Nezapomeňte, že pouze do dnešní půlnoci soutěžíme v soutěži #laska_s_viledou

    Hrajeme o tři krásné ceny - mop a pomocníci jako hadříky a houbičky.

    Zatím jsou vaše recepty opravdu lahoda pro oko. Určitě nějaké vyzkouším ❤️

    #vileda

    ivakalinova
    6. kvě 2020    Čtené 2247x

    Prvomájová soutěž s VILEDOU!

    Byl pozdní večer – první máj –
    večerní máj – byl lásky čas.
    Hrdliččin zval ku lásce hlas,
    kde borový zaváněl háj.
    O lásce šeptal tichý mech;
    květoucí strom lhal lásky žel,
    svou lásku slavík růži pěl,
    růžinu jevil vonný vzdech.
    Jezero hladké v křovích stinných
    zvučelo temně tajný bol,
    břeh je objímal kol a kol;
    a slunce jasná světů jiných
    bloudila blankytnými pásky,
    planoucí tam co slzy lásky.

    Klasickou tradicí všech milenců je zastávka pod rozkvetlou břízou nebo třešní neboť jak praví lidová moudrost, dívka na prvního máje nepolíbená do roka uschne.

    Nalaďte se na romantickou atmosféru měsíce května, je to dech beroucí lásky čas. Příroda bzučí a je v rozpuku, všechno se zelená a kvete v slunečné záplavě paprsků. Máj, nazývaný také měsícem lásky, je to pravé období pro vyjádření lásky všem vašim blízkým a především vašim partnerům. Všichni víme, že láska mimo jiné prochází žaludkem.

    Proto se ptám na soutěžní otázku. Kdybyste chtěli svého partnera překvapit dobrým jídlem nebo sladkým dezertem, jaký by to byl? Recept včetně fotografie (nemusí být vlastní) přidejte na svůj blog a označte #laska_s_viledou

    Pro účast je potřeba splnit dvě podmínky:

    • dát lajk k tomuto článku
    • přidat jakýkoliv recept jídla nebo dezertu na svůj blog a nezapomenout připojit fotografii (nemusí být vaše vlastní) a označit  #laska_s_viledou 

    A o co budeme soutěžit?

    1.místo - mop Vileda Turbo

    2.místo - balíček toho nejlepšího - mikrohadříky Colors, balení houbiček INOX, fialový hadřík Actifibre, balení houbiček PUR ACTIVE (střední)

    3.místo - mikrohadříky Colors XL

    Zapojit se můžete od dnešního dne do středy 6.5.2020 (do půlnoci). Poté Emička vylosuje tři výherce. 

    Krásný zbytek středečního podvečera přeje Iva, Emička a #vileda

    #laska_s_viledou

    Palačinky ❤️

    Suroviny:
    sůl
    300 g hladká mouka
    2 ks vejce
    rostlinný olej
    0,50 l mléko
    1 balíček vanilkový cukr

    Postup přípravy palačinek:
    1
    Vše dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi na lžičce oleje. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem.

    RADA: Jak udělat jemné a nadýchané palačinky
    2
    Otáčíme nadhozením palačinky do vzduchu pomocí pánve, na kterou ji opět zachytíme (je to jednoduché). Tímto způsobem se zaručeně nepotrhá. Hotové palačinky potíráme marmeládou a zdobíme např. šlehačkou, ovocem atd.

    #laska_s_viledou Mramorované minipavlova podle Apetitu:
    potřebujete 8 bílků
    2 hrnky krupicového cukru
    sirup z granátového jablka nebo červená gelová potravinářská barva
    1 Troubu předehřejte na 150°C.
    2 Bílky vyšlehejte, aby tvořily měkké špičky, poté postupně (nejlépe po lžících) zašlehávejte cukr – výsledný sníh musí být pevný a lesklý.
    3 Plech vyložte pečicím papírem a lžící na něm tvořte pusinky – tvar je zcela na vás. Špejli namočte do sirupu nebo gelové barvy a poté v každé pusince udělejte mramorování (barva je intenzivnější než sirup!).
    4 Pusinky pečte 1 hodinu – měly by jít jednoduše odlepit od papíru a na poklep znít dutě. Nechte je v pootevřené troubě ještě dojít (1–1,5 hodiny).

