zebra2009
    3. pro 2018    Čtené 737x

    Testování pažního tlakoměru Veroval na vlastní kůži

    V úvodu bych chtěla především poděkovat Modrému koníku za to, že jsem měla možnost testovat tento pažní tlakoměr Veroval. Vzhledem k tomu, že v naší rodině problémy s tlakem jsou, už delší dobu jsem uvažovala o jeho pořízení pro účely sebekontroly. Tímto se celá situace vyřešila a ještě jednou vřelé díky!

    Tlakoměr se dodává v elegantním balení v krabici, ve které najdete praktickou taštičku pro ukládání tlakoměru, manžety a ostatního příslušenství. Součástí balení je i kabel k přetažení dat z tlakoměru do PC a tužkové baterie. Balení je tedy kompletní a nemusíte už nic dokupovat, abyste mohli využívat tlakoměr na maximum. Součástí je samozřejmě rovněž podrobný manuál, ve kterém se dočtete nejen jak tlakoměr používat, ale najdete v něm i přehlednou tabulku k rychlému vyhodnocení naměřených hodnot. K detailnímu vyhodnocení naměřených hodnot je dobré využívat program Veroval medi.connect, který je možné si do PC bezplatně stáhnout. Vyhodnocená měření v tomto programu ocení především lékař, kterému je můžete přinést nebo jen poslat emailem.

    Samotný přístroj pažního tlakoměru Veroval disponuje velkým displejem, který ocení především senioři. Opakovaná měření s pamětí naměřených hodnot lze využívat až pro 2 osoby, mezi kterými jsme se přepínali. V našem případě není těžké rozlišit, kdo si jaké číslo vybral. Zatímco v paměti mých měření jsou hodnoty s nízkým tlakem (vyjma jednoho měření po návštěvě tchýně 😀), tak naměřené hodnoty tlaku mého muže jsou bohužel v pásmu hodnot vyšších, než by měly být.

    Přístroj lze používat i pro náhodná měření bez ukládání naměřených hodnot například pro návštěvy. My jsme tento režim vyzkoušeli zatím právě pouze při návštěvě tchýně, která se s vysokým tlakem léčí.

    Tlakoměr má i dodatečné senzory "ideálních podmínek pro měření", které se postupně zobrazují. Pokud ale během měření například člověk pohne rukou, přístroj měření nedokončí, napíše chybovou hlášku a měření je nutné zopakovat.

    Závěrem bych chtěla napsat, že do tohoto testování jsem se hlásila především díky našim rodičům, kteří se na obou stranách léčí s vysokým tlakem. Během testování jsem zjistila, že je fajn mít takovou věc doma, i když si třeba člověk myslí, že ji nepotřebuje. U muže jsme díky tomuto testování přišli na to, že bohužel i přes opakovaná měření má tlak v pásmu vyšších hodnot. Já osobně budu tlakoměr využívat pro sebekontrolu při potížích jako jsou bolesti hlavy, migrény a pocity na omdlení zpravidla z únavy a nevyspání.

    V rodině jsme se všichni shodli na tom, že tento pažní tlakoměr Veroval je skutečně "vychytaný" a stojí za vyzkoušení.

    #zkusenosti_tlakomer_veroval

    marketa128
    27. lis 2018    Čtené 363x

    S Verovalem DUO CONTROL jedině měříme tlak v naší rodině

    Testování pažního tlakoměru Veroval DUO CONTROL přišlo jako na zavolanou. Mašinku, kterou jsme měli x let doma (posuďte sami) bylo již zapotřebí vyměnit, jelikož měření tlaku je u nás na denním pořádku. Můj manžel má od narození vysoký krevní tlak, který souvisí s polycystózou ledvin (stejnou diagnózu mají v rodině i další členové). V současné době užívá léky na snížení krevního tlaku a tudíž je zapotřebí sledovat, zdali mají vytoužený účinek či nikoliv. Díky testování  jsme zjistili, že druhá varianta je správně. 

    Vzápětí, po doručení balíčku, jsme si nainstalovali program Veroval medi.connect díky, kterému můžeme naměřené hodnoty ukládat a využít, jako v manželově případě, pro konzultaci s lékařem. Jedná se o šikovnou a přehlednou aplikaci.

    Nyní ale k samotnému testování. Tato super věcička má paměť pro dvě osoby (v našem případě já a můj drahý) označené čísly 1, 2 a doplněné obrázkem stylizované postavy. Nicméně to vám nebrání, aby se do testování zapojili i ostatní členové rodiny či,  jako v našem případě, kamarádky, které dorazily na kafíčko a kus řeči. Pro jejich měření jsme využili návštěvnického režimu, který slouží právě k tomuto účelu a neukládá se do paměti zmiňovaných dvou osob. Tlakoměr vás také upozorní, zdali máte vše správně nasazené a nacházíte se v klidovém režimu. Samotný přístroj má přehledný displej s velkými čísly a ikonami, díky kterým neměla problém s přečtením ani naše babča. Dále se na něm nachází tři tlačítka sloužící k zapnutí/vypnutí a přepínání jednotlivých osob, které přidávají tlakoměru plusové body, jelikož se jedná o opravdu jednoduché ovládání, které zvládne kdokoliv.

