Faraonova pomsta v Egyptě v těhotenství

kleera
13. srp 2018

Mile zeny, nemate prosim zkusenosti s faraonovou pomstou v egypte? Jaky lek se muze na uplnem zacatku Tehotenstvi? Dekuji za nazory

pavlina248
13. srp 2018

@kleera Z ČR vám žádný lék nepomůže a v Egyptě Vám to nikdo na 100% neřekne, jaký lék by byl pro Vás vhodný. Pokud léky by jste brala stejně Vám na 100% nepomůžou a dojde stejně ke střevním obtížím. Můžete také mít těhotenské nevolnosti a spolu s Faraonovou pomstou můžete miminko ohrozit. Nepočítám létat v prvním trimestru je samo o sobě riziko.

lachtanice86
13. srp 2018

@kleera český lék žádný a ten tamní nevím jestli je vhodný pro těhotné

ckei
13. srp 2018

Kamarádce delegátka řekla, že české léky samozřejmě žádné a jejich tamní je prý v těhotenství absolutně nevhodný. Prý to tehdy zjišťovala pro jinou klientku.

tynka75
13. srp 2018

Můžete užívat během celého těhotenství Smectu.

katulen
13. srp 2018

Chápu, že nepomůžu, ale upřímně, musíte za každou cenu v 1. trimestru zrovna do Egypta?
Jasně, virózu nebo cokoliv člověk chytne i u nás, ale zde je to přeci jen jiné a můžete to zkonzultovat....Buď letět nebo jet později, ale 1. trimestr je dost rizikový a ještě do takovéto země a volila bych určitě Evropu nebo ČR. Já mám obě děti letní, tj. poslední 2 měsíce před porodem by mě nikdo nikam nedostal a to léto jsem vždy měla novorozence, tudíž jsme nikam nejeli🙂. A jeli až další rok, kdy děti byli téměř roční, ale Chorvatsko......s malými dětmi do takovéto země nikdy. No, tedy mám teď děti 9 a 15 let a stejně bych tam nejela. Krásné léto je teď v celé Evropě, jedině snad to potápění, ale teď díky "žraločí tragédii", bych se bála☹.

chelexi
13. srp 2018

Ono je asi "jedno" jestli 1 nebo 2 trim. Pokud neco chytnete, tak i v CR je to z hlediska dehydratace komplikace natoz Egypt apod. Taky jsme chteli ted letet do Egypta, ale vzdy v minulosti jsem si davala slivovici rano a vecer, coz samozrejme ted nelze a preci jen si nedovedu predstavit, tam ve svem stavu neco chytit, neohrozujete jen sebe a muze se to zmenit v nocni muru. Nejsem pesimista a vetsinou si nevsimam co kdo si rika, ale....

ariadna12
13. srp 2018

Ceske leky nemusi pomoct a kdovi, jaky "bacil" muzes chytit v Egypte.

journals
13. srp 2018

Nejsem fanouškem dovolené v Egyptě, ale i kdybych byla, tak bych asi v prvním trimestru takovou dovolenou nevolila. Může ti být špatně i bez toho, natož si to komplikovat ještě tímto. České léky ani nekupuj, jsou v Egyptě zbytečné. Já bych si to teda určitě neužila...

martina8888
13. srp 2018

Jejda a co vás táhne zrovna do Egypta - pyramidy 🙂), je to příliš velké riziko a nejde jen o faraona, můžete tam chytnout cokoliv, známá se před 2 roky vrátila s úplavicí, asi bych do tak velkého rizika vůbec nešla.

martaskaaa
13. srp 2018

V Egypte setim vetsinou posere 90% turistů a rozhodně bych si neriskla to absolvovat. Na průjem i pomáhá si vzit a zapít 8 kuliček černého pepře (babska rada) ale nevim jak v těhotenství (kdyz se nesmí kořeněné a tak)

zelenaesmolda
13. srp 2018

Nejela bych tam v tehotenstvi

verunkanatalka
13. srp 2018

Ten jejich lék na faraonovu pomstu se jmenuje Antinal...

swetlusska
14. srp 2018

Nejela bych už ani zadarmo, natož v těhotenství. Odnesla jsem totiž takovými problémy se žaludkem, že ještě měsíc jsem se z toho doma dostávala.

maruberu
14. srp 2018

@kleera Byla jsem v Egyptě v 5tt. Ze jsem tehotna, jsem nevěděla. Byli mi zle, myslela jsem, ze mam Faraonovu pomstu, ale Antinal vubec nezabiral, nakonec jsem skoncila na kapacce v nemocnici nekolikrat. Az po priletu do Cr jsem zjistila, ze jsem tehotna a antinal byl z tech leku nejmensi zlo. Takze tak 😊

zavodnice
14. srp 2018

Ten Antinal snad odpovídá českému Ercefurylu, na předpis, ale momentálně snad k nesehnani jako endiaron. Mně vždy pomohl na ty naše “salmonely”, ale do Egypta bych nejela, neb když muzu něco chytit, tak to chytim.

calvac
14. srp 2018

@kleera Nevim,ale je na povazenou jet do Egypta v tomto stavu. Letadlo,mistni podminky,spina,co si budeme vykladat o tamnich obyvatelich..... Ti jsou zvykli,my ne. Ceske leky vubec,na miste bych jim s leky neverila. Egypt je levny,kazdy vi,proc to tak je. V Evrope je tolik hezkych mist!!!

jenssy
16. srp 2018

@kleera Ahoj, také jsem zjistila své v těhotenství těsně před plánovaným odletem do Egypta, ale neváhali jsme a zájezd zrušili. I podle doktorky jsou zde moc velká rizika - dlouhý let (riziko potratu), extrémní teploty, riziko střevní infekce, špatná lékařská péče apod. Polovinu nám cestovka vrátila, druhou polovinu jsme uplatňovali na pojišťovně - na základě lékařské zprávy, kde doktorka důrazně nedoporučila cestování do této rizikové destinace, nám po stržení asi 3000 Kč (spoluúčast), vrátili i druhou půlku. Rozhodně bych to neriskovala, pokud sis miminko přála 🙂

pajita
16. srp 2018

Byla jsem tam po druhe, cca ve 13 a pak s manzelem, byla jsem tehdy ve 26tt, ja nic nechytla, manzel lehce a to jsem si nevedomky dala ledove kafe - no nedoslo mi to... Uzili jsme si to, byli jsme na 2 vyletech, vse probehlo bez problemu, uzivala jsem celou dobu probiotika 2x denne a zelezo (ktere stavi), mozna to bylo prevenci mozna jen nahodou, ale ja byla 100% bez problemu 😉

maxannie
16. srp 2018

Já v obou těhotenstvích prožila jednodenní čertovu otočku, jednou z pražské vody, jak byla ve 2015 ta aféra, a podruhé nějakej bacil, zvracení, průjem, bolesti břicha, bylo to hnusné, ale miminka v pohodě. I u Dr. mi řekli, že střevní potíže mimino ohrozit nemůžou. Ale zase proč to zbytečně riskovat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru