mstotova
    19. črc 2020    Čtené 342x

    Není úklid jako úklid

    Ahoj holky. 

    Jsme tady v podstatě všechny maminky, nebo budoucí maminky, a když se jedná o téma "děti", nedá se vynechat myšlenka na čistou domácnost. Co se týká mé osoby, tak mám ráda čistou domácnost. Člověk se hned cítí lépe, než v chlívku, kde jsou všude drobky, prach, mastnota a jak říkají moje děti - "bacily". Nicméně nejsem uklízecí fanatik, rozhodně nejsem zastánce naprosto sterilní čistoty. Zkrátka u nás doma se uklízí, uklízí se hodně, ale nemáme doma "hygienickou laboratoř". 

    Baví vás uklízení? Přiznávám se, že mě ne. Ale je to zapotřebí, někdo to udělat musí, bohužel se to samo neudělá. Však to znáte. U nás doma uklízím hlavně já, někdy mi pomáhá dcerka. No a aby nás to aspoň trošku bavilo a šla nám práce od ruky, poctivě si vybírám přípravky, které používáme na úklid našeho domova. A mám pro vás super tip. Mrkněte na můj test přípravků Savo bez chloru.

    Zde je naše #recenze a poznatky.  

    Co opravdu nesnáším, je smrad z octu, nebo chemický smrad různých čistidel. Co se týká dezinfekcí Savo bez chloru, je pro mne velkým překvapením právě vůně! Běžné Savo nepoužívám vůbec, protože hned po otevření jakéhokoli běžného čističe Savo je okamžitě smrad po celém bytě. A než to vyčichne, dost to trvá. Chápu, že musí být doma čisto a musíme "zabít" veškeré bacily, viry, vyhrát nad špínou atd., ale opravdu nemusím mít díky tomu chemický odér v bytě na několik hodin, dráždění ke kašli atd. Tohle Savo bez chloru je TOP! Nádherně voní! A stejně tak jako ten smrad zůstane v bytě dlouho, tak i tato krásná vůně provoní celý byt na několik hodin. Za mě velké plus. 

    Další faktor, který ovlivňuje výběr čističů v naší domácnosti, je vjem, kterému říkám "rozežrané ruce". Mám hodně citlivé ruce. Bez krému na ruce s aplikací každý den i několikrát jsem ztracená. A přípravky, které používám na úklid, také hrají svou roli v tom, jak moje ruce vypadají. Ano, samozřejmě první, co vás napadne: "Proč si nevezme rukavice?" Používám rukavice, ale ne vždy se mi s nimi dělá dobře. Když je mít nemusím, nedávám si je. Nemám ráda takový ten sypký pudr uvnitř většiny rukavic a zkrátka bez rukavic člověk cítí víc to, co dělá. Třeba mi některá dáte za pravdu. No a většina čistících prostředků doslova žere ruce! Pálení, svědění, štípání a následně velmi suchá i praskající kůže. To neeee! A dámy, tohle Savo bez chloru je naprosto šetrné k pokožce rukou. Dle mé zkušenosti a mých rukou samozřejmě. A také rukou mé dcerky, která se s radostí také pustila do testování. Plus číslo dva. 

    Konkrétně jsem dostala možnost vyzkoušet dva přípravky. A to dezinfekci Savo bez chloru na podlahy a Savo bez chloru s rozprašovačem

    Ad. podlaha - super! Další plus, které dávám. Přípravek na podlahu také krásně voní a podlaha je umytá raz dva. A přípravek na podlahu není nadměrně pěnivý, což mi také vyhovuje, protože pak po uschnutí povrchu nezůstávají na podlaze zaschlé mýdlové skvrny. 

    Rozprašovací Savo bez chloru je taky bezva. Použila jsem ho v podstatě na všechno u nás doma od kuchyně až po kliky na dveřích. Hodně dezinfikuji toaletu, protože když jsou doma děti, je jasné, že wc musí být opravdu čisté. Nebo aspoň já to tak vnímám. Takže každý den "šlo" Savo bez chloru na wc, nočník, nebo dětské prkénko. Opět krásná vůně a bakterie jsou pryč. 

    Obě tyhle Sava bez chloru jsou antibakteriální, takže "vybijete" při úklidu i "nezvané hosty" v podobě různých bakterií a další "havěti". Také plusový bod.

    Obsahy balení jsou taková ta běžná klasika, kterou všechny znáte. Savo bez chloru na podlahy se pyšní obsahem 1 litr. Při dodržení dávkování vám láhev vydrží docela dlouho. Rozprašovač je sedmička, tj. 700 ml, čili také hned nepadne a vydrží vám slušnou dobu. 

    Asi se budete ptát na cenu. Abych řekla pravdu, tak do tohoto tématu bych se nerada pouštěla, protože každá vnímáme dobrou cenu jinak. Jen řeknu svůj názor. Cena naprosto v pohodě. Super poměr cena - výkon, jak se dnes rádo říká. 

    Když se řekne Savo, tak se mi vybaví "vybělené" fleky na barevném oblečení. Možná máte podobnou zkušenost, tak víte, o čem mluvím. Uklízíte a troška Sava někam kápne, nebo stříkne a hned je tričko zničené, protože se vám okamžitě objeví "vyžraná" barva. Toto se mi za celou dobu s těmito přípravky Savo bez chloru nestalo. Nejsem tedy takový hrdina, abych si tohle Savo bez chloru cákla na oblečení záměrně, abych vám mohla podat report na téma fleky na oblečení, ale s dcerou jsme uklízely opravdu poctivě a jak moje, tak její oblečení zůstalo bez nehod. A když budete brouzdat Modrým koníkem, tuhle otázku tu najdete a holky píší, že tohle Savo skvrny nedělá. No když nad tím tak přemýšlím, možná se odhodlám a vyzkouším to na nějakém kusu hadru. 🙂 

    Podtrženo, sečteno, jsem se Savem bez chloru opravdu moc spokojená a jsem hodně mile překvapená tím, jaké tyto přípravky jsou a, budu se opakovat, jak nádherně voní. 

    Vůně, šetrné na ruce, kvalitní výsledek úklidu, přijatelná cena, dostatečně velký obsah balení a možná tedy nedělá fleky na oblečení, ale za to zatím ruku do ohně nedávám. 🙂 

    Asi bych měla říct i něco negativního, že? 🙂 Nic extra mě nenapadá. Snad jen mohu říct, že se Savem bez chloru nejde o žádné "eko" a "bio" čistění, takže pokud jste zastánkyní bio-eko-nontoxiko domácnosti, tak to nebude nic pro vás. Ale to už samy dobře víte, takže sáhnete při nákupu po něčem, co vám bude pro váš styl života vyhovovat. Co se týká mně a mé domácnosti a mojí rodiny, tak my vše bereme s rozumem, nic nehoníme do extrému. Ani potraviny, ani úklid. Střídáme věci, které jsou přírodního charakteru s věcmi, které jsou "normální". Takže my jsme s výrobky Savo bez chloru spokojeni. Doma je čisto, voňavo, příjemno. A úklid se Savem bez chloru mě nestál hodiny a hodiny práce a dřiny. Co víc si přát. 

    Tak tedy konec hlášení na téma Savo bez chloru. 

    Děkuji Modrému koníkovi za možnost vyzkoušení a přejeme všem krásný den.

    #zkusenosti_savo_bez_chloru #recenze #test_savo2

    purelove
    22. zář 2019    Čtené 462x

    Testujeme s chutí! : ))

    I my se přidáváme s Tobiášem, a jdeme se podělit o zkušenosti s kapsičkami od Sunárku - Cool ovoce.

    Co Vám budu povídat, kapsičky u nás jedou ve velkém. Během dne jí Tobiáš většinou čerstvé ovoce, žádný druh mu nedělá problém, což je super. Ale na cesty, nebo výlety beru většinou kapsičky, protože je to samozřejmě praktičtější, než sbírat po zemi, kočárku a sama sobě kousky jablka, nebo banánu 😀 Vždy vybírám kapsičky, které obsahují 100% ovoce, a jsem ráda, že Sunárek tomu nemá jinak.

    K testování jsme dostali 5 druhů kapsiček, každá má po 120 g.

    - pomeranč, banán, hruška se sušenkou

    - jahoda, banán, jablko

    - broskev, banán, jablko

    - hruška, mango, banán 

    - malina, banán, jablko

    I já jsem samozřejmě od Tobiáše ochutnala, a musím říct, že za mě byla TOP příchuť hruška, mango a banán. Super! Tobiáš neměl problém s žádným druhem, všechny vymlaskl jako nic 😀 

    Musím říct, že u těhle kapsiček se Tobíáš naučil sám je zpět zašroubovat. Ne, že by to někdy bylo potřeba, a Tobiáše je snad někdy nedojedl, ale když už měl kapsičku prázdnou, vzal si uzávěr, a tak dlouho ho zkoušel nasazovat, až se mu to povedlo, takže se tím docela i zabavil  a trénoval jemnou motoriku 😀 Balení 120 g je za mě dostačující. Dávala jsem mu občas i menší gramáž, od jiného výrobce, a po snězení mi vždycky ukazoval, že chce ještě. 

    Jediné, co mi u kapsiček vadí, ale za což samozřejmě nemůže výrobce, je to, že pokud je Tobiáš nedočkavý, a zmáčkne to dříve, než ji dá do pusy, tak je přesnídávka všude. Několikrát jsem tak  převlékala tričko, ale už jsem ponaučená, že pokud jedeme někam, kde potřebuju, aby alespoň chvíli vydržel čistý 😀 Nedávám ze začátku kapsičky.