    Součástí balíčku je přehledná brožurka, ve které se rychle zorientujete, praktická taška, kabel, který slouží ke spárování s počítačem a tužkové baterie. Nemusíte tedy na nic čekat a můžete začít ihned měřit.

    Velmi děkujeme za možnost testování pažního tlakoměru Veroval a za naší rodinku rozhodně doporučujeme. 

    M&M 

    #zkusenosti_tlakomer_veroval

    paladinka
    27. lis 2018    Čtené 257x

    Testování teploměru Veroval 2 v 1

    Moje dcerka Kristýnka (4 roky) bohužel trpí Crohnovou chorobou. Tu ji zjistili po dlouhodobých problémech letos v květnu. Teploty měla Kristýnka vždycky vyšší, často jí skákaly nad 39°C. Nyní je zaléčená a tak se teplota celý týden testování držela lehce nad 37°C.

    Byla jsem moc ráda, že jsme byly vybrány do testování teploměru, protože měřím teplotu několikrát denně (když se mi nezdá, což je po minulých zkušenostech vlastně skoro pořád). Vždy je obrovská úleva, když teplota není vysoká. Teploměr měří jak na čele, tak v uchu. Do ucha jsou speciální návleky na špičku teploměru. Podle našich měření byla teplota v uchu vždy nižší, než na čele. Jsem zvědavá, až bude mít malá horečku, jestli v uchu bude měřit stále málo. Určitě sem o tom napíši.

    Teplota na čele se měří při nasazeném modrém uzávěru. Nedoporučuji měřit bez něj, slušně jsem se vylekala, teplotu to pak měří dost vysokou. No po pár pokusech (omylem) bez toho nástavce a po mém šoku, že už má zase horečku, jsem se uklidnila a myslím, že na nasazení nástavce už jen tak pro příště nezapomenu.
    Teplota se měří na čele přejetím od spánku ke spánku. My jsme měli vždy teplotu vyšší (kolem těch 37°C), ale pořád lepší než teploměry, které naměří 35°C.

    Měření teploty jsem kontrolovala naším druhým bezdotykovým teploměrem, který máme vypůjčený od babičky a ta bude moc ráda, až jí ho vrátíme 
    Oba bezdotykové teploměry měřily stejně. Při měření teploty na čele teploměru věřím a budeme ho 100% stále používat. Vyzkoušeli jsme přeměření i lihovým teploměrem a teplota seděla. Jen tedy počkat na nějakou tu vyšší horečku, ale (ťuk ťuk), tu nechceme 
    Měření v uchu mi přijde jednodušší než na čele. Ale těžko říct, jestli tam nejsou zkreslené výsledky  Ucho se má lehce povytáhnout a zasunout teploměr dovnitř. Vždy stačí jen stisknout tlačítko a teploměr sám měří. Je tedy důležité ještě na straně teploměru zvolit tlačítkem buď měření na čele nebo měření v uchu.

    Kristýnce se měření strašně líbilo a chtěla stále a stále měřit. Teploměr si velmi oblíbila. Měřili jsme teplotu i psovi (v uchu) a tam tedy naměřil perfektně, jak měl. Takže bych se tomu nebránila ani u zvířat 
    Měli jsme tu na návštěvě malou kamarádku, roční holčičku s pěknou rýmou, ale ta se teda změřit nenechala. Takže malé děti s tím asi budou mít ještě trošku problém. Ale pořád je možnost je více zabavit nebo měřit ve spánku.
    S teploměrem jsme zatím moc spokojené a pro měření na čele ho mohu rozhodně doporučit. 
    Plusem teploměru je rychlé a přesné měření na čele a samozřejmě bezbolestné.
    Mínusem je zkreslené měření v uchu.
    Moc děkuji Modrému koníkovi za tuto možnost získat teploměr. Budeme ho nadále denně využívat.

    #test_veroval2 a #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

    janickaavitecek
    25. lis 2018    Čtené 514x

    VEROVAL... S TEPLOTOU NÁM POMÁHAL

    Před 14ti dny jsme doma zrovna všichni bojovali s nějakým bacilem, právě, když bylo vyhlášeno testování od značky Veroval na bezdotykový teploměr a tlakoměr. Jelikož já svůj tlak radši ani nechci vidět, jak je nízký, tak jsem se zapsala na testování teploměru, kterého já osobně s dětmi beru jako super pomocníka. No ten, kdo tohle čte, ví, že to vyšlo a já se svýma marůdkama byla vybrána 🙂 Ovšem, než dorazil, my svůj boj vyhráli a radovali se, že to máme za sebou a zase můžeme vesele skákat přes kaluže. Jooooo, ale co by to bylo za testování, že jo, takže tomu bacilovi se u nás tak líbilo, že se vrátil. Takže další kolo nudlí, odsávání a teplůtek, teď tedy jen u nejmladšího člena rodiny Tobiáška.

