lagabriella1986
    8. pro 2020    Čtené 111x

    Testování kurzu "Co mám dělat"

    Když jsem se dozvěděla, že jsem byla vybrána na testování kurzu "Co mám dělat", zajásala jsem, protože kurzy, na které jsem byla přihlášena, byly kvůli Covidu zrušeny.

    Kurz MUDr.Knězkové je dle mého názoru dobře sestaven. V části O miminku jsem měla možnost se dozvědět něco o tom, jak vybírat porodnici a pediatra (obojí jsem již měla zařízeno před kurzem a díky videolekci jsem se ujistila, že jsem vybrala dobře). Dále mi přišly velmi přínosné informace o tom, jak probíhá pobyt v porodnici a jaká vyšetření a testy budou mému děťátku provádět. Ohledně kojení mi přišly přínosné tipy, jak řešit novorozeneckou koliku.

    Hlavně jsem se ale zaměřila na část první pomoci dětem. Nadchlo mě, že jsou jednotlivá videa krátká a výstižná, a že k nim je i psaná část shrnující podstatné body. Ujasnila jsem si, kdy je potřeba volat lékaře, kdy to doma zvládneme sami a kdy na nic nečekat a rovnou jet do nemocnice/ volat RZS. 

    Jako dobrý tip jsem vyhodnotila kartu na lednici s čísly na pediatra, zubaře, ORL, TIS (toxikologicko-informační středisko) a také informace co hlásit (důležitější, než věk je aktuální hmotnost dítěte).

    Osobně mě nejvíc zajímalo, jak reagovat na dušení, spolykané předměty a pády. 

    Díky kurzu se cítím víc sebejistě a připraveně, kdyby některá z krizových situací nastala. Kurz se líbil i manželovi, který po očku koukal na videa se mnou. 

    Moc doporučuji všem, kteří stejně jako já razí heslo "Kdo je připraven, není překvapen". Informace jsou snadno zapamatovatelné a názorné ukázky ve videu návodné.

    Doufám, že své nově nabyté znalosti nebudu muset s Karolínkou využívat příliš často. 🙂

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    stenly_l
    2. pro 2020    Čtené 112x

    Niekedy nie je čas na improvizáciu

    Pamäť človeka je veľmi zaujímavá záležitosť. Celú strednú som sa ako žiačka aktívne zúčastňovala na kurzoch a súťažiach prvej pomoci. Samozrejme, povedzme si úprimne, v miere zodpovedajúcej veku a znalostiam. Odvtedy už ubehol dlhý čas, veľa vecí som zabudla, knižky zapadali prachom. No keď som bola prvýkrát vystavená zoči voči potrebe resuscitácie blízkej osoby, všetky tie veci začali fungovať, tak nejak automaticky. Moje telo prestalo počúvať moje vydesené vedomie a niekde z usporiadaných šuflíkov podvedomia vyťahovalo všetky potrebné informácie. 

    A takéto sú aj kurzy prvej pomoci deťom. Sú stručné, jasné a sem tam preložené nejakou vtipnou prupovídkou či príbehom zo života, na základe ktorých si zapamätáte všetko, čo predtým odznelo a ste schopní to z pamäte vydolovať práve vtedy, keď to naozaj potrebujete. Neviem ako u vás, ale u mňa prílišným a dlhotrvajúcim monotónnym prísunom holých faktov, klesá schopnosť koncentrácie. Tieto kurzy sú robené pútavo a tak, aby sa v nich našiel každý rodič. Pri pozeraní jednotlivých videolekcií som nestratila niť na jedinú sekundu.

    Paradox je ten, že zatiaľ čo pri prvom dieťati som to nejakým spôsobom neriešila (človek má tak nejak viac času byť pri ňom stále), pri druhom som si začala stále viac a viac uvedomovať, že by bolo vhodné si vedomosti týkajúce sa prvej pomoci nejakým spôsobom oprášiť. 

    Tieto videokurzy sú presne to, čo som hľadala. Čím staršie dieťa, tým viac zostáva rozum stáť nad tým, čo dokáže vymyslieť. Horolezecká výprava na stromoch, spojená s ochutnávkou bobulí stromu v predzáhradke. Niektoré veci som mala možnosť si rovno otestovať v praxi a bola som za to nesmierne vďačná, teda nie za tú možnosť si to vyskúšať, ale za možnosť mať niekde toho pomocníka a poradcu. Vydesenej sestre, ktorej 6-ročnú dcérku trápilo točenie hlavy po náraze hlavy o ľad na krasokorčuliarskom tréningu, som dokázala fundovane poradiť. 

    Lebo obrovskou výhodou je možnosť sa ku kurzom kedykoľvek vrátiť a pozrieť si, čo vás práve zaujíma. A čo oceňujem najviac, že tieto kurzy dávala dokopy LEKÁRKA a MATKA a z tohto storočia. Žiadne exaktné príkazy a zákazy, len fakty a vlastné skúsenosti. Sú proste zo života. Naviac pani doktorka je aktívna na instagrame ako  @mklife_prvni_pomoc_detem a množstvo ďalších rád sa dozviete aj priamo tam.

    A že to stojí peniaze? Myslím, že hodnota tohto kurzu je nevyčísliteľná. Mne vyhovoval obsah aj forma. A na konci získaná dôvera v seba a v to, že žiadna situácia nie je neriešiteľná. Ruku na srdce, koľko zbytočností čo ste nakupovali ako súčasť výbavičky máte doma, ktoré ste ani nepoužili? A koľko vás to pri tom stálo. Na Vianoce človek rozmýšľa nad darčekmi. Možno práve tento kurz je to pravé orechové, dokonca je možnosť na stránkach ho zakúpiť ako darček. A nielen pre vás, ale aj pre babičky, ktoré majú ten strach už v ťažkých násobkoch.

    Rozhodne doporučujem pozrieť si stránky pani doktorky, kde má o každom kurze niečo napísané, kde sa vám sama predstavuje a ak ešte stále váhate, je možné si po zalogovaní stiahnuť videoukážky oboch kurzov zdarma. A v ČR na kurz „čekáme miminko“ je dokonca možné čerpať príspevok od zdravotnej poisťovne. 

    Takže šup, popozerať si comamdelat.com. Rozhodne neolutujete. A pre tehotné sú skvelé úvodné lekcie kurzu "čekáme miminko", kde sa dozviete, že podceniť prírpavu sa tiež nevypláca. 🙂

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    dominika_c
    1. pro 2020    Čtené 275x

    To, čo by mala ovládať každá (budúca) mamička

    Som nadšená! Maximálne a úprimne! Nie, netestovala som chladničku, vysávač, ani nič materiálne. Ostalo mi však čosi oveľa vzácnejšie a cennejšie. Vedomosti. A nie iba také hocijaké. Vďaka tomuto testovaniu som získala tie najcennejšie vedomosti, akými môže mama disponovať. Ako sa postarať o zdravie svojho dieťaťa a možno aj zachrániť jeho život...

    Každej mamičke zovrie vnútro pri predstave, že by sa jej dieťatku mohlo niečo prihodiť. Že by sa dostala do situácie, kedy bude v ohrození jeho život. Ruku na srdce – viete, ako sa v takýchto život ohrozujúcich situáciách zachovať? Samozrejme, dôležité je takýmto momentom predchádzať. No ešte dôležitejšie je vedieť, ako v prípade potreby reagovať. A preto som vďačná, že som mala šancu absolvovať tento špičkový kurz prvej pomoci deťom, ktorý mi dal istotu a zabezpečil pokoj v duši.

    Kurz je podaný odborne, no zároveň rečou, ktorá je nám taká blízka. Pani doktorka Michaela Knězková, ktorá celý kurz vedie, je totiž sama mamičkou. Kurz je rozdelený na 2 časti – „O našem miminku“ a „První pomoc dítěti“. Poďme sa teda pozrieť, čo môžete v jednotlivých častiach očakávať.

    Prvá časť kurzu „O našem miminku“

    Všetko o bábätku, stručne, jasne, bez omáčky. Ja osobne mám rada štruktúru a jasné pravidlá. Aj recepty mám rozdelené farebne, podľa systému ;) Preto ma potešilo, že kurz je pre lepšiu prehľadnosť rozdelený na 12 samostatných modulov. Pod každou lekciou nájdete úlohy, ktoré sa odporúča vyplniť. Okrem toho tam nájdete zopakovanie toho najdôležitejšieho, ako aj osobné tipy pani doktorky. 

    Okrem praktických vecí, ako výber pediatra či pôrodnice, sa dozviete napríklad aj to, že toľko diskutovaný Vigantol má presne to isté zloženie ako jeho mnohými mamičkami preferovaná alternatíva. Nesmie chýbať ani čarovné (či skôr zakliate?) obdobie šestonedelia či nezmyslené, zastaralé rady o budení každé 3 hodiny. Taktiež sa dozviete viac o kolike, motorickom vývoji detí, očkovaní, febrilných kŕčoch, resuscitácii bábätka či SIDS a monitore dychu – veci, do ktorej sa oplatí investovať. Poznáte, napríklad, desatoro syndrómu náhleho úmrtia, čiže 10 bodov, ktoré je potrebné určite dodržať? Po absolvovaní kurzu budete. 

