#tipnadarek
    Hra Bandido nás velmi zaujala, jak syna, tak mě.
    Naše limity dárků jsou už vyčerpany. A pořizovat teď nebudu, ovšem k narozeninám či během roku k nějaké příležitosti nejspíš ano.
    Logická hra kde pomocí kartiček, správně postavených, musíte zaterasit cestu banditovi.

    🔥Hlášení🔥
    Hra Kolem světa teď dostupná online na MALL.cz

    Koupíte ji tady: https://www.mall.cz/detske-hry/pepco-hra-po-cel...

    Moje recenze ZDE: https://www.modrykonik.cz/blog/tratatundra/article/nadpis-clanku-5pa7rw/

    #pepco
    #tipnadarek

    tratatundra
    20. říj 2020    Čtené 934x

    Cesta kolem světa - recenze deskové hry

    Jelikož se blíží Vánoce a všichni už určitě pilně přemýšlíme nad tím, co komu Ježíšek letos nadělí, rozhodla jsem se dnes zveřejnit recenzi deskovky, která má už néjakou chvíli své místo v regálech prodejen PEPCO. Vydáme se proto na Cestu kolem světa....
    Around the World

    Hra Around the World mě zaujala hned na první pohled. Lákavý obal i název hry naznačuje, že se bude jednat o hru, která nejen pobaví, ale taky poučí. Je tomu ale vážně tak?

    Co v krabici naleznete?

    - 8 vylupovacích kartiček - každá představuje jeden kontinent a startovací ostrůvek
    - 4 barevná víčka z každé ze 4 barev + 16 nálepek k dovoření
    - návod ke hře

    Ač je kvalita provedení na docela vysoké úrovní a karty i víčka jsou bytelný. První dojem ze hry byl smíšený. "Co jako mám dělat s tímhletím?"

    Hra je určená pro 2 až 4 hráče od věku pěti let. Na pochopení je snadná a myslím, že ji zvládnou i menší děti v případě, že je bude bavit. 

    Cílem hry je obejít celý svět v co nejkratším čase. Karty s kontinenty se rozmístí po podlaze a úkolem hráčú je odcvrnknout víčka své barvy tak, aby postupně přistála na každém ze 7 kontinentů. Hráči se ve cvrnkání střídají, přičemž se víčko musí alespoň dotýkat kontinentu, aby se počítal za navštívený.

    Hra nabízí dvě herní varianty pod názvem Cestovatelé a Kolem světa. Při první variantě se víčka klasicky cvrnkají. Druhá varianta využívá symbolů vláčku, letadla a lodě na kartičkách, které určujú způsob, kterým má být víčko "dopraveno" na další kontinent- foukáním, cvrkáním anebo hodem.

    Jednoduché, že jo?
    Pro mě byla hra sama o sobě malinko zklamáním. Na druhou stranu, díky ní Katka už zná všechny kontinenty, co na nich žije, jaké tam je počasí. Plní tedy i nějakou edukativní funkci.

    Asi vás nechám udělat si vlastní obrázek o hře. Mně sice nenadchla, ale cvrnkání a foukání víček mé děti vyloženě baví. Takže celkově hra u nás doma obstála přestože jsem od ní očekávala něco víc.

    K dostání online na MALL.cz https://www.mall.cz/detske-hry/pepco-deskova-hra-around-the-world-100037754650

    Nedávno tu @apachee dávala tip na procvičování základních počtů. Já přidávám další možnost, jak zábavně propojit hru a jednoduchou matematiku. A baví to i dospělé. Takže ke Spícím královnám doporučuji přihodit i Kingdomino. Zvládne i pětiletý předškolák.
    Více tipů na skvěle strávený čas s rodinou najdete ve zdejší skupině Deskové hry.
    https://www.modrykonik.cz/group/6812/

    tratatundra
    Zpráva byla změněna    21. zář 2020    

    Čas od času přinesu dětem dáreček, jen tak. Především teď jsem ráda za #pepco, že tam nenechám i kalhoty a přece těm prckům vykouzlím úsměv na rtech. Sladkosti Katce radost neudělají, tak než bych jí každý den přivezla do školky nějaké kokino, koupím jí jednou za pár týdnů něco, po čem jí srdce piští. A pištělo po těchto interaktivních opičkách. A samozřejmě, když jednomu, tak i druhému... A nesáhla jsem vedle. Ta radost byla obří. No a legrace taky. Protože krom různých zvuků a reakcí, opička, když jí chytíte hlavičku, prdí a šíleně se tomu řehtá. No co je větší sranda, že jo? Není to tedy nijak edukativní hračka, ale určitě roztomilá a dětem udělá radost. za 249,-. No nekup to!