    PŘIJELA POŠTA

    Když balíček dorazil, celkem jsem se zděsila, jak je ta krabice velká. Už sem viděla, jak tahám večer do ložnice nějaký monstrum. No nebylo tomu tak, v krabici byla naštěstí jen malá krabička a takové ty polystyrenové cosi, co mají děti děsně rádi. Takže já s radostí začala zkoumat teploměr a Tobík ochutnával ty bleděmodré křupínky :D

    BALENÍ

    V krabičce je malé plastové pouzdro, které obsahuje teploměr i s bateriemi, 10 jednorázových násad na měření v uchu a krásně přehledný návod. Zapíná se tlačítkem SCAN a hned po zapnutí od vás chce teploměr nastavit. Když přidržíte tlačítko na 3 sekundy, tak se na display zobrazí nastavení roku. Pak pomocí tlačítek S a M nastavíte datum a čas.

    HURÁ DO TOHO

    Jsou dva způsoby měření, a to buď v uchu, nebo na čele. Na levé straně teploměru je tlačítko na přepínání. Když chcete měřit v uchu, poslouží dobře jednorázové návleky. Musíte však sundat modrý kryt na vrchu teploměru. Je dobré měřit teplotu aspoň 3x a brát pak nejvyšší naměřenou hodnotu jako skutečnou (o tom bych pochybovala). Mě se povede naměřit v jednom uchu 38°C a v druhém 36°C.
    U malých dětí se měří teplotka v leže. Mírně za ouško zatáhnete, u starších dětí ve stoje, kdy se vy postavíte za ně, nakloníte se a ouško také trošku povytáhnete, aby teploměr dosáhl co nejdál.

    Pro měření na čele nasadíte zpět modrou krytku a přepnete do polohy zobrazující obrázek čela. Zmáčknete tlačítko scan a od spánku (včetně) přes celé čelo až ke druhému spánku po dobu přibližně 5 sekund pomalým tahem přejedete, poté tlačítko pustíte.

    Když je teplota nižší než 37.6°, tak světýlko svítí zeleně. Pokud je naopak vyšší, rozsvítí se červeně.

    My naštěstí celé testování jeli v zelené linii, až včera z ničeho nic se dcerka probudila úplně vařící. Vzala jsem tedy do ruky teploměr a zkusila. Ukázal krásných 38.5°C a červená jak blázen. Já tedy ze všeho nejradši používám teploměr do zadečku, a tak jsem se šla ujistit, zda je tomu opravdu tak. A teploměr do zadečku ukázal 38.8°C, takže ještě o něco vyšší.

    Teploměr by se měl po každém použití otřít nějakým jemným hadříkem. My používali klasická tahací kapesníčky.

    MOJE ZKUŠENOSTI
    Testovala jsem všechny členy rodiny. U mě samotné jsem nezaznamenala žádné velké odchylky v měření, u manžela taktéž ne. U Viktorky jsem každé měření opakovala vždy několikrát. Naměřená teplota na čele a v uchu se neshodovala, vždy aspoň o dva dílečky byla teplota v uchu nižší, taktéž to bylo i u Tobiáška.
    Tobík to bral jako takový hon, kdo koho přepere. Moc se mu to nelíbilo. Za to Viktorka, ta je pro každou novinku. Takže ta testovala několikrát denně. Tudíž jednorázové návleky jsme spotřebovali asi tak během jednoho odpoledne 🙂

    U malých dětí doporučuji měřit v uchu, protože určitě nebudou v klídku 5 vteřin, zatímco jim budete něčím, pro ně neznámým, máchat nad očima. Měření v uchu je za mě rychlejší a snadnější. Nebo tak to bylo u nás. Tobík je z nových věcí vyplašený a nedůvěřivý.

    Starší dítka už si můžou sami zvolit, jak se chtějí změřit. Naše Vikča preferovala měření v uchu, už jen kvůli těm nástavcům. Zvládne si změřit i sama. Při měření na čele vydržela v klidu jen málokdy, a sama si to pomalým tahem neudělala.

    HODNOCENÍ
    Jako plusy bych viděla malé balení, které snadno sbalíte na cesty sebou, kdyby náhodou bylo potřeba. Protože já osobně třeba děti v noci nebudím, nechávám jejich telíčko odpočinout, když už musí s nějakým bacilem bojovat. Takže budit je nějakým 5minutovým měřením za mě nepřichází v ůvahu. Dále mi nepřijde vysoká cena, dá se sehnat na internetu už od 690 Kč.
    Mínusy bych brala asi to, že pořád musíte brát v potaz, že je to digitální, tudíž ne úplně přesný. Brala bych ho jako pomocníka, abyste měli přehled, ale určitě při jakékoliv nejasnosti, (za mě i při naměřené teplotě), bych si překontrolovala teplotu bud rtuťovým, nebo u malých dětí i teploměrkem do zadečku. Jistota je jistota.
    Takže za mě je to super pomocník na noc, když dítka spí a nechtěj být rušena 🙂

    #recenze #test_veroval2 #zkusenosti_teplomer_veroval

    terinka89
    25. lis 2018    Čtené 316x

    Testování Veroval Duo control

    Dobrý den,

    moc bychom chtěli poděkovat MK za možnost otestovat úžasnou věcičku, jako je Veroval Duo control pažní tlakoměr od Hartmann. Vůbec jsem to nečekala a strašně moc to potěšilo celou naši rodinku. Už jen ta zpráva, že jsem byla vybrána, prostě "Wau" a ihned, co balíček přišel domů, bylo radostné rozbalováním a následné focení.

    Testování tlakoměru proběhlo úžasně. Je to skvělý pomocník s Top funkcemi. Jelikož náš tatínek prodělal aneurysma v mozku (cévní mozkovou příhodu), při které měl obrovské štěstí, že přežil, i když mu moc šancí nedávali, jsem vážně strašně nadšená, že jsem mu mohla dopřát tento úžasný přístroj. A vlastně celé naší rodince. Bylo skvělé zjistit při testování přístroje, kdo z rodiny má jaký krevní tlak. Dokonce přístroj odhalil i nepravidelný srdeční rytmus, o kterém jsme doteď nevěděli.

    Přístroj jsem jako první vyzkoušela na sobě, na manželovi a pak i na tatínkovi a manželové mamince. Všem se měření přístrojem líbilo. Rozhodně je dobré vzhledem k manželovu vyššímu tlaku, že budeme mít tlakoměr doma a můžeme průběžně tlak hlídat bez nutnosti návštěvy lékaře, protože jsme žádný tlakoměr doma neměli.

    Veroval Duo control výhody:

    · Display přístroje je velký a krásně osvětlený, perfektně čitelný i za přímého slunce.

    · Velmi intuitivní, jednoduché ovládání a rychlé použití.

    · Součástí je připojení k PC, což je velkou výhodou pro všechny věkové kategorie, pohlídat si své zdraví z pohodlí vašeho domova a sledovat vývoj vašeho zdraví. Program vás i upozorní, pokud je tlak mimo normální meze, kdy je nutná návštěva lékaře. Výhodou programu je i připojení dalších přístrojů, jako je např. váha, EKG, teplota, fyzická aktivita a další.

    · Přístroj je uzpůsoben pro měření systolického a diastolického krevního tlaku.

    · Funkce poruchy srdečního rytmu - arytmie + měření srdečního pulsu.

    · Indikátor výsledku a semafor pro okamžitou kontrolu zdravotního stavu.

    · Velmi přesné měření díky technologii DUO senzor. Tím jsou výsledky měření opravdu přesné, srovnatelné s laboratorním měřením u lékaře.

    · Součástí balení jsou kromě návodu i baterie a cestovní pouzdro pro tlakoměr na cesty.

    Žádné mínusy nebo negativa jsme během testování na přístroji neobjevili.

    #zkusenosti_tlakomer_veroval

    dvestepadesat
    24. lis 2018    Čtené 978x

    Testujeme teploměr Veroval

    Chřipkové období je v plném proudu a málokdo ho zná tak dobře jako maminky. Kašel, rýma a bolest v krku, které často trápí všechny děti od kojenců až po školáky. A ke všem těmto obtížím se často přidá zvýšená teplota. Na trhu je spoustu typů teploměrů, ale ne všechny je možné pohodlně používat u malých dětí. Každá maminka batolete jistě chápe, jak je těžké udržet svojí ratolest v klidu během běžných činností. Natož ho zaujmout minimálně na pět minut, které jsou potřeba pro měření teploty běžným teploměrem.

    Klasické rtuťové a digitální teploměry jsou poslední dobou nahrazovány tzv. infračervenými teploměry. Jedná se o dotykové teploměry, který změří teplotu již během jedné vteřiny. Lidské tělo vyzařuje infračervené záření, které je senzor teploměru schopen zachytit, a takto pohlcené paprsky jsou následně převáděny na teplotu. Já jsem měla to štěstí, že jsem byla vybrána na testování jednoho z těchto teploměrů. Jedná se o teploměr Veroval. Jeho výhodou je, že teplotu měří dvěma způsoby, a to buď v uchu nebo na čele. V paměti přístroje si můžete prohlížet posledních deset měření. Podle výrobce je přístroj vyvinut na základě přísných směrnic a splňuje nejvyšší požadavky na stabilitu. Na teploměru je možné aktivovat či deaktivovat tón tlačítek. A pro mě největší výhodou je již zmíněná rychlost měření, díky čemuž se děti nestihnou začít nudit a měření je pro ně zábava.

    Součástí balení je samotný teploměr včetně baterií, český návod, ochranné pouzdro, nástavec na měření teploty na čele a několik jednorázových ochranných krytů pro měření teploty v uchu.

    Na začátku testování jsem byla z výsledků poněkud rozpačitá, protože každá naměřená hodnota byla zcela odlišná. Po seznámení s přístrojem a dodržení zásad, které výrobce doporučuje, jsem získávala poměrně konstantní výsledky. Pro získání přesných hodnot by se například teploměr i osoba, které teplotu měříme, měly nacházet 30 minut v prostoru, kde budeme teplotu měřit. Měli bychom dbát na to, aby pokožka byla čistá, zbavená potu a kosmetických přípravků. Při měření v uchu by měl být teploměr umístěn do polohy v přímém kontaktu s bubínkem a zvukovod by měl být čistý.

