kubuska
    4. lis 2018    Čtené 344x

    Zoemini je vážně mini

    Když koník oznámil "výběrové řízení" na testerky tiskáren od Canonu neváhala jsem ani vteřinu. Tiskárna je něco co je doma MUST HAVE pokud máte školáka, hlavně pokud máte školáka, který se rozhodl, že napíše vlastní knížku a mermomocí chce, abyste to vytiskli.

    Další věc, která je u nás doma MUST HAVE, je tiskárna na fotky. Já totiž fotím mega moc a miluji fotky na stěnách, v rámečcích, nebo na lednicích připnuté magnety. Pamatuji si, že se svým ex jsme měli fotky nalepené i na zdích nebo na dveřích. Takže jak říkám, důvodů l tomu se přihlásit bylo víc než dost. Tak jsem sepsala to nejlepší co jsem ze sebe dostala, vybrala jednu z těch lepších fotek moji malé a pak posílala všechnu svoji energii a přání do vesmíru, aby se mi to splnilo.

    SPLNILO! Jaké ale bylo moje rozčarování, když jsem místo super tiskárny PIXMA obdržela ZOEMINI. Při tom svém nadšení jsem prostě blbě opsala název. No co, stane se, a vesmír vám vždycky přinese to, o co si řeknete. Mě přinesl tiskárnu na fotky a tady je její recenze. 

    1) Tiskárna je velká asi jako nejnovější iPhone a není nijak těžká. Takže se vejde do kabelky i do kapsy, což je vlastně to, k čemu byla stvořena. Doma si ji nabijete a musím říct, že výdrž je docela pěkná. A pak, tradá na párty, a rovnou tisknout fotky s přáteli, které si pak můžete vložit do peněženky nebo ve veselé náladě dokonce někam nalepit. Tím ale nemyslím pouliční sloup. Nechcete přeci podporovat vandalizmus a taky nechcete, aby město, vyrážející druhý den do práce, vidělo na zastávce autobusu vaši fotku s brčkama v nose, kopající do sebe několikátý panák.

    2) Tiskárnu ovládáte aplikací z mobilu nebo tabletu a funguje na bluetooth, takže se k ní může připojit každý, kdo je v dosahu a aplikaci má v telefonu. Což je další výhoda, pokud je vás větší parta přátel. Třeba na dovolené nebo na chatě.

    3) Jako první nevýhodu jsem zaznamenala malý zásobník na fotky. Fotopapíru se do něj vejde jen 10 kusů. Balíček se prodává po 20 kusech za 200 - 400 korun, což cenu jedné fotky dělá kolem 10-20 korun, což mě osobně přijde jako drahý špás. A pokud bych si jí měla pořídit, protože ji chci a mám na ni, v tomto okamžiku bych si to rozmyslela. Samozřejmě, můžete googlit a hledat levnější zinková fotopapíry, ale ty jsem nezkousela, takže jak na něm fotky vypadají, nemůžu sloužit.

    4) Fotky vypadají pěkně, pokud je neupravujete. Veškeré filtrování bere hodně a tiskárna to pak tak vytiskne. Jako by bylo špatné rozlišení. Takže čím horší podmínky k focení a čím horší kvalita, tím horší je i výsledná fotka. Co je dobré, je to, že v aplikaci vidíte tu fotku opravdu reálně tak, jak bude vypadat. Testovala jsem to na fotce mých dětí odcházejících do školy 1. září a opravdu ten přechod na obličeji, který mimochodem v počítači vidět není, je vidět jak v aplikaci, tak poté na výsledné fotce, a dobře to prostě nevypadá. S tím souvisejí i barvy. Černobílá fotografie Vám vyjde mírně do modra a ostré přechody mezi barvami pak vytvářejí zvláštní stíny.

    5) Když už jsme se dostali k té aplikaci, velmi mi chyběla nějaká pomocná srovnávací mřížka. Můžete totiž fotky různě otáčet, natáčet, překlápět, zmenšovat, ale když se rozhodnete, že ne, že jí chcete rovně, musíte se hodně soustředit a s největší pravděpodobností vám tam zůstanou malé kostičky po stranách, protože tu fotku prostě budete mít více či méně nakřivo.

    6) Co aplikace umí? Umí dát na fotky základní filtry, umí dát na ně vtipné samolepky, umí fotku rozdělit na 4 až 9 papírů, takže si pak můžete udělat takové puzzle. Jak jsem už psala víš, umí taky fotky různě překlápět a natáčet. Pokud se zoemini vybije, uloží fotky do fronty a při dalším spuštění se vás zeptá, zda je chcete vytisknout. A pokud se rozhodnete, že ne, že už nikdy, tak je můžete smazat.

    Shrnutí je asi takové, že to je zajímavá hračka, na kterou ale musíte mít peníze. Dokážu si ji představit třeba na svatbě, nebo na oslavě narozenin, kde si chcete, jak je to moderní teď, udělat fotokoutek. Na lepší fotky je, a stále zůstane, buď kvalitní domácí fototiskárna a nebo fotolab. Pokud máte doma nějaký typ polaroidu, je vlastně tohle úplně to samé, jen polaroidujete fotky z mobilu. Pokud jste člověk, pro kterého je kvalita fotek důležitá, tak toto není pro vás. Pokud jste mladý, akční člověk, pro kterého je důležité, mít fotky teď hned a nebo třeba cestujete a potkáváte se s lidmi, na které není žádný kontakt a chtěly byste, aby na vás měli vzpomínku, tak je to pro vás to pravé.

