mazeret
    27. led 2022    Čtené 113x

    HiPP jako na zavolanou

    Abych pravdu řekla, tohle testování bylo opravdu jako na zavolanou. Ve chvíli, kdy jsem psala komentář k zájmu o testování, ani mě nenapadlo, jak se nám to bude hodit 😀
    Našemu Tonymu bylo tou dobou nějakých 5,5 měsíce. Já začala cítit, že Toník je při plném kojení opravdu hladový a už jsem začala být hodně vyčerpaná z kojení (OPRAVDU!) co hodinu. Při očkování u paní doktorky jsme kontrolně převážili a opravdu bylo na čase přidat. Takže nás čekalo intensivní výkrmna - příkrmy a aspoň 1-2 lahve denně. Toníkovi opravdu vše zachutnalo, jak první zeleniny, tak mléko z lahve. Byla na něm vidět opravdu spokojenost. A na mě taky (na mé hlavě, že nemusím co hodinu někde dřepět u kojení).

    Ještě poznámka. Jsem velký fanda kojení, starší dceru jsem kojila 1,5 roku a v životě mě něco takového nenapadlo 😀
    No a na vánoční svátky jsme vyrazili do jizerských hor. A báječný, Toník si 25.12. rozmyslel, že moje bradavka je naprosto odporná věc. U prsa měl hysterické záchvaty a prostě se nenapil. Jenže sebou jsme měli UM jen na pár dní na ty 1-2 lahve denně. A jak známo, 25.12. je prostě VŠUDE zavřeno. Vyslala jsem manžela, aby něco sehnal. Naštěstí u vietnamců měli nejmenovanou nejznámější značku UM. No trochu jsem se zděsila složení - proč je tam proboha cukr?? Ale co, nedalo se jinak. Přežil, my tak. Nicméně bradavky se nedotkl,odsáté mléko to jo... 😀 Jenže to v běžném provozu nejsem schopná praktikovat.

    A o pár dní později přišla zpráva, že jsme byli vybráni na testování HiPP!!! Olé. No fakt jako na zavolanou. Testovali jsme poctivě a do dna.

     Na první dobrou musím říct, že HiPP má super obšancované porodnice, protože to je asi první značka se kterou se každá maminka potká, většinou dostane vzoreček už tam 🙂 Ale díky za ně.

    HiPP na mě vždycky působil jako dobrá značka, s historií a ověřenou kvalitou. Ostatně, možná Vám taky v hlavě zní ta "krásná" němčina: "Za to ručím svým jménem" 😀
    Za co bych dala ještě plusové body je za balení. Když se rozhlídnete v cenové kategorii HiPP vidíte samé "exklusivní obaly" - plechovky. Jo, jsou fakt praktický, ale vážně je potřebuju kupovat pokaždé? Ne, fakt ne. Protože každou tu krásnou plechovku si poctivě zaplatíte. Z čehož vyplývá, že když má HiPP "levnější" - papírový obal, bude obsah kvalitnější. Plechovku používám na doma jen jednu a nepotřebuju mít pokaždé novou!
    Ocěňuju rozpustnost, jen vyjímečně jsem musela rozmíchat ještě lžičkou třeba.
    Fandím tomu složení. Možná by nebyla marné, kdyby se dělalo z plnotučného mléka. Ale nejsem nějaký odborník. Našemu Tonymu to jede i tak. respektive, on teda zatím zpracoval bez ztráty kytičky všechny možné značky 😀

    A poslední plusy jsou za to, že je HiPP dostupný ve všech větších obchodech, lékárnách a drogeriích a díky tomu jde vychytat i za dobrou cenu 🙂
    Takže děkujeme za možnost vyzkoušet.
    Jo a jestli jste dočetli až sem, mám bonusovou informaci. Víte, že to proklatě levné UM privátní značky Teta drogerie BEBEVITA, že to vyrábí HiPP?? Jo,mým laickým okem je tam navíc asi jen škrob. Ale dobré vědět 🙂

    Jestli máte zkušenost s Hippem, nezapomeňte jí taky napsat klidně níže ->

    https://www.modrykonik.cz/recenze/hipp-bio-combiotik/23
    #test_hipp3 #recenze

    tangerina
    18. led 2022    Čtené 79x

    Testování HiPP BIO Combiotik

    Děkuji za možnost otestovat umělé mléko HiPP BIO Combiotik, balíček přišel dle domluvy a plus velmi milé překvapení, že krabice s mlíčkem přišly 4 a ne jedna, jak jsem původně očekávala.

    A teď k samotnému hodnocení testovaného produktu.

    Balení:

    Obal se mi velmi líbí, krásná a jednoduchá grafika, vše podstatné uvedeno na obalu, takže není třeba hledat další informace. Papirova krabice se mi svým způsobem v podstatě líbí, ale provedení mi naprosto nevyhovuje. Myšlenka, že každou odměrku hezky zarovnáte o speciální, k tomu určený okraj, je perfektní ale k dokonalosti chybí lepší volba materiálu. Musíte totiž neustále manipulovat se sáčkem uvnitř. Stále rozlepovat a zalepovat, vyrovnávat pytlík až k okraji aby prášek při zarovnávání padal zase zpět kam má, a zastrkávat odměrku do možná dobře myšleného otvoru, ale úplně nepoužitelného.

    Za mě tedy velké mínus že těchto důvodů:

    1) lepítko brzo přestává lepit, protože se na něj samozřejmě chytá mléčný prášek

    2) ať už vyrovnáte ten stokrát přehnutý a pomačkaný sáček sebelépe, vždycky se prášek vysype mimo a dochází tak ke zbytečným ztrátám

    3) na odměrce po pár dávkách zůstává prášek nalepený, takže si ho zase sypete všude po krabici. Celé balení je pak nevzhledně "špinavé" včetně odměrky v díře na kraji.

    Ideálním řešením se tak jeví presypani do plastové provedení krabice, kterou jsem dostala jako dárek v porodnici. 

    Příprava mléka:

    Tak tohle pro mě byla pro mě velká změna, obvykle je příprava mléka o dost jednodušší Jsem zvyklá (u mlíček jiných značek) vzít převařenou vodu, ohřat ji na 40°C, nasypat prášek, zatřepat a je hotovo. Postup u HiPP je z mého pohledu složitější a já ho dodržela snad jen ze začátku, pak už nebyl ani čas ani nálada 🤣 ale nerekla bych, že by na chuti mléka byla trochu jiná příprava znát.

    Chuť mléka:

    Myslím, že malému mlíčko chutnalo. Od první lahvičky neměl problém. Vypil vždy vše, co jsem připravila a spokojeně usnul. I já ochutnala a přišlo mi dobré, žádná pachuť.

    Složení:

    Na složení jsem byla obzvlášť zvědavá, protože všechny složky jsou eko zemědělství mě ještě víc potěšilo. Nejsem žádná "BIO matka", ale líbí se mi přístup společnosti k získávání surovin 

    I podpora imunity v tomto zimním období pro mě byla taky důležitým bodem. Porovnala jsem si tedy složení mléka HiPP s jinými mléky a došla k závěru, že je naprosto stejné, ale s tím, že v mléku HiPP je "všeho víc". Všech vitamínů, stopových prvků, minerálů a ostatního je v mléku obsaženo o nějaké to procento navíc oproti konkurenčním značkám.

    Já musím ještě na závěr recenze říct, že syn netrpěl žádnými střevními obtížemi a mlíčko krásně přijal.

    Chtěla bych zároveň ještě jednou moc poděkovat za možnost testování.

    konik_testuje
    11. led 2022    Čtené 6882x

    Od kojení ke kojenecké výživě HiPP

    Vhodná doba pro přechod na umělou kojeneckou výživu je u každého děťátka jiná. Co se pro rodiče nemění, je vybírání toho nejlepšího, co svému dítěti místo mateřského mléka nabídnou. V redakci se nám naskytla možnost otestovat novinku mléčné kojenecké výživy HiPP 2 BIO Combiotik®. Pojďte se podívat, jak obstálo toto mléko u našeho malého redakčního gurmána.

    Upínala jsem se na to, že našemu děťátku poskytnu to nejlepší a budu kojit. Bylo to pro mě velmi důležité. Mám obrovské štěstí, jelikož se mi to podařilo. Porodní váha malého byla pěkná, hezky se přisál už po narození a vypadalo to idylicky. Na spuštění laktace jsme si museli však chvíli počkat. Cestou z porodnice jsme navštívili lékárnu. Potřebovala jsem cítit jistotu, že pokud nebudu mít dostatek mléka, máme kvalitní alternativu.

    Možná to bylo tulení nebo bylinky - doma se to vyřešilo za nás a my jsme první kojenecké mléko vyzkoušeli jenom pár dní a přešli jsme na plné kojení. Ze zařazení umělého mléka jsem neměla výčitky. Tušila jsem, že se laktace teprve rozjíždí. A i kdyby náhodou ne – svět se nehroutí. Umělé mléko synovi zachutnalo. Vypadal, že nestrádá a s dokrmováním nebyl nejmenší problém. I zpětně tento krok hodnotím kladně. Ke spuštění laktace je zapotřebí kojení, ale když si dítě nevezme, co potřebuje, je skvělé mít po ruce značku, které důvěřujete.

    Čas běžel a já jsem na svém těle cítila, že by bylo dobré poohlédnout se po vhodné náhradě za kojení. Testování HiPP 2 Bio Combiotik®23 s novou vylepšenou recepturou bylo skvělou příležitostí zjistit, zda je malý připraven vzdát se postupně mateřského mléka. K této značce výživy pro děti jsem měla plnou důvěru. První naše zkušenost dopadla dobře.

    Složení mléka pro mě bylo důležité a vás jistě také zajímá, v čem je výjimečné. HiPP je pro mě kvalitní a (snad desítky let) ověřený výrobce, který se dlouhodobě inspiruje mateřským mlékem, pro mě tím nejlepším možným vzorem. Obsahuje probiotika a prebiotika. Vítám i přidané potřebné vitamíny. Jejich nejnovější receptura mléka, kterou jsme vyzkoušeli, je navíc obohacena o naštěpenou formu kyseliny listové. Já sama ji užívala, už když jsem byla se synem těhotná. Kyselina listová je ale neméně důležitá i po narození (tedy nejen v těhotenství, jak nám je vštěpováno do hlavy), a to hlavně prvních pár let, kdy se předpokládá, že hlavním zdrojem vitamínů je mléko – ať mateřské nebo náhradní. Jak jsem se dočetla, výhoda již naštěpené formy je pak v tom, že organismus ji hned dokáže využít, aniž by ji musel nějak složitě přeměňovat. Jednoznačně změna, kterou pozitivně kvitujeme! Co víc si přát ve výživě vhodné pro zdravý růst a správný vývoj svého miminka.

    HiPP 2 BIO Combiotik® je pokračující kojenecké mléko a je vhodné pro děti od ukončeného 6. měsíce. V tomto věku už i kojené děti začínají se smíšenou stravou. My jsme tuto věkovou hranici překročili už před nějakým tím měsícem, a jelikož plánuji kojit zhruba do 1 roku, chtěla jsem vybrat vhodnou náhradu již nyní. Začínáme postupným přechodem od kojení ke kojeneckému mléku.

    Příprava mléka není nic složitého. Používám čerstvou kojeneckou vodu, kterou prvně převařím. Po vychlazení na požadovanou teplotu 40-50°C přidám odměrkou mléko a lahvičku zavřu a protřepu. Mléko se hezky rozmíchá. Otvírám uzávěr a při zchladnutí na teplotu těla (37° C) je mléko připraveno. Teplotu kontroluji na vnitřní strane zápěstí, ale je možné ji přesně ověřit i teploměrem. Mléko připravuji vždy čerstvé a hned jej podávám svému hladoši. 