    Druhá časť kurzu ,,První pomoc dítěti"

    Opäť prehľadné a praktické rozdelenie, tentoraz do 14 modulov. Dozviete sa, ako sa zachovať v prípade rozličných úrazov a nepríjemností. Otrava, alergické reakcie, popáleniny, pády či niečo, čo snáď nebude nikdy potrebné – resuscitácia detí. Každá z videolekcií sa zaoberá jednou témou.

    V oboch častiach na váš čaká mnoho zaujímavých tém, ktoré ocenia nielen prvorodičky. Ja už doma jednu ratolesť mám a aj keď som sa považovala za skúsenú mamičku, zistila som, že sa mám stále čo učiť.   

    „Knihovna“ a „Ke sťažení“ – obsah k prehĺbeniu vedomostí

    Ďalším bonusom sú sekcie „Knihovna“ a „Ke sťažení“, ktoré sú odomknuté až po nejakom čase. Zámerne ich nedostanete odomknuté hneď, aby nedošlo k zahlteniu informáciami. Najprv sa máte plne sústrediť na videolekcie a potom si môžete vedomosti obohatiť prostredníctvom článkov a obsahu v týchto dvoch ďalších sekciách. 

    Ako som už prezradila na začiatku, som nadšená! Celý kurz je zrozumiteľný, praktický, odborný, bez zbytočných omáčok, no zároveň ho vedie pani doktorka tak príjemne, že nemáte problém sústrediť sa a hltáte každé jej slovo. Okrem všetkého o vašom bábätku a toho, ako sa sama zachovať pri úraze, sa dozviete aj to, kedy nečakať a vyraziť k lekárovi alebo volať záchranku. Viete ale, prečo nevolať 112? ;)

    A čo je najlepšie, tento kurz máte vždy po ruke. Prístup do členskej sekcie s videolekciami vám ostáva. A ak aj vy máte občas pocit, že máte deravú pamäť, určite oceníte to, že sa ku kurzom môžete kedykoľvek vrátiť. Pretože pri veciach, ktoré sa týkajú života, platí pravidlo, že opakovanie je matkou múdrosti, snáď stonásobne. Okrem toho je to výborná príležitosť, ako poučiť aj ostatných členov rodiny. Posaďte za notebook aj babku či tatinka!

    Ďakujem, že som mala možnosť zúčastniť sa tohto testovania. A ďakujem MUDr. Knězkovej, že sa rozhodla ísť touto cestou, ktorá má zmysel. Obrovský zmysel. Ak by sa dalo, zaradila by som tento kurz ako povinný pre každú mamičku a budúcu mamičku. Aby každá z nás mala v rukách túto moc. Moc zachrániť život.

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    dominika_c
    Zpráva byla změněna    1. pro 2020    

    Mám pre vás malú večernú anketu za 5 srdiečok ❤ Ako často kontrolujete exspiráciu liečív?

    a) Pravidelne niekoľkokrát ročne.
    b) Raz ročne.
    c) Zvyčajne si koniec exspirácie všimnem až vtedy, keď idem liek použiť.

    Nielen to, že je nutné pravidelne kontrolovať exspiráciu, ale aj to, čo by nemalo chýbať vo vašej domácej lekárničke, sa dozviete vďaka online kurzu Prvej pomoci deťom.

    P.S. A čo by teda nemalo chýbať vo vašej lekárničke? Toto ⬇

    Antipyretiká na zníženie teploty ✅ antihistaminiká ✅ rehydratačný roztok ✅ kvapky do nosa a očí ✅ smecta a aktívne uhlie ✅ nosná voda ✅ gél k ošetreniu povrchových poranení kože ✅

    #test_comamdelat

    dominika_c
    Zpráva byla změněna    30. lis 2020    

    Dnes zmena programu... Teplá deka, horúci čaj a online kurz prvej pomoci deťom ⛑️ Namiesto ďalšieho "časožrútského" seriálu na Netflixe 🙌 Uvítali by ste takúto večernú podívanú, alebo by ste radšej ostali pri nejakom seriáli či filme? :film_projector:

    #test_comamdelat

    janka_jordan
    30. lis 2020    Čtené 65x

    Testování Kurzu: První pomoc dítěti

    Měla jsem to štěstí a byla jsem vybrána mezi ty, kteří mohli otestovat online kurz První pomoci paní doktorky Knězkové. V této době online jsem tuto formu velmi ocenila. 

    Kurz je rozdělen do jednotlivých videí, kde se každé věnuje určitému tématu a to velmi srozumitelně a přehledně. Každé z videí obsahuje velmi hodnotné informace, které jsou podány opravdu velmi dobře srozumitelnou formou. Kurz mě moc bavil a byl pro mne velkým přínosem a moc ráda se k němu budu i vracet. Mám rozhodně pocit větší připravenosti a informovanosti, kdyby v budoucnu nastala situace potřeby. 

    Velmi oceňuji úkoly a shrnutí po každé lekci/videu, kde je znovu uvedeno to nejdůležitější při daném problému. Velmi se mi také líbí možnost Knihovny v rámci kurzu, kde jsou další velmi užitečné články v rámci oblastí a témat k první pomoci miminku a dítěti. 

    Stejně tak možnost stažení souborů je skvělá věc! Zde je možné stáhnout užitečné seznamy, šablony, brožury apod. 

    Ještě jednou moc děkuji za možnost se zúčastnit tohoto testování a rozšířit tak své obzory, informovanost i připravenost. Velké díky patří paní doktorce Knězkové, která tyto videa připravila. Velmi tento kurz doporučuji, ač zároveň sobě i všem dalším přeji, aby nebylo potřeba ho v životě příliš využít! 🙂 

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    spalenka
    30. lis 2020    Čtené 89x

    Testování online kurzů první pomoci dětem od MUDr. Michaly Knězkové

    Každá nastávající maminka řeší výbavičku. Co pro miminko koupit, než se narodí. Na každém druhém seznamu najdete monitor dechu. Přemýšlely jste ale co vlastně dělat pokud se monitor spustí a vy najdete v postýlce dusící se miminko? Na takovou situaci se vás většinou snaží připravit už v porodnici. Jenže tam je většinou spousta nových informací, hormony pracují a může se stát, že si toho moc nezapamatujete. Určitě je dobré být připravená ještě před narozením miminka na různé situace. 

    Nám se bohužel u prvního syna stalo, že se začal dusit, když mu bylo asi 9 dní. Na ten okamžik nikdy nezapomenu. Na vykulená očička, nedýchající dítě a vyděšený manžel. Naštěstí to dobře dopadlo a nám se podařilo malého rozdýchat ještě před příjezdem záchranné služby. Jenže to taky dobře dopadnout nemuselo. A přesně to mě strašilo v druhém těhotenství. Začala jsem vyhledávat různé kurzy, abych na takovou situaci byla příště připravená. Našla jsem online kurzy první pomoci dětem od MUDr. Michaly Knězkové. Pak se na mě usmálo štěstí a měla jsem možnost testování na Modrém Koníku, za což jsem velmi ráda.

    Zpětně musím říct, že ten kurz považuji za velmi dobrou přípravu, ať už v těhotenství, pokud nějaké dítko máte doma, nebo jste babička či chůva, která se často stará o děti. Kurz vede přímo paní doktorka Knězková, je velmi srozumitelný a často doprovázen názornou ukázkou. Velká výhoda online kurzu rozhodně je, že si ho kdykoli pustíte znovu. Třeba jen tu část, kterou si chcete zopakovat. Protože opakování je matka moudrosti 😊. Po zakoupení kurzu máte doživotní přístup ke kurzům. Zároveň pokud máte jakékoli dotazy, není problém paní doktorku kontaktovat a na cokoli se zeptat.

    Obrovskou výhodou tohoto kurzu je jeho komplexnost. Provází vás už v průběhu těhotenství, psychosomatickým vývojem miminka, očkováním až po první pády, popáleniny, úrazy. Dostanete doporučení co s sebou brát v lékárničce na výlety, nebo jak se snadno lokalizovat v případě, že budete potřebovat pomoc IZS.

    Zároveň považuji za velmi užitečnou zmínku o produktech, které naopak vůbec nepořizovat. Víte například proč nepořizovat koupací kyblík, i když si ho každá druhá maminka nemůže vynachválit? Nebo jak vybrat botičky pro první krůčky a kdy už jsou opravdu potřeba? To vše a mnohem víc se v kurzu dozvíte. Bude to v podstatě takový průvodce, který vám dá jistotu, že za každé situace dokážete zareagovat.

    Pokud stále ještě váháte, je možné si pustit ukázku zdarma a celý kurz je možné shlédnout i s anglickými titulky 😊. Kurz je navíc možné uhradit i přes zdravotní pojišťovnu.

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    zuzkavalj
    30. lis 2020    Čtené 81x

    Kurz První pomoc dítěti

    Před 14 dny jsem měla to štěstí a byla jsem mezi těmi, kteří měli tu možnost otestovat online kurz paní doktorky Knězkové. Musím říct, že osobně dávám přednost online kurzům, takže mi tato forma maximálně vyhovuje. Možnost kdykoliv sledování přerušit, kdykoliv se k němu vrátit a odkudkoliv, je pro uživatele maximálně pohodlná. 

