maartinka29
    16. říj 2021    Čtené 46x

    Testování doplňku stravy v těhotenství - SUPERFOLIN 2

    Ahojte ženy, jmenuji se Martina a je mi 26 let. Doma už jednoho syna mám, ten má 3,5 roku, takže už je to, samozřejmě, velký kluk. 🙂  Momentálně jsem ale ve 31. týdnu těhotenství, a proto jsem měla zájem o testování tohoto doplňku stravy pro těhotné.

    Před pár lety jsem přišla o druhé miminko a už tenkrát mi můj gynekolog doporučil tyhle „vitaminy", akorát balení pro Plánování těhotenství, taktéž od značky Superfolin. Takže už nějaké zkušenosti mám. 

    V prvním těhotenství jsem věděla jen o jiné, konkurenční, značce, a proto jsem měla zájem vyzkoušet tyhle. Velice mě zaujalo, že se od ty od Superfolin dají brát i po porodu, při kojení. 

    Balení obsahuje 60 tablet + 60 kapslí. Doporučované denní dávkování je vždy 1 kapsle a 1 tabletka. Klasicky zapít vodou. Dobře se polykají, to beru jako velké plus. Po užití jsem nepociťovala nikdy žádné zažívací problémy, ani jakékoliv jiné. Jediné mínus pro mě bylo to, že jsem potom v ústech cítila ještě i pár hodin po spolknutí rybí chuť, to přisuzuji, samozřejmě, kapsličce s rybím olejem.

    Folát přispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství.
    Vitamín C přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.
    Niacin přispívá k normální činnosti nervové soustavy.
    Vitamín E přispívá k ochranně buněk před oxidativním stresem.
    Kyselina pantothenová přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
    Vitamín B6 přispívá k normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu.
    Vitamín B2 přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
    Jód přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.
    Biotin přispívá k normální psychické činnosti.
    Vitamín D3 přispívá k udržení normálního stavu kostí.
    Vitamín B12 se podílí na procesu dělení buněk.
    Kyselina dokosahexaenová (DHA) přispívá k udržení normálního stavu zraku a přispívá k normální činnosti mozku. 

    Děkuji za možnost vyzkoušení a teď mi zbývá už jen se nadále těšit na miminko 🙂.

    #recenze_superfolin2

    vonrataj
    16. říj 2021    Čtené 84x

    Superfolin 2 - moře vitamínů pro těhotné i kojící

    Ráda bych se s vámi podělila o svou recenzi, doufám, nejen pro mě, užitečného testování přípravku pro těhotné od druhého trimestru s přesahem do třetího trimestru těhotenství a dále i kojící, Superfolin 2 Chytré miminko. Když jsem byla vybrána, velmi mě zpráva ohledně testování potěšila. Těhotná nejsem poprvé a se suplementy před, během a po těhotenství mám nemalé zkušenosti. Právě proto, že jsem zkoušela již několik vitaminových doplňků různých značek, mohu snad poměrně s nadhledem posoudit, jak se mi zrovna se Superfolin 2 trávilo těch několik týdnů od začátku testování v aktuálním čase. 🙂 A příhodně se mnou vycestoval i za hranice.☀️🏖🕶

    Znáte Superfolin 2 Chytré miminko?

    Jedná se o doplněk stravy, kdy jeho složení reflektuje nejmodernější znalosti ohledně správného vývoje plodu během těhotenství a díky vysokému obsahu folátů překonává současné standardy běžné na českém trhu. Superfolin 2 získal např. Mezinárodní ocenění za inovaci, a také bych vyzdvihla, že se jedná o český výrobek. 🇨🇿😊

    Obsahuje mimo jiné:

    Quatrefolic® - folát 4. generace, první v Evropě s touto nejmodernější formulací, je tak Superfolin2 skvělý i pro slabé metabolizéry klasické kyseliny listové a má vysoký obsah DHA.

    DHA (kyselina dokosahexaenová) - vysoký obsah pomáhá nahradit případný nedostatek mořských ryb ve stravě a odpovídá 3 rybím pokrmům týdně. Pomáhá k normálnímu vývoji mozku plodu a kojenců vyživovaných mateřským mlékem. Aby byl účinek příznivý, je třeba zařadit denní příjem 200mg DHA navíc k doporučené denní dávce příjmu omega-3 mastných kyselin u dospělých (tj. 250mg DHA a EPA).

    Kyselina listová - je důležitá pro normální růst zárodečných tkání během těhotenství. Bohatou pestrou stravou lze získat denně zhruba 200 µg kyseliny listové, přičemž doporučená denní dávka pro dospělé je 400 µg, pro těhotné 600-1000 µg.

    Výčet složení Superfolin 2:

    Moje dojmy a žádné pojmy 🤔☝🏻🤗

    Úvodem jsem vám popsala, jak produkt ve zkratce funguje, co obsahuje, pro koho je vhodný a teď je na řadě ta zábavnější část - vlastní zkušenosti. 🌟

    O Superfolin 2 jsem se dověděla již před cca 3-4 lety, protože jsem jej užívala i v těhotenství se synem a navíc jej propagovala také těhotenská průkazka (naprosto stejná i před těmi x lety 😀). 

    Už v prvním těhotenství jsem užívala několik přípravků. Shrnutí si nechám na konec, abych se věnovala prioritně recenzi Superfolin 2.👉🏻

    V balení najdete obsah na užívání po dobu 2 měsíců - 60 tablet a 60 kapslí.

    Testování probíhalo 4 týdny a myslím, že za tuto dobu se dalo lecos vypozorovat. Od prvního těhotenství uplynula sice dlouhá doba, ale mohu, jen tak mimochodem, potvrdit, že každé těhotenství je jiné. 😀

    Při testování jsem nabyla zásadních dojmů:

    ❤️ ze začátku jsem pocítila po velmi krátké době, že nemám pocity hladu a cítím se být sytá tak nějak dříve (prostě nebyla potřeba “prasit” 🐷)

    ❤️ řekla bych, že se postupně vytratila taková ta šílená únava a dostavil se - alespoň chvílemi - příval energie 💥

    ❤️ všimla jsem si, že se mi zlepšil stav nehtů a vlasů, ikdyž mnohé jiné zdroje uvádějí, že se takto může dít i v důsledku samotného “jiného stavu”

    ❤️ balení je praktické, na dva měsíce (!), navíc nemusíte řešit, zda jej dobíráte ve 2. trimestru a musíte přecházet na 3, navazující řadu, a pokud vám zbydou vitamíny v období po porodu, můžete prostě užívat dále - jak je psáno výše, jsou totiž vhodné i pro kojící 🤱

    ❤️ na trhu za příjemnou cenu 👛

    Jako možné nedostatky nebo nevýhody vnímám:

    💙 ve srovnání s jiným produktem mi trochu chybí praktické označení ze spodu platíčka označení dnů, ale není to nic podstatného - prostě jsem si takto jen lépe pamatovala, kdy jsem začala užívat a jakými dny následuji nebo zda jsem zapomněla užít (taková vychytávka pro zapomětlivé)

    💙 po cca týdnu a nějaký kus k tomu, jsem začala pociťovat jisté příznaky dyspepsie; nejdříve jsem nevěděla, čemu potíže přiřadit, ale následně jsem vypozorovala, že se jedná právě o spojitost s tobolkami omega-3. Byť jsem užívala tablety i tobolky vždy s jídlem, bylo jedno, jestli ráno po snídani, po obědě nebo po večeři, vždy jsem cítila, že se mi „vrací” jakoby rybí pachuť 🙇🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Toto je pro mě asi jediné velké mínus, které bych Superfolin 2 doopravdy vytkla, jako negativum, ale věřím, že u každého se projevit nemusí.✌🏻

    💙 říkala jsem si, že by mi vitamíny mohly pomoci v posílení obranyschopnosti, která je už tak vlivem těhotenství a aktuálního ročního období nižší, bohužel jsem (asi jako nemalé procento nejen těhotných) během jednoho měsíce se synem, který začal chodit do školky, lehla hned dvakrát. Tento fakt je ale z velké míry individuální záležitostí, takže bych jej brala také s rezervou. 😉

    Sečteno, podtrženo💯🔚

    V závěru bych si dovolila a udělat malé srovnání Superfolin2 s produkty jiných značek, které ale bohužel nemohu v tomto článku konkrétně jmenovat. Jedná se o dvě firmy. Jedna vyrábí pouze tvrdé tobolky (mají široké portfolio produktů v lékárnách a např. vyrábí oblíbené, spolehlivé těhotenské testy) a druhá má v podstatě stejný princip užívání (asi mohu říci, že tuto značku znáte i z Modrého koníka). Uvedená poslední mi osobně sedí asi nejvíce (nedělá mi žádné obtíže), ale cenově nebývá tento produkt tolik dostupný (asi ani, pokud je v akci). Zespodu platíčka najdete prakticky zmiňované dny, kdy užívat a každé platíčko obsahuje tabletky i tobolky - nejsou prostě rozdělené na každém platu zvlášť. Tvrdé tobolky nejmenované první značky jsou v balení o, tuším, 90 tabletkách a vydrží tak uživatelce nejdéle, ale po něm mi bylo vždy hodně nevolno, a to tak, že jsem jej ani nedoužívala. 

