luc1979
    Zpráva byla změněna    29. říj 2020    

    Dneska večer končí "moje" kolo!!! Přijďte aspoň juknout do skupinky https://www.modrykonik.cz/group/4603/. Ukázka kousíčku tady...

    #drazba

    Roztomilé oblečení na panenku Baby Born, kožíškovou vestičku pro malé parádnice; tušovou malbu s názvem "Kočka na lovu"; opravdu povedenou námořnickou soupravu na stůl; mazlivého háčkovaného medvídka "Snížka"; parádně sladěný set háčkovaných čepic pro maminku a dceru; soubor dvanácti ručně vyrobených aktivit pro děti ve věku od 2-3 let a krásnou uháčkovanou kabelku značky Camilla 😍

    Všechny tyto nádherné výrobky si můžete zkusit vydražit v dalším kole charitativní dražby až do pátku 15.11 2019 do 22:00 hod včetně ve skupince https://www.modrykonik.cz/group/4603/

    Výtěžek z této charitativní akce pak bude věnován rodině statečné a šikovné Taťánky😘 Příběh, který sepsala maminka Taťánky si můžete přečíst v článku https://www.modrykonik.cz/blog/18moniik/article...

    #drazba

    #drazba #pomahame
    Do charitativni drazby jsem prispela vyrobkem i nakupem ❤️
    Nepromeskejte ji,zacina uz 1.11.2018 😍

    (2 fotky)
    helulela
    23. říj 2018    Čtené 988x

    Neznáte Koníkovskou dražbu? Čtěte...

    Protože tenhle tradiční předdražební článek píšu potolikáte, vážně nevím, co nového a jiného sem napsat.  Ale chtěla bych, aby o dražbě vědělo co nejvíc z vás, protože je to super akce, na které s nadšením pracuje spousta lidí a která má smysl. A je naše, něco jako v duchu "koníkovky koníkovkám"🙂

    Co se nemění

    Opět budeme dražit přes 80 vašich handmade výrobků, které jsou už komplet nachystané nebo finišují poslední úpravy. Můžete se těšit na šité oblečení pro děti, pletení a háčkování, hračky, dekorace - spousta jich bude vánočních - a několik unikátních kousků, které nelze zařadit do žádná kategorie😉

    Dražba začíná 1.11. ve skupině Charitativní dražba (klik) a bude probíhat celý měsíc listopad. Výtěžek dražby bude věnován rodině, která pečuje o vážně nemocné dítě, k zajištění jeho potřeb - rehabilitace, lázně, pomůcky... Akce je povolená jako veřejná sbírka.

    Stále platí, že rodina dostane vydělané peníze do poslední koruny a že přesně víte, komu a na co přispíváte.

    Letošní speciality

    Listopadová dražba bude už 11. Včera jsme ve skupině tipovali, kolik se za dobu konání dražeb vydělalo, a došli jsme k částce 965 957 Kč! Pro mě je stále úžasné a nepochopitelné, že abychom dospěli k takovému číslu, nemusíme být velká organizace, nemusíme být veřejně známá osobnost, stačí nadšení a schopnost "zblbnout" další lidi, aby do toho šli s námi🙂 Děkuju všem, kteří se tímhle nadšením už nakazili, ve svém volném čase vyrábějí do dražby úžasné věci, nebo se na každou další dražbu těší a přihazují, nebo prostě o dražbě mluví, kudy chodí. Doufáme, že se brzy přehoupneme přes ten milion.

    Pár bodů na závěr

    • Nenabízejte už, prosím, do dražby své výrobky, máme stop stav. Budeme rádi, když se zapojíte příště - více o tom zde.
    • Zatím neposílejte tipy na další děti, které by potřebovali pomoc, do této dražby už bychom je nestihli zařadit. Vhodná doba na to bude po skončení dražby, tedy po Novém roce. Pro koho se může dražit a jak ho přihlásit, se dočtete zde.
    • A že s penězi z dražby zacházíme zodpovědně a doputují, kam mají, píšeme zde.
    • Nejdůležitější informaci - pro koho budeme dražit tentokrát - se dozvíte po víkendu.

    Těšíme se na vás všechny a doufáme, že zase všechno klapne!

    Hela (@helulela), Věrka (@vera_vila) a všechny naše nadšením nakažené holky, manželé, tatínci a babičky🙂

    zebra2009
    25. dub 2018    Čtené 759x

    Čtvrté kolo jarní dražby = bude na kočárek

    Včera skončilo čtvrté kolo jarní charitativní dražby, ve kterém se zlomila pomyslná hranice částky potřebné na speciální kočárek pro Dominička (syna uživatelky @haficek).

    I tentokrát výsledek celého kola je více než parádní. Jen za čtvrté kolo se podařilo vydražit věci za 12 008 Kč! V této chvíli je tedy dražební výtěžek již 50 722 Kč!

    Včera odstartovalo poslední páté kolo jarní charitativní dražby, které bude končit v pátek 27.04.2018 ve 22:00 hodin.

    Celá dražba probíhá ve skupině Charitativní dražba zde. I v tomto posledním kole dražby na Vás čekají skvělé výrobky od koníkovských uživatelek.

    Přeji všem krásný slunečný den a moc se těším na finální částku celé dražby, kterou budeme moci přispět Dominičkovi!