    Celkově bych zhodnotila tyto kapsičky jako super, osvěžující a hodnotnou svačinku, mnohdy i pro dospělé :- ))) DĚKUJEME Koníkovi za možnost testování, a budeme se těšit, třeba někdy příště! 🙂

    #test_sunarekcoolovoce  #recenze #zkusenosti_sunarekcoolovoce

    misules4
    Zpráva byla změněna    2. dub 2019    

    Tak nám dneska konečně taky dorazily produkty od Nivea baby. Na vyzkoušení jsme dostaly ochranný krém proti chladu a větru, micerální šampon a micerální gel, pečující olej a krém na tvář, tělo a zadeček. Takže ode dneška testujeme a těšte se na pořádné #recenze.

    A my děkujeme za možnost se zapojit! #test_nivea

    leilunka
    1. čer 2018    Čtené 336x

    Testování a naše zkušenost se Stérimar

    Testujeme Stérimar

    Když jsem se dozvěděla o testování mořské vody Sterimar, hned jsem se hlásila.

    To bylo testování přesně pro mého syna! Zajásala jsem když testování vyšlo i na nás!

    Syn (6 let) netrpí nejspíš žádnými většími alergiemi, ale už delší dobu ho obtěžovalo takový potahování, odkašlávání a celkově takový "neklid" na sliznici. Radila jsem se s jeho obvodní lékařkou, ta to však neviděla jako nějaký problém. Dočetla jsme se že by to mohl být projev alergie na prach, plíseň nebo pyly. To je potahování mě rozčilovalo i hodně psychicky, dokázal to udělat 10 x za minutu, někdy třeba 5x za sebou v 10 ti sekundách, vytáčelo mě to až do běla. 

    Když přišel Stérimar, nečekala jsem doví jaký zázrak, ale opak byl pravdou! Hned jak jsme přišli ze školky, jsem mu Stérimar představila. Poprvé jsem mu ho aplikovala sama. Po chvilce zápasení s vrškem se nám to povedlo. Trocha vody z nosu odtekla, což jsem nečekala, tak pro příště už jsme se vybavili utěrkou nebo kapesníkem hned pod nos.

    Druhý a následující dny už aplikaci zvládal poměrně sám, zmáčknutí bylo trochu těžší, ale přišel na to poměrně brzo. Tak si každé ráno před odchodem do školky udělal rituál... Ze začátku jsme stříkali do nosánku 2 x denně a ani jsem nedutala, když po třech dnech to potahování a odkašlávání téměř ustalo! Teď stříkáme jen 1 x ráno spíš tak nějak na udržovací fázi.  

    Sprej jsem vyzkoušela i já osobně, i když na alergie netrpím, spíš ze zvědavosti, musím říct že však i já jsme cítila takové uvolněné a svěží nadechnutí nosem. Určitě se hodí i na běžnou hygienu nosu.

    V neposlední řadě jsem nadšená z doby použitelnosti, běžné kapky musí člověk po nějakých 3 měsících vyhodit.

    Děkuji za sebe i za syna za toto příjemné testování.Skvělá zkušenost se Stérimar.

    leilunka
    18. kvě 2018    Čtené 346x

    Testujeme Huggies Little Swimmers

    Měla jsem tu možnost testovat s dcerkou plenky a plavky v jednom Huggies Little Swimmers do 15 ti kilo. Jelikož na plavání chodíme pravidelně již téměř dva roky tak jsem testování uvítala! Dcerka plavání miluje a opravdu musím napsat, že v této plence byla jako v bavlnce.


    Plínka se hned nenacucla jako jiné druhy a dcerka mohla poskakovat a blbnout ve vodě bez omezení. U jiných druhů za mnou neustále chodí a popotahuje si právě tu vrstvu mezi nožičkami jelikož ji asi "dře" o stehýnka a špatně se jí chodí. U Huggies Little Swimmers toto nebylo!

    Velkým překvapením pro mě bylo, že plenka se nemusí náročně stahovat přes mokrá stehna, to byl po pravdě vždy boj. Zvláště u období "sama sama". Huggies Little Swimmers mají po bocích rozepínání na takové suché zipy což je perfektní! To oceníte, i když už děti hlásí, že chtějí vykonat potřebu, je to rychlé a výborné řešení!

    V neposlední řadě musím vyzdvihnout veselé barevné motivy, dcerka nechce už nic jiného, než plavečky s Rybou a hlavně u toho i dětičky pěkně vypadají. Za sebe i za dcerku musím opravdu říct, že tyto plenky jsou zatím TOP mezi jinými druhy! A to jsme jich měli opravdu na vyzkoušení už dost.

    Díky za takovouhle možnost testování! Ráda budu tyto plenky mezi maminkami vyzdvihovat.

    Huggies Little Swimmers jsou jedničky!