3x denně. Odřenina po jednom dni přestala pálit a nebyla tolik zarudlá. Třetí den již vypadala jako malý škrábanec a krásně se zatahovala. Takže krém na prdelku použij i na odřeninku! :D

    Jsem moc ráda, že jsem měla možnost Rybilku vyzkoušet! Ubrousky nejsou špatné, ale asi zůstaneme u naší stávající značky. Co se týče krému, ten mě nadchl a až bude tubička prázdná budu ji hledat v regálech, aby byla opět členkou naší domácnosti.

    Takže ještě jednou: S Rybilkou za zdravou prdelkou!

    #test_rybilka #recenze #zkusenosti_rybilka

    bramarfi
    17. čer 2019    Čtené 396x

    Potěšení s Rybilkou

    S mastí Rybilka i s vlhčenými ubrousky Rybilka jsem se poprvé seznámila přibližně před deseti měsíci. Vzorek mastičky jsem dostala v Neratovické porodnici po narození syna, vlhčené ubrousky jsem narychlo koupila v lékárně, když jsem s Jindříškem chvátala na vyšetření kyčlí, zapomněla si sbalit perlan a vodu a poněkud vyděšeně zjistila, že se to maličké stvoření celé pokakalo.

    Proto jsem byla potěšená – a přiznávám i velmi překvapená, když jsem obdržela zprávu, že i my jsme byli vybráni testovat jak mastičku, tak vlhčené ubrousky.

    Mast Rybilka

    Když se mi před třemi lety narodila dcera, ze všech stran jsem slýchala, že Rybilka strašně smrdí po rybině a že jedině Bepanthen. Rybilce jsem se tak vyhýbala obloukem, aniž bych ji vyzkoušela, a koupila Bepanthen. Nakonec ani jím jsem dcerku nemazala, nebylo úplně potřeba, a jak čas plynul, Bepanthen změnil konzistenci a už mě nelákal. Po porodu syna se mi dostal do rukou vzorek Rybilky. Zmítaná poporodními hormony jsem pozapomněla na údajný zápach a mastičku načala a začala používat. Teprve o pár dnů později mi došlo, že ta mastička nesmrdí, že z ní rybí odér necítím. Navíc mi byla něčím sympatická: nevím, zda tím, že se jedná o český výrobek, nebo svou konzistencí, neagresivní parfemací.

    Navíc syn měl od narození velmi citlivou pokožku, museli jsme dávat pozor, čím ho myjeme, zbytečně nepoužívat kosmetiku. Rybilka malému nic nedělala. Nepoužíváme ji při každém přebalování jako prevenci, saháme po ní, až když se objevují známky potíží. A to nejen na zadečku, ale třeba v podpaží či pod krčkem. Dobře se roztírá a v Jindrově případě si s náznaky potíží hravě poradí. A na rozdíl od Bepanthenu spotřebováváme snad již čtvrté balení.

    Vlhčené ubrousky Rybilka

    Vlhčené ubrousky obecně doma prakticky nepoužíváme. Máme je v přebalovacím batohu jako řešení na cesty a výlety.

    Ubrousky jsou sušší, což mně osobně vyhovuje. Pravdou však je, že například manželovi už tolik ne – konkrétně jeho hláška při přebalování: „Ty ubrousky nějak neubrouskujou.“ Při větší pohromě v plence musel synův zadeček víc „dřít“, což není komfortní ani pro rodiče, ani pro dítě.

    Nejsou parfemované, což oceňuji. Čím dál častěji se přistihnu, že mě přílišná parfemace produktů odrazuje od jejich pořízení.

    Slovo závěrem

    Rybilku jsme si oblíbili a zaujala v naší domácnosti pevné místo. Komu můžu, tomu ji doporučuji.

    #test_rybilka #recenze #zkusenosti_rybilka

    perla28
    16. čer 2019    Čtené 208x

    Hrátky s Rybilkou aneb mažeme, utíráme, testujeme a... splachujeme??

    Když jsem rozbalila balík, ihned jsem si všimla zajímavého nápisu na balení ubrousků, kde stálo, že ubrousky jsou biologicky odbouratelné a je možno je splachovat do wc. Jelikož jsem nedávno četla článek o tom, že není dobré splachovat ani vlhčený toaletní papír, protože než se stihne rozpustit, nadělá neplechu v čističce odpadních vod, rozhodla jsem se to prostě vyzkoušet. Ale o tom potom.

    Mast Rybilka 

    Nesnáším zápach rybiny... Nemůžu po dětech olíznout lžičku od rybího oleje (i když je ovocný, ochucený...), dokonce jsem musela vydat pokyn, že rybí olej se bude podávat jen na kovové lžíce, protože z plastu jsem to cítila i po X umytí. 

    Měla jsem tedy velké obavy. Pamatuji si, jakoby to bylo včera, když jsem a dětském oddělení poměrně často používala Rybilkou a zvedal se mi žaludek. Opravdu mi to nedělalo dobře. S obavami jsem tedy otevřela mast a překvapilo mě, že nic necítím. Velmi opatrně jsem tedy přičichla... A stále jsem nic necítila. Cože? Je to možné? Po rozetření masti na kůži, jsem tedy slabý zápach cítila, ale opravdu slabý a byl velmi rychle pryč a ani se mi z něj neudělalo špatně ☺ 

    Preventivně příliš nemažu, nicméně hlavní tester byl zrovna nemocný, měl teploty a začínalo mu i opravdu mírné zarudnutí, takže jsem pár dnů pravidelně mazala. Mast se příjemně roztírá a na mírně zarudnutí i pomáhá, na větší potíže jsem neměla možnost posoudit, jelikož nenastaly. Při chvilce jsem Rybilkou starší dceři mázla exém, ten tedy (samozřejmě) nezmizel, ale k promazání určitě prima. 