    Celou jarní charitativní dražbu jsem přidávala tipy na DIY projekty spíše pro starší děti❤ Na tuto dražbu jsem ale přichystala tentokrát něco pro ty úplně nejmenší😍 Jarní pletenou deku v odstínech caffé latte můžete dražit až do pátku 27.04.2018 do 22 hodin❤

    Charitativní dražbu najdete zde: https://www.modrykonik.cz/group/4603/

    #drazba

    Ode dneška v dražbě i můj výtvor 🙂 Dražit (a přispět tak tentokrát na léčbu pro malého Dominika) můžete zde https://www.modrykonik.cz/group/4603/ a to do pátku 27. 4. 22,00 přesně!
    #drazba

    Protože poslední kolo jarní charitativní dražby se nezadržitelně blíží, a s ním i prezentace mého výrobku, mám tu soutěž o srdíčko ❤🙂 Poznáte, co jsem tentokrát do dražby vytvořila? První přesná odpověď vyhrává!

    A než dojde k úplnému odtajnění, mrkněte i na výrobky stávajícího čtvrtého kola, stojí určitě za to! https://www.modrykonik.cz/group/4603/
    #drazba

    (5 fotek)
    zebra2009
    23. dub 2018    Čtené 638x

    Třetí kolo jarní dražby = další skvělý výsledek

    Třetím kolem jsme se definitivně přehoupli přes polovinu jarní charitativní akce pořádané pro Dominička (syna uživatelky @haficek).

    I tentokrát výsledek překonal předchozí kolo dražby. Jen za třetí kolo se podařilo vydražit věci za 13 126 Kč! V této chvíli je tedy dražební výtěžek již 38 714 Kč!

    Včera odstartovalo už čtvrté kolo dražby, které bude končit v úterý 24.04.2018 ve 22:00 hodin.

    Celou dražbu najdete ve skupině Charitativní dražba zde. I v tomto předposledním kole na Vás čekají skvělé výrobky od koníkovských uživatelek.

    Přeji krásné pondělí a úspěšné zahájení pracovního/mateřského týdne. Na všechny se těšíme ve skupině charitativní dražby. Věřím, že i toto kolo bude úspěšné a přispěje k dosažení cíle dražby, kdy za výtěžek této akce bude možné pořídit pro Dominička speciální kočárek.

    zebra2009
    19. dub 2018    Čtené 638x

    Druhé kolo jarní dražby = další skvělá částka pro Dominička

    Za chvilku budeme už v půlce letošní jarní charitativní dražby, jejíž výdělek bude tentokrát patřit Dominičkovi, který mimo jiné potřebuje speciální kočárek.

    Včera skončilo druhé dražební kolo a výsledek překonal dokonce i kolo předchozí. Jen za druhé kolo se podařilo vydražit věci za 13 072 Kč! V této chvíli je tedy dražební výtěžek již 25 588 Kč!

    Dnes odstartovalo třetí kolo dražby, které bude končit v sobotu 21.04.2018 ve 22:00 hodin.

    Celou dražbu najdete ve skupině Charitativní dražba zde. I v tomto kole na Vás čekají parádní výrobky od koníkovských uživatelek.

    Přeji krásný slunečný čtvrtek a na všechny se těšíme ve skupině charitativní dražby 🙂

    zebra2009
    16. dub 2018    Čtené 663x

    První kolo jarní dražby = perfektní výsledek

    Již jsem psala, že tato jarní charitativní dražba je již jubilejní desátou dražbou pořádanou zde na Modrém koníku.

    Včera skončilo její první kolo a výsledek je více než skvělý. Jen za první kolo se podařilo vydražit věci za 12 516 Kč!

    Dnes odstartovalo druhé kolo této akce, které končí ve středu 18.04.2018 ve 22:00 hodin.

    Celá akce probíhá ve skupině Charitativní dražba zde. I v tomto druhém kole na Vás čekají skvělé výrobky od koníkovských uživatelek 🙂

    Držím nám všem pěsti, ať se i druhé kolo vydaří minimálně stejně tak dobře jako to první!

    krtek.93
    Zpráva byla změněna    16. dub 2018    

    Dnes odstartovalo druhé kolo jarní charitativní aukce 🙂 Tentokrát máme kol jen pět, tak šup šup, přijďte se podívat a případně pořídit některý z krásných výtvorů a přispět tím na dobrou věc ❤
    https://www.modrykonik.cz/group/4603/
    #drazba

    zebra2009
    15. dub 2018    Čtené 1211x

    ♡Podesáté a opět s chutí pomáhat♡

    Začalo jaro! Příroda se znovu probouzí k životu a na Modrém koníku opět odstartovala charitativní dražba.

    Stalo se už tradicí, že dvakrát do roka na Modrém koníku probíhá charitativní dražba. Kouzlem této tradice je poukázat na to, jak moc je možné dokázat, když jednotlivci spojí své síly. Vždy se draží výrobky, které vyrábí uživatelky Modrého koníka s cílem pomoci jiné uživatelce, jejíž dítě potřebuje určitou formou pomoci. Je to tedy vyloženě "koníkovská" akce, nikoliv "hurá" akce. Vše probíhá pod záštitou Dobročinného spolku šikovných holek, který byl zřízen především pro účely dražeb zde na Modrém koníku.