    Samotný kurz je koncipován věcně, přehledně a podává informace srozumitelně, každý si z něj odnese opravdu hodnotné informace. Samotnou mě překvapilo, jak mě kurz bavil a jaký pocit ve mě nechal. Cítím se klidnější a věřím, že v případě potřeby budu vědět co dělat. K čemuž doufám nedojde. 🙂

    Navíc je v kurzu k dispozici knihovna, článek pro každý měsíc je skvělý nápad. A soubory ke stažení jsou bonusem, který věřím bude velmi užitečný. 

    Za mě tedy palec nahoru, kurz mohu jen doporučit a paní doktorce velmi děkuji za natočení kurzu. Dál už jen můžu každému popřát, aby si tento kurz užili a vlastně ho nikdy nepotřebovali. 🙂

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    tangerina
    28. lis 2020    Čtené 323x

    Úrazy už mě nezaskočí

    Po narození syna jsem byla nejšťastnější maminka na světě. Ale samozřejmě se štěstím přišly i obavy, zda se o něj dokážu postarat za každé situace. Například jsem pečlivě studovala návod na monitor dechu a modlila se, aby nikdy nespustil alarm. Jakmile syn začal chodit, tak to začalo, přišly první pády. Upřímně jsem si přišla jako nejhorší máma na světě, že nedokážu pádům zabránit. Bohužel asi samy víte, že kolikrát těm situacím fakt zabránit nejde. No a nejlepší je v tu chvíli být připravená a umět na takovou situaci reagovat, bez zbytečné ho stresu a hysterie. 

    Díky Modrému koníku jsem se dostala k online kurzu První pomoc dítěti, který zpracovala MUDr. Michaela Knězková. Díky tomuto kurzu jsem najednou získala pocit, že dokážu dítěti okamžitě pomoci. Samozřejmě, jako každá máma si přeju,abych znalosti získané na kurzu nikdy nemusela použít, nebo alespoň ne v ty život ohrožujících situacích.

    Kurz je zpracovány tak, aby byl pro maminky praktický a užitečný a hlavně srozumitelný, aby každá máma, táta, ale i babička zvládla základní první pomoc doma. Kurz je rozdělen do tzv. modulů, ke kterým se maminka může kdykoliv znovu vrátit. Kurz je věnován jak části první pomoci miminku, tak pak první pomoci větším dětem. V části o miminku je  celkem 12 videolekcí.  V této části se maminky dozví např. jak vybrat pediatra a porodnici, o  motorickém vývoji dětí, o  monitoru dechu a a vsemi maminkami obávanému syndromu náhlého úmrtí, dále o očkování, febrilních křečích, teplotách i samotné resuscitaci kojenců, která je zásadně odlišná od větších dětí.

    V části první pomoc dítěti je celkem 14 videolekcí. Zde se dozvíte, jak třeba  postupovat při úrazu, otravě  nebo popáleninách, které se u dětí velmi často stávají a mívají kolikrát fatální následky.

    Za sebe hodnotím kurz velmi pozitivně, je zpracován velmi srozumitelně, takže laik opravdu pochopí, co v dané situaci rychle udělat.

    Po absolvování kurzu vám zůstane přístup do členské sekce natrvalo, takže se ke kurzu a jednotlivým lekcím můžete kdykoliv vrátit a zopakovat si svoje znalosti.

    Sama doufám, že nebudu některé znalosti muset v praxi použít.

    Velmi ráda  tento kurz doporučím i ostatním rodičům a i prarodičům.

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    triskova_v
    25. lis 2020    Čtené 327x

    Kdo je připraven, není zaskočen

    Měla jsem možnost zapojit se do testování online kurzů první pomoci od doktorky Knězkové. A musím říct, že to byl smysluplně strávený čas

    Kurz je rozdělen na dvě části. Je podaný příjemnou formou, a paní doktorka se příjemně poslouchá. 

    O miminku

    1) Videolekce

    První část kurzu obsahuje 12 krátkých videolekcí. Každá zaměřená na jednotlivé téma, jako je Výběr pediatra, Porodnice, Co čekat za vyšetření po porodu, Monitor dechu, Motorický vývoj do 1 roku, ale třeba i Febrilní křeče či Resuscitace dítěte. Prostě vše co vás napadne od pozitivního těhotenského testu, až do roku dítěte. 

    2) Knihovna

    Tady najdete další informace, které se můžou hodit. Například Trable s prvními zoubky, Zavádění příkrmů nebo jak vybrat První botičky. Bohužel mám články uzamčené až do 30.11. (kvůli tomu aby nedošlo k přehlcení informacemi a ty byli dávkovány postupně).

    3) Ke stažení

    Po uvolnění knihovny se uvolní další obsah, který by měl sloužit k přehledu či zopakování toho, co jsem se v kurzu dozvěděla. 

