drago49
    19. črc 2020    Čtené 345x

    Testování SAVO aneb život s miminem a vlkem

    Jak už vidíte v úvodu, byli jsme vybráni, abychom testovali nové Savo dezinfekce, která neobsahuje chlór a má odstraňovat alergeny a až 99.9.% bakterií. 

    Testovali jsme poctivě oba prostředky na úklid, což u nás nebyl problém jak v nadpisu vidíte, naší domácnost obývá vlk a batole. 

    Moje každodenní rutina úklidu se změnila hned jakmile Máťa začal lízt a cestou nabalil tunu chlupů od Draga. Takže vysavač u nás jede každý den (silně uvažuju o nějakém geniálním pomocníkovi, co luxuje a vytírá sám, to nebudu lhát), ale od té doby co rostou Máťovi ještě zuby a nechává za sebou cestičku jako slimák, jsem musela přidat i každodenní vytírání. 

    Nejsem úzkostlivá matka, co furt jen uklízí, ale dokud nenašiju dítěti mop na body a tepláky, nebo neoholim psa, tak mi nic jiného nezbývá.

    Vůně 

    Ze začátku byla moje reakce docela pozitivní, tohle Savo totiž nemá typickou nemocniční vůni, ale zjistila jsem, že mi trochu vadilo s ním vytřít celou kuchyň, chodbu, koupelnu, záchod a chodbičku v zádveří. Prostě toho bylo moc. U spreje jsem vůni nijak extrémně neregistrovala, v dalším odstavci vypíšu, na co vše jsem ho použila.

    Účinek 

    Nevlastním doma nic, čím bych dokázala to, že jsme zničili oněch 99,9% bakterií. Ale! Čistí docela dobře. Savo na podlahu jsem použila převážně na vytírání dlažby, co doma máme a měla jsem pocit, že se nemusím tolik snažit drhnout některé fleky jako s konkurenčním prostředkem. 

    Savo ve spreji jsem používala na více věcí, třeba na dětskou židličku, kterou musím umývat opravdu denně a šlo to z bílé koženky hezky dolů. 

    Dál jsem testovala sprej na dětské puzzlové podložce a ano povrch byl čistý, ale ze struktury pěnového puzzle už nějaké fleky vyčistit nejdou, takže stejně jednou za čas peru v pračce (čtete dobře, pěnové hrací puzzle peru v pračce na 30’ a je jako nové, takže doporučuju 😊). 

    Minulý týden jsem si naplánovala úklid kuchyně (myslím pořádný úklid včetně vytažení věcí, umytí šuplíků, madel, reorganizace atd). Standardně myji kuchyň vodou s přípravkem na vinylovou podlahu, teď jsem zkusila tenhle sprej a efekt byl stejný, jen opět tolik té vůně koncentrované na jedno místo mi neudělalo dobře (mimochodem mýt kuchyň takhle mi poradil truhlář, který vyrábí kuchyně přes 20 let - tip pro vás).


    Závěr 

    Celkově je můj názor na tuhle testovačku takový, že neurazí, ale úplně nenadchne. Myslím, že bude fajn si těmito prostředky občas ozvláštnit úklid, ale nejspíš je nebudu vyhledávat a mít je jako prostředky pro denní užívání 😊. 

    #test_savo2 #recenze #zkusenosti_savo_bez_chloru 

    Kdo je připraven, není překvapen! Rozbaluju výhru ze soutěže #modrykonik #beba #bebaoptipro 😍😍 zásoba na celý měsíc toho nejkvalitnějšího!

    (3 fotky)

    Až se dnes na konci dne zeptáte sama sebe a já vím, že to uděláte...děláte to každý večer a já to dělám také.

    Už během dne se ta otázka přikrádá pomalu a číhá za Vámi za rohem kuchyně, kde jste nestihla uvařit teplou večeři.

    Je schovaná v dětském pokoji, kde jste možná příliš přísně trvala na úklidu ve chvíli, kdy už toho na vašich ramenou leželo příliš.

    Plíží se pomalu, ale jistě a večer až všechno utichne s objeví a Vy jí budete čelit.

    Až se samy sebe na konci dne zeptáte, jestli jste dobrá máma dnes jste dělala vše správně..odpověď většinou bude, že NE.
    Místo ANO, Vám budou znít v hlavě myšlenky jako "Měla jsem, mohla jsem, kdybych..."

    Nezáleží na tom, co se ten den přihodilo, stále máme pocit, že musíme být lepší, že to co jsme udělaly nebylo dost dobré a my nejsme dost dobré mámy.

    Když bychom se ale zeptaly našich dětí, jaké jsme mámy, pravděpodobně byste dostaly tu samou odpověď, kterou dostávám denně já od svých dcer:
    "Jsi nejúžasnější máma na světě!"
    A to jsem neudělala nic výjimečného...

    Přesto v nás naše děti vidí hrdinky, které jim připravují oblíbená jídla, chystají svačiny a přikrývají je večer, zatímco spí...

    Ano, máte pravdu. Tím, že dáte své dceři do boxu ke svačině kousek čokolády nezastavíte kácení lesa ani vymírání ohrožených druhů.
    Svět venku neovlivníte nijak, pojede si dál svým tempem.

    Ale jeden malý svět uvnitř Vašeho dítěte ovlivníte hodně a uděláte z něj hezké místo plné klidu, štěstí a bezpečí.