    Tentokrát se celá dražba koná pro malého Dominička (syna uživatelky Zuzky @haficek), která vypráví tento životní příběh:

    "Ahoj, jsem Zuzka a je mi 23 let, mému Dominičkovi jsou 3 roky. Můj chlapeček má bohužel tyto diagnózy: mutace v GRIN1 genu, epileptická encefalopatie, refrakterní epilepsie, těžká mentální retardace, centrální spastická kvadruparéza s axiální hypotonií, dystonický syndrom, hyperexcitabilita, porucha zraku a sluchu, mikrocefalie, faciální dysmorfie, atrofie, hypoplasie vermis mozečku, dystrofie a ústní soor. A jak to s námi všechno bylo? Těhotenství jsem měla víceméně bezproblémové, všechna vyšetření dopadla dobře, žádné podezření na genetickou vadu. V druhé polovině těhotenství jsem byla 2x hospitalizovaná kvůli tvrdnutí břicha. Pohyby jsem moc necítila, ale doktoři říkali, že je to nadváhou. Malý se narodil 1.4.2015 s váhou 2370 kg, porod byl bez problémů, byl na tři zatlačení venku. Místo prvotního pomazlení mi ho hned odnesli na resuscitaci a po chvíli mi řekli, že ho odváží do Olomouce kvůli poklesu srdíčka. Druhý den mi ho přivezli s tím, že je srdíčko v pořádku, ale sestry si ho týden nechávaly u sebe, protože když plakal, přestával dýchat a modral. Bohužel jsem nekojila, malý se nechtěl přisát a tak byl krmený sondou do žaludku. Když se vše zlepšilo, pustili nás po 14 dnech domů s diagnózou hypotonie. Už jsem myslela, že to nejtěžší je za námi. Pak nás ale pediatra upozornila na záškuby rukou, následně na neurologii Dominičkovi ve 2 měsících diagnostikovali epilepsii a nasadili mu Diazepam a další léky. Od porodnice jsme museli cvičit vojtovku. Já to nemohla dělat, nesnesla jsem jeho pláč, bylo to pro mě ubližování, a tak to dělal tatínek malého. Jenže ten nás chvíli po porodu opustil a tak jsem se vojtovku naučila, překonala jsem svůj strach a cvičíme doposud, bohužel bez žádných výsledků. V půl roce doktoři také zjistili, že je malý slepý na jedno očičko. K tomu jsme každou chvíli byli hospitalizovaní na JIPce, ať už v Brně, Olomouci, v Praze v Motole atd., protože malý pořád blinkal a byl z toho důvodu dehydrovaný. Do roka papal z flašky, následně přes sondu, pak mu zavedli PEG. Byli jsme na desítkách vyšetření, malému dělali magnetickou rezonanci, genetické testy, vzali mu mozkomíšní mok z páteře… bylo toho hodně. Dokonce mi malého v jedné nemocnici sestra předávkovala 3násobnou dávkou léků, včas to zjistila druhá sestra, která tu první střídala na směně, museli mu rychle vypumpovat žaludek, bylo štěstí, že to vůbec přežil. Rok jsme čekali na výsledky genetických testů. Letos v květnu nám oznámili hlavní diagnózu. Mutace v GRIN1 genu. Dominiček je v České republice jediný s touto diagnózou a na světě je celkem 25 lidi, kdo má tuto mutaci genu. Prognóza pro jeho život bohužel s ostatními diagnózami není dobrá. V nemocnici mi řekli, ať si udělám další dítě a ať se na malého nefixuji, že nikdo neví, jak dlouho tady bude. S touto nemocí se nedá nic dělat, mutace genů se léčit nedá. Je stále na úrovni novorozence, v ruce nic neudrží, nesedí, jen leží a kouká. Akorát se začal více smát, když mu něco povídám. S přítelem jsme se k sobě vrátili tím způsobem, že každý žijeme ve svém bytě, ale dává na malého peníze, vozí nás po doktorech a každý druhý den je s námi. Jezdíme také s Dominičkem do zoo mu ukazovat zvířátka. Beru ho do herničky poválet se v kuličkách, pořád mu něco povídám a ukazuji, a hodně se mazlíme. Víc prý pro něj ani dělat nemůžu.
    Teď v září prodělal můj statečný Dominiček svou první operaci. Udělali mu fundoplikaci svorkou mezi žaludkem a jícnem, aby pořád neblinkal a nabral na váze. Teď v září mu také vylezl jeho první zoubek. Abychom mu ulehčili trošku v jeho životě, potřebujeme pro něj speciální pomůcky. Teď jsme koupili speciálně upravenou autosedačku za 31 tisíc. Dále vyřizujeme s úřady příspěvek na speciální kočárek, který stojí 70 tisíc, z toho 20 tisíc by měla dát pojišťovna. Časem pro něj budeme potřebovat i speciální polohovací postel, její cenu a jaký příspěvek dá pojišťovna teprve zjišťujeme. Asi 3 měsíce nám také finančně vypomáhá Dobrý anděl. V Amsterdamu se také chystá sraz lidí s touto diagnózou mutace v GRIN1 genu, kam bychom rádi jeli, abychom zjistili o této diagnóze více přímo od rodin, které se s ní také potýkají. Rádi bychom si s nimi popovídali a třeba i zjistili, jak více Dominičkovi můžeme pomoci. Jsem na Facebooku ve skupině těchto lidí, kde si píšeme anglicky. Je tam třeba chlapeček, co se v 5 letech poprvé napil z hrníčku, je tam 18letá dívka, která chodí do práce. Jsou tam i děti, které chodí, ale i děti, které stejně jako Dominiček ani samy nejí, nehýbou se atd. Ale třeba je pro nás ještě nějaká naděje. Proto bychom rádi poprosili o pomoc, aby Dominiček dostal alespoň nějakou šanci na lepší život. Děkujeme.
    Zuzka s Dominičkem"

    Pokud Vás Zuzčin příběh oslovil a chtěli byste rovněž pomoci, dražbu najdete v Charitativní skupině zde. Pro dražby je zřízený transparentní účet, na který lze přispět jakoukoliv částkou i bez zapojení se do samotné dražby.

    Moc držím pěsti, aby se i tato jubilejní desátá charitativní dražba vydařila a finanční prostředky alespoň trochu ulehčily život malému Dominičkovi a jeho mamince Zuzce.