    #test_canon2 #recenze #zkusenosti_canonzoemini

    kubuska
    Zpráva byla změněna    16. říj 2018    

    #test_canon2 Saga pokracuje!
    Asi bych nemela pouzivat slovo debil, ale ja si myslim, ze jinak se nazvat nemuzu. No posudte sami.

    Kdyz jsem se tedy smirila s tim, ze misto pixmy recenzuji #zoemini jala jsem se ji rozbalit. Prijemnym prekvapenim je, ze uz v baleni jsou fotopapiry, muzete tedy ihned tisknout. Pokud je tam tedy vlozite. O coz jsem se zahy pokusila. A ne, neprecetla jsem si prvne navod a proc taky, nejsem preci debil, ne? 😂🙈. Zapasila jsem se Zoe asi 10 minut nez polevila a otevrela se (jinak je to fakt brnkacka, kdyz si ten navod prectete) a svete div se, papiry jsem do ni vlozila na prvni dobrou. To jsem se totiz na navod podivala, nechtela jsem tisknout fotky blbe, ze jo.
    Mise splnena.
    Zapnu. Nejde. Jasny, musim ji nabit preci! Vyndavam drat, pozor baleni neobsahuje tu vec do zasuvky (jak se to jmenuje? 🤷‍♀️ Mozek odesel, na dnes jsem spala 4 hodiny) takze pouziji svoji vec do zasuvky z mobilu. Aha zrada, samecek se neda zasunout do samicky. Rada od doktora Canona zni: Zarazit a zakvrdlat. 😂 Nejde.
    V Zoe je chyba, chudak holka ma to tam vevnitr posunuty. Bereme s muzem na pomoc nuz a po kratke a jiste bezbolestne operaci muzeme samecka vrazit do samicky. (holky jedny nemravny, na co myslite? Hehehe 😂😉 ).
    .
    Dalsi vec. Rikam si, ze to asi bude fungovat jako wifi nebo bluethoot. Tak wifi ne, jasne ze pres bluethoot, je to napsano na obalu. Haha, vitezstvi se blizi! Zapnu buethoot, najdu Zoe, sparuji, vyberu fotku poslu pres bluethoot, fotka prijata a nic se nedeje. Co??? Kde sakra? Je to nabity? Rozbity? Jiny bity? Zkousim to asi 5x a nadavam na tohle "udelej si sam" nez vezmu do ruky karticku s navodem. On ma i druhou stranu. Jeeeezisi, musite si zdarma stahnout aplikaci! Za par minutek vznikla tato fotka. Jasne, bude to chtit trosku tu aplikaci prozkoumat a naucit se s tim. Moje umelecka cast a cast se smyslem pro detail a cast se smyslem pro krasno me totiz jiz pred casem opustily. Ale, hrde muzu prohlasit, ze po puldenim zapaseni, jsem si sama vytiskla fotku! To se nekdo ma! (ne ta do alba nepujde!) 😂🙈
    Co z toho plyne?
    1.ctete navody
    2.Zoe funguje

    Priste budeme zkoumat vernost barev, tesite se? Ja jo 😂🙈

    (3 fotky)
    kubuska
    Zpráva byla změněna    15. říj 2018    

    No, na jedne docela dost zname socialni siti existuje skupina Pripadam si jako debil. Je vyborna. A presne tak jsem si dnes pripadala ja.
    .
    Totiz abyste rozumneli. Zucastnila jsem se vyberu o testivani canon tiskarny. Vlozila jsrm fotku, napsala popisek a drzela si palce. Tak moc, ze me vybrali. Vuhuu to bylo radosti. Tesila jsem se jak zaplnim ramecky, alba a buh vi co vsechno jeste. Zacala jsem vybirat fotky, koupila jsem si krasne album a uz jen cekala. Na dnesek jsem nemohla dospat. Modlila jsem se aby kuryr prijel driv nez pujdu do prace a pak nez pujdu pro deti do instituci.
    Stalo se.
    " Halo, halo, co se stalo? Vezu vam balicek, jste doma?“ presplot dostavam jen takovej pidi mini. Ptam se jestli to je opravdu ono. Pak si rikam ze treba to poslali na 2x. 🤷‍♀️ Co ja vim.
    Prijdu domi, rozbalim a tam na me kouka zoemini.
    Abyste rozumneli, ja si celou dobu myslela ze k nam prijde ta Pixma 😂🙈.
    Po kontrole soutezniho prispevku, kde zjistim ze jsem doopravdy napsala ZOEMINI. Uz jen pokrcim rameny a zasmeji se sama sobe. Tak alespon to album zaplnime. ❤️
    A pockam, jak holky otestuji tu Pixmu a koupim si ji teda sama.
    .
    Co na to rict, #mlikonamozku a #materskademence v akci 😂
    #test_canon2 #zoemini #konik_testuje