    Vlhčené ubrousky 

    Na prťouse od narození používám ubrousky s 99% vody. Vyzkoušela jsem 3 značky a pokaždé jsem byla spokojená. Ubrousky Rybilka nepatří složením do této kategorie nicméně jsou bez parfemace a hypoalergenní. A ano. Stejně jako výše uvedené mi i tyto vyhovovali. Dobře se mi s nimi mrňous utíral, neměl na ně žádnou reakci a ve většině případů mi stačil jeden ubrousek, přestože patří spíše k těm sušším, což mi nevadí. Jako negativu ale musím uvézt, že se špatně vytahují, většinou šel více než jeden.

    Také by mě potěšilo, kdyby měli zavírací víčko. Nicméně tohle umím (narozdíl od vytahování více kusů naráz), vyřešit sama. 

    A co pokus?? 

    Předem podotýkám, že tomu vůbec nerozumím a prostě jsem k tomu přistoupila jako zvědavý laik.. Tak tedy. V článku co jsem před časem jsem četla, že sice vlhčený toaletní papír je "určený" ke spláchnutí do wc, protože se umí rozpustit, nicméně že to ve skutečnosti tak úplně vhodné není, protože dříve než se stihne rozpustit, doputuje do čističky odpadních vod, kde dělá paseku. A taky jsem nedávno na stránkách jedné drogerie viděla reklamní video na rozpustné ekologické ubrousky a tam máčely běžný ubrousek, který se nezměnil a ten nový, který se během pár minut rozpadl. A tak mě napadlo, že to zkusím také.

    Do jedné sklenice jsem do vody vložila něžný vlhčený ubrousek, do druhé ubrousek Rybilka a do třetí vlhčený toaletní papír. A čekala. Během pár hodin se nestalo nic. Během dne se nestalo nic. Během dvou dnů se vlhčený toaletní papír začal rozpadat, ale ani s jedním z ubrousků se nestalo nic. Napadlo mě tedy že se zkusím dotázat přímo v Rybilce, jak že to vlastně celé je. Můj doraz zněl takto:

    "Hezký den, ráda bych se zeptala na podrobnější informace stran uváděné možnosti splachování do toalety. Proč to tak je? V čem je rozdíl mezi vaším a jiným ubrouskem? Co se s ním stane? Děkuji za odpověď. " 

    Bohužel, na fb messengeru byla sice zpráva přečtena, ale dodnes zůstala bez odpovědi. Rozhodla jsem se tedy, ten samý dotaz položit emailem. A mezitím ještě položit dotaz na vodovody a kanalizace, jak to vlastně obecně vidí s vlhčenými ubrousky a toaletním papírem oni... Z vodovodů a kanalizací jsem dodnes rovněž (bohužel) neobdržela odpověď. Z Rybilka mi po několika dnech prošla mailem následující odpověď:

    "Dobrý den, paní XXXX, 

    Důvodem, proč se na obalu uvádí spláchnout maximálně 3 ubrousky najednou je založena na skutečnosti, že máme provedené testování na splachování tohoto množství ubrousků. Fyzikální a chemické složení ubrousků, kdy se jedná téměř o 100% celulózu a částečně o pojivo zajišťuje, že nedojde k ucpání kanalizace a lépe se ubrousky rozloží.
    Nemohu komentovat jiné vlhčené ubrousky, nakolik dodržují testování rozložitelnosti a doporučeného splachování. My se však stavíme k našim produktům tak, abychom deklarovali pouze vlastnosti, jež byly vyzkoušeny a doloženy.
    S POZDRAVEM XXXX
    Marketing Manager
    HERBACOS RECORDATI s.r.o."

    Nemohu říct, že by mi odpověď zcela pomohla ujasnit si vše v hlavě. Zda díky složení nedojde k ucpání kanalizace neumím posoudit a odpověď od povoláných jsem nedostala. Jestli se ubrousek lépe rozloží. Možná. Ovšem rozhodně ne v řádu hodin, ani dnů.

    Test jsem ukončila po 10 dnech. 

    Běžný ubrousek byl naprosto beze změny, v ubrousku Rybilka se dělala díra, obecně tak jakoby trošku zřídl a vlhčený toaletní papír se rozpadl na cucky, které po vyndáni z vody a vyždímání utvorily podobný cucek, jako když se v kapse kalhot vypere kapesník. 

    Nemohu vlastně objektivně posoudit, jak to s možností splachování vlastně je, ale svým laickym pohledem jsem vlastně neviděla nic, co by mě přesvědčilo a proto jsem to nedělala... Ubrousky šly vždy do koše. Rozhodně však netvrdím, že výrobce uvádí nepravdu, jen prostě obecně chybí informace, chybí vysvětlení. Možná někomu prostě stačí co je uvedeno na obalu, mě to prostě neuspokojilo.