    #drazba

    A je to tu, je krásný duben, pátek 13.!!! Tak to je ideální čas na účast v koníkovské charitní dražbě. Jsem hrdá, že můžu svou troškou přispět na úžasného Dominika - bojovníka. Nejen tenhle můj výtvor můžete dražit a přispět tak na dobrou věc. Není to moje první a zdaleka ani poslední dražba, kdy tvořím. Každoročně se těším na duben a listopad, kdy můžu mou zábavou způsobit rovnou dvojnásobnou radost. Pojďte se mnou do toho 😉

    Na softshellový kabátek si můžete přihodit do neděle 15.4 do 22:00

    https://www.modrykonik.cz/group/4603/

    vera_vila
    13. dub 2018    Čtené 1252x

    Pomáháte rádi? Tak pomozte spolu s námi Dominikovi!

    Pomáháte rádi? Tak pomozte spolu s námi malému Dominikovi!

    Že nevíte jak?

    Jednodušší už to být nemůže! Navštivte skupinu Charitativní dražba, vyberte si výrobky, které se vám líbí a o které opravdu moc stojíte, a zkuste je vyhrát! 

    A jak to přesně funguje?

    Mnohým z nás je princip dobročinné aukce, nebo také dražby, znám. A těm méně znalým se to pokusíme stručně vysvětlit 🙂

    Aukce je v podstatě soutěž o to, kdo nabídne nejvyšší cenu za konkrétní produkt v určitém časovém období. Předmět potom získává ten, jehož nabídka je při ukončení aukce nejvyšší a cenu předmětu uhradí.

    A protože v našem případě se jedná o aukci dobročinnou, znamená to tedy, že vaše peníze pomohou někomu, kdo to potřebuje. V našem případě jsou to vždy vážně nemocné a postižené děti maminek z Modrého koníka, které potřebují speciální léčbu, rehabilitace, různé ortopedické či jiné pomůcky (vozíčky, kočárky, jiná přibližovadla, ventilace, kašlací asistenty či tělocvičnu pro provádění pravidelných rehabilitačních cvičení nebo speciálně upravenou postel).

    Komu vlastně peníze posílám?

    Všechny finanční prostředky jsou shromažďovány na transparentním účtu veřejné sbírky, kterou zřídil Dobročinný spolek šikovných holek právě pro účely pořádání těchto dobročinných aukcí především zde na Modrém koníkovi. Poté jsou z nich na základě potřebných dokladů vypláceny penízky přímo poskytovatelům léčby, rehabilitací či pomůcek. Veřejná sbírka je kontrolována příslušným krajským úřadem a využití vašich peněz si můžete vždy zkontrolovat i na daném transparentním účtu.

    Proč bych měl/a pomoci právě Dominikovi?

    Děti, pro které 2x ročně aukce pořádáme jsou vybírány z navrhovaných "kandidátů" samotnými tvůrci a výrobci předmětů do aukcí. Vždy se jedná o výrobky ručních prací (tzv. "handmade") a vždy jsou vyrobeny s láskou a maximální péčí s nejlepším vědomím a svědomí speciálně pro účely aukce a pomoci konrétnímu dítěti.

    A tentokrát byl z kandidátů vybrán právě Dominik, o němž si můžete přečíst zde.

    Myslíte, že si Dominik pomoc zaslouží? Chcete mu umožnit, aby díky rehabilitacím a speciálním pomůckám mohl prožít lepší život?

    Pak neváhejte a přijďte do aukční skupiny a pokuste se získat nějaký krásný výrobek 🙂 Není nic jednoduššího!

    Předem děkujeme všem, kteří se zúčastní a přispějí třeba i mimo aukci nějakou korunkou (více o této možnosti příspěvku zde)

    vera_vila
    Zpráva byla změněna    13. dub 2018    

    Rok se s rokem sesel a my se opet po pul roce hlasime s nasi charitativni drazbou... Tentokrat pro chlapecka Dominika, syna uzivatelky @haficek
    V aukci najdete postupne 55 nadhernych vyrobku, pripravenych s obrovskou laskou a maximalni peci a minimalne 16 drobnych bonusu...
    A kde? Prece v nasi skupine Charitativni aukce https://www.modrykonik.cz/group/4603/
    Prvni kolo bylo zahajeno dnes rano a drazit v nem muzete do nedelnich 22 hod.
    Tesime se na vas a predem dekujeme za kazdou korunku, kterou prihodite pro Dominickuv lepsi zivot!

    #drazba

    helulela
    29. říj 2017    Čtené 1435x

    Pro koho budeme už za pár dnů dražit?

    Tvůrci výrobků pro listopadovou dražbu odhlasovali, že peníze věnujeme pro malého Zdendu, kterého do dražby navrhla kamarádka Marcela @marses . Více o Zdendovi od jeho rodičů:

    "Dobrý den, jsme rodiči dvou malých kluků, Zdendy (2 roky) a Ondry (4 roky). Tuto žádost však nepíšeme za sebe, nýbrž za našeho mladšího syna Zdendu. Zdenda se narodil se vzácnou nemocí spinální svalová atrofie II. typu (známou také pod zkratkou SMA).

    SMA je progresivní neuromuskulární onemocnění projevující se postupným ubýváním svalstva. Začíná ochabováním svalů dolních a horních končetin, pokračuje odkázáním jedince na mechanický, posléze elektrický vozík, umělou plicní ventilaci a trvalou 24hodinovou péči druhé osoby.