    #tipnadarek

    Máte doma rytíře a princezny, kteří si rádi hrají? Potřebujete hravou formou procvičit sčítání do 10? Doporučuji karetní hru Spící královny. Bližší informace ve skupině Deskové hry
    https://www.modrykonik.cz/group/6812/

    #tipnadarek
    Tip pro malé kuchařky a kuchaře z regálů prodejen PEPCO. Prostorově úsporná DŘEVĚNÁ kuchyňka v růžové a modré variantě za 799,-. Jestli tedy Ježíšek i u vás pokukuje po kuchyňce pro děti, určitě se vyplatí zabloudit i do #pepco

    #tipnadarek

    Jestliže sháníte dárek pro babičku, sestru, tchyni, kamarádku, tenhle receptář nebude určitě krokem vedle. Seženete v PEPCO v různých variantácha abyste nekupovali zajíce v pytli, koukněte tady:

    https://www.modrykonik.cz/blog/tratatundra/article/receptar-pepco-ntj6wg/#comment-57139040

    Foto půjčený ze skupiny PEPCO, nízká cena tě vždy přivolá!
    #pepco

    Minipedie od svojtky
    No co říct, Svojtka prostě ví
    #topdarek #tipnadarek #vanoce

    (4 fotky)

    Ahoj a dnes zase tip ma dárek nadšená jsem já, ale i Damík.
    Puzzle pro nejmenší.
    Upřímně zatím to jako puzzle nebere, ale vyhraje si s tím opravdu hodně dává je do krabice a z krabice a tak.
    Puzzle jsou krásné, bytelné, a opravdu velké.
    Za mě super!
    #pepco #trefl_baby #topdarek #tipnadarek #vanoce

    (3 fotky)

    A ještě další
    Dlouho jsme hledala top obrazovou knížku. Už u mladšího.
    Někde kde bude hodně zvířátek.
    Trvalo to, ale našla jsem. I díky Vám.
    U jednoho dílu to neskončí.
    Je nádherná! Přesně to co jsem hledala.

    #darek #topdarek #tipnadarek

    (2 fotky)

    Ahoj tak dnes jdu s recenzi na knížku
    Damík dostal k svátku svojí albi knížku.
    Je nadšený jen ze stránky kočky, které miluje.
    Ale mě se líbí celá.
    Jednoduchá, hezky zpracovaná. Zajímavé básničky ke každé stránce, takové co vůbec neznám.
    Nebyla jsem zastáncem albi tužky. První byla vyšší prožívaci cena a další věci denně s dětmi sedíme a čteme, ukazujeme, povídáme tak na co ještě tohle.
    Jsem ráda, že jí nakonec dostal, protože my bychom jí nejspíš nekupovali.
    Uznávám má to něco do sebe 🙂
    Pořád si čteme a ukazujeme v klasických knihách, ale našli jsme si čas i na albi.

    Ročnímu se to také líbí, také klila. Jinak za mě knížky od toho roku a půl spíše, ale s moji pomocí a asistenci v pohodě i roční, který rád poslouchá

    Pokud uvažujete zda jí má Ježíšek přinést, tak za mě ano.
    Čím dříve tím lépe, postupně můžete rozšiřovat sbírku krásných knížek.
    Doporučuji hravé učinění, obsáhlá, krásná knížka a jednoznačně zpívánky a teď tyto mini knížky.

    Nám Ježíšek přinese další knížky a už se těším na reakce, protože starší si albi knížku už sám vybral a mladší dostanu další mini 🙂

    #vanoce #darky #tipnadarek #albiknizky

    Melissa & Doug
    Hračky od této značky jsou bezvadné.
    Damík teď dostal puzzle s nářadím a když ho správně dá tak to vydá zvuk toho nářadí.
    Píší od 2 let ale s pomocí to děti zvládnou dřív a díky zvukům je to neskutečně baví
    #tipnadarek

    tratatundra
    27. únor 2019    Čtené 3178x

    Receptář PEPCO - recenze

    Před pár dny jsem tady na blogu zveřejnila fotku mého nového úlovku, kterým jsem si udělala radost a velice mile mě překvapila vaše reakce. Spousta z vás mi psala a ptala se, což mě moc těší, a proto jsem se rozhodla vám vaše dotazy zodpovědět touhle krátkou recenzí.

    Sešítek na recepty naleztene v prodejnách PEPCO v oddělení kreativních potřeb a školních pomůcek anebo mezi kuchyňským náčiním. Rozměr jednotlivých stránek je 20,5cm x 20,5cm. Šířka knížky včetně kroužkové vazby je 22,5cm. 

    Sešit obsahuje prostor na zapsání 90 receptů rozdělený do 5 sekcii a tak můžete mít recepty pěkně rozdělené na dezerty, hlavná jídla, saláty, atd.

    Výrobce ale myslel i na náš přehled ve světě gastronomie a tak na prvních několika stránkách naleznete třeba obrázkový "slovník" se všemi druhy sushi, pojmenování jednotlivých druhů steaků, sýrů, těstovin. Vyřešili nám dilema, v jaké skleničce podávat který druh nápojů, jak dlouho vařit vajíčko podle požadované tvrdosti a další věčné dilemata hospodyněk. 

    A pokud sbíráte recepty z časopisů a od známých, určitě vás, stejně jako mě, potéší obálka na první stránce pro zakládání receptů, které jste si zatím nestihli zapsat, anebo chcete vyzkoušet dříve, než si je uchováte ve svém receptáři.

    Mě obzvlášť potěšila dvoustránka s 24 nálepkami. Už se těším na zavařovací sezónu. 🙂

    Věřím, že jsem tímhle krátkým článkem zodpovědela všechny vaše zvědavé dotazy a na závěr si dovolím vám tuto "knížečku" DOPORUČIT nejen pro sebe, ale klidně i jako tip na dárek pro maminky, babičky, kamarádky... prostě všechny hospodyňky.

    Kód pro zjištění dostupnosti na vaši prodejně PEPCO: 29629101