    Poté, co jsem získala více zkušeností s používáním tohoto přístroje, rozhodla jsem se ho porovnat s ostatními teploměry, které jsem doposud používala pro měření teploty všech členů naší rodiny. Máme doma klasický rtuťový teploměr, který já osobně považuji za nejpřesnější, a digitální teploměr, který jsem doposud používala nejčastěji pro měření teploty u dětí, protože doba měření je o něco kratší. Digitálním a rtuťovým teploměrem jsem teplotu měřila v podpaží, infračerveným teploměrem na čele a v uchu. Pro získání objektivnějšího výsledku jsem u digitálního teploměru a infračerveného teploměru provedla vždy tři měření. U infračerveného teploměru jsem teplotu porovnala v obou uších. Výsledky měření přikládám níže v tabulce:

    Z měření vyplívá, že z 13 měření byla nejnižší naměřená teplota 36,1 °C teploměrem Veroval v levém uchu a nejvyšší 36,8 °C teploměrem Veroval na čele. Porovnám-li tři teploty měřené po sobě na jednom místě, největší odchylka je u teploměru Veroval 0,5 °C při měření v pravé uchu.

    Během seznamování s přístrojem byly naměřené hodnoty značně odlišné. Poté, co jsem prostudovala návod a získala více zkušeností, teploty víceméně odpovídají teplotám naměřeným na jiných přístrojích. Vzhledem k neuvěřitelné rychlosti měření a jednoduchosti použití nepochybuji o tom, že se teploměr Veroval stane jedním z nezbytných pomocníků naší rodiny.

    Závěrem by chtěla poděkovat, že jsem dostala příležitost si teploměr osobně vyzkoušet a stát se součástí tohoto testování, které bylo zábavné pro celou naší rodinu.

    #test_veroval2 a #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

    luckamb
    20. lis 2018    Čtené 274x

    Seznámení s Verovalem 2 v 1

                                                                    Veroval si u nás zvyká, 

                                                                    zeleně i červeně tu bliká

                                                                    snad se brzy skámošíme,

                                                                    pak už z ruky ho nedáme.

    Jupí, my vyhráli!!! No super. Bezdotykový teploměr okukuju už dlouhou dobu, ale bohužel, vždycky přišlo něco "důležitějšího", co otestovat. S množstvím dětí, větším, než malé, se věřte nebo ne, vždycky najde něco jiného, co je potřeba 😀

    No a právě i to, že máme celkem čtyři krásné ratolesti, od podzimu do jara permanentně uchrchlané, ufrkané, tohle testování byla jasná volba. 

    Musím říct, že teploměr u nás skutečně nezahálel ani chvilinku. Jestli se děti rozhodly, že ho zkrátka zajedeme na 100%, no kdo ví. 

    Když teploměr dorazil, nedočkavě jsem rozervala krabici a měřila teplotu v uchu a na čele snad i naším třem kočkám 😀 A ejhle, jaké bylo překvapení z naměřených hodnot.  Každé měření naprosto jiný výsledek. 

    Poté jsem zjistila, že teploměr musí být nějakou dobu na jednom místě se stabilní teplotou. Toto by mělo být pro všechny natěšené matky v návodu na první stránce a pokud možno, tak červeně 😀

    Ale, teď už k samotnému měření. Bezdotykové měření je naprostý luxus. Jednak není třeba dítě buditnkvůli každému podezření na teplotu, a pak je to také super, pokud třeba, jako já, máte doma malého, milého, hysterického chlapečka, který se normálního rtuťového teploměru bojí, držet ho nebude a brečí, jen když ho vyndáte. Takže, pro něj je tato varianta měření ideální. Teploměr si zamiloval natolik, že teď sám chodí, maminko, změř mi teplotu... a ještě v uchu 😀

    O tom, jaký luxus přináší nebudit děti kvůli měření, jsem se přesvědčila hned druhou noc našeho společného soužití s Verovalem. Dvojčata byla na očkování a jedna z holek měla 37,6°C. Líbí se mi, že teploměr signalizuje horečku červeným světýlkem. A jako další plus beru možnost zapnutí a vypnutí zvukové signalizace. 

    Co se naměřených hodnot týká, úplně jistá si měřením nejsem. Jednou vyšlo 3x za sebou to samé, a já byla maximálně spokojená. Jenže jindy se hodnoty absolutně neshodovaly a to byly měřeny u jednoho dítěte v rozmezí 20 minut.  Naopak, poslední den testování dostala jedna z dcer vysoké horečky. Protože jsem chtěla mít jistotu, že naměřené  hodnoty jsou opravdu správné, vytáhla jsem rtuťový teploměr a dceru přeměřila. No a výsledek mě překvapil, na čele 39.6°C, v uchu 39.6°C a na rtuťovém 39,6°C.

    Po týdnu testování tedy musím říct, že ač má bezdotykový teploměr nespornou řadu výhod, úplně na 100% mě nepřesvědčil. Rozhodně ho budu nadále používat a zkoumat dál. Na noční měření je nenahraditelný, ale z mého pohledu je občas potřeba jeho práci překontrolovat starým, dobrým rtuťákem. Možná je to i tím, že v tomhle směru jsem ze staré školy a než začnu věřit něčemu novému, chvíli mi to trvá. Třeba mě časem přesvědčí o svých kvalitách natolik, že klasika půjde do skříně. Prozatím ho však beru jako super pomocníka, poznáváme se, ale ještě si na stopro nevěříme. No koneckonců, tak je to vlastně i v životě. 

    #test_veroval2  #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

    happik01
    20. lis 2018    Čtené 255x

    Naše testování teploměru Veroval 2 v 1

    Ahoj, jsem maminka dvou malých dětí. Dcera 4 a půl roku a syn skoro 3 měsíce. Když jsem na MK viděla, že se bude testovat infračervený teploměr Veroval 2 v 1, tak jsem neváhala a zkusila štěstí. Už od narození dcery jsem se pořád odhodlávala si takový nějaký teploměr pořídit, ale pokaždé,  když už jsem byla rozhodnutá, tak jsem narazila na nějakou špatnou recenzi a nakonec teploměr zamítla s tím, že budeme používat raději klasiku.

    Když jsem zjistila, že mám na MK zprávu od konik_testuje s tím, že jsem byla vybrána k testování teploměru, tak jsem tomu nemohla vůbec uvěřit. Ale bylo tomu tak.

    Než balíček dorazil, projela jsem na internetu hodně recenzi o tomto typu a musím přiznat, že jsem z toho měla opět spíšené pocity. Ale dala jsem mu šanci, aby se ukázal v praxi.

    Po obdržení balíčku a následném rozbalení a zdokumentování jsem byla mile překvapená. Teploměr se nachází v praktickém plastovém obalu, který je dobrý při cestování do kabelky nebo batohu. Pak přišel čas na řádné přečtení návodu.

    První zkoušku jsem provedla na sobě asi tři hodiny po příchodu balíčku. Takže už byla určitě teplota výrobku srovnaná s teplotou v místnosti.  Nemám to bohužel zdokumentované, protože sama s teploměrem a návodem v ruce už nezbylo místo na foťák nebo telefon. Naměřil mi na čele 36,5°C a vzápětí v uchu 35,6°C. Takže dvě rozdílné teploty.

    Po příchodu dcery ze školky jsme teploměr opět otestovali jak na ní, tak na synkovi. Dcera měla po prvním měření na čele 36,8°C a vzápětí v uchu 35,3°C. Po změření normálním klasickým teploměrem měla 36.7°C, takže s hodnotou naměřené na čele skoro shodná. Synovi jsem naměřila na čele 36,3°C a v uchu 36,9°C.  

    Když listuji v paměti, kterou má teploměr na 10 měření, tak ani jedno měření nemělo stejné hodnoty jak v uchu, tak na čele. Musím ale uznat, že když jsem měla horečku, tak teploměr naměřil na čele stejnou hodnotu jak normální klasický teploměr, což mě mile překvapilo a dala jsem Verovalu 2 v 1 ještě šanci. Během týdne testování, jsme zkoušeli i několikrát denně testovat celou rodinu. Od tatínka, děti, tak i babičky a dědečka. Všichni byli paf, jak teploměr funguje a hlavně, jak skvěle padne do ruky.

    Já dávám velké plus za rychlost a ukládání hodnot do paměti, což uvítají hlavně rodiče nemocných dětí, které je potřeba měřit několikrát denně. Dále je super, že jde vypnout zvuk. Využila jsme hlavně při nočním měření.

    Mínus u mě má teploměr Veroval 2 v 1 za rozdílnou hodnotu v uchu.

    Chci moc poděkovat MK za možnost teploměr osobně vyzkoušet a doufám, že recenze pomůže nerozhodným rodičům, které o teploměru třeba už delší dobu uvažují. U nás se konečně stalo měření teploty zábavou a teploměr doporučuji hlavně maminkám s malými, neposednými dětmi. 

    #test_veroval2 #recenze #zkusenosti_teplomer_veroval

    vlaxyz
    19. lis 2018    Čtené 487x

    Testování tlakoměru Veroval DUO CONTROL

    Ráda bych Vám představila tuhle fajn mašinku, která se stala členem naší domácnosti. 

    Jde o pažní tlakoměr Veroval duo control. Delší dobu jsem nic netestovala, takže jsem si to vážně užila. Měřila jsem se poctivě každý den. Stáhla jsem si i šikovný program do počítače, který mi dělal společníka po celou dobu testování. Statečně se zapojil i náš táta. 

    Voldemort to vzdal hned, když jsem tlakoměr vybalila, takže ten se měření nezúčastnil 🤣🤣

    Tlakoměr je na první pohled jako každý jiný, ale i tak je výjimečný.

    Jak jsem již zmiňovala, údaje v něm se ukládají. Takže si stačí stáhnout program a ten vám udělá graf.

    Tlakoměr má paměť pro dvě osoby. Pokud ale přijde návštěva, tak i ta se může změřit. 