    Nejdůležitější při přechodu na náhradní kojeneckou stravu je názor malého strávníka. My rodiče můžeme vybírat, jak chceme – důležité je, aby mléko zachutnalo. U nás to bývá zřejmě velmi výjimečný chuťový zážitek, protože mléko je za chvíli v bříšku a syn většinou blahem usne. A co víc – začal se díky podávání mlíčka před spaním budit jen jednou za noc. Mám pocit, že i trávení je na tom mnohem lépe. Ačkoliv se snažíme podchytit to ze všech stran, víme, že prebiotika a probiotika jsou pro střeva velmi důležitá a podpoří dobré trávení.

    Kromě spokojeného a plného bříška  na zavedení mléka ve vylepšené kombinaci složení oceňujeme následující:

    • Zlepšení zažívání – po zavedení příkrmů jsme bojovali se stolicí, nyní vidím velké zlepšení.
    • Jistotu, že kyselina listová (ta v naštěpené formě) je pro malé tělíčko účinná hned, protože ji nemusí složitě přeměňovat.
    • Objevení alternativy ke kojení, která vyhovuje jak mamince, tak miminku. Již nic nebrání tomu definitivně přejít od kojení na mléčnou kojeneckou výživu, jakmile na to budeme oba připravení.

    Ať už maminka kojí, nebo nekojí, všichni kojenci mají jedno společné. Významnou část jejich stravy tvoří mléko - mateřské nebo náhradní kojenecké mléko. Nás by zajímalo, jak často se vaše miminka dožadují kojení nebo lahvičky. Podělte se s námi v komentáři a my vám pošleme 3 srdíčka.

    Pro všechny maminky, které by rády vyzkoušely pokračovací mléka HiPP 2 BIO Combiotik® jsme si připravili testování, do kterého se zapojit můžete zde:
    https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/zkusenosti-s-pokracovacimi-mleky-hipp-2-k2rbq1/

    #test_hipp3

    konik_testuje
    20. pro 2021    Čtené 621x

    Zkušenosti s pokračovacími mléky HiPP 2 BIO Combiotik®

    Všechny zajisté víme, že kojení je ten nejpřirozenější způsob výživy kojenců, který dodává děťátku vše potřebné ke správnému vývoji. Nicméně, ne každá maminka kojit může, ne každá kojit chce, ať už jsou její důvody jakékoli. 

    Pro nekojící maminky je výběr ideálního kojeneckého mléka jedním z nejnáročnějších úkolů, které mateřství přináší. Pečlivě studují složení, zkoušejí, jak jejich děťátku „sedne”, jestli mu chutná… Je to hotová věda, to nám určitě většina dá za pravdu. I to je důvod, proč jsme se rozhodli vám dát možnost vyzkoušet pokračovací kojenecká mléka HiPP 2 BIO Combiotik®.23

    Co budeme testovat

    Pro společnost HiPP je při vývoji kojeneckých mlék vzorem mateřské mléko. Neustále ji inspiruje a posouvá dál při vývoji nových receptur, aby miminka dostala vše potřebné pro jejich zdravý růst a vývoj. 

    HiPP 2 BIO Combiotik® s novou vylepšenou recepturou je jediné kojenecké mléko s kyselinou listovou v již naštěpené formě, v jaké ji miminko dosud získávalo jen z mateřského mléka.

    Kyselina listová je důležitá nejen v těhotenství, ale i v prvních letech vývoje dítěte. Pro lidské tělo je však účinná jen pokud ji umí správně přeměnit. Již naštěpenou kyselinu listovou dokáže každé miminko snadno využít.

    Nová receptura HiPP 2 BIO Combiotik® s kyselinou listovou v již naštěpené formě zachovává i unikátní kombinaci PROBIOTIK® a PRAEBIOTIK® dle inspirace mateřským mlékem:

    • Kyselina listová v naštěpené formě - Metafolin®*: bioaktivní zdroj prémiové kyseliny listové v naštěpené formě. Pod touto ochrannou známkou farmaceutické společnosti Merck se používá již řadu let bezpečně a ověřeně v doplňcích stravy pro těhotné a kojící.

