78marcela
    10. zář 2022    Čtené 342x

    Testování s panenkou Jasmine

    Testování panenky z limitované Osmany Laffita edition mě hned zaujalo, tak jsem nás přihlásila. Věděla jsem, že pro dceru Alenku to bude skvělý dárek k jejím blížícím se narozeninám a že ona, jako panenková královna, z ní bude mít velikou radost.

    A taky měla. 

    V balíčku k nám připutovala organizátorka Jasmine, která do té naší rodiny touto svoji vlastností naprosto sedne 😉

    Samotný nápad vytvořit kolekci panenek, které budou mít svá jména, svoje vlastnosti a specifika, mi přišel jako skvělý. Proto jsem očekávala, že Jasmine, která je prezentována jako výborná organizátorka, která ráda pořádá večírky pro své tři kamarádky, bude mít ve výbavě něco, co ji v tomto směru charakterizuje, např. telefon, notebook, diář nebo nějaký zápisník apod. To bohužel chybělo – nicméně jen mně, Alence to bylo jedno. Jasmine se hned spřátelila s ostatními panenkami a zaujala dokonce i syna Ondru, který se zcela nečekaně přidal ke hře s panenkami. To mě překvapilo, protože on obvykle uznává jen to, co má čtyři kola.

    Panenka Jasmine je vzhledově hezká, má příjemný obličej, „opravdové“ řasy a na sobě overal, který se snadno obléká i svléká. Vlasy se jí češou poměrně dobře, má jich v porovnání s jinými panenkami o něco méně, což je v tomto směru ale pozitivum, snadněji se budou česat a panenka neskončí s dredy na hlavě jako některé ostatní, co doma máme. Velmi mile mě překvapila ohebnost kloubů v rukou, nejen že je ohebná v pažích a v loktech, ale má ohebné i zápěstí, což je prima. Škoda jen, že takto propracované nejsou i nohy, chybí mi ohebnost v koleni, takže na čajovém dýchánku s kamarádkami nesedí na židličce zrovna pohodlně.

    To je ale jediné, co Alči na panence vadilo. Jinak v ostatních hrách jí to nepřekáží. Alenka ji bere s sebou na nákup, na procházky. Nejvíc mě pobavilo, když si ji vzala s sebou i na rotoped. Od té doby na něm jezdí s Alkou pravidelně 😊

    Alenka je za panenku moc ráda, říká, že je moc hezká, má krásné vlasy a že je ráda, že ji má. Přivítala by i další panenku z této kolekce, obzvlášť se jí líbí cestovatelka Emily. Tak je možné, že naší Jasmine přibude o Vánocích další kamarádka.

    #test_mikrohracky #recenze https://www.modrykonik.cz/recenze/osmany-laffita-edition-panenky/4

    anetka1701
    6. zář 2022    Čtené 99x

    Bydlí s námi Emily!!!

    Já a moje dcery jsme dostaly příležitost otestovat panenku s oblečením od opravdového návrháře! Balíčku s panenkou jsme se nemohly dočkat a samozřejmě úplně nejvíc nás všechny zajímalo, jakou panenku dostaneme. Když pan pošťák přinesl panenku Emily, vlastně jsem ani nestihla přijít z práce a panenka se u nás už důkladně zabydlela.

    Moje dcera Šárka: „Na panence se mi úplně nejvíc líbí její krásné šaty a hlavně boty! Má klouby, takže se dá dobře oblékat, ale z Emily jdou šatičky vlastně dost špatně sundat, takže jsem se bála, že jí ublížím.“

    Já osobně oceňuji, že panenka má decentní make-up a obličej působí příjemným dojmem. Co se mi moc nelíbí, je lesklý povrch, který působí trošku laciným dojmem. Sundat Emily šatičky přes hlavu jsem musela já – dětem to nešlo.

    Šárka: „Účes Emily se mi nelíbil, tak jsem se rozhodla že ji přečešu. Česala se nám moc dobře, vlásky se češou líp než třeba Barbínám a moc se necuchají. To je dobře. Bylo by super, kdyby k ní byl i hřebínek a třeba nějaké další doplňky.“

    Doplňky u panenky scházely i mně. Myslím že takto pěkná panenka by si zasloužila třeba kabelku, hřebínek, nebo – a to by bylo úplně nejlepší – šaty na převlečení. Holky sice mají „panenčí panelák“, ale u každé nové panenky oceňují nejvíc právě ty doplňky.

    Šárka: „Panenka se mi opravdu hodně líbí a udělala mi radost. Kdybych si ale mohla v obchodě vybrat jakoukoliv panenku, tuhle bych si asi nevybrala.“

    A já bych zase panenku jako dárek vybrala :o) Líbí se mi, jak vypadá a že je decentní i milá.

    #test_mikrohracky #recenze

    deniskaka
    5. zář 2022    Čtené 137x

    Skvělý tip pro malé módní návrhářky

    Máte doma malou milovnici šatiček nebo obecně módy? Rádo si vaše dítě několikrát za den změní oblečení (a vy pak máte hromadu prádla :D) nebo ráno trávíte dost času diskuzí o tom, v čem dnes může jít? Rádo vaše dítě tvoří? Pak možná doma máte budoucí módní návrhářku.

    Jako malá jsem neskutečně ráda koukala na babičku a maminku, jak šily, háčkovaly, pletly... Byla jsem schopná celé hodiny pozorovat jejich ruce, pod nimiž vznikala velká díla. Byly to opravdu skvostné věci, včetně mých prvních šatů pro princezny – bílé krajkové se širokou spodnicí a zdobené krajkou. Každé velké prázdniny jsem se od svých pěti let naučila jednu novou techniku a šily jsme pro panenky i na nás a vyráběly různé věci do domu. Ten čas jsem milovala a mé dcery mi ho umožnily protáhnout a znovu prožívat z druhé strany.

    Holky milují šaty a od jejich dvou let nejsem vůdcem toho, co si obléknou. Obě mají svou hlavu, milují šaty (v Amálčině jazyce točí) a denně stojí u skříně dříve než já :D Lili od minulého roku přidala i kresbu svých modelů, a tak jsem se rozhodla ji nejprve naučit s jehlou a nití a postupně s šicím strojem. Momentálně má některé své modely i z domácí dílny, a to i pro panenky, které nás všude doprovází, což se teď s příchodem miminka ještě zesílilo. Mé malé maminky...

    Jak jsem byla šťastná, když jsme byly vybrány k testování panenky, které šaty navrhl Osmany Laffita. Testování jsme si moc užily a byla to úžasná příležitost přiblížit Lili k šití na overlocku.

    Přišla nám Naomi s citem pro design a estetiku, která má, podle autora, ráda krásné a luxusní věci. Je oblečená v černobílém kostkovaném overalu s páskem. Na nohou má černé kozačky.

    Panenka naprosto předčila má očekáváni a přišla mi jako přirozený, ale krásný model, který už dlouho pro holky hledám.

    Proč?

    • Panenka má krásnou propracovanou a přirozenou tvář s lehkým make-upem zvýrazňujícím oči; nemá žádné růžové či modré oční stíny, jen tmavou linku nad horním víčkem (jako většina maminek běžně na veřejnosti, když chtějí být krásné).
    • Panenka není přehnaně štíhlá, má krásné dlouhé nohy, ale lehce slovanské tvary, jak je to přirozené v okolí.
    • Konečně panenka, která se snadno obléká díky pohyblivým kloubům (barbínám holky často sundávají ruce/nohy, aby je nasoukaly do šatů, což mi nepřijde moc edukativní).
    • Je oblečená v overálku, který by byl běžně nositelný, i modely ostatních panenek z edice by mě nešokovalo potkat ve městě, ba naopak bych asi na model osoby koukala s velkým zájmem. Model je vážně nadčasový. U malé dcery, která má právě období princezen, ovšem šatičky trochu chyběly, tak jsme je došily.
    • Panenka je vyrobená českým výrobcem a distributorem Mikro Trading a je certifikována pro EU.
    • Existuje více panenek v miminkovské verzi s přirozeným vzhledem, ale panenek typu barbie, které jsou opravdu krásné a zároveň přirozené, je značně méně. Přitom do domečku pro panenky se díky své velikosti hodí. Naomi má cca 40 cm, a je tím pádem ke hře ideální.
    • Jedná se o limitovanou edici, od každé bylo vyrobeno 3 500 ks, ale i přesto je její cena velice příznivá. Hledáte-li dárek na Vánoce, určitě neváhejte, dokud je k sehnání!

    Jediné, co bych viděla jako možnost zlepšení, by byl třeba druhý model šatů či jiný oděv, nebo pro malé návrhářky třeba takovou Burdu pro Naomi. Bylo by úžasné mít pár tvárných střihů, které si děti mohou zpracovat dle vlastní fantazie.