    První pomoc

    1) Videolekce

    Druhá část kurzu obsahuje 14 videolekcí. Jejich délka bývá v průměru kolem osmi minut. Nejdelší a nejnáročnější je Resuscitace. Paní doktorka se zabývá v každém videu jedním tématem. Například se jedná o Spolknutí hraček, Popáleniny, Otravy, nebo Alergické reakce. 

    2) Knihovna

    Zde najdete 12 článků - na každý měsíc v roce jeden. Vždy je tematicky zaměřený, srozumitelně napsaný. Jako prosincový článek tu máme Nástrahy adventu - Co dělat když dítě ochutná vánoční hvězdu, kam volat v případě nejasností (Toxikologicko - informační středisko (TIS) +420 224 91 92 93 - linka dostupná 24 hodin denně). Kdy si dávat pozor na med a ořechy v cukroví a hlavně pozor na kosti v kaprovi. V každém článku je proklik na jednotlivé lekce První pomoci, aby jste si jí kdykoli mohli připomenout. 

    3) Ke stažení

    Bohužel ani zde se mi ještě neodemkl obsah ke stažení. 

    Shrnutí

    + Ucelené informace o první pomoci na jednom místě,

    + přehledná a přiměřeně dlouhá videa,

    + možnost pustit si videa několikrát za sebou, i po delší době,

    + možnost pustit videa manželovi i hlídacím babičkám,

    + nemusíte nikam jezdit, ale videa zkouknete i v pyžamu,

    - cena je vyšší, ale peníze investujete do sebe, svého vzdělání a zdraví svých dětí.

    Za mě se kurz určitě vyplatí. Paní doktorka má svou facebookovou skupinu, kde jsem zaznamenala, že celkem rychle odpovídá na dotazy. Sice jsem poctivě koukala, ale i tak doufám, že nikdy nebudu potřebovat nasbírané informace. 

    #test_comamdelat #recenze #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    Dnes jsem shlédla další videa z online kurzu první pomoci. Tentokrát se týkaly přímo konkrétním tématům, jako jsou popáleniny, úrazy a pády, krvácení. A odnáším si spoustu skvělých poznatků. Také mne velmi zaujala lekce o Laryngitidě a febrilních křečích. V dalších lekcích jsem také posunula své znalosti ohledně problémů s hmyzem a klíšťaty. Děkuji paní dr. Knězkové za zpracování videí i postupů. Cítím se být díky tomu více připravená! 🙂
    #test_comamdelat

    michaelllas
    25. lis 2020    Čtené 290x

    Štěstí přeje připraveným...

    Nejhorší představa je pro mě ta, že by se někdy mé děti dostaly do situace, kdy by byl ohrožen jejich život. Určitě se všechny shodneme na tom, že nejlepší je umět takovým situcím předcházet, ale bohužel, ne vždy můžeme nastalé okolnosti ovlivnit. Být v tu chvíli připravená a umět takovou situaci řešit, je pro mě k nezaplacení. 

    Díky online kurzu ,,První pomoc dítěti", který jsem absolvovala u MUDr. Knězkové, jsem získala pocit jistoty, že dokážu svým dětem pomoci. I když pevně doufám, že celý kurz mi bude nakonec úplně k ničemu a první pomoc nebudu muset nikdy v životě nikomu dát. 😉

    Jak kurz probíhá?

    Kurz je postavený tak, aby byl pro nás maximálně praktický a užitečný nám, maminkám. Celý kurz je situovaný tak, abychom zvládly první pomoc samy doma s dítětem. Kurz je rozdělen do samostatných modulů, které si pak můžete kdykoliv znovu přehrát:

    Ukázka z části ,,První pomoc dítěti" -  celkem 14 videolekcí. V této části se dozvíte nejen důležité kontakty, které je dobré mít uložené v telefonu. Ale především to,  jak postupovat při úrazech, otravách a ,,nehodách", které se u dětí nejčastěji stávají. Včetně resuscitace dětí...

    Ukázka z části ,,O miminku " -  celkem 12 videolekcí.  V této části se nastávající i   zkušené maminky dozví spoustu užitečných informací. Paní doktorka se zde věnuje například výběru pediatra a porodnice, motorickému vývoji dětí, monitoru dechu a SIDS, očkování, febrilním křečím, teplotám i resuscitaci kojenců...

    Celý kurz je podaný srozumitelně, jednoduše, bez zbytečného povídání. Zároveň jsem se v něm dozvěděla mnoho zajímavých informací.  Pro mě, jako mámu bez zdravotnického vzdělání, byly všechny rady a postupy pochopitelné.