    Závěrem 

    bych velmi ráda poděkovala Rybilka Neo CZaSK (HERBACOS RECORDATI s.r.o.) a Modrému koníkovi za možnost testovat tyto produkty, protože ač nejsem přesvědčena o vhodnosti splachování ubrousků, s výrobky jsem byla spokojená a ráda se k nim budu vracet. Co se týče splachování, vhodnost ke splachování pro mě není důležité kritérium, ubrousky prostě nesplachuji.

    #test_rybilka #recenze  #zkusenosti_rybilka

    andelka
    15. čer 2019    Čtené 552x

    Rybilka - testování plné překvapení

    Ahoj maminky,

    tak mám za sebou svou první zkušenost s testováním nějakého výrobku. Tedy já a 4 měsíční František. Když jsem šla do lékárny pro novou mastičku na dupku, odradila mě lékárnice od výrobku s rybím tukem prohlášením, že pokud ho chci na cesty (chtěla jsem něco v měkké tubě, ne v kelímku), tak že kvůli odéru se to nehodí. Už dříve jsem slyšela názory, že Rybilka je účinná, dobrá, ale smrdí. A to já fakt nerada. Ble.

    Nedávno jsem na Modrém koníkovi narazila na možnost přihlásit se na testování Rybilky Neo, která by prý smrdět neměla. Zvědavost mi nedala, přihlásila jsem se, a byla vybrána. Nastalo očekávání balíčku. 🙂 Přijel kurýr a já nedočkavě vybalila zásilku. Obsahovala krém na zadeček 100ml a vlhčené ubrousky 72ks. Tuba přesně jakou jsem chtěla, ubrousky velikost, na kterou jsem zvyklá, vše v hezkém moderním bílém obalu s obrázkem velrybky.

    Mast Rybilka Neo

    Na mastičku jsem byla hodně zvědavá. Hádejte co jsem zjišťovala jako první? 😀 Jo, jestli nesmrdí. Po otevření jsem ji důkladně očichala a...nic. NIC. Vůbec není cítit rybinou. Ani maličko. Uf. Tak jsme ji začali používat. Mastička má krásnou krémovou, jemnou a lehkou konzistenci. Výborně se nanáší. Je jako pohlazení na dupku miminka. Syn měl celých 14 dní testování dupku jako z alabastru (a to kaká několikrát za den, je horko, a střídáme jednorázové plenky a látkové). Velmi mile mě překvapila a určitě u nás bude mít své stálé místo. Opravdu velká spokojenost 🙂

    Vlhčené ubrousky Rybilka Neo 

    Na ubrousky jsem byla taky zvědavá. Jsem totiž léta (kromě testera Františka mám ještě dvě starší děti) věrná především jedné značce. Jiné ubrousky mě zklamaly. Ovšem tyto ne. Jsou jemné, bez parfemace, napuštěné tak akorát. Zpočátku mi přišly spíše sušší, ale i přes tyto pochyby fungovaly bezvadně. Skvěle zachytily a očistily co měly.

    Z obalu se vytahovaly poměrně dobře. Vždycky se mi povedlo vyndat jeden, maximálně dva kusy najednou. Což nevadilo, otírala jsem jimi prcka většinou po stolici, takže i ty dva ubrousky jsem použila. Fanouškova prdelka si rochnila blahem. Oba výrobky jsou velmi jemné k pokožce. A plus mají ubrousky za to, že je lze vyhodit i do wc pokud je to potřeba, protože jsou rozložitelné. 

    S oběma testovanými výrobky jsem byla moc spokojená a zůstanou v naší domácnosti stálicí. Vřele doporučuji!

    twoangels
    15. čer 2019    Čtené 998x

    Rybilka NEO - náš pomocník na EKZÉM i opruzení aneb VÁŽNĚ VŮBEC NESMRDÍ!

    Ahoj, jmenuji se Lenka a jsem maminkou tří dětí. Nejmladšímu synovi budou za pár dní dva roky. Zároveň jsem taky místopředsedou neziskové organizace Centrum rodiny a zdraví, zabývající se integrováním znevýhodněných děti do běžného kolektivu.

    Musím se přiznat, že než jsem se přihlásila mezi spoustu maminek na Modrém koníkovi do testování vyrobků Rybilka, nikdy jsem výrobky této značky nevyzkoušela.

    V okruhu maminek, ve kterém se pohybuji a na diskuzních fórech maminkovských webů, se šířily zvěsti, že po použití masti Rybilka jde dítko cítit rybinou, mast je tuhá a těžce roztiratelná, nevalné hnědé barvy a zanechává fleky na oblečení.

    Pokusím se tyto nepravdivé fámy uvést na pravou míru.

    Obsah testovacího balíčku:

    Rybilka mast 100 ml

    Rybilka Neo vlhčené ubrousky 72 ks

     Rybilka NEO mast 100 ml

    Syn má velice citlivou, atopickou pokožku, tak mě velice potěšilo, že mast je bez konzervantů a parfemace. Obsahuje deoderizovaný rybí olej, mandlový olej, oxid zinečnatý, D-panthenol a Vitamín E.

    Cena se pohybuje okolo 100kč, ale dá na internetu sehnat i výhodnější balení mast + ubrousky za 119kč. K dostání je snad ve všech lékárnách a vybraných drogeriích.

    Doporučuje se mazat při každém přebalování, ale musím se přiznat, že já tak poctivá nejsem. Mažu jen když vidím začervenání, nebo nás čeká delší výlet tzn. větší zátěž pro zadeček v plence.

    Naše testování proběhlo ve Vysokých Tatrách. Syn byl při výšlapech v ergonomickém nosítku, takže kvalitní mazání bylo potřeba.

    Krém je po rozetření bezbarvý, krásně se roztírá, není cítit, je ho potřeba maličko, takže jedna tuba vydrží opravdu hodně dlouho. Oceňuji taky vychytané "vyklápěcí" uzavírání tuby, při které nehrozí, že ztratíte víčko, nebo vám ho prcek sní.

    I při opravdu velké zátěži a vysokých letních teplotách pokožka synova citlivého zadečku zůstala klidná a zdravá.

    Na produktovém webu Rybilky, jsem se dočetla, že je krém vhodný pro použití na suchou svědící až zanícenou kůži a také na kůži postiženou ekzémem nebo psoriázou (lupenkou). Syn trpí na ekzém opravdu hodně. Nevěřila jsem, že by volně dostupná mast mohla přinést úlevu od svědění, pálení a neustálého škrábání ve dne i v noci. Jsem velice mile překvapena, že po nanesení krému na postižená místa, se synova pokožka sklidnila a začervenání zmizelo. Toto je pro nás opravdu úžasné zjištění a určitě budeme Rybilku Neo používat nejenom my, ale i spousta maminek v našem okolí, se kterými jsme se v našem dětském centru společně s oběma produkty seznámily a vyzkoušely je.

     Rybilka NEO s Panthenolem - dětské vlhčené ubrousky

    Ubrousky jsou vyrobeny z přírodního materiálu 100% viskózy.

    Bez parabenů, alkoholu a bez parfemace. Jsou hypoalergenní a splachovatelné ve WC.

    Balení obsahuje 72 kusů jemných ubrousků o rozměru 20,5 x 15,5 cm.

    Ubrousky používáme denně - při přebalování, na utření zapatlaných ručiček, na procházkách klidně i k očištění kočárku nebo oblečení, po použití WC... Prostě všude tam, kde je potřeba rychle zasáhnout.

    + Rybilka ubrousky tím, že jsou bez parfemace, nejsou nijak cítit

    + Velikost je dostačující

    + Dostatečně vlhké

    + Obsah D-Panthenolu udržuje pokožku hebkou a vláčnou

    - Jediné co bych na balení změnila a uvítala, je praktické plastové znovuotevírací víčko

    Cena 1 balení se pohybuje kolem 60kč, ale můžete využít akci v e-shopu, kdy sada masti a ubrousků vyjde na krásných 119kč.

    Moc děkuji Modrému koníkovi za možnost testovat. Rybilka se stala novým členem nejen naší rodiny. Maminky z mateřského centra byly velice mile překvapené z obou výrobků - hlavně je nadchla mast a zjištění, že inovovaná Rybilka opravdu nesmrdí a dítkům vyhovuje.

    Všem maminkám i děťátkům přejeme krásné letní dny

    Lenka a děti

    #test_rybilka #recenze #zkusenosti_rybilka

    fly80
    15. čer 2019    Čtené 699x

    Rybičky v oleji, aneb testování Rybilky

    Do testování různých věci tady na koníku se hlásím jen minimálně a opravdu jen u věcí, které bych chtěla vyzkoušet. Byla sem příjemně překvapená, když mě vybrali u Rybilky. 

    Mastičku Rybilka jsem používala u první dcerky, ale to už je skoro pět let. V té době voněla po rybách 🐳 Vím, že právě s tou vůní mělo hodně lidí problém, ale mě hrozně moc voněla. Prostě přírodou. 

    Nemám ráda chemické pachy, které tyhle mastičky určené na prdelky mají. 

    Tak nejprve mastička:

    Od té doby, co jsem ji používala dřív, uběhlo už pár let a mastička už tolik "nevoní", avšak konzistence je stejná. Dcerku téměř nemažu. Stačí namazat pouze v případě, že vidím nějaké menší změny na kůži. Stačilo pak jen namazat opravdu malým množstvím Rybilky, a do dalšího přebalování bylo po problému. V době testování se dcerce udělalo bolavé místo v podpaží. Jelikož je to malý faldík, je to hned. Večer jsem jí místo umyla, natřela Rybilkou a ráno bylo po problému.

    Takže u nás doma bude mít své místo celé přebalovací období a já jí s klidným srdcem můžu doporučit.

    Vlhčené ubrousky :

    Musím se přiznat, že už jsem po nich několikrát pokukovala, ale vždycky jsme měla nějaký důvod je nekoupit. Pro mnohé maminky to bude jistě cena. Na dcerku používám pouze obyčejné ubrousky s vodou, nebo látkové a Medvídka. Takže sem se trochu bála reakce. Naprosto nenávidím, když ubrousky pění. Takové u nás pak mají čestné místo v autě a používáme je na čištění palubovky. Potom by ubrousky neměly vonět. To je znak opruzené prdky. Naštěstí ty Rybilkové nedělají ani jedno. Jsou akorát vlhké, což mi taky vyhovuje. Člověk nemusí půl hodiny čekat, než dítku oschne zadeček a to je opravdu důležité při předcházení opruzenin. Tak i tady si troufnu napsat, že se k nim ráda vrátím. Jediné mínus bych dala, že se občas stane to, že jdou špatně vyndat po jednom. Ale to je opravdu jen kosmetický problém. Stačí si jeden, dva připravit předem. 

    Oba dva produkty splnily nad míru moje očekávání. Jsem ráda, že sem se mohla do testování zapojit a u značky Rybilka Neo zůstanu a opravdu můžu jen doporučit. 

    #test_rybilka #recenze #zkusenosti_rybilka

    xantista
    11. čer 2019    Čtené 587x

    Rybilka aneb lidský přístup od začátku do konce

    Jako novopečený rodič jsem dost nezodpovědná. Rozárku miluju maximálně, ale jak jde o nějaké zjišťování si čehokoli předem, přípravy apod., jsem marná. Začalo to už v těhotenství - nic moc jsem si nečetla, kurzy jsem hrdě odmítla, dokonce i alkohol jsem neomezila úplně... Nechala jsem to plynout. Takže ač si to asi nezasloužím, jsem klikař. Porod byl rychlovka a doma máme krásnou holčičku, která je den ode dne hodnější 🙂 Moje nezodpovědnost se tak ale dotýká i jí. Bude pěkně zocelená 😀

    Co jsem zkusila před Rybilkou?

    Když jsem asi týden před porodem nakupovala kosmetiku pro miminko, nijak jsem to neřešila a vzala ‘nějaký krém na opruzeniny’ za 30 Kč. V porodnici mi sestřička doporučila bepanthen. Dávala ho v obrovském množství, takže i když na Rozárce nechci šetřit, měla bych jednu tubu tak na týden. Drahá legrace. Tak jsem nasadila co jsem měla doma. Ubrousků jsem vystřídala nespočet. Koncem dubna bylo spíš chladno, takže jsem propadla dojmu, že je jedno, co používám. Dětská lékařka mi na kontrole řekla, abych si určitě pořídila Rybilku, že je nejlepší. Odkývala jsem jí to, ale myslela si svoje (aby ne, jsem přece zkušená matka, mimino mám už dva týdny! 😀 ). Pak se objevila možnost testovat Rybilku - jediná šance pro ignoranta, jako jsem já - přinesli mi to až domu a v podstatě jsem to musela používat. To mě nadchlo, nemohla jsem se dočkat!

    Než se mi dostal balíček do ruky...

    V den, kdy mi Rybilku měli dovézt, jsem si o ní poprvé něco přečetla. Hnedka mě zaujala idea této společnosti - Rybilka je česká a na základě lety ověřené receptury. V podstatě to samé, co dřív míchali lékárníci! To se mi hned zalíbilo. Nejsem přehnaný patriot, ale takové informace ve mě vzbudily důvěru 🙂. Trošku mě zaskočil neustále omýlaný pach rybiny. Z diskuzí na internetu mi spíš vyplynulo, že ‘už tolik nesmrdí’. Trochu mě to zneklidnilo. Miluju svoje voňavé miminko a taky miluju mořské plody a ryby. Ale kombinovat to úplně nepotřebuju :D . Takže než abych balíček stylově fotila pro pozdější recenze, nedočkavě jsem ho rozsápala a očichávala mast i ubrousky...

    První dojmy

    Nesmrdí! Ani trochu! Naopak příjemně, ale hodně jemně voní. Uuff.. 🙂

    Roz vzala testování svědomitě. Neotálela ani deset minut a dala mi příležitost to zkusit. Se vší parádou :D 

    Překvapil mě objem tuby s mastí, větší než co jsem měla doteď. To je super, mám totiž spotřebu. Mast používám po každém přebalování a v celkem tlusté vrstvě. Na ubrouscích jsem zas hned zaznamenala, že je možné je spláchnout do záchodu. Jak to? Jsou totiž ze 100% přírodních materiálů, dalši plus! Nejsem ekoterorista, ale člověk má hned lepší pocit, když něco takového používá. Zvlášť pak, když takový produkt skýtá komfort těch neekologických 🙂

    Profesionální a lidský přístup zároveň

    Hned první den, kdy jsem používala Rybilku, bylo pořádné teplo. Největší ode dne, kdy se Roz narodila. Takže jsem hned následující den měla tu čest, poznat ‘tváří v tvář’ opruzeninu. Kdybych si předtím třeba o tom něco přečetla, možná bych hned tak nepanikařila. Roz plakala a na zadečku měla zduřelou rudou kůži. Bylo mi jí tak líto! Hned jsem tady na Modrém koníkovi napsala na test Rybilky, vypanikařená, že jde o alergickou reakci. Na internetu jsem se dopátrala na stránkách www.rybilka.cz poradce, takže jsem mu popsala v e-mailu situaci a přiložila fotku. Aby toho nebylo málo, napsala jsem i e-mail Rozárky dětské lékařce. Během chvilky mi všichni odepsali, úžasná úleva!

    Tady na Modrém koníkovi přišla okamžitě soucitná, neodsuzujíci a ochotná reakce. Neskutečně milá. Upozadili hned nějaké testování a napsali, že hned můžu přestat. 

    Pan Srba, ze společnosti vyrábějící Rybilku, mi odborně a přitom lidsky odepsal. S ničím takovým se nesetkali, byla by to velmi raritní situace. Položil mi pár doplňujících otázek a kladl důraz hlavně na Rozárky pohodlí. Dal také najevo zájem o další pokračování.