    Manžeta na měření je dostatečně velká pro každého. Moje mamka má tlakoměr od jiné firmy a musela dokupovat náhradní, větší manžetu pro babičku. Když srovnám mamčin tlakoměr a tento, tak už u vzhledu se člověk pozastaví. Veroval má opravdu pěkný design oproti obyčejným tlakoměrům. Velký podsvícený displej a jednoduché ovládání je většinou prioritou u starších lidí. To Veroval splňuje na jedničku. Navíc, pokud máte poruchy srdečního rytmu, upozorní vás na to (to jsme, díkybohu, netestovali🤣). Co jsme ale otestovali, bylo, jak bude tlakoměr reagovat na pohyb u měření. S velkým překvapením to pozná. Musíte sedět podle návodu a nehýbat se, jinak měření nebude správné. Upozorní na to ikona na displeji. 

    Já osobně tlakoměr doporučuji. Plusů jsem našla víc než dost a mínus žádný. Snad jen, že váha by mohla být k tomu 🤣 (Tak já si ji teda dokoupím 🤭🤪). Určitě ho pořídím i mamce pro mou babičku, o kterou se stará, protože uložené údaje v programu může posílat doktorovi e-mailem nebo si je vytisknout. Ještě jednou moc děkuji za skvělé testování ✌️🙂

    #zkusenosti_tlakomer_veroval #recenze #test_veroval

    Za tady toto testování tlakoměru vážně moc děkuji❤ Připravilo nám totiž jedno velké překvapení 👍 Když jsem se doma pochlubila, že budeme testovat tlakoměr, tak to muži přišlo jako strašná sranda...njn, jenže právě díky tomuto přístroji přišel na to, že problémy s vyšším tlakem neminuly ani jeho, takže...ještě jednou děkuji, protože kdyby si takto týden doma neměřil tlak, tak by k doktorovi v životě nešel 😉 🙂 🍀

    #test_veroval2

    Balení pažního tlakoměru obsahuje všechno potřebné 🙂 Není třeba dokupovat navíc ani tužkové baterie nebo kabel do PC 👍

    #test_veroval2

    #test_veroval2 tak prisla na radu porovnavacka🙂tobiasek ma shodne na obou teplomerech 36,7, dcerka ma obou 37 stupinku,ale jelikoz se mi to nezdalo,tak sem ji zmerila i teplomeremmdo zadecku a tam ma 36,7 pred odectem,tak ted babo rad☹

    (2 fotky)

    I k nám dorazil a už se testuje pažní tlakoměr Veroval 👏 Vše bylo důkladně zabaleno a cestovní kufřík je super, že se do něho vše vejde a nic neztratí 🙂

    #test_veroval2

    janickaavitecek
    Zpráva byla změněna    14. lis 2018    

    S kym to vchazim do loznice?☹u nas se bude testovat i v noci,maly princ nudla a teplutkuje☹tak drzte palce at nak to nesviti cervene😢#test_veroval2

    janickaavitecek
    Zpráva byla změněna    9. lis 2018    

    Tak prvni testovaci den je za nami🙂z teplomeru jsem nadsena,je krasne malicky a meri dobre....on meri normalni teplotu?bomba🙂mam doma jeden,ktery dostala dcerka,kdyz se narodila a snad nikdy mi nenameril realnou teplotu🙂starsi dcerce muzu merit jak v ousku,tak na cele a hodnoty jsou stejne,tomu mensimu lumpikovi,tomu jedine v uchu,jinak by mi ho chtel snist🙂#test_veroval2

    (2 fotky)

    #test_veroval2 tak my s radosti vybalujeme😂te velke krabice sem se bala,co to bude za mega pristroj,ale jsem mile prekvapena🙂uz se tesim na zkousku🙂

    konik_testuje
    8. lis 2018    Čtené 3213x

    Vaše zkušenosti s Verovalem

    Aktualizace: recenze na praktický Veroval DUO CONTROL Pažní tlakoměr a Veroval  infračervený dotykový teploměr 2 v 1 naleznete v našem fóru

    ---

    Co je důležitější než zdraví vaší rodiny? Říká se, že kdo má zdraví, má všechno, a je to pravda. Pečujte o sebe a své blízké, všímejte si toho, co vám říká vaše tělo a nenechte nic na náhodu. V současném, moderním a technologicky vyspělém světě si můžete i v pohodlí domova zjistit první příznaky zárodku choroby a nebo sledovat váš současný stav.

    Maminky, vítejte při novém testování, se kterým se svému zdraví kouknete na zoubek s Veroval produkty od značky Hartmann.