    Po absolvování kurzu vám zůstane přístup do členské sekce trvale, takže se budete moct k lekcím kdykoliv vrátit. Na webu www.comamdelat.com, kde kurz probíhá, jsou také pravidelně zveřejňovány novinky.

    Tímto moc děkuji paní doktorce Knězkové  a #konik_testuje  za možnost tento kurz absolvovat. Velmi ráda  tento kurz doporučím i ostatním rodičům.

    #test_comamdelat #recenze #muj_tip #tip #zkusenosti_online_kurz_prvni_pomoc_detem

    Děkuji za možnost být u testování online kurzu první pomoci dr. Knězkové! Jako budoucí maminka bych chtěla být připravena na všechno a vždy poskytnout tu nejlepší pomoc svému dítěti. Díky tomuto kurzu a prvním lekcím jsem nyní mnohem více připravena.
    Paní doktorka vše velmi srozumitelně a jasně vysvětluje. V této situaci, kdy ani není možné kurzy osobně navštěvovat jsem za tuto variantu velmi vděčná a moc se těším na shlédnutí dalších lekcí. 🙂
    #test_comamdelat

    michaelllas
    Zpráva byla změněna    23. lis 2020    

    Jako máma na rodičovské, která si nemůže dovolit jezdit na celé dny mimo domov, si online kurzy nemůžu fakt vynachválit👍

    Letos jsem o spoustu příležitostí skrz koronavir přišla, ale na druhou stranu jsem další příležitosti dostala 🙂 Mohla jsem absolvovat kurzy a konference, které bych si jinak nemohla z časových a finančních důvodů dovolit. A trošku doufám, že někteří odborníci a organizace u této formy kurzů částečně zůstanou i po překonání téhle šílené doby.

    Jeden z kurzů, který jsem za poslední týden absolvovala je kurz ,,První pomoci dětem“ od paní doktorky Knězkové. A i když jsme si první pomoc nemohli vyzkoušet ,,na živo,, paní doktorka má kurz podaný takovým způsobem, že to vlastně vůbec nevadí 🙂 Já se teď díky kurzu cítím v mnoha věcech jistější a věřím, že bych první pomoc u svých dětí zvládla. I když doufám, že to nebudu opravdu nikdy potřebovat.

    Další část kurzu obsahovala videolekce ,,O miminku“, která obsahuje také spoustu užitečných informací, jakoje výběr pediatra, očkování, monitor dechu, problému i miminek – průjmy, teploty, febrilní křeče… Také samozřejmě první pomoc miminkům – jak provést resuscitaci a jak postupovat např. při vdechnutí příkrmu.

    Pokud nad tímto kurzem také uvažujete, jděte do toho. Nebudete litovat 😉

    A co vy? Už jste někdy absolvovali nějaký online kurz, nebo tento způsob kurzů není nic pro vás?

    #test_comamdelat

    #test_comamdelat Celý test za mnou, musím říct, že poslední lekce ohledně resuscitace ve mě nechaly, jak strach, tak získání jistoty, že takovou situaci budu schopna v případě potřeby zvládnout. Vše krásně, přehledně popsané, moc děkuji za tuhle příležitost 🙂

    Přiznám se, že nejdůležitější lekce z celého kurzu první pomoci dětem byla ta, ve které se řeší dušení a resuscitace kojenců. Bohužel se nám to totiž s prvním synem stalo, vypadalo to špatně a pro mě to byl rozhodně nejhorší zážitek v životě. Osobně mám také raději kurzy, kam je možné dojít osobně, ale tady konkrétně hodně oceňuji to, že si lekci kdykoli mohu pustit znovu a vše si zopakovat. Lekci o dušení jsem si pro jistotu pustila dvakrát a před porodem si to určitě zopakuji znovu. Zároveň velmi oceňuji lekci o motorickém vývoji dítěte, kde dopředu budete znát přirozený vývoj dětí od novorozence. Maminky také často pořizují spoustu zbytečných a vyloženě škodlivých věcí, které dítěti mohou při vývoji uškodit. Máte doma například chodítko, nebo nachystané krásné, ale pevné a tvrdé botičky, aniž by jste věděly jakou bude mít Vaše miminko nožičku? V kurzu se mimo jiné dozvíte, proč je to špatně a jak své peníze a čas investovat lépe 🙂
    #test_comamdelat

    #test_comamdelat Dnes jsem si zopakovala téma pádů, odřenin a úrazů. Zajímavé bylo zjistit, jak můžu i já zachránit dítěti vyražený zub a jak vyhodnotit, který pád už je k návštěvě lékaře a kdy je to ještě ok. A jeden tip pro masivní krvácení - nikdy nepoužívejte k zastavení velkého krvácení savé materiály (ručníky apod.)... dítě vám může vykrvácet do nich. A jedna otázka pro maminky - nosíte u sebe malou lékárničku? A pokud ano, co v ní?