    #test_mikrohracky #recenze #tipnavanoce

    https://www.modrykonik.cz/recenze/osmany-laffita-edition-panenky/4

    Holčičky a panenky k sobě jednoznačně patří. Co ale chlapečci hrající se s panenkami? Necháváte kluky hrát si s nimi, anebo jsou podle vás výhradně holčičí záležitostí?

    A. Chlapečci si mají hrát s klučičími hračkami, panenky ať nechají holčičkám.
    B. Pokud je hra s panenkami baví, nevidím důvod jim v tom bránit.

    Právě do testování originálních panenek se teď můžete zapojit: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/zkusenosti-s-osmany-laffita-edition-pane-kpifkc/

    #test_mikrohracky

    konik_testuje
    8. srp 2022    Čtené 1452x

    Zkušenosti s Osmany Laffita edition panenkami

    Pamatujete si, čím jste chtěly být jako malé holčičky? Jednou jsme chtěly být zpěvačkami, jindy zas módními návrhářkami, cestovatelkami, lékařkami,…  A každé z nás se to splnilo. Teď si možná ťukáte na čelo, ale je to tak. Díky naší fantazii jsme se spoustukrát v naší hře staly tím vším, čím jsme si v tu chvíli přály být. A to často i prostřednictvím panenek, které jsou již po desetiletí součástí holčičích her. Dnes blondýnka, zítra brunetka. Právě díky panenkám může být na moment každá holčička kýmkoli být chce.

    Co budeme testovat

    Dovedete si představit, že by vaše oblíbená panenka měla na sobě šaty navrženy slavným módním návrhářem? Teď takovou panenku můžou mít tři holčičky doma díky našemu testování! 

    Limitovaná edice panenek4 je na první pohled nápadná svým osobitým stylem. Není divu, jejich outfity navrhnul sám Osmany Laffita. Panenky mají detailně propracovaný obličej, můžete je oblékat, česat i obouvat. Mají krásnou postavu, ale nepatří k těm úplně nejštíhlejším. Osmanyho modely totiž může nosit každá žena.

    Jasmin je rozená organizátorka. Ani na chvíli se nezastaví. Ráda připravuje společenské akce a překvapení pro své kamarádky. Jasmine je oblečená do praktického dlouhého růžového overalu s květinami doplněného šik opaskem, růžovým sakem a obutá do červených lodiček.

    Emily je duší cestovatelka. Ráda poznává nová místa a snadno navazuje přátelství. Blondýnka Emily je oblečená do krásných letních šatiček s Osmanyho oblíbenými barvami, které zdobí žlutý pásek se stříbrnou sponou a obutá je do žlutých lodiček.

    Naomi má cit pro design a estetiku a stejně jako její kamarádky miluje módu. Je oblečená do nadčasového černobílého overalu, který zdobí opasek se stříbrnou sponou a je obutá do černých vysokých bot na podpatku.

    Laura je opravdová romantička, miluje hudbu a je věčně zasněná.  Osmany ji oblékl do krásných letních šatiček, které zdobí zelená mašle u límečku, zelený opasek se stříbrnou sponou a je obutá do růžových lodiček. Můžete ji oblékat, česat i obouvat.

    Koho hledáme

    Na tohle testování hledáme maminky holčiček, které milují hru s panenkami. Máš doma holčičku, která si ráda hraje s panenkami a její svět fantazie nemá hranice? Jsi také kreativní a ráda fotíš? Jsi ochotná se o vaše dojmy z panenek podělit s námi na Modrém koníku formou hodnocení a prostřednictvím fotek? Přihlas se do našeho testování!

    Jak na to

    Napiš nám do komentáře, jak si tvoje holčička s panenkami nejraději hraje. Doplň svůj komentář o fotku. Svůj komentář můžeš přidat do 15.8.2022. Vybrané uživatelky budeme následně kontaktovat v soukromé zprávě.

    Těšíme se na vaše komentáře! 🙂

    Dětství je období, kdy lidská fantazie nemá hranice. Díky ní se ten malý človíček může ve vteřině změnit v rytíře, z rytíře v badatele, z badatele v závodníka. Jaká byla vaše oblíbená hra, oblíbené přestrojení či oblíbená hračka?

    Podělte se s námi v komentářích. Za každou odpověď vám pošleme srdíčka.
    A pokud máte doma malou holčičku, která si ráda hraje s panenkami, nezmeškejte naše připravované testování.

    #test_mikrohracky