    Nakonec mi odepsala i praktická lékařka. Ta mě uklidnila, že naopak na takový problém Rybilku doporučuje a abych v ní pokračovala. Tak jo, větrali jsme kůži co to šlo a mazali Rybilkou. Světe div se, Rybilka to naopak rychle a dokonale vyhojila! 

    S chladnou hlavou je všechno lepší

    Když mi to posvětili ze všech stran, přestala jsem panikařit a začala jsem vnímat Rybilku pozitivně. Teď má Roz kůži krásně vyhojenou a zvládá i mnohem větší vedra. 

    Pro a proti na závěr

    Mast bych doporučila stoprocentně. Balení je velké, za super cenu. Receptura je osvědčená a bez chemií. Krásně zvládla  vyhojit opruzeniny. Když ji namažete v dostatečném množství, stolice se na zadeček nepřilepí a kůži je možné udržovat v lepší čistotě bez drhnutí. Snažím se najít nějaký zápor. Pro mě určitě horší dostupnost, nerada chodím pro každou věc extra, takže Rybilku postrádám v běžných drogeriích. Také bych uvítala i menší balení, do kabelky. 

    Ubrousky nejsou špatné, ale ani mě nenadchly extra. Jsou optimálně vlhké, dobře naskládané. Hodně mě potěšil jejich už zmíněný ekologický materiál. Vytkla bych zavírání - když jsem v noci rozespalá přebalovala, špatně se mi otevíraly :D  Taky bych ocenila i menší balení, protože nenosím přebalovací tašku, ale jen si hodím do kabelky plenu, mast a ubrousky, kupuji si ta minibalení ubrousků, abych netahala takovou ‘cihlu’. Vypotřebovala jsem je rychleji než mast, ale to asi hlavně vlivem horka - jsou jen jemně parfemované, tak jimi otírám všechny možné fádíky po Rozárčině těle 🙂

    Určitě mě potěšila příznivá cena. Kolem 120 Kč se dá koupit set mast&ubrousky, nebo za 199 Kč dvě masti. Štve mě tendence trhu, kdy všechno dětské je o 200 % dražší, než by muselo. Logicky, rodiče by dali za svá miminka první poslední. A to právě Rybilka nezneužívá 🙂 Důvěru ve mě vzbuzuje i minimální marketingová propagace (v porovnání s jinými), v kombinaci s tradicí a tím, že ji doporučují pediatři. A už jsem si i na skoro vlastní kůži vyzkoušela, že oprávněně 🙂

    Moc si vážím možnosti zapojit se do testování. Rybilku určitě budu dál používat, snad se v čas dokopu si ji dokoupit na internetu nebo v lékárně. Ubrousky asi koupím jen pokud budou v nějaké zajímavé akci k tomu. 

    Celková zkušenost je tedy určitě pozitivní a produkty ráda dál doporučím! 🙂

    #rybilka #test_rybilka  #zkusenosti_rybilka

    baja1122
    10. čer 2019    Čtené 369x

    Testování aneb Rybilka ukáže, jak dětským zadečkům pomůže

    Tak konečně došlo i na mě! 🙂 Mé první testování produktů na MK je za mnou. Poprvé jsem byla vybrána a nebudu vám nic nalhávat - velmi mě to potěšilo! 

    První dny s Rybilkou

    Již netrpělivě jsem čekala na kurýra, který mi měl dovézt první balíček od MK. Dal si načas, víte, jak to je.. V SMS stálo: přijedeme od 11:00 - 15:00. Čekám, čekám, pořád nic.. No v 15:10 tu nakonec byl. 😀 

    Po rozbalení přišlo přesně to, co jsem čekala. Mastička a vlhčené ubrousky od Rybilky. Sice už je konec testování, ale samozřejmě mast mám pořád zpola plnou... ubrousků je méně, ale také mi ještě nějaké zbyly.

    První vyzkoušení

    Tak a bylo to tady. První vyzkoušení - na řadu nejprve přišla mastička. Hned jsem byla zvědavá na její vůni, zda pořád trochu voní nebo smrdí (asi jak pro koho), jak si to pamatuji z dětství - po rybině. 🙂 Nemusíte se bát! Žádná rybina a konzistence skvělá! Mast se velmi dobře roztírá a tak to naše testování začalo.

    Záchrana v podobě vlhčených ubrousků

    Vlhčené ubrousky zažívají velký boom, některé maminky je dokonce používají běžně i v domácnosti (já používám látkové ubrousky a vodu), u nás našly svůj úděl hlavně na cestách. 

    Ubrousky od Rybilky jsou trochu méně vlhké, a taky se vám většinou nepodaří vytáhnout jen jeden, ale jinak si nemohu stěžovat. Není z nich cítit chemie, jsou příjemně parfemované (nebo právě neparfemované?) a vlhkost můžete vyřešit třeba tekoucí vodou. 

    Konečné shrnutí

    Testování je u konce... Trvalo více než 14 dní a jak vlastně produkty od Rybilky hodnotím? Ubrousky jsou za mě skvělé, na cesty mi opravdu vyhovují - největší zátěž proběhla minulý víkend, oba dny jsme byli na cestách, na oslavě narozenin a ještě k tomu bylo velmi horko. Můj syn netrpí nikterak výrazně na opruzeniny, ale když už k nim došlo, mastička bohužel nepomohla, jak jsem si představovala. Nic nezhoršila, ale ani nic nezlepšila. Vše nakonec vyřešilo sundání plenky a časté větrání.