    Dnes večer se chystám na první lekce z kurzu první pomoci pro miminko. Přece jen druhé mini na cestě, tak je třeba být připravena na všechno. Ale jinak doufám, že nikdy nebudu potřebovat,ale je dobré vědět, co mám dělat.
    #test_comamdelat

    #test_comamdelat Tak už mi zbývá pár posledních lekcí, jsem vážně moc ráda, že mě k testování vybrali. Lekce jsou jasně srozumitelné, paní doktorka je velmi sympatická, vše mi krásně zůstává v hlavě 🙂 Určitě kurz doporučím 🙂

    Berete na procházky a výlety s dětmi s sebou lékárničku?
    Nebo to jsem vážně takový exot jenom já? 😃

    Mně se vždycky kamarádky smály, že nejsem normální 😀 A tahám s sebou půl nemocnice 😃 Ale ne jednou jsem na hřišti ošetřovala cizí děti 😉
    Takže pokud vím, že jdeme na delší procházku/hřiště dál od domu, vždycky beru s sebou maličkou lékárničku.

    Na kurzu paní doktorky Knězkové se mimo jiné také dozvíte, co by měla taková lékárnička na výlety obsahovat. Jedna celá lekce je dokonce věnovaná lékarničce, kterou bychom měli mít doma. Paní doktorka v lekci také popisuje a vysvětluje, na co který konkrétní lék/produkt použít.

    Lékarnička na procházky a výlety, kterou paní doktorka doporučuje:

    - náplasti - klasické lepící pásky a kloubní
    - dezinfekce, která nepálí (Asept, Detol, Neocide, Alfasilver…)
    - anthistaminika proti alergickým reakcím ( Fenistil, Zyrtec, Zodac—kapky/gely)
    - na klíšťata ( uchošťoury, pinzeta)
    - gumové rukavice (pro svou ochranu)
    - jemný kartáček na dětské zoubky, kdyby bylo třeba ránu očistit ( kamínky, hlína atd..)

    Já s sebou nosím ještě navíc:

    - gázové polštářky
    - zmrazovací sprej na klíšťata
    - náplast ve spreji

    #test_comamdelat

    Také máte od malinka zafixováno, že když dítě sní, vypije něco, co nemá (např nějaké bobule, nebo saponát a pod.) , musíte hned vyvolat zvracení? Tak v online kurzech první pomoc dítěti se mimo jiné dozvíte, proč to rozhodně sami nedělat. Velmi oceňuji, že Vám dají opravdu podrobný návod co v krizové chvíli udělat, jak se zachovat. Věřím, že teď už určitě žádnou velkou chybu neudělám, pokud se do nějaké takové situace dostanu. A maminky moc dobře ví, jak je to jednoduché a že stačí opravdu vteřinka a může jít o zdraví, nebo o život. 🚑💉💊
    #test_comamdelat

    #test_comamdelat Shlédnuto několik prvních lekcí a jsem ráda, že tento kurz vznikl! Paní doktorka předává informace přehledně, jasně a líbí se mi i tipy, jak se například lokalizovat v přírodě pro RZS, je-li třeba zavolat a nemám-li v telefonu aplikaci Záchranka... Lekce sleduji postupně a s časovým odstupem, abych si zapamatovala co nejvíc - což je výhoda on-line kurzu, že si to mohu rozvrhnout podle svých sil a časových možností 😉

    #test_comamdelat Shlédnuto devět lekcí a musím říct, že jsem nadšená 🙂 Už teď jsem se dozvěděla spoustu nových věcí a působí to na mě uklidňujícím dojmem 🙂

    Dnes mám za sebou další lekci z online kurzu první pomoci. Vzhledem k tomu,co je u nás teď aktuálním tématem, vybrala jsem kapitolu o padech. Teď už vím,co mám dělat.

    Když je dítě po pádu v bezvědomí, vždy k lékaři.
    Když zvrací, vždy k lékaři.
    Změna chování, velké krvácení z hlavy, vždy k lékaři.

    #test_comamdelat

    Po 9ti měsících těhotenství si domů přinesete ten největší dar ze všech - Vaše miminko. Ale co teď? Začne kolotoč přebalování, krmení, uspávání a pod. co když ale dojde na situaci, kdy bude Vaše dítě potřebovat rychlou pomoc? Zvládnete včas a správně zareagovat? Já si tím rozhodně jistá nejsem a tak jsem velmi ráda, že se mohu zapojit do testování online kurzů první pomoci dětem. Moc se na to těším a věřím, že mi to přinese velmi užitečné rady. Tak vzhůru za dobrodružstvím. 🙂

    #test_comamdelat