    Na toto progresivní onemocnění bohužel zatím není v ČR běžně dostupný lék, který by nemoc vyléčil. Léčba probíhá především symptomaticky, přičemž nezastupitelnou roli ovlivňující kvalitu a délku života pacientů hraje rehabilitace. Komplexní rehabilitace, pravidelné každodenní cvičení, posilování a protahování za pomoci různých rehabilitačních principů a pomůcek zpomaluje progresi nemoci a tak zlepšuje kvalitu a délku života u dětí se SMA.

    V květnu 2017 byl v Evropě schválen lék Spinraza (Nusinersen), který je však velice drahý a tak uvidíme, zda nám ho pojišťovna schválí a zaplatí. 1 injekce tohoto léku stojí 3 250 000,- Kč, přičemž v první fázi léčby je nutné aplikovat sedm injekcí v průběhu jednoho roku a následně jednu injekci ročně. Momentálně děláme vše pro to, aby syn mohl dostat léky dřív, než bude pozdě. Než však bude léčba dostupná i pro našeho syna, je důležité za pomoci rehabilitace udržet jeho fyzický stav alespoň na úrovni, v jaké je teď, případně ho ještě zlepšit.

    Zdenda se narodil se vzácným neuro-svalovým onemocněním spinální muskulární atrofie II. typu (SMA). Zdenda sám nechodí ani neleze, zvládne se pohybovat na dětském mechanickém vozíčku (který ale bohužel zatím nemáme). Nestabilně sedí. Musíme mu asistovat při všech běžných činnostech, při přemisťování, podávání věcí, oblékání, hraní…. Přesto je Zdenda stále usměvavý kluk, který chce být všude, kde se něco děje, a zkusit všechno, co se nabízí.

    I přes svůj hendikep je to veselý dvouletý kluk, který by rád dělal vše, co dělají jeho vrstevníci. Aby však mohl být co nejvíce samostatný, bezpečně sedět u jídla a dětských her, a především, aby mohl pravidelně pořádně cvičit, což je pro děti s jeho diagnózou zásadní, potřebuje spoustu kompenzačních a polohovacích pomůcek.

    Aby získal tolik potřebnou svobodu pohybu, potřeboval by speciální mechanický vozík Panthera Micro. K správnému a především bezpečnému sedu by mu pomohla polohovací zdravotní židlička. Aby mohl každý den poctivě cvičit ještě lépe, než cvičíme dosud, potřeboval by vertikalizační stojan, MOTOmed a Kašlacího asistenta (CoughAssist). Kromě těchto pomůcek také potřebuje pravidelně navštěvovat bazén a hippoterapie, jež jsou důležitou součástí rehabilitace a několikrát za rok lázně. V blízké budoucnosti bude také potřebovat asistenčního psa, který mu bude nápomocen při každodenních činnostech, a speciálně upravené auto, které uveze všechny jeho pomocníky.

    Bohužel pořizovací cena zdravotních pomůcek je velice vysoká, a ačkoliv na některé z nich částečně přispívá zdravotní pojišťovna, pořád zbývá velká částka na nás. Tu si však nemůžeme vzhledem k dalším nemalým nákladům spojeným s léčbou a rehabilitací našeho syna dovolit zaplatit sami. Peníze z dražby bychom tak využili právě na některou z výše zmíněných zdravotních pomůcek.

    Syn má velkou touhu žít, hrát si s dětmi, pohybovat se. Mentálně je naprosto v pořádku a tak je pro něj moc těžké, když nemůže běhat za starším bratrem a dětmi v okolí, stát jako oni, stačit jim v jejich hrách. Pro nás rodiče zase není hezká myšlenka, zda stihne dostudovat základní, střední nebo vysokou školu? Kdy začne potřebovat dýchací přístroj a kdy ho ztratíme úplně? Tyto pomůcky by Zdendovi pomohly splnit si svůj sen, dohonit své vrstevníky (ač za pomoci určitých kompenzačních pomůcek), a nám by daly naději, že Zdenda zvládne včas posílit celé tělo a zpomalit progresi jeho vážné nemoci. Že s pravidelným cvičením i za pomoci zmíněných pomůcek vydrží alespoň v takovém zdravotním stavu jako je teď do doby, než pro něj bude dostupný lék. Že bude moci dospět a žít pokud možno co nejnaplněnějším životem.

    Za pomoc vám jsme z celého srdce vděčni.

    Tereza a Zdeněk, rodiče"

    Tfuj, tfuj, tfuj... všichni se budeme pro Zdendu snažit vydělat co nejvíc! Sejdeme se ve skupině Charitativní dražba 🙂

    helulela
    15. říj 2017    Čtené 1480x

    Jak se vybírají děti do koníkovské dražby?

    Ve chvíli, kdy ohlásíme další charitativní dražbu, začne nám takových dotazů chodit hodně. Odteď už nebudu muset každému jednotlivě proces vysvětlovat, ale odkážu ho na tenhle článek😉 Určitě to vrtalo hlavou spoustě z vás, takže čtěte.

    Začne to tak, že nám někdo napíše, že má kamarádku, sousedku, švagrovou, kolegyni manžela..., která má nemocné dítě a že by jim rád pomohl. Přihlásit se nám může i sama rodina, ale to se stává málokdy. Maminka (samozřejmě i tatínek, ale pro zjednodušení) nemocného dítěte nemusí být registrovaná na MK, může ji tu aktivně zastupovat třeba ta kamarádka. Máme to radši kvůli zpětné vazbě a i kvůli vám dražitelům. Lépe se sbírají peníze pro někoho, koho odtud znáte a s kým už třeba nějakou dobu jeho starosti prožíváte. A taky je moc milé, když tu maminka s účastníky dražby komunikuje nebo vloží fotku, jak se dítě veze v novém vozíku nebo jak byly za peníze z dražby na rehabilitaci v lázních.