    Ubrousky bych hodnotila 8*/10*

    Mast bych hodnotila 7*/10*

    Výhody a nevýhody?

    Ubrousky: 

    + příjemná vůně, dobrý materiál, příjemné na dotek, dobré na cesty, bez pěny a přidané chemie

    - málo vlhké, nelze vytáhnout po jednom

    Mast:

    + příjemná vůně, dobrá konzistence, dobře se roztírá, praktická na cesty

    - opruzeniny nezhoršily, ale ani nijak výrazně nezlepšily

    Závěrem

    Snad bych chtěla jen podotknout, že jsem moc vděčná za příležitost testování. Moc mě bavilo přidávat příspěvky a fotit produkty. Snad budu mít štěstí i někdy v budoucnu!

    S celkovým výsledkem jsem spokojená a Rybilku budu všem v okolí doporučovat. Mám na ní vzpomínky z dětství, kdy to u nás doma byla "mast na všechno" a s testováním budu pokračovat, protože, jak jsem již psala v úvodu, ještě mi dost zbylo.

    Syn vyrůstá na látkových plenách, a proto u něj opruzeniny nejsou tak časté. Proto je pro něj 14 dní testování málo, ale na Rybilku nezanevřeme! 

    #test_rybilka #recenze #zkusenosti_rybilka

    #test_rybilka

    Tak ubrousky pomalu ale jistě dochází 😁 v tom horku jsou super na otření celého tělíčka už proto, že nejsou přehnaně mokré ani parfemované. Tak akorát 🙂

    Mast krásně vyhojila kůži na zadečku a teď ji udržuje. Za nás super!

    #test_rybilka
    Stále pilně testujeme Rybilku 😉 zadeček je po krému jako dětská prdelka 😅 což určitě v těchto teplých dnech Páťa ocení 👍
    Ubrousky jsou pevné a velké, ale málo vlhké...toho si všiml i manžel, který s námi samozřejmě také testuje 😉

    #test_rybilka
    Týden testování za námi. 🙂 krém i ubrousky u nás zdomácněly. A zásadní poznatek..krém vůbec nesmrdí! Ani trošičku 👍

    #test_rybilka

    Začalo to bouřlivě. Hned v úterý bylo pořádný teplo, Rozárky první, tak se jí osypal zadeček. Trichu jsem panikařila, že je to alergie, ale paní doktorka na to nappak rybilku doporučila. Mažeme dál a krásně se hojí! 🙂

    Maminko, já ty ubrousky opravdu nevytahal 😂
    #test_rybilka

    #test_rybilka
    Byli jsme vybraní na testování 🙂 už se těším na zkoušení nových produktů. O Rybilce jsem už hodně slyšela dříve,ale přiznám se,že jsem neměla odvahu ( nejsem zrovna rybkofil) koupit. Když ale přišla možnost vyzkoušet Rybilku Neo, odvážila jsem se. Nové miminko, nové produkty. Spousta věcí je jinak, než když byli před lety malí moji starší kluci. Takže balíček dnes dorazil a tester se těší 🙂

    (2 fotky)

    #test_rybilka

    Nevím, jestli je to rybilkou nebo tím, že byl včera nejteplejší den, co zatím Roz zažila, ale poprvé se jí oprudil zadeček. Pár pupínků v místech, kam dávám mastičku, pár jich je lehce krvavých.. tak uvidíme, jak se s tipm rybilka popere 🙂

    Jinak s konzistencí masti jsem spokojená, s ubrousky taky, jen by mohly mít lepší otvírání - aspoň pevnějš folii jako Huggies, v noci v polospánku se mi to blbě otevíralo 🙂

    #test_rybilka
    Balíček včera dorazil.... Ale byli jsme na filmovém festivalu, tak začneme dnes 😉
    Patrikovi se zatím líbí krabička od krému 😂

    xantista
    Zpráva byla změněna    27. kvě 2019    

    A je to tady! Testujeme Rybilku!

    Před asi hodinou dorazil kurýr s balíčkem a netrvalo dlouho a Roz odstartovala zatězkávací test ubrousků a masti 😀

    První dojmy: přečetla jsem si historii společnosti a její ideu a je mi to čím dál sympatičtější! Víc o tom v závěrečné recenzi 🙂
    Ubrousky jsou jemné a voní jen tak decentně. Mast voní taky tak akorát, po rybině ani stopy. Krom tuhé části masti vyteklo trochu tuku, nechává to příjemný mastný pocit, tak akorát.

    Těšim se!
    #test_rybilka

    (3 fotky)

    Víte, jak probíhá odstraňování nežádoucího zápachu masti Rybilka NEO? Základem procesu je foukání páry skrze rybí olej za vysokého vakua - díky tomu není narušena kvalita suroviny. Mast Rybilka si dokáže poradit i s opruzeninami.

    Jestli chcete udržet zadeček vašeho děťátka bez podráždění během nošení plenek a přebalování, vyzkoušejte mast Rybilka NEO.

    Přihlaste se do testování ještě dnes! Napište vaši odpověď na otázku z následujícího článku, který najdete zde: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/vase-zkusenosti-s-rybilkou-qmyhn8/ . Odpovědi pište přímo pod článek. Kdo se přihlásí do testování a ještě nám sem napíše komentář - zapojila jsem se – získá 6 srdíček.