    Superfolin 2 je asi taková zlatá střední cesta, kdy tabletek najdete v balení dostatek, většina maminek určitě nepotřebuje platíčka popsaná a navíc je opravdu za příjemnou cenu. 👍🏻 Proto velice ráda doporučím maminkám, ať už v očekávání, těhotným či kojícím, aby v těhotenství sáhla pro Superfolin2. 🙂 Navíc mají vícero řad doplňků (magnesium pro těhotné, speciálně upravené vitamíny pro těhule s PCOS/trpící těhu cukrovkou apod.) stačí se podívat na jejich webovky. 😊

    #recenze_superfolin23 #test_superfolin2 #recenze 

    vaseli16
    12. říj 2021    Čtené 204x

    Já a Superfolin 2 - testování

    Ahoj,

    ráda bych se vám nejdříve představila. Jmenuji se Eliška, je mi 28 let a doma máme syna Vašíka (2 roky), aktuálně jsem potřetí těhotná,  v 6. měsíci, ale na svět přivedu naše druhé miminko. První těhotenství jsem musela ukončit ve 4. měsíci z důvodu VVV miminka, proto jsem se rozhodla přihlásit do testování těhotenských vitamínů Superfolin 2. 

    Co je vlastně Superfolin 2?

    Doplněk stravy pro těhotné a kojící s vysokým obsahem folátů, včetně Quatrefolic - folátu čtvrté generace, ideálního pro geneticky slabší metabolizéry kyseliny listové a vysokým obsahem DHA. DHA je zkratka pro kyselinu dokosahexaenovou, která také patří mezi nenasycené mastné kyseliny a bývá nejčastěji součástí rybího oleje. 

    Quatrefolic®

    Je aktivní forma kyseliny listové. Přípravek je vhodný i pro ženy, které v těle kyselinu listovou přeměňují na její aktivní formu pomaleji, než je obvyklé. 

    Kyselina listová 

    Je důležitá pro normální vývoj plodu. Doporučená dávka pro těhotnou ženu je 600-1000 μg.

    DHA

    Je omega-3 mastná kyselina, která je důležitá pro správný vývoj mozku a očí plodu v těle matky a kojenců vyživovaných mateřským mlékem. Příznivého účinku se dosáhne při přísunu minimálně 200 mg DHA denně navíc k doporučené denní dávce příjmu 250 mg DHA a EPA.

    Doporučené dávkování 

    Užívala jsem společně 1 tabletu a 1 kapsli 1x denně.

    Jaké bylo samotné testování?

    Já sama mám zkušenost i s jinými vitamíny pro těhotné a ne všechny byly dobré. Po jedněch mi bylo tak šíleně zle, že letěly po pár dnech do koše. Trošku jsem se bála, aby to tak nebylo i u Superfolin, ale nemám mu co vytknout.

    Samotné testování trvalo měsíc, ovšem takové malé-velké plus bylo, že přišel balíček s obsahem 60-ti kapslí a 60-ti tablet. 🙂 Jak kapsle, tak tabletka, jsou tak akorát velké na spolknutí, bez nějaké nepříjemné pachutě či vůně, jako jsem se setkala u jiného druhu vitamínů.

    Po vitamínech mi nic nebylo, tím myslím nežádoucí účinky, jako nevolnost nebo dokonce snad bolest hlavy (také jsem zažila), ba dokonce jsem si po jejich braní nepřipadala už tak unavená a nemožná. 🙂

    Závěrem bych řekla, že ač je cena Superfolin vyšší budu v něm pokračovat do konce těhotenství i po porodu.

    #test_superfolin2 #recenze #recenze_superfolin23

    V době těhotenství se přízvukuje, jak důležitá je správná a vyvážená strava nastávající maminky. Existují různá doporučení, co jíst a co nejíst. Řídíte se, nebo jste se v těhotenství řídily, těmito doporučeními?

    A. Ano, hlídám si, co jím, a snažím se vyhýbat potravinám, které pro těhotné nejsou doporučovány.
    B. Ne, jím, na co mám chuť a radami ohledně stravování se neřídím.