    Pokud nám chcete o nějaké potřebné rodině dát vědět, nejdřív se s nimi spojte vy. Vysvětlete jim, o čem dražba je a jestli by se vůbec zapojit chtěli, ne každý o to stojí. Také je potřeba vědět, že peníze z dražby nedostane rodina "na ruku" a nelze  je použít na běžný provoz domácnosti. I když to je často největší svízel, když maminka zůstane s dítětem doma a tatínek nevydělává dost nebo dokonce vůbec není. Peníze z dražby se dají použít jen na zdravotní pomůcky, rehabilitace, ošetřovatelské služby apod. Jejich využití musíme úřadům dokladovat, takže to funguje v praxi tak, že proplácíme faktury, které nám rodina posílá, až do celkové částky, kterou u nás mají.

    Když tohle všechno rodině povíte a zapojit se chtějí, pošlete nám na ně emailový kontakt a my se jim ozveme. Budeme po nich chtít osobní údaje, povídání o dítěti a jejich rodině, lékařské zprávy nebo třeba i fotky, na co potřebují peníze, kolik to stojí... Je to kvůli prověření jejich údajů a taky k představení dítěte tady mezi vámi.

    Všechny údaje o dítěti a rodině evidujeme dlouhodobě, pro každého mám extra složku v počítači. A když přijde čas přípravy další dražby, vybíráme z aktuálně vedených dětí to jedno nebo víc, pro které se bude dražit tentokrát. Aby ten těžký výběr nebyl jen na nás organizátorkách, hlasují pro jednotlivé děti všichni, kdo do dané dražby vyrábí výrobky. Výtěžek dražby se pak věnuje dítěti s největším počtem hlasů. Ostatní děti "nevypadávají", zařadíme je do hlasování zase v příští dražbě.

    Rekapitulace v kostce:

    • do dražby se rodina může přihlásit sama nebo nám o nich může napsat kdokoliv jiný
    • rodiče nemusí být registrovaní na MK, ale je to lepší. Pokud nejsou, prosíme, aby je tu zastupovala například kamarádka, která nám o nich psala.
    • za peníze z dražby se proplácí faktury za zdravotní pomůcky nebo služby
    • to jedno dítě pro dražbu vybírají hlasování tvůrci výrobků
    • na koho se nedostane tentokrát, přijde na řadu někdy příště
    • od rodičů dítěte požadujeme vyplněný dotazník s osobními údaji, povídání o dítěti a jeho potřebách, lékařské zprávy a fotografie

    Tohle se tedy děje v zákulisí, ostatní už znáte🙂 Kdo ne, rozklikněte si tag #drazba a dočtete se všechno, co budete potřebovat. Dražit začínáme 1. listopadu ve skupině Charitativní dražba 🙂

    helulela
    9. zář 2017    Čtené 854x

    A další koníkovská dražba

    Víte, co je to koníkovská dražba? 

    Víte a už se těšíte?

    Vůbec netušíte a zajímalo by vás to?

    Chtěli byste se zapojit darováním vlastnoručního výrobku nebo vydražením nějaké parádní věci?

    Všechny vás rádi přivítáme ve skupině Charitativní dražba 🙂

    Dražba je akce, která se tady koná pravidelně dvakrát do roka - v dubnu a v listopadu. Princip je jednoduchý. 80 šikovných uživatelek MK vyrobí každá něco, svá díla nabídnou v dražbě a všichni ostatní se je můžou pokusit získat. Cílem je vybrat tímhle způsobem co nejvíc peněz pro rodinu s nemocným dítětem, aby za ně mohli pořídit zdravotní pomůcky nehrazené pojišťovnou nebo jet třeba na rehabilitační pobyt. Pro koho budeme dražit tentokrát, to se brzy dozvíte. Celá akce je řádně ohlášená jako veřejná sbírka, probíhá pod záštitou Dobročinného spolku šikovných holek a je oficiálně schválená vedením MK. Tolik suchá fakta. Hlavní myšlenkou je vlastně to, že my - maminky, čekatelky, babičky a případně i muži z MK - můžeme sami, svými vlastními silami, usnadnit život někomu z nás, kdo potřebuje pomoc. A opravdu nejde o maličkost. Až doteď se nám všem povedlo dát dohromady několik set tisíc... A kdo jste se ještě žádné předchozí dražby nezúčastnil, tak věřte, že se budete divit, jaké parády umí holky do dražby vyrobit. A že souboje o ně jsou často napínavé do poslední vteřiny.

    V pondělí 11.9. ve skupině spouštíme nábor na nové tvůrce. Pak tam bude zdánlivě mrtvo, jen se sem tam vynoří nějaký článek o rodině, které pomáháme, nebo o pravidlech dražby. Zatím ale v zákulisí bude velký šrumec, abychom nachystali ty nej, nej výrobky. A 1.11. to celé vypukne.

    Kdo chcete vědět o dražbě víc, rozklikněte si tag #drazba a určitě se přidejte do skupiny. Těšíme se na vás🙂

    helulela
    28. kvě 2017    Čtené 1203x

    Dražba pro Nelinku a Štěpánku - závěrečná děkovačka

    Tenhle článek vám dlužím už měsíc. Taková akce by měla mít i nějaké oficiální zakončení a ne vyšumět do prázdna. Tady je🙂

    Psaní závěrečného článku vždycky odkládám, protože pořádně nevím, co v něm psát. Samozřejmě tam musí být, kolik se vybralo, a poděkovat všem, kdo za to můžou, ale jinak to všechno okolo je nuda a hlavně, když ho píšete poosmé, hrozí, že budete omílat pořád to samé. Tak mi to, prosím, odpusťte, stejně je nejdůležitější ten výsledek.