    #test_rybilka

    konik_testuje
    13. kvě 2019    Čtené 3142x
    Image title

    Vaše zkušenosti s Rybilkou

    Je to tady! Vítáme vás u nového testování, při kterém vyzkoušíte kosmetiku na dětské zadečky. Půjde o kosmetiku Rybilka s unikátním složením, která obsahuje mimo jiné také rybí olej z tresčích jater. Rybí olej v Rybilce podporuje regeneraci dětské pokožky a je deodorizovaný, takže má méně intenzivní odér.  

    Jestli máte doma dítě, které ještě nosí plenky, a chcete pro jeho zadeček to nejlepší, přihlaste se k testování Rybilky.  

    Co testujeme?

    Budeme testovat 2 produkty z kosmetické řady Rybilka NEO bez konzervantů a parfemace.

    1. Mast Rybilka NEO 100 ml 

    Tato speciální mast je určena k ochraně a regeneraci jemné pokožky kojenců a batolat. Obsahuje deodorizovaný rybí olej, mandlový olej, oxid zinečnatý, D-panthenol a vitamin E. Mast Rybilku NEO používejte nejlépe po každé výměně plenek a po umytí. Stačí nanést jen tenkou vrstvu přípravku a pokožka vašeho děťátka bude chráněna před nepříjemným podrážděním. Mast je dávkována v praktickém plastovém balení po 100 ml.

    Díky svému unikátnímu složení dokáže zklidnit podrážděnou pokožku, kterou zároveň regeneruje a udržuje měkkou a pružnou. Rybí olej z tresčích jater, který je hlavní a zcela jedinečnou složkou Rybilky NEO, podporuje regeneraci pokožky a obsahuje omega 3 – mastné kyseliny a vitaminy A a D3. Olej je vyráběný z kvalitních tresčích jater ze Severního ledového a Atlantského oceánu.

    V masti Rybilka NEO najdete také D-panthenol. Ten se v pokožce mění na vitamin B5 a zajišťuje tak optimální hydrataci, podporuje produkci kolagenových a elastanových vláken, čímž udržuje kůži pružnou a zdravou. D-panthenol má protizánětlivý účinek a v kombinaci s masťovým základem působí jako ochrana a umožňuje pokožce lépe a rychleji regenerovat. Působí blahodárně na všechny typy pleti.

    Mandlový olej v Rybilce NEO dodává pokožce vitaminy A, E, minerály a glyceridy. Zvláčňuje a šetrně vyživuje podrážděnou pokožku. Dobře se vstřebává a nezanechává tak pocit mastnoty. Je vhodný na suchou svědící až zanícenou kůži a také na kůži postiženou ekzémem nebo psoriázou (lupenkou).

    Maminkám dobře známý oxid zinečnatý vysušuje, zklidňuje a příznivě působí na pokožku se sklonem k opruzeninám. V kombinaci s masťovým základem vytváří na pokožce ochranný film.

    Vitamin E v masti Rybilce NEO pomáhá zvýšit obranné funkce kůže a slouží jako důležitý antioxidant. Zpomaluje proces stárnutí buněk a tkání.

    2. Dětské jemné vlhčené ubrousky Rybilka NEO s panthenolem  

    Každá maminka jistě ocení, když může udržet své miminko v čistotě, i když zrovna není po ruce sprcha a voda. Právě k tomu jsou určeny vlhčené ubrousky Rybilka Neo s panthenolem.

    Ubrousky slouží převážně k odstranění nečistot po stolici a moči při přebalování miminek. Dětskou pokožku nejen důkladně očistí, ale díky zklidňujícím účinkům panthenolu jí zároveň dodají vláčnost. Ubrousky můžete využít i na ruce či ostatní části těla.

    Rybilka Neo dětské jemné vlhčené ubrousky s D-panthenolem jsou vyrobeny z přírodního materiálu 100% viskózy. Neobsahují alkohol a nejsou parfemované, což je velmi šetrné k citlivé pokožce miminek. Ubrousky mají jemnou strukturu, která napomáhá dokonalému očištění. Jsou splachovatelné – najednou lze v toaletě spláchnout až 3 ks.

    Koho hledáme?

    Hledáme 10 maminek s novorozenci nebo miminky ve věku do 2 let.  

    Jak se zapojit?

    Chcete testovat mast Rybilku NEO, vlhčené ubrousky Rybilka NEO s panthenolem a jsou vašemu miminku maximálně 2 roky? Tak stačí, když napíšete pod tento článek komentář s odpovědí na otázku: Jak předcházíte u vašeho děťátka opruzeninám - co byste poradily ostatním maminkám? 

    Čas na napsání komentáře máte do neděle 19. 05. 2019 a v pondělí 20. 5. 2019 vybereme maminky, které oslovíme interní poštou.  

    Hodně štěstí a krásný den, 

    Konik_testuje 

    Přebalování miminka bývá spolu s krmením nejčastější činností v prvním roce jeho života. Statistiky uvádějí, že než se vaše dítě naučí chodit na nočník, spotřebuje 6 500 až 10 000 plenek! Tedy zhruba 6-8 plenek denně. Kolikrát denně přebalíte vy vaše miminko?

    Napište nám do komentáře a pošleme vám 4 srdíčka. Sledujte dál náš profil. Chystáme pro vás totiž testování, ve kterém bude hrát roli zadeček vašeho miminka. Již brzy se dozvíte více.

    #test_rybilka