    Pokud chcete správnou výživu sebe i miminka podpořit a přispět tak ke zdraví vás obou a také ke správnému vývoji děťátka, zapojte se do testování doplňku stravy Chytré miminko SUPERFOLIN 2 zde: https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/zkusenosti-s-doplnkem-stravy-pro-tehotne-h7tv76/

    #test_superfolin2

    konik_testuje
    30. srp 2021    Čtené 509x

    Zkušenosti s doplňkem stravy pro těhotné SUPERFOLIN 2

    Co jíst a co nejíst v těhotenství? To je otázka, kterou si klade spousta nastávajících maminek. Internet je plný zaručených rad, čemu se vyvarovat v rámci stravování, až má nakonec člověk pocit, že nemůže jíst vlastně téměř nic. K tomu se navíc přidají nevolnosti, které nejsou vůbec pouze ranní, jak nám slibovali, ale trvají klidně celý den a nekončí úderem půlnoci v závěru prvního trimestru. I tyto komplikace nám mohou stěžit dodržování zdravého jídelníčku. To je taky jeden z důvodů, proč sáhnout po doplňcích stravy a doplnit tak chybějící látky důležité pro správný vývoj miminka a udržení maminky v kondici. 

    Co budeme testovat?

    Výživa maminky v těhotenství je důležitá. Správné složení stravy je významné pro bezproblémový průběh těhotenství, zdravý a správný vývoj miminka, ale rovněž zdraví matky. 

    Chytré miminko SUPERFOLIN 23 je doplněk stravy pro těhotné a kojící s vysokým obsahem folátů (včetně Quatrefolic® – folátu čtvrté generace, ideálního pro geneticky slabší metabolizéry kyseliny listové) a vysokým obsahem DHA. 

    Foláty podporují rozvoj nervů a mozku děťátka a jsou důležité pro správný vývoj plodu, zejména nervového systému. Jejich nedostatek může způsobit vážné rozštěpové vady. 

    DHA je hlavním strukturálním lipidem mozku a očí. Správný a dostatečný přísun DHA ve stravě matky (zejména ve 2. a 3. trimestru a při kojení) je nezbytný pro rozvoj mozku a zraku miminka.

    Doplněk stravy Chytré miminko SUPERFOLIN 2, kromě těchto důležitých látek, obsahuje řadu dalších nezbytných prvků, které přispívají ke zdraví matky i děťátka. Mezi nimi jsou vitamíny skupiny B, jód, vitamíny E a D3.

    Koho hledáme

    Jsi nastávající maminka ideálně v 2. nebo 3. trimestru? Na svoji novou životní roli se pečlivě připravuješ a pro své děťátko chceš jen to nejlepší? Zdravý životní styl a vyvážené zdravé stravování ti nejsou cizí? Zajímáš se o vše kolem těhotenství, mateřství a péče o dítě? Snažíš se maximálně podpořit své zdraví i zdraví tvého miminka? Ráda fotíš a ochotně a s radostí se o své poznatky z testování podělíš s námi na Modrém koníku? Pokud jsi na tyto otázky odpověděla ano, jsi pro tohle testování jako stvořená! 

    Jak se zapojit

    Pokud tě tato výzva zaujala a ráda bys otestovala doplněk výživy Chytré miminko SUPERFOLIN 2, napiš nám do komentáře, jakým potravinám se v těhotenství vyhýbáš a jakým, naopak, nemůžeš odolat. Nezapomeň doplnit, ve kterém týdnu těhotenství se momentálně nacházíš. Zapojit se můžeš do neděle 5.9.2021. V průběhu týdne vybereme 3 maminky, které oslovíme interní poštou. 

    Těšíme se na vaše komentáře! 🙂

    konik_testuje 

    Jsme to, co jíme. To je obecně známé heslo všech vyznavačů zdravého stravování. Co když ale jíme za dva? A teď tím nemyslíme množství jídla, ale množství živin v období, kdy je od naši stravy závislý i človíček v našem bříšku. Užíváte nebo jste v těhotenství užívaly doplňky stravy pro těhotné a kojící ženy? Za každou odpověď vám pošleme 3 srdíčka.

    A. Ne, snažím se jíst vyváženou stravu bohatou na všechny látky, které já a moje miminko potřebujeme.
    B. Ano, potřebné látky tělu dodávám doplňky výživy, abych měla jistotu, že já i miminko máme dostatek minerálů, vitaminů a dalších látek potřebných pro správný vývoj a fungování.

    Pokud čekáte miminko a dbáte o správnou výživu, která zajistí ideální podmínky pro vývoj vašeho miminka v bříšku, sledujte nás a zapojte se do testování. Již brzo!

    #test_superfolin2