    NĚCO NAVÍC
    Mramorování uděláte s jakoukoli gelovou barvou v červených odstínech.

    natalka282
    Zpráva byla změněna    1. kvě 2020    

    Tiramisa
    Tenhle recept je náš nejoblíbenější a přítel má tiramisu nejradši

    Ingredience:
    250 gmascarpone
    2 balíčky dlouhé cukrářské piškoty
    1 balíček vanilkový cukr
    2 lžíce cukr rmoučka
    3 ks vejce
    1 kelímek smetana ke šlehání

    Postup : Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

    Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

    Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

    #laska_s_viledou

    #laska_s_viledou

    Míša řez:
    6 ks vejec
    2 lžíce oleje
    6 lžic špaldové mouky
    1 lžička prášku do pečiva
    3 lžíce kakaa
    2 lžíce třtinového cukru

    upéct, navrch 1-2 tvarohy se lžíci cukru a polít hořkou čokoládou

    mari90
    Zpráva byla změněna    30. dub 2020    

    Řepové brownies
    Brownies z červené řepy
    500-550 g syrové červené řepy
    2 vejce
    1/2 lžičky soli
    110 g másla
    50 ml medu
    60 g kakaa
    1 lžička mletého kardamomu nebo skořice
    115 g hladké špaldové mouky
    100 g 70% čokolády nasekané najemno
    Řepu dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte asi hodinu do změknutí. Nechejte ji vychladnout, oloupejte a rozmixujte na hladké pyré.
    V mixéru vyšlehejte vejce se solí do pěny.
    Máslo rozpusťte a nechejte vychladnout.
    K vajíčkům přidejte máslo, med, pyré a promíchejte.
    Do těsta přisypejte prosáté kakao, kardamom a mouku a polovinu nasekané čokolády. Pořádně promíchejte.
    Troubu vyhřejte na 180 °C. Obdélníkovou formu o rozměru 20x30 cm (nebo kulatou o průměru 24 cm) vyložte pečicím papírem.
    Těsto nalijte do formy, posypejte zbylou čokoládou a pečte 20-25 minut. Když do těsta zabodnete špejli, vyjde ven téměř suchá. Přepečení a suchého brownies se bát nemusíte, díky řepě bude vláčné.
    #laska_s_viledou

    #laska_s_viledou

    Manžel na sladké moc není, ale v případě kremrolí udělá výjimku.
    Přiznám se, že jsem si to ulehčila kupovaným listovým těstem. Se sněhem jsem se natrápila, nakonec byl nejlepší tento recept:
    50 g cukru vyšlehat se 3 bílky do pevna
    150 g cukru a 40 g vody svařit do “bubliky” - ze slabého drátku udělat očko pokud po namočení do rozvaru zůstane na očku blanka jako na bublifuku a jde do ní fouknout, tak je to ono. Pak jen horké zašlehat do sněhu do ztihnutí. Pak už jen naplnit a pocukrovat 😊🥰

    kaciobst
    Zpráva byla změněna    29. dub 2020    

    #laska_s_viledou

    Já když chci potěšit chlapa tak vždy něčím sladkým. Zrovna dnes to byla jeho oblíbená bublanina s lesním ovocem a tvarohem😍

    Recept: Ušlehat 3 vejce s hrnkem cukru, přidat půl hrnku oleje a hrnek vlažného mléka. Pak přidat mouku s práškem do pečiva a vylít na vymazaný plech. Přidáme tvaroh, ovoce dle chuti a posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme 30 min na 180 stupňů.😊