    PROBIOTIK®: mléčné kultury L. fermentum, které se přirozeně vyskytují v mateřském mléce. Mateřské mléko přirozeně obsahuje probiotické kultury – v individuální variabilitě a množství.

    PRAEBIOTIK®: galaktooligosacharidy GOS z BIO laktózy.

    • Pro podporu správné funkci imunitního systému obsahuje také vitamíny C a D**

    Vyrobeno v souladu s přírodou

    Vysoká BIO kvalita převyšující požadavky kladené EU na BIO produkty.

    Kartonový obal mlék s FSC certifikací (Forest Stewardship Council), což znamená, že papír na jejich výrobu pochází ze šetrně obhospodařovaných lesů.

    • K potisku jsou použity pouze ekologické barvy na bázi rostlinných olejů bez přítomnosti minerálních olejů pocházejících z ropy.

    • Vyrobeno Německu v klimaticky neutrálním závodě.

    Koho hledáme

    Jsi maminka s dítětem ve věku 6-12 měsíců, která z nějakého důvodu již nemůže kojit, nebo maminka, která se stávajícím kojeneckým mlékem není spokojená a chce vyzkoušet mléko jiné? Ráda a pěkně fotíš, a nemáš problém se o své zkušenosti a fotky podělit s námi na Modrém koníkovi? Pokud jsi odpověděla ano, čti dál.

    Jak se zapojit

    Pokud tě tohle testování zaujalo, neváhej a zapoj se do výzvy! Stačí, když nám do komentáře napíšeš, jak staré je tvoje miminko a připíšeš, proč bys chtěla testovat mléko HiPP 2 BIO Combiotik®.

    Čas na zapojení se do výzvy máte do 27. 12. 2021, následně pak vybereme tři z vás, které budou mít možnost otestovat pokračovací mléko HiPP 2 BIO Combiotik®. Těšíme se na vaše komentáře!

    Tým konik_testuje

    *Metafolin® je registrovaná ochranná známka společnosti Merck KGaA, Darmstadt, Německo. HiPP je jediné pokračovací mléko s bioaktivním folátem Metafolin®.

    **Jako všechna pokračovací mléka HiPP má vitamíny C a D, které přispívají ke správné funkci imunitního systému.

    Důležité upozornění: Kojení je nejlepší způsob výživy dítěte. Kojenecká výživa by měla být používána na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy, farmacie nebo péče o matku a dítě. Dbejte na zdravý způsob výživy. Potravina pro zvláštní výživu. Použití a další info na obalech a combiotik.cz.

    Testování se nevztahuje na počáteční kojeneckou výživu HiPP Combiotik®.

    konik_testuje
    Zpráva byla změněna    13. pro 2021    

    Kojení je téma, které neustále vzbuzuje spoustu vášní, a to jak mezi maminkami kojícími, tak i nekojícími. A přitom oba „tábory” mají jedno společné - chtějí pro svá miminka to nejlepší. A každé miminko má jiné potřeby. Naplnit je může pomoci i laktační poradkyně. Využily jste někdy služby laktační poradkyně?

    A. Ne, nikdy jsem nad tím ani nepřemýšlela.
    B. Ne, ale zvažovala jsem tuto možnost.
    C. Ano, nechala jsem si poradit od laktační poradkyně.

    Pro maminky, které své děťátko z jakéhokoli důvodu nekojí, chystáme testování pokračovacích kojeneckých mlék HiPP – nově s kyselinou listovou v již naštěpené formě. Sledujte nás, ať vám nic neunikne.

    #test_hipp3

    Důležité upozornění: Kojení je nejlepší způsob výživy dítěte. Kojenecká výživa by měla být používána na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti výživy, farmacie nebo péče o matku a dítě. Dbejte na zdravý způsob výživy dítěte. Potravina pro zvláštní výživu. Použití a další info na obalech a combiotik.cz.