    Vybralo se... 108 319,81 Kč !!! Z částky jsme všichni nadšení, že se dostaneme opět přes 100 tisíc, jsme nečekali. Kdyby někomu vrtalo hlavou, kde se tam vezmou ty haléře, to vznikne převodem plateb ze zahraničí, které jdou přes paypal. Všechny peníze se dostanou k dětem, nic "na provoz" si nestrháváme. Nelince @natalkanelinka uhradíme doplatek za kočárek a Štěpánce @pospisilovaluca pomůžeme s rehabilitací.

    Pokračujeme k děkovačce. V první řadě našim úžasným výrobcům, kteří do dražby věnovali svá díla, těm, co se účastní pravidelně, i těm, co se zapojili poprvé. Máme velkou radost z toho, že vás neubývá a že se s každou další dražbou víc a víc překonáváte. A že už teď přemýšlíte, do čeho se pustíte na Vánoce😉 Jste nejlepší!!!

    Speciální poděkování patří Zitě @zebra2009 , Martině @mates22 a Míše @myspule1 , které úspěšně převzaly část našich organizačních povinností a moc nám tím pomohly.

    Dalším bodem děkovačky jste vy. Vaše nicky opravdu dohromady nedám, je vás spousta a bez vás by to nemělo smysl. Udělali jste dobrou věc a my vám slibujeme, že vaše příspěvky se dostanou tam, kde je chcete mít.

    Nejvíc ze všeho si samozřejmě přejeme, abychom Nelince a Štěpánce opravdu pomohli. Jejich rodiče a blízcí musí každodenně řešit věci, které na sebe nikdo jiný vzít nemůže, ale s čím pomoci můžeme, to bychom měli udělat. A když už píšu takový článek, ještě dodám, že bychom se vůbec měli rozhlížet kolem sebe a myslet na ostatní, v dobrém se nám to vrátí.

    Nashledanou v listopadu🙂

    Hela (helulela) a Věrka (vera_vila)

    zebra2009
    31. bře 2017    Čtené 2050x

    DUBEN 2017 - MĚSÍC S PŘÍBĚHEM

    Vyloženě nepatřím mezi fanoušky sociálních sítí, kde každý sdílí první i poslední, co ho napadne. Na druhou stranu se mi líbí ta druhá podoba, kterou sociální sítě mohou mít. Dokáží poměrně snadno a rychle šířit informace, oslovit velký počet lidí a nadchnout je pro společný projekt, jehož cílem je prostá touha pomoci.

    Stalo se již tradicí, že se zde na Modrém koníku dvakrát do roka sejdou uživatelky, které spojuje nejen nadšení pro kreativní ruční tvorbu, ale především vize, že do výrobků nevkládají pouze svůj nápad a čas, ale především naději a očekávání dětí, pro které se celá akce pořádá. 

    Za pár dní na Modrém koníku opět vypukne již 8. charitativní dražba. Tato dražba bude výjimečná v tom, že se nebude konat pouze pro jedno dítko, ale cílem této dražby je pomoci rovnou dvěma dětem, které bych Vám ráda představila.

    NELINKA (její maminka je @natalkanelinka)

    Nelinka má Aicardiho syndrom a Westův syndrom. Sama se nenají, občas chodí za ruce, když jí je dobře, udělá několik kroků i sama. Nelinka má těžkou epilepsii. Chodí do speciální školy, kde má osobní asistentku, kterou rodina platí.
    Rodina nyní pořídila pro Nelinku speciální zdravotní kočárek a shánějí peníze na doplatek, který není hrazený zdravotní pojišťovnou.

    FILÍPEK (jeho teta je @tomanovalenka)

    Tatínek o Filípkovi napsal:

    "Žijeme spolu s přítelkyní Silvií a společně vychováváme našeho syna Filípka. Kdyby nám před 5 měsíci někdo řekl, co nás potká, neuvěřili bychom tomu. Filípek byl zdravý, veselý a energický kluk, který miluje život. Bavilo ho hraní, cestování, jízda na kole, fotbal, lyžování, plavání, rád poznával nové věci a místa. Co jsme si jako rodiče mohli více přát. Byl konec srpna 2016 a Filípek si stěžoval na bolesti levé nohy u kolene. Lékaři bolesti přisuzovali nejprve tomu, že Filípek rychle vyrostl. Bolesti se, ale začali stupňovat a nad kolenem se objevila malá boule. Poslali nás do FN Motol na ortopedii. Tam udělali rentgen nohy, naplánovali operaci-biopsii a poslali Filípka na magnetickou rezonanci. Všechno se seběhlo strašně rychle. V tu chvíli jsme tušili, že je to hodně vážné. Po výsledcích zobrazovacích metod a biopsii, si nás lékař zavolal do ordinace a sdělil tu nejstrašnější a nejobávanější diagnózu – osteosarkom ( vysoce zhoubný nádor). V tu chvíli jsme si připadali jako ve zlém snu. Zatmělo se nám před očima a byli jsme v šoku.


    V listopadu 2016 začala dvouměsíční léčba chemoterapií ve FN Motol. V polovině ledna 2017 jsme se od ošetřujících lékařů dozvěděli velmi smutnou zprávu. Nádor se touto léčbou nepodařilo zastavit a jinou léčbu nemají. Poslali Filípka domů na paliativní léčbu.