    A až se na konci dne zeptáte, jestli děláte dost, neodpovídejte si.

    Podívejte se kolem sebe a vezměte do náručí své děti.

    V tu chvíli bude každá odpověď zbytečná.

    Monika<3
    #blogujeme #mk_academyblog #modrykonik#maminka#zbytecneotazky#milujije

    konik_testuje
    28. říj 2016    Čtené 5846x

    Vaše zkušenosti s Nobilis Tilia

    Aktualizace: Recenze našich uživatelek z tohto testování si můžete přečíst v tomto fóru.

    ----

    Dát dětem to nejlepší z přírody je pro všechny maminky samozřejmostí. Péče o jejich jemnou pleť se stává každodenním rituálem, který si zasloužíte užívat naplno.

    Česká certifikovaná přírodní a BIO kosmetika Nobilis Tilia proto pro vás připravila balíček produktů, které budete moci otestovat. Tahle aromaterapeutická a tělová kosmetika, jejíž historie sahá do roku 1994, se může chlubit certifikacemi CPK a CPK BIO. S přírodními materiály zacházejí šetrně a ctí poctivou práci. Jste zvědavé, co budete testovat? Čtěte dál 🙂

    Co testujeme:

    Sprchový gel Vendelín - přírodní sprchový gel s pomerančovou vůní si užijí všechny děti od 9. týdne. Je lehce pěnivý, šetrný a jemný k pokožce, zároveň s hydratačními účinky. Dětskou pokožku zvláčňuje, vyživuje a zachovává její zdravou odolnost. V obsažených složkách najdete cenný rakytníkový olej, který díky velkému množství karotenoidů a vitaminu E chrání kožní buňky před oxidačním stresem. Gel udržuje zdravé pH pokožky a hodí se pro každodenní použití, kterému lze jen těžko odolat. Vaše koupelna bude totiž ještě dlouho po použití gelu vonět sladkými citrusy a připomínat vám všechny radosti života. Je to novinka letošního podzimu!

    Šampon s medem a heřmánkem Toník - jemný přírodní šampon s vůní heřmánku šetrně myje dětské vlásky, vyživuje vlasovou pokožku, usnadňuje rozčesávání a neštípe do očí. Obsažený zinek má na vlasovou pokožku zklidňující účinky. Šampon je účinný při ošetření šupinatosti ve vláskách miminek.

    Ochranný krém Olinka - jemný k pokožce díky šetrné přírodní receptuře, přesto silně vyživující a ochranný. Takový je přírodní krém pro citlivou dětskou pokožku. Obsahuje vysoké množství BIO olivového oleje a včelího vosku, proto je vysoce odolný proti vlhkosti a skvěle chrání pokožku proti podráždění a vysušení, způsobenému mrazem či větrem. Vytváří na pokožce účinnou aktivní ochrannou vrstvu, aniž by zabraňoval jejím přirozeným funkcím. Hodí se stejně dobře k ochraně obličeje dětí při nepříznivém počasí, tak i k ochraně pokožky pod plenkami proti opruzeninám. Využijete jej v létě k péči o vysušené nožky z písku nebo na pokožku ruček, zmoženou tvořením z nejrůznějších materiálů. Krém pokožku zjemní, dodá jí potřebnou výživu a zacelí drobné prasklinky. Sladce balzámová vůně pryskyřice benzoe zklidňuje mysl a navozuje pocit bezpečí a láskyplné péče.

    Osvěžovač vzduchu pro miminka - Osvěžovač vzduchu s rozprašovačem provoní, pročistí a zvlhčí vzduch v místnosti. Obsahuje velmi jemnou koncentraci BIO éterických olejů, proto je vhodný už od narození na usnadnění dýchání miminka při zahlenění. Podporuje klidné dýchání a pokojný spánek, rozpouští hleny, zmírňuje zduření nosní sliznice.

    Koho hledáme:

    Hledáme 10 žen, které mají BIO přírodní kosmetiku v oblibě a chtějí svým miminkám dát to nejlepší. Hledáme maminky, které se do testování pustí s nadšením a budou si všímat veškerých detailů.

    Po testování na svém blogu zveřejníte recenzi - článek - plnou fotografií, dojmů, názorů a postřehů. Recenzi zveřejníte i ve fóru, které bude věnováno tomuto testu.

    Jak se zapojit:

    Do boje o testování se zapojíte komentářem pod tento článek. Čas na napsání komentáře máte do neděle 30. 10. 2016. Buďte kreativní, hravé a zajímavé a dejte si na něm záležet. 🙂

    Zástupci Nobilis Tilia i tým Modrého koníka se již velmi těší na výběr testovatelek, proto vám držíme palce.

    PS: Na závěr vám položíme malou (nesoutěžní) otázku - víte proč balí Nobilis Tilia své produkty do tmavých lahviček? 🙂

    Mějte se krásně,

    Váš konik_testuje

    Dnes jsme přebrali ocenění ankety Česká máma za modrykonik.cz.
    V kategorii nejlepší web pro rodiče 1.místo! 🙂 Máme velkou radost! 🙂
    #ceskamama
    #modrykonik.cz

    (2 fotky)

    Dnes sme spolu s @libi prebrali ocenenie ankety Česká máma 2015 za Modrykonik.cz #ceskamama #modrykonik #modrykonikcz