    Co testujeme

    Veroval DUO CONTROL Pažní tlakoměr

    Lékařsky přesné měření díky technologii DUO SENSOR:

    • Plně automatický pažní tlakoměr s měřením tepové frekvence
    • Dvě metody měření: poslechová - Korotkovova metoda a oscilometrická metoda měření
    • Detekuje a zobrazuje srdeční arytmie
    • Umožňuje správné měření díky patentované manžetě Secure fit, indikátor správné pozice manžety a klidové polohy
    • Velký podsvícený displej pro snadné odečítání naměřených hodnot
    • Indikuje příliš vysokou nebo příliš nízkou teplotu okolí
    • Jednoduchá analýza naměřených hodnot pomocí systému semaforu
    • Snadná správa a ukládání dat pomocí softwaru Veroval® medi. connect
    • Data mohou být sdílena mezi všemi zařízeními Veroval®, jako je např. váha
    • USB kabel a 4x 1,5 V AA baterie

    Inovativní technologie DUO SENSOR v sobě kombinuje dvě profesionální metody měření: oscilometrickou technologii a Korotkovovu metodu. Zatímco většina automatických monitorů krevního tlaku pracuje pouze s oscilometrickou technologií, která vyhodnocuje arteriální pulzní vlny, technologie DUO SENSOR navíc využívá přesnou Korotkovovu metodu, využívající mikrofon k zaznamenávání ozvy srdce. Lékaři používají k měření krevního tlaku právě Korotkovovu metodu, protože je velmi spolehlivá (zlatý standard) a poskytuje přesné údaje i u pacientů se srdečními arytmiemi. Přístroj k měření krevního tlaku Veroval® DUO CONTROL s technologií Comfort Air umožňuje šetrné měření tlaku. Na rozdíl od mnoha automatických monitorů krevního tlaku s předem naprogramovaným tlakem v manžetách, technologie Comfort Air během každého měření určuje přibližný systolický krevní tlak pacienta
    a přidává navíc 30 mmHg pro vyšší přesnost měření. To umožňuje pohodlnější měření na horní části paže.

    A myslite na to, že je tento tlakoměr zajímavý tip na vánoční dárek! ;)

    Veroval  infračervený dotykový teploměr 2 v 1

    • Ideální pro rodiny s dětmi
    • 2 metody měření: v uchu a na čele
    • Rychlé odečítání výsledků již za 1 sekundu
    • Snadné použití
    • Zvuková signalizace, kterou je možné vypnout
    • Robustní a spolehlivé provedení
    • Hygienické díky jednorázovým ochranným krytkám
    • 10 paměťových pozic
    • S praktickým pouzdrem na uložení
    • Navíc 20 jednorázových ochranných krytek

    Senzor přístroje detekuje infračervené záření vyzařované z ušního bubínku nebo povrchu čela a během měření v uchu zobrazí výsledek měření již za jednu sekundu. Při měření na čele se po ukončení skenování zobrazí nejvyšší naměřená hodnota. Měření lze provádět v pravém nebo levém uchu. Teploměr měří infračervené paprsky vyzařované z ušního bubínku a zvukovodu. Tyto paprsky jsou detekovány senzorem, který je následně přepočítává na teplotní stupně. Nejlepšího výsledku dosáhnete, pokud jsou infračervené paprsky měřeny v oblasti středního ucha (bubínku). Paprsky vyzařováné okolní tkání mají nižší teplotu. Teploměr měří infračervené záření vyzařované pokožkou v oblasti čela, spánků a okolní tkáně. Tyto paprsky jsou detekovány senzorem, který je následně přepočítává na teplotní stupně. Nejpřesnější hodnoty jsou získány skenováním celé oblasti od spánku ke spánku.

    Koho hledáme

    Na tohle testování hledáme dohromady 10 maminek, které mají rády situaci pod kontrolou a pečují o své zdraví a zdraví jejich rodiny nejlépe, jak umí. 5 maminek by mělo otestovat Veroval DUO CONTROL pažní tlakoměr a 5 maminek Veroval  infračervený dotykový teploměr 2 v 1. Proto hledáme skupinu maminek, které ve své rodině aktivně sledují tlak u sebe, dětem nebo seniorům a druhou skupinu, kterou často trápí nachlazení a potřebují si měřit teplotu efektivněji než dopodud.

    Jak se zapojit

    Zapojení do testování je tak jednoduché! Zanechte nám váš komentář pod článkem a napište nám, co pro vás znamená zdraví a co vše děláte, abyste si ho udržely. Taky napište, který z uvedených produktů byste chtěly otestovat a jaké využití by u vás doma našel.

    Čas na napsání komentáře máte do neděle 4.11 a v pondělí 5. 11. vybereme 10 maminek, které potěšíme radostnou zprávou. Ty oslovíme přes interní poštu a odevzdáme jim potřebné informace k testování.

    Přejeme stále krásný podzim a užijte si ho ve zdraví.

    Konik_testuje

    konik_testuje
    Zpráva byla změněna    2. lis 2018    

    Maminky, máte poslední dny na zapojení se do testování Veroval DUO CONTROL pažního tlakoměru a Veroval infračerveného dotykového teploměru 2 v 1.

    Jdete do toho??

    https://www.modrykonik.cz/blog/konik_testuje/article/vase-zkusenosti-s-verovalem-k4ug2r/

    #test_veroval2

    Maminky, co je důležitější než zdraví vaší rodiny?

    Kdy jste naposledy děkovaly, že máte všechno? Zdravé děti, manžela a stále vitální rodiče?

    A i když se občas ukáže nějaká choroba, stále se můžete spolehnout, že bude vše v pořádku, protože se máte možnost stále sledovat a máte k dispozici profesionální péči v pohodlí vašeho domova. Třeba právě pomůcky Veroval od značky Hartmann.

    #test_veroval2