    S tímto verdiktem jsme se nesmířili a řekli jsme si, že se nevzdáme a budeme bojovat o Filípkův život. Zjišťovali jsme možnosti jiné léčby či výzkumu nebo studie léčby rakoviny. Jedna možnost léčby by mohla Filípkovi pomoci. Naskytla se biomodulační léčebná metoda. V současné době tuto léčbu Filípek podstupuje a na základě této léčby máme první výborné výsledky. Filípek skvělé vylučuje odumřelé nádorové buňky a cítí se dobře.


    S Filípkem jsme oba dva rodiče doma a staráme se o něho, protože nemůže chodit. Mohla by se mu při chůzi, došlápnutí, zlomit stehenní kost, která je napadena touto nemocí. Na potencionální dárce se obracíme s žádostí o finanční pomoc, která je důležitá k dalšímu zajištění léčby Filípka a sociální podpoře naší rodiny. Proto si vás dovolujeme poprosit a požádat o finanční pomoc, která by velice pomohla a nakonec umožnila zajistit především další léčbu.
    S úctou, velkým poděkováním a přáním všeho dobrého
    Vladimír, Silvie a Filípek"

    Protože celá dražba je vystavěna na handmade, je tedy o čase a především rukách, které výrobky do dražby vytvořily, neodpustím si v závěru citát, který vyslovila Audrey Hepburn:

    "S dospělostí zjistíte, že máte dvě ruce. Jednu, abyste pomáhali sobě, druhou, abyste pomohli světu."

    Startujeme 1. dubna 2017 ve skupině Charitativní dražba. Těšíme se, že do toho půjdete s námi a společně pomůžeme dvěma rodinám psát jejich životní příběh o naději na lepší zítřky...o tom, že na ten boj nemusely být samy!

    zebra2009
    Zpráva byla změněna    30. bře 2017    

    Představujeme Vám první desítku výrobků, které byly vyrobeny speciálně pro letošní jarní dražbu 2017! Najdete si mezi nimi své favority? 🙂
    #drazba

    helulela
    29. bře 2017    Čtené 144x

    Další charitativní dražba je tu

    Ještě se pamatujete, co to je? Doufám, že jste to za ten necelý půlrok nezapomněli. V dubnu bude na MK opět probíhat dražba handmade výrobků, vlastnoručně vyrobených úžasně šikovnými uživatelkami, které navíc neváhají věnovat svůj čas a často i nervy, aby se blýskly a pomohly tak rodinám s dětmi, které se potýkají se zdravotními problémy.

    Pokud o dražbě slyšíte poprvé a chcete se dozvědět víc, rozklikněte si tag #drazba

    O aktualitách kolem dubnové dražby tentokrát nebudu psát já, ale k naší velké radosti se toho velmi profesionálně ujala Zita @zebra2009 , proto pokud nechcete přijít o žádné informace, určitě sleduje její blog.

    A to nejdůležitější - přidejte se do skupiny Charitativní dražba, něco pěkného vydražte a pomáhejte tak s námi. Začínáme 1.4.

    zebra2009
    Zpráva byla změněna    22. bře 2017    

    Už se to blíží a tímto Vás všechny, kteří máte zájem, zveme do skupiny Charitativní dražba, kterou najdete zde: https://www.modrykonik.cz/group/4603/

    Již brzy Vám zveřejníme, pro koho tentokrát bude výtěžek celé dražby a na co všechno se můžete těšit 🙂 Zatím se těšíme my na Vás 🙂
    #drazba

    collette
    7. lis 2016    Čtené 1094x

    Třeba se rozdejte… Ale s rozumem...

    Vždy mě tu dokáže nadzvednout, když čtu, že si tu nějaká vychcaná vyžírka hrála na chudinku, aby vzbudila soucit a maminky jí poslaly věci, které sice nejspíš potřebuje, ale nechce se jí to financovat z vlastního, přestože by bez problémů mohla.

    Upřímně, nepřekvapuje mě to. Komunita MK (i když v naprosté většině virtuální) je báječný demografický vzorek, takže by byl zázrak, kdyby se tu taková vyžírka nevyskytla. Nebo možná spíš nevyskytly. Stejně jako plno jiných postaviček s pokřivenou duší či charakterem, včetně psychopatů.

    Stejně tak mě překvapuje, kolik lidí na to skočí. Možná jsem příliš podezřívavá a když něco takového čtu, tak zpozorním, pročítám blogy a musím říct, že dost často mi to skřípe a později se potvrdí diagnóza vychcánek.

    Na druhou stranu mě to nepřekvapuje, protože za ta léta se mi potvrdilo, že tady je plno maminek se srdcem na dlani, které jsou ochotné nabídnout a poskytnout pomoc tam, kde to je třeba. O to víc mě točí, když toho někdo zneužívá.

    Nechtěla bych nikoho nabádat k tomu, aby se zatvrdil a podporu tam, kde to je opravdu třeba, neposkytoval. Jen se zamýšlet nad tím, kam ji směřovat.

    Teď máme možnost pomoci tam, kde to opravdu je potřeba a kde víme, že to není neupřímné hraní na city. A není to poprvé. Díky odhodlání helulela a vera_vila a jimi aktivovaných ochotných tvořilek tu vznikla skupina Charitativní dražba, ve které právě probíhá již 7. kolo dražby rukodělných výrobků. Výtěžek půjde na pomoc malé Vanesce, jejíž maminku Anitu můžete na MK najít pod nickem vam123. Příběh Vanesky a její maminky si můžete přečíst tady.

    Vím, že pro mnohé z vás jsou částky, na které se během dražebního šílenství dostaneme, mimo rámec možností. Proto vás prosím, nedejte se tím odradit a pošlete, co vaše možnosti dovolí, mimo dražbu. Protože každá koruna se počítá